PRESTATIONSÅNGEST

— Inlägget innehåller adlinks — 

Topp – klick 

Godmorgon mina fina!! Senaste 11 dagarna har varit väldigt hektiska för mig med ett galet schema att anpassa mig efter. Så på senaste tiden har jag känt att mina hjärna börjar bli lite mosig igen. Ni vet ju att jag blev utbränd i höstas och nu känner jag att den tränger sig på igen. Sen är tyvärr inte allt på topp i privatlivet just nu så jag känner mig allmänt nere, oinspirerad, trött och känner mig inte taggad för någonting egentligen.

Mitt jobb består ENDAST av roliga grejer nu och jag får leva ett liv jag aldrig trodde att jag skulle få leva. Jag är så oerhört tacksam för där jag är idag, men jag vet nu mer än nånsin att jag måste sätta min hälsa som prio 1 och att verkligen varva ner och göra absolut INGENTING så fort jag är ledig. För jag känner i kroppen att jag är nära på att falla tillbaka i utbrändheten igen om fortsätter som jag gör nu.

Det är inte bara det att det mycket olika jobb samtidigt (där får jag ju otroligt mycket hjälp av min assistent och jag hade aldrig klarat det utan henne) utan det är det att jag konstant försöker pleasa alla runtomkring mig och vill bli så omtyckt av alla hela tiden. Det är så ofta jag känner att jag egentligen bara vill sitta tyst i ett hörn eller kanske gråta en skvätt men jag vill ju aldrig att någon ska uppfatta mig som dryg, otrevlig eller nonchalant så då sätter jag snabbt på en fasad som tar dem där extra krafterna ur mig. Det tar verkligen på min energi och när jag från början inte har så mycket energi att ge så blir jag tillslut helt tom. Förstår ni vad jag menar?!

Aja. Var inte meningen att detta skulle bli så personligt eller djupt hehe men ville bara skriva av mig. Är nämligen lite rädd då jag just nu driver och jobbar med 2 nystartade bolag (där jag sätter hög press på mig själv och är en enorm perfektionist) med 2 olika team, gör Wahlgrens Värld med ett annat team, driver alla sociala kanaler med ytterliga ett team och ska strax dra igång med Talang som är ett väldigt stort team med mycket press på min personlighet och långa dagar av just det…. Vet inte om ni kan förstå men det är väldigt mycket fasad för mig att ta fram till många olika personer under 1 vecka och ja…. det kan göra en ganska trött och tom i kroppen.

Jag vill SÅ gärna att alla dessa människor ska trivas med att jobba med mig och att jag gör bra ifrån mig både proffsigt och mänskligt liksom. Sen är man ju en syster, en dotter, en flickvän och en vän också där jag även där känner en viss prestationsångest att finnas till och vara en bra person….!

Jag kanske övertänker just nu, jag är ju som sagt en mästare på det…. men aja! Någon kanske förstår hehe?!

Nu ska sätta mig och göra mig i ordning för dagen som består av möte med ByBianca, gå på Molly Rustas event, Ramis Hannas event, filma en video för ett samarbete och sedan kommer min stylist hit ikväll för att kolla kläder inför Kristallen på Fredag.

Älskar er! PUSS <3 

128 reaktioner på “PRESTATIONSÅNGEST”

 • Ritva skriver:

  Var rädd om dig 💕

 • Jessica skriver:

  Åh Bianca ta hand om dig själv! Unna dig att gå på spa och kanske ta en massage, och kom ihåg att du räcker till!

  Du måste inte alltid vara på topp och det är okej att inte alltid orka. I dagens samhälle så är det verkligen så mycket press från alla håll och kanter och man ska ha så mycket på gång att man aldrig ska ha en ledig tid. Och orkar man inte ja då är man ju konstig? För alla andra orkar ju. Men så är det inte!! Det är så många som går in i vägen men som inte vågar berätta om det. För man vill inte ses som svag. Så jag tycker det är jätte bra att du delar med dig av det här bianca!!!

 • Linda skriver:

  Ville bara skriva att jag förstår. Fastän jag inte är en offentlig person, så känner jag likadant. Mycket jobb, kan inte trappa ner, och vill inte vara den som är ”tråkig” och inte gör någonting på fritiden (fastän jag mår som bäst av bara soffhäng på kvällarna).

  Mitt tips är: diskutera med Lovisa hur du kan lägga upp jobbet, så att du alltid är ledig efter kl 6 på kvällen. Eller om du har en sen jobbkväll; se till att du får vara helt ledig fram till kl 12 på dagen. Låt Lovisa sköta all mejl, organisering och sånt som har en tendens att stressa dig/ta din energi.

  Och det viktigaste; ta hand om dig och lyssna på kroppen. Vet hur det känns att inte vilja göra någon besviken, men ditt välmående är viktigast <3

 • Anne skriver:

  Hej fina B jag förstår till 100% Själv varit där. Omge sig med bra människor. Inga som stjäl din energi. Lära sig att säga NEJ är det absolut viktigaste. Du kan inte va överallt. Där är många nu som vill rida på din våg. 💕💕💕. Take care

  • Anne skriver:

   Man ser o hör ju tyvärr väldigt mkt tragiska händelser med ”kändisar och musikartister” Det är så många runt omkring dom som tjänar kosing. Då pressas man kanske till lite för mycket. Eller …………. rätta mig om jag har fel🤗🤗🤗

  • Bianca skriver:

   Jag har verkligen börjat tacka nej till sånt som inte ger mig energi. Det är så viktigt!

 • Sanna skriver:

  Ta hand om dig!! Det är det absolut viktigaste. Och du behöver inte vara perfekt hela tiden, vem är det?? Ingen. Hoppas du hittar balans så du hinner njuta av allt roligt som händer och den framgång som du har! Du är grym, var stolt över det!

 • Dixi Wonderland skriver:

  Var dig själv Bianca! Jag tror vi alla vill bli omtrycka men om du måste ta energi för att sätta upp en fasad som inte är äkta då kommer de personerna aldrig att få träffa den riktiga Bianca. Det är svårt att få egentid när man driver eget men jag hoppas att Vanessa och din assistent kan se till att du i alla fall har en dag ledig varje vecka nu i höst. Blogginlägg och videos på youtube går att tidsinställa men det är ju just att du då ska ha tiden att skriva/filma. Många som arbetar som influencers på heltid har inte tv-program som ska spelas in samtidigt som allt annat händer.

  Man kan inte vara alla till lags. Viktigt att du prioriterar dig själv och dina jobb. Jag kan väl känna att det är onödigt att trycka in två event om du mår så här? Klart att man vill visa sitt stöd men det går att skicka blommor eller en liten present istället 🙂 Hoppas verkligen att du ser till att äta och dricka ordentligt nu när du har så mycket att göra. Ett tips är att få in ett 30 minuters träningspass varje dag. Det kommer ge dig mer energi och kan få dig att hantera stressen på ett bättre sätt. Var rädd om dig 💕

  • Stephanie skriver:

   Hej! Förstår att du menar väl men att föreslå att hon ska ”försöka få in ett träningspass varje dag” utöver allt hon har att göra kanske inte är det bästa just nu. Ett första steg är att försöka hantera det man har att göra framför sig och minska på alla måsten, inte lägga till flera.

  • Bianca skriver:

   Tack för din omtanke och fina kommentar <3

 • Johanna skriver:

  Boka en tid varje vecka där du följer upp hur föregående vecka har varit. Gärna med din assistent eller någon annan i ditt team.

  Vad har gett energi och vad har tagit energi? Vad vill du fortsätta göra? Vad vill du tacka nej till? Vad behöver du delegera?
  Hur ser kommande vecka ut? Har du tid för vila och återhämtning – sömn? Behöver du avboka eller omboka något? Behöver du ta hjälp från någon – ve och till vad?

  • Sara skriver:

   +1 på den 🙂 Ett tillägg är att du skulle kunna ha schemat för senare veckan i pappersform framför dig och sedan markerar du med highlighter-pennor i två olika färger vad som gav dig energi och vad som tog energi (ex en rosa för det som ger och en gul för det som tar). Se till att dina dagar blir randiga med en bra balans mellan det som ger och det som tar. Vi kommer nog aldrig komma ifrån att vissa saker tar energi som vi ändå behöver/”måste” göra, men kompensera då med massor som GER.

  • Bianca skriver:

   Tack för era tips <3

 • Lacky skriver:

  Kämpa på och ta hand om dig själv <3

 • Hege Ellesson skriver:

  Förstår dig, det sitter i att man vill vara till lags och det suger energi. Du är jätteduktig och du vill göra en massa saker, men man kan inte göra alla andra glada hela tiden, Jag har växt upp med mycket bråk och frånvarande föräldrar, så därför känner jag igen mig, man blir mer stresskänslig efter det. En sak: när jag såg dig dansa i lets dance fick jag energi och jag grät dessutom. Bra att du är medveten om att du behöver ledig tid, mer än vad du har nu. Sköt om dig. Jag är övertygad om att det är bra att jobba med dig.

 • Alexandra skriver:

  Var rädd om dig och ta det lugnt ibland ❤️

 • E skriver:

  Det är okej att sakta ner, det är okej att bortprioritera vissa saker när man har mycket annat för sig. Såklart kommer vi sakna dig här på bloggen eller på instagram men vi förstår varför du inte uppdaterar som vanligt när du har 100 andra projekt på gång. Gör saker och ting för din egen skull och för att du vill, inte för att du måste. <3

 • Malin skriver:

  Kära fina Bianca. Om du visste vad jag känner igen mig i dig. Jag var precis likadan som du är. Tills en dag när jag inte orkade mer. Jag fick proffs hjälp tillslut. Tack o lov. Terapeuten sa till mig. Om du bär på en fasad hela tiden då visar du inte din rätta sida vem du egentligen är. Då tror folk att du är den käcka, glada , trevliga, omtyckta tjejen. Han satt en spegel framför mig och frågade vem är den här tjejen?. Och jag minns det som igår. Jag såg mig själv i spegeln men ändå inte. Jag såg mig inte. Jag kom ihåg att jag blev så rädd o bara grät o grät o grät. Herregud tänkte jag. Jag vet ju inte vem jag egentligen är för jag bara ska vara alla till lags. Där började jag min resa med att ta reda på vem jag är. Idag är jag en stark kvinna som älskar den riktiga Malin. Jag sätter mig själv i första hand. För jag är den viktigaste personen. Men Bianca det tog lång tid att komma dit jag är idag. Men det var det värt. Så Bianca tänk i första hand på dig själv. Vad du vill. Vad du vill göra. Vad du vill säga. Vad du över huvudtaget vill leva ditt liv. För har du en fasad då spelar du bara ett spel o då känner ingen dig egentligen. Jag hejar på dig och hoppas att du en dag kommer att visa den riktiga Bianca. Mycket kärlek skickar jag till dig Bianca ❤❤❤kram Malin.

 • Karin skriver:

  Hej fina!
  Försök sålla bort vissa saker som event. De är säkert kul men du kan ha soffhäng istället. Du måste hinna underhålla din kärlek med annars kan de bli problem vet inte vad han gör men man vill ju ses mellan varven iallafall. Ta inte på dig mer att göra nu du ska hinna bar va ocksa. Kramar från mig💗💕💖

 • Elin skriver:

  Det är trist när du inte är på bloggen,vloggar eller instagrammar något men det får man ta och det är ju ett stort steg att säga som det är då
  begriper människor att du inte är omänsklig, så dra ner på tempot och träna,träffa familj, pojkvän och säg nej till några event ,det är mitt råd, du måste ju leva livet det verkliga livet alltså så du får ny inspiration och inte blir helt dränerad,/E:-h

 • Anne skriver:

  Jag förstår vad du menar med olika fasader, eller hur man uppträder med olika människor och situationer, det är så lätt att falla in i det för man försöker anpassa sig till omgivningen, men för mig iallafall har det varit en riktig inkörsport till utmattning, det är så lätt att förlora sig själv. Du måste ta hand om dig, du har ju verkligen sjukt mycket nu, jättekul för dig, men det enda du kan eller borde vara är att vara dig själv, strunta i fasaden, folk gillar dig som du är, det är ju därför alla ”vill ha en liten bit av dig”. Tack för att ni gör Wahlgrens Värld, stor kram!

 • Eve skriver:

  Jag blir så orolig för dig Bianca♡ Jag är en ”tyst, passiv” bloggläsare som flikat in mig i kommentarerna ett fåtal ggr men nu känns de dags igen haha. Jag vet ju att du brottas med mycket psykiskt och det känns alltid nära, förståeligt och relevant då jag själv är drabbad. Men en sak jag funderat på är om dina återkommande toppar och dalar har en större orsak bakom det? Det känns som att det skiftar ganska mycket och att det kanske beror mer på egna, psykiska personlighetsdrag än yttre faktorer. Jag har själv ibland trott att jag har en mild grad av bipolaritet eller iallafall borderline då jag skiftar mycket mellan känslolägen och hur jag är som person rätt snabbt, vilket kan få konsekvenser. Men då jag är så medveten om det brukar jag kunna hantera det väl ändå och vet svar jag ska göra när det börjar kännas som ett problem. Men detta har du säkerligen redan funderat på skulle jag tro^^
  Tillsist, känslan att vara alla till lags och sätta på en fasad är verkligen igenkänning! Men jag har genom åren(vad gammal jag lät nu, är bara 26!) insett att det verkligen inte går alla gånger. Man ska vara sig själv och göra saker för sin EGEN skull och jag har slutat att visa mig glad hela tiden för det är jag ju verkligen inte. Man måste våga visa sig sårbar och att man bara är människa med miljoner känslor som dyker upp i tid och otid. De flesta av mina vänner har kommit att lära sig om mina känslolägen och att jag oftast vill vara ifred och det är såå skönt! Även på jobbet där jag jobbar restaurang och måste vara utåt hela tiden har de förstått, utan att jag ens sagt något, att jag inte alltid är så outgoing konstant och de gör ingen big deal av det. Man kan och ska givetvis fortf vara trevlig men mer än så behöver det inte vara:) Hoppas du hittar ditt lugn och en balans mellan alla åtaganden du har. För i slutändan är det ändå bara dig själv det handlar om. Ditt liv, välmående, intressen, vilja, behov. Kommer något genuint från dig och inte pga andra fylls hela ens tillvaro till en helt annan, bättre nivå. I promise!:)
  Kram♡♡

 • Camilla skriver:

  Stackars liten! Det känns i hjärtat när jag läser hur jobbigt du har det. Hur du känner att du *måste* vara glad och pigg hela tiden. Ingen är ju det. Det finns inte en enda människa som kan säga att de alltid är lyckliga och inte har något bekymmer alls.

  Försök prioritera lite egen tid utan krav och måsten där du kan vara precis dig själv.

 • Sus skriver:

  Var rädd om dig!

  En fråga som inte har med innehållet att göra, men hur håller du dig så vältränad, hur ser ditt träningsupplägg ut?

 • Eva skriver:

  Snälla, snälla Bianca du måste ta det lugnt. Du kan inte vara alla till lags. Kan du inte ta en veckas semester o åka.iväg med din älskade pojkvän och bara vara. Vi är många som är rädda om dig.
  Kramar Eva

 • Jo skriver:

  Börja gå i terapi för att hantera dina stresspåslag och din självbild (önskan att alla ska tycka det är kul/roligt att vara/jobba med dig..du har ett stort hjärta men det kommer ta knäcken på dig om du inte accepterar att du duger precis som du är 🙏). Jag lovar, du kommer få massa goda råd och en mängd verktyg för att kunna hantera de problem du känner..kanske går du redan till nån, vad vet jag, men det skulle vara omöjligt för VEM SOM HELST att klara av den press du är under utan professionellt stöd (kalla det coach/livscoach om du vill). Kram från en orolig 💖

 • L skriver:

  Jag vill inte ge några råd för jag tror att du vet bäst själv vad du behöver. Jag vill däremot säga att jag förstår dig verkligen! Jag vill också ofta bara vara ensam för att slippa vara till lags och slippa ta in andra människors känslor och åsikter om mig. Jag har dock lyxen att kunna vara sjukskriven och återhämta mig ordentligt vilket jag förstår blir betydligt svårare med alla dina åtaganden och ditt yrke. Kan inte föreställa mig hur det skulle vara att gå igenom en enda av dina arbetsdagar när energin inte finns från början. Jag hoppas att du hittar sätt som funkar i din vardag för att få den återhämtning som du behöver för att orka med den enorma press du lever under. KRAM

 • positiv skriver:

  Den ”fasadfria” Bianca måste ju vara den som du själv beskriver så gripande här… Lyssna på henne och snälla, ta inte på dig fler uppdrag, gå inte på alla andras ”event” för att eventuellt ge status åt dem, eller vad det nu kan handla om, lyd dina egna råd! På riktigt! Alla som uppriktigt beundrar och gillar dig vill ju ha d i g kvar. Inte ett tomt skal. Var rädd om dig, du har ju insikt om ditt problem och endast du kan respektera den insikten. Kram!

 • ISA skriver:

  Social prestationsångest Bianca!! Det är min största grej, aldrig kan man slappna av bland andra och ”bara vara” utan ständigt pleasa, underhålla, komma med bra kommentarer etc. Känner igen mig så mycket i det du skriver även om jag inte på långa vägar lever samma liv som du (lol). Kram och ta hand om dig nu, innan det går för långt denna gång. Kram <3

 • Elin skriver:

  Fina du! Hoppas du får tid att stanna upp och bara umgås med dig själv emellan varven och vila upp dig, så du orkar med allt härligt framöver! 🖤

 • Julia skriver:

  Förstår precis vad du menar med att känna press att man ska bli omtyckt. Du är mycket mycket bättre på saker än vad du tror❤️ Jag menar din stil alltsåååå❤️ Alla dina bolag du jobbar med ALLT du gör blir så bra och allt arbete och tid du lägger ner lönar verkligen sig❤️ Ja, en sak till du är ju extremt snygg och har en väldigt fin personlighet som jag kan känna igen mig i rätt ofta😘

 • Linnea skriver:

  Du är grym Bianca som du är! Hoppas du hittar tid för återhämtning mellan alla jobb!! Förstår precis vilken press man kan ha på sig själv då jag också driver företag❤️

 • asta skriver:

  Det är inte så konstigt att du känner så när alla i din familj är så himla begåvande och framgångsrika! Men du behöver absolut inte känna pressen, vi alla älskar ju dig för just DIG.

 • Samira skriver:

  Vill bara skicka massa kärlek till dig!!!!

 • Linn skriver:

  Ta hand om dig! Inse att du är perfekt precis som du är… faktiskt mycket bättre än alla fasader!!! Och inse att du inte vet hur du uppfattas från en annan människas perspektiv så va dig själv, det vinner alla på 🙂 Peppande från en som aldrig kommenterar men hoppas på att orden kan få dig att må bättre. Kram

 • Camilla skriver:

  Jag förstår dig bianca ❤❤ har varit utbränd själv. Ta vara på din hälsan den är viktig ❤ du är grym och du gör ett grymt jobb jag skulle aldrig klara allt du gör ❤❤ Love you , you rock 😍
  Var rädd om dig! ❤
  Puss puss

 • Tant skriver:

  Tittade just på Wahllgens Värld i Finlands TV. Avsnittet där ni var hos farmor o farfar. Tycker du är så härligt frispråkig. Du verkar ha mera koll än Pernilla, som också är underbar. Roligast var att Benjamin inte fick skita när han ville. Allt gott till er alla.

 • Sofie skriver:

  Jag förstår dig precis Bianca, och det är jätteviktigt att du är medveten och själv drar lite i bromsen när du känner att det behövs.
  När jag var i din ålder ville jag vara alla till lags, alltid ha ett leende på läpparna, vara sådär härligt positiv och jag ville verkligen bli omtyckt av alla- och det var just det, om jag blev omtyckt av 9 pers av 10 valde jag att lägga mitt fokus på den personen som inte gillade mig, och det tömde mig på energi. Hade jag lagt fokuset på de 9 andra hade jag fått positiv energi tillbaka och mått bättre. Är skilsmässobarn och det påverkade nog en hel del, ville vara till lags för båda och sökte bekräftelse överallt. Men nu är jag 31 med två egna barn och på en väldigt bra plats i livet och fokuserar på de och det som ger mig positiv energi. Bort med energitjuvar och så insåg jag att man inte kan vara omtyckt av alla- omööjligt🤪
  Så mitt råd till dig fina Bianca, är att: 1. Fokusera på dem och det som ger dig energi. 2. Lyft dina positiva sidor och var stolt över dig själv, du är en grym förebild! 3. Sänk ambitionsnivån, se det stora i det lilla och ta en dag i taget. 4. Fokusera på det positiva i livet. 5. Tillåt dig själv att falla ibland, ta stöd i dina vänner/familj – och fortsätt vara den du är!

  Kram!

 • Du måsta ta hand om dig Bianca om du skall orka med i det tempot. Du kanske måste bestämma att du bara får gå på max 1-2 event per vecka för att ge dig själv mer tid. Utan återhämtning så orkar man inte, tänk på din hälsa och försök ta hjälp av din assistent som planerar åt dig för att få ett hållbart schema! Du är ung och har tiden framför dig! Du är fantastisk, glöm inte det!
  //Berith

 • Johanna skriver:

  Hej Bianca,

  Jag kommenterar aldrig på bloggar eller Instagram etc. men nu gör jag det: du är GRYM! Varför? Inte för allt du gör i ditt jobb utan för att du lyssnar på din kropp, dess signaler och förstår att detta inte känns bra för dig. Jag har själv jobbat jättemycket med att stå upp för mig själv, ta lugna ensamma stunder för mig själv för att bara vara och markera för andra vart mina gränser går. Man kan göra det utan att va otrevlig. Vem som helst kan ta att man säger ”jag hade gärna hjälpt dig med det/kommit på festen, men jag är väldigt stressad just nu och behöver rå om mig själv”. Har någon något att säga om det så kan de ha det!

  Det är många som inte ens lyssnar på sin kropp i 50-årsåldern så va stolt att du lärt dig lyssna på din kropp, magkänslan etc nu och på riktigt tar tillvara på det UTAN att be om ursäkt för det. Ibland smygar jag till och med iväg på toa i förebyggande syfte, sätter mig på toalocket, blundar och andas i 5 min.

  Det är jättesvårt att hitta en bra balans i början. Först blev jag nog lite för frustrerad på andra men nu kan jag i lugn och ro välja vart jag lägger min energi utan att bli arg eller utmattad.

  Ta hand om dig! Din hälsa är det enda du har. Och tack för alla skratt jag fått av dig från Wahlgrens Värld. Du har HUMOR!!

  Stor kram!

 • Marie skriver:

  Det är jätteviktigt man tar tid till bara vara och sätta sig och sina behov själv först. Är tyvärr inte världsbäst på det och det straffar sig med ångest, hjärntrötthet mm. Man är inte egoist för man ibland säger nej och tänker på sig själv först. Ibland får man säga nej till vänner, kanske till och med jobb för man just där och då måste ta hand om sig själv. Vet en del accepterar inte att man ibland säger nej, men de som inte gör det är de verkligen en sann vän eller någon du vill jobba med? Förstår känslan av att vilja göra allt rätt och bra, man vill ju inte göra andra besvikna eller göra ett dåligt jobb, men det får inte gå ut över ens mående. Så låt dig ibland bara vara och göra sådant som ger dig energi opch omge dig med människor som ger energi och inte bara atr sådan personer rationaliserar jag bort ur mitt liv.

 • Anonym skriver:

  Jag har just börjat lyssna på dina poddar och följa dig på social media, jag känner obviously inte dig men jag är en tjej i samma ålder och kan defenetivt känna igen mig i det du skriver. Var dig själv, I promise att DU räcker (vet inte om det var gramatiskt rätt men du fattar nog).
  Kram❤️

 • Bianca, jag har varit i exakt din situation sååå många ggr började i 20-25 års åldern. Slutade med en låååång sjukskrivning. Är det något jag lärt mig så är det precis som du skriver, kroppen, hälsan är prio 1. Alltid. Ingenting annats. Jag är entrepreneur, bodde i NYC försökte att pleasa alla. Funkar inte. Mediyoga (medicinsk yoga räddade mig), men samtidigt är det en personlighet som sitter i att prestera som säkert alltid finns till viss del. Återhämta återhämta återhämta. Hör av dig om du behöver hjälp. Jobbar idag på Östermalm med yogan✨🙏✨🙏

 • Anna skriver:

  Låter jsom du har lite för mycket att göra. Du äger din tid och dig själv – gör mindre!
  Du nämner prestationsångest och egna krav på att vara på ett visst sätt, du tror andra har förväntningar – men har alla verkligen det? Vet du det? Jag tror många förstår att du inte orkar allt. Sen tänker jag att du behöver finna rotorsaken till att du känner att andra måste tycka om dig. Det ligger hos dig – hitta orsaken och lös ut den knuten en gång för alla i lugn o ro. Ibland gör du tex lite utspel som om du ska bryta dig ur att du vill ha andras godkännande – men det håller inte och så tar du åt dig av elakheter – men tycks missa allt stöd du har. Om du vill förändra något så kan du det. Snacka lite med Alexander bard vet ja… han tycks ha svaret på hur man går sin egen väg på riktigt. Inte skulle han vädja till andra ’att inte hata mot honom’ tex. Du har säkert många som kan ge dig råd. Men innan du löser alla problem behöver du nog sova! Sömnen är grunden.

 • Nathalie skriver:

  DU är grym! <3

 • Sara skriver:

  Verkligen imponerande att ha så många bollar i luften samtidigt! Jag har själv haft flera bollar i luften samtidigt under vissa perioder och tyckte att det var riktigt kämpigt och stressigt, eftersom jag var så rädd att jag inte skulle hinna med allt. Men det här måste ju vara mycket svårare!

 • Elin skriver:

  Glöm för all del inte bort den du skall bry dig om och prioritera mest – DIG SJÄLV. Du kanske behöver se över ditt schema, ta bort några saker eller avböja event osv bara för att få ”landa” hemma och få vara Bianca. Du har all tid i världen att vara företagsam, besöka events, skapa nya projekt etc. Fånga dagen, lev här och nu. Med Phillippe och alla de andra som finns hos dig här och nu ❤️

 • Amanda skriver:

  Tror du borde minska på jobb.. Vad är viktigast, att tjäna mycket pengar eller må bra? Jag tjänar mindre än genomsnittet men har en harmonisk vardag. Jag älskar Wahlgrens värld men troor du skulle må 100 ggr bättre av att slippa pressen att spela in det programmet. Vi har fått många bra säsonger, så varför inte sluta med flaggan i topp? Hoppas du inte tar illa upp, vill bara ditt bästa

 • Hanna skriver:

  Att känna sig stressad/utbränd har oftast inte så mycket att göra med arbetsmängden i sig utan mera om sociala förväntningar man har utifrån (eller ställer på sig själv). Viktigt att komma ihåg! Försök att verkligen vila och koppla bort krav från andra, och försök få in stunder då du verkligen är HELT ledig från allt jobbrelaterat. Förstår att du måste uppleva en enorm press från andra hela tiden, att du kanske upplever att du alltid måste visa din bästa sida, se bra ut, leverera ”content” och underhålla 24/7, och det låter verkligen på dig som att du inte mår bra och att din kropp säger ifrån även fysiskt. Låter som att din kropp och hjärna skriker efter ledighet och vila. Det är viktigt att lyssna på kroppen innan det är för sent, hälsa och välmående måste få komma före jobb och prestationer. Hoppas du mår bättre snart!

 • Karina skriver:

  Förstår dig till fullo! Det är så lätt att övertänka och lägga ett enormt pres på sig själv. Ville bara säga att du absolut inte är ensam i det och det kommer lösa sig!
  Kram 🤗

 • Johanna skriver:

  Du är så stark Bianca! Jag skulle aldrig orka, du behöver se egen tid som något du bokar in i kalendern precis som ett möte. Jag chillar galet 5 av 7 dagar i veckan efter jobbet för jag känner att jag vill och behöver det. Ta ledigt och tacka nej till saker. Ta hand om dig! Styrkekramar❤

 • Elvira skriver:

  Finis.

  Prata med Vanessa & din assistent ha som ett krismöte för din hälsas skull.. (tänker på Avicii när jag läser ditt inlägg & blir orolig för dig). Blogg, Instagram & youtube kanske kan pausa under talang perioden, vi förstår om det skulle behövas.

  Möten med de andra bolagen kanske kan vänta eller om Vanessa & din assistent talar i ditt ställe.

  Sätt in massage, ansiktsbehandling (går att få hemma så du inte behöver åka till olika ställen) soffhäng, mycket hemma tid, mobil-förbud hemma kvällstid för att kunna varva ner. Investera i ett badkar så du kan införa en ny kvällsrutin med lugn & ro, ansiktsmask, tända ljus & inget jobb.

  Har själv haft utmattningssyndrom & var hemma i 2 månader. Ville människor träffas så fick de komma hem till mig. Jag är glad att det bara var 2 månader & inte längre. Gjorde drastiska förändringar & det hjälpte verkligen.

  Det är alltid okej att vara egoistisk & tänka på sig själv & priotera sin hälsa i första hand.

  Se de som en investering i din hälsa & att orka. För din egen skull.

  Vissa kanske blir besvikna på tystnaden men vad gör de om hundra år eller om 3 månader?

  Låt en kvinna få leva.

  Livet består av mer än jobb.

  Podden kanske är skön att ha kvar för att få prata av sig lr höra på Alicie. Men känn efter även där kanske är de skönt att inte behöva de också, att ha ämnen att prata om & veta att folk kommer lyssna. Kanske är total tystnad de som behövs.

  Kanske är de bara talang du ska göra under de veckor som de spelas in. För det är många intryck du får där & de är kameror m.m

  Lyssna på kropp & själ
  ❤️

  • Ann skriver:

   Åå, vilken klok människa du verkar vara Elvira! Så bra tips.

  • Bianca skriver:

   Tack gulliga gulliga du <3 Jag har förändrat mycket i mitt liv om man kollar tillbaka ett år bakåt. Tack så hemskt mycket för din omtanke och alla tips <3

 • Jonna skriver:

  Ibland har man en bild av att man måste en himla massa grejer. ”Jamen jag måste åka hit för då blir hon glad, eller jag måste göra det här jobbet för det är bra för min karriär osv”. Egentlgien MÅSTE vi ingenting. Visst, vill man tjäna mer pengar måste man jobba mer, vill man ha mer annonsörer måste man blogga mer, så det handlar i grund och botten att välja – vad är viktigt? Självklart MÅSTE du inte gå på massa events, även om det är dina vänner och även om det är roligt och bra pr. Kräver någon att ha dig där för att du är en stor profil, eller ha en intervju med dig är det inte en person som är värt att ha i din närhet ändå.

  Ofta ser man människor som är helt medvetna om att dom är på väg rakt in i väggen, men ändå ändrar dom inte på någonting. För dom har en känsla av att dom inte kan. Men klart du kan! Världen går inte under om du tar bort vissa grejer i ditt liv. Nu ser du varningsklockorna och du har en riktigt bra chans att göra en förändring. Hoppas det blir bättre. Kram <3

 • Johanna skriver:

  Hej Bianca, hsr du fått tillbaka din kamera ännu? 😱☺️

 • c skriver:

  Hundra procent igenkänning! Jag är strax över 30 och jobbar fortfarande med att inte sätta för höga krav på mig själv i alla sammanhang. Det är svårt när man samtidigt drabbas av dåligt samvete om man, precis som du beskriver, skulle uppfattas ”dryg” etc. Ett råd är väl att försöka att inse att man inte kan pleasa alla och att det är okej att alla inte tycker att man är den snällaste på jorden. Detta på grund av att så kommer det att vara oavsett hur man gör.
  Problemet är väl också att man tror att man måste så himla mycket och det är en känsla starkt förknippad till utmattning/utbrändhet. Man blir helt galen och tror att andra som säger till en att man inte måste inte ”fattar” att man måste. En av de jobbigaste och mest stressiga tankar jag har haft.
  Dra ner på jobb (eftersom merparten inte kommer stå vid din grav och tacka dig för alla dina jobbinsatser), schemalägg ledig tid (och ledig tid är HELT ledig tid) och prioritera frisk luft/röra på sig. Du är ju briljant redan och behöver inte pusha dig mer eller till mer jobb och timmar. Flest arbetstimmar är inte lika med mest framgångsrik, det är något jag lärt mig. Kram! /C

 • Emelie skriver:

  Väldigt bra och ärligt inlägg, med saker som är så viktigt att lyfta fram. Känner verkligen igen mig i det där att känna sig helt utmattad för man vill prestera till 100 % med alla, och tänker du som träffar så många människor hela tiden – det måste bli dubbelt upp för dig. Jag kan känna så av att bara träffa några enstaka på en dag. Skönt att du kommit till insikt att du behöver prioritera din hälsa. Du är så driven och duktig, men det har ju sitt pris. Hoppas du får må bättre snart!

 • Amanda skriver:

  Här kommer en cyber styrkekram <3

 • Millan skriver:

  JA, du övertänker! Jag blev helt matt bara av att läsa om allt du gör. Och jag är säker på att dina vänner är dina vänner oavsett om du är på topp eller bott. En fråga…..MÅSTE du ha alla sociala medier? Det finns kanske något du kan avvara? Och så tänker jag att din familj kan komma hem till dig och laga mat och umgås. Nu har ju iofs hela din familj rätt mycket att göra, men ni kan ju turas om 😊
  Kram

 • Hannah skriver:

  Ta en paus och känn lugnet. Vi finns här även om du måste vila upp dig. Alla behöver en paus ibland. Tycker om dig som du är och vill att du ska må så bra som möjligt och alltid tänka på dig själv i första hand. Sin egen hälsa är viktigast. 🙂

 • I.S skriver:

  Du låter som mig, jag är social introvert, gillar umgänge och människor men behöver verkligen mycket egentid för att återhämta mig. Blev ännu mer känslig för stress/återhämtning efter jag blev utbränd (som var resultat efter 10 år av stigande depression efter för mycket press från skola, mycket bråk i hemmet, ingen förståelse för allt ont/ ingen känsla av trygghet av föräldrar och syskon osv..) är 22 idag och om vi ses nån gång kan jag berätta vad jag lärt mig. Idag har jag allt jag drömde om som yngre men det betyder verkligen inte att jag fungerar som personer med trygg uppväxt/som inte blivit utbrända. Ofta kollar folk på mig och säger att jag inte vet vad problem är. för jag har ett hem och ser bra ut. Leder till mitt nästa tips: klipp alla dömande personer för de influerar inte ditt mående om du vill bli bättre. omge dig av kärlek och trygga personer som du vågar öppna upp dig för utan att de tycker det du känner är överdrivet eller du märker hur de förminskar det du känner. det värsta man kan göra är att neka sina känslor. det du känner ska du verkligen aldrig aldrig behöva försvara. blir så ledsen när folk ska ha saker att påpeka om någon annans känslor. Oavsett hur bra Saker går så finns allt inom en tills man identifierat> fått förståelse>accepterat och slutligen kan omfamna sitt skadade barn i sig. (tänker på att känna sig otillräcklig i barndomen= >ätstörningar och även behovet att bli bekräftad av andra. Vi klarar oss igenom detta om vi slutar pressa bort informationen som vår kropp försöker ge oss, lyssna på meddelandet bakom alla känslor du känner och förstå vart de kommer ifrån för att kunna släppa igenom dem! <3 / I.S

 • M skriver:

  Ja det är ju bara DU som sätter dig in i alla dess projekt. Du behöver ju inte vara o hålla på med allt allt!!!!!! Då kommer ångest mm som ett paket på posten!!!!! Omvärdera dina o dra ner på allt du håller på med så kommer välmåendet tillbaka….. så sant!!!!

 • Mia skriver:

  Jag känner igen mig i dig Bianca fast jag är typ lika gamal som din mamma 😂Oavsett hur gamal, vilket yrke man har eller annat så upplever nog alla mer eller mindre det du känner, prestationsångest någon gång. Dock vågar inte alla prata så öppet om det. Bra att du vågar och att du sätter ord på det! 💕önskar att du får en fin och lugn vecka! Kram Mia PS Lite kul att jag började läsa din mammas blogg när hon startade för sådär 10år sedan och följer henne självklar än👍men följer även dig och din mormor 😂Ni är för härliga! Kram 💕

 • Rebecca skriver:

  Fina du, känner igen mig så mycket. Ångest, ångest och mer ångest. Att hela tiden försöka vara alla till lags, men tillslut styrker man med i psykisk ohälsa, förr eller senare. Jag hoppas verkligen att du tar hand om dig själv, och tar de där vilodagarna. Jag själv har väldigt svårt att sätta mig ned, speciellt eftersom jag är rädd att ångesten och alla tankar ska komma över mig. Men det är inte bättre att springa runt, som sagt – förr eller senare faller man, spelar ingen roll hur många man har runt omkring en som försöker fånga en. Du verkar ju ha insikt, och det är superbra! Det viktigaste är att se sina varningstecken och ta tag i det direkt. Så på något sätt så är det ju ”bra” att man har erfarenhet, om du förstår vad jag menar? Hoppas du får en superfin dag, kramar i mängder <3

 • Anna skriver:

  En som skulle kunna hjälpa dig med din prestation ångest är Mia Törnblom, Kontakta henne, har varit på hennes föreläsningar och även läst hennes böcker. Hon har verkligen hjälpt mig och många andra

 • Hanna skriver:

  Har du läst något om att vara en extrovert-introvert person? Alltså en introvert person som är utåtriktad. Jag kan känna igen mycket i det du beskriver, av att vilja umgås med människor, tycka att det är roligt osv men sedan vara fullständigt dränerad efteråt och behöva ett par dagar helt själv för att ”ladda om”. En vanlig missuppfattning är att en introvert person är osocial eller inte utåtriktad och kul, men det stämmer inte. Att vara introvert handlar om att du hämtar energi när du har lugn och ro för dig själv, eller med någon närstående du känner att du inte behöver ”prestera” socialt inför. En helt extrovert person får istället energi av sociala sammankomster och har inte samma behov av omladdning ifred. Om du inte redan reflekterat kring detta kanske det kan hjälpa att läsa lite om det? För mig har det varit till stor hjälp att få lite konkreta ord på vad det är jag känner och varför jag behöver egentid när omgivningen inte riktigt förstått, eftersom jag som du ”verkar ha så kul och trivas” bland folk (vilket jag också gör, men ja, du fattar). Prioritera dig och dina behov, det vinner du på i längden 🙂

 • Linnea skriver:

  Ella, jag förstår din tanke. Men kan man inte vara utbränd på olika nivåer? Eller vad definieras som utbränd?

  Du känner dig hånad av det Bianca skriver och tycker man ska välja sina ordval, men kan tänka mig att orden du väljer i denna kommentar tex kan få många att känna sig förminskade i sina problem om de ska jämföra sig hela tiden.

 • Chris skriver:

  Fasta rutiner! Gör ett schema där du tex bestämmer dig för 40 timmars arbetsvecka. Lägg in luncher, träning , promenader först. Lägg sedan in de timmar du ska blogga och annat du gör varje dag/vecka. Finns det tid över i din 40 timmarsvecka lägger du in event etc. Räcker inte timmarna till säger din assistent nej! Du ska inte boka in någonting utan det gör din assistent och när du får frågan att närvara så ”skyll” på att det är din assistent som sköter alla dina möten o bokningar! Var mycket sparsam med alkohol. Ta tid för god sömn.
  Ett ovärderligt stöd kan en äldre kvinna/mentor vara som du ska kunna känna trygghet med o luta dig mot! Faktiskt finns en nästan outnyttjad resurs i äldre kvinnliga lärare. De har lång erfarenhet av schemaläggning, av att prioritera, att framträda inför andra, att lyssna på och vägleda ledsna o osäkra unga människor, att puscha etc. Struktur ger trygghet!

  • CHRIS skriver:

   Du skriver: ”försöker pleasa alla runtomkring mig och vill bli så omtyckt av alla hela tiden” . Det där hänger ihop med barndomen. Barn är finurliga och lär sig att gräl dämpas av leenden! Ju mer de vuxna grälar ju mer viker dessa barn in och ut på sig själva och gör allt för att föräldrarna ska bli glada igen! Barnet gör allt för att pleasa föräldrarna! ”Älska mig! Krama mig! Ge mig trygghet!” Många av våra strategier vi använder av oss som vuxna har vi lärt oss som barn. Så vi fortsätter som vuxna att försöka pleasa o behaga vår omgivning. Att bli äldre, att bli vuxen innebär att man inser att man inte är det där lilla barnet längre som är helt beroende av vad andra gör, tycker o tänker.Att vara vuxen innebär att man är fri att faktiskt gå sin egen väg och fri att lämna barndomens bojor! I början kan det vara svårt att ta detta steg men upptäckten av ens egen autonoma duglighet skapar tillförsikt och lugn! Det kommer även du att upptäcka Bianca! Det du hittills har skapat och byggt upp kan du bara ha gjort som den vuxna person du nu har blivit Bianca!

 • Jenny skriver:

  Vilka bra och kloka tips ni har! Jag blir inte mörkrädd av det hårda tempot du har och många andra därute. Bra är att varva med verkligt privata tex luncher med pojkvän, vänner du inte pratar jobb med som får din hjärna att bryta jobbtänk. ❣️Vara med din hund är bra ❣️☺️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *