VEGANSK GRYTA

4840c586-6093-4e73-a18a-99f1fa664413.jpg

22371396-f13b-438a-a77b-4d5b4ad8e476.jpg

9da5d1fe-9484-4064-8bca-5e0f9ecb4727.jpg

I veckan åt jag denna svingoda rätt till middag. Alltså MUMS vad gott det var!! Så gott att jag vill dela med mig av receptet till er. Det är inte mitt recept men jag kommer definitivt börja laga detta när jag flyttar hemifrån snart 🙂 En helt vegansk gryta (om man skippar smöret) som funkar utmärkt som storkok , om man vill köra på ett nyttigare alternativ eller bara allmänt. Super gott med massvis av härliga smaker som verkligen passar utmärkt nu till sommaren. Recept kommer här nedan:

INGREDIENSER FÖR 4P:

Vitlök – 2-3 

Gullök – 2

Vitt vin

Tomatpuré

Curry

Paprikapulver

Spiskummin

Saffran

Torkad chili

Salt – Svartpeppar

Socker

Krossade tomater – 1 burk 

Kokosmjölk – 1 burk 

Broccoli –  1 till 1/2  

Zucchini –  1/2 

Potatis – 4st normalstora

Kikärtor – 1 till 1 och 1/2 burk

Koriander / Persilja

Creme Fraiche

Lime

TILLAGNING: 

Häll i en skvätt oliv- eller rapsolja i varm stekpanna och sen i med en klick smör. När smöret har börjat få färg tar du i löken och låter den fräsa upp i pannan i några minuter tillsammans med curryn och tomatpurén (detta gör att smakerna från kryddan och purén kommer ut mer effektivt).

När löken börjat få lite färg häller du i en skvätt vitt vin. Låt sedan vinet reduceras innan du häller i de krossade tomaterna. För att balansera syrligheten från tomaterna kan man ha i någon nypa socker (på känn..).

När tomatsåsen sedan har kokat till sig drar man ner pannan till en mellanvarm värme och kör sedan i kokosmjölken. Rör runt och låt grytan få en orange/gul färg med hjälp av curryn, saffran och paprika pulvret. Tillsätt sedan först potatisen i grovt skurna bitar ( för att undvika överkokning..). När potatisen nästan börjat kokat klart i grytan tillsätter du broccolin och zucchinin, häll sedan i kikärtorna.

Servera sedan grytan tillsammans med basmatiris eller kamutvete (som nyttigare alternativ). Toppa rätten med en click crème fraîche, koriander och lite pressad lime. Et voilá, Bon Appétit!

11 reaktioner på “VEGANSK GRYTA”

  • Matilda skriver:

    Men muums vad gott det ser ut!!

  • Anne skriver:

    Hej söta Bianca. Vi ska upp till Stockholm början på Augusti. Besöker allttid Un Puco dom är bäst. Behöver lite tips från er matglada ha ha Precis som en själv. Bästa steakhouse. Bästa burger. Bästa tapas bästa puzza förstår jag är på Lidingö. Vi bor alltid på Kung carl hotel vid stureplan. Är det långt till er Pizzeria? Kan man ta båttur ?? Sista frågan bästa badplats? Finns det något bra på Djurgården. Mvh. Anne. Helsingborg. Ha en skön sommar????

  • Ellinor skriver:

    Ska definitivt laga detta ? Petmaja varning men créme fraische är inte heller veganskt ?

    • Bianca skriver:

      Haha det vet jag. Skrev ju att förutom smör och crème fraische så är den vegansk 🙂

      • carro skriver:

        Nu ska jag vara överpetig men du har faktiskt bara skrivit ”En helt vegansk gryta (om man skippar smöret) ”. Inte ett ord om Creme F!!! 😀 Men skit samma, det fattar man i alla fall 🙂

      • Asterixia.se skriver:

        Just nu så är grytan laktovegetarisk . Men använd mjölkfri margarin och Oatlys iMat Fraiche så blir den vegan.

  • Suss skriver:

    Hej, är också sugen på att börja med vegetarisk mat i alla fall nån dag i veckan, så måste prova receptet det verkar gott. En fråga var bodde du innan Lidingö?

  • Kallima skriver:

    Ciao sexig Bianca♡ Veganrätten ser väldigt god, blir så sugen och hungrig när jag ser den, den skulle jag gärna bjuda en vän på ♡ 🙂
    Önskar dej en riktigt skön och underbar Midsommar ♡ 🙂
    Lycka till med allt ♡ 🙂
    Må så gott, Puss & Kram ♡ 🙂

  • Emma skriver:

    Fyi créme fraiche är inte veganskt…

    • Bianca skriver:

      Det vet jag 🙂 Därför jag skrev att förutom smör & crème fraîche så är rätten vegansk 🙂

  • Bella skriver:

    Gud så gott! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *