CHILI CON CARNE RECEPT

chili con carne recept

img_5691.jpg

Lagad av min älskling <3 

Att bo ihop som jag och Phillipe har gjort nu senaste månaden (vi bor i hans lägenhet han hyr här över sommaren) är typ det mysigaste jag varit med om. Att bara ha honom i samma stad och att han är ett telefonsamtal ifrån mig, att vi kan ses så fort vi känner för det och att vi får sova ihop varje natt. Älskar det <3

Jag är ju inte den som tag kommando och ställer mig i köket och slänger ihop en grym rätt. Det blir mest sallad när jag lagar middag. Men Phillipe har gått och blivit en mästerkock, som ni kanske vet! Han har utvecklats så otroligt mycket under de åren vi varit tillsammans och nu han har lagat rätter som gått upp på min topp 5 bästa måltiderna i mitt liv <3

Iallfall, ni brukar alltid be om recept på det jag äter som vi lagar hemma så här nedan har ni nu receptet på Phillipes magiska Chili Con Carne. Eat and enjoy <3

INGREDIENSER: 

Gullök Vitlök

Färsk Chili

Olja Smör

Svartpeppar – Salt

Paprikapulver Spiskummin

Torkad Chili

Nötfärs

Vita Bönor I Tomatsås

Bruna Bönor

Tomatpure

Paprika

Koriander eller Persilja

Oxfond eller Kalvfond

SÅHÄR GÖR DU: 

Tillagningsprocessen tar ca 25-30 min MEN ju längre du låter den koka under lock desto godare blir den. Om du vill koka den längre rekommenderas det att koka med blandfärs så det blir lite saftigare.

  1. Stek upp löken, köttet, tomatpure  (stek köttet på mellanhög värme) och färska chilin ihop. Håll det på en relativt hög värme och se till att vätska ur köttet ordentligt.
  2. I med kalvfonden/oxfonden beroende på ditt val + alla kryddor.
  3. När detta gift ihop sig har du i de vita bönorna + så mycket bruna bönor du vill ha. Rör runt och låt gå på låg värme (ju längre tid desto gott)
  4. Smaksätt sedan under tiden och krydda mer beroende på smak och i med mer färska kryddor ifall det behövs.
  5. Släng sedan i skivad paprika, lägg på lock och låt koka i några minuter till innan servering.
  6. Vid servering är det gott med en klick crème fraîche & lite extra örter på. Ps, detta är såklart väldigt gott att servera med ris men går lika bra att äta som gryta. Allt beroende på om du vill vara ”nyttig” eller inte 🙂
  7. Ät och njut!

 

 

12 reaktioner på “CHILI CON CARNE RECEPT”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *