LIBANON MED UNICEF

pernillabianca
20140907-102204

img_7625
<3

Jag har 3 stora drömmar i livet: 1. Bli mamma 2. Få jobba med människor som inspirerar mig,  och 3. Att få jobba med välgörenhet så mycket jag kan.

Det har alltid varit en självklarhet för mig att när jag blir äldre så ska jag åka världen runt för att besöka barnhem, hjälpa andra i nöd, besöka hem för hemlösa djur osv.

För några år sedan fick jag och mamma den stora äran att åka till Kambodja med UNICEF för att sprida kunskap ute i fattiga byar om stelkramp och ge sprutor till spädbarn och blivande mödrar på plats.

Vi var även där för att ge kunskap om hygien vid förlossning,  vilket är en viktig sak att ta upp för UNICEF, inte bara att ge pengar och rädda folks liv utan även att lära dem de rätta sättet att hand om sig själv och andra. Att utbilda dem,  så de sedan kan klara sig själva på egen hand.

NU har vi fått denna otroliga möjlighet igen, allt tack vare UNICEF!

Vi är just nu i Libanon för att träffa barn & familjer som flytt ifrån de fasansfulla krigen i Syrien.

Om ni läst min blogg ett tag,  så vet ni hur starkt jag har blivit påverkad av alla de hemska bilderna & historierna man har hört.

Jag har köpt Katastrofpaket & uppmanat andra i familjen att ge det i julklapp istället detta år. Därför känns detta extra speciellt att jag faktiskt får möjligheten att vara här på plats med UNICEF och träffa dessa människor face to face som har varit med om saker vi inte ens kan föreställa oss i våra värsta mardrömmar.

Jag hoppas med hela mitt hjärta att denna resa kan göra nytta & förändra liv.  & där vi gör det lilla vi kan genom att upplysa folk om UNICEF fantastiska arbete på plats för barn & människor som lider.

Jag kommer antagligen komma hem som en helt ny människa (precis som förra gången) och jag hoppas att ni vill följa med här nu de kommande 2 dagarna och läsa om mina upplevelser här.

All kärlek Bianca <3

11 reaktioner på “LIBANON MED UNICEF”

 • Dixi Wonderland skriver:

  Jag och min sambo är månadsgivare och det känns fantastiskt att kunna hjälpa andra <3 Hoppas att ni får det bra där borta 🙂

 • Ebba skriver:

  Att få jobba med välgörenhet och hjälpa andra är något jag drömmer om också..
  Hoppas ni får det bra där borta!

 • Sophie skriver:

  Wow så fantastiskt att få uppleva detta! Man får lite mer perspektiv på livet och på vad som faktiskt är viktigt;-)

 • Julia Baardsen skriver:

  hvordan kan man se så bra ut + ha et så fint hjerte + ha en så fin familie ??? wahlgren/ingrosso love :*

 • Lillian skriver:

  Låter som en riktigt spännande upplevelse, hade jag också velat göra!

 • Norahsmamma skriver:

  Hej! Ska bli så spännande och intressant att få följa er på denna resa. Så bra initiativ. Kram

 • anonym skriver:

  PUKE!

 • Rezarta skriver:

  Hej Bianca !!! Jag kan nog inte uttrycka med ord om vilken fin människa jag tycker att du är!!!! Du är inte bara fin på utsidan utan även din insida är fantastisk. Förlåt men ja blir helt rörd. Ja läser många bloggar men typ alla handlar enbart om pengar och utseende, men du ja vet inte riktigt va ja ska säga men du borde inte bara vunnit årets look du borde fan ta mig vinna en massa jävla olika priser. Lycka till och ha de så bra älskar dig verkligen kram

 • Shanelle skriver:

  Jag studerar till undersköterska just nu, och jag har även en plan att utbilda mig senare till lärare, dels på grund av att ha fler dörrar öppna om jag skulle bli arbetslös men även för att jag har en dröm om att kunna hjälpa till i andra länder på ett eller annat sätt någon gång i framtiden, eventuellt när jag blir pensionär och vill hålla mig sysselsatt. Jag är som du och vill hjälpa till, pallar inte se varken människor eller djur fara illa på något sätt, så jag gör allt jag kan för att göra ”det rätta” <3

 • Stephanie skriver:

  Helt fantastiskt Bianca! Jag har arbetat som volontär på ett barnhem i Ghana, helt klart det bästa jag har gjort!
  Mina drömmar är även som dina att hjälpa folk och pluggar nu till socionom. Startar du upp någon verksamhet eller liknande, hojta till så är jag på! Fortsätt att vara den fantastiska person du är så kommer du gå långt och nå dina drömmar. Kramar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *