THE IVY IN CHELSEA GARDEN

don_tpg_005-1024x681

the-ivy-chelsea-garden-orangery-by-paul-winch-furness-high-res-8
Bilder ovan lånade ifrån Google

I hjärtat av Chelsea som förövrigt är ett av mina favorit områden här i London hittar du den välberömda engelska restaurangen The Ivy Garden.

Den för samman lyxigare familje umgängen och mer sofistikerad hel dags sittning. De serveras både frukost, lunch & middag i en fantastisk miljö som andas den engelska atmosfären.

För mig är detta ett exemplariskt ställe för dig & dina vänner att ta en drink & middag på samt att bjuda din dejt till. För stället är smockfullt med tack vare den mysiga inredningen så funkar det utmärkt för båda tillfällarna.

img_7284-2.jpg

Vi började i baren då vårt bord inte riktigt var klart än när vi kom. Det blev varsin Moscow Mule som vi smuttade på i hela 30 minuter som vi fick vänta på vårt bord….! Det är nackdelen med The Ivy, det är alltid fullt så ditt bord kan dröja ett tag ifall gästerna innan inte blivit klara i ”tid”.

img_7283-2.jpg

När vi väl sattes till bord beställde vi in deras Fried Tempura & Rice Balls med Tryffel till förrätt. Temauran var helt magisk friterade med sådär krispigt utanpå och mört inuti. Passade utmärkt till såsen gjord på edamame & matcha te, helt klart en 10 poängare.

Tryffel bollarna var inte lika goda men absolut inget fel på dem. De saknades bara en syrligare fräschare sås till som hade lättat upp rätten en aning. Men gillar man tryffel så kommer du gilla den 🙂

img_7241-2.jpg

Jag hade på min nya favvo tröja ifrån Na-kd.com som jag bär i xs. Får man säga att jag kände mig jätte snygg i den…?! Äh skit samma, klart man får det haha!!

Självklart beställde jag in ett glas rose som jag endast drack ca 3 klunkar av haha, asså jag är världens sämsta på att dricka. Men aldrig riktigt förstått det där med att dricka alkohol till middag..?! Det är ju så äckligt haha, och ja jag vet att det finns goda viner men jag hatar fanimig vin.

Kanske kommer med åren… :/

img_7280-2.jpg

Till förrätt blev det Steak Tartar för Phillipe & Fish & Chips till mig.

img_7282-2.jpg

Min var jättegod men jag saknade även där någon rinnigare sås. Kanske är för att jag är van att äta mer grisigare fish&chips hehe men det blev lite smått torrt tyvärr.

Men hela tallriken slank ner ändå så så dålig var den inte haha.

roasted-cod-fillet-ticg-paul-winch-furness-e1463127294375
Bild ifrån Google

Andra rätter som finns på menyn är deras Roasted Cod Fillet som jag faktiskt övervägde att beställa in och ångrar det lite nu faktiskt.

ivy2
Bild ifrån Google 

Deras Fish Cake såg ju inte heller dålig ut! Det är lätt att vara efterklok haha :/

 

img_7281-3.jpg
Till dessert blev det Creme Brûlée, vad annars liksom <3

Godmorgon & glad söndag på er vänner <3

Dagarna & kvällarna har gått i ett här så tid framför datorn för redigering & bloggande har Inte funnits på kartan hehe. Ber så hemskt mycket om ursäkt för det men tar alltid Phillipe före dator tid när jag är här eftersom vi inte ses så ofta liksom, hoppas ni förstår <3

Nu var dock Phillipe tvungen att plugga lite här på morgonen så jag passade på att ta upp datorn en snabbis innan jag nu ska hoppa in i duschen & fixa mig för dagen 🙂

Idag står food market, lite shopping & en mysig middag <3

Åh och btw, The Ivy Chelsea Garden får 4 av 5 stjärnor. Jag hade gett den 3 av 5 för att matan då det inte blev en matfest i munnen tyvärr men den fick 1 stjärna till just på grund av känslan & atmosfären på restaurangen.

Puss <3 Ses på Instagram: @biancaingrosso 

11 reaktioner på “THE IVY IN CHELSEA GARDEN”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *