WHERE TO GO??

Jag och Phillipe har planerat att åka någonstans bara han och jag innan han drar tillbaka till London i September så vi hade tänkt åka i slutet av Augusti början av September någon gång. Men vi kan verkligen inte bestämma oss om vart vi ska?!

Vi vill testa på något nytt, något ställe vi aldrig varit på någon av oss innan och bara upptäcka nya saker, få nya intryck och inspireras.

Här nere har jag satt ihop lite alternativ och känner ni att ”nej men DIT måste ni åka” så hojta gärna till i kommentarerna till detta inlägg om vart ni tycker vi ska åka och om ni har något tips på hotel i just den staden 🙂

SANTORINI / MYKONOS 

Jag har läääänge velat åka till Grekland. Hört så mycket positivt om det. Hur vackert det är, god mat, trevliga människor, klarblått vatten etc och just Santorini & Mykonos verkar vara 2 stora favorit städer som jag ser överallt på sociala medier och ser ju helt fantastiskt ut! Extrem exotisk semester liksom med det enda fokuset på att sola, bada, äta & njuta så mycket som möjligt 🙂

IBIZA FORMENTERA

Ibiza är ju en liten ö bara 20 minuter ifrån Mallorca och är nog mest känt för att vara bästa stället att festa på, men jag har även hört att Ibiza ska ha väldigt lugna och lite harmoniska delar så som Formentera exempelvis. Lite som ovan med Grekland ska det vara bra mat, fina restauranger, bra shopping, klarblått vatten, fina stränder MEN det ska också vara oerhört dyrt. Jag gillar dock kontrasten att ha storstadslivet med lite mer tempo så nära om man någon kväll känner för att ta någon drink på något fett ställe.

BARCELONA 

Barcelona har man ju hört så mycket om och det verkar som att alla förutom jag varit där. Jag har faktiskt inget riktigt hum om Barcelona mer än att det är en typisk spansk storstad (?!) fast med väldigt många bra restauranger, bra butiker, stränderna har jag ingen koll på. Det jag gillar är att det verkar vara en gammal modern stad och det älskar jag.

NEW YORK

Är också lite sugen på att gå åt det helt andra hållet på en mer upptäcks resa i New York. Har varit där 2 gånger tidigare och jag ÄLSKAR den staden såå mycket! En stad som jag drömmer om att en gång i livet få bo i. Vi hade tänkt åka början av September och då är det fortfarande perfekt väder i New York.

Eftersom jag och Phillipe älskar att testa nya grymma restauranger så känns New York egentligen som bästa stället att åka till. Men att denna gången Inte åka dit för shopping utan endast åka runt och se mer av New York liksom. Ta mysiga picknicks i Central Park, testa olika matställen, se Brooklyn, ta drinkar på en rooftop någonstans med vacker utsikt, se musikal hyra en cykel och bara hoppa av när vi känner för det, bo på ett fint hotell…

ITALIEN 

Vi är även lite sugna på att åka tillbaka till Italien. Denna gång testa på Amalfikusten eller kanske Venedig, dem allra mest romantiska städerna i Italien. Hela italien är ju dock romantiskt men jag har väldigt svårt för storstäderna i Italien. Blir alltid så besviken på maten där och bästa maten i Italien hittar du på de ställerna du aldrig skulle tro att det serverar bra mat på, där Nonnan (farmor)  står i köket och som stänger stället när hon är sjuk (!!) Finns säkert ännu bättre städer för just det än Amalfikusten & Venedig men alltid velat åka dit.

Now help us please <3

 

66 reaktioner på “WHERE TO GO??”

 • Elin skriver:

  Hej!
  Måste tipsa om Cinque Terre som ligger längst italienska kusten. Finns nog inte många städer i världen som slår romantiken i dessa 5 byar som man kan vandra och/eller åka tåg emellan med utsikt över havet HELA tiden. Det är även där alla kända färgglada hus är som man brukar se på internet.
  Helt klart en av de mysigaste weekends jag gjort!

 • Missan skriver:

  Åk till regionen Marche ell Umbrien i Italien. Fär får ni både härliga stränder o underbar bergsnatur Sibilinebergen. God mat inte att förglömma

 • Elin skriver:

  Hej!
  Jag och min pojkvän var på mykonos förra sommaren och vi båda älskade det! Havet var fantastiskt fint, det var sjukt god mat (tycker generellt Grekland har ganska tråkig mat men alla restauranger vi testade var toppen, och till rimliga priser). Vi bodde inte i mykonos stad utan i Platys Gialos på hotel The George Hotel- ett helt nytt hotel som var fantastiskt; frächa rum, sköna sängar, god frukost buffe, trevlig personal och nära till stranden. Kika in det hotellet och Platys Gialos- dit vill vi igen! 😀

 • Alexandra skriver:

  Mykonos är ett utav mina absoluta favoriter, fina stränder med fint vatten och jättemysigt! Venedig är också mysigt och väldigt romantiskt men där behöver man inte spendera en hel vecka, det räcker med 3 dagar. 🙂

 • Erika skriver:

  Kan rekommendera Naxos eller Taormina på Sicilien. Mycket att se och vackert med Etna som backdrop. Perfekta fototillfällen. God mat.

 • Emma skriver:

  Jag älskar Grekland, så det skulle jag varmt rekommendera

 • ella skriver:

  Åhh jag älskar Barcelona! Rekommenderas strakt om ni vill kombinera en exotisk stad med storstad, god mat, en fantastisk strand och mysiga shoppinggator. W hotel som ligger vid stranden är helt fantastiskt.

 • Mona S skriver:

  Det beror ju lite på vad man vill ha… Ibiza/Formentera är ju alltid nice – New York oxå! Men det är ju helt olika resmål lixom – beror på vad man är ute efter

 • Mona S skriver:

  Det beror ju lite på vad man vill ha… Ibiza/Formentera är ju alltid nice – New York oxå! Men det är ju helt olika resmål lixom – beror på vad man är ute efter

 • Mona S skriver:

  Hej igen! Hade skrivit ett långt inlägg men bara en liten del jom med – är det begränsat hur långt man kan skriva? Hade iallafall skrivit om Kroatien och att jag just kommit hem därifrån och hur otroligt mysigt det var där 🙂

 • Irene skriver:

  Zakyntos to die for!

 • ISA skriver:

  gjorde också ett sånt här inlägg i veckan, och vi har en del gemensamma resedrömmar ju 😉 jag är fett sugen på Italien. Portofino ska vara såå fint!

 • Linda skriver:

  Santorini är underbart! Klart ett av de bästa ställen jag har besökt 🙂 ett besök till Ia och se solen gå ner är ett måste och är nog bland det vackraste jag någonsin sett, så rekommenderar starkt den ön!

 • Amanda skriver:

  ?Hej Bianca! Vad använder du för typsnitt i dina brödtexter? 😀

 • tina skriver:

  Troppea i Syditalien !!!! Fantastik mat, underbara människor och fina stränder, med egna badvikar…… Kan inte bli mycket bättre <3

 • tina skriver:

  Kalabrien, Troppea, Syd Italien.. Underbara människor, fantastisk mat och så fina stränder med öde badvikar…. Kan inte bli mycket bättre… <3

 • E skriver:

  Mitt nästa resmål är Santorini! Ser så sjukt vackert ut…har aldrig varit i Grekland…

  Kan verkligen rekommendera Barcelona som en perfekt kombination av storstad/solsemester.

  Men alla dina förslag ser riktigt nice ut!

 • Linnea Åström skriver:

  Hej! Jag ska till Stockholm nästa vecka med min familj och vi älskar att äta god mat, har du några tips på restauranger vi inte får missa? 🙂 Skulle vara jätte tacksam för svar! Även om du har några tips på klädbutiker för älskar din klädstil och blir så inspirerad av dig! 🙂 kram

 • J skriver:

  Åk till nya Zeeland. Hyr en bil och bila igenom nord- och sydön. Övernatta i någon mysig stuga längs vägen, finns massor! Ett riktigt äventyrsland och otroligt vacker och häftig natur. Lätt det bästa landet jag varit i!

 • Emma skriver:

  Hej! Tänkte tipsa om NY redan innan jag läste dina alternativ…känns som det ultimata resmålet för er! 🙂 Jag flyttar faktiskt dit i augusti så hör av dig för tips om ni bestämmer er för att åka dit 🙂 Kram Emma

 • Julia skriver:

  Ni bara måste åka till Santorini!
  Att åka dit med sin respektive är helt magiskt. Helt klart den vackraste platsen jag har varit på, och då har jag rest en del.. Har varit i Barcelona och New york men det är en helt annan slags resa enligt mig! Barcelona är mindre romantiskt och mer ”livlig stad” enligt mig. Och New York som du skriver mer för mat& sådana upplevelser. Alla restauranger jag har besökt i Santorini var helt fantastiska! Åk!!
  Kram

 • Sally skriver:

  Hej Bianca!haha hittade en bild på dig då du hade en vit Louise klänning med ett par beiga over knee boots,vet ej om du kommer ihåg den outfiten?iaf så kan jag inte släppa den ifrån huvet för det var så jäkla snyggt!undrar därför vart dom kommer ifrån?:)

 • Frida skriver:

  Barcelona, Santorini och Venedig är alla väldigt fina platser! Men jag hade helt klart rekommenderat Kroatien – var där förra sommaren och ÄLSKADE det. Vattnet är kristallklart och vi var i Split och på öarna Hvar och Brac. Så fint verkligen och maten påminner mycket om den italienska och är framförallt väldigt billig fortfarande. Åk dit! 😀

 • Marie skriver:

  Måste absolut rekommendera dig, Barcelona !!

  Åk också till Italien, jag fick hört av mina vänner som har precis vart i Italien, de säger att de är fantastiska !! Så du måste helt enkelt åka dit

 • Karin skriver:

  Hej! Så mysigt med semester och resa! Jag rekommenderar varmt Grekland!! Älskar de trevliga grekerna och den fantastiska maten! Krets är underbart med mycket att upptäcka och Rhodos med ett besök i gamla Rhodos stad. Vackert! Lycka till med att välja!/ Karin

 • Madde skriver:

  Jag tycker absolut ni ska åka till Grekland. Rhodos rekommenderar jag! Att gå i gamla stan är något av de mysigaste o romantiskaste som finns! Ha de bra o hoppas ni får en bra res vart ni än åker 🙂

 • Josefin skriver:

  Ön Elba som ligger precis utanför Piombino på västkusten i Italien är helt magisk! Så himla fina vyer var man än vände sig. Väldigt romantisk och mysig ö med superfina stränder och små städer med väldigt god mat! Kan verkligen rekommendera att åka dit!

 • Natts skriver:

  Hej! Mitt tips är att åka till Kroatien till Dubrovnik. Jag har aldrig varit där själv, men det är en plats som jag har på min bucketlist.

 • Therese skriver:

  Lissabon i Portugal är jättecharmigt! Där får man en bra blandning av både stadsliv och fina stränder. I matväg är fisk och skaldjur deras specialitet. Rekommenderas!

 • Sofia skriver:

  Har du varit i New York i aug-sept?
  Absolut fint väder men vidrig värme. Har varit där två ggr samma tidpunkt, ca 30-35 grader och ganska innestängt. Inte ens kvällen är behaglig att gå ut på.

  Men jag rekommenderar Grekland. Och Santorini är så fint!!

 • Sofia skriver:

  Rekommenderar även de kroatiska öarna, riktigt vackert!

 • Bella skriver:

  Kroatien – Zadar måste ni åka till !!! Har varit där flera gånger och stränderna är säåååå fina och shopping och upptäcka saker som att Strosa runt och ha det mysigt!!!

 • Rebecka skriver:

  Hej 🙂

  Flera året var jag och min sambo på
  Santorini. Vi bodde på ett hotell jag älskade i Imerovigli, iliovasilema Suites! Rekommenderar det verkligen, romantiskt, superrestaurang och magiska solnedgångar. Vi hyrde en beachbuggy och körde med älskade det 🙂

  Förra veckan kom vi hem från Italien som var helt fantastiskt, vi bodde på Excelsior Palace Hotell i Rapallo, också helt fantastiskt. Superfint pool område och rum med magisk utsikt. Härifrån är det vääääldigt nära till Portofino och Santa Margarita dör vi hängde varje dag. Helt fantastislkt! (Flyg till Genua :))

  Älskade båda resmålen och har massa tips på utflykter och restauranger om ni åker!ha en fantastisk sammar 🙂

 • Karin skriver:

  Hej fina du!
  Undrar varför du aldrig svarar på enkla frågor man ställer till dig?
  Annars är din blogg bra och du verkar vara en super fin tjej 🙂
  Kram

  • Marie skriver:

   Undrar detsamma.
   Känns som en mer ”levande” blogg om man får lite feedback.
   Som hos Pernilla.

   Just därför har jag slutat kommentera/fråga saker här hos Bianca för jag vet att jag ändå inte kommer få något svar :-/

 • emma skriver:

  Rethymon Grekland. En grekisk stad/by som många turister åker till MEN det bästa är att staden behåller sin kultur. Underbart vatten och världsgod mat och trevliga människor. Mysiga restauranger och stad med marknader.

 • Kattfot skriver:

  Varför inte Naxos eller Taormina på Sicilien?

 • Ullis skriver:

  Vackrare ö än Santorini finns inte. Man tror nästan inte det är på riktigt. Har aldrig lyckats få så fina fotografier som de jag tog där. Magiska solnedgångar! Vi bodde i ett grotthotell, där rummen var insprängda i berget. Supermysigt!

 • Pussmun i ny outfit skriver:

  Sicilien why not its hot?

 • Tea skriver:

  Åh alla de här ställena är mina drömresemål

 • Emi skriver:

  Det finns så mycket information på Internet om alla länder
  så det är bara att läsa på och skaffa sig kännedom och satsa mer på sightseeing
  än på shopping och festande.:)
  Det handlar om allmän bildning och det är minnet för livet.
  Ha en trevlig semester:)

 • Panda skriver:

  Hej! Ni måste verkligen åka till Dominikanska Republiken till hotellet Grand Bahia Principe Bavaro, som ligger i Punta Cana (staden). Ett trevligt, stooort och fantastiskt hotell, det finns massa saker att göra där och så finns det 7-8 pooler, 3st olika områden (men som ligger på samma hotell), det finns ett bara för vuxna, ett lite dyrare område och sen ett för barnfamiljer och sen så finns det små ”minitåg” så man inte behöver gå överallt, men man kan gå också om man vill, sen finns det ett antal restauranger, alla restauranger är olika varandra på ett unikt sätt. Vill ni veta ytterligare saker att föra eller bara om hotellet helt enkelt, skriv då in hotellets namn och sen staden (punta cana) om ni vill veta mer, kram <3 men om ni inte vill åka dit så finns det ett hotell som ligger i samma kedja i både Mexiko o Jamaica.. vet ej om det i Mexiko för har aldrig varit där, men det på Jamaica har jag varit på, det är ganska så mycket mindre än det på dominikanska republiken, inte lika stort alls, finns några restauranger, man får gå överallt (finns bara ett område) osv, läs gärna mer om det vettja, kraaam <333

 • Cecilia skriver:

  Janni Delér va ju nyligen i Formentera och hon gjorde en vlog som va helt fantastisk, fick mig att verkligen vilja åka dit! Tips

 • Cecilia skriver:

  Juste! Kan också tipsa om Cefalú på Sicilien om ni intr varit där. Fantastisk romantisk stad och finns små bungalos (stavning?! Haha) som man kan bo i. Puss!

 • Sanna skriver:

  Barcelona är en typisk storstad och är inte super romantisk eller mysig, väldigt livlig, beror på vad ni vill ha! Vill man endast käka, shoppa, strosa runt är det nice!

  Jag tycker absolut ni ska testa Kroatien, det är såå vackert där, fantastiska stränder och hav & god mat.
  Åk till makarska rivieran eller öarna brac/bol & hvar, ni lär inte bli besvikna!

 • bath skriver:

  Rhodos är bäst

 • Kajsa skriver:

  Santorini suger.. Stenstrand, fattigt och alla restauranger är likadana.

 • Njet skriver:

  Varför inte en Slottsrunda i Skottland med pajkastning o Tempelriddare. Bara sol o gamla sandbyggnader e väl inte kul, lite att lära sig o ta bilder intill gamla fort o slott måste va mer lärorikt. Jag säger som Robban sand sand sand de e öken. In Sherwoodskogen o leta pilar efter Robin Hood. Malta. Ta med ostmackor som svettats i plastlådan o lite saft. Irland e saftigt grönt. Tänk på terrorn o ta inte typ Turkiet o dess grannar.

 • Camilla skriver:

  Jag säger Kroatien! Eller Amorgos i Grekland… Vackra mysiga badöar!

 • Sandra skriver:

  Jag tipsar om Naxos! Så fint!! Maten är väldigt god i Grekland. Deras grillade fetaost är to die for! Är precis hemkommen från Kreta som också var fantastiskt!

 • iiia skriver:

  Skiathos ska vara väldigt mysigt på en liten ö men med stad shopping o god mat Grekland är bäst

 • Eva skriver:

  Sicilien, Sardinien eller Malta 😉

 • Gabriella skriver:

  Hej Bianca! Jag rekommenderar starkt Santorini! Kom hem för ca 2 veckor sen och det är faktiskt en av dom bästa och mest fantastiska plasterna jag varit på i hela mitt liv! Grekland är lätt ett utav mina abosluta favorit resemål! Eftersom ni aldrig varit i Grekland så måste ni bara åka dit! Ni kommer njuta varje sekund och det är ett riktigt paradis med underbart härliga människor, otroligt god mat, fantastiska stränder, mysiga butiker, cafér och restauranger! En resa ni aldrig kommer att glömma och jag kan lova att ni definitivt kommer vilja att åka tillbaka! Om ni är ute efter mer party så ska ni till Kos! Det är typ Greklands kändaste ”fest ö” Men Santorini är perfekt om ni vill besöka mycket häftiga saker som bergen, husen, stränderna mm. Hoppas ni väljer att åka dit nu!! Haha

 • Hanna skriver:

  Sardinien Alghero, Maria Pia stranden. Underbar mat. Sicilien Taormina. Exklusiva butiker fina stränder som man kan åka linbana till. God mat. Vackert.

  Lycka till

 • Cecilia skriver:

  Hej! Rekomenderar starkt Cascais i Portugal! En exlusivt liten stad vid kusten 1 timma från huvudstaden. Exlusiv shopping, mysiga unika gränder, romantiska intima stränder 3 minuter från staden och fantastisk mat! För att inte tala om alla vackra hotell man kan välja på! Kram

 • Sandra skriver:

  Hej!

  Mykonos/Santorini ska vara super om ni bara vill mysa och slappa, många åker dit på smekmånad. Matmässigt är jag osäker…har själv inte varit just där men kan tänka mig att det levererar fisk/skaldjurs mässigt men troligen inget woooow.

  Italien är alltid Italien! Har bott i Rom och rest runt mycket men inte utforskat Amalfi som jag hört otroligt mycket fint om. Tänker man på maten tycker jag alltid Italien levererar bättre en Grekland då jag varit mycket på båda ställena. Vill även slå ett slag för Sicilien! Så mycket fina städer som t.ex Taormina och Cefalú.

  NY är ju magiskt för er med tanke på alla restauranger. Sen kan man itne förneka shoppingen. Skulle vilja åka dit och ha tid för att bara strosa och strunta i allt som är turistigt. Åk dit och se det riktiga NY 🙂

  Vill även slå ett slag för Lissabon! Fantastisk stad med mycket att se och vilka restauranger. Otroligt billigt att gå ut och äta också! Lite som Barcelona med stad, mycket att se, mat och stränder fast billigare 🙂 Har oändligt mycket tips på restauranger här då jag var där nyligen.

 • Alexandra skriver:

  Tja! Har bott 10 år i NYC. Numera Barcelona…. Min favoritstad alla gånger:

  Tel Aviv!

  Det är NYC OCH medelhavet i ETT! Dessutom är väl din kille Jewish (liksom min) så jag tror ni kommer få en fantastisk upplevelse.

 • Angelica skriver:

  Sicilien är något alldeles speciellt av Italien och även Ligurien. Klart du/ni ska upptäcka landet som är en stor del av dig. Norra Italien är otroligt annorlunda mot det södra, som är genuint, rustikt o fantastiskt bra för själen.

 • F Lenngren skriver:

  Hej!
  Jag tycker att New York är ett bra förslag. Annars kan jag säga min variant på vart jag tycker ni ska resa: Att resa till Londan. Man kan t.ex. besöka Abbey Road, Beatles studio men även studio för inspelning av klassisk musik, t.ex. Rubinstein, Cortot och Rachmaninoff. Bo på ett bra Hotell. Finns ett billigt och bra ungefär i centrala London. En annan aktivitet man kan göra är att gå på Tivoli Thorp Park. Och att gå lite ungefär i centrala England.

  /
  F Lenngren
  Hela mitt namn ser du i epostadressen som jag brukar skriva.

 • V skriver:

  Grekland är himla härligt!! Så fint. Annars skulle jag tipsa om Malta där jag spenderade 3 veckor förra sommaren. Så fint ställe det med, många olika ställen att besöka, till exempel Mdina, St Peters pool och Sliemma!

 • Emelie skriver:

  Fig tree bay i Cypern! Lugnt och fint men med bussar till napa om man känner för fest någon kväll. (Typ 1.5 mil)

 • Emma skriver:

  Hej Bianca, jag och min pojkvän var på Zakynthos nyligen och bodde på ett nyöppnat hotell som heter Zante Maris Suites. Kan verkligen rekommendera det hotellet, finns absolut inte en enda negativ sak att säga. Hotellfrukosten var dessutom i världsklass haha!

  Länkar hotellet!
  http://www.airtours.se/grekland/zakynthos/hotell/tsilivi/zante-maris-suites/

 • Anna skriver:

  Hej! Aruba i Karibien är ett måste!

 • R skriver:

  Jag tycker absolut att ni ska åka till Ibiza/Formantera! Vi var där i juni och ska redan tillbaka i augusti

 • Ellen skriver:

  Jag har alldeles nyss kommit hem från Venedig & fullkomligt älskar staden! Det måste vara den vackraste staden jag sett, & maten är ju nästan halva resan – i Italien kan det ju knappas gå fel!
  Känslan av att strosa runt i New York är ju också underbar!
  På båda dess platser finns det stränder i närheten om man även vill ha lite badsemester. Nackdelen är att det kan vara jobbigt att gå runt i städer i hetta upp mot 30°, man blir lätt trött och varm. Personligen skulle jag rekommendera att ta någon av dessa städer antingen på våren eller hösten istället!

 • Ellen skriver:

  Hej!
  Precis hemkommen från skärgårdskryssning i Kroatien. Verkligen en helt perfekt resa!
  Man seglar längs Kroatiens kust, och får se så otroligt vackra ställen!
  Man är ute på havet hela dagarna, stannar och badar på olika öar/vikar, och på kvällen stannar man i olika städer/på olika öar och äter middag.
  Bokade resan via http://www.kroatienspecialisten.se/
  Vi valde standard, men finns det så skulle jag gå upp en nivå för att få en bättre hytt att sova i. Men verkligen prisvärt då frukost och lunch ingår (trerätters varje dag).

  Bilder från resan finns på min blogg http://nouw.com/ellencj 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *