DINO <3

DSC00506
DSC00504
DSC00507
DSC00509

DSC00511
Me and my baby <3 

Hörni! Tänkte ge er en liten uppdatering på hur allt går med Dino. Det som jag var rädd för (att vi inte skulle klicka som jag och Marqy gjorde) har verkligen inte skett. Och det är jag SÅ glad för!!

Jag är så tacksam att vi hittade Dino och just den tiden vi gjorde det också. Jag vet inte hur jag hade klarat igenom Marqys död och allt som händer nu om det inte vore för Dino. En hund ger en så mycket kärlek att det är helt sjukt.

Han börjar iallafall sakta med säkert bli rumsren. Enda gångerna han ”gör det inne” är kl 05.00 varje morgon då han blir kiss & bajsnödig. Och jag som sover så djupt hör inte honom när han vaknar… Han är ju så liten och gör inte så mycket ljud av sig. Får väl helt enkelt ställa klockan på 05.00 varje morgon och gå ut med honom hehe.

Men en sak som är jobbigt är han bits mycket. Hans tänder kliar då dem växer ut och han tror att bitas är en lek. Vi har testat för att han ska sluta med det men inget verkar funka. Så har ni något tips mot valpar som bits så får ni MER än gärna kommentera i kommentarsfältet nedanför med era tips!!

Men han är SÅ mysig!! Han ligger bredvid mitt huvud på min kudde varje kväll, vill alltid bli buren och kräver mycket kärlek. Exakt en sådan hund jag behöver då jag älskar att överösa kärlek varje dag 🙂

Och det är så härligt att höra något springa runt där nere på golvet igen. Allt känns som vanligt helt enkelt.

Hur mycket jag än saknar Marqy och tänker på honom hela tiden så är jag jätteglad att jag fick bli mamma till Dino 🙂

Puss <3

 

19 reaktioner på “DINO <3”

 • Olivia skriver:

  Mitt bästa tips är att verkligen visa att bitas inte är en lek! Det värsta hundar vet är att inte få vara en del av flocken. När min valp bets så brukade jag klart och tydligt säga NEJ med en bestämd röst, och sedan ledde jag iväg honom från gruppen och stängde in honom i ett rum ensam i ett par minuter. Det SKÄR i mammahjärtat kan jag tala om men det är otroligt effektivt. Hunden skäms som bara den och gör förhoppningsvis inte om det! Lycka till! 🙂

 • anna skriver:

  Hej Har haft en massa hundar det är samma för dom som för barn när dom får tänder och vill bitas för att det kliar så mycket det finns jätte bra saker i djuraffären att köpa som dom kan bita på och sen visa att det inte är okej att bitas,man måste vara bestämd på den punkten att det bara är okej att bita i den saken man köpt för du vet det finns ju bitringar till bäbisar så det finns nåt liknande till hundar att stäna in dom i ett annat rum är ingen bra idé det är en hund inget barn,man ska behandla en hund som en hund och et barn som ett barn annars kan hunden bli ilsken och det vill man inte, så man måste vara bestämt på vad som är okej att bita i,men man behöver verkligen inte stänga in dom i ett annat rum jag har fått ordning på valpar och fått dom sluta btas utan att stänga in dom i ett annat rum. Hoppas att det går bra för dig och lycka till med söta Dino han är så himmla söt.Men hur svårt det än är så måste man vara bestämd på att dom ska sluta bitas för annars får man problem ha det så bra med din söta lilla Dino man smälter när man ser honom kram

 • Gerd skriver:

  Så roligt att höra att det har klickat mellan dig och Dino. Av egen erfarenhet vet jag att det är bäst att skaffa en ny hund så fort som möjligt om man har möjlighet. Sorgen och smärtan lindras för man kan ju inte få tillbaka den förra hunden. Det som är viktigt när man ska uppfostra en valp är att vara bestämd på rösten när den gör något dumt, då vet den att man menar allvar. Lycka till med din söta Dino !!

 • Ann-Britt Lindblom skriver:

  Underbar hund du har men man får inte glömma att det är en hund. Inte en människa. Tittar mycket på mannen som talar med hundar. Roligt att se hur problem med hundar oftast beror på husse eller matte. Som tidigare sagt att man måste nog bestämt visa att bitas är förbjudet, utan köpa en hundleksak som han kan bita på när det kliar i munnen. Lycka till med din söta vovve.

 • maria g skriver:

  Kanske han är lite osäker o rädd vad fin han är
  j undrar när han är vuxen hur många gånger ska
  Man gå ut o hur länge j funderar på o köpa en så kan du eller någon annan vara vänlig o svara på det tack.

 • Emma skriver:

  Men så otroligt söt liten vovve! Helt underbar 🙂

 • Malin skriver:

  Gud vilka underbara bilder <3 och vad sjukt lik du är Benjamin på näst sista bilden.
  Djur får än verkligen att må bättre. Jag har en hund och en häst och kämpar mot anorexi så vet hur det är att må psykiskt dåligt och hur mycket djur gör. Kram

 • Katte skriver:

  Jag har en Jack Russel med mycket egen vilja. Fick kämpa med att sätta tydliga gränser för vad som är okej lek och inte. Mitt bästa tips är att vara tydlig. Gör valpen fel, sög nej och ignorera den några ögonblick. Överrös valpen med komplimanger när den gör rätt. Att alltid ha tyggleksaker till hands är också smidigt. Då avleder du valpen från dina fingrar till leksaken.

  Ett tips, eftersom du sa att han tyckte om att bli buren. Att böra upp hunden när den verkar bli rädd gör enbart att hunden blir ännu mer rädd eftersom du som ledare då bekräftar hundens oro. Håll dig nära men låtsas som att det regnar! hundeb tar efter din sinnesstämning och listar på att du vet vad som är farligt och inte.

  Lycka till med Din fantastiskt fina Dino!!

 • Debbie skriver:

  Han ör så söt och så härligt att du mår brs av att få ha Dino nära. Du får gärna kalla Dino din bebis men glöm inte att han är en hund och ska vara lägst i rang. Jag har haft stora hundraser men att uppfostra små hundar är lika viktigt då deras kaxighet kan bli besvärlig om de ej följer sin ledare. Jag läste ”först din hund” av en engelsk författar Jan Fernell (tror jag) riktigt bra och viktig bok .
  Att stänga in sin hund låter lika korkat som att stänga in barn i snora rum. Ett nej är ett nej och det måste hund (och barn) först utan att få straff och bli rädda, det skapar inget förtroende och ledarskap.
  Så att bitas är inte ok… när han biter är det Nej och byt ut till en bit leksak så han förstår att det är ok att bita i.
  Lycka till med din lilla buse!

 • Marren skriver:

  Alla valpar bits mer eller mindre men slutar per automatik när dom tappat mjölktänderna. Inget man behöver förstora upp till ett problem. Har haft hundar i 49 år och har nu en tax som var extremt bitig i sina valptänder som är som nålar.
  (Glöm inte att lära den att klippa klorna och borsta tänderna med en mjuk barntandborste. Det brukar bli det största problemet….)
  Men det mesta löser man med kärlek i överflöd. Och det verkar han ju få! 🙂

  Lycka till!

 • Lovisa skriver:

  Hejsan!:) jag har en pomeranian/chiuahuahua som bet mycket när han va valp också, jag da bestämt NEJ så han förstod att nej va nått man inte fick göra, nu kan jag säga nej till allt och han förstår! Men iaf de som funkade bäst för de handlar ju om att de kliar osv, jag försökte distrahera med annat, tex börja kasta nån leksak eller kanske resa mig och gå iväg sen öva sitt och ligg med godis, detta funkar ju typ om man är hemma, annars kan man ju ha med en liten tuggpinne som man ger honom eller distraherar med, detta funka för mig, han slutade ganska fort efter detta!:) dom förstår ju inte va man menar men att öva in nej va ändå bra även om han inte förstod då så var det bara att försöka få han på andra tankar.
  Hoppas de löser sig! Vovvar är de bästa tack för en bra blogg!! Kram

 • Christin skriver:

  Hej!
  Jag tror nog också att ”bitningen” går över med tiden. Jag har använt en nylonstumpa som mina hundar har fått kampat med mig då kan en lös mjölktand fastna i stumpan och de får hjälp med att tappa dem. Men man får aldrig lämna strumpan för ensamlek.

 • Sofia skriver:

  Hej!
  Han är fantastiskt söt din Dino. Det skrämmer mig vad många har kommenterat här, otroligt gamla synsätt på hund. Det finns idag mycket forskning som visar att en hund inte alls ska sättas på plats osv. En hund är en hund, ja! Men en hund lär sig genom belöning, visa vad som är rätt. Tuggar han på en sko byt ut skon mot något han får tugga på och beröm honom när han tuggar på det han får tugga på. Han tuggar för att han behöver det, det kliar i tänderna samt att att tugga är ett av hundarnas grundbehov. Straffa honom inte, då kommer du få en rädd och osäker individ. Jag tror du kan se min mailadress där kan jag förklara mer.
  Jag arbetar på heltid med hundar.

 • denise skriver:

  Jag tror på att påminna sig om att det är en valp o en fas som går över 🙂 han gör det ju inte för att va elak. När min hund var valp o han blev för mkt uppe i varv o började bitas gick jag iväg så det blev tråkigt för honom eller så försökte jag lugna ner det lite o gosa istället. Överös valpen med kärlek och vips en vacker dag har tänderna bytts ut och dom bits inte mer 😀 lycka till!

 • cecilia skriver:

  testa att låta eller gny som en annan hund hade gjort,funkade på min när hon var valp.lite kul att se deras reaktion,brukar bli väldigt förvånade samt en ganska snäll fostran på en liten valp med mjölkisar

 • Marie skriver:

  Mitt tips är att så fort Dino nafsar lite för hårt piper du till, tar bort handen och går där ifrån. Det är så valpar gör när dom leker med varandra och någon ”gör illa sig” och denne markerar att det inte är okej. Alltså är det en signal han lätt borde förstå. Att Fya och neja kan lätt bli otydligt för valpen och den istället blir osäker för den inte förstår varför du plötsligt blev ”arg”. (speciellt om det är ett beteende den ännu inte lärt sig inte är ok).
  Pipandet funkade jättebra på min chihuahua- valp och det dröjde inte länge innan han vande sig av med beteendet och använde leksakerna som tuggis istället.
  Sen måste jag även tipsa om alla chihuahua-grupperna på FB. Finns massor med kul grupper för oss chihuahua-ägare. (rek. framförallt ”chihuahua gruppen sverige”.)
  (sry för långt inlägg men är största hund nörden haha)
  Puss och tack för en grym blogg!

 • åsa.ahlkvist skriver:

  Hej på dig,mina tips angående Dino,sluta bär honom så mycket(ingen baby utan en hund) han har ben för att använda dem,pip till när han biter och ge honom en leksak/tuggben direkt och sätt väckning så han kommer ut när han behöver (du går själv på toa där du behöver ju)Kram och lycka till med ditt liv+Dino

 • Erica skriver:

  Alltså, vi är så himla lika Bianca! Allt från kärlek till mode och att hamna lätt i depressioner. Kan nästan bli lite läskigt att läsa din blogg för jag känner igen mig så mycket!

  Har dessutom också skaffat en liten chihuahua valp som är exakt lika gammal som din Dino! (Min andra chihuahua heter också dino, och den andra Theo, haha! Men dom bor kvar hos mina föräldrar) Men iallafall, min lilla Ted är exakt som din dino. Ska helst ligga på mitt bröst om nätterna eller vid axeln. Så himla mysigt! Och nu har även han kommit in i bit-perioden.. Gör något fruktansvärt ont ibland, haha! Men det beror mest på att deras tänder kliar så himla mycket nu. Jag har köpt lite olika ben samt speciella leksaker till min lilla Ted, och hans bitande har faktiskt minkat liiite! Men sen bits han ju när vi busar, men då försöker jag bara säga nej och lägga ner han på rygg (så han hamnar i underläge) Och då lugnar han faktiskt ner sig lite med bitandet 🙂 Hihi!

 • Erica skriver:

  Alltså, vi är så himla lika Bianca! Allt från kärlek till mode och att hamna lätt i depressioner. Kan nästan bli lite läskigt att läsa din blogg för jag känner igen mig så mycket!

  Har dessutom också skaffat en liten chihuahua valp som är exakt lika gammal som din Dino! (Min andra chihuahua heter också dino, och den andra Theo, haha! Men dom bor kvar hos mina föräldrar) Men iallafall, min lilla Ted är exakt som din dino. Ska helst ligga på mitt bröst om nätterna eller vid axeln. Så himla mysigt! Och nu har även han kommit in i bit-perioden.. Gör något fruktansvärt ont ibland, haha! Men det beror mest på att deras tänder kliar så himla mycket nu. Jag har köpt lite olika ben samt speciella leksaker till min lilla Ted, och hans bitande har faktiskt minkat liiite! Men sen bits han ju när vi busar, men då försöker jag bara säga nej och lägga ner han på rygg (så han hamnar i underläge) Och då lugnar han faktiskt ner sig lite med bitandet 🙂 Hihi!

  (Blev fel på min förra kommentar, skrev inte in adressen till min blogg. Haha :D)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *