Jag har heeelt glömt bort dessa bilder som jag tog i Januari (!!). Phillipe lagade middag hemma hos honom i Göteborg och det blev SÅ gott! Men denna rätt funkar lika bra på sommaren som på vintern 🙂
Så recept kommer här nedanför stek för steg:
ZAFFERANO
Denna saffrans pasta med scampi är en av mina absoluta favorit pasta rätter! Jag äter den varenda gång jag är hos pappa och TUR nog hade både Benjamin & min pojkvän gått och blivit gourmet kockar så nu kan jag få min Pasta Zafferano på hemmaplan <3
Ingredienser:
Pennette rigate (en mindre penne sort) scampi, zucchini, vitlök, chili, scharlottenlök, olivolja, saffran, vitt vin, grädde, basilika & parmesanost.
Receptet kommer här:
1. Stek vitlök, scharlottenlök, chili & olivolja i en stekpanna.
2. När de har mjuknat (men inte riktigt fått färg än) så ha i hackad zucchini. Stek i ungefär 2-3 minuter
3. Häll i scampi & en skvätt vitt vin. Koka ner vinet, ha i grädden & hacka ner färsk basilika.
4. När grädden fått koka ner & såsen är krämig (önskar du mer krämighet blanda då ner lite pastavatten och rör om) har du i den färdigkokta pastan i stekpannan & rör om tills pastan & såsen har blivit tillsammans 🙂
5. Servera rikligt med parmesanost!! Jag ÄLSKAR parmesanost <3
KOM IHÅG: Att denna process när du fått i scampin i pannan går rätt så fort eftersom att scampin inte får bli överkokt & seg, mycket viktigt!! Och glöm heller inte att salta pastavattnet rikligt!!
6. Ät och njut 🙂
FRUKTSALLAD MED GRÄDDE:
Fruktsalladen är alltid svårt att ge recept på då alla tycker om sin egna liksom så ni får bara se ovan vad vi hade i för frukter och ta bort eller lägga till vad ni känner för själva 🙂
Men ett tips är att ha i socker & honung i din grädde så kan jag lova er magi i munnen tillsammans med din fruktsallad!!
Hoppas ni tyckte om dessa recept och lagar dem hemma. Ni kommer inte bli besvikna 🙂
Puss <3
Det låter supersmarrigt, jag bara funderade på i vilket steg du tillsätter saffran?!
Jag lagade pastan- heeeeeelt aaamazing KOMMER LÄTT GÖRAS IGEN NÄR JAG FÅR BESÖK! Mvg
Annat tips, vispa grädden ihop med mascarpone ost och florscocker. Låt stå i kylen nån timme eller två. MAGISKT. Fruktsallad till.