AMATRICIANA – RECEPT AV PHILLIPE:
Ingredienser:
Salt – Peppar – Socker – Vitlök – Torkad chili – Olivolja – Guanciale (men går bra med pancetta också) – Basilika – Pecorino
Tomat på burk (polpo) – Bucatini
Såhär gör du:
- Stek guancialen i en stekpanna med en skvätt olivolja på hög värme. När den börjar bli knaprig, ta av den och lägg på en tallrik med papper på för att suga upp fettet.
- Behåll vätskan som blir kvar i pannan och tillsätt lite extra olivolja ifall det behövs. I med ”smashad” vitlök & basilika som ger god smak i pannan. Stör inte basilikan då du vill att den ska bli krispig och användas som garnering på pastan när den är klar. Ta bara av den när är klar och lägg den vid sidan så länge.
- När vitlöken har fått färg så kör du i tomaterna. Nu ska du alltså göra en tomatsås av allt detta. Så salta, peppra, i med en nypa socker och rör om. Låt tomatsåsen koka ner så den blir krämig och fin. Då kan du även tillsätta guancialen i pannan igen.
- I samma veva som du börjar med tomatsåsen så är det dags att börja koka pastan. Kom ihåg att salta pastavattnet RIKLIGT!! Synnerligen när du gör en tomatsås då tomaterna i sig innehåller väldigt hög sötma.
- När du känner att pastan är liiiiiite mer än al dente så kör du ner pastan i stekpannan med tomatsåsen och rör om. Spara gärna lite pastavatten vid sidan. Det är nämligen ett utmärkt knep när du värmer på pastan igen när den legat och svalnat i pannan.
- Serveringsdags! På med pecorino, peppra extra ifall du vill, häll på en skvätt olivolja för att tillsätta en extra fruktighet, basilikan och NJUUUUUT!
- PS! Jag blandade faktiskt pecorino & parmesanost vilket var sjukt gott.
Vi åt lunch inne i stan första dagen jag kom på ett ställe som heter SAK och ligger på Kungsportsplatsen i Götelaborg. Inget märkvärdigt men absolut gott 🙂 Brödet vi fick ibörjan var däremot sinnes!!
När Phillipes mamma bara slänger ihop en lunch lite snabbt….!!! Om jag kan laga mat som hon kan när jag bli mamma så är jag mer än nöjd!!
Vackra utsikter i Hovås när vi gick på våra promenader. Göteborg är verkligen så vackert <3
Har glömt bort att visa er lite mobilbilder från Göteborg så det kommer nu här. Som vanligt är det främst mat och natur haha men jag glömde ta bilder på mig själv varenda dag jag var där. Såg däremot inte ut som mitt fräschaste jag så….. Var osminkad varje dag med enorm mensvärk haha… såg allt annat än fräsch ut liksom.
Nu ska jag ta vara på sista dagen med Phillipe innan han åker tillbaka för sista veckorna i London. Det blir lunch inne i stan och senare idag har jag bokat in Alice & Linnea för ett möte hemma hos mig. De ska få hjälpa mig med mitt projekt jag jobbar med. Och ikväll blir det utgång och förfest hos mig!!
Puss på er fina ni. Oavsett om ni är haters eller lovers så hoppas jag att ni får en fin dag, fokuserar på något positivt som gör er glada och jobbar mot era mål, oavsett yrke eller bakgrund <3
Vad är mängden för varje ingrediens? 🙂
Hej Bianca!
Har du tänkt på att skriva också på engelska? Jag är säker att du har många internationella följare och det skulle vara bra om de kunde också läsa. Jag är inte från Sverige, men har studerat lite svenska så jag förstår. Men det är svårt ibland för det finns ju slang osv.
Jo det är något jag funderat på, kanske borde kika närmare på det!
Låter väldigt gott! Grym blogg du har! Måste fråga varifrån din gråa tröja med ananas kommer ifrån?
Mmmm…Ser så gott ut😋
Det är sååå gooott!!
Lägg gärna ut fler recept😍 Älskar pasta och matlagning och tycker det är så kul när du och Benjamin lägger ut recept på pastan ni lagar och det ser så galet gott ut!:)
Jag ska försöka börja med det, roligt att du uppskattar det 🙂
Hej! Väldigt kul med ett recept! Det får du gärna lägga upp fler av 😃
Ha en fin dag!
Jag ska försöka börja med det, roligt att du uppskattar det 🙂
Hej!! Snälla kan inte du dela med dig av receptet till Aroma di limone från la perla??
Shit, vad kycklingen eller vad phillipes mamma lagat såg god ut och då tycker jag inte ens om kyckling under graviditeten 🙈
Jaaa hon lagar mat som smakar helt gudomligt!!!
Så gullig du är, älskar de sista raderna i ditt inlägg! Det är så man ska tänka ❤️
Tack också för recept – jag har hamnat i en matlagning svacka, och behöver inspo!
Varm kram till dig, fina du!
Testa och laga denna rätt du kommer älska den! Kram <3
Men alltso, vilken underbar blog!
Tack gulliga du!
Tips på BÄSTA restaurangen i Gbg!! Bonito, sjukt cool och fin inredning i en helt vanlig lägenhet. Japansk fusion typ, så värt ett besök!!!
Åhh men tack för tipset! 😀
Hej!
Älskar dina restaurang tips som du ger! Men kan inte du skriva om vilka dina favorit ställen i göteborg, som har den bästa pastan och italienska mat?
Puss och kram
Testade laga pastan idag – suuupergott! Snälla lägg upp fler recept? Vore DRÖM!! Älskar dig, tack på förhand!
Vad roligt!! Jo tänkte börja göra det 🙂
Underbara dig
Ser jätte gott ut det Philipes mamma lagat och även pastan men hade du kunnat skriva mängden på allt vore det bra❤️ För jag tänkte att det är bara att slänga ihop så mycket man tycker själv men jag är inte så gammal så jag vet inte (11 år) men ser i allafall super gått ut😋 PS din och Alice pod är…BÄST!!❤️