FINALDAGEN 

Last week 🙂 

Godmorgon! Sov som en prinsessa inatt! Denna vecka har den mest hektiska, galnaste & roligaste veckan i mitt liv och kroppen fick äntligen vila lite inatt, göra sig redo för idag helt enkelt 🙂 

Jag sitter just nu i en taxi påväg till studion. Aldrig varit så taggad i hela mitt liv!!! 

Jag ska göra mitt bästa för att uppdatera er här idag men kan tänka mig att det kommer vara en GALEN dag med mycket ombyten, sminktider, intervjuer, rep etc…. 

Så fort jag kommer fram så är det dags för kamerarep och då ska vi dansa igenom alla 4 danser 3 gånger var, så man kan väl lugnt säga att jag börjar dagen med en RIKTIGT HÅRT träningspass haha! 

Jag har ju apropå det fått magmuskler (något jag aldrig haft tidigare) OCH muskler på armarna utan att ens behöva göra en enda situp eller lyfta vikter haha! SÅ NAJS 🙂 Ska definitivt fortsätta dansa efter detta <3 

Hörs snart PUSS!!! 

125 reaktioner på “FINALDAGEN ”

 • Julia skriver:

  Haha ja hörru ALLA människor har magmuskler, även du 😉 Nu har du förmodligen tappat så mycket vikt att de tränger fram bättre.

 • Anna skriver:

  Lycka till ikväll! Hoppas du vinner, du är bäst! Kram <3

 • Julis skriver:

  Hej Bianca! Kul att kroppen givit med sig efter den hårda träningen, tänkte fråga om du har lust att lägga upp bilder på din mage & armar? Kan vara en inspiration för andra som kan uppräcka att man inte endast behöver vara på gymmet för att bygga muskler.

  Grymt duktig är du & blir lika hänförd varje fredag! Håller på dig & Alex ikväll!! Heja!

 • marie skriver:

  Stort lycka till Bianca, så duktig och bra du är. Heja heja.

 • Agnes. skriver:

  Stort lycka till ikväll, ni ska bara vinna ikväll.

 • Isabelle skriver:

  Lycka till Bianca, jag hejar på dig!!!!

 • Malin skriver:

  Hejar på dig och ska rösta på dig ikväll!! Du har aldrig varit snyggare. Go Bianca!

 • Johanna skriver:

  Var kommer toppen och byxorna ifrån som du har på dig när du sitter med Alex i trädgården på instagram?:) du är toppen!

 • F Lenngren skriver:

  Hej!
  Kul att du tycker att det är kul att dansa. Jag var på Fresco en gång. Då hörde jag någon säga: ”… Jag och Ludvig” Sen såg jag inte vem det var. Men jag undrar om det kan ha varit Frida Sandén. Det var en ung tjejröst. Det lät precis som henne. Hennes pojkvän heter ju Ludvig Lundström. Och det kan väll inte finnas två unga tjejer där som har en Ludvig som pojkvän. Jag var ju där en gång och om jag har rätt så kan det ha varit honom jag såg. Det var en kille, och så hade han en liten svart mustach och mörkt hår. Nära satt en tjej med mörkt hår. Jag undrar om det kan ha varit Maria Alin. Det är Mimmi Sandéns kompis. Jag glömde att skriva en sak igår att jag kommer också idag vara med i Let’s Dance på förinspelat material. För de filmade publiken som fick titta åt lite olika håll och applådera och så till numret när David Hellenius ska imitera årets dansdeltagare. Det filmade de för några veckor sedan på genrep. Och idag har jag varit med Mimmi Sandéns kompis. Den kompisen går ju i min klass, så vi har pratat idag mycket om ett projekt. Du är ju i lite kretsar med Mimmi Sandén (Molly Sandéns) syster och så. Jag och den kompisen går i en skola i Huddinge. Jag tycker själv om att dansa.

  /
  F Lenngren
  Hela mitt namn ser du i epostadressen, som jag brukar skriva.

 • Karin B skriver:

  Kommer du fortsätta dansa efter Let´s Dance?
  Lycka till i ikväll!

 • Annica H skriver:

  Du har min röst!! Duktiga duktiga du. Stort lycka till ikväll. Kram kram

 • Gitte skriver:

  Heja på dig Bianca! Jag kommer att sitta som klistrad framför tv:n och kommer givetvis rösta. Brukar inte rösta, men började förra veckan. Du är så enormt duktig! Jag blir så glad när jag ser och lyssna på dig i tv-rutan, och som sagt, du dansar otroligt bra! Hoppas verkligen, att du fortsätter dansa.

  Många lycka till ikväll! Hoppas att Sveriges tv-tittande folk röstar på dig!

 • Glenn Tore skriver:

  Lycka till gumman.
  XoXo

 • Krille kristian palm skriver:

  Tejejersöt rar puss

 • Rebecca skriver:

  Asså Bianca, såg precis ditt show nummer du gjorde på Let’s dance och DU ÄR HELT JÄKLA GRYM!! Din energi och glädje smittar av sig så mycket och du verkar vara så tillfreds med dig själv och ha ett sådant självförtroende nu, vilket jag är så glad att se. När du dansar ser det ut som om du inte gjort något annat! Du är fantastisk !!!

 • Skrev till din pappa när du anmälde var du redan en vinnare

 • Anna skriver:

  Heja Fina Bianca du är så grym hoppas du vinner ikväll håller tummarna kram

 • Lena skriver:

  Vilket proffsigt shownummer. Supersnyggt ! Har röstat väldigt många gånger på dig o Alex

 • Katja skriver:

  Du har ju vunnit förut, blogg pris!

 • Sandra skriver:

  Wow vilka nummer! För mig har ni tillsammans varit nummer ett genom hela säsongen och sett era danser flera gånger om. Röstade på er men det räckte tyvärr inte – NI ÄR FANTASTISKA! Tappa aldrig tron på dig själv igen. Kramar!

 • laem skriver:

  DU var klart bäst i kväll!!!!

 • Sofia skriver:

  Åhh vad ledsen jag blir att du inte vann

 • Marita skriver:

  Underbara fantastiska Bianca, du var bäst och var min vinnare

 • Marita skriver:

  Underbara fantastiska Bianca, du var bäst och var min vinnare

 • Mia skriver:

  Du borde vunnit Bianca! Varje dans du levererat har gett mig gåshud. Du är outstanding o berör verkligen! Så för mig är du en vinnare oavsett. ❤️

 • Angelica skriver:

  Bianca, jag såg finalen ikväll och har länge tyckt du är bäst. Vilken fantastisk resa du har gjort, både personligt och dansmässigt. Helt otroligt!! Ikväll dansade ni underbart, med känsla, hjärta och fantastiska rörelser!! För mig är du vinnaren!!

 • Sandra skriver:

  Världens finaste Bianca, så fantastisk jäkla grym du är! Jag röstade som en galning! 🙂 Du borde ha vunnit, för du var bäst och de har du varit sen dag ett! Hoppas att du fortsätter dansa för du är lika proffsig som en proffs dansare! Var stolt över dig själv! Kramar

 • Charlotte skriver:

  Bianca för mig var du bäst ikväll på alla sätt, mest underhållande, din motståndare var också bra men inte lika…och du, du vann visst något! Den största personliga utvecklingen med dig själv som på sikt är absolut viktigaste. Också så härligt att du visar vad du känner medans många andra är så polerade, du känns genuin! Stor Kram från en tvåbarnsmamma

 • besviken skriver:

  Jag och min mamma har precis tittat på finalen. Vi är arga,vi känner besvikelse. De enda rätta hade varit att du vann med Alex vid din sida. Att du ej vann har inte att göra med dig som dansare, du hade showen du stod för underhållningen. Så otroligt missbedömt. Du är den enda vinnaren av lets dance 2016! Du är riktigt begåvad vacker och verkar vara en otroligt rolig tjej. Vi har hejat sen dag 1. De sticker i folks ögon att du som din bror är bäst och borde vunnit.

 • Rosie skriver:

  Hej Bianca !Vill bara säga att du är min vinnare i lets dance 2016 .Hejjat på dig varje vecka .Du är i mitt tycke den bästa i lets dance 2016 o ever…Jag önskar dig all lycka och hoppas du inser vilken fin ung tjej du är .I din egen person .Tusen kramar från mig !

 • Lotta skriver:

  Finaste Bianca! Vilken resa du har gjort! Helt fantastiskt att få följa din utveckling. Det fanns ingen annan vinnare än du! Att jag suttit klistrad framför tv:n varje fredag är tack vare dig och Alex. Ta vara på allt du lärt dig och ta hand om din fina familj och framför allt din fina pojkvän! De är viktigare än en glasskiva och du har vunnit något som är mycket viktigare än den där skon, folkets hjärta! Kram på dig och lycka till i framtiden.

 • Cina skriver:

  Du är sååååå duktig Bianca !!

 • Mia skriver:

  Du är bäst Bianca oavsett etta eller tvåa! Du dansar gåshudsbra o du berör på djupet med din dans! Du har varit min favorit hela Let’s Dance igenom. Hoppas du fortsätter med dansen på något sätt o att du kanske tar upp sången igen. Du äger! ❤️

 • Sarha skriver:

  Bianca du är grym!!! Du är född till att dansa, jösses kvinna! Jag är såå imponerad, minst sagt och ärligt talat sjukt besviken att du inte vann för du var överlägset bäst, genom hela tävlingen.
  Stor kram och fortsätta skina som den vackra stjärna du är.

 • Nathalie skriver:

  Hej Bianca! ☺️Ville bara säga att du var fantastisk idag på Let´s dance finalen! Du var och är verkligen värd att vinna och du vann! Du vann något ingen annan har! Du vann dans, glädje och vänskap. Allt som betyder något!! Dem som inte redan sett och förstått hur grymt duktig och otrolig du är kan ingenting om dans! Din showdans måste jag säga var en av dina bästa danser någonsin! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️☺️☺️☺️ Jag röstade på dig och hoppades verkligen att du skulle vinna för jag ser hur mycket det betyder för dig och det gjorde ont i hjärtat att se hur ledsen du var efter finalen. Men i mina ögon och i många andras ögon som helst är du den sanna vinnaren trots att jag tycker Elisa också var duktig! Du vinner inte mer för att du får en glassko, för du är fortfarande lika grym på att dansa!!! Du var helt klart den bästa dansaren i Lets dance 2016 och du har verkligen varit en stor förebild för mig inom dansen! Du har utvecklats så mycket och jag önskade att jag kunde vara idag i Stockholm och se dig i finalen! Du inspererar mig varje dag och många andra människor och jag vet att du utan tvekan kommer bli något stort i framtiden (vilket du redan är) Många kraaamar Nathalie ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 • Matilda skriver:

  Vart kommer din röda bomberjacka från som du hade i shownumret? 🙂 du var sååå grym!

 • Marie skriver:

  Din resa i hela Let’s dance har varit en glädje att följa.
  Du vann inte men vinsten är inte det viktigaste, utan det är din utveckling under alla dessa veckor, så som du växt!
  Fortsatt lycka till!

 • Åse skriver:

  Blev väldigt förvånad att du inte vann.Ni var bäst ikväll. Men du är iallafall en jätte härlig tjej som man blir glad av

 • Marie skriver:

  Alltså du var helt grymt bra Bianca! Fattar inte att det inte var du som fick lyfta glas skon!! Har röstat och följt dig sen första programmet! För mig var du den absolut värdigaste vinnaren!! Kram och grattis till en 2’a plats!

 • Åse skriver:

  Blev väldigt förvånad att du inte vann.Ni var bäst ikväll. Men du är iallafall en jätte härlig tjej som man blir glad av

 • Åse skriver:

  Blev väldigt förvånad att du inte vann.Ni var bäst ikväll. Men du är iallafall en jätte härlig tjej som man blir glad av

 • Carina skriver:

  Vad hände? Du var ju bäst och skulle vunnit. Det måste ha blivit fel på röstningen. Fortsätt dansa för du är såå duktig <3

 • Cajsa skriver:

  Åh, jag trodde verkligen att jag skulle få se dig ta hem glasskon ikväll för HERREGUD vad du levererade och vad du har levererat genom alla veckor i den här säsongen!!! Helt klart det bästa shownumret jag sett, rös i hela kroppen! Man ser och känner verkligen med din kärlek och engagemang i dansen, du är helt klart en värdig vinnare i mina ögon! Glassko eller inte, så ser jag dig som vinnaren ikväll,

  STOR kram

 • Viviann skriver:

  Du skulle ha varit så värd att vinna. Vilka danser du levererat genom hela programmet och vilket team Alex och du blivit. För mig är du vinnare.

 • Cajsa skriver:

  Åh, jag trodde verkligen att jag skulle få se dig ta hem glasskon ikväll för HERREGUD vad du levererade, och har levererat under hela säsongen!! Shownumret ikväll var helt klart det bästa jag någonsin sett, rysningar i hela kroppen! Man ser och känner verkligen med i din känsla och ditt engagemang i dansen, du är helt klart en vinnare i mina ögon! Glassko eller inte, så ser jag DIG som vinnaren ikväll!

  STOR kram till dig, du borde vara så himla stolt över dig själv och vad du har uppnåt <3

 • Lena skriver:

  Tusan åh! .(
  Du skulle ju helt klart vunnit i kväll!
  Du är fantastisk på att dansa i minsta rörelse och sen att underhålla en stor publik. Fortsätt med det! …vi vill ju se dig fina härliga tjej! Varm tröst kram

 • Hanna skriver:

  Hej Bianca!

  Jag har aldrig följt din blogg eller skrivit här förut. Men nu måste jag bara skriva till dig efter kvällens resultat. Jag säger som din pappa; du var helt klart bäst! Allt du gör och säger känns så ärligt och äkta. Du kan förmedla dina känslor rakt igenom rutan, så att vi i TV-soffan också känner dem. Jag har flera gånger blivit väldigt berörd av din (och Alex) dans.

  Och jag blev så förvånad när du berättade att du hade dåligt självförtroende. Va? Hur kan en tjej som du ha det? Du är ju grym! Helt jävla perfekt. Det finns inget du inte kan klara, bara du vill, och tror på dig själv. Det låter som en klyscha, men det är verkligen sant. Jag hoppas (och tror) att du börjat inse det. Du är en sån fin människa, Bianca. Kasta inte bort ditt liv på inbillade nojor. Du kan bli precis vad du vill! You go Girl! Önskar dig all lycka framöver <3

 • Lina skriver:

  Vars kommer din röda Bomberjacka från? 🙂

 • ellen skriver:

  Det har varit så himla roligt att få följa dig i ler’s dance dessa veckor! I mina ögon är du vinnaren, du förtjänade det verkligen. Du verkar vara en himla härlig person med helt underbar energi, det har verkligen lyst om dig genom rutan. Det har varit roligt att få följa din resa och höra hur du säger att du utvecklats personligen.
  Skriver detta för att det gjorde ont att se dig inte ta hem det idag, man såg hur gärna du viilli det, och vill verkligen att du ska känna att du rockar!!!!
  Vill även passa på att säga att jag tyckte att du skrev ett grymt inlägg om preventivmedel för ganska länge sen, tycker verkligen att det är viktigt att folk öppnar upp sig om sådant som många kan känna sig ganska ensamma om. Det betydde mycket att läsa det inlägget.

 • F Lenngren skriver:

  Hej!
  Jag var alltså på Finalen av Let’s Dance idag, direktsändning. Det var kul med David Hellenius imitationsnummer, din dans och hallåan som gav instruktioner och pratade med publiken. På Fresco tror jag det brukar vara många unga tjejer, och så är det alltid filtar på uteserveringen. Mina favoriter där är chokladkaka med pärlsocker på och varm choklad med grädde och kycklingfeta utan honungsdressing. En fråga som jag har inom mig är varför personer ofta gärna väljer att sitta på uteserveringen på vintern. Jag var t.ex. där en måndag i januari, när Mimmi och Frida Sandén, Maria Alin och Ludvig Lundström var där tror jag. Då satt de på uteserveringen. Jag satt också där. Det är något jag undrar. En annan gång när jag var där, (Mimmi och Frida Sandén var där tror jag var) tror jag att Tobbe Trollkarl gick förbi på gatan bredvid. Och jag känner Tobbe Trollkarl. Jag har lunchat med honom på Fism Älvsjömässan (internationella trollerimässan.) John Houdi var guide. Och Alexander Hermansson var också med. Det var juniorer från Svensk magisk cirkel som var där. Han har varit deltagare i Let’s Dance. Vi träffade också Joe Labero och Carl Einar Häckner. Och jag har också träffat Tobbe Trollkarl pä Smc juniormöten också. Han fixade alltid med sina trolleriprylar där. Peter Brynolf har också varit hos Smc juniorer som gäst. Han som är med i ”Brynolf & Ljung” på Tv4.

  /F Lenngren
  Hela mitt namn ser du i epostadressen, som jag brukar skriva.

 • Karin skriver:

  Tycker att ni borde ha fått dela på skon:)
  Ni var sååå duktiga bägge två, så jämna.
  Tror att Elisa vann därför att hon är folkkär sen tidigare, hon har ju vunnit dansbandskampen, körslaget innan.
  Tittar man på aftonbladets omröstning så vann hon omröstningen, och oftast så brukar aftonbladets omröstningar stämma väldigt bra. Men som sagt ni bägge var vinnare ikväll. du är en vinnare fast du inte vann, sluta inte att dansa!

 • F Lenngren skriver:

  Hej!
  Jag skriver hur du kanske kan bli trolleriperson. Alltså förstå trolleritrick som t.ex. Brynolf & Ljung, Carl Einar Häckner och Tobbe Trollkarl och de kan. Först kan du skaffa en trollerilåda. Sedan kan du skojja och så med din släkt och dina vänner med trolleritrick som du har lärt dig. Man får hålla på en tid. Sedan kan du trolla upp för två medlemmar i Svensk magisk cirkel 5 minuter eller en kvart eller vad det nu är. Om de godkänner dig kommer du med i Svensk magisk cirkel. Då får du gå på massa träffar där man lär sig maginummer och umgås. Jag är med i Svensk magisk cirkel så om du skulle fråga mig skulle du t.ex. kunna trolla upp för mig och så skulle jag få fråga t.ex. Curtelle eller Leif Olberius, att vara den andra personen att trolla upp för. (De är med i Svensk magisk cirkel.) (Jag menar då har du möjlighet att bli trollkarl eller professionell trollkarl.)

  /
  F Lenngren
  Hela mitt namn ser du i min epostadress, som jag brukar skriva.

 • ANNELIE skriver:

  TACK FÖR ATT VI FICK SE DE VACKRASTE DANSERNA I LETS DANCE NÅGONSIN.MAN SÅG BARA DIG PÅ GOLVET OCH VILL SE MER. DU DANSAR MED SOUL.

 • Susanne skriver:

  Du var bäst Bianca! Jag och mina flickor såg dig som en självklar vinnare! Tack för att du förgyllt våra fredagskvällar under våren. Det har varit en ren fröjd och njutning att se dig leverera den ena dansen bättre än den andra. Helt otroligt att man kan bli så duktig på så kort tid. Rysningar och glädjetårar har har du framkallat hos mig flera gånger de senaste veckorna och i kväll var du grym! Grattis till en outstanding insats som bäst nånsin i let’s dance historia!

 • Mija skriver:

  Dansa skiten ur henne!

 • Moie skriver:

  Bianca! TACK för en outstanding final från början till slut!! Wahlgren eller inte.. I mina ögon är du en vinnare! Du dansar och levererar som ett proffs!!
  Du har en begåvning utöver det vanliga! Keep on shining girl! Tro på dig själv och du kommer att växa och gå hur långt som helst!!
  Kram och lycka till i framtiden!❤

 • Amanda Forsell skriver:

  Hej fina Bianca!

  Jag brukar aldrig kommentera så här men kände att jag måste få säga detta <3
  Har aldrig blivit så arg/besviken att jag faktiskt stängt av tv'n när fel person, enligt mig, vinner en tävling. Visst Elisa är jätteduktig, men det är ingenting i jämförelse med dig! Du är helt fantastisk och gör varenda rörelse med sådan känsla och dansmässigt är du utan tvekan duktigare än henne. Men det är inte den stora anledningen till att jag tycker att det var fel person som vann. Framförallt ville jag att du skulle vinna för att du är en helt otrolig förebild. Du vågar prata öppet om din anorexia, vågar visa dig sårbar och visar att ingen är perfekt! Den bild Elisa sänder gör mig så ledsen. Den bilden unga tjejer redan växer upp i (som vi också växte upp i) är att tjejer ska vara helt perfekta på allt. I skolan, hemma, på sociala medier, i alla relationer och i karriärslivet. Att spä på den bilden och inte alls visa sig personlig på en sårbar nivå gör mig så ledsen och jag tycker verkligen att det var tråkigt att du inte vann. För du förtjänade det. Jag är i vilket fall otroligt glad att små flickor, och även jag, som växer upp idag får ha dig som inspiration.

  Kram på dig Bianca, jag önskar dig allt gott i livet <3

  Amanda Forsell
  20 år, Uppsala

 • Tilda skriver:

  Vars kommer din röda Bomberjacka från?:)

 • Sofia skriver:

  Sluta inte tro på dig själv ! Ville så gärna att du skulle vinna. Du har levererat så mycket ärlighet och känsla hela tiden. En andraplats är oxå jättebra, glöm inte det ! Kram och kärlek till dig

 • Mia skriver:

  Bianca, du var helt enkelt bäst, du är vinnaren, med eller utan glassko. Grattis! Fortsätt dansa, du är en naturbegåvning. Din energi, din kraft men också din personlighet. Vilken fantastisk tjej du är. Stor kram och lycka till i framtiden!

 • thea skriver:

  Du va bäst! Coolare, häftigare, underhållande…..jag hoppas du fattar att det va du som va bäst. Imorgon kommer inga ihåg Elisa….det är du som kommer att minnas från finalen. Så brukar det va även i andra tävlingar. T.ex. idol….de som vinner försvinner….de som blir andra/tredje syns och lyckas! Kör på, tror på dig själv…..du behöver inte tveka bara att vissa röstade på Elisa. Professionella dansare i juryn tyckte du va bäst och det räknas

 • thea skriver:

  Du va bäst! Coolare, häftigare, underhållande…..jag hoppas du fattar att det va du som va bäst. Imorgon kommer inga ihåg Elisa….det är du som kommer att minnas från finalen. Så brukar det va även i andra tävlingar. T.ex. idol….de som vinner försvinner….de som blir andra/tredje syns och lyckas! Kör på, tror på dig själv…..du behöver inte tveka bara att vissa röstade på Elisa. Professionella dansare i juryn tyckte du va bäst och det räknas

 • chris skriver:

  Godmorgon bianca, för mig är du en vinnare och det oavsett vem som vann på papperet igår, jag har i alla fall njutit av era makalösa danser. Varmaste kramen till dig!

 • Marie skriver:

  Elisa var bra. Inget snack om saken! DU hade däremot det där ”lilla extra”.
  Besvikelsen var stor här hemma när du inte vann, du hade inte kunnat göra det bättre….. du var bäst!!
  Hoppas inte självförtroendet får en dipp nu utan fortsätt som du gör nu så kommer du lyckas bra i livet!!

  I mina ögon är du den självklara vinnaren!

 • Elias skriver:

  Vill bara tacka för fantastisk fredagsunderhållning. Du var inte bara bäst denna omgång utan överhuvudtaget alla omgångar inräknat. Det blir helt magiskt när du dansar eftersom du får med mer än bara ett perfekt tekniskt utförande. Att du inte vann är fullkommligt obegripligt för mig och alla jag talat med. Vill bara att du ska fatta att det varken handlar om dig eller din dans utan om helt andra faktorer att du inte vann. Vilka dessa nu än är, ta reda på vilka och frikoppla från dem. Behåll din nya självkänsla och din överjordiska förmåga att dansa. Vi är många som vill se dig dansa vidare.

 • Elias skriver:

  Vill bara tacka för fantastisk fredagsunderhållning. Du var inte bara bäst denna omgång utan överhuvudtaget alla omgångar inräknat. Det blir helt magiskt när du dansar eftersom du får med mer än bara ett perfekt tekniskt utförande. Att du inte vann är fullkommligt obegripligt för mig och alla jag talat med. Vill bara att du ska fatta att det varken handlar om dig eller din dans utan om helt andra faktorer att du inte vann. Vilka dessa nu än är, ta reda på vilka och frikoppla från dem. Behåll din nya självkänsla och din överjordiska förmåga att dansa. Vi är många som vill se dig dansa vidare.

 • Natalie Lundö skriver:

  Fina Bianca. Jag är ingen som röstar på varken Lets dance eller andra underhållningsprogram och absolut ingen som skriver kommentarer i bloggar. Kollar knappt på tv då mina två små terrorister (barn) styr allt vad skärmar heter här hemma. Men igår bestämde jag mig för att få se finalen av Lets dance (stålsatte mig och vann mot ungarna) Jag hade tidigare sett ett klipp av dansen du tillägnade din mamma och var där fast. Ville se dig kamma hem priset För mig var det ingen tvekan, du var min solklara vinnare. Blir helt tagen av hur du dansar inte bara är du tekniskt bra men du dansar med hela din själ. Jag röstade inte bara en gång utan flera ska jag erkänna. Sen idag googlade jag upp din blogg för att skriva att du helt enkelt är min vinnare.

 • Ingrid Halling skriver:

  Ingen diskussion om att du var bäst och skulle ha vunnit. Men världen är inte rättvis. Du är bäst på alla plan, inte minst som människa. Håll huvudet högt!

 • Mimmi skriver:

  Stort grattis till en suverän insats!! Tycker du varit helt fantastisk hela vägen o även om du inte vann har du visat många, både ung o gammal att det lönar sig att våga!! Du är en fin förebild o fortsätt tro på dig själv, du duger så bra som du är!!

 • Samantha skriver:

  FANTASTISKA DU!
  Efter att ha sett dig utvecklas så otroligt mycket vecka efter vecka, vill man inget hellre än att se er ta hem den förbaskade glasskon(!!) Tyvärr blev det inte så denna gång, men snälla Bianca. Kom ihåg, DU ÄR VINNAREN. Du har haft med dig folket hela vägen, men tyvärr räckte inte rösterna just ikväll. Men det är inte rösterna som avgör den riktiga vinnaren egentligen. Du har varit så otroligt vacker, och duktig att man suttit hemma i soffan och varit SÅ stolt över dig, fast man inte känner dig. Kan inte beskriva med ord, hur roligt det har varit att se dig dansa häcken av dig varje vecka! Förstår att det känns jobbigt att inte vinna, det är aldrig kul att komma tvåa en sådan gång. Men jag hoppas du förstår hur många människor det är som stöttat, hejat, röstat och verkligen HOPPATS på att du skulle vinna ikväll..
  Du är en vinnare i våra ögon alla dagar vilket fall!
  Vackra, vackra Bianca. Sluta aldrig vara den fina och energiska tjej du är idag! (Och sluta aldrig dansa för den delen heller! Det vill vi se mer av från din sida!) Du kickar asss alltså!

 • Mimmi skriver:

  Stort grattis till en suverän insats!! Tycker du varit helt fantastisk hela vägen o även om du inte vann har du visat många, både ung o gammal att det lönar sig att våga!! Du är en fin förebild o fortsätt tro på dig själv, du duger så bra som du är!!

 • Frida skriver:

  Vill bara säga att ni borde vunnit! Ni var verkligen bäst!!!

 • Jaana skriver:

  Visst har du väl vunnit blogg pris!
  Grym var du!

 • Malin skriver:

  Bästa du! Så himla less att du inte fick ta hem vinsten. Ni ÄR bäst! Lyssna på dansfolket i media.

 • Malin skriver:

  Men.. varför kom inte hela min kommentar med?
  Skrev att jag tycker det är skrot att folk inte röstar på dej då de tycker det räcker med ’en av dem’..med vinst.
  Galet. Du ska väl inte behöva lida för det. Suck..
  Du är grymt duktig!!! Glöm aldrig det och fortsätt dansa!!!
  Kram!

 • Anu skriver:

  Vad du var grym igår Bianca du levererade igen en sån energi och kärlek till dansen!Ville så mycket att du skulle vinna men en andra plats är superbra,du har visat att du vågar visa vem du är,lita på dej själv för du kan Bianca göra vad som hellst!Och vilken känsla då du hade hela familjen och heja på dej,du är unik! Kram till dej och hoppas vi alla får se dej och mera i framtiden och inte bara bakom kameran

 • R skriver:

  WOW Bianca! Vet inte vart jag ska börja, vecka efter vecka har du bara blivit bättre och bättre och när man tror att du har nått toppen så gör du ett helt fenomenalt shownummer och bjuder på en fantastisk final! Du har dansat så jäkla bra och prickat in tekniken, samspelet med din partner men framförallt förmedlat en känsla med din dans som har nått ut genom tv-rutan, du berör verkligen med din dans. Du förtjänade den där glasskon mer än någon annan, även om Elisa var riktigt grym, så hade du hela paketet med det där lilla extra. Din performance genom hela lets dance är enda anledningen till att jag har suttit bänkad framför tv:n varje vecka. Förstår att du är besviken över att inte få ta hem hela skiten när du har lagt ner så mycket hårt arbete och verkligen gjort dig förtjänt av att vinna tävlingen, men så är det tyvärr med livet . En glassko ändrar dock ingenting, du är suverän och har alla möjligheter att fortsätta lyckas. Jag hoppas verkligen att du forsätter dansa för du är verkligen en talang! Har också märkt att du inte bara utvecklats inom dansen men också blivit mer självsäker som person , du är grym Bianca! Tvivla aldrig på dig själv! ❤️

 • Julia skriver:

  Bianca! Du säger att du aldrig har vunnit någonting, men du vann verkligen Let’s Dance i år. Din utveckling strålar genom TV-rutan, inte bara har du blivit en helt otroligt bra dansare, utan man ser också hur du har växt som person. Det har varit underbart att få följa med din resa och jag hoppas verkligen att du känner dig glad och stolt för det du gjorde igår kväll var ofattbart bra! Att komma till finalen är en vinst, och du och Elisa var båda så bra att det bara avgjordes av hur många man har som röstar på en, inte vem som verkligen är bäst. Många kramar till dig och jag hoppas verkligen att du fortsätter dansa och att vi får se mera av dig i framtiden! <3

 • Karin skriver:

  Hej Bianca! Du var grymt bra i finalen och jag hejade verkligen på dig. Du måste berätta vartifrån skjortklänningen med snörning är, den som du bar efter finalen. Kram!

 • Görel skriver:

  Fattar verkligen inte vad som hände?! Var så säker på att du skulle vinna! Har inte hört någon som skulle rösta på Elisa…DU var allas favorit! Jag är jätteförvånad. I mina ögon var du bäst! Kram <3

 • JMC skriver:

  Spelar ingen roll att glasskon inte tillföll dig – i mina ögon är du den bästa dansaren och därför fick du min röst. Grattis till en fantastisk insats i Let’s Dance – för mig är du ändå vinnaren.

 • småländska skriver:

  Du har vunnit för att du kunnat visat vem du är och vi alla som sett dig i lets dance har också vunnit för att du har delat med dig av din förmåga och din känslighet. Hoppas att du håller kvar i dans, den är välgörande.

 • Kristina skriver:

  Hej Bianca!

  Du har varit så fantastisk hela din Let`s Dance-resa så för mig och så många fler har du varit en klar vinnare från början till slut! Du ska verkligen inte deppa över silverplatsen för du vet själv att du dansade bäst. Efter detta kommer du klara av allt du företar dig, precis som domare Ann sade, inget snack om saken!
  Gör det du brinner för, tro på din förmåga och jämför dig aldrig med någon annan, bara med dig själv!
  Kramar och tusen tack för de ypperligt, ut till fingerspetsarna proffsiga danserna jag fått se under så många veckor! Du är bäst.

 • A skriver:

  Bianca! Du var bäst! Du förtjänade att vinna! Elisa var också oerhört duktig – men du var bättre! Du inte bara presterade fantastisk dans – du förmedlade känslor! Dansen till din mamma t.ex. var fantastisk – dans- och känslomässigt! Elisa nådde inte denna ”extranivå”! Hon vann, som jag tror, på att hon är oerhört vältalig och duktig på att formulera sig; tydligheten trängde in hos folk via rutan! Liksom antydan till ”duktig flicka”-framtoning. Lite mer negativt uttryckt – tråkig, korrekt, duktig, göra sitt bästa, kämpa, pappas duktiga flicka, ”vanlig” etc. Dessutom redan känd för Tv4 publiken! Du är mer ”flickig”, glad, spontan etc många fina egenskaper – obs inget negativt menat! Men precis som figurerat i media; en Wahlgren – många tror du fötts med silversked rätt in i kändisvärlden. /Jag brukar inte följa programmet så, och har heller inte sett alla avsnitt, men tittade igår trots att mina tittande döttrar inte var hemma! Och såg att du dansmässigt glänste absolut mest och bäst! Du är galet duktig! Din sista dans var ofattbart bra! Den!! dansen! Den!! glädjen! Den!! känslan! Wow! Du var den självklara vinnaren! Så se dig som en vinnare! Du är en vinnare! Det brukar inte vara den bäste dansaren (!!) som vinner detta program! Se bakåt tidigare vinnare…! /Var glad! Du är galet duktig! Du var bäst dansare!! Lycka till med det du satsar på i livet! /A

 • Madeleine skriver:

  Det är så jävla kasst att du inte vann, du hade bättre koll på danserna, hade mer passion med danspartnern. Jag tror att Elisa vann för att folk ser dig som en bortskämd unge som är känd genom din familj. Men dom har så jävla fel. Du är en fantastiskt trevlig och stark människa. Jag kommer alltid rösta på dig i allting. Du är bäst på det mesta. Jag har läst runt på Facebook om kommentarer mot dig. Jag skulle vilja strypa varenda en av dom.

 • Marie skriver:

  Bianca !!

  Du är grym bäst igår på finalen !! Man röstade på dig och hoppades att du vann ! Men du är ändå en vinnare i mina ögon !

  Sluta inte att dansa ! Bara dansa loss och ha kul i livet !

  High five till dig bästa !!

 • e skriver:

  Du skulle ha vunnit!!!! Blev så paff och besviken när de läste upp vinnaren! Ända sedan ni gjorde er jive (andra programmet?) har jag vetat att du skulle gå långt!
  Du skulle verkligen ha vunnit men du ska vara SÅ nöjd med din andra-plats och hela den resa du har gjort! Hoppas du fortsätter att dansa, kanske i en musikal eller så, så vi får se mer av dej!!! 😀

 • karin skriver:

  Tittat på danserna igen, och du var bäst.
  Du skulle ha vunnit. Du är en vinnare.
  Vilken utstrålning du har Bianca.
  Sluta ALDRIG att dansa!

 • Lena skriver:

  För mig är du en vinnare o hoppas att du oxå tycker så, även om det är surt att förlora. Du o Alex va jätteduktiga. Vilket shownummer ni bjöd på ! Glöm aldrig att du har gjort en inre resa <3

 • IIla skriver:

  Såå trist med andra platsen, hade det varit i ett skidspår hade man fått vinnaren först på linjen men här var det mest känd på tv som vann. Uselt.

 • Kajsa skriver:

  Du var verkligen bäst igår men tror precis som du själv att det ligger nog dig i fatet hos svenska folket att din familj alltid ska vara med överallt . Vi är otroligt trötta på det!

 • P skriver:

  Men i slutänden handlar det ofta inte om vem som är bäst utan vem som är populärast, och Elisa har ju en massa fans ute i landet (och har vunnit två stora tävlingar förut.) Se bara på Stenmark och Särneholt, vem var bäst? Bagge mot Samuelsson? Osv… Och tror inte det hade att göra med fokus på brorsa och morsa, snarare farsa, Emilio är inte direkt jättepopulär bland ”folk”. Men andraplats är inte heller dåligt, grattis!

 • Tilda skriver:

  Vars kommer din röda Bomberjacka från? 🙂

 • Sanna skriver:

  Kul att du var med i Let’s Dance!! 😀

 • Matilda skriver:

  Vart kan man köpa bomberjackan som du har i finaldansen?

 • Emelie skriver:

  Jag har aldrig blivit berörd av dans…tills jag såg dig dansa! Du har sån talang att det nästan är löjligt hur bra du är!!!

 • Matilda skriver:

  Vars kommer din röda
  Bomberjacka från?:)

 • Karin B skriver:

  Synd att du inte vann i går!!! Du var otroligt duktig!

 • Matilda skriver:

  Vars har du köpt din röda Bomberjacka?:)

 • Perre skriver:

  Brukar inte läxa bloggar men var helt enkelt tvungen att gå in här när jag såg hur ledsen du blev ett Lets dance-finalen.
  Du ska inte gråta för du har gjort en fantastisk prestation. Du dansar som en gudinna och du är en underbar tjej. Nej det är sant att jag inte alls känner dig, men efter allt som skrivits om dig den senaste tiden och av det jag sett av dig i TV så tror jag att jag har rätt i min slutsats. Förutom att du är ovanligt vacker så har du ju visat att du kan klara det som du föresatt dig att göra och det är verkligen inte alla som lyckas med det.
  Jag önskar dig all lycka med vadhelst du företar dig i framtiden. Glöm aldrig den här framgången så ska du se att det kommer många fler.
  Ha en riktigt skön sommar nu och var rädd om dig.
  Allt gott önskar jag dig.
  Per Johansson
  Stockholm

 • Matilda skriver:

  Vars kommer din röda bomberjacka från? 🙂

 • Camilla skriver:

  Vackra Bianca du är en vinnare!!!
  Stjärnor till dig för den du är!
  Tack för den fantastiska dans du levererat. Dansen du tillägnade din mamma fick mig att gråta krokodiltårar. Oavsett vad du väljer att heta i efternamn i framtiden (vem vet vad du heter då du gifter dig en dag) så kommer du att gå långt oavsett vad du ägnar dig åt. Jag önskar dig allt gott på livets väg!
  ❤️

 • Sussie skriver:

  Älskar Lets dance och för första gången någonsin röstade jag i finalen. Ex antal gånger på dig Bianca. Du var outstanding med ditt finalnummer. Elisa har varit bra hela säsongen men ack så jämn och ganska tråkig. Har inte hänt något wow i hennes dans medan du hela tiden har överraskat och för mig och många andra var glasskon din och ingen annans. Go for it girl, du är bäst

 • Lovisa skriver:

  Hej! Vart har du köpt den vita klänningen du hade efter finalen?
  Xoxo

 • Kerstinmaria skriver:

  LÄS OCH LYSSNA NU! När du har avreagerat din ilska, kastat porslin, gråtit, skrikit sagt alla svärord du kan komma på: Kolla TV 4 Facebook, inlägget strax efter 22 och läs kommentarerna! Då kommer ett leende att spridas från öra till öra! Min kommentar var: BIANCA! The winner takes it all! Och det var Du!

 • F Lenngren skriver:

  Hej!
  Du skrev inget inlägg igår så jag kommenterar det här (fredagens inlägg istället.) Jag har varit på Fresco ofta men det är en person som nästan aldrig brukar vara där då. Hemma har jag idag börjat med något lite nytt. Jag såg en video på Youtube med Mimmi Sandén och Danny Saucedo (ungefär som en videodagbok/ podcast). Jag tror jag kanske listade ut hur Danny S gör för att skriva melodifestivalslåtar då. T.ex. han tänker ut ett citat som han tycker att låten ska handla om, och sätter sig och spånar. Jag satt mig själv vid mitt digitalpiano och försökte spåna och skriva en låt som jag skulle kunna skicka in till Melodifestivalen, (ville jag). Jag kommer fortfarande ihåg miljön utanför Let’s Dance.

  /F Lenngren
  Hela mitt namn ser du i epostadressen, som jag brukar skriva.

  • anonym skriver:

   kan du hålla käften nu F Lenngren. Det du beter dig och gör är långt i från normalt. Skriv en egen dagbok eller blogg där du kan skriva om Frida och Mimmi Sandén och dessa du tar upp. Ingen här bryr sig ändå vad du snackar om.

   Det är Biancas blogg!!! Ser jag en kommentar till anmäler jag dig. DU är stalker på riktigt.

   • K skriver:

    Jag håller med om att det är väldigt tröttsamt att se alla dessa kommentarer från F Lenngren! Dessutom mår ju denna person uppenbarligen mycket dåligt och lever i någon slags drömvärld. Hon borde söka hjälp omgående innan detta stalkersbeteende tar sig ännu sjukare uttryck.

   • Hanna skriver:

    Äntligen! Jag har sagt ifrån förut men blir bara påhoppad, vilket jag skiter i, men varit förvånad att inga andra reagerar mer… Antingen är det ett experiment som nån håller på med, eller så behöver personen verkligen hjälp, helt stört!

    • Madeleine skriver:

     Kommenterade här igår men kom nog inte med.
     Så som du håller på Lenngren är respektlöst, vet inte om du är ensam eller något. Men när du skriver om dig själv på Biancas blogg så ignorerar du henne på ett sätt och det är respektlöst. Skapa en egen blogg, du hade säkert fått följare där. Du kan inte hålla på såhär.

  • Kvällsandakt skriver:

   Känns som en pryo på Hänt i Veckan, nån slags fjortis drömvärld bland datorer och mandelspån.
   Kidsen har inga vänner idag, så dom försöker komma in på nån kändis livrem svett.

   Hela min adress syns på min dörr. Eller nja….

  • Madeleine skriver:

   Vad har detta ens med Biancas blogg att göra. På sätt och vis ignorerar du Bianca för du försöker skapa en egen blogg bland hennes kommentarer. Skapa en egen blogg.

 • Ingerli skriver:

  Vecka efter vecka har vi fått ”lära känna” mer om dig. Det har varit så känslosamt att se dig och Alexander dansa i årets upplaga av Let’s dance.
  Jag sitter just nu och fördriver lite tid genom att kolla på klipp. Det som slår mig är den utveckling du faktiskt gjort. Det är så stor skillnad på dina ”rumbor och american smoothisar”, de danser som var i början av säsongen och de i slutet… Du har varit så fantastisk i så många danser att man glömmer bort att du lärt dig så otroligt mycket.

  När jag åter såg dansen till din mamma, så slog det mig att det lika gärna kunde spegla din och Alexanders relation till varandra. Han står ofta tyst, rak i ryggen, lite småleende vid din sida och med små gester förmedlar han trygghet – ” i’m gonna stand by you”. Han har stöttat dig, hjälpt dig att lära känna dig själv bättre genom er träning och vänskap och tillsammans med honom har du byggt upp en tro till din egna förmåga och du gillar dig själv. Precis som det ska vara. Det har varit fint att få följa er under dessa veckor. Det är inte ofta jag blir så trollbunden ☺. Jag är helt tagen av de känslor ni förmedlar och sedan är jag lite fascinerad av att ni gör varandra ännu snyggare än vad ni är…inte dåligt

 • Helena Torelund skriver:

  Bianca…..bara så fu vet….
  Du var bäst i går….
  Helt otroligt grym…
  Som om du alltid dansat i hela ditt liv….
  Bry dig inte om alla skriverier…
  Du kommer och fixa din egna revenge….
  Och komma och gå längst….
  Ha bara lite tålamod….
  Öppna dörrarna nu…som du sa igår….
  Önskar dig verkligen all lycka…
  Det är du såååå värd….
  Kram Helena…

 • Matilda skriver:

  Vart har du köpt den röda bomberjackan du hade i finaldansen?:)

 • Jenny L skriver:

  Fortsätt dansa du är så otroligt duktig! Tävlingsdans med endast jury och inte popularitetsröstning. Du rockar fett!

 • Matilda skriver:

  Vars kommer din röda Bomberjacka från?:)

 • Gabor skriver:

  Hej Bianca!
  Vi, min sambo och jag höll tummarna, in i det sista att du skulle vinna! Synd att det inte blev så…
  Nu är Elisa också en värdig vinnare – inte bara dansmässigt utan hon har en fin och tilltalande personlighet. Dessutom att hon är en känd dansbandsångerska som gör, att hon har stöd från breda folklager i hela landet som säkert röstade på henne.
  Men vi tyckte ändå att du var ett strå vassare, du kombinerade elegans med glädje och humor med lätthet och dina rörelser var kontrollerade ut i minsta detalj!
  Du var det mest minnesvärda dansare under Lets dance historia tycker jag. (Din bror hade det mycket lättare mot Steffo)
  Lycka till i framtiden – vi tror att du kommer att lyckas…!
  hälsningar från din före detta lärare på Gångsätra (i kulturhistoria)
  Gabor Bodnar

 • Carin skriver:

  Jag önskar också att du satsar på dansen. Ett tag i alla fall. Du är så ung att du hinner jobba på skivbolag också…Så småningom ;-).

  Du är en sån talang och de danser du och Alexander skapat tillsammans utvecklades till ren magi. De berörde varje fiber hos mig och min familj. Du är fantastisk. Stor beundran för Alexander, som stod tryggt bakom dig lite småleende varje kväll. Din dans för mamma Pernilla skulle lika gärna handlat om er och ja, ”I’m gonna stand by you” gav dig trygghet säkerhet och möjlighet att titta på dig själv med andra ögon. Du vann inte skon, men du vann så mycket mer…

  Det är svårt att fatta vilken utveckling du faktiskt gjorde i programmet. Du levererade ju varje fredag. Idag kollade jag på danserna på Youtube och då ser man vilken otrolig resa du gjort och vilken fantastisk dansare du blivit. Tänk vad som skulle kunna bli om du fortsatte.

  När man är ung tycker man att det är jobbigt att inte uppmärksammas för sin egen skull. Strunta i att oroa dig över att inte bli sedd eller ratad av någon pga den familj du råkat födas in i. Den uppmärksamheten du går miste om pga fördomar kring din familj är ingen uppmärksamhet att sträva efter. De är hårt arbetande män och kvinnor. Som många andra hamnar man i liknande branscher som sina föräldrar. En del blir jurister, ekonomer, sjuksköterskor, journalister etc en del blir artister. Du är din egen. Det du vinner genom hårt arbete är ditt eget. Det viktigaste är att du känner att du kan välja din egen väg. Det tycker jag du verkar kunna… Ta hand om dig. Fortsätt växa… Kram

 • Carin skriver:

  Jag önskar också att du satsar på dansen. Ett tag i alla fall. Du är så ung att du hinner jobba på skivbolag också…Så småningom ;-).
  Du är en sån talang och de danser du och Alexander skapat tillsammans utvecklades till ren magi. De berörde varje fiber hos mig och min familj. Du är fantastisk. Stor beundran för Alexander, som stod tryggt bakom dig lite småleende varje kväll. Din dans för mamma Pernilla skulle lika gärna handlat om er och ja, ”I’m gonna stand by you” gav dig trygghet säkerhet och möjlighet att titta på dig själv med andra ögon. Du vann inte skon, men du vann så mycket mer…
  Det är svårt att fatta vilken utveckling du faktiskt gjorde i programmet. Du levererade ju varje fredag. Idag kollade jag på danserna på Youtube och då ser man vilken otrolig resa du gjort och vilken fantastisk dansare du blivit. Tänk vad som skulle kunna bli om du fortsatte.
  När man är ung tycker man att det är jobbigt att inte uppmärksammas för sin egen skull. Strunta i att oroa dig över att inte bli sedd eller ratad av någon pga den familj du råkat födas in i. Den uppmärksamheten du går miste om pga fördomar kring din familj är ingen uppmärksamhet att sträva efter. De är hårt arbetande män och kvinnor. Som många andra hamnar man i liknande branscher som sina föräldrar. En del blir jurister, ekonomer, sjuksköterskor, journalister etc en del blir artister. Du är din egen. Det du vinner genom hårt arbete är ditt eget. Det viktigaste är att du känner att du kan välja din egen väg. Det tycker jag du verkar kunna… Ta hand om dig. Fortsätt växa… Kram

 • Gunilla skriver:

  Jag är en tant nästan i din mormors ålder, älskar dans och tycker verkligen att ni borde vunnit. Elisa var duktig, men du var outstanding. Ville bara säga det. Fortsätt att dansa! Kram

 • Elli skriver:

  Åh Bianca – du är grym!! Fick gåshud när du dansade i fredags. Jag satt och höll tummarna hemma i tv-soffan. Det är så kul att läsa och höra att Let’s dance gör dig så glad. Det är du värd! Ser framemot att få se bilder från efterfesten. Fortsätt vara den du är, vi är många som diggar dig ❤️❤️

 • Josefina skriver:

  Den vita klänningen du hade på dig efter finalen (på instagram-bild), vart kommer den ifrån? Supersnygg!

 • Tomas.eliasson skriver:

  Tack för en ”härlig” underhållning. Jag hade dig som vinnare redan från start. Du har allt Bianca. Jag förstod det efter ett tag. All lycka och välgång till dig.! =)

  T.

 • Anki skriver:

  Grattis Bianca till en fantastisk omgång av Let’s Dance. Jag bor i Skövde och har därför självklart ett extra gott öga till Elisa även om jag inte känner henne. Trots det så hade jag blivit otroligt glad om du vunnit för du har varit så bra och jag tror att du har utvecklats väldigt mycket som människa och fått ett helt annat självförtroende under den här tiden. I början var du nog lite osäker på vad du kan men har vuxit enormt under resans gång. Var stolt över dig själv för det är du sannerligen värd och ärligt talat, jag tyckte du var snäppet bättre. Glöm aldrig att du kan, du duger som du är och du är en fantastisk tjej. Kram kram!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *