IDOL 2015

DSC00983

Sitter med mamma i soffan och kollar på Idol. De avsnittet när dem tar vidare dem som ska till kvalveckan och säger hejdå till dem som tyvärr måste åka hem. Jag håller verkligen inte med juryn för fem öre i år! Dom väljer bort folk med talang och går istället på utseendet känns det som. Och det gör mig så irriterad faktiskt. Och dem jag pratar om är självklart Moa ( Molly Petterson Hammars lillasyster) och Matilda ifrån 2013. Att dem två inte kom vidare är för mig helt helt helt ofattbart!! Moa sjöng bäst av ALLA tjejer och Matilda är en grym talang som absolut inte borde åkt ut. Och samtidigt tar dem in tjejer som sjunger riiiktigt surt…..

Vi har nu kollat igenom dem som gått vidare och nej, dem är absolut inte bättre än Moa & Matilda. Och bara det att dem säger att det killarnas år i år, att detta är det bästa startfältet någonsin (som dem säger varje år bara för att få bättre tv).

Jag är fullt medveten om att det inte bara handlar om att ha en sångröst, man måste ha personlighet och kunna leverera en show på scenen. Men att ta med någon endast för personlighet och att sången inte håller… det är inte okej för mig.

Jag verkligen längtar tills det kommer en ny jury som tar in folk för deras sångröster och inte för utseende eller vad som blir bra tv. För jag blir chockad över hur oense jag är med juryn i år.

Anledningen till att jag skriver detta är för att jag brinner så oerhört mycket för musik, det ligger mig allra närmast hjärtat och jag älskar ÄLSKAR musikaliska talanger och blir då upprörd när juryn väljer bort tjejer med STOR talang!

Vad tycker ni? Håller ni med eller är ni nöjda med juryns val i år?

29 reaktioner på “IDOL 2015”

 • Irene skriver:

  Lägg ned talang,idol m flera hemska program.Nej dom kommer inte bli artister eller kändisar!

 • Hanna skriver:

  håller med dej.. Jag o sambon satt i soffan o fattade ingenting. Folk som sjöng falskt gick vidare, ofattbart!!

 • Fanny skriver:

  Jag håller helt med dig, jag trodde på riktigt att de skojade när varken Moa eller Matilda gick vidare. Jag tänkte liksom att de skulle springa efter och bara ”självklart ska du gå vidare” men det gjorde de inte. Riktigt dåligt val och sen tog de som sagt vidare personer som tappa texten, sjöng falskt och var dåliga rent ut sagt. Din blogg är bäst Bianca, du borde btw starta en podcast.

 • åsa.ahlkvist skriver:

  Håller med dig där Bianca,juryn verkar gå efter utseende+klädstil,Tyvärr Jag gillade xfaktor p.g.a att där fick ej juryn se de som ställde upp förrän de sjöng och juryn tryckte på sin knapp och kom runt,Ha en bra dag fina du

 • margareta skriver:

  Hej Bianca !
  Tyvärr jag håller inte med dej……De har kunskap o skicklighet om musik och har tagit fram massa fantastiska stjärnor under åren de har varit jury. Jag älskar programmet kommer sakna Laila Anders o Bard, kul att du börjat blogga igen. Kram m
  ps. Jag respekterar dina åsikter, här är min…

  • Oscar skriver:

   Vilka artister då, man säger att att alla är artister innan man hört dom, jag kan joddla i duschen, sen får jag kontrakt? Nämn nån stjärna som dom tagit fram som håller efter finalen? Ettorna dom tagit fram är inget idag. Inte ett skvatt.
   Gnäll sång är ett mode, just nu gullar folk med årets Amanda, som låtsas va nån slag Barbie efter Lailas tugg om detta. Håller på Ida från min hemstad. Hoppas hon släpper loss, men att va stjärna innan man gjort nått är som att vinna OS i soffan. Bianca har rätt, det tramsas för mycket, in med en jury som kan musik och ser till det inre o rösten inte skall juryn lisma med o ta poäng.
   Vad är kunskapen du talar om, en spelar piano, en spelar synth på låtsas, en skrattar och sen sitter Anders och säger att dom skall gifta sig, Baggarna igen. det finns barn bakom mellan Laila o Niclas som ser programmet..

 • Jennifer skriver:

  Åh guuuud vad skönt att känna att någon känner precis som jag! Har nog aldrig kommenterat en blogg i hela mitt liv men nu kunde jag inte hålla mig. Jag var så irriterad när jag kollade i veckan att jag ska till min mamma att jag nästan ville skriva ett brev till var och en i juryn bara för att dom ska vakna.. Väldigt synd att dom gör såhär, för håller med dig dom skickade verkligen vidare tjejer som sjöng så falskt och surt! Tror Moa eller Matilda kunde gått nästan längst!

 • kojbe (Eva) skriver:

  Det kan ju vara därför också just de 2 inte gick vidare för då hade de andra inte haft en chans och att ex Moa tar så illa vid sig kan ju också vara för hon förväntar sig en gräddfil bara för hon är Mollys syster. Jag tror personalen vet vad de gör ändå i slutändan.
  Kanske är så de kontaktat andra kolleger för att hjälpa ex Moa och Matilda vidare i sina karriärer det vet vi ju inget om.
  För OM de är så duktiga så är de ju inget annat än pengakossor för de som sitter i juryn ju.
  Så jag tror nog vi kommer se/höra mer från de tjejerna då.

 • Louise. skriver:

  Håller med dig helt! Blev också riktigt arg när juryn gör så. Men jag tror även att de andra talangerna är ”för” bra, och tyvärr så vill de väl istället ta med de som fortfarande behöver tränas. Vilket är skitsynd.

 • Alexandra skriver:

  Absolut att jag håller med dig! Jag gillar Anders,Laila & Alexander MEN jag blev helt chockad när både Matilda & Moa fick åka hem. Matilda var min favorit.Att personer som saknar talang kan fortsätta är bara helt orättvis!

 • Oscar skriver:

  Men årets Idol är bland dom sämsta tycker jag, ettorna blir aldrig något och Bagge-Bard har konstiga åsikter om allt annat än musik, det som låter som en katt jamar smörmackan tycker dom e nice, framför allt skrikande högtoner, där blir dom lyckliga. Att Matilda Melin var med igen var fel, däremot Moa var man lite intresserad av men tyvärr så vinner lismarna som kan lägga upp bilder på Instagram o fjortisarna kramar om dom. Idag styrs vi av c-kändisar utan smak, vissa åker hem från flott tillvaro o i USA för att razzla ihop en miljon, sen drar dom igen.
  Man ser redan hur både jury och folk tänker, ytligt o tråkigt. Man jublar i juryn över folks som sjunger när man själv undrar om dom hör illa.
  Hoppas på en äldre medlem i juryn som vågar tugga emot. Förra året valde Laila ut Lisa Ajax i första programmets audition sen var allt över.
  Breitholz o dom gamla höll inte med.
  Av alla ettor minns man bara Agnes. Resten är folk som varit 5-8 som slagit senare.
  Ju folkligare du är med att göra olika saker ger dig dom ett bättre artistliv. mamma Pernilla W är med lite över allt, annars funkar det inte.
  Niclas Wahlgren vore kul i juryn(utan någon sur anledning), Breitholtz och en kvinna som inte skriker så förbannat. Juryn bör ha en över 50 med som kan säga rakt ut och inte fega.
  Det där med att sjunga surt som vissa skriver är få förunnat att höra.
  Däremot att skrika på toppen hör nog de flesta.
  Tror att årets folks blir Ida, Amanda o mannen som Leif Robinson asade in.
  Tack för att du är så skön i allt Bianca.

 • vera skriver:

  Jag håller med! Det är tråkigt när ett program som ska skapa nya artister byter riktning och hellre vill skapa ett bra teveprogram. Det är ju många som inte har en väg in i branschen då det känns som om det mycket handlar om kontakter. Och när det nu för en gångskull finns ett program med de kontakterna så är det nästan nedvärderande att de inte hjälper personerna som kan och verkligen vill bli artister.

 • Emma skriver:

  Bra där Bianca, håller med riktiga talanger får åka hem. Nog bra om det är juryns sista år .

 • Inca skriver:

  Juryn signar dem i egna bolag

 • Lisa skriver:

  Känns mer som att du äntligen nu kan ta ut din ilska mot juryn (laila) efter allt som har hänt med Niklas och Laila. Håller med dig om att det var konstigt gjort. Men varför gå på så hårt mot Laila när ni ändå vart familj innan? Omoget tycker jag. Kram iaf=)

 • E skriver:

  Hej Bianca,

  Du har en trevlig blogg och ger ofta bra tips om restauranger och liknande, eller visar fina bilder. Det är trevligt och jag kikar in här några gånger i veckan 🙂
  Därför vill jag dela en video för att hjälpa dig med att förfina ditt språk. Om du inte orkar så kolla inte, men det är superenkelt och allt blir så mycket bättre 🙂

  Mvh E

 • Nadja skriver:

  Har slutat kolla på idol för flera år sedan faktiskt. De bryr sig BARA om utseendet och det äcklar mig så brutalt mycket. Är det mina kläder/mitt ansikte jag vill ha (konstruktiv!) kritik för eller är det min röst!? SÅ patetiskt program. Första juryn var bäst, dessa som är nu känns bara så brutalt okunniga, för om de hade varit kunniga hade de verkligen inte brytt sig såhär mycket om utseende! Din mamma, Pernilla hade passat i juryn men hon verkar för snäll och go för att säga nej till folk haha.

 • Rebecka skriver:

  Vad skönt att du skrev det där Bianca! Jag håller med dig! Jag satt å tänkte det där undermedvetet men tänkte att jag kanske tänkte fel, att juryn vet nog bättre men nä! Nu när du tycker så med så bekräftade det allt jag tänkte! De borde inte gå så mycket på utseendet!

 • R U Z A N N A♥ skriver:

  Det var HELT ofattbart att Mathilda inte kom med, hur är det ens möjligt liksom. Dom sa att hon var bra på ALLT, så kommer hon ändå inte med, blir inge mer Idol för min del i år! 🙂 KOLLA in min blogg: ♥ http://www.ruzannas.se

 • Maria skriver:

  Det är så sant Bianca! Du är sååå snygg o vacker o verkar vars en sån härlig tjej!!!

 • Majsan skriver:

  Jag älskar också Idol och kommer sakna nuvarande juryn…men kan visst hålla med dig om att man ibland blir förvånad…

 • Viveca J skriver:

  Nu skall man ju inte glömma bort att det är tv vi snackar om. Det är inte juryn som bestämmer vad som skall visas och vad som inte skall visas. Vi får aldrig se de 100-tals timmar som klipps bort. Vi får aldrig se allt som händer, vare sig det rör sig om bra eller dåliga saker ( i så fall skulle idol vara det enda programmet på 4an..) Skall man göra bra tv så vinklar man saker på ett sätt som faktiskt inte alltid stämmer överens med verkligheten. Vad vet ni om dessa tjejer som gick vidare och som inte gick vidare? Ingenting! Bara vad som visats i tv. Kanske har producenten sagt att det skall göras på detta sätt för att skapa ”dramatik” redan från början, för att få folk att reagera, kanske också därför det hela tiden visas i tv de fraser där man säger ”det är ett killår i år” gång, på gång, på gång. Jag tror faktiskt juryn vet vad de gör. Hälsningar från en som sitter med då både program från 4an och svt klipps!

 • Melissa skriver:

  Tack, äntligen någon som håller med mig. Byt ut juryn snälla, tur att det är deras sista år. Är riktigt surt när man själv brinner för musik att se så fina och duktiga talanger väljas bort.
  btw. jättefin blogg, sluta aldrig med det du gör because you rock it.

 • Jennie skriver:

  Jag tycker den här juryn varit riktigt bra på att få fram bra talanger. Är inte alltid så förtjust i Bard, men han är kunnig.
  Har lite svårt att ta din kritik på ”allvar” eftersom det är din kusins mamma du skriver om. Men förstår att ni säkert kan skilja på privat och kändisliv, eftersom du är uppvuxen i det. Men för mig blir det lite sorgligt för jag tänker på din lille kusin. Och han ser väl dig som sin kusin som säger saker om hans mamma, och inte som en bloggare som skriver om en programledare? Även om han inte kan läsa, så kan ju liam det, och han är väl också som en kusin… bara en tanke. <3

  Hoppas Du själv snart får möjlighet/lust att sjunga offentligt. Minns fortfarande hur fint du sjunger, efter att ha hört ett klipp på instagram som din mor lade ut från thailand.

  • Oscar skriver:

   Men man måste väl få leva o ha åsikter vi kan inte bara låtsas tugga med i allt, det kommer inte fram nått från idol som håller sen 2004-2005. Om Kit inte läser kanske Liam läser? Tycker mer att dom borde lyssna det är inget text program. Att Anders vill gifta om sig med Laila varor mögigt (skånskt) sagt o gjort.
   Årets idol är oerhört bra enligt juryn men redan nu känner man, inte i år igen, förra årets topp tre var ganska ok, Kevin Walker helt hundra året innan men sen……Ryden tjejen i år är lite 60-80 tal, inte dum men hon har inte en chans emot att som Instagrammar sina flirtis och lisma med.
   High Five alla med redigt åsikt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *