VILA I FRID

Jag ber om ursäkt för min frånvaro här på bloggen, men när nyheten kom i Fredags om att Tim dött så tog det på mig hårdare än vad jag trodde. Jag kände honom inte personligen men han var en av min storebror Olivers bästa kompisar när vi växte upp + att han är vän till många jag känner så det har på något sätt känt nära. Hans genialiska musik har berört så många världen över och har skapat så fina minnen för oss som är födda i samma generation som Tim. Hans dokumentär var så fantastiskt bra men samtidigt hemsk och så verklig…Något alla bör se!! Jag kan bara hoppas att han nu får vila och förhoppningsvis må bättre där han befinner sig nu. Mina tankar går ut till alla i hans familj under denna fruktansvärda tid <3

Jag förstår inte hur alla stora profiler runt om i världen fortfarande sitter och predikar om att man ska jobba hårt, hårdare och aldrig ge upp. Att konstant blicka framåt, konstant jobba mot sitt/sina mål och aldrig sakta ner. Att ta en paus, vila och stanna upp verkar tydligen vara tabu om man ska ”nå framgång”…. Vad framgång nu är?! Jag håller verkligen inte med när det kommer till denna totala stress som folk hetsar och uppmanar om. Alla vill jobba så hårt att man nästan går in i väggen för att nå framgång för att sedan ta det lugnt och vila… inprincip det livet man hade innan man började jobbade alldeles för hårt.

Framgång ska inte betyda att man ska spendera stor del av ens unga liv till att slita sönder sig själv för att nå en viss plats på företaget, ha en viss summa på kontot eller bli kändast & bäst i världen. Man ska absolut jobba hårt för att komma dit man själv vill men man måste jobba i den takt som passar en själv bäst. Alla kan inte leva i samma tempo och under samma press. Vi alla är olika och det viktigaste som jag verkligen vill uppmärksamma är att stanna upp oftare, ta in alla intryck, låta dem smälta och njuta av där man är just nu. Att inte konstant tänka framtid, framtid framtid utan att lägga vikt i det faktum att du faktiskt lever här och nu och du vill inte blicka tillbaka på livet sen och knapps minnas underbara kvällar med vänner, resor, en lycklig du och helt enkelt bara tiden. Vi måste bli bättre på att sakna ner och slappna av i den tanken om att vi behöver inte alltid göra allt, vara alla till lags, passa in överallt och prestera på topp jämt!

Det viktigaste är och ska alltid vara ens eget välmående. Att man är lycklig i det man gör, på det sättet man gör och dem man omringar sig med. Det måste vara en prioritet i ens liv innan det är försent <3

Nu kanske jag förmulerade mig lite konstigt men jag hoppas ni förstår vad jag vill få fram… jag känner så mycket om just detta så jag får ibland inte ihop exakt så som jag tänker för det är så mycket jag vill få med.

Vila I Frid vackra Tim och tusen tack för din underbara musik som kommer finnas med för evigt och för alltid. Du kommer vara saknad <3

88 reaktioner på “VILA I FRID”

 • Nadinne Thyrell skriver:

  Så fint skrivet❤️❤️❤️

 • sara skriver:

  Väldigt fint skrivet <3
  Kram

 • Caloveline skriver:

  Ååh vad fint skrivit❤❤❤

 • Linda skriver:

  Bianca detta var verkligen fint skrivit av dig från hjärtat och inte huvudet.
  Det var en mycket klok och vuxen text.
  Jag har ingen insta, faceb, snap mm så du får gärna skicka extra varm kram och kärlek till Oliver.
  Hoppas du behåller ditt kloka sätt Bianca i ditt eget arbetsliv och privatliv, var rädd om dig och ta hand om dig väl💞💞💞

 • Desirée skriver:

  Alltså jag håller med men ändå satt du i podden och sa att Isabella Löwengrip var din nya idol, hon är ju verkligen en sån som hetsar om att jobba så mycket så att man garanterat springer in i väggen? Eller har du ändrat åsikt efter det som hänt med Tim Bergling?

  • Bianca skriver:

   Jag har nog ändrat min åsikt 🙂

   • Tess skriver:

    Hej Bianca, fint inlägg om Tim. Fast jag absolut inte kände honom mer än genom hans musik så har hans bortgång malt i mig varje dag sedan allt hände. Kan verkligen förstå att du/ni som var närmare Tim har det ännu svårare med att t ex acceptera, förstå, bearbeta. Såg dokumentären om honom kanske en månad innan han dog. Dokumentären berörde mig djupt och jag kände mig så lättad och glad över att han till slut kom loss och kunde gå sin egen väg. Att han fick läka och bygga upp sig igen. Och så händer det här obeskrivligt sorgliga.
    Angående att du har eller inte har Isabella Löwengrip som en av dina idoler ser jag inte alls som något motsägelsefullt till inlägget om Tim. Stora skillnaden mellan Isabella och Tim är ju att Tim gjorde otroligt mycket och länge av något som egentligen inte passade honom, som han blev otroligt stressad av, som han inte trivdes med. Isabella ÄLSKAR det hon gör. Visst har även Isabella åkt på smällar, men lärt av dem och anpassar prestationen idag till vad hennes psyke och kropp klarar av. Isabella har dessutom ett psyke gjort av stål. Tim försökte verkligen att ändra sin tillvaro, men jag tror att han var alltför känslig och mottaglig för vad alla andra förväntade sig av honom. Han var en sårbar vacker själ som inte ville svika någon (och svek därför sig själv) som någon borde ha skyddat när han inte klarade av att göra det själv. Usch, vill bara gråta igen för vilken jädra tragedi!
    Bianca, återigen så är innehållet i ditt inlägg mycket klokt. Människor är olika med olika stor portion självkänsla, självkännedom och självförtroende. Känner man sig själv väl och därför vet vad man behöver för att må bra och hålla länge inom ffa arbetslivet så har man också styrkan att navigera sin tillvaro så att man för det mesta får leva och vara på en bra plats i livet. Du har helt rätt, det som passar en person är helt otänkbart för någon annan. Och framgång är något högst personligt. Nej fasiken, livet är för kort för att lämnas över till andra att bedöma/döma en person. Känner mig långrandig, men tänker också på din mor. Få har en sådan arbetsetik som hon har, Pernilla arbetar stenhårt. Men återigen, Pernilla älskar (för det mesta antar jag) det hon gör. Så Bianca, ta hand om dig och låt din inre välmåendekompass vägleda dig genom livet.

 • Matilda skriver:

  Kloka ord från dig där!!

 • Alicia skriver:

  Jag uppskattar verkligen din text, jättefint skrivet!💕

 • Debbie skriver:

  Så fint skrivet av dig Bianca! ❤️

 • Frida skriver:

  Vilket fint, klokt och viktigt inlägg Bianca!

 • Helena p skriver:

  Och tack till dig! För att du vågar säga det som andra inte vågar eller som andra bara tänker men inte säger. Det var klokt sagt av dig!

 • Alexandra skriver:

  Blir verkligen så glad att någon med inflytande äntligen tar upp denna aspekt. Att Tim gick bort skär verkligen i hjärtar och dokumentären påvisade verkligen hur något har gått sjukt snett i dagens samhälle gällande arbetshets och vad lycka och framgång är. Att våga sakta in är det läskigaste och, precis som du skriver, mest tabubelaga man kan göra idag vilket är SÅ JÄVLA fel.

 • Anna skriver:

  Så sant <3 Hoppas du tänker på det gällande dig själv också, jag tänker att det är lätt att ryckas med i allt roligt du blir erbjuden! Vila och ro är så himla viktigt och något våran generation inte riktigt har fått lära sig känns det som. Ta hand om dig <3 Och Tim, vila i frid!

 • Annica skriver:

  Tänker också på familjen vilken fruktansvärd chock för dem och alla berörda. Hemskt att det skulle gå såhär långt att ingen sa stopp och såg till att han fick bara vila och ta det lugnt.

 • M skriver:

  ❤️

 • Alicia skriver:

  Har aldrig kommenterat på en blogg förut. Men nu kan jag inte låta bli. Jag vill bara säga att det var otroligt bra och insiktsfullt skrivet av dig.

  🙂

 • S skriver:

  Så fint skrivet Bianca. Mest imponerad över hur klok du är trots din unga ålder och att du just nu är mitt uppe i en karriär som många knappt vågar drömma om och ändå förstår vikten av nuet. Tänk om jag insett det i din ålder och bromsat i tid. Wow vilken förebild du är❣️ / S

 • Amanda skriver:

  Åh så fint skrivet Bianca <3 jag såg filmen om Avicii och blev så upprörd när han låg på sjukhus med magkramper men ÄNDÅ så pushade alla honom!!! ALLA bara slet i honom och bara brydde sig om pengar och kändisskapet! BLEV GALEN!! Så hemskr!!! Alltid ba ” men lägg av du måste köra, tänk på pengarna” något i den stilen. BLIR SÅ IRRITERAD! Men man lärde sig verkligen någonting av det, även nu när jag själv har hamnat i en utmattning 7 månader tillbaka <3 alltså framgång och pengar är verkligen inte allt! Huvudsaken är att man är frisk och mår bra.
  Och fallet med Avicii visar att även fast han var stenrik och hade kändisskap så led han av en av den värsta psykiska ohälsan man kan ha!

  • Bianca skriver:

   Jag blev också såååå frustrerad när jag såg dokumentären, blev arg och besviken på att människorna runt omkring honom inte kunde tänka på honom i första hand 🙁

 • Kajza skriver:

  Japp.. idiotiska människor som tänker på sig själva. Jag vet EXAKT hur det är att krascha in i den berömda väggen. Jag har haft det jobbigt med mitt mående i flera års tid och levt med högt tempo och stress. En dag kom smällen… Jag kunde inte gå upp ur sängen ens, det här ledde till sjukskrivning i halvvår från skolan. Jag ville INTE missa skolan, komma efter alla kurser då det är mitt sista år men jag hade inget val, var tvungen att lyssna på min kropp. Utmattningen ledde till allvarliga konsekvenser som kognitiva problem, smärtor i kroppen, trötthet som inte går över. Fick läggas in på sjukhus till och med. Ja, så allvarligt kan det gå om man stressar sönder sig. Nu har 6 månader gått och jag är på bättringsvägen men jag går i mitt tempo, saktar upp.. en sak i taget. Stor återfallsrisk finns. Jag vill jobba efter studenten men jag måste ta itu med hälsan först och börja lite och försiktigt. När jag var som sämst så trodde människor på mig, inte när jag var på väg att krascha. De sa, äsch vila dig, ryck upp dig, sluta deppa, tänk positivt, hur svårt ska det vara.. All press HELA TIDEN med prestationen. Om jag inte lyssnade på min kropp och sjukskrev mig så skulle jag säkert vart i allvarligt läge IDAG.

  Så ja, jag blir så ARG när människor inte fattar innebörden av psykisk ohälsa och fysisk belastning att det hör ihop.. Vart är respekten?

  Fint skrivet Bianca. Ta hand om din kropp, jag vill inte att du ska råka ut som jag har fått göra. Kram <3

 • Cilla skriver:

  En fin och viktig reflektion om livet 💕.

 • Amanda skriver:

  Det är så himla tragiskt att en så ung människa avlider…..

  På min blogg kan du läsa allt ifrån kvinnokroppen, psykisk ohälsa, tips och mycket mer! Kolla gärna in där om du finner dom ämnena intressanta!

 • SARALEO.SE skriver:

  Himla fint skrivet hjärtat ❥

 • Freja skriver:

  Ååh <3 Så jävla bra skrivet blev rörd till tårar.. Du satte ord precis på mina känslor. Bästa Bianca!

 • Amanda skriver:

  Jättefint skrivet! <3

 • David skriver:

  Här är en bra intervju med din bror inför Eurovision. Gjord av en fan site för tävlingen! Blir kul att se honom i Lissabon! ✨✨✨

  https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=F6n270PWJ8w

 • Davve skriver:

  Förresten, din styling i kvällens Breaking News är on point!👏🏻👏🏻👏🏻👌🏻 Så vacker!

 • Matilde skriver:

  Väldigt fint och klokt skrivet! Känns fantastiskt att läsa de här kloka orden från dig som ändå är mitt uppe i hela influencervärlden där det är mycket fokus på yta, prestation, framgång, och saker och ting som ser bra ut utåt, på Instagram etc. Du kommer komma så långt och förhoppningsvis hålla hela vägen med de går insikterna tror jag verkligen!

  Jag känner igen mig i mycket det du skriver och har själv ändrat syn på framgång och vad som är viktigt i livet. Har alltid haft lätt för mig i skolan och hårda krav på mig själv så fram tills för ett par år sedan fanns det inget annat på kartan för mig än att komma in på några av de bästa och mest kända skolorna i världen, få högsta betygen, massvis av stipendier, och sen jobben ”alla ville ha”. När jag i princip hade allt jag strävat efter insåg jag att det inte betydde något eftersom ”the job a million girls would kill for” var helt orimligt stressigt och jag gick tillslut också in i väggen. Nu har jag helt ändrat sättet jag jobbar på, gör det i min takt, tar hand om mig själv och försöker fokusera på att må bra och inte tänka på vad som ser bra ut i andras ögon.

  Åter igen, tack för din kloka text och för en väldigt inspirerande blogg. Du är grym!

  • Bianca skriver:

   Tack så hemskt mycket <3 Vad skönt att läsa att du kom till insikt med att du behövde ändra ditt liv, så starkt!

 • Alexandra skriver:

  Så fint skrivit❤️

 • Anna skriver:

  Fruktansvärt på alla sätt… men väldigt fint skrivet Bianca och tack för att du belyser detta.
  Vårt samhälle är verkligen allt annat än friskt, när man värdesätter människor efter deras tjocklek på plånboken, hur fint deras instagramflöde är, hur glansigt hår du har, eller vilken bil man kör. Istället för allt annat som FAKTISKT spelar någon roll i livet. Hur man behandlar andra människor, djur och natur och allt som kommer med det. Denna ständiga press förstör människor inifrån och ut…
  Det var verkligen smärtsamt att se dokumentären om Tim. Kände honom inte alls (älskar hans musik däremot och all edm), men jag har gråtit hela helgen och gör det fortfarande. Som någon skrev, ”detta är bottenlöst sorgligt”.
  Kanske blev jag så tagen för att jag själv lider av ångest, grov ångest och panikångestattacker, sedan så länge jag kan minnas och idag är jag 26 år. Jag kände igen mig läskigt mycket när jag såg dokumentären. Och då är jag en helt vanlig tjej från Göteborg. Men det spelar väl ingen roll det där, är själen sargad så spelar ingen ”framgång” (precis som du säger, vad i hela friden är framgång? Borde inte den mätas i lycka?) någon roll eller om du jobbar på pressbyrån i nån förort.. Är man en stressad och orolig själv så är man det oavsett.

  Tack igen för att du är en otroligt fin förebild.
  tillskillnad från detta inlägg –> http://www.isabellalowengrip.se/2018/02/min-forsta-princip/comment-page-1/
  Där hon skriver princip helt tvärt om. Jobbar du inte hårt som fan, är du inte framgångsrik.

  Jag beklagar verkligen sorgen för alla som kände Tim på ett eller annat sätt. Jag hoppas att var han än är, har funnit frid och gör det han älskar.
  Massor av kramar <3

  • Bianca skriver:

   Tack för din fina kommentar och för att du öppet berättar om din psykiska ohälsa, för vi måste börja prata om det <3

 • Louise skriver:

  Instämmer, världen är på tok för stressad. Man ska ta det i sin egna takt, så mår man mycket bättre.

  Tror Tims bortgång har berört många utan att de kände honom. Hans musik var och är fantastisk, synd vi inte fick njuta av hans skapande ett litet tag till… men vi har en avsatt tid här på jorden ❤️

 • Suck skriver:

  Men snälla människa kan du bara sluta skriva om saker som bara är fucking bullshit, ingen normal svenne gillar dig ändå och ditt jävla mediahorande, please get The fuck out of newspapers

  • Bianca skriver:

   Det får vara din åsikt. Men tala inte för andra!

  • Anna skriver:

   Nämen oj, det var den värsta kommentaren jag läst på länge. Hoppas du vaknar upp någon dag som en bättre och gladare människa för det du skrev var ren ondska – så gör man inte mot en annan människa även om det du skriver skulle råka vara din åsikt.

  • Moa skriver:

   Först vill jag säga till dig ”suck” att ditt inlägg är otroligt onödigt. Du får tycka och tänka vad du vill men vad får du ut av att skriva hat till någon annan?

   För det andra väljer inte Bianca att vara med i tidningen utan det är de som väljer att skriva om henne. Om du vill ha en förändring på det får du kontakta dem.

   För det tredje – sluta läs denna blogg om det stör dig så mycket. Sluta läs alla artiklar om Bianca. Ingen har tvingat dig.

 • Hanna skriver:

  Var ett stort fan av Tim älskade hans musik, detta är verkligen sorglig nyhet, alla tankar går till familj o vänner, Bianca du är underbar❤️

  Vila i frid Tim❤️

 • Sara skriver:

  Jag håller med! Det är klart att man skall arbeta hårt och göra sitt bästa, men på en rimlig nivå. Man måste se till att återhämta sig också.

  Jag kom att tänka på boken ”Unterm Rad” av Hermann Hesse. Den handlar om en ung pojke som är jättebegåvad och ambitiös, men till slut dör på grund av att folk i hans omgivning pressat honom alldeles för hårt.

 • Ann-Christine skriver:

  Du har fattat grejen med livet.
  Själv har jag en plan om att gå i pension vid 60. Jag har några år dit, men jag funderar på det varenda dag. Jag har inga barn och har inte fått något avbrott i arbetslivet och jag tror det är viktigt. Så jag samlar liksom ihop barnledighetstiden och tar den innan den ”riktiga” pensionsåldern är inne. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag sliter på bara för att jag ska slita på och så får jag bröstcancer eller något annat elände vid 65.
  Visst, det är helt ok att jobba, men det är inget självändamål. Jag jobbar enbart för att 1) ha tak över huvudet och mat i magen 2) kunna göra det jag vill när jag är ledig.
  Jag blir förskräckt när folk hänger kvar på sina jobb för att de inte vet vad de ska göra när de inte har ett jobb att gå till eller vill ha någon att prata med på dagarna. Har de inga intressen? Det är ett fattigt liv anser jag.

 • Bianca skriver:

  Alla orkar olika mycket och har olika intressen. Så länge man gör det som man själv mår bra av!

 • MT skriver:

  Bless! <3

 • Felicia skriver:

  Gud. Blev så berörd av det du skriver, och tycker verkligen att det stämmer. Man måste stanna upp, se, njuta och andas ut. Man får inte glömma bort sig själv mitt i vårat samhälle av krav, måsten och förväntningar. Kan ju inte prata för någon annan än mig själv… men känner att om man fortsätter och fortsätter tvätta ur sig själv, göra lite och lite till. Känner man sig tillslut inte som mer än en urkramad trasa, och man är värd så mycket mer än det. Man är värd att få leva och att njuta av det. Ibland måste vi nog ta oss rätten att andas, göra ingenting och må bra, utan att ha dåligt samvete för det. Kram

 • Sandra skriver:

  BRA och jävligt viktigt skrivet! Jätteskönt också att det kommer från en så grym och mäktig tjej som du – förstår att du ibland önskar att du inte sågs som en förebild, för det är inget du själv valt att bli, men att en person som har så många som ser upp till henne använder sitt utrymme till att sprida ett så viktigt budskap, är jättemkt värt! Och resten av det du gör är så jävla mkt girlpower det också. detta är sann inspiration! Tack❤️

  • Bianca skriver:

   Tycker det är så viktigt att jag som offentlig person pratar om sånt här, och blir glad när ni tycker detsamma <3

 • Cecilia skriver:

  Så OTROLIGT fint skrivet av dig!! Blir helt rörd

 • Jessica skriver:

  Så fint skrivet Bianca, man måste absolut tänka på sin hälsa och göra vad som gör en glad och inte för att andra pressar en till att göra saker som man kanske inte vill göra.

  Vila i Frid Tim ❤️😢

 • Gabriella skriver:

  Tim fick sin barndom och sina tonår sedan sålde han sin själ till djävulen 💔

 • Annica skriver:

  Så fint skrivet Bianca. Som alltid lyser det genom allt vilken genuint godhjärtad och kärleksfull människa du är. Tack för att vi får lära känna dig genom insta blogg wahlgrens världs etc. Känns på riktigt som ett privilegium! ♥️♥️

 • Martina skriver:

  Helt rätt inställning till livet Bianca! – anser jag. All hets och stress och ”jag är bättre än dig”-mentalitet kommer göra att vi inte har några friska glada människor i samhället tillslut. Men ska göra det man blir lycklig av, i en takt som passar en själv! Du verkar vara en så sjuk härlig människa, fortsätt vara dig själv! Kramar M ❤️

 • Maria skriver:

  Fins skrivet du är så fin ❤️ R.I.P Avicii

 • Emma skriver:

  Du behöver verkligen inte svara för det kommer va en lite längre kommentar

  Jag heter Emma och jobbar på ett matlager i Oslo. Jag har närstan jobbat där i 2 år snart då jag också fått jobba både lördag och söndagar vart annan vecka.
  Jag har pratat med mitt jobb och det är medvetna om att jag mår psykiskt dåligt av att jobba helgerna som tar kål på en där tiderna är extremt tidiga? Än vanliga jobb. Men detta företag och alla mina ledare är medvetna om detta, jag har gått på hur många möten som helst, (om helger) att det får räcka nu jag klarar inte det längre… men det säger konstant att ”vi kan inte göra något”.

  Vilket är bullshit säger jag. Det är deras ansvar men de väljer att blunda åt detta o det ända de skulle kunna göra är att TA BORT HELGDAGARNA.
  Så efter att pushat på olika personer och ledare på företaget nu i flera månader så har de gått med 1 MÅNAD UTAN HELG???? What? De säger vi ”vi ser att du mår dåligt ju”. Jag hade aldrig fått 1 månad om inte jag hade pushat på dem.

  Ska byta jobb o flytta till Sverige är min plan. Hälsan är viktig, och att vara på ett jobb som utnyttjar en till den grad att de längre inte kan diskutera o se vad som händer mitt framför en. Är det sjukaste jag upplevt, men försöker va positiv och se framåt.

  Vill bara tacka Bianca för att du är i min vardag på tvn, mobil och i mina hörlurar under jobb tiden. Du är en som motiverar mig på så många nivåer och saker som jag knappt visste. Tack igen❤️❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *