M I G R Ä N

img_5653.jpg
Haha detta är jag i Palma för 2 månader sen när jag hade fått solsting & inte kunde röra mig 

Glad Tisdag på er!

Min Tisdag har inte startat så bra hittills tyvärr, vaknade med migrän ifrån helvetet, så inte kunnat lämna sängen eller detta mörka rum på hela morgonen, kan knappt kolla på skärmen jag skriver på nu. Har vaknat såhär nu 4 nätter i rad och vet inte riktigt varför?! Har aldrig riktigt haft problem med min migrän innan men NU helt plötsligt så kom den och skrek HAAALLÅÅÅ i min hjärna haha!

Tänkte att dessa bilder ovan passade utmärkt för att förklara lite min position nu hehe. Senast när jag & Phillipe var i Palma så fick jag solsting efter att ha legat i solen en hel dag utan att dricka vatten och kunde I N T E röra mig, öppna ögonen, äta eller prata utan att spy, fy vad hemskt det var! Phillipe stackarn fick sitta inne med mig och hade roligt med att snapchata mig under tiden haha, tur det för nu snodde jag bilderna för användning av de på bloggen 🙂

Ska försöka ta mig ut på en promenad senare (när det förhoppningsvis blir bättre) och få lite friskt luft, vet att det hjälpte mig igår nämligen. Har ni några andra tips mot migrän får ni gärna kommentera det är nedan i kommentarsfältet <3 Vill ju inte må såhär när jag åker till London imorrn…

PUSS <3

37 reaktioner på “M I G R Ä N”

 • Emma B skriver:

  Hej Bianca!
  Har du synbortfall när du får migrän?
  Jag har också migrän sjukt ofta. Jag skulle råda dig att gå till en sjukgymnast eller liknande och få akupunktur som ska släppa på trycket i de nerverna som sätter igång migrän! Det hjälpte för mig när jag hade mycket! 🙂
  Hoppas det blir bättre 😀

 • Emma Bergman skriver:

  Hej Bianca!
  Har också problem med migrän! Får du kanske synbortfall som jag?
  Det hjälpte mig att gå till en sjukgymnast och få 10 behandlingar akupunktur.
  Något som kanske hjälper dig nu är kanske något sött att äta och försök gå ut och gå en sväng!
  2 Ipren och 2 alvedon också! ?
  Hoppas det blir bättre 😀
  Mvh Emma

 • Alma skriver:

  Har också migrän men var dock längesen jag fick ett anfall nu, du ska alltid förebygga att det ens kommer. Var noga med regelbundna måltider, hoppa inte över måltider och ät bra. När man inte sköter om sin kropp får man sota för det. När jag väl får det har jag synbortfall och sen har jag så ont i huvudet och det släpper inte förrän jag spytt sönder haha. Sen är det bra att du ligger i ett mörkt rum tills det blir bra, låt huvudet och ögonen vila. Så fort du känner att du är påväg att få ett migränanfall, var snabb med Ipren! Krya på dig <3

 • Matilda skriver:

  Diclofenac är för migrän. Den funkar jättebra, men försök att ta den innan migränen bryter ut till 100%. Vissa anser att migrän blir värre av träningen också. Men för mig hjälper träningen otroligt bra. Försök att träna upp nacken och axlar. Krya på dig ? Vet hur h.e.m.s.k.t detta är ?

 • Johanna skriver:

  Hej Bianca!

  Hade mycket problem med migrän förut, det jag brukade göra va att ta ett jättejättevamt bad o verkligen försöka slappna av, det brukade funka för mig! Och dricka mycket vatten!
  Även en varm våt handduk brukar funka att ha över ögonen och tinningarna☺️
  Hoppas det blir bättre! Kram

 • Stephanie skriver:

  Har också migrän väldigt ofta! Ät inget som innehåller socker när du har migrän och drick kaffe, funkar för mig! Och ligg i ett mörkt o svalt rum. Jag har också gått till en kiropraktor, då jag är väldigt stel i nacken vilket kan resultera i huvudvärk/migrän. Krya på dig! 🙂

 • Lisa skriver:

  Ett tips från mig som dragits med migrän sen liten:) den medicinen som numer hjälper för mig är Zomig Nasal som också tack o lov är recept fri på apoteken. Tas som en nässpray och brukar ta ca 30 min så är den borta!

 • Viktoria skriver:

  Jag brukar få migrän jag med, det som brukar fungera som sos lösning för mig är att dricka extrema mängder kaffe/Redbull, något med koffein helt enkelt. Brukar även ta Treo med koffein i. Drar nämligen ihop blodkärlen i hjärnan, vilket är det som gör att man får ont i huvudet.

 • Berfin Akdag skriver:

  Hej Bianca! Jag och problem med migrän jag med, kolla om du kan så Sumatripan utskrivet! 🙂 Undvik även mögel ost om du äter det ofta, det kan nämligen sätta igång det.

 • Elin Hansson skriver:

  Hej fina Bianca!

  Jag har lidit av kronisk migrän sedan jag var 5år och får då såna anfall så jag spyr. Mitt bästa tips om det är så att du samtidigt har ont i axlarna eller är stel, för där sitter oftast min migrän men det är iaf att ta 1 Ipren och 2 alvedon + smörj in axlarna nacke med voltaren gel eller någon slags heat lotion och att vila!

  Hoppad du mår bättre snart, migrän är det värsta som finns!

  Kraaamar Elin

 • Maria L skriver:

  Förstår dig!
  Kunde inte äta o dricka födoämnen innehållande färgämnen. Speciellt rött framkallade migrän hos mig. Tex rödvin kunde jag inte dricka! Inget färgat godis! Inte heller nötter gick att äta! Tror man kan få kollat hos sjukvården om man har födoämnesallergi!

  Dessutom spände jag mig och bet ihop käkarna som i sin tur kan orsaka huvudvärk/migrän. Skaffade bettskena!
  Naproxen hjälpte mig!

  Lycka till!

 • Sandra Elias skriver:

  1 alvedon + 1 Ipren ta dom med ett stort glAs vatten sen direkt efter , kaffe !
  Brukar funka på mig !
  Lycka till ?

 • Alexandra skriver:

  Hade jättemycket problem under förra året och testade då diklofenak precis innan det bröt ut och på kvällarna. Det hjälpte för stunden men sedan bytte jag preventivmedel från p-ring till minipiller och sen dess har jag inte haft migrän en enda gång! Så det kan vara en orsak!

 • Emma skriver:

  Hej! Jag får också migrän väldigt ofta och har medicin som jag tar då. Ett tips är att gå till en läkare och bli ”utredd” för att få medicin utskriven. Det går också att köpa migräntabletter receptfritt på Apoteket, men då kan man bara köpa paket med 1-2 tabletter som kostar ungefär lika mycket som 12 tabletter på recept, men det kan det ju vara värt. Annars är ett tips att ta två Treo och sen lägga sig och försöka sova direkt efter, det kan hjälpa mig ibland!
  Hoppas det går över, migrän är det värsta som finns!

 • MaddeMadick skriver:

  När jag var i din ålder drabbades även jag av migrän liknande huvudvärk som visade sig bero på synfel. Glasögon blev mitt botemedel!
  Sedan senare i livet fick jag spänningshuvudvärk som var fruktansvärd och som jag lärde mig få bukt gm att en gång i månaden gå till diplomerad massör. Spänningen låg i nacken, tinningarna men även ryggslutet. Utan kontinuerlig massage hade jag inte klarat mitt stressiga jobb och mamma-tid! Idag har jag sadlat om helt och lever och arbetar med helt andra uppgifter, har utflugna barn och så sällan huvudvärk!
  Hoppas du hittar en utväg för huvudvärk är en riktig pina när det inte hjälper att bara vila och ta en tablett!

 • E skriver:

  Har haft migrän i över 10 år nu och kommit fram till ett par saker: försök komma fram till varför du har migrän. För mig är det stress – kroppen tvingar mig då att slappna av eller vätskebrist. Så för att undvika försöker ja hantera stressen innan den går till migrän och dricker massor me vatten. Är migränen redan framme så prova med resorb – vätskeersättning och klunka MASSOR med vatten. Sen som någon annan skev zomig nasal, receptfritt på apotek. Närspray som har värkningstid direkt eftersom det går rakt in i blodet direkt. Krya krya ?

 • Janine skriver:

  Hej fina Bianca,

  har också migrän ibland. Jag tar Paracetamol, det finns också med Coffein speciellt för migrän och det hjälper jättebra.
  Krya på dig!

  Kram,
  Janine

 • camilla skriver:

  Jag far migran en hel del pga for lite socker i min diet…sa nar jag far ett anfall sa dricker jag en orange flavored kolsyrad pelligrino..ligger ner och mindre an en timma sa ar allt bra igen. Sager itne att det ar samma for dig, men for lite socker kan leda till detta. Allt med matta. Jag dricker aldrig lask forutom nar jag far migran. Min syster svar pa coca cola…sa prova..kan vara bara sa enkelt. Och om det hjalper utan att stoppa i sig massa piller sa ar det ju battre for levern och kroppen.
  C

 • Amanda skriver:

  Köp Diclofenac på apoteket!! Det brukar hjälpa mig mot migrän och extrem mensvärk! Hoppas du kryar på dig kram <3

 • Thea skriver:

  Jag lider med av migrän i några timmar då och då, men aldrig i flera dagar så tycker så synd om dig, men något som verkligen hjälpt och som jag vet att andra funkat som hjälper är att duscha varmt och kallt om vart mellan duscha hårt runt nacke/rygg ansiktet är obehagligt men hjälper för mig på samma gång. Man kan bli lite yr efteråt men hjälper jättebra för mig då de känns som nerverna släpper.
  Ha en underbar dag och krya på dig!

 • Jennie skriver:

  Jag får inte migrän ofta men när det slår till och varken tabletter, vatten, mörkt och svalt rum har funkat. Så har jag lagt mig på en spikmatta. Då har det alltid gått över. Kanske inte vad man vill köpa när man är på semester i London. Men ett litet tips i alla fall. Lycka till!

 • Ögon migrän skriver:

  Synbortfall sen regn av blixtar och sen två dagar av hjärskakningshuvudvärk. Haft det sen innan jag föddes säkert. Kosten är ett, rött o surt vin, stark ost, svart kaffe, apelsinjuice m.m. kan orsaka eller sätta igång det och framför allt genom av kolla på skärmar i ett. Sova dåligt o skärm är kass. Ögon migrän heter detta men det finns ju fler sorter.

  Kolla blodtrycket och ät nån slags Omega 3. Ipren kan funka och coola ner.

 • Matilda skriver:

  Hej!
  Sjukt drygt att du mår dåligt och om det är kronisk migrän måste du gå till läkaren för att få medicin, värt att kolla iaf (om du inte redan har gjort det). Annars tycker jag precis som någon annan skrev att du ska prova att gå massage med fokus på nacke och rygg, det kan vara spänningar som skapar huvudvärken. Innan jag fick medicin för min migrän så tog jag alltid en Ipren tillsammans med en koffeintablett, det funkade för mig och sen massor med vatten så klart! Krya:)

 • Margaretha skriver:

  Hej fina du! Hormoner kan ställa till det med migrän, och för lite sömn och för mycket stress. Men det finns bra receptfria läkemedel på apoteket som hjälper jättebra tex sumaptrin actiavis(men kör inte bil när du har migrän och tagit medecin,drar ner reaktionsförmågan)hoppas att du får det bra i London!

 • Felicia skriver:

  Jag skrev till dig om ett tips på Instagram DM så checka där också 🙂 men vill även tillägga något som funkat bra för mig, värmekudde + spikmatta! Har värmekudden under nacken/huvudet och ligger på rygg på spikmattan, täcket upp till hakan och detta i kombination med en meditations-app (ZMeditations) för att få hjälp att komma ihåg att andas ordentligt. Värmekudde+spikmatta sätter igång blodcirkulationen vilket kan kännas som att det blir värre då men andas man bara lugnt så känner man hur det släpper efter ett tag. Jag brukar oftast bli helt slut av detta och somna vilket är superskönt ifs och oftast har det släppt när jag vaknat men då är det viktigt att ta det lugnt ändå och inte bära tungt/anstränga kroppen för mycket/äta socker osv utan låta kroppen återhämta sig. Många bra tips ovan också, har läst och tar med mig .. hoppas du får bukt på det! 🙂

 • Effie skriver:

  TILL ALLA SOM HAR MIGRÄN, DET FINNS EN BOTOX BEHANDLING MAN KAN GÖRA MOT DET, FINNS PÅ NÄSTAN VILKEN KLINIK SOM HELST (googla på botox migrän stockholm, elr nåt) Funkar 100%, Vet att man kan göra det på lifetime clinic och nackakliniken .. http://www.lifetimeclinic.se
  http://www.nackakliniken.se

 • EmmaJ skriver:

  Köp Eeze eller Ignorin på Apoteket och ha alltid med dig <3 Ta dom vid första tecknet på migrän, så håller jag tummarna att det hjälper dig lika bra som för mig och maken 🙂

  KramKram

 • Sara skriver:

  Min migrän slutade när jag slutade med P-piller. Hormoner har alltid ställt till det för mig.

 • Johanna skriver:

  Jag har haft migrän sedan barnsben och nu har jag börjat äta Eeze Neo som är receptfritt på apoteket. Jag måste dricka mycket vatten och en sådan tablett om jag känner att det är på gång så slipper jag migränattackerna och att behöva spy pga så ont.. Så det är tips!

  Aldrig varit en som tror på mediciner men efter flera år av extrema attacker där man helt tappar kontrollen (tror alla vi som haft det vet vad jag menar..) och den enda lösningen för mig har innan varit att försöka somna innan denna bryter ut, så är jag otroligt tacksam för eeze! Det har gjort att jag klarat mig en hel del kvällar! 🙂 så kort och gott – eeze, sömn och vatten!

 • Matilda skriver:

  Kommer från en familj där alla tjejer i släkten lider av migrän och har haft det extremt mycket hela livet.
  Regelbunden akupunktur är guld och man kan få det på remiss via sin husläkare. När anfallet börjar smyga sig på ta två Bamyl Koffein (brusvärktablett med koffein) och ett stort glas Coca-Cola. Koffeinet gör att blodkärlen i hjärnan drar ihop sig. Bästa tipset faktiskt, hjälpt mig så mycket. Vidare har jag knappt migrän längre sen jag uteslöt mjölkprotein och gluten ur min kost. Jag hade dock en stark överkänslighet så kan vara därför det triggades igång för mig. P-piller kan för övrigt ställa till det och göra migrän värre så har man problem med migrän är spriral eller liknande att rekommendera. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *