#LikeAGirl ALWAYS

unnamed

 

Har ni någonsin fått en komplimang? Ni vet när någon berömt att du har en fin tröja, eller att du gjort bra ifrån dig? Har du då slagit ner blicken istället för att sträcka på dig och sagt tack? Det har iallafall jag, flera gånger.

Som tjej har jag ibland känt mig begränsad på olika sätt. Inte vågat ta plats eller känt att jag ”måste” bete mig på ett speciellt sätt. Under tonåren är det så himla lätt att få dålig självkänsla. Man ska inte tro för bra om sig själv… Klart man ska kunna ta emot en komplimang! Klart man ska sträcka på sig och bli glad och stolt över en komplimang.

Always grymma kampanj vill lyfta diskussionen kring de begränsningar vi tjejer och samhället ofta bygger upp kring oss. Just för att vi är tjejer. #LikeAGirl kampanjen uppmanar alla tjejer att våga stå upp, göra det man vill och vara stolt över det. Kolla in deras fina video och dela den gärna med dina vänner för även om den redan har visats över 19 miljoner gånger, så är den så viktig att se, känna och uppleva HÄR 

Du kan nu hashtaga #LikeAGirl på instagram och vara med och stötta arbetet med att bryta förutfattade meningar kring ”hur en tjej ska vara”.

Själv ska jag sluta slå ner blicken, och sträcka på mig. Vara stolt över mig själv och mina prestationer, och framför allt börja tacka när någon så snällt ger mig en komplimang 🙂 Hoppas ni gör detsamma!

 

3 reaktioner på “#LikeAGirl ALWAYS”

  • Bettan skriver:

    Kolla in lite fina bilder från diors höst makeup
    https://m.nouw.com/Lyckan/dior-19849610

  • märkligt skriver:

    Men det nya är ju att alla skall va könslösa, Facebook inför 70 olika kön bl.a Hen som jag tycker är löjligt. Tager du denna Hen att bli din Hen osv. Får vi inte vara den vi är, under kläderna. Märkligt att all sensuell kraft skall bort.

  • Britta skriver:

    Fast det är ju ingen som måste slå ner blicken, än mindre är det någon som förväntar sig det. Det är dock så många gör pga personlighet, inte har någon förväntat sig det av mig när jag var yngre ex..? Vi får inte glömma bort biologin. Tänk på att vi ÄR olika i hjärnan och genom olika stadier i utvecklingen. Egenskaper spelar också in. Gud, vad trist det skulle vara annars! Sen visst, förväntas det kanske att vi är si eller så ibland, men det gäller även för killar/män, men det är det inte lika politiskt korrekt att prata om eller göra business av.Vi får inte glömma bort att olikheterna inte bara handlar om miljö/könsstyrda förväntningar. Ibland har det med ex kultur och religion att göra, men det är på något lustigt sätt inte alls lika okej att erkänna eller prata om?

    Jag har märkt att olika institut och företag och andra människor som vill ha ”cred” eller tjäna pengar/ha reklam, hakar på den delvis könssegregerande debatten och gör en ”grej” av sånt som ”hashtags” hit och ”stötta den feminist som vrålar högst för tillfället” dit. En sådan är en känd ung sångerska med initialerna Z.L. Henne ÄLSKAR den vänsterstyrda media/journalist-eliten som vi har i Sverige, de gör löp på varje grej hon säger och det är alltid synd om henne, tydligen, fast hon själv är en mästare på att kasta skit i sociala medier. Tjejer är inte alltid offer, och de som är det på riktigt får man inte tala om, de som styrs av sina män eller religion. Helt sjukt! Sverige är trots allt en de allra mest jämställda länderna i världen. Att så många gör karriärer i dag av att spela/vara ”offer” är något som jag inte kan förstå.

    Det här är ingen pik mot dig Bianca, utan jag vill bara informera om hur man också kan se på saken, med lite mer nyktra ögon, i detta land som styrs av vänsterfolk och kvasifeminister. Folk är så lättpåverkade och tror att det är så som tidningarna skriver, de drivs av att uppvigla till hatstormar och de har en egen agenda. Det blir så ensidigt, när bara EN sida får komma fram i media i dag. Vinklingarna är att det alltid är synd om kvinnor/tjejer, kolla i Aftonbladet ex, de är experter på området.

    Oj, det blev en lång kommentar, men det är viktigt det här. Kram på dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *