KNOTTRIGT ANSIKTE

DSC00332
Need your help!! 

Hörni, jag behöver er hjälp! För 2 dagar sedan när jag satt i soffan och kollade på Tv så började det klia i mitt ansikte. Vad jag märkte då var att jag fått som små knotter i hela ansiktet och även på vänster arm. Det syns inte så mycket men det känns (kliar inte längre dock), det ser ut som små små prickar och mitt ansikte känns lite som ormskinn just nu….

Någon som vet vad detta kan vara?! Allergisk reaktion eller vad? Jag har googlat lite och det enda som står är att det är stress relaterat…

Jag har mått dåligt senaste dagarna men känns inte som att det har något med det att göra? Eller?!!?! Ni kanske vet mer än jag?

Puss <3

15 reaktioner på “KNOTTRIGT ANSIKTE”

 • Bettan skriver:

  Har du använt någon ny produkt ,jag kan få något liknande om jag använt något som innehåller parfym
  Klådan lägger sig efter en dag utslagen efter ett par dagar brukar ta aloevera på
  https://m.nouw.com/Lyckan

 • Isa skriver:

  jag har de på båda mina armar och käkar men jag har ingen aning om vad det är.. Men prova använda en skrub de brukar hjälpa!

 • Elsie skriver:

  Det är bäst att kolla upp det hos läkaren.
  Det kan vara en allergisk reaktion som du skriver.

 • Mischa skriver:

  Jag har också fått så helt plötsligt, men då bara i pannan. Det jag gjorde var bara att tvätta ansiktet extra noga och smörja in med en oparfymerad ansiktskräm samt gå osminkad de första dagarna. Jag har pratat med läkare som sa att det berodde på stress precis som du fick fram

 • Johanna skriver:

  Jag fick så för två år sedan (är lika gammal som dig) trodde då att det bara var en matallergi eller liknande så fortsatte på som vanligt med mina hudvårdsrutiner och skrubbade på med en ansiktsskrubb, tyvärr så blev det bara värre då. Gick sedan till åhlens eller om det var kicks och sa att jag behövde någon bra kräm mot mitt problem, fick då hjälp av en jättebra tjej som sa att det var utslag pga att huden var torr. Tyckte det lät skitskumt då det var i Augusti och då brukar man ju inte bli torr snarare i december och jag som hade haft fet hy på högstadiet kunde väl inte ha TORR hy?? Men hon skickade med mig lite prover från clarins och som i ett trollslag så blev allt bättre på en vecka eller något sånt. Så mitt tips är att kolla över dina hudvårdsrutiner 🙂
  Att det kliar är ofta ett tydligt exempel på att man är torr och inte bara ett bevis på allergi. Hade torr hud på armarna när jag var liten och då kliade det alltid när jag hade slarvat med hudlotion.
  Vet att många märken har bra krämer för känslig/torr hy så testa dig fram 🙂 Kram!!

 • Nicole skriver:

  Hej Bianca! Nicole heter jag och är 20 år gammal och bor i Malmö. Jag brukar aldrig kommentera något men kände att jag behövde det nu och då passar jag även på att säga att, jag älskar din blogg! Dina bilder är fantastiskt inspirerande både här och på instagram. Brukar aldrig kolla instagramflödet, kollar endast in på de konton jag tycker bäst om och ditt är en av dem. Ääälskar också mat så älskar att kolla på dina bilder!!! Du verkar vara en härlig person och jag önskar att jag fick träffa dig! (Kommer nog tyvärr aldrig hända då jag bor i Malmö..) Hursomhelst haha, jag har knotter både i ansiktet(på kindbenen) och på armarna, lite på benen med. Tror det kan vara exakt sånna som du har, skillnaden är att jag haft de sedan jag var liten. Det som hjälper på mig är sol och saltvatten(tyvärr kan jag inte utnyttja detta så ofta, hehe..) annars hjälper fuktkräm mig väldigt bra! Det minskar ”ormskinnskännslan” hehe o de försvinner så smått! Så mitt tips är fuktkräm!! Operfymerad!! Prova det!

 • Sofie skriver:

  Stressutslag? Kolla upp det 🙂

 • R skriver:

  Åå har exakt samma! Eller de i ansiktet har precis försvunnit (försvann av sig själv) men har kvar på min högerarm. Det kan ha med hormoner att göra fick jag höra
  Kram!! 🙂

 • Gordana Mali skriver:

  Hej!
  Fick nyss reda på att E330 alltså kemist framställd citronsyra, citric är en STOR bov till många utslag och hud irritationer. Prova att ta bort i produkter och mat!

 • Gordana Mali skriver:

  Ursäkta! Citric acid skulle det stå!

 • Anna i Glasgow skriver:

  Hej Bianca,
  Tack for en fin blogg med fina foton, dina matbilder ger mig inspiration till middagar.

  Jag lever ocksa med stress och depression som jag forstar fran din blogg att du ocksa kanske gor.

  For 3 manader sedan fick jag liknande ”ormskinnshy” osv sa jag kontaktade lakare for det blev inte battre. Efter nagra fa tester fick jag veta att det ar psoriasis som kan uppsta near man ar stressad och lessen.

  Ta val hand om dig.

  Varma halsningar
  Anna

 • Oscar skriver:

  Elefanthud heter det väl? Stress eller hormoner. Vissa tappar hår andra får utslag. Vissa blir trötta.

 • emelie skriver:

  hej,
  jag har också haft det så någon gång för några år sedan.
  dock kändes det som att jag var lite torr i huden, och det ända jag gjorde var att jag var noggrann med att hålla ansiktet rent och fuktigt och smörja in mig med en lite fetare kräm.
  använd inte parfym eller produkter som innehåller parfym det kan ge en allergisk chock och att det börjar klia igen, men det bästa är om du går in på ett apotek och berättar ditt besvär och förhoppningsvis får hjälp.
  kram /emelie

 • b skriver:

  Köp Hydrokortisonkräm på apoteket och smörj morgon och kväll i ca 5 dagar så kommer det vara helt borta sen 🙂

 • Madde skriver:

  Måste först säga att Gud sån positiv energi man får av dina inlägg, du verkar vara en sån härlig människa!
  Måste också säga att du är så lik Kylie jenner på vissa bilder, hoppas du tar de som en komplimang för det är det verkligen! Du är super fin 🙂
  Ha de bra! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *