EASY – SIMPLE – AMAZING

 

Måste säga att jag har gått och blivit ett litet hälsofreak här hemma at the moment! Har blivit en mästare på att göra goda & nyttiga rätter nämligen. Min mage mår på riktigt såå såå bra av mat utan laktos eller gluten i sig 🙂 Så kör på detta nu ett tag, dessutom tycker jag att det är enklare att laga och går snabbare.

Detta ovan har blivit min nya FAVORIT middag att laga hemma. Tar max 7 minuter att göra också! Hör och HÄPNA mina damer och herrar, endast 7 minutes!! Dessutom är det SÅ gott också!!

Här kommer receptet för 1 person: 

1 kyckling (jag använder mig av fryst bara för att det finns hemma nu)

2 skalade morätter 

1/2 zuccini 

1/2 broccoli 

Kokosolja

2 vitlökar (beroende på hur mycket vitlök smak du vill ha, jag älskar vitlök så jag brukar köra 2-3 mindre klyftor)

Soja (inte mycket dock)

Red Hot Chili Flakes ifrån Santa Maria (blir ju säkert ännu godare med färsk chili)

Chicken & Steak krydda ifrån Santa Maria

Färsk koriander (så mycket du vill ha, jag föredrar ca 1 hand full, jag älskar koriander nämligen)

GÖR SÅHÄR:

Hacka morätter, zuccini & broccoli och häll ner i en stekpanna med kokosolja i. När det blivit lite mjuka så lägger jag i mina 2-3 fint skurna vitlökar blandar runt och låter stå och stekas ett tag på mellanhög värme. Stek de som du själv önskar, jag brukar köra på mjuk textur med ytterst lite knaprighet.

Skär kycklingfilen i tunna bitar och lägg i en annan stekpanna med kokosolja i. Häll över lite soja – chiliflakes – chocken&steak kryddan och låt stå och stekas till kyckling bitarna är genomstekta.

När grönsakerna & kycklingen är färdigstekta häller du över grönsakerna i pannan där kycklingen steks och blanda runt. Häll sedan över din koriander och KLAAART!! Smaka av om du behöver krydda med mer soja (för sälta), koriander eller vitlök.

Hör ni vad enkelt det är?! Du kan såklart koka ris till och blanda i kokosmjölk för en mer matigare rätt men detta funkar utmärkt för mig nu 🙂

Ikväll blir det fetaost och melonsallad till middag, MUMS!

PUSS <3 

5 reaktioner på “EASY – SIMPLE – AMAZING”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *