ETT FAVVO RECEPT

AMATRICIANA – RECEPT AV PHILLIPE:

Ingredienser

Salt – Peppar – Socker – Vitlök – Torkad chili – Olivolja – Guanciale (men går bra med pancetta också) – Basilika – Pecorino

Tomat på burk (polpo) – Bucatini

Såhär gör du:

  1. Stek guancialen i en stekpanna med en skvätt olivolja på hög värme. När den börjar bli knaprig, ta av den och lägg på en tallrik med papper på för att suga upp fettet.
  2. Behåll vätskan som blir kvar i pannan och tillsätt lite extra olivolja ifall det behövs. I med ”smashad” vitlök & basilika som ger god smak i pannan. Stör inte basilikan då du vill att den ska bli krispig och användas som garnering på pastan när den är klar. Ta bara av den när är klar och lägg den vid sidan så länge.
  3. När vitlöken har fått färg så kör du i tomaterna. Nu ska du alltså göra en tomatsås av allt detta. Så salta, peppra, i med en nypa socker och rör om. Låt tomatsåsen koka ner så den blir krämig och fin. Då kan du även tillsätta guancialen i pannan igen.
  4. I samma veva som du börjar med tomatsåsen så är det dags att börja koka pastan. Kom ihåg att salta pastavattnet RIKLIGT!! Synnerligen när du gör en tomatsås då tomaterna i sig innehåller väldigt hög sötma.
  5. När du känner att pastan är liiiiiite mer än al dente så kör du ner pastan i stekpannan med tomatsåsen och rör om. Spara gärna lite pastavatten vid sidan. Det är nämligen ett utmärkt knep när du värmer på pastan igen när den legat och svalnat i pannan.
  6. Serveringsdags! På med pecorino, peppra extra ifall du vill, häll på en skvätt olivolja för att tillsätta en extra fruktighet, basilikan och NJUUUUUT!
  7. PS! Jag blandade faktiskt pecorino & parmesanost vilket var sjukt gott.

 

Vi åt lunch inne i stan första dagen jag kom på ett ställe som heter SAK och ligger på Kungsportsplatsen i Götelaborg. Inget märkvärdigt men absolut gott 🙂 Brödet vi fick ibörjan var däremot sinnes!!

När Phillipes mamma bara slänger ihop en lunch lite snabbt….!!! Om jag kan laga mat som hon kan när jag bli mamma så är jag mer än nöjd!!

Vackra utsikter i Hovås när vi gick på våra promenader. Göteborg är verkligen så vackert <3 

Har glömt bort att visa er lite mobilbilder från Göteborg så det kommer nu här. Som vanligt är det främst mat och natur haha men jag glömde ta bilder på mig själv varenda dag jag var där. Såg däremot inte ut som mitt fräschaste jag så….. Var osminkad varje dag med enorm mensvärk haha… såg allt annat än fräsch ut liksom.

Nu ska jag ta vara på sista dagen med Phillipe innan han åker tillbaka för sista veckorna i London. Det blir lunch inne i stan och senare idag har jag bokat in Alice & Linnea för ett möte hemma hos mig. De ska få hjälpa mig med mitt projekt jag jobbar med. Och ikväll blir det utgång och förfest hos mig!!

Puss på er fina ni. Oavsett om ni är haters eller lovers så hoppas jag att ni får en fin dag, fokuserar på något positivt som gör er glada och jobbar mot era mål, oavsett yrke eller bakgrund <3

 

24 reaktioner på “ETT FAVVO RECEPT”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *