BIANCAS LINSSOPPA

DSC00611
DSC00613
DSC00617
DSC00614

Okej, här kommer receptet 🙂 Nu kanske inte jag gjorde E X A K T som man ska göra, men detta är så som jag gjorde (allt var lite på känn) och det funkade galant 🙂

Ingredienser: Röda linser, zucchini, purjolök, schalottenlök, vitlök, krossade tomat, grönsaks & hönsbuljong,

Till 2 personer (du kommer ha ca 2 portioner över) :

– Koka 4dl vatten i en liten kastrull. Häll sedan i 2 dl linser (jag använde röda linser ifrån Saltå Kvarn som är snabbkokta, vilket betyder att du inte behöver blötlägga dem innan). Koka på låg värme i 10 min. När dem är klara, rör om och låt stå vid sidan av med lock på.

– Skär zucchini (vi hade 1 hel) i tärningar. Hacka 1 schalottenlök, 1 vitlök, 1 hel purjolök & fräs i en ny kastrull med olivolja och salt (jag använder inte peppar då jag inte gillar det).

– När grönsakerna fått stå och fräst ett lite tag häll då i varmt vatten (så mycket som du själv känner för)

– Häll i hälften av dem krossade tomaterna, 1 grönsaksbuljong & 1 hönsbuljong (eller 2), rör om, salta lite till och låt stå och puttra i några minuter under lock.

– När du känner att soppan börjar bli klar och du är nöjd med smak och konsistens så häller du över dem kokta linserna i kastrullen med soppan i och rör om allt.

Servera med liten parmesanost på toppen och njut.

Det bästa med denna soppan är att den är jättenyttig, det är ju varken smör, kolorier som pasta eller potatis för er som vill undvika det, socker eller grädde i. Och tack vare linserna och all vätska i soppan så blev jag JÄTTE mätt på bara 1 portion. Ganska ovanligt för mig då jag brukar bli mätt på ca 2 portioner. Så hurra för det! Slapp jag allt magont efter, såå skönt!

Nu ska jag fortsätta ta tag i mina mail. Puss på er <3

4 reaktioner på “BIANCAS LINSSOPPA”

 • Lisa skriver:

  Fint recept:) men det blir lite konstigt när nu nämner kolhydrater som något dåligt, bland socker smör och grädde, och säger att receptet inte innehåller några kolhydrater alls. Linser består ju av kolhydrater, zuccini består av kolhydrater , krossade tomater består av kolhydrater, och det är ju inget dåligt alls med det:) tvärtom, soppan innehåller ju bra med protein av god kvalité och långsamma kolhydrater, och framförallt är den ju vegansk <3 om man skippar hönsbuljongen förstås.
  Kram

 • Emma skriver:

  Men det här ser ju bara föööör gott ut! Måste provas!! 😀

 • Patrik skriver:

  Hej Bianca!

  Har suttit i skolan och pluggat inför min kommande tenta hela dagen, och så såg jag ditt recept!
  Sagt och gjort så handlade jag på vägen hem och gjorde soppan, och oj vad GOD DEN VAR!
  Dessutom blev det mycket över, perfekt för en student! Gärna fler mat-tips!

  Kram 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *