TILL DIG SOM HAR EN ÄTSTÖRNING <3

LYSSNA HÄR 

För några veckor sedan besökte jag en klinik här i Sthlm för ätstörningar. Jag fick träffa & prata med en läkare & en beteendevetare som förändrade hela min syn på min sjukdom på bara 1h. En timma som nu gjort att jag kämpar mer än någonsin för att bli frisk och att bli helt frisk denna gången! Det är dags för mig att förstå innebörden av vad min sjukdom bulimi gör med mig. Hur den tar sönder mig och bryter ned mig totalt. Hur den mobbar mig varje dag och trycker ned mig konstant. Hur den tar över hela mitt liv och hur mycket den får mig att hata mig själv. Men nu orkar jag inte mer! Nu har jag fått nog!

Jag behöver hjälp. Så som alla ni andra behöver hjälp. Jag behöver prata med en expert, få hjälp på riktigt och förhoppningsvis sitta här en dag och säga att nu är jag helt frisk. Men jag har förstått att jag inte kommer kunna komma dit utan den hjälpen.

Efter det mötet förstod jag också hur mycket min röst hjälper många av er där ute som lider av samma sjukdom, onda tankar, kroppshets och ångest. Jag förstod att jag måste ta min roll som förebild på allvar.

Detta avsnitt är till dig som lider av ätstörningar och har fått nog av att den äter upp dig och får dig att må så fruktansvärt dåligt. Det finns hjälp att få och det går att bli frisk!!

Snälla lyssna på detta avsnitt <3

Var din bästa som enbart vill dig väl. Var ditt största stöd. Hjälp dig själv inse hur fantastisk du är. Älska dig själv varje dag och tryck bort mobbaren i dig <3 

106 reaktioner på “TILL DIG SOM HAR EN ÄTSTÖRNING <3”

 • Daysie skriver:

  Power! Jag tror på dej B 🙋‍♀️!

 • Sanna skriver:

  Så viktigt avsnitt!!!! Det finns ett vackert liv efter ätstörningen som är värt att kämpa för. ❤️

 • m skriver:

  Bianca, hoppas du inser vilken enorm skillnad du gör och kommer göra för unga tjejer. Det du gör är bara wow. Du tar ditt ansvar som offentlig person, att du använder dina sociala medier till att lyfta viktiga samhällsproblem så som psykisk ohälsa är djupt imponerande.
  STOR KRAM till dig /sjuksköterska

 • Emilia skriver:

  Jag började gråta bara av texten, det är så jävla fint de du gör Bianca! Att du hjälper så många där ute och att du som bloggare tar din roll på allvar. Så jävla fint

 • Nathalie skriver:

  Så glad att du tar upp det här ämnet!! Jag är såklart inte glad att du lider av bulimi, men jag vet att din röst är viktig!! Jag har själv varit sjuk i ätstörningar i ganska många år nu, både anorexi och bulimi och det är ett helvete!
  Kram <3

 • Anna skriver:

  Hej! Vill bara berätta att detta avsnitt är så extremt extremt viktigt och modigt att ni publicerat. Jag vet fan inte många som gjort något liknande och det känns som en tung sten bara släppt från bröstet när ni pratar om att det faktiskt inte är normalt med alla dessa ”what I eat in a day” videos. Har länge också funderat på om jag har någon ätstörning eller inte, men när läkaren sa symtomen i podden lättade mitt bröst ännu mer för att jag dirrekt kunde sätta en diagnos. Helt ärligt, säga vad man vill om influencers osv men det ni gör är helt helt helt fantastiskt och ta verkligen åt er av det!!!! Bianca att du vågar prata så öppet tror jag förändrar så många unga tjejers liv och vardag… Tack tack tack för det ni gör för mig och så många andra. Guld!!

 • Malin skriver:

  Jag känner inte er, men vill bara säga att ni är så sjukt bra, så sjukt kloka och fina individer och att ni GÖR skillnad! Jag lider inte utav en ätstörning och har alltid varit rätt säker i mig själv, men jag har följt er så himla länge på sociala medier och inte missat ett enda poddavsnitt och ni har gett mig så sjukt mycket inspiration till att vara mer öppen, godhjärtad, hjälpsam, peppande och bara ja; njuta utav livet och allt vad livet ger! Ni och era röster BEHÖVS så mycket i dagens samhälle, och jag är så glad att ni vill dela med er utav alla dessa viktiga samtalsämnen ni tar upp. Jag tror verkligen på att ska det någon gång förändras och gå mot rätt riktning så tror jag verkligen att man ska börja prata mer öppet om saker, att man inte ska behöva skämmas för det, och att ni gör det och det NI bidrar med kommer göra stor skillnad. ALL CRED till er underbara tjejer, tillsammans är vi starka! <33

 • Ullis skriver:

  Viktigt ämne! Om man inte själv är drabbad är det svårt att sätta sig in i hur det är att ha denna sjukdom. Hoppas att du lyckas bli frisk. Jag tror på dig! ❤️

 • EVA skriver:

  TACK FÖR ATT NI ÄR SVERIGES BÄSTA INFLUENCERS. :’( <3 älskar dig

 • Bell skriver:

  Jag har varit sjuk i 7 år och väntat så länge på att någon ska ta upp det på det här sättet. <3 Jättebra avsnitt!

 • Alice skriver:

  Bianca du har växt så mycket i mina ögon. Jag verkligen avgudar dig, du har en fantastisk energi och bara en så härlig Auora. Stay awesome!!

 • Ellen skriver:

  Fantastiskt avsnitt. Ser verkligen upp till er.

  Jag har bara en fråga: Jag känner en person som berättat för mig att hon kräkts i vissa perioder under flera år men inte uttalat själv att hon är sjuk och har bulimi. Hon har inte kräkts på ett par månader men jag vet att hon är långt ifrån fri från de tankarna. Hade du mått sämre/tagit illa upp om någon i din omgivning bett dig lyssna på dagens avsnitt av podden när du var mitt uppe i det? Vill inte göra något värre men jag hoppas verkligen att ert avsnitt skulle kunna hjälpa henne. Det är så svårt eftersom jag själv inte är drabbad av en ätstörning. Tack för allt fint ni gör.

 • A skriver:

  Heje Bianca, jag har själv varit sjuk i många år till jag fick hjälp på Mandometerkliniken i Danderyd. De gav mig mitt liv tillbaka. De har en jättebra hemsida, med drop in besök. . Nu går jag på OA med. Önskar dig allt gott & kraft på vägen ! Med vänlig hälsning, -a

 • Dixi Wonderland skriver:

  Jag har inte lyssnat på avsnittet än men som de flesta andra så har även jag haft ätstörningar under min uppväxt. Tack för att du är så modig Bianca som vågar dela med dig! Jag tror stenhårt och kom ihåg att det spelar ingen roll hur många gånger du faller så länge du ställer dig upp igen <3

 • Camilla skriver:

  Vilket viktigt avsnitt! Kan bara se vilken skillnad det kan göra för så många, speciellt de yngre som ser upp till dig. Att höra att det är okej att erkänna att man behöver hjälp. Att en ätstörning är en sjukdom, inte en inbillning etc.

  Jag har problem med IBS men har haft tur att aldrig haft en ätstörning på så sätt att jag mått dåligt psykiskt av vad jag äter. Däremot märker jag hur jag tänker mer på min IBS på sistone då det påverkar mitt yttre. Särskilt när utomstående frågar ”Är du gravid?” när jag egentligen bara är uppsvullen. 😛

  Har aldrig riktigt tänkt på det så mycket som på sistone. Har haft tur att jag tidigare kunnat äta vad som helst, utan att det har ändrat min kropp. Antar att det kommer med åren att det till sist visar sig. Särskilt om man är dålig på att träna, som jag verkligen är. 😉

  Hursomhelst, ert podcast är verkligen så gripande. Ett så djupt ämne som inte riktigt vågas ta upp trots att det borde göra det. Hade absolut ingen koll på att bulimi är så mycket vanligare än anorexi. Jag lärde mig riktigt mycket här, och detta som någon som inte lider av något av det. Superbra initiativ att välja vara öppna med era problem som många andra känner igen sig i!

 • Rebecca skriver:

  Så otroligt bra avsnitt. Man blir tårögd. Tack för att du orkar göra det här inför allas ögon, är så säker på att du hjälper så otroligt många och även dig själv i och med detta <3

 • Isabella skriver:

  Hej!
  Lyssnade precis klart på avsnittet och vill egentligen bara säga tack. Tack för att ni tar upp ett sådant otroligt viktigt ämne och tack för att DU Bianca vågar vara öppen.
  Tack för att ni, genom er podd men framförallt detta avsnitt, fått mig att inse att jag behöver hjälp och att det inte är något fel med det.

  Massa kramar till dig

 • Jennifer Pedersen skriver:

  Var din bästa som enbart vill dig väl. Var ditt största stöd. Hjälp dig själv inse hur fantastisk du är. Älska dig själv varje dag och tryck bort mobbaren i dig <3 

  När jag läste texten ovan så började jag faktiskt att gråta. Texten träffade mig rakt i hjärtat ❤ Tack för att du är du Bianca och för att du använder din plattform till ngt så bra som detta ❤ Stor kram!

 • Malin skriver:

  Fina Bianca!!! Jag sitter här och är precis i början av en lång resa har jag förstått… Jag har en 13- årig flicka som vi för en månad sen fick reda på lider av ätstörning… Hela vår värld är upp o ner nu… Ser hur hon framför mina ögon håller på att förändras.. Både till det yttre och allt som är HON😪 Vi når inte fram… Visade henne vad du skrivit och att hon borde lyssna på erat avsnitt, men hon blir bara arg…Har ingen sjukdomsinsikt alls 😢 NU Väntar vi bara på att få hjälp, under tiden läser jag på allt jag kommer över , vill stå redo att ta fighten mot detta hemska monster som vill ta över min älskade dotters kropp o själ😰 Nu ska jag ut o lyssna, tack för allt och att DU är DU, alldeles, alldeles underbar, vacker, rolig, älskvärd ❤️❤️❤️

 • Kajsa skriver:

  Tack. Bara ett stort fett jävla tack. Ni är guld <3

 • Mia skriver:

  Ville bara säga att jag tycker du är grymt modig och så förståndig. Du kommer och är allaredan ett ansikte utåt för alla de som har någon typ av ätstörning! Go girl! 👍Du är så bra! 🙏Kram från Mia

 • Viktor Högnäs skriver:

  Intressant inlägg faktiskt! 🙂

 • malin skriver:

  Hej B. Du är grymt stark som söker hjälp .Detta är första gången jag skriver till dig, har läst din blogg länge . Jag är 40 plus och har haft bullimi i större delan av mitt liv , började med anorexi som lägst vikt 36 kilo till 170 cm . Har även haft andra symptom på att straffa sig själv tex genom rakblad . Min hjälp bort från eländet var genom min rosenterapi. Kvinnan sa att själen sitter i köttet, JO du tänkte jag !!! Jag tyckte det var ok att skada kroppen men när hon sa så insåg jag att jag skadade min själ med . Och där tog det stopp , i samband med detta avstod jag även från det mesta i köttväg, inte veg men nästan.. Kram till dig

 • Topless skriver:

  Väldigt bra skrivet! Modeindustrin har skapat ett ideal med alltför smala tjejer. Det blir ju bara problem för tjejerna med ångest över vikten och utseendet, och killarna säger också att de inte vill att tjejer ska vara så smala. Hoppas verkligen att du blir helt fri från problemet.

 • Matilda skriver:

  Underbart starkt avsnitt! Guld till er <3
  Men något ni kan tänka på i era avsnitt, oavsett vad de handlar om – dra inte ut på allt, jag tappar tyvärr bort mig vad ni pratar om när en mening blir flera minuter lång.. Händer varje avsnitt och det gör tyvärr att jag inte klarar av att lyssna igenom hela timmen på en gång för de tar sån tid att komma till "mål"..
  Annars guld!

  • Bianca skriver:

   Tack fina fina du <3 Blir så glad att avsnittet uppskattas, för det är så viktigt! Tack för åsikterna också 🙂

 • Emma skriver:

  Jätte bra avsnitt. Ni borde ha ett till med henne där ni låter era lyssnare skicka in frågor. Det är ett sånt viktigt ämne som tåls prata mycket om.

  • Bianca skriver:

   Tack fina fina du <3 Blir så glad att avsnittet uppskattas, för det är så viktigt! Tack för tipset 🙂

 • Sara skriver:

  Fruktansvärt bra avsnitt! Känner igen mig så mycket i hur det är att vara vän till någon/några med en ätstörning. Den maktlösheten är så frustrerande för man älskar sin vän så mycket och vill den så väl. Tack för att ni lyfter detta ❤️

 • Sussie skriver:

  Heja dig Bianca! Så glad för att du använder dina plattformar till att hjälpa unga tjejer på det här sättet! Fler influencers borde ta efter & lyfta något ämne som ligger dem varmt om hjärtat. Miljö, psykisk ohälsa, pengar till cancerforskning, rädda barnen etc. Er röst spelar roll & ni kan hjälpa så många där ute! ALL KÄRLEK för att du är en sån fin medmänniska!

 • Bea skriver:

  Jag tänker tillbaka på alla timmar, dagar och år som jag kämpat mot ätstörningar. Middagar där istället för att uppleva en härlig stund med familj och vänner satt jag och räknade kalorier och hur jag skulle kunna bli av med dom. Det var enormt påfrestande både fysiskt och mentalt. Jag väljer att inte älta den tiden utan istället vara glad åt den tid jag har nu när jag är fri från helvetet. Jag är snäll med mig själv igen. Det går verkligen att bli frisk och det är en sådan frihet bokstavligen och bildligt! All lycka till dig.

 • Anna skriver:

  Hej Bianca!

  Du är så bra att du försöker hjälpa unga tjejer som kanske lider av ätstörningar <3 Men jag kommenterar här för jag tycker också att det är SÅ BRA att du har gått ut med att Ex on the Beach är ett fasansfullt program!!! Sättet killarna behandlar tjejer i det programmet är helt sjukt och det är oroväckande att unga människor kanske kollar på det programmet och accepterar det som normalt beteende. Jag har själv varit i en relation då min pojkvän psykiskt mobbade mig men jag var stark nog att at mig ur det.. men alla tjejer lyckas inte med det och mår extremt dåligt. Det är så viktigt och bra när profiler som du själv sätter ner foten. Du är grym!!!!!!!!!!!!!!

 • Angeli skriver:

  Otroligt bra podd ! Lyssnar sällan på poddar men detta avsnitt kunde jag inte slita mig ifrån. Så vettigt att ta upp detta! Men i och med din bulimi tycker jag det är så otroligt svårt att veta vad du ( och /andra i liknande situationer) är sant med i dina inlägg angående mat. När du är på restaurang och ser ut att äta jättegod mat och du skriver/uttalar dig om att allt var fantastiskt . Hur mycket av det behåller du? Vad är verklighet och vad döljs i och med din sjukdom.. blir så rädd för att så många lider av någon typ av ätstörning att jag blir mörkrädd 🙁 och vad ska man lite på om hur folk pratat om mat och vad ska man se igenom och läsa av att det inte är ett sunt beteende ..?:( tack för att du är en sån stor förebild och sprider sån energi!

 • Amanda skriver:

  SPOT ON!!! Ni är fantastiska tjejer. Tack för ni sätter ord på mina tankar <3

 • Jenny skriver:

  Så bra, lyssnar och tar till mig. Jag är 42 och har lidit av ätstörningar sedan jag var 12 år. Precis som du säger, man äts upp inifrån. Jag ska ta tag i det här nu❤️ tack tack tack

 • Linn skriver:

  Du är så modig och stark Bianca, TACK för allt du gör. Har själv lidit av en ätstörning i flera år, men detta avsnitt öppnade verkligen upp mina ögon, det finns så mycket mer att leva för. Tack för att ni är några av de få som faktiskt använder era social medier till att göra stor skillnad hos så många människor.

 • Ellinore skriver:

  SJUKT BRA AVSNITT! NI ÄR GRYMMA<3

 • Anastasia skriver:

  Hej Bianca! Jag har själv lidit av anorexi och bulimi och fick hjälp av SCÄ. Det hjälpte mig verkligen på vägen. Det är en lång väg att bli frisk men det viktigaste är att ta första steget. Det är inte lätt men det är värt det i slutändan. Hoppas allt det bästa för dig och alla andra som lider med någon sorts ätstörning. Det finns så mycket mer till livet. Jag blir så ledsen när jag tittar tillbaka på hur jag har plågat min kropp genom åren. Är så viktigt att ta hand om sig själv!

 • Mia skriver:

  Så bra att du får hjälp! Och så fint att du även förstår vilken påverkan du har på människor. Och då tror jag att det gäller alla åldrar. Själv är jag över 50 och ”mobbar” ofta mig själv över min kropp. Låt oss sluta med det och Leva life istället. Vara snälla mot oss själva och alla andra <3.

 • F skriver:

  Men wow, vilket fantastiskt avsnitt!! Du är en bra förebild för unga tjejer där ute, Bianca. Du gör skillnad, fortsätt med det <3

 • Emelie skriver:

  Bra avsnitt men hoppas att det blir mindre ätstörningar, sex och relationsproblem i podden. /Mvh en som blivit frisk från grava ätstörningar

  • Madde skriver:

   Dem pratar om vad dem vill. Passar inte det dig – byt podd helt enkelt.

   Alla vill prata om sex (vem ÄLSKAR inte sex????), och ätstörningar är ett väldigt viktigt ämne som aldrig kan bli uttjatat snarare tvärtom!!!!

   • Madde skriver:

    Jag har rätt att framföra min åsikt och har inte sagt att jag lyssnar på varje avsnitt. Jag skrev HOPPAS att det blir andra avsnitt o har sett att o de har fått fler kommentarer om att ämnena börjar bli uttjatade och tycker om podden o tjejerna. Ja vi älskar alla sex men varannat avsnitt behöver inte handla om det. Så tagga ner!

 • Fredrika skriver:

  Hej fina,

  Vill tacka för det du gör för så många av oss – för dig själv. SÅ viktigt att uppmärksamma, upprepa och understryka – en ätstörning ska ALDRIG någonsin igen anses tabubelagd. Jag ser fram emot att lyssna på avsnittet!

  Får jag fråga vilken mottagning ni sökte er till?

  Kram,
  Fredrika

  • Bianca skriver:

   Tack fina fina du <3 Blir så glad att avsnittet uppskattas, för det är så viktigt! Mottagningen vi pratade med är Stockholms centrum för ätstörningar.

 • Madde skriver:

  Jättebra avsnitt!!! Beteendevetaren hade sån otroligt lugn och behaglig röst att lyssna på. Tack för ett bra och viktigt avsnitt! <3

 • Lina skriver:

  Otroligt bra avsnitt. Har själv varit sjuk i anorexia i många år och har just nu en svacka. Det var så skönt att höra er prata och bara få känslan av att inte vara ensam. Det betyder verkligen jätte mycket. Tack! <3

  • Bianca skriver:

   Tack fina fina du <3 Blir så glad att avsnittet uppskattas, för det är så viktigt! Du är aldrig ensam <3

 • Jansson skriver:

  Så bra poddavsnitt!! Jag har själv lidit av ätstörningar i 18 år och gått i massa behandlingar, öppenvård som slutenvård runt om i Sverige. Inte frisk än tyvärr men kämpar. Det viktigaste är att du VILL bli frisk på riktigt och är beredd att ge ALLT! Det kommer va sjukt tufft men värt det i slutändan.
  Ta all hjälp du kan få. Va ärlig. Det går att bli frisk och fri om du är beredd att jobba för det ❤ Tror på dig!

  • Bianca skriver:

   Tack fina fina du <3 Blir så glad att avsnittet uppskattas, för det är så viktigt! Jag önskar dig all lycka till <3

 • Em skriver:

  Alla fina tjejer och kvinnor. Ta bort spegeln. Avfölj allt som får dig att tänka negativa kroppstankar. Börja se och acceptera dig så som du är. Ta på en bikini och bara är din kropp och stranden. Strunta i allt som är oviktigt och njut av den korta tid vi har.

 • Malin skriver:

  Hej Bianca!
  Jag led av bulemi och ångest under flera års tid, en dag bestämde jag mig för att nu får det vara nog. Jag gillade ju egentligen inte hur jag såg ut och det värsta var alla tankar ock ångesten som för varje månad och år åt upp en del av mig, den jag egentligen var. Nu några år senare känner jag mig mer levande än någonsin, jag har valt livet och att leva det. Idag har jag två barn och en sambo som betyder allt för mig. Aldrig någonsin vill jag att mina barn ska må som jag gjorde eller behöva leva med en sjuk mamma. Min familj är mitt allt och för dom vill jag leva. Jag vill inte missa en sekund av mina barns liv bara för att jag själv varit upptagen med mitt eget skit. Jag får ibland dåligt samvete över hur dum jag var mot mig själv under åren då jag var sjuk, jag missade så mycket och var aldrig i nuet. Säkert många relationer som blev lidande under åren för jag var så upptagen med mitt. Aldrig får det hända igen.
  Vill som sagt säga att det går, det går att må bra och bli fri tankarna. Jag mår så otroligt bra idag och det ska du också göra. Så är det bara!
  All pepp och kärlek till dig!

 • Charlotta skriver:

  Hej Bianca!
  Då bra att du belyser denna sjukdom. Jag har precis kommit från sjukhuset där min svårt sjuka anorektiska syster ligger. Nu kan läkarna inte göra mer för henne och hon kommer antagligen att dö idag eller i morgon. Ätstörningar är djävulens åkomma. Man måste vilja ta emot hjälp och man måste VILJA bli frisk. Fortsätt vara en röst i offentligheten om detta! Och kämpa! Min syster var också ung och vacker som du när hennes ätstörningsdemom slog klorna i henne. I hennes fall vann demonen kampen. Det får inte hända dig. Håll ut! Kämpa emot! Vinn! Du har INGENTING att förlora! Min syster kommer inte bli äldre än 52. Stor kram!

 • Emma skriver:

  Fint med en röst i offentligheten, har själv varit sjuk i alla tre ätstörningarna. Jag vet hur fruktansvärt bulumia är, det är osynligt och gömt för enbart den som bär den. Samtidigt går de tre hand i hand, man måste vilja bli frisk för att få rätt hjälp, vi är alla så olika varandra. Kram!

 • Linda skriver:

  Hej Bianca tack för en grym pod!
  Jag ville bara komma med ett tips till alla där ute som lider av en ätstörning. Jag fick Anorexia i 9-10års åldern och levde med den sjukdomen tills att jag skulle fylla 20. Jag har varit hos så många olika läkare, psykologer, ätit olika ångestdämpande mediciner osv men tyvärr så tar det ibland lång tid att få hjälp. Tillslut fick jag rekommendation från en annan kvinna som levt med ätstörning om att uppsöka en man från Kina som sysslar med Akupunktur runt om i Sverige. Efter att jag gått på Nio behandlingar hos honom så slutade de där tankarna komma, ångesten blev inte alls lika påtaglig och kroppen började fungera mer normalt. Det är mitt livs bästa beslut att ge akupunkturen en chans då jag idag är 24 år och inte längre har några problem alls och detta tack vare honom! Gå gärna in på länken nedan och se hur många som har fått hjälp enbart med hjälp av nålar.

  http://www.akupunkturbk.se/

  Hoppas att det kan göra livet så mycket lättare för fler!

 • Louise skriver:

  Hej Bianca!
  Vilket otroligt bra poddavsnitt!
  Jag hade själv bulemi som ung och vill peppa dig till att det går att bli frisk! Jag gjorde en egenanmälan till Serafen (som då fanns i Sthlm) och fick gå med i en behandling på 6 månader heltid.
  Det var det bästa jag gjort för mig själv! Även om det varit upp och nedgångar. Det är väldigt svårt att unna sig själv ngt när man har ätstörning, men man är värd precis lika mycket som andra! Som offentlig person gör du ett hästjobb genom att upplysa folk om detta!
  Heja dig!!

 • Ella skriver:

  Vart är din jätte fina beigerandiga jumpsuit ifrån?😍

 • Alice skriver:

  Fantastiskt avsnitt! Mängder av kloka ord och tankar kring denna hemska sjukdom!
  Själv lider jag fortfarande av dessa eviga tankar kring mat och kroppshat. Har varit sjuk i några år nu. Varit i kontakt med flera psykologer och ätstörningscenter för att bli frisk. Har fått mängder av hjälpmedel och verktyg för att bearbeta sjukdomen, så är en god bit på vägen för att kunna bli frisk. Något jag jobbar med dagligen. MEN det känns fortfarande som det är något som ständigt håller mig kvar, tankarna går upp och ner och väljer oftast att stanna.
  Hur ska jag gå tillväga för att bli frisk?? Kommer tankarna alltid att förfölja mig
  Massa kärlek Alice

 • Tina skriver:

  Tack för att du valde tillsammans med Alice att våga prata om detta viktiga ämne, ni sprider inspiration! Efter att jag lyssnat klart på avsnittet, tog jag mig själv en funderare på djupet då jag lider av anorexia och bara för några månader kämpade för mitt liv på Karolinska och höll på att förlora kampen. Men jag kämpade, jag gav inte upp. Men jag trodde som så många andra, att jag kunde gå framåt, gå upp lite i vikt och göra andra ”nöjda” men ändå ”behålla” lite av kontrollen som sjukdomen ger som någon sorts falsk trygghet OCH samtidigt bli frisk. Svårt att förklara men svaret och resultatet var = BIG NO!!!
  Så nu kämpar jag på som aldrig förr i dagvårds behandlingen hemma efter utskrivningen från sjukhuset och hoppas att sjukdomen försvinner och tynar bort allt mer och mer för varje steg jag tar framåt.
  Men sådant tar tid, och det tar tid att läka, det är okej att ta det tar tid och det är okej att må dåligt.
  Ingen väljer att bli sjuk i en ätstörning, men man kan välja att ta tillbaka kontrollen om sitt liv.

 • Malin skriver:

  Jag har inte lyssnat på podden men det du skriver räcker. Håll i dig, jag är 50 + och går i behandling på SCÄ. Jag har haft ätstörningar sedan jag var 16 år. Det har med andra ord varit en del av hela mitt vuxna liv och jag kämpar än idag. SCÄ har fått mig att förstå att jag är värd att få finnas, precis som jag är.
  Jag hoppas, från djupet av mitt hjärta, att du, och alla andra som sliter med detta, ska komma ur det. Det är en daglig kamp som ingen ska behöva utstå. Styrka till dig och alla andra kämpar.

 • Ana skriver:

  Tack! Behövde läsa detta mer än någonsin just nu.

 • Tina skriver:

  Hej!
  Så himla fint att du kämpar för att må bättre och bli fri din ätstörning <3 Och så läsvärt att få läsa din resa kring detta.

  Det hade varit intressant och läsvärt att få läsa något inlägg där det står mer om var man kan få hjälp med sin ätstörning (och kanske annat självskadande beteende också), och kanske lite lite länkar till olika föreningar som arbetar mot detta (tex SHEDO, frisk & fri).

  Ska lyssna på podden snart också, och tills vidare – kämpa på!

 • Maria skriver:

  Poddavsnittet träffade mig rakt i hjärtat. Jag har så mycket att känna igen mig i. Tack för att du delar med dig. Du är stark och du är en förebild. <3
  Ätstörningar ska vi besegra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *