ALWAYS #likeagirl

  

Ett stort problem som förekommer hos de flesta tjejer under sin pubertet är dåligt självförtroende. Kommentarer som är nedtryckande har vi nog alla fått ta emot någon/några gång i livet. Att vara tjej är inte alltid lätt och vi får ta emot otroligt mycket förutfattade meningar om oss så som att vi är svaga, inte klarar av lika mycket som killar, inte får samma respekt som killar, ska vara på ett visst sätt, se ut på ett visst sätt… 

Ni vet nog vad jag menar, vi ska alltid hamna i ett fack där man inte får sticka ut eller göra något som går utanför ramen för vad som är ”Ok”. Och bara för att man kanske är lite annorlunda eller gör saker lite annorlunda så ska det vara ”ok” i folks ögon att då påpeka det som något negativt med elaka kommentarer… 
Det är lätt att säga att man gör saker ”som en tjej”, ”fan va tjejigt” eller använder ordet tjej i en nedlåtande mening. Något som till och med vi tjejer gått med på att göra komik av ibland. Men i långa loppet är det inte okej och kan såra mer än vad man tror. 
Men detta är också ett problem som tas för givet att man ska ta sig genom ganska lätt som tjej. Att man som ung vuxen bara helt plötsligt ska få tillbaka självkänslan & självförtroendet av sig självt. 

Men alla är vi inte starka och självsäkra nog att återfå det på egen hand och vissa får till och med aldrig tillbaka det. Speciellt inte nu när sociala medier har en så stor påverkan på oss. 

Därför älskar jag Always kampanj #LikeAGirl som upplyser detta problem! 
Även fast jag kan sitta här och säga att vi ALLA tjejer är starka & coola just för att vi är som vi är så räcker inte det alltid till. 

Därför är man ju otroligt tacksam att Always tog tag i detta och gjorde dessa grymma videos som visar vad jag menar och verkligen lämnar en med en hel del tankar efteråt. 
Denna kampanj Always #LikeAGirl har som syfte att vända begreppet ”som en tjej” till något positivt och starkt och det är ett budskap som jag såklart med glädje är med och sprider!  
I kampanjen uppmärksammar nu Always skillnaden, och framförallt bristerna i utbudet av tjej-emojis. Se filmen här: HÄR

1 reaktion på “ALWAYS #likeagirl”

  • McGyver skriver:

    Det gnälls för mycket o lismas med folk idag, man måste få va sig själv o kämpa på, inte få bomull under fötterna hela tiden. Fjollor som sitter o tuggar på instagram o har 400 000 kollare sen ser man att dom är runt 14 o modell med youtube kanal. Sitter o prova lördagsgodispåsar. Känns som att vi inte klarar ett strömavbrott i veckan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *