6 TIPS FÖR ETT FRISKARE HÅR

DSC01947
1. Använd aldrig schampoo i hela håret när du tvättar det. Använder det bara i hårbotten och låt det sedan rinna ner längs håret när du sköljer det. Att använda schampo och gnugga in det i nedre delen av håret tär otroligt mycket på håret. Ett enkelt tips du kan börja med redan Nu!!

DSC00329
2. När håret är blott, borsta det E N D A S T med en kamm och I N T E en borste. Men hjälp av en kamm när det är blött så breder den ut elasticiteten i håret från rot till topp. En borste har mycket svårare att göra detta. Börja också alltid kamma/borsta längst ner i håret och ta sedan tag i hårbotten. Annars förs eventuella tover bara med ned i håret istället för att ta tag i dem från början.

DSC02160
3. Jag är ett fan (som dem flesta) av att använda tofs och har det väldigt ofta. Just för att jag tycker att det är snyggt, men också för att det är enklaste frisyren när håret börjar bli lite fettigt.

MEN nu har fått reda på att detta inte alls är bra för ditt hår. OM du använder tofs för mycket så kan tillochmed ditt hår gå av där snodden sitter pågrund av att håret blir så otroligt skört och påfrestar elasticiteten. Jag säger inte att hela ditt hår går av, men vissa håstrån kan gå av. Det absolut värsta du kan göra är att använda gummisnoddar som är ämnade på kontoret!!

DSC01518
4. Om du har problem med torrt hår (som jag har) så kan jag absolut till 100procent rekommendera en Olaplex inpackning. Mitt hår glänste och var så sjukt mjukt i 2 veckor efter det och är fortfarande mjukare än någonsin. Min frisör ElifSirenety Stockholm Riddargatan 10 gör Olaplex behandling om du är sugen 🙂 Kolla in deras hemsida eller Elifs instagram (Elifharman1).

IMG_2033
5. Tvätta dina kammar/borstar ofta. De blir snabbt fulla av fett, smuts, döda hudceller, rester av stylingsprodukter & damm. Tvätta dem med schampo 🙂

 

IMG_6448
6. Ät nyttigt och varierat för ett friskare hår. Särskilt b-vitaminer & e-vitaminer 🙂

Här har ni några få tips för att få ett friskare, glansigare och finare hår ifrån mig 🙂

Finns såklart massvis med fler tips som att göra inpackningar 2 gånger i veckan, gå till frisören och klippa topparna ofta, låt håret självtorka så mycket som möjligt, undvik plattången, stressa inte för mycket, få tillräckligt med sömn, sov med fläta, inte bleka håret ofta, tvätta det inte för ofta etc…..

En enkel inpackning du kan göra helt själv hemma också är en del av ditt vanliga favoritbalsam, 1/4 del honung & 1/4 del aloe vera gel. Värm på i mikron några sekunder tills det blir varmt, applicera på torrt/handdukstorkat hår, vira en handduk runt och låt det i sitta i 10 min-1 timma, skölj sedan noga 🙂

Hoppas detta var intressant, puss <3

10 reaktioner på “6 TIPS FÖR ETT FRISKARE HÅR”

 • Kourtney skriver:

  Bra tips! följer dom redan! Men använder du balsam också i hårbotten?
  Jag vet också om det där med tofsen… min frisör berättade det förut. Grejen är
  att jag aldrig orkar ha utsläppt och på jobbet måste jag ha det uppsatt! Brukar ha det i en fläta å mkt jag kan

 • Kourtney skriver:

  Använder du förresten BUS eller spraytan?

 • Emely skriver:

  Hej Bianca, ville bara säga att du verkar vara en sjukt underbar tjej! Följer dig flitigt på instagram och bläddrade nu igenom bloggen här och tycker verkligen du är grym! Förutom att du är huuur snygg som helst så verkar du vara super go! Låt inte tråkiga kommentarer dra ner dig.
  KRAM Emely

 • Lollo skriver:

  Kan inte du visa hur du fönar ditt hår?? Såå fint!

 • Evelina skriver:

  Ska verkligen ta till mig de här tipsen. Mitt hår är verkligen torrt. Att använda kam istället för borste ska jag prova och hårinpackning. Självklart de andra tipsen också. ☺

  Jag tycker alltid att du har en fin outfit. Som nu när det börjar bli höst och vinter, vad använder du då för skor och kängor till olika tillfällen? Vill du ta kort på dina skor?

 • Lovisa skriver:

  Såg på din snapchat att du brukar använda dig av rullfön! Ditt hår är verkligen så fint och undrar om du skulle kunna visa hur du gör?

 • Evelina skriver:

  Använder du balsam?
  Vilket märke använder du på shampoo?

 • Gerd Pettersson skriver:

  När jag läser dig och din mammas bloggar känner jag bara att vad jag tycker om er

 • Anna skriver:

  Vilka bra tips 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *