ÅNGESTPODDEN – ÅTERBESÖKET

I veckan gästade jag Ångestpodden igen för deras ”Återbesöket” tema som de ska släppa nu i April. Det blev ett fint avsnitt där vi öppnar upp oss om ätstörningar, stress, utmattning, panikångest attacker, hur det känns att vara känd osv. Alltid lika roligt att få gästa deras podd då de tar upp så viktiga ämnen som många av oss unga kvinnor bör lyssna på 🙂 Jag säger till när avsnittet kommer ut!

Jag har varit så dålig på att ta bilder här i Göteborg tyvärr. Går mest runt osminkad i stora tröjor och bara chillar. Har också typ den värsta mensvärken jag haft på flera år så gör inte mycket annat än att sova typ…. Dels för min mensvärk som sätter sig på nedre magen och ryggen men också för att jag blir så otroligt avslappnad här. Jag har verkligen inget jobb alls när jag är här i Göteborg och då blir jag så pass avslappnad av jag blir så otroligt trött. Tog en lång powernap igår på dagen OCH somnade i soffan i 2 hela timmar efter middagen igår. Så om ni vill följa mig med noggrant här så är det Instastory ni ska hålla utkik på 🙂

BTW så ska jag och Alice spela in ett nytt poddavsnitt imorgon och tänkte be er om hjälp om ämne ni vill att vi ska prata om?? Kommentera gärna i detta inlägg <3

Nu vet jag inte riktigt vad planerarna är. Phillipe ska plugga hela dagen till hans C-uppsats och jag ska bestämma mig om jag ska åka hem ikväll eller imorgon förmiddag.

PUSS <3

52 reaktioner på “ÅNGESTPODDEN – ÅTERBESÖKET”

 • Felicia skriver:

  Kul att du är med där igen, ska absolut lyssna, viktigt att det pratas om.
  Och skönt att du känner du kan slappna av hos Phillipe, Ta hand om dig och lyssna på kroppen först o främst <3

 • Elisabeth skriver:

  Mitt önsketema för er podd hade gärna varit ”Resor” och allt vad det innebär, eftersom det var så kul i senaste podden när Alice pratade om LA.

 • Elin skriver:

  Tycker ni ska prata om dejting! Tips på vad man kan göra på första dejten, dejter när man varit tillsammans ett tag, lite favoritrecept på vad man kan laga om man vill bjuda på middag på en dejt osv! Och era bästa/pinsammaste dejter!

  • Dina skriver:

   Håller med! Typ hur ska man tänka om alla sina vänner blir utbjudna när man själv inte blir det. Eller hur man ska tänka för att inte låta killar och dejtandet ta över ens tankar som: ”vad är fel på mig, varför vill ingen gå ut med mig”. Det hade varit intressant och veta om ni har varit i en liknande sits samt vad ni gjorde.

  • Bianca skriver:

   Tack för tipset!! 🙂

 • Annika skriver:

  För att lätta upp stämningen lite – Vill du se ett kul aprilskämt? Hahaha! Kolla denna sidan:

  https://swedigital.com/robot-jagar-fuskande-hundagare/

 • M skriver:

  Jag skulle gärna vilja att ni pratade om hur det är att börja träffa en person. Jag har precis börjat dejta en kille, men känner en osäkerhet kring att jag kanske känner mer för honom än han för mig. Jag vet att han fortfarande använder tinder, hur tänker ni där? Hur länge är det OK att använda tinder? Jag har inte heller raderat appen. Hur ska man inte vara för på, men ändå visa att man gillar personen? Hur ska man undvika att fokusera på de små negativa sakerna, och stirra sig blind på dem? Vad för tecken visar en kille när han gillar en tillbaka?

 • Nadinne Thyrell skriver:

  Du är verkligen en otroligt stark ung kvinna! Jag ÄSLAKAR verkligen dig! Jag ser upp till dig jättemycket❤️❤️

 • Jessica skriver:

  Era uppväxter hade vart intressant 😊

 • Maria skriver:

  tycker ni ska prata om hur man får en vårflirt/sommarflirt och allmänt om killar

 • Marie skriver:

  Hej!

  Jag tycker ni ska ha mer struktur i podden, just för att inte få ”panik” inför varje vecka om vad ni ska prata om. Mitt förslag är att ni pratar om:
  1.) Vad ni båda gjort under veckan
  2.) ”När jag gjorde bort mig” Läsare (Eller ni själva??) får maila in varje vecka om pinsamma händelser som ni sen läser upp o pratar om. Sofia o Pernilla har nåt liknande, och det är höjdpunkten i deras pod enl. mig 😉
  3.) Veckans fråga? Även här kan ju läsare maila in (Eller ni väljer ut nåt själva) som ni pratar om…. typ hur man gör slut, 1:a daten… osv…

  Vips har det gått typ 1 timme och ni är klara 😊
  Sen kör ni så varje vecka så slipper ni bli stressade över vad ni ska prata om.

  En annan sak ang. mensvärk…. vet inte hur ofta o ont du brukar ha, men har reagerat på att du skrivit om det flera ggr tidigare och det är inte normalt att ha ”för” ont så tycker du ska kolla så du inte har endometrios eller nåt.
  Väldigt vanligt…. 10% av alla kvinnor har det (många utan att ens veta om det)
  Jag har det och har haft mycket problem under min uppväxt (blir värre med åren om man går obehandlad) för mig tog det 20 år innan jag fick en diagnos p.g.a okunniga läkare!!
  DÄR har ni ett ämne att ta upp i podden. Många unga som lyssnar säkert o inte ens vet vad det är o att det är det dom lider av… Många tror att det är ”normalt” att ha så ont. Det är det INTE.
  Tack o lov var det min kompis som tillslut upplyste mig om denna sjukdom så jag fick hjälp.

  Puh… nu blev det ett långt inlägg. Hoppas du orkade läsa hela.

  Kram ❤

 • Linda skriver:

  Prata gärna om hur man håller kontakt med gamla vänner/hur man vågar ta upp kontakten med gamla vänner! Har insett på senare dar (är 26) att jag saknar många vänner jag hade under låg och högstadiet. Vänner som man var väldigt nära men som man sedan hade typ ett bråk med om något obetydligt och så pratade man aldrig mer igen… Så onödigt. Jag kan inte vara den enda människan i världen som saknar vänner från skoltiden? Skulle ni tycka det var ”konstigt ”om någon ni var vän med för 10år sedan plötsligt tog upp kontakten med er igen? Eller tror ni det finns en anledning att man inte är vänner längre – drömmer jag bara om den gamla goda tiden liksom då allt var mycket enklare? Skulle sååå mycket hellre ha tillbaka mina gamla vänner än att fokusera på att skaffa nya…. Kram!

  • Maria skriver:

   Hej =) Tänkte bara svara på detta också. Känner mig igen i din situation. Jag håller kontakt med gamla vännerna via Facebook. Att bjuda på en fika med dom kompisarna via Facebook i chatten är en väldigt bra ide. Efter självklart att man varit där i några veckor, ifall dom skulle behöva lite tid på sig att känna efter hur det känns att ha kontakt igen. Så har jag iallafall gjort. Fast har inte träffat dom nu än pga har ej råd att åka nånstans just nu. Men det kommer =) Fast inte med alla gamla kompisarna. Bara några. Andra kanske det kommer senare med dom eller så har man växt ifrån varann. Och att ha tålamod i denna process för ibland har dom inte tid direkt till en direkt eller vill inte ge tid för dom känner efter hur allt känns. Jag hoppas på en fika med några kompisar sen snart när jag har råd. Så roligt men läskigt också. Gamla goda tiden att ta till nutiden. Hoppas jag kunde hjälpa dig i detta också =) Kram på dig <3 =)

  • Bianca skriver:

   Tack för tipset!! 🙂

 • I skriver:

  Hej, ett ämne till podden skulle kunna vara mer om vänskap. Dålig vänskap, vänskap till det motsatta könet, barndomsvänner, nya vänner, tips på HUR och VAR man kan träffa nya människor osv osv. Kanske dela upp det i två avsnitt, ett med dålig vänskap å en med bra! Jag t.ex kan känna svartsjuka när mina bästa vänner skaffar nya vänner osv, hur hanterar man sånt?

 • Pernilla skriver:

  jag tycker att ni på något sätt ska involvera lyssnarna lite mer, be dem skicka in något ni diskuterar, pratar om, kanske vardagliga problem tjejer/killar har.

  En idé att skapa nån form av bucketslist, något ni till veckan därpå ska göra så pratar ni sedan om det hur det har gått osv om ni klarade de eller ej, tex ”i nästa veckas bucketlist ska Bianca testa på något, ta tag och boka något ni velat göra, hoppa fallskräm, fika med en lyssnare, äta veganskt en hel vecka, you name it” Hade vart väldigt kul!! Roligt om kanske läsarna hade fått bestämma vad ni ska göra nästa vecka eller att ni bestämmer åt varandra!!

  Puss och Kram!

 • Hanna skriver:

  Jag skulle gärna vilja att ni pratade om spiseforstyrrelse

 • Anna skriver:

  Hej, vill gärna höra om hur ni hanterar ångest, om man ska äta medicin, beroende på hur deppig man är. Vad gör att man mår bättre. Det här med prestation och vem man är är också intressant.
  Ha en fin påsk! Kram

 • Viggo skriver:

  Bianca du är så kol och om någon skriver en du kommentarer ska du inte bry dig för du är en av värdens Bianca

 • Viggo skriver:

  Ingen får skrina tasgiga kommentarer på din blog Bianca bara så du vet det och du har jete fina läppar

 • Amanda skriver:

  Ämne: Resor!! Ganaste minnen från resor samt tips på resemål!
  Annars så är typ ”Våra värsta fyllehistorier” alltid roligt att lyssna på 🙂

 • Amanda skriver:

  Massor av tips:
  -frågepodd, går nog alltid hem hos alla;)
  -”influencervärlden”
  -MAT
  -sex
  – Vänskap ( göra slut med en vän, avundsjuka, besvikelse osv)
  – Bikta er om pinsamma händelser
  – utmattning och ångest om ni vill vara mer deep
  Kram<3

 • Joanna skriver:

  – Skillnaderna mellan era uppväxter. Typiska scenarion som var/är vanligt hos Bianca och hos Alice.

  – Roliga/tokiga/sorgsna minnen från barndomen. Tex ”bästa/sämsta resan/upplevelsen/skoldagen/idrottslektionen/buset/pussen etc

  – ”Musik som väcker minnen”. En låt och vad det väcker hos er.

  – Filmer/serier/dokumentärer ni tycker om eller inte gillar

  – Vad äter ni till lunch/middag? Hur mycket spenderar ni på utemat?

  – Kul om pengar: hur ser era utgifter ut? Tex om ni skulle räkna i kategorier ”smink”, ”hårvård”, ”fika”, ”alkohol”, ”utemat”, ”kläder” etc.

  – Ni har pratat om utseende och komplex, men vad kämpar ni med mentalt? Vilka egenskaper tycker ni om hos er själva och varandra? Vad behöver eller vill ni jobba på?

  – kanske 10-20 snabba frågor? Fisk vs kyckling? Pizza vs hamburgare? Serie vs film? Bio vs hemma? Utekväll vs hemmakväll? Fixa håret eller sminka sig? Parresa eller kompisresa?

  – Vad tycker pojkvän/kompis/föräldrar/syskon om er podd, blogg, insta, sociala medier, yrke, kändisskap etc

  – Syskonrelationer. Vänskap. Bråk som uppstått, hur har det löst sig?

  – Ta upp dilemman och fall från lyssnare! Skulle vara jätteintressant och roligt om ni pratade och diskuterade kring någons dilemma eller problem. Tex som hon som var kär i mammans sambo (det var väl från er blogg? Haha).

  Heja er och er podd!

 • Stina skriver:

  Hur ofta tänker ni på er barndom? Jag kan gå förbi vissa gator jag bodde på förut och bli sjukt nostalgisk, sakna vänner och familj. Ibland kan jag lyssna på en gammal låt och jag dagdrömmer sedan i en hel dag om min första kärlek (fastän jag är i ett lyckligt förhållande). Ångest för mig är att sakna barndomen men känns som inget någon annan pratar om… Är det normalt att känna så här? Har ni upplevt detta?

  • Pia skriver:

   Jag känner jätteväl igen mig. Jag är så sentimental och längtar så tillbaka till vissa situationer, personer eller platser. Avskyr när traditioner ändras eller när något som varit bra tar slut. Jätteångest!

  • Bianca skriver:

   Tack för tipset!! 🙂

 • AnnaK skriver:

  Tog du bort min kommentar???
  Jag skrev att jag tycker det vore intressant om ni som är influensers diskuterade klimatångest. Många människor lider av det idag och många stannar på marken helt eller väljer sina flygresor noggrant pga klimatpåverkan. Hur tänker ni som är influensers kring det här med att resa och flyga och lägga ut fotografier och filmer från resor hit och dit? Detta är ett ämne som diskuteras runt många kaffebord på arbeten idag och just influensers och vilket liv ni lever och lägger upp på social media kom upp från en av mina kollegor för ngn månad sedan.

 • Ley skriver:

  var nyss i London och jag såg lägenheterna du fotade på din instagram (från hans lägenhet tror jag) och jag ba SHIT det huset är ju den på Biancas gram!!
  Vad pluggar Philipe i London förresten?

 • Maria skriver:

  Prata om skönhetsingrepp! 🙂 läppar, bröst osv.
  Ni är bäst! Puss på er :))

 • Sirena skriver:

  Hej Bianca!! Vore jätteintressant om du ville göra en Mallorca/Palma guide med massor av tips på var man kan äta, finaste stränderna osv. Ska nämligen dit i Maj (är det ens varmt då?) och vi är lite sugna på några dagar i och runt om Palma och sedan åka och bo några dagar på östkusten typ. Åker med pojkvännen så inte sugen på skit ställerna som Magaluf osv, kram!!

 • Josefine skriver:

  Hojta när det finns ute! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *