I veckan åt jag denna svingoda rätt till middag. Alltså MUMS vad gott det var!! Så gott att jag vill dela med mig av receptet till er. Det är inte mitt recept men jag kommer definitivt börja laga detta när jag flyttar hemifrån snart 🙂 En helt vegansk gryta (om man skippar smöret) som funkar utmärkt som storkok , om man vill köra på ett nyttigare alternativ eller bara allmänt. Super gott med massvis av härliga smaker som verkligen passar utmärkt nu till sommaren. Recept kommer här nedan:
INGREDIENSER FÖR 4P:
Vitlök – 2-3
Gullök – 2
Vitt vin
Tomatpuré
Curry
Paprikapulver
Spiskummin
Saffran
Torkad chili
Salt – Svartpeppar
Socker
Krossade tomater – 1 burk
Kokosmjölk – 1 burk
Broccoli – 1 till 1/2
Zucchini – 1/2
Potatis – 4st normalstora
Kikärtor – 1 till 1 och 1/2 burk
Koriander / Persilja
Creme Fraiche
Lime
TILLAGNING:
Häll i en skvätt oliv- eller rapsolja i varm stekpanna och sen i med en klick smör. När smöret har börjat få färg tar du i löken och låter den fräsa upp i pannan i några minuter tillsammans med curryn och tomatpurén (detta gör att smakerna från kryddan och purén kommer ut mer effektivt).
När löken börjat få lite färg häller du i en skvätt vitt vin. Låt sedan vinet reduceras innan du häller i de krossade tomaterna. För att balansera syrligheten från tomaterna kan man ha i någon nypa socker (på känn..).
När tomatsåsen sedan har kokat till sig drar man ner pannan till en mellanvarm värme och kör sedan i kokosmjölken. Rör runt och låt grytan få en orange/gul färg med hjälp av curryn, saffran och paprika pulvret. Tillsätt sedan först potatisen i grovt skurna bitar ( för att undvika överkokning..). När potatisen nästan börjat kokat klart i grytan tillsätter du broccolin och zucchinin, häll sedan i kikärtorna.
Servera sedan grytan tillsammans med basmatiris eller kamutvete (som nyttigare alternativ). Toppa rätten med en click crème fraîche, koriander och lite pressad lime. Et voilá, Bon Appétit!
Men muums vad gott det ser ut!!
Hej söta Bianca. Vi ska upp till Stockholm början på Augusti. Besöker allttid Un Puco dom är bäst. Behöver lite tips från er matglada ha ha Precis som en själv. Bästa steakhouse. Bästa burger. Bästa tapas bästa puzza förstår jag är på Lidingö. Vi bor alltid på Kung carl hotel vid stureplan. Är det långt till er Pizzeria? Kan man ta båttur ?? Sista frågan bästa badplats? Finns det något bra på Djurgården. Mvh. Anne. Helsingborg. Ha en skön sommar????
Ska definitivt laga detta ? Petmaja varning men créme fraische är inte heller veganskt ?
Haha det vet jag. Skrev ju att förutom smör och crème fraische så är den vegansk 🙂
Nu ska jag vara överpetig men du har faktiskt bara skrivit ”En helt vegansk gryta (om man skippar smöret) ”. Inte ett ord om Creme F!!! 😀 Men skit samma, det fattar man i alla fall 🙂
Just nu så är grytan laktovegetarisk . Men använd mjölkfri margarin och Oatlys iMat Fraiche så blir den vegan.
Hej, är också sugen på att börja med vegetarisk mat i alla fall nån dag i veckan, så måste prova receptet det verkar gott. En fråga var bodde du innan Lidingö?
Ciao sexig Bianca♡ Veganrätten ser väldigt god, blir så sugen och hungrig när jag ser den, den skulle jag gärna bjuda en vän på ♡ 🙂
Önskar dej en riktigt skön och underbar Midsommar ♡ 🙂
Lycka till med allt ♡ 🙂
Må så gott, Puss & Kram ♡ 🙂
Fyi créme fraiche är inte veganskt…
Det vet jag 🙂 Därför jag skrev att förutom smör & crème fraîche så är rätten vegansk 🙂
Gud så gott! 😀