ITALIAN NIGHT

_dsc4163

I förrgår (alltså i söndags) så drog vi hela bakisgänget (förutom Benji) till Gamla Stan för att testa på en omtalad Italiensk resturang Paganini. Som ni vet så ÄLSKAR ju vi att testa nya italierna och vi ser det nästan som en hobby haha!

_dsc4169

Världens bästa par <3 Älskar dessa två så ofantligt mycket!! Tack för att ni finns i mitt & hela familjens liv & förgyller oss med er härliga energi & kloka ord.

_dsc4167

_dsc4176

Taggat gäng redo att inta våra pasta rätter 🙂

_dsc4184

Riktigt hungriga var vi (som alltid när bakfyllan börjar avta) och höll alla tummar & tår för att det skulle smaka himmelskt gott. Med en vacker och super mysig atmosfär som verkligen andades Italien så kände vi att detta skulle bli bra…

_dsc4187

Melina & Jacob tog in en burrata och delade på medan…

_dsc4186

beställde in en bruschetta att dela på. Här blev vi ganska besvikna både på smakelserna & val av råvaror.

_dsc4188

Benjamin valde att köra på hans favvo rätt Carbonara och eftersom ingen gör bättre än Benjamin (förutom på Eataly i NewYork) så är det svårt redan där att få Benji nöjd hehe. Men efter att ha smakat måste jag säga att den inte smakade gott.

Den lagades som en riktig Carbonara ska göra men det gjorde ett misstag, de hade i lök vilket inte uppskattas i våra kritiska ögon.

_dsc4189

Jag blev mycket sugen på på kyckling pastan då det oftast brukar gå hem hos mig men tyvärr blev jag besviken även här.

Utan några som helst smaker, djup eller sälta. Det smakade endast champinjoner på burk (vilket det säkert var) och jag var nog tvungen att salta ca 4 gånger för att få det att smaka någorlunda ätbart. Så synd då jag var SÅ SÅ hungrig!

_dsc4190

Melina var den enda av oss som beställde in en god rätt. Denna smakade faktiskt helt ok (ja jag smakar av alla haha) men dessvärre var pastan för underkokt & kall.

img_4784.jpg

Sorry för dålig mobil kvalite :/ Mysig tröja ifrån Zara, finns i butik nu.

_dsc4192
Vi avslutade middagen dock med en förvånadsvärt god tiramisu samt vaniljglass (som dock smakade mer som en limoncello) med färska jordgubbar, mums!

Först och främst: jag älskar ju att tipsa om restauranger både i här Sthlm (samt Sverige) men även världen över, och som ni vet så ju jag & min familj det lite som en hobby att gå ut och äta, vi älskar det helt enkelt! Därför är det även viktigt för mig att vara ärlig i mina bedömningar eftersom att jag inte vill tipsa er om att gå till en restaurang och spendera dyra summor bara för att ” man inte få vara taskig mot restaurang ägarna”. Hellre då vara ärlig så inte ni gör samma ”misstag”, sedan kanske ni går dit och tycker det är jättegott (vi alla tycker ju olika såklart) men om ni känner att ni litar på mina ord, så lita på mina ord.

Jag ser det litesom min plikt (när jag har så pass många läsare) att vägleda er till Sthlms bra restauranger (då det finns många sådana) eftersom ni är många som uppskattar mina tips & oftast går dit jag tipsat er om vilket verkligen är kul att höra 🙂

Och tyvärr blev detta restaurang besök ett plattfall för oss iallafall. Italiensk mat är otroligt svår att få till på rätt sätt och utan kärlek i köket med en okunnig kock så kan det lätt bli smaklöst & ganska tråkiga smaker överlag. Denna restaurang var dessvärre det 🙁 Hade hoppats på att kunna säga motsatsen men hit vill jag definitivt inte rekommendera er att gå, tråkigt men sant.

Så synd att Sthlm har så otroligt många men få riktigt bra italienska restauranger! Knappt så att man får bra mat i Italien längre tyvärr, OM man inte går till den lilla lilla pärlan i gränden som har stängt när farmorn är sjuk (!!!)

Om ni bara fick smaka mina bröders & pappas mat så hade ni förstått varför våra krav på italiensk mat är så hög och varför just VI verkligen vet vad vi pratar om när det kommer till det italienska köket.

En dag hoppas jag på att pappa öppnar restaurang i Sthlm (igen) eller att mina bröder öppnar något så ni ALLA kan få uppleva riktigt RIKTIGT bra italienska smaker! För det känns ju nästan orättvist att jag får bli så bortskämd med så bra mat här hemma & hos pappa och inte dela med mig av det. Kanske dags att börja övertala bröderna…. 🙂

Ps. Och till er som blir upprörda av detta inlägg så kan ni försöka se det på det sättet att jag tipsar om mina personliga erfarenheter och förhoppningsvis leder någon av er till en av Sthlms bättre restauranger istället så era pengar blir värda något 🙂

Ciao Ciao

11 reaktioner på “ITALIAN NIGHT”

 • Linda skriver:

  Kan inte Benjamin (eller Oliver!) göra en kokbok med pasta?! Så att vi stackars svennebananer får äta bra italienskt he he. Jag skulle köpa den innan jag hann blinka.

 • agnes skriver:

  Heeeej Bianca! MÅSTE veta vart dina gråa flat overknee-stövlar kommer ifrån? Tror du haft dem på någon bild nyligen tillsammans med en stor stickad tröja och dör för dem. Letat flera månader tillbaka i din blogg haha men kan inte hitta igen det inlägget, skulle vara fantastiskt så man kan kitta sig inför vintern. Kraaam

 • Sanna sörman skriver:

  Älskar sådana här inlägg när du skriver om vad du tyckte om mat! Fler sånna inlägg! Puss!

 • Moa skriver:

  Vet du någon grym italiensk restaurang här i sthlm som även har glutenfri pasta? 🙂 (förutom Pane Fresco för där har jag redan varit hehe)

 • Birgitta S skriver:

  Hej!
  Läser din blogg varje dag men kommenterar aldrig och jag uppskattar verkligen dina recensioner och tips på restauranger då jag själv med familj och även vänner gillar att gå ut att äta. Paganini har jag aldrig varit på och tyvärr är nog mkt i Gamla Stan rena turistfällor kollade in dem på Tripadvisor och Yelp och det var blandat där kan man säga. Sen vet jag inte hur mkt man kan lita på alla som skriver där. Men dina bröder Oliver och Benjamin borde öppna eget men det är nog en sak att gilla att laga mat hemma o sen driva eget med allt vad det innebär av inköp, personal och bokföring o sen en massa arbeta .
  Hälsningar Birgitta S

 • J skriver:

  Har du vart på Italenska Ciao Ciao? På Östermalm någonstans. Isåfall äre något att rekommendera? KRAM

 • Ola skriver:

  Har du ätit på Panfresco på Zåglens? Paolo Robertos restaurang? Betyg isåfall?

 • Sanna skriver:

  Tycker det är superkul att läsa dina restaurangtips, både bra & dåliga.
  Älskar att äta ute & är kräsen när det gäller kvalitén på maten, man vill ju inte betala dyra pengar för dålig mat! Älskar dessutom italiensk mat, vill SÅ gärna äta maten ni lagar;) får ta mig en tur snart till Palma och äta din pappas mat, för den ser helt fantastisk ut!

 • T skriver:

  Gillar verkligen att läsa dina recensioner av mat och restauranger! Jag är själv ganska ”kräsen” när det kommer till mat av den anledningen att jag vuxit upp med föräldrar som lagat supergod mat från grunden.. och då är det lätt att bli besviken när man betalar dyrt för att äta fint på någon restaurang och det inte smakar gott. Så uppskattar verkligen dina tips, det känns som du har bra koll och smak (hehe) när det kommer till italienskt!

 • Cornelia skriver:

  Tycker också det är superkul att läsa dina restaurangtips och framförallt just för att du är så ärlig! Var på din pappas restaurang i somras (två gånger på en vecka för att det var så jäkla bra!!) så jag förstår verkligen era höga krav för det var fantastiskt gott 🙂

 • Gabriella skriver:

  Jag har också varit där, på den restaurangen. Men personalen var inte särskilt trevlig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *