MY LIFE, MY DECISIONS

NR 1

Nu måste jag få skriva av mig lite här för det värsta jag vet är nämligen att bli missförstådd och börjar tycka att det är extremt jobbigt att jag behöver skriva extremt tydligt i varje inlägg för att ni ska förstå min ståndpunkt.

Vi börjar med att MÅNGA har reagerat extremt hårt och elakt på att jag inte betalar hemma. Men också har många av er backat mig (älskar er) och skrivit att alla har vi olika liv och alla familjer fungerar och gör saker olika och detta är MITT liv!!

Nej, jag betalar inte för att bo här hemma MEN jag gör allt annat här hemma kan jag lova. Jag städar (som en städerska), jag diskar (älskar att diska) jag rensar, sorterar, lagar mat, viker tvätt, passar Theo, hämtar & lämnar honom till skolan, jag köper mat och hjälper mamma med allt hon behöver. Som att packa hennes väskor när hon är stressad, städa och fixa inför hennes middagar och tillställningar när hon inte har tid själv, lockar hennes hår när hon ska bli fin…. Inte för att jag är tvingad till det utan för att jag vill göra det, för mammas skull.

Och detta är saker som mamma är i mycket större behov av ifrån mig än mina 3000kr för att jag får bo här. I vår familj ser läget ut så att hon behöver inte mina pengar, utan är i mycket mycket större behov av hjälp med Theo och hjälp till hemmet då hon jobbar som en galning varje dag och inte har någon man som hjälper henne. Därför har jag blivit som hennes partner här hemma. Det är så VI har kommit överens om att det ska vara här, och det är så VI är nöjda med det!

Så är det med det, och nu räcker det med era kommenterar om det och era åsikter. Ni får göra, leva och välja era val exakt hur ni nu vill ha det och så lever vi vårt liv på vårt sätt.

Jag kan säga att jag lär mig mycket mer av att hjälpa henne med allt jag gör här än att föra över 3000 kr till hennes konto.

Huvudsaken är att jag och min mamma är nöjda med våran uppgörelse. Och vi är mycket nöjda.

NR 2. 

Att jag skulle välja utbildning före Dino för att han ändå dör om 13 år som någon har skrivit. Skäms på dig att du ens har lagt en sådan kommentar när du mycket väl är medveten om min kärlek till djur och att jag förlorade min älskling Marqy för några månader sen….

Dino är inte bara en hund för mig. Han är mitt barn och mitt ansvar. Ett stort ansvar som jag tar på fullaste allvar. Jag köpte inte honom för att sedan lämna honom och strunta i honom. Jag köpte honom för att vara vid hans sida hela livet för jag vill inte missa en sekund av hans liv. Jag är hans mamma och jag betyder allt för honom. Jag var borta i 2 veckor ifrån Marqy dagar innan dog och jag ångrar det så mycket än idag. Att jag missade så många dagar av han hans liv. Jag tänker inte göra om det med Dino.

För mig är det som att jag skulle lämna mitt nyfödda barn. Så mycket älskar jag min Dino. Och ni som inte har djur, ni kommer aldrig förstå det. Men ni som har djur, ni förstår nog mig mycket väl 🙂

Man behöver inte alltid utbildning (som jag skrivit tidigare) för att veta vart man vill med livet. Jag är mycket medveten om vart jag vill med mitt liv och JAG vet exakt hur jag ska komma dit med eller utan utbildning.

 

103 reaktioner på “MY LIFE, MY DECISIONS”

 • Alicia skriver:

  Bianca du är en stor inspiration och förebild!! det finns alltid människor som är avundsjuka och vill ta lyckan ifrån dig.. vad jag ser klarar du dig toppen utan utbildning och verkar vara en otroligt godhjärtad och jordnära tjej! forsätt vara du för du är GRYM!

 • P skriver:

  Hej Bianca!
  När min son bodde hemma utan att betala hem, så fick jag höra det från folk hela tiden. Jag hade en annan situation än din mamma, dvs att jag nog hade kunnat ha nytta av pengarna, men hade svårt att ta emot pengar från mitt eget barn.
  Alla lade dig i. ”Men om du inte vill ta pengarna så sätt undan de till honom, han måste lära sig vad saker kostar”. Men det gjorde jag inte. Idag jag han flyttat till egen lägenhet och klarar dig
  hur bra som helst och han har själv upptäckt vad saker kostar.
  Det verkar dom om ämnet berör, antingen man är rik, fattig, känd eller okänd. Då räkna med att folk kommer att fortsätta tycka.
  Kram på dig

 • Elsie skriver:

  Bianca du ska inte behöva försvara dig. Problemet ligger inte hos dig utan problemet ligger hos de som anser att du lever fel. Vem är dem att dra riktlinjer hur du ska leva ditt liv? Hur du ska spendera din inkomst?
  Det finns många ungdomar som slipper betala hyra till sina föräldrar, men bara för det så behöver inte dessa ungdomar vara bortskämda. Att betala några tusenlappar för hyran gör en inte till en bättre människa.
  De som kritiserar dig drar alla ungdomar som bor hemma gratis över en kam.
  Vilket är så fel.
  Ett stort eloge till dig Bianca som hjälper din mamma med vardagssysslorna. Din mamma sliter och att du hjälper henne när hennes tid inte räcker till är stort av dig.
  Varför ska allt handla om pengar? Betalar man inte monetärt ja då är man bortskämd enligt vissa. Bianca du betalar din mamma med att hjälpa henne med vardagssysslorna och det tycker jag är mer värt än några tusenlappar. Var stolt över dig själv och förbise dessa moraltanter som tror sig ha rätten att dra riktlinjer hur andra ska leva sina liv.

 • helena skriver:

  Så himla bra skrivet, Bianca!! Jag reagerade också på att så många klagade på att du inte betalar hyra hemma hos din mamma, men alltså herregud! Det är väl ta mig tusan upp till varje familj om man vill ha betalt av barnen eller inte!! Jag bodde hemma tills för några veckor sedan, och jag är 19 år. Jag har aldrig betalat ”hyra”, men jag är också en sån som hjälper till otroligt mycket hemma och kan åka iväg och handla. Mina föräldrar ser mycket hellre att jag gör det än att jag ska betala till dem för att jag ska få bo i mitt barndomshem!
  Jag tycker det är bra att du säger ifrån så att folk kanske kan sluta med alla dessa otroligt dumma och löjliga kommentarer. De borde sluta med att klaga på andra och ta hand om sina egna liv istället!

  Du är en stor inspirationskälla och en sådan härlig person, Bianca!! Ta hand om dig, kram!! <3

 • Lisa skriver:

  Bra skrivet Bianca, skit i elaka människors kommentarer o avundsjuka. Tycker du verkar vara en underbar dotter o har själv en fantastiskt fin dotter på 20 år. Kram till dig o visst är husdjur fantastiskt att ha. Kraaaam igen o heja dig

 • Tova skriver:

  Så jävla rätt Bianca!
  Alla har olika liv, det kan vara svårt att förstå det för vissa tydligen…

 • Anna-Lena skriver:

  Fint skrivet Bianca. Du lever ditt liv precis som du vill, ingen har med det att göra. Tyvärr så finns det en massa ”moral tanter” över allt och det är nog baksidan av att ha en blogg, tyvärr!! Stå på dig och ta ingen ”skit”
  Kram och ha en fortsatt bra kväll

 • Danni skriver:

  Bam! Mitt i prick. Du gör helt rätt som har kommit överens med mamma om hur NI ska lägga upp det. Du verkar ställa upp mer än vanligt för din kära mammor. Folk är bara avundsjuka. Jag menar varför ska folk hacka på dig bara. Benjamin bor ju också hemma utan att betala. Men det är ju så. Killar kommer alltid undan. Kör ditt race Bianca och skit i alla bittra tanter därute som hellre lägger näsan i blöt hos någon annan än att rannsaka sig själv =)

 • Danni skriver:

  kära mamma ska det ju stå *

 • Natalie skriver:

  Word!! Så jävla bra skrivet av dig!! Det är bara att stå på dig. Fattar INTE varför folk ska lägga sig i andras liv?!?? Herregud.

  Du är bäst!!

 • Mia skriver:

  Tänkte på en praktisk grej.. Går det inte att ta med Dino till London? Det är ju värt att kolla upp ifall det bara skulle krävas några vaccinationer eller nåt 🙂

 • Therese skriver:

  Söta du:-)att det alltid ska finnas folk som ska lägga sig i allt, var o en gör väl d som passar bäst för dem tycker det ä en fantastisk lösning ni har kommit fram till:-)du ä ju verkligen en riktig pärla tror att många ä avundsjuka som inte har lyckats lika bra med sina barn som din fantastiska mamma. Har själv barn som alltid har hjälpt till mycket hemma o då kan d vara mycket mer värt än pengar puss o kram till dig

 • Emma skriver:

  Men fina du! Du ska inte ens behöva förklara dig såhär, hur ni kommer överens om att ha det hemma är ju ingen annans business. Och hur man kan känna att man har rätt att lägga sig i det, det förstår inte jag…

  Nr 2 – Hur kan nån skriva en så dum kommentar?? Finns det NÅGON här som har missat hur mycket du älskar denna lilla hund?? Det finns alldeles för många här i världen som behandlar djur som en liten accessoar som man kan göra sig av med när man tröttnar… Och det är VÄLDIGT tydligt att du inte är en av dem…

  Bra att du säger ifrån! Även om bloggen är offentlig kan ju inte folk få skriva hur som helst…

 • Elina skriver:

  Jag betalade hellre aldrig hemma men hjälpte till mycket med mina yngre bröder,tvätt,städning och underlättade för mamma och pappa hemma. Och utbildning är inget måste. Ofta får man dessutom ännu bättre utbildning av att vara ute i arbetslivet. Skulle du vilja studera något om tio år eller femton år är det bara att göra det! Jag blir så arg på folk som ska lägga sig i andras liv. Bättre att fokusera på sitt eget liv ju!

 • Gerd skriver:

  Hej Bianca !! Bra skrivit tycker jag också, det där med Dino förstår jag mycket väl
  eftersom jag också älskar min lilla hund över allt, vill inte lämna honom. Ha det bra <3

 • Jacqueline skriver:

  Bra skrivet!

 • Petra skriver:

  Bra, tråkigt bara att du måste förklara dig.
  Min stora son är 25 år. Han har aldrig behövt betala hemma (även att han hade jobb). Han hjälpte mig med massa olika saker, så som du gör. Det betydde mycket mer för mig som mamma till två barn till.
  Alla måste få göra det som är bäst för familjen. Inte för att någon har gjort en betalningskalkyl!!!

 • Marie skriver:

  Fina underbara Bianca, så fint och bra skrivet. Det din mamma behöver är ju precis som du skriver kanske inte mer pengar utan mer TID och hjälp med att få ihop pusslet i livet. Du gör ett fantastiskt jobb och det ska du känna dig stolt över.

  Sedan är det också som du skriver, har man inte själv djur kan man inte förstå kärleken till dem. Vi har två katter som betyder massor för oss och som vi aldrig skulle lämna. Härligt att du tar det ansvaret för Dino. Lev nu ditt liv som du och din familj väljer att leva det och ha det så gott. Kraaaam

 • marlen skriver:

  Bra skrivet!!!Min dotter jobbar heltid o betalar heller inget hemma.Det enda hon får stå för är bensin till sin bil,ja o köpa kläder o så.Så hoppas jag förstås att hon sparar ,ja det vet jag.Vill tillägga hon är nitton.Ända gången i livet man kan spara lite är ju när man bor hemma.Men det jag vill säga är bry dig inte om vad andra tycker si o så,ingen har med o göra hur ni gör.:)

 • Emi skriver:

  Äntligen händer det något på den här bloggen!! ;);)
  Ni överdriver..älskar barn..djur får komma på andra plats;)
  Dessutom ,Bianca själv har skrivit att hon ångrar att ”hon har inte tagit studenten”
  Så därför folk gav henne råd att fortsätta plugga.

 • R skriver:

  Ååå blir så arg på människor som inte gör något annat än att sitta och lämna elaka och onödiga kommentarer.
  Jag är lika gammal som dig och är i ungefär samma sits i livet, pojkvän på distans, har deppiga perioder, hjälper till mycket hemma, älskar dans, bor i stockholm, vi känns väldigt lika på så många plan 🙂 Hör av dig till min mail om du vill ha nån att prata med <3 Finns alltid med öppna armar 🙂 Kram!!!

 • Mariek skriver:

  Hej vännen
  Jag har en son på 20 år med jobb, och han har noll koll på pengar. Undrar om du gör en budget varje månad, så du vet vad du kan köpa eller göra andra nöjen.
  Tack för en fin och ärlig blogg.

 • Linnea skriver:

  Bra skrivet Bianca! Jag förstår verkligen vad du menar med att Dino betyder så mycket för dig, jag känner precis likadant för min hund!

 • Lena skriver:

  Trist att du ska behöva förklara dig ,men jag förstår om du vill göra det. Det är ju ändå mellan dig och din mamma. Min son har inte betalt hemma, men har och andra sidan gjort jättemycket här hemma som gräsklippning, kör in ved m.m. Han har fått tag på en studentlägenhet och jag är helt övertygad om att han har förstått att det kostar och han kommer fixa detta galant. Kommentaren om din hund är totalt intelligensbefriad.

 • Alice skriver:

  Hej fina Bianca!!
  Grymt bra inlägg och sitter i exakt samma sitts som du både med att betala hemma ocj att ha en liten vavba. Det är så störande när folk ikte förstår, men jag har slutat att försvara mig själv och tycker att folk har inget att säga om dom inte vet. Jag bryr mig inte att vissa betalar hemma så varför ska dom bry sig att jag inte gör det?!
  Samma sak med min lilla Chihuaua Alfons. Ibland vill jag bara vara hemma med honom eller gå en långpromenad på en fredag/lördag kväll men det förstår ingen av mina vänner, men som du säger dom
  är som små barn och varje gång dom lär sig något nytt är det som ett barn tex börjar gå.
  Heja dig Bianca, du är grym!!!!!

 • Matilda skriver:

  Fina du! ge inte någon energi till sonna kommentarer och människor. Du är du, dina beslut eller er familjs beslut ska inte röra någon annan än er.
  Jag menar, hur svårt kan det vara?
  Jag älskar din blogg och är helt säker på att jag skulle vara världens gladaste vän om jag kände dig! Bra att du står på dig! Go girl <3

 • Cajsa skriver:

  Så himla bra skrivet! Det är ditt liv, och dina val och att du verkar så säker i dig själv med vem du är och vad du vill inspirerar mig verkligen! Du driver en superbra blogg som jag alltid blir glad av att läsa, keep up the good work! 🙂

  Massor av kramar

 • Cassandra Lundin skriver:

  Heja dig! Stå på dig!
  Du ska dock inte behöva ”bevisa” något för någon, skit i dessa kommentarer 🙂

 • Maria skriver:

  GRYMT bra inlägg! Heja dig!! 😀

 • R U Z A N N A♥ skriver:

  Vissa folk har väldigt liten synvinkel på saker och ting, skit i dom. Det är DITT liv och allas liv ser helt olika ut. Absolut inget att bry sig om sånna kommentarer! 🙂

 • Maria skriver:

  Jag förstår inte hur många konstiga människor det finns…som ska berätta för andra hur de ska leva…Bianca, du verkar vara en toppentjej o dessutom så gudomligt vacker!!! Du tipsade en gång om torrschampo från Lernberger o Stafsing…vilket torrschampo!!! Det var ju en helt underbar produkt så tack för tipset!! Är nyfiken på om du prövat någon av deras andra produkter… Skulle i så fall vara kul med fler tips!! Kram!

 • Carina H skriver:

  Vilka grymma och bra inlägg från dig, hoppas folk tiger nu. Ha en bra dag, skickar även en kram till lilla Dino, hundar blir som sina barn, jag vet, har 2 st små fyrbenta tjejer hemma, dom betyder så mycket för mig.

 • Ellie Dahlerus skriver:

  Usch jag ryser vid tanken av att någon ens har sagt något sådant om Dino. Har man djur så är det ett ansvar och ett glädjande ansvar enligt mig och jag tror du förstår vad jag menar.

  Jag betalar en del hemma men inte hyra och mat, men jag betalar min bilförsäkring, och jag köpte hela min bil själv samt försäkring till min hund, telefonen och mina linser. Men som du säger hos er är det mer värdefullt att få hjälp hemma osv istället för att du för över pengar på ett konto. Jag älskade det här inlägget ändå, tyckte det var bra svar på tal.

 • Annica skriver:

  Du låter som en underbar dotter! Hade jag varit i din mammas situation hade jag också hellre velat ha hjälpen än pengarna! Du gör rätt för dig hemma, sen på vilket sätt ska väl alla andra ta och skita i!
  Det låter väldigt sunt så som du beskriver det. Tyvärr lär folk alltid tycka och tänka en massa oavsett vad man än gör, så det måste man sluta bry sig om!
  Keep it up!
  Kram

 • anette skriver:

  Att orka lägga sig i andras liv förstår jag ej,det är ditt liv och din familj som lever tillsammans.
  Att läsa om er gör mig glad,älskar er sammanhållning.
  Så bra du sätter ner foten.

 • My skriver:

  Du är grym, Bianca! Stå på dig 🙂

 • Sandra skriver:

  Hej, det är väl ingenting att oroa sig för – Bianca är ett kändisbarn – här finns hennes karriär!
  Om hon sjunger som Perelli och mamma så kommer säkert miljonerna att trilla in.

 • Ellie skriver:

  Förstår inte varför människor ska lägga sig i andras livssituation? Du är ju inte ensam om att inte behöva betala för att bo hemma! Varför göra så stor grej av det? Bra att du står på dig!!
  Jag betalar inte heller för att bo hemma, jag är 21 år men precis som du så gör jag allt annat för det är vad mina föräldrar behöver av mig och inte pengar.
  Känns så konstigt att människor läser din blogg och sedan kritiserar dig. Det är så modigt att våga vara helt öppen om sig själv, sina tankar och åsikter och det är så fel att bli slagen i ansiktet (inte bokstavligt talat haha) för att man är modig och är öppen!
  Strunta i alla elaka kommentarer! Kanske skaffa någon som Isabella lövengrip, någon som kan gå i genom alla dina kommentarer innan de läggs ut och ta bort de som inte är okej.?
  Heja Bianca!!

 • sara skriver:

  Bästa Bianca! Först och främst vill jag säga att jag har stor behållning av både din och din mammas blogg. Maken till mer generösa människor får man leta efter, då i egenskap av att ni bjuder så enormt mycket på er själva och ert privatliv.
  Och sen kan jag bara säga – lägg ingen kraft på dessa enormt pinsamma människor som kommenterar så dumt och så elakt. Ni gör det som känns rätt för er. Kram!

 • Nina skriver:

  Tycker inte att du behöver förklara dig…varje familj gör som man vill och det verkar ju som ni kommit överens om en jättebra grej….finns alltid dom som ska lägga sig i allt o alla…..följer dig o din mamma på era bloggar och tycker ni är helt underbara och älskar att se alla familjeträffar ni har…brukar ha söndagsmiddag bla hemma med sönerna samt resp. då vi äter gött och har det mysigt …Kram på dig….

 • Emi skriver:

  BIANCA ;);)

 • Anna-Karin skriver:

  Bra skrivet!
  Det du gör för att du vill och för att hjälpa din mamma är mer värd än att betala hem!

  Kram

 • Nettan skriver:

  Du har verkligen en härlig blogg och personlighet. Älskar också djur. Så den som skrev så till dig är verkligen kallhjärtad!!

  —–> http://nouw.com/Nettan

 • Johanna skriver:

  Jag brukar adrig kommentera annars. Men alltså… Maken till oförskämda människor får man ju leta efter som lägger sig i folks liv på det sättet! Klart ni gör det som är bäst för er. Tyvärr finns det idioter överallt som låter deras avundsjuka gå ut över folk dom inte ens känner 😉 Pinsamt! Din blogg inspirerar och du verkar vara en grymt härlig tjej! Kram på dig

 • sandra skriver:

  Haha fyfan vad patetisk du är! Det är din mamma, om du verkligen had verkar hjälpa så hade du fan gett hälften eller hela 3000kr samt gjort allt som du ”redan gör”. Finns inget osexigare än tjejer som inte kan stå på egna ben. Fyfan skäms för din mammas skull

  • biancaingrosso skriver:

   Hmmm okej. Vad gör/gjorde du till din familj om jag får fråga. Eftersom att du har extremt starka tankar om detta och personlige påhopp på mig så antar jag att du själv betalade MINST hälften när du bodde/bor hos dina föräldrar OCH att du hjälpa till med ALLT där hemma.
   Och btw, skäms på DIG för att du skriver en sådan kommenterar till en person du aldrig träffat. DET för mig är patetiskt.

 • Oscar skriver:

  Märkligt klimat i Sverige, en massa folk som har åsikter bakom ryggen på andra, man får inte säga vad man tycker då kommer nån galning o yxar till en. ni gör som ni vill i er familj. Pernilla bestämmer väl vad som bör göras då hon är överhuvud, jobbar som en galär slav och är så klart trött, då passar det med massage, lite sova på soffan kanske och att nån annan fixar tvätt o litet barn. Tycker vi ofta är lite fega, säg rakt ut och gärna live, göm inte er bakom nån taskig bild eller namn.

 • Camilla skriver:

  Så underbart skrivet av Dig Bianca.
  Och som du säger, valet är Ert o jag förstår inte hur folk överhuvudtaget orkar bry sig.
  Vår äldsta son är 18 år o han betalar inte heller hemma. Men precis som Pernilla så har vi hjälp av honom med att ta hand om vår minsta som är 11 år. Han klipper gräset, tvättar bilarna mm.
  Gör som ni själva känner o skit i andras åsikter. Det göt vi 🙂

 • Helena skriver:

  Vad du betalar och inte betalar struntar jag fullständigt i. Varje enskild familjs beslut. Däremot tycker jag det är väldigt märkligt (och slappt) att inte klara av att ha ett jobb. Jobba lite i mammas butik när man känner för det känns knappast seriöst. Om något av mina barn om några år vill hoppa av gymnasiet kommer jag göra mitt yttersta för att få dem att tänka om. Att tänka längre än att man är en skoltrött och lat tonåring just nu. Och skulle de ändå ta det beslutet och samtidigt bo kvar hemma så ja, så får de ta ansvar och göra rätt för sig. Söka jobb, betala en del, bli vuxna helt enkelt. Annars är man inte mogen att fatta sådana beslut.

  • Marianne skriver:

   ??? Hon jobbar ju på Café Opera och med den här bloggen. Har du missat det. Du är ju själv inne och skriver här.

 • Anna skriver:

  Mina barn 20 o 24 år har inte heller betalat hemma. Utan vi fixade ett fondkonto som de var/är tvungna att sätta in minst 15% av det fick ut varje månad. Och de fick även hjälpa till med allt hemma. 24 åringen har nu flyttat hemifrån och var väldigt glad att vi tvingade honom att spara så nu kan han unna sig att inreda lägenheten och resa. Han forsätter att sätta in pengar på sitt konto.
  Sträck på dig Bianca du kommer klara dig fint i livet med dina sunda värderingar och din undera bara familj och pojkvän som stöttar dig i livet <3

 • Frida skriver:

  Alltså vad grym du är!!!
  Du ska inte behöva försvara dig mot avundsjuka tråkiga människor. Stå upp för dig själv och va den underbara person du är!
  Du är så jäkla grym som tror på dig själv och lever ditt liv så som du vill!! En riktig förebild och en underbar person!
  KRAM SNYGGA DU!

 • Helena skriver:

  Otroligt att du måste förklara dig! Lever ditt liv som DU vill! Är helt säker på att du vet vad som är bäst för dig! Så trött på folk som ska döma! ! Kram

 • Oreo skriver:

  Hej. Du måste väl förstå att när du har en blogg och skriver om ditt liv så får du väl räkna med att det kan komma kritiska och kanse orättvisa kommentarer och ibland såklart hårda ord, men det vore väl kanse inte så kul om alla tyckte att allt du skriver är rätt och riktigt, du gör såklart som du vill i alla lägen. vill bara tillägga att du är jävlig(ursäkta svordommen)snygg.

  Hälsningar Oreo

 • andrea skriver:

  Förstår hur du menar, men det handlar inte om att din mamma behöver eller inte behöver pengarna, utan det är för att DU ska lära dig att betala ”hyra”, förbereda dig inför framtiden när du själv flyttar hemifrån! 🙂

  Älskar din blogg, fortsätt med det du gör!!!

 • Johna skriver:

  Blev helt chokad när jag läste din titel. Att man ska behöva förklara varför man lever hemma utan att betala till sina föräldrar är helt sjuk. Även om man inte gör lika många hussysslor (jätte bra att du göt Bianca) ska man inte känna sig tvingad att flytta eller börja behöva betala. Vi alla vet att Bianca har den bästa familjen EVER och att alla älskar och stöttar varndra till 100%, varför ska man vilja flytta ut då. Och sist så verkar du Bianca vara en väldigt smart tjej och vet vad som är rätt. Så om det känns rätt att stanna hemma ska du göra det

  • Malin skriver:

   ”Ska man inte känna sig tvingad att betala”. Ursäkta men det där var nog bland det dummaste jag läst. Är du vuxen och tjänar egna pengar och samtidigt bor hemma så är det INTE upp till dig själv att bestämma det utan upp till dina föräldrar. Mina barn är ännu ganska små, men jag bävar för att de en dag kommer ha dessa bortskämda 90-talister som förebilder. Och Bianca som pratar så mycket om att hon längtar efter att bli mamma. Kanske ska man då börja med att lära sig ta hand om och ta ansvar för sig själv och sitt eget liv. Jag blev själv gravid med första barnet när jag var 22 år och min man 26 år. Men då hade jag bott hemifrån i tre år, tagit körkort, utbildat mig, hade jobb och ett stabilt förhållande där vi hunnit bo ihop i två år.

 • Malin skriver:

  Det låter som ni har hittat en bra och fungerande lösning för er familj. 🙂

 • esee skriver:

  Ta och skärp til dig Bianca för fan. Bortskämda snorvalp.

 • Sandra skriver:

  Bianca, du är grym och du inspirerar mig verkligen! Både du och din fina mamma 🙂 Ni känns så härliga och vardagliga. Jag har också en liten hund som är lika gammal som Dino och jag förstår verkligen hur du känner. Fortsätt med det du gör för det är du bäst på! Kramar 🙂

 • nono skriver:

  Du b verkar ju vara helt blåst.

 • Rosa skriver:

  Så trist att du ens ska behöva förklara detta men du gör det på ett helt fantastiskt och konstruktivt sätt så BRA skrivet Bianca. Tycker du är en fantastiskt duktig och gullig tjej och är helt övertygad om att din dröm kommer att bli verklighet så förnuftig och driven som du är, all lycka till dig.

 • j skriver:

  Uselt att du inte betalar något hemma skrämmande.

 • JuliaRo skriver:

  Ni är den finaste familj jag sett ❤️❤️❤️
  Man gör som man vill i sin familj 🙂
  Kloka ord Bianca ❤️
  Du finaste ❤️
  Din mor med ❤️

 • janna skriver:

  Du verkar ju vara helt nollställd Bianca.

 • PERNILLAS STÖRSTA FAN MALIN skriver:

  Kära Bianca! Du är fantastisk som ställer upp för din mamma en stor eloge till dig, bry dig inte vad de andra skriver för de har inte med dig och din mammas privat liv att göra, och jag förstår din förlust för din lilla Marqy och jag har också förlorat min största älskade hund Pischou för 6 månader sedan och det gjorde ont i mitt hjärta och det berättade jag för din mamma den dagen jag träffade henne då var jag förkrossad när min älskade hund dog, vem vet kanske dansar din och min hundar tillsammans i himmel och det du skrivit är väldigt klok finaste Bianca kram från mig

 • Hanna skriver:

  Det är så tråkigt att folk är så avundsjuka!! Jag bodde hemma länge pga billigare när jag studerar. Mina föräldrar behövde inte heller mina 3000kr i månadshyra utan då bodde jag ”gratis” men betalde likt du gör för mat samt hjälpte till mycket hemma! Pengarna som blev över sparar jag inför framtiden.

  Alla har vi olika förutsättningar i livet och i familjen. Men jag förstår inte tanken att bara för att alla föräldrar inte har råd att låta sina barn bo gratis så ska vi som bor gratis skämmas och anses vara bortskämda i andras ögon. Alla familjer har sina traditioner, regler och sätt att se på saker! Så SLUTA lägg er i andras familjeval!! Och sluta va avundsjuka. Börja se möjligheten och inte bara hindren i era liv så skulle människor komma längre tror jag!!!

  Min mamma jobbar som lärare och min pappa jobbar ingen butik, så NEJ mina föräldrar är inte direkt sjukt rika. De är bara ekonomiska och har koll på sin inkomst!
  Stå på dig Bianca! Jag håller helt med dig och ha en trevlig helg

 • Sofia K skriver:

  Se det såhär: Vissa människor har inget bättre för sig än att lägga sig i andras liv och andras beslut. Det är sorgligt. De är sorgliga.

  Ditt liv. Dina beslut. You go girl!

 • Tove skriver:

  Har också funderingar på hur man ska göra (har två myndiga killar som bor hemma) och har frågat runt om råd och fått olika svar från ALLA. Man gör som man tycker känns bra helt enkelt. Själv skulle jag mkt hellre vilja ha en hjälpsam Bianca hemma än två slöa betalande killar:) Beträffande kommentarerna har jag en stark känsla av att det är samma person som skriver de flesta av dem. Så lika svenskafel och argument. Någon som är avundsjuk på dig eller kär i Philippe kanske. Skit i det!

 • Kristina skriver:

  Fantastiskt bra sagt! Det var det bästa jag läst på länge! Såå klok och duktig tjej du verkar vara!
  Jag har också hund och vet hur svårt det kan vara, men också alldeles, alldeles underbart.

 • Jennifer skriver:

  Har man en offentlig blogg och dessutom delar med sig mycket av det privata får du nog tyvärr räkna med både ris och ros. Att dina bloggläsare har synpunkter på dina livsval i denna fråga behöver inte handla om avundsjuka vilket många vill få det till utan helt enkelt bara att man är av annan åsikt.
  Påhopp o kränkningar är dock en helt annan sak och är aldrig ok.
  I min värld måste varje familj hitta sitt sätt att leva utifrån sina egna värderingar.
  Dock har jag svårt att se det som att du ”ställer upp” för din mamma som ngn skrev för att du avlastar Pernilla. Du är myndig och bor hemma utan att bidra ekonomiskt så att du tar en stor portion ansvar borde inte vara mer än rätt.
  Jag är förälder själv till tre tonåringar varav en är lika gammal som du. Hon pluggar till jurist och har även jobbat extra på kvällar och helger under sitt första studieår för att undvika att maxa sitt CSN lån. Hon betalar ingenting hemma då jag anser att hon kämpar med sin utbildning och vill att hon ska fokusera på att bli klar istället för att jobba extra för att betala ”hyra” till mig. Skulle hon däremot efter sin examen fortsätta att bo hemma så skulle jag vilja att hon istället för hyra bidrog till matinköp och kanske plockade upp nån räkning. Inte så mkt för att jag behöver det rent ekonomiskt utan mer för att förbereda henne på hur det är att bo själv. Det är som sagt mitt sätt att tänka och ingen sanning i vad som är rätt eller fel utan ville mest dela med mig.
  Samma gäller utbildning då jag vet att skolan inte är för alla och att var och en måste komma på vilken väg som är rätt för just en själv. Däremot vet jag som arbetat som SYV i många år att det blir svårare o svårare att ta sig ut på arbetsmarknaden utan en högskoleplattform att vila sig mot. Jättebra att du har mål och en strategi men rent krasst ställs det rent generellt högre o högre krav därute.
  Jag önskar dig all lycka, Bianca och är fullt övertygad om att du kommer att hitta ditt sätt och din väg. Ett råd är att sålla bland kommentarerna och se det som en tillgång att kunna ta del av dina läsares input fastän det kanske inte överensstämmer med vad du tycker. Elakheterna o de plumpa kommentarerna igonerar du bara! Ha en fin helg! Mvh Jennifer

 • Emma skriver:

  Inspiration, det är vad du är! Så bra skrivet! Ni lever precis så som passar er och ingen behöver bry sig! Och håller med dig att dom som inte har djur förstår inte,jag lever för min hund! Du är bäst! Kram

 • Susanne skriver:

  Bra där tjejen :). Din mamma kan skatta sig lycklig för allt du hjälper henne med. Å att ni nu har den sammanhållningen. HUUUR kan nån skriva så om din din lilla vovve. Fruktansvärt. Fick själv ta bort vår hund mitt i sommaren i år som vi haft i nästan 13 år. Å det kan ja säga att sorgen e lika stor som för en familjemedlem så försök att få in det i huvet ni som aldrig haft hund. Kämpa på å pussa på Dino.

 • erika skriver:

  Har du sågspån i skallen ? verkar så.

 • Tanten skriver:

  Hej!
  Ingen ska behöva förklara sig. Var och en gör efter sin egen situation. F-n va folk lägger sig i.
  Bianxa, du och din familj håller ihop, det är guld värt.
  Kram

 • erika skriver:

  Ett stort pucko. Som inte verkar ha någon vettig sysselsättning förutom att shoppa resa köpa smink och parta.

 • Carin skriver:

  Stå på din Bianca. Dom är bara helt enkelt avundsjuka på dig att du har det så bra som du har det. Och en hund är en familjemedlem och som ett barn där håller jag med dig. Har fått många dumma kommentarer för jag ger min hund all tid och all kärlek, det får alla mina djur jag har här hemma inte bara hunden. Kram på dig från oss nere i Skåne

 • Nettan skriver:

  Hej Bianca… Tycker det är så hemskt att ni ska behöva försvara er hur ni har det i er familj 🙁 Mina barn betalar inte heller hemma utan har också olika uppgifter som jag värdesätter mer än att de ska betala ”hyra” …..Önskar dig en underbar dag 🙂 Kram

 • Tuva skriver:

  Riktigt bra skrivet Bianca.Stor cred till dig.Fattar inte hur folk kan lägga sin energi på att förstöra för andra helt onödigt.Låt Bianca å hennes familj leva som dom vill låt dom ha sina överens komelser för sig själva för det har ni inget med att göra.Åter igen stort cred till dig Bianca,du är grym på det du gör.Kram

 • maria skriver:

  Pappskalle.

 • Annica skriver:

  Du är helt fantastisk Bianca. Din mamma måste vars så stolt över dig. Har själv djur så förstår precis vad du menar. Stor kram t dig ❤️❤️❤️

 • Annette skriver:

  Vet du fina vackraste Bianca, skaka av dig dom som tycker o tänker o skriver negativt, det säger mer om dom än om ert upplägg.
  Jag tycker att det är fantastiskt att du hjälper din mamma så mycket, jag hade haft exakt samma upplägg om vårt liv var upplagt med en liten skolkille och vuxna barn…
  Folk har alltid åsikter men som sagt, det visar på avundsjuka och dumhet….
  Och du ska verkligen INTE behöva förklara ert upplägg för det angår ingen annan än er!
  Kram till dig vackra fina tjej <3

 • MAgnus skriver:

  Roligt att alla verkar tycka att du ställer upp!
  En liten tanke dock, beter man sig som vuxen och är 20 år , så vet man att man kostar mycket mer än 3000kr i månaden . Sen vad du lägger dina pengar på är upp till dig, men tycker det verkar som om du är väldigt bortskämd. Man älskar sina barn givetvis, men man behöver inte göra dom björntjänster .. Tror du hade mått bra av en dos av verklighet. En värld där man går upp på morgonen och sticker till arbetet, för att sen komma hem och göra allt annat. Och betala för det!
  Lycka till i drömlandet!

 • Sandra A skriver:

  Hej Bianca bra att du står på dig andra ska inte tala om hur du och din familj ska leva och hur ni gör i er familj det har ingen med att göra det är mellan Pernilla och dig och dina andra familjemedlemmar, även om ni är en offentlig familj eller vad jag ska säga så angår det ingen hur ni lever och bor mm det är eran privata ensak, så bra att du står på dig hoppas att folk slutar skriva en massa skit. Och det där med Dino att han bara lever tills han är 13 år det är inte säkert han kan bli äldre men så ska man inte säga jag är uppväxt med både hundar och katter och folk förstår inte vilken sorg det är att förlora sin hund eller katt det är ju en familjemedlem och sorgen är stor efter dom med, som du skriver det är ingen som förstår det om dom inte har eller haft hund eller katt själva ta hand om dig kul att det löste sig med Philip ni är ett fint par ta hand om dig och hoppas att du får roligt i London kram

 • Sandra A skriver:

  Bianca strunta i dom elaka avundsjuka personerna vet att det kanske inte alltid är så lätt men jag tycker att folk ska sluta vara så elaka om dom är så avundsjuka så behöver dom inte gå ut på din blogg då, jag tycker att folk ska sluta vara så taskiga gillar ni inte att läsa Biancas blogg kommentarer så sluta att gå ut på den då jag tycker att ni som skriver en massa elaka kommentarer till Bianca ska sluta med det, läs dom inte Bianca du ska inte behöva sitta och försvara dig hur du och din familj lever det är eran ensak ha en fantastisk London resa njut varje dag kram

 • bittan skriver:

  Den jäntungen skulle behöva lära sig ett och annat. Ha ett jobb ,lära sig alla vardagssysslor. Herregud ungdomar i den åldern jobbar ju och betalar för sig. Lär dig om livet.

 • Emma skriver:

  Jag är 20 år och bor hemma tills nu första oktober då jag flyttar till stockholm själv, jag har ALDRIG betalat hemma och jag har lånat pengar efter pengar av mina föräldrar vilket alla ungdommar ibland måste men dom har aldrig begärt att jag ska betala tillbaka till dom för jag har gjort samma som du, jag är den som städar, lagar mat och tvättar när jag inte jobbar. det funkar för oss och som du säger mina föräldrar behöver inte någon få några 1000 lappar av mig men de behöver hjälp för att slippa när dom kommer hem efter jobb. Alla är olika och ingenting är rätt eller fel, men jag vet hur det är att höra från vänner andra familjer ”hur bortskämd” jag är osv men i slutet av dagen så kan hälften av mina vänner inte sätta på en tvätt för de har aldrig lärt sig så nu när jag ska flytta hemifrån och till en helt ny stad är jag så tacksam att jag kan sköta om ett hem för det handlar om så mycket mer än pengar
  skit i de som kommenterar, dom har en sån liten syn på hur din och din familj lever eller val ni väljer och att dom inte förstår det själva säger mer om dom än vad det gör om dig! stå på dig tjejen, grym är vad du är!

 • Moa skriver:

  Hej Bianca!

  Hoppas att du läser min kommentar, ser ju att detta var några dagar sen, nu har inte jag läst alla kommentarer men vissa och förstår inte hur folk kan lägga sig i om du betalar hemma heller ej. Måste vara guld värt att få hjälp av dig!

  Ha en toppenbra dag.

 • han skriver:

  Så du menar att man inte behöver någon utbildning idag? men vad är det för fantasivärld du lever i? du har inget jobb ingen utbildning. Är du inskriven på arbetsförmedlingen ? ojojoj.

 • sanna skriver:

  Jag är bland annat en av dem som skrev på din blogg och ”backade dig”.
  Det är så sjukt att du ens ska behöva försvara dig över hur du lever ditt liv, och vad din familj har för överenskommelser. Men jag är glad att du stod på dig och skrev det, det verkar som att det brinner i folks ögon av att se hur din familj verkar leva.
  Själv tycker jag att du verkar vara en fantastisk person, och även din familj Bianca. Ni ser ut att vara så härliga och ha ett sånt otroligt band mellan er vilka många verkar avundas. Kör ditt egna race, stå på dig och skit i alla jävla bittra moralkärringar där ute!!! Dem önska dem kunde ha det som er 🙂

 • ida skriver:

  Vettet verkar ha flugit ut från din skalle.

 • Lotta skriver:

  Men snälla nån, varför skall man lägga sig i hur andra väljer att leva sina liv, Ert upplägg passar ju för Er och då är det väl bra så! Du verkar vara en väldigt fin, hjälpsam och klok tjej. Allt handlar inte bara om pengar. Jag betalade själv alltid då jag bodde hemma men för Pernilla är tid viktigare än pengar just nu och då är det ju perfekt att Bianca hjälper till så pass mycket! Tycker att ordspråket ”live and let live” är något fler borde ta till sig. Har man så här mycket negativa åsikter om andra handlar det ALLTID om att man inte är lycklig i sitt eget liv och måste få ut sin frustration på någon, det säger min erfarenhet som 48-åring! Lyft varandra istället! Då mår man bättre själv också.

 • rebeccawesslen skriver:

  Sjukt bra skrivet, you go girl!!

 • sandra skriver:

  pucko

 • Anna B skriver:

  *alltså??!! ,, jag blir så jävla FÖRBANNAD på Er som skriv att bianca är blåst eller pucko m.m!! ni ÄR faktiskt INTE bättre själva då Ni föser ut såna kommentarer el ”Gömmer” Er bakom en Dataskärm!! hade Ni vågat säga de till biana irl eller??!! ni kanske EJ vet att Ord Sårar mer än man Tror!!*

 • ida skriver:

  Verkar ju ha sågspån i skallen.

 • Sandra E skriver:

  Jag tycker det är fruktansvärt att människor ska göra personliga påhopp och slänga ur sig så avskyvärda kommentarer! Det ni gör i eran familj är ERT val. Det andra gör i deras familj är DERAS val. Varför ska man ens diskutera om någon annans val att leva sitt liv?! Fy för er. Var är er mänsklighet? Du verkar vara en jättehärlig och självständig person, Bianca. Jag är övertygad om att du kommer gå långt i livet! Fortsätt stå på dig för vi andra älskar din blogg. Jag förstår inte varför de som skriver elaka kommentarer ens orkar lägga energi på att gå in på din blogg och vara negativa? Det är skrämmande!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *