MY BABY <3

DSC00214
DSC00215

DSC00397

DSC00458
Dino <3 

Helt sjukt vad jag saknar Dino efter att knappt varit ifrån honom i 24 timmar än. Hur ska jag någonsin kunna släppa iväg mina egna ugnar sen haha!! Kommer verkligen bli största hönsmorsan som kommer gråta floder när barnen ska till dagis eller vara med barnflicka.

Men eftersom att ni verkar så grymma och många av er har hund så tänkte jag härmed fråga om ett litet tips. Dino vägrar gå ut på promenader. Han sätter tassarna i marken och vägrar gå ett steg. Det har blivit så att jag bär på honom hela vägen till slutet för att sedan släppa ner honom så han kan gå hem sen. Det är enda gången han går, när vi är påväg hem.

Hur ska jag göra? Marqy älskade att gå långa och många promenader, men Dino verkar endast trivas i trädgården..

Puss <3

26 reaktioner på “MY BABY <3”

 • Camilla skriver:

  Kanske ta med lite gott..men lat Dino hamta det framfor sig en ’bra’bit ifran. Dino ar som en envis engelsk bulldog, de vill ju heller aldrig ut pa promis! Ha ha…det loser sig till slut, annu sa liten. Men lika att ta itu med traning asap! Och JAG kanner igen mig i dig, jag har 2 barn och reser aldrig utom dem..grinade t om nar de skulle byta skola och masta ta skolbuss pga Sandy stormen har i NY!! Oh..vad jobbigt det var! Har en hund ocksa som jag har valdigt svart att lamna nar jag reser, men har fina vanner som han trivs med! Det loser sig med fina Dino…du verkar vara en san harlig hund matte och blir sakert en lika harlig mamma nar tiden kommer!
  Tack for en san fin blogg!

 • Hunden skriver:

  Såg han som talar med hundar, där en hund bara stod rakt upp o ner. Hund godis är bra metod, knäck små små bitar av godis. Han förklarade med att en liten hund ser världen som enorm o måste skälla på allt, eller så vill en inte gå ut av rädsla för stora Jurassic hus o annat. Tror att han som talar med hundar på tv, har både hemsida och du kan hitta program som detta jag såg. Börja med att gå bakom ert hus, bär ut Dino o låt den få en liten bit godis när den gör framsteg. Men kolla in programmet istället där fixa mannen rubbet. Sen skall man va bestämd o inte hatta o liksom lisma med hunden utan gå på. Sen är det ju så att det finns både halsband o en mindre sele som kanske känns mindre tufft för hunden.
  Good Luck Sweetheart.

 • Hanna skriver:

  Hej! Vi har samma problem med vår familjs hund. Min sambo älskar att titta på Caesar Milan och där fick vi tipset att fortsatta gå rak i ryggen och när hunden sätter sig så drar man till och sen släpper man efter kopplet igen lite.. Då kommer hunden igång där du drar och sen bekräftar man att han går på rätt håll när man släpper efter kopplet igen:) Har funkat bra för oss iaf! Lycka till! 😀

 • Samantha skriver:

  En liten valp ska inte gå på promenader. Dino gör helt rätt som visar att han inte orkar gå ut och gå, en valp ska leka i typ trädgården och röra sig så mycket den vill och orkar. Den ska ha nära till sin viloplats och inte släpas runt ut på gator och trottoarer.
  En vuxen hund har ett helt annat behov av att gå på långa promenader, den har då fått ett intresse för artfränder i området och att sniffa runt både i hemmakvarteren samt på mer okända platser.

  Lilla Dino ska inte behöva utsättas för detta utan han kommer att visa när han är redo att ge sig ut på äventyr. Tips; Om du själv vill ut och röra på dig nu då han är liten kan du passa på att gå ut och gå då han t.ex sover.

  • Katte skriver:

   Jag trot inte Bianca menar långa power Walks utan snarare att Dino inte vill gå alls.. Även en valp ska kunna hantera att vars i koppel och följa sin matte. Om så bara ut i trädgården.

 • åsa.ahlkvist skriver:

  Tipset från mig blir: Sele och vanligt koppel(ej flexikoppel)ha med lite godis,dra till i kopplet när du vill Dino ska gå och släpp efter och ge godis då,gå mest på gräsmatta.Sen är det okej att han som valp endast går i trädgården,gå mer kommer sen Ha de gött i Göteborg

 • Alice skriver:

  hej bianca hade samma problem med min lilla chi, men sen började jag gå lite längre från huset varje dag, nu är han 1år och 6 månader och går hur långt som helst. Ta även med godis eller favorit leksak så följer dom oftast med, lycka till 🙂

 • Elin skriver:

  Gå en valpkurs!! Där får ni in det grundläggande du behöver som matte och visar att det är du som faktiskt bestämmer. En hund ska inte bestämma över dig. Där kan du även få massa bra tips till andra saker som detta exempel.

 • Karin skriver:

  Problemet är nog just att du bär honom och låter honom gå tillbaka. Han har lärt sig att om han vägrar gå så slipper han och det är inte ok. Ta det i omgångar och belöna honom när han gått en bit så att han känner att han gör rätt. Bra är att använda koppel och inte titta på honom när han vägrar utan vända ryggen till medan man säger till honom att komma.

 • Ellen skriver:

  Hej! Jag har samma problem med min lilla pomchi ibland, och ändå är hon fullvuxen.. Men jag brukar inte ge mig och lyfta upp henne (bara om vi går riktigt långa promenader), utan brukar rycka i kopplet lite, muta med godis, ”leka” osv så hon kommer igång. Leka brukar funka bäst 😀 Och det är viktigt för en valp att gå promenader, byta omgivning/miljö och lära sig att gå i koppel, så jag tycker att du gör helt rätt som är ute å går 🙂 Kram Ellen

 • Emma skriver:

  Låt promenaden ta sin tid och locka honom med något. Många har skrivit godis här ovan, men även leksak eller kasta en pinne eller så kan med funka! I början kan man ju göra promenaderna lite roliga, så han vänjer sig att gå på nya ställen och så 🙂 Men som sagt, han kommer nog att börja gå en massa sedan, han är så lten fortfarande så allt det okända är kanske lite skrämmande.

 • martina skriver:

  När min chihuahua var valp vägrade han också gå på promenader, vi försökte locka honom med godbitar så han skulle gå men det hjälpte inte… men tillslut en dag så släppte det bara och han började vilja gå på promenader. Vänta så ska du se så släpper det nog en dag för Dino också! Men annars testa locka honom med godsaker och se om det hjälper! Kram

 • Junitjej skriver:

  Så söt Dino är! Du har inte funderat på valpkurs?

 • Nanna skriver:

  Bianca! Jag har precis samma problem med en liten 2-årig tik. Försöker klura på var det kan vara. Det är en liten hund. Jag böjer mig ner i samma höjd som henne för att inte hunden ska se mig som ett hot sedan ger jag henne mycket tid och när hon väl börjar gå igen då berömmer jag och pratar hela tiden med henne. Det brukar hhjälplös. Lycka till

 • Nanna skriver:

  Hjälpa ska det stå *

 • Ewa skriver:

  Förstår inte vad Du menar när Du saknar Dino…. Tycker Du är iväg på mycket där Dino inte kan vara med! Förstår inte riktigt varför Du har skaffat hund!!

  • Mia skriver:

   Håller med dej Ewa!!!

  • biancaingrosso skriver:

   Det är inte bara min hund. Det är familjens hund.

  • biancaingrosso skriver:

   Ewa! För att tillägga, återigen, så är inte bara Dino min hund utan även min familjs hund. Därav delat ansvar. Jag har mycket jobb och saker att stå i väldigt ofta varje vecka men avsätter också nästan all min tid till att vara med Dino. Han är med mig varje dag då jag är hemma i Stockholm. Både utanför och i hemmet. Och när jag inte är hemma så är han med min familj. SÅ snälla yttra dig inte om något du inte vet.

 • Mia skriver:

  Äntligen någon som vågar säga som det är!! Bra gjort EWA!!!

 • Kicki skriver:

  Bianca jag hoppas du kan ”borsta av” dig kommentarerna från Ewa och Mia, dem är två uppenbart avundsjuka personer som inte har något vettigare för sig än att försöka trycka ner andra människor!
  Och gällande Dino så kommer det säkerligen lösa sig framöver med hans promenader, han har ju världens älskvärdaste matte : )

  Kram påre

 • Anna B skriver:

  *fy faaaannnnnnnnnnnnnn för Er – ewa och mia!! ni verkar bara vilja skapa bråk reaktioner!! ha Ni INTE nå snällt att säga så var bara Tyst!! verkar som att du ”Ewa” vill upphöja dig själv till skyarna bara för att Du ”SPYR GALLA” över Dig till bianca!!*

 • Filippa skriver:

  Hej!
  Fredrik Steens blogg kan du alltid läsa. Väldigt bra och han har många bra och lugna metoder.
  Du måste visa att det är du som bestämmer lite, att gå när ni ska gå. Man ska inte dra i kopplet alls för då blir det mer som en dragkamp för er och då blir det svårare i framtiden. Ta med en av hans favoritleksaker och gör promenaden som en rolig upplevelse. Kalla på honom och om han går framåt så ger du honom sin leksak och sen kan man variera med godis och leksak. Och jag rekommenderar absolut sele när du är ute och går.
  Sen kan du alltid använda klicker, när Dino vant sig så behöver du bara ha den med dig på promenad.
  (Ex. När du ber Dino att sätta sig ner och han sätter sig så klickar du och ger han godis. Och sen fortsätta så tills att han förstår att klickern är en bra grej och han har varit duktig.)
  Hoppas det hjälper nåt! 🙂

 • julia skriver:

  Hola! 😀

  Har själv en valp här hemma, han gillade inte heller att gå på promenader men det var pga kopplet, så testade att vara utan och det funkade galant. Han gick efter mig hela tiden. Nu kanske inte Ni har möjlighet att ha han lös pga trafikfaror, men om han sätter sig på rumpan testa att släppa kopplet, gå några steg framåt, kommer han inte så sätt dig på huk. Kommer han då, beröm honom och ställ dig upp och gå igen.

  Är däremot inte en hundexpert, men detta är vad som funkat på min valp! 🙂 Lycka till nu! 😀

 • julia skriver:

  Hola! 😀

  Har själv en valp här hemma, han gillade inte heller att gå på promenader men det var pga kopplet, så testade att vara utan och det funkade galant. Han gick efter mig hela tiden. Nu kanske inte Ni har möjlighet att ha han lös pga trafikfaror, men om han sätter sig på rumpan testa att släppa kopplet, gå några steg framåt, kommer han inte så sätt dig på huk. Kommer han då, beröm honom och ställ dig upp och gå igen.

  Är däremot inte en hundexpert, men detta är vad som funkat på min valp! 🙂 Lycka till nu! 😀

 • Julia skriver:

  Min helmer (shitzu, fyra månader) ville inte heller gå. Jag läste att det är en fas de flesta hundvalpar går igenom. Från början släppte jag kopplet och gick. När jag gått några meter så kommer han efter. Nu har han lärt sig att jag bestämmer, annars blir han själv och det hatar han. Kanske inte det bästa sättet enligt alla hundägare men funkar på min sällskapssjuka jycke 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *