F R U K T A N S V Ä R T

bianca_ingrosso_wahlgren-1-1000x618
Bild ifrån Tidningen SOLO som finns ute i butik nu där jag är deras omslagstjej just nu och även deras sista.

Goddag då och HERREGUD vilken dag det har varit än är den inte över.

Inte nog med att vi har fått i min mening en av världens vidrigaste människor som USAs framtida President utan det snöar ju något så OFANTLIGT mycket också! Jag kan knappt öppna dörren och att gå ut är inte på frågan, snön når över mina knän här på Lidingö. Inga bilar kan köra och jag har inte sett en enda människa utomhus idag! Så sjukt!! Hoppas det lugnar sig så jag kan ta mig in till stan snart haha.

Men iallafall, åter till nattens val. Jag skrev ett längre inlägg på min Instagram nyss och kände att jag ville skriva av mig här också då jag tycker detta är OTROLIGT viktigt för oss alla att bli delaktiga nu och ta ställning, den nya generationen som är VI måste börja bli insatt i politiken. Jag vill bara börja med att säga att jag INTE är något proffs eller på något sätt påläst på detta. Jag har bara varit delaktig och försökt lära mig så mycket jag kan de senaste dagarna och därför skapat min egen åsikt.

Jag ska vara ärlig och säga att jag har inte varit den vassaste kniven i lådan när det har kommit till politik. Det är tyvärr något vi inte pratar om kring mat bordet och jag och mina vänner pratar sällan om just politiken. Jag har alltid tyckt att det har varit intressant men inte varit så jätte påläst, förrän nu!

Jag har suttit fast klistrad vid tv:n senaste dagarna samt datorn för att lära mig så mycket jag bara kan här nu när valet ägde rum inatt, jag var faktiskt uppe ändå till 04.30 imorse och försökte ta in så mycket jag kunde.

Jag vet nu att det som hände inatt är fruktansvärt, inte bara för USA men även för världen över då detta påverkar många andra länder runt om i världen. Den som leder & styr landet med dess stora ekonomiska styrka, militära styrka samt kulturella styrka, den personen har ett ansvar som märks nästan överallt i världen. Att detta ansvar ska ligga i Donald Trumps händer de kommande fyra åren är för mig ett skämt och tror det skrämmer många många runt om i världen just nu.

Amerika är världens mäktigaste land vilket gör att Donald Trump nu blir världens mäktigaste man, en mycket viktig & stor roll självfallet. En roll som kräver enorm kunskap, sunt förnuft samt pålitliga, kloka & bra människor runt om kring sig.

Donald Trump har aldrig jobbat inom politik innan detta…. Han är en man som medverkat i dokusåpor – en man som ner på kvinnor & t.o.m blivit anklagad för att ha antastat en hel drös med kvinnor – en rasist som ska bort rätten för abort, giftermål bland samkönade, som skyller allt på muslimer & latin amerikaner, som ser växthuseffekten (som Obama jobbade så starkt för) som en bluff påhittad av Kina, som vill ta tillbaka & värna om kol & oljeindustrin (som även Obama jobbade hårt för att ta bort för klimatets bästa) och vill öka vapenindustrin…. Han vill även deportera alla papperslösa i Amerika vilket betyder att 11.3 miljoner människor ska utvisas vilket både har setts som ohuman & orealistisk.

Denna man och hans viljor i hans kampanj ska nu komma att bli Världens President….!! Det läskiga är att han vet knappt själv vart han vill ta vägen med sin politik verkar det som. Det finns knappt svar på HUR han ska lösa problem, HUR han ska gå till väga med alla förändringar och folk är minst sagt förvirrade över den politiken ska komma att se ut.

Inte nog med att börsen är i obalans världen över, att Kanadas immigrations sida på nätet har kraschat då många av Amerikanska befolkningen vill fly USA så rasar folk runt om i världen. Och tittar på man på stora politiker runt om i världen så verkar det ju inte direkt glada över beskedet… De verkar rent ut sagt förtvivlande och oroade över beskedet om att Donald Trumt nu tar över som President för USA 2017.

Det är MÅNGA frågor ifrån hela världen nu som han nu ska stå till svars på samt att han har mycket att leva upp till. Jag hoppas verkligen att kongressen & de andra republikanernas godkännande i USA tänker till noga innan det säger JA eller NEJ till hans sätt att driva igenom hans politk & utöva sin makt. Otroligt skönt att veta att han iallafall INTE är helt själv om att bestämma allt utan han måste gå igenom hela kongressen.

Självfallet kommer detta påverka den internationella politiken och det som gör att oron är stor är ju just att ingen riktigt vet hur han kommer att fullfölja sin politik.

Hur påverkar detta Sverige då tro?? Trump vill ju riva upp USAs handelsavtal vilket kan komma att påverka oss då vi lever på vår handel med USA. Såhär skriver Metro:

 

”Om Donald Trump gör verklighet av det han har sagt kommer kan det innebära en stor störning av den globala ekonomin, enligt Andreas Hatzigeorgiou.

– Det kan leda till att den svenska kronan skulle få sig en smäll i de här oroliga tiderna. På längre sikt finns det risk att det blir ett handelskrig mellan USA och Kina, det kan skada svensk handel och svenska företags internationella affärer vilket på sikt kan leda till färre jobb.”

Som tur är verkar Sverige (enligt vår Stadsminister tidigare idag sa i en intervju att de är förberedda sedan lång tid tillbaka) vara så stadig i vår ekonomi, i vår politik & regering etc att vi förhoppningsvis inte kommer bli så allvarligt påverkade av detta förutom att handeln kan komma att förstöra för många företag och jobb.

Jag har mycket mer att lära mig och ska sätta mig ikväll och kvällarna framöver och läsa på mer om Hillary Clintons politik och jämföra det två. Jag har ju helt klart förståt att de både inte var några stora favoriter, de båda kommer tydligen att gå till historien som de två mest hatade presidentkandidaterna i modern amerikansk historia.

Så det finns helt klart mycket att lära här och jag tycker det är SÅ VIKTIGT att vi alla tar lärdom av detta och faktiskt läser på mer om politik så att denna stora tragedi INTE händer igen.

Jag lämnar det så, det är ju så extremt känsligt det här med politik och jag vill heller inte säga för mycket när jag faktiskt inte har all information jag behöver för att yttra mig för mycket. Jag kände bara att jag behöver upplysa om mer intresse till kunskap om just politik världen över. Fortsätter vi att vara så obrydda och opålästa som många av oss är idag så är vår framtid väldigt osäker.

Kram!

 

 

28 reaktioner på “F R U K T A N S V Ä R T”

 • Nathalia skriver:

  Det borde verkligen kolla på det här klippet, https://www.youtube.com/watch?v=iUYsjTZaNoQ
  Där de tar upp vad Trump vill genomföra, mycket intressant!!

 • Julia skriver:

  Jättebra skrivet!! Håller helt med, ett litet ljus i mörkret: befolkningen i USA som är mellan 18-35 år, valde Clinton som president. Heja den nya generationen!

 • Sara skriver:

  Läs på om bernie sanders också, han borde ha vunnit men demokraterna valde Hillary som sin kandidat 🙂

 • Axel skriver:

  Känns så konstigt att han är president nu i USA, är fortfarande chockad. Var nästan helt 100 på att Hillary skulle vinna då de såg bra ut för henne i alla opinionsundersökningar. Trodde nästan inte mina ögon i morse när jag vaknade. Förstår inte hur typ halva USA tänkte och lider med alla minoriteter och människor som inte är miljonärer i USA.

 • Sophie skriver:

  Säger bara YES!!! Älskar att du skriver om detta, och att du genom detta också visar att det går alldeles utmärkt att vara en ung, vacker, modemedveten och SMART tjej som bryr sig om vad som händer ute i världen. Beauty AND brains = oslagbar kombo! Heja Bianca! <3

 • Lisa skriver:

  SÅ bra skrivet!!

 • Sofia skriver:

  Så bra skrivet!!!
  Men du Bianca, du måste se cowspiracy!!!
  Så viktig dokumentär om kött och mejeritillverkning ur miljösynpunkt. INGA läskiga bilder på lidande djur. Bara fakta som är hur viktig som helst.
  Så relevant att se och veta om. Så viktig att förstå varför vi måste äta mindre animaliska produkter. För oss, för vår hälsa och för vår planet!!!!!!
  Jag har sett att ni kan äta vegetarisk osv. Eftersom att ni käkar mycket pasta. Grymt!
  Tänk på att det finns grädde, mjölk osv. Som är tillverkat på naturliga produkter och inte av eller från djur. Så viktigt.
  Snälla snälla snälla se den.

 • Anna skriver:

  Bra inlägg Bianca. Jag är svensk och bor i USA, och blir dock lite smått irriterad på alla i Europa som prisar Hillary och hashtaggar #imwithher. Självklart är det chockerande och hemskt att Trump vann, men det finns väldigt många anledningar till att folk inte ville rösta på Hillary och demokraterna. Tror inte de dåliga nyheterna når Sverige då demokraterna äger alla nyhets-källor… Om bara alla var mer pålästa är inte beskedet lika chockande. Läste ditt inlägg och håller helt med om att vi alla borde bli mer insatta i politik och vad som försegår i världen. Det känns verkligen som om det går downhill. Igår var en hemsk dag för alla jag känner i USA och man kan bara hoppas på att Trump har några vassa rävar i bakom sig som kan se till att världen går framåt istället för bakåt. Tack för en bra blogg

  • sanna skriver:

   Blev superintresserad på vad du menar, för är heller inte jätte insatt. Varför vill dem inte rösta på hillary & demokrater?

 • Shanelle skriver:

  Men alltså gud… Jag kan inte förstå varför man skulle vilja rösta på någon som baserar en valkampanj på aggressionsutbrott och barnsliga catch phrases utan djup. Någon som verkligen inte har någon som helst form av självinsikt och förmåga att kunna väga fakta och kunskap framför hur han för sin politik. Så besviken!

 • Linda skriver:

  Heej! Ska till London om 2 veckor och behöver lite tips vad man kan göra och måste se, och varför inte fråga dig eftersom du är London expert om du kan göra ett inlägg med 10 ”måsten” i London.
  Jag har sett dom typiska London ställena som London eye, big ben osv så skulle vilja ha udda ställen, marknader, mat tips, restauranger, shopping .

  Hoppas du gör ett inlägg!!!

  Linda

 • T skriver:

  Tyckte det här inlägget var fantastiskt bra skrivet av dig! Du låter klok och påläst, och jag tycker du gör helt rätt i att inte ”uttala” dig allt för mycket om Trump/Clinton innan du läst på mer om deras respektive politik. Och precis som du säger, framtiden blir så himla osäker om man är opåläst och obrydd! Ang oss svenskar tror jag inte att vi kommer påverkas alltför hårt av Trumps handelspolitik och upprivning av diverse handelsavtal. Trumps största fokus verkar ligga på NAFTA (frihandelsavtal mellan USA, Mexiko och Kanada), TPP (handelsavtal mellan USA samt länder i stillahavsregionen) samt existerande handelsavtal med Kina. Han verkar inte vara nänmvärt intresserad av att riva upp avtal eller stoppa handeln med Europa. Samtidigt känns Trump väldigt oförutsägbar, så det ska bli både läskigt och intressant att se hur han kommer använda sin makt och driva sin politik de närmsta fyra åren.

 • Jennie skriver:

  Bra Bianca!!!! Och imponerande så snabbt du blev påläst! Att du – som jag tror – med en större del yngre läsare tog ett ansvar och upplyste ger hopp. För det är just ni, den yngre generationen som kan förändra framtiden. Det är viktigt att se hur allvarligt detta är! Att belysa och inte ignorera. Så en eloge till dig! <3

 • Melissa skriver:

  Både Trump och Hillary är precis likadana. Trump vill bli inrikes diktator medans Clinton ville bli internationell diktator. Hon kritiserar Ryssland och Kina gång på gång och har redan 100 000 människors blod på händerna. Hon är en av Israels största anhängare. Hon är lika mycket rasist , homofob , u name it som Trump! Ingen av dom är några lämpliga presidentkandidater. Han kommer inte starta något krig. Däremot hade Ryssland förklarat krig om Hillary blev president. Jag ber För mina medmänniskor i USA, men Clinton är inte bättre än trump!

  • Matilde skriver:

   Väldigt bra skrivet Bianca! 🙂 Tycker det är så viktigt att man pratar om detta, även om det inte hänt i Sverige. Men det kommer nog tyvärr påverka fler länder än vi tror, inte bara USA… Tycker din blogg är så bra för övrigt och älskar ert program!! Det är verkligen veckans höjdpunkt och är så glad att det går att se det även från utlandet! 😀

   Melissa: Sorry men du har helt fel här. Jag bor i New York sedan snart 5 år tillbaka och följt detta valet och kampanjerna på nära håll i över ett år nu. Det går inte ens att jämföra Clinton med Trump. Blir lika arg varje gång när folk gör det och säger att ”båda är olämpliga och lika illa”, men jag förstår verkligen inte hur man kan säga så efter som att det finns FAKTA på att det är rätt många extrema skillnader mellan de båda.

   Hillary Clinton har arbetat med politik i hela sitt liv, t.o.m. varit first Lady tidigare och Secretary of State nu de senaste åren. Under alla hennes debatter och tal hör man hur hon är professionell, vet vad hon talar om och framförallt fokuserar på VAD hon vill göra och HUR hon skall göra det. Till skillnad från Trump som knappt kan prata i politiska termer, är aggressiv och attackerar minoriteter i sina tal, och använder ”källior” som ”everbody” och ”we all”. Han har dessutom inte kunnat svara på flera väldigt enkla ja/nej frågor angående sina egna påståenden under debatter och intervjuer, och dessutom säger emot sig själv och förnekar saker han själv sagt tidigare i samma samtal… (?!)

   Vad är det för människors blod du menar hon har på händerna? Och vilka källor säger att hon är Israels största anhängare? Och hur kan man säga att hon är lika mycket rasist, homofob, etc. som Trump? Hur kan man säga att hon inte är bättre än Trump? Vad skulle kunna vara värre undrar jag än någon som vill avskaffa giftermål för homosexuella? Någon som med andra ord menar att alla människor inte skall ha lika rättigheter. Någon som vill bestraffa kvinnor som gör abort. Någon som vill bygga en mur mellan USA och Mexico (alltså man hör väl hur sjukt detta är?!) och även inte låta muslimer få komma in i landet. Någon som skryter om hur han antastar sig på kvinnor, säger att man kan grab them by the pussy så länge man är känd? Och sen även menar att alla de kvinnor som anklagat honom för övergrepp, bara gör det för pengar och för att bli kända, så han skall stämma dem alla. Han säger att han inte ”tror på” climate change eftersom det snöar och är kallt i New York och han då hade gärna haft lite global warning… Han vägrar även visa sina tax returns (vilket högst troligt är för han inte betalat skatt de senaste 10+ åren). Alltså snälla, det är inte svårt att höra att denna människa är helt dum i huvudet.
   Han har ingen erfarenhet inom politik. Han har byggt upp stora företag och varit en framgångsrik business man, men samtidigt lämnat ett flertal lawsuits efter sig då han diskriminerat människor under tiden han arbetat med på något sätt. Har själv pluggat med folk här i New York som på något sätt haft med honom eller hans företag att göra och berättat om att han inte låtit svarta hyra bostäder i hans byggnader och att han anställt hantverkare svart som han dessutom inte betalat…
   Clinton’s största ”skandal” folk snackar om hennes email hon raderat. Ett fall som blivit undersökt två gånger av FBI. Slutsatsen efter båda gångerna var att Clinton inte begått något brott. Så att kalla henne ”a criminal” pga detta är med andra ord helt fel och inte sant.

   Det finns alltså fakta, inte bara folks åsikter, som menar att Clinton både är mer kvalificerad och smart för detta uppdrag, och Trump varken har erfarenhet eller värderingar som räcker till för något typ av jobb inom politik. Så snälla, kom inte och säg att Clinton är lika illa kandidat som Trump.

  • Louise skriver:

   Hej.
   Jag brukar vanligtvis inte kommentera såhär men då jag inte kunde släppa din kommentar känns det som ett måste. Jag läser statsvetenskap och har precis avslutat en kurs inom jämförande politik (jämförande av olika länders politiska system) och utöver det väldigt intresserad och insatt i både svensk och internationell politik.
   Så min fråga till dig Melissa – kan du utforma mer hur du menar med en utländsk diktator? Jag är väldigt tacksam över att Hillary kritiserar Kina och Ryssland då det är två stycken diktaturer. Det finns ingenting i någon av de länderna som står för mänskliga rättigheter, demokrati, yttrandefrihet, hemliga och fria val etc. Skulle också jättegärna vilja höra mer om hur Hillary är homofob och racist och vad du grundar det på.

   Menar inte att skapa en diskussion eller debatt. Men precis som Bianca skriver behöver vi vara mer insatta i politik och frågor som rör både Sverige men också internationellt. Och därför blir jag väldigt fundersam när jag ser din kommentar. Det handlar om att föra fram rätt information och vara källkritisk.

   Så nej, Hillarys mål var inte att bli en ”utländsk diktator” och hon är inte heller en racist eller homofob.

   • Thea skriver:

    Härligt att höra någon som delar min åsikt om Hillary. Kanske inte rätt att kalla det åsikt eftersom det är ren fakta. Men oavsett vad jag säger om Hillary får jag alltid svar som ”Hon är värre en Trump” ”Hon vill bara bli diktator” osvosv.

 • Det här är fel, hemskt & som din rubrik lyder fruktansvärt.

 • Whitney Hope skriver:

  Jag håller med dig till 100%. Bra sagt!

 • Michaela skriver:

  Riktigt bra skrivet!! Ja cowspiracy får en verkligen att tänka till, superbra! Har en liten fråga om en helt annan sak, kan tänka mig att det är jobbigt att få frågor hela tiden – vad har du köpt den?? Men såg din svarta parkas du hade på dig på snap när du var ute och gick och det är preciiiis en sådan jag har letat efter så… hehe vad har du köpt den?
  /Michaela

 • Malin skriver:

  Instämmer. Det är hemskt. Och intressant.
  Skitsnygg bild på dej!!

 • joseifn skriver:

  Jag brukar aldrig kommentera på bloggar men ville bara beröma dig för detta inlägg, fantastikt bra skrivet!

 • Tyvärr skriver:

  Att Trump vann var en fingervisning om hur dom svaga o fattiga har det i världen o USA, inte alla är kändisar och har 400 000 följare på insta. Trump kommer inte att do his thing, vem minns inte varningarna när Hollywood B skådisen Reagan vann valet, han är en av dom bästa presidents ever, Trumps snack kom av Hillary kriget. Nu är även senaten republikar och det är viktigt, Obama har inte fått igen ett skit på åtta år.
  Ser man på hur man sköter invandringen och hur dom äldre har det på hemmet i Sverige förstår man att folk e förbannade in Sweden too. Har bilder på hur maten rinner ner på benen på gamlingar som jag besökt, släkten dom äldre e på utdöende. Vi kan inte bara lisma runt o hota varandra. Dagen är sig lik även så imorgon.
  Lägg hatet på knarkkungar i Sydamerika som fyller våra gator med skit, Nord Koreas atom bang, IS-Daesh, barnäktenskap,
  Att klaga e en sak men att ha svar o göra nått är nått annat. Märkligt att såpa folk o kulturen alltid klagar. Man trär en kondom på benet och flummar efteråt.
  Oj nu fick jag en till på Insta, uppe i 11 nu.

 • Minna? skriver:

  Go Bianca ? Tack för inlägget, bra skrivet! Du är grym?

 • Jessica Bjurman skriver:

  Hej! Var har du köpt jackan som du hade på dig när du var ute och gick med Dino idag? ?

 • LångVäg skriver:

  Du har i sånna fall en jätteuppgift Bianca och du kan inte enbart stirra dig blind på vad Hillary och Trump säger, du måste kolla på rå fakta från statisktbyråer och vad väljare tycker. Det är så dessa formar sin politik, och det är så du bäst kommer att lära dig och ta en bra approach mot politik utan att emotionellt investera dig.

  Ber dig att kolla upp statistik och fakta bakom:
  – Jämställdhet (bla: varför lönegapet är en myt, siffrorna om hur kvinnors inflytande växer på arbetsmarknaden)
  – Brottsstatistik (vilka som bidrar till brotten och vad som egentligen görs åt det)
  – Ekonomin (Vad vill varje kandidat göra med ekonomin och hur den påverkar alla)
  – Köner (transargument vs traditionella man/kvinna)

  Finns såklart mycket att kolla igenom, men läs inte enbart propaganda. Var objektiv ställd och kolla varför Hillarys och Trumps väljare har fel utifrån den fakta du samlat och de åsikter du format. Om du gör detta på ett bra sätt så kommer du se varför (tex) Trump vill bygga en vägg eller varför Hillary föredrar internationell handel.

  Lycka till Bianca!

 • Amanda skriver:

  Bra inlägg! Du verkar vettig så det skulle vara kul om du skrev mer om allvarliga ämnen, och inte BARA mode mm.

  Jag tror att vi är påväg mot något riktigt otäckt i världen. Aldrig har det känt så inhumant och som så lite kärlek i världen. Så mycket raism och hat. Skulle inte bli förvånad om det inom 10 år blossar upp till ett tredje världskrig. Something is going to happen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *