RESCENSION KOMETEN GÖTEBORG

Restaurang Kometen är en välkänd restaurang här i Göteborg. Kanske mest känd då den tidigare ägaren var Leif Mannerström. Ni vet han som är en av domarna i Sveriges Mästerkock.

I förrgår var det dags för mig att testa det för första gången då menyn alltid sett helt magisk ut.

Jag blev först lite chockad över både vart restaurangen låg samt inredningen. Inte riktigt min smak då allt var väldigt mörkt, litet och hade en ganska dyster atmosfär enligt mig. Inte heller världens charmigaste den låg på.

Men men, det var ju maten jag var där för 🙂

Jag stod och pendlade mellan om jag skulle beställa in kyckling, köttbullar eller weinerschnitzel. Hade mer än gärna beställt in alla 3 men då hade jag också knappt orkat gå efter hehe.

Solglasögon ifrån ChimiEyeWear.

Men det blev iallafall en toast skagen till förrätt som vi delade på. Och MY GOD!!!! Det var den absolut godaste toast skagen jag ätit i hela mitt liv. Den var helt jävla perfekt!!!!

Vill gå tillbaka dit mycket snart igen och äta en hel själv.

Min älskling <3

Det blev tillslut kycklingen för mig och någon fisk för Phillipe.

Min kyckling var supergod men nästa gång går jag hellre dit på kvällen för att njuta av kvällsmenyn. Då blir det nog deras köttbullar eller weinerschnitzel. Dem såg verkligen helt magiska ut!! 

Men jag kan iallafall varmt rekommendera Kometen om ni bor i eller besöker Göteborg. Svensk husmanskost är verkligen bland det bästa som finns <3

NU – ta oss tillbaka till Sthlm!

PUSS <3

62 reaktioner på “RESCENSION KOMETEN GÖTEBORG”

 • Cleo skriver:

  Bianca! Du är helt fantastisk jag älskar allt med dig du har vuxit så mycket dem senaste pret. Och ÄLSKAR r du står på dig och är dig själv och säger ”fuck it”.

  Var inne på min mormors blogg och läste lite blev inspererad när du tipsade i podden att hon ville bli influencer. MEN layoten i blogg var lite ” past the date” blickade ögon gjorde mig lite rädd. Så ett tips att man ändrar hela layouten i bloggen och för in ”2018” istället för ”1997”(no shade)ni är alla fablous Wahlgren/Ingrosso.#Love

  • Nelly skriver:

   Håller med! Du tar ju fantastiska bilder på dig själv så byt ut bilden överst på sidan.
   Du och Alice måste vara bland de snyggaste tjejerna i Sverige!

 • Teeana skriver:

  Hahaha va? Kallt? Jättevarmt ju…phew 34 imorgon. Men klart, sköna vindar från havsvattnet kanske ;). Kometens toast Skagen är magisk, håller med. Aldrig ätit där på kvällen så om du gör det framöver får du gärna tala om vad du tycker. Är också sugen.

 • Anna B skriver:

  *bianca tack!! ♥️♦️*

 • Linnea skriver:

  Hej!! Tack för grym blogg och inspo! Vad är di a bästa tips i Göteborg? Jag och min pojkvän åker dit på lördag och jag skulle vilja veta bästa tips för, frukost, lunch, middag, drinkar/utgång? Bästa shopping? Butiker och märken? Om man ska ta en dagsutflykt eller andra aktiviteter? Vart?

  Skulle bli såååå tacksam pm Du ville svara på detta?❤️

  • Elin skriver:

   Måste ni i Biancas svans leva era liv genom henne? Kan du inte åka på semester med din pojkvän och shoppa och äta gott utan att göra exakt allt som
   Bianca gör? Göteborg är en storstad, finns massor av shopping och bra matställen, bara välja och vraka. Eller vill du kunna komma hem och säga att du ätit och shoppat på exakt samma ställen som Bianca?

   • Agnes skriver:

    Nu menade du säkert inget illa mot Sabina som skrev kommentaren men den skrevs i väldigt negativ ton. Kan inte komma på något negativt med att fråga någon som kan ett område (Göteborg i det här faller) för att få bästa tips. Faktum är att det är det bästa sättet att undvika att hamna på sämre turistfällor. Försök att tänka ur flera perspektiv nästa gång du läser folks kommentarer och spara dig själv tid och energi.

  • Bianca skriver:

   Åk till Marstrand om ni har möjlighet sjukt mysigt <3 Sen älskar jag restaurangen Toso, käka middag där. Sen är bönor och bagels det perfekta frukoststället!!

 • Dixi Wonderland skriver:

  Jag tycker det är så kul när du skriver om olika restauranger som du testar 😀 Gillar att du skriver om inredningen då jag tycker det är en viktig del av hela besöket. Hade varit kul om du även skrev priserna på det ni äter så man vet vilken prisklass det ligger i 🙂

 • anette lärjedal skriver:

  Vissa är trångsynta. Och ej torra bakom öronen.,med vissa problem. I Sverige är du tydligen vuxen vid 30 års åldern. Till dess är det tjäna pengar pengar. Bianca bör fråga sin pappa, om inte Göteborg är bra.

 • Annelie skriver:

  Hur är det ens möjligt att som vuxen uttrycka sig på ett sånt här sätt? Hoppas innerligt att du lär dig hyfs, elaka människa!

 • farmor skriver:

  Varifrån kommer all denna ondska som visas här? Känner enbart förakt.
  Och sorg. Du är bra och beundransvärd Bianca. Hoppas du orkar kämpa mot enfalden.

 • Håller verkligen med dig om atmosfären och det är tyvärr den som många gånger gör att jag inte vill gå dit, men maten är god! 🙂 Där ser man vad mycket helheten gör, det räcker inte hela vägen med antigen det ena eller andra!
  //Berith

 • Hamiyetsahin skriver:

  Grymd blogg önskar dig allt det bästa⭐️⭐️⭐️💕

 • Ida w skriver:

  Men vad är de för fel på dessa trångsynta idioter med negativa kommentarer. Haha alltså man blir så skratt full av vilka problem dem har. För de är absolut inte dej det är fel på. Du är ju hur vacker som hälst. De e bara avundsjuka på dej. Dem sitter där bakom datorn o pillar på sin navel o är så himla svartsjuka för dem själva har inte råd o åka iväg så mkt som du gör. Kör ditt race. I like u sweety

 • Elin skriver:

  SÅ elak. Så låg nivå, från en outbildad uttalare som du! Går på någon som har en ätstörning, snacka om att sparka på någon som redan ligger ned! Jävla idioti!

 • Amelia skriver:

  Jätte härliga bilder ! Du är så vacker Bianca ❤️

 • Eva skriver:

  Hej Bianca o tack för en fin blogg. Tycker du ska be dem som hjälper dig med bloggen spåra ip nr på dem som är hatiska mot dig och blocka dem.
  Blir det rena hot o person angrepp anmäl dem.

  Man kan inte ta hur mkt som helst , Måste gå sätta stop för sånt. Lycka till Kram Eva

  • Lingon skriver:

   Hej Eva!

   Håller med dig fullkomligt i din kommentar, men jag vill lägga till något. Det finns två typer av IP-adresser, fasta och dynamiska. De sistnämnda är vanligast. Det betyder att man delar adresserna via sin leverantör så att de inte behöver så många som de har användare. En dynamisk adress pausas efter användandet innan de återanvänds, men under en vecka kan samma adress ha rätt många användare.

   Men någon som är duktig på datorer kan följa en person under en längre tid och även kolla var de lämnar spår på det övriga nätet, exempelvis kollar statistik på den egna hemsidan och gör inlägg på andra sidor. Fasta IP-adresser ger dig namn, adress och övriga uppgifter, dynamiska ungefärlig adress (närmaste server), bredbandsbolag eller telefonoperatör men inga närmare uppgifter.

   Jag har själv spårat folk på nätet (det finns verktyg), det är rätt kul men tidsödande. Ett IT-proffs har bättre koll på hur man gör och slipper använda så mycket tid. För att vara säker på att det är rätt person måste man korta ned tiden till ett minimum. Max fem minuter före och efter de har lagt upp posten. Det tar månader innan man är helt säker.

   Man skall inte ge upp precis som alla här säger. Inte ens en stalker orkar i längden. En person är ofta tio på nätet och det är inte ovanligt att de som hjälper till också skaffar sig såna vanor för att mota bort bråkstakarna. Vissa gör det med framgång, andra mindre erfarna gör det värre. Regeln är att läsa fler inlägg och kommentarer innan man skriver samma sak.

   Upprepningar är inte dåliga, man kan behöva det ibland. Mängden elaka kommentarer behöver minst lika mycket i uppmuntran för att försvinna. Så du/ni alla gör nytta. Rådet att leja ut det tråkiga jobbet är bra och att rensa. Exempelvis ta bort denna kommentar även om den inte är elak. Den fyller bara en tillfällig funktion. Men bidrar inte till det man vill skapa.

   Bloggar om livsstil och hälsa behöver inga tekniska kommentarer, de hör hemma på IT-bloggar. Låt folk läsa dem, men rensa om de förstör genom att avvika för mycket. Man kan tacka för tips och råd och tala om att man rensat ut kommentarsfältet. Det finns ingen anledning att spara allt. En blogg är inte skräplådan i köket, ni vet den man borde rensa.

   Tack för din inställning, jag älskar att läsa att andra också oroar sig. Jag fick min favoritsida förstörd av en medelålders herre som var professor i språkvetenskap. Vet inte vad han gjorde på en sida för unga musiker, men han gillade inte mediauppmärksamheten de gav till gästskribenterna. Han tyckte det var anledning nog att förstöra sidan.

   Jag skulle inte ha läst kommentarsfälten om jag inte själv råkat ut för den här typen av människor. Gaslightning (slå upp det på wikipedia) är en hemsk metod att vara utsatt för, det är inte lika tydligt på nätet men det är så det fungerar i praktiken. Man börjar leta fel på sig själv och tvivlar på sina kunskaper.

   Internet är deras sandlåda där de bygger upp sina kunskaper, så man har all anledning att förfäras över folks beteende. Metoderna kommer ju att användas på andra. Människotypen kallas narcissister och saknar empati och medkänsla, det går därför inte att tala dem till rätta.

  • Bianca skriver:

   Jag har funderat på det också… Blir så tröttsamt och tar så mycket energi med allt detta negativa…. 🙁

 • MARIA ELISABETH skriver:

  Ni måste prova w.s sååååååå god. Går dit en del … håller med om inredningen men maten slår allt….

 • Michelle skriver:

  Fina Bilder! 😘❤️

 • Sabina skriver:

  Bianca, världens finaste hjärta verkar du ha. Att vara elak av det du säger och agerar i pod/blogg/insta är ogrundat. Jag lyssnar på er pod och du är en fantastik människa av det du säger och hur du är där. Avsnittet ni pratade om politik var så fint och bra och du & Alice stod upp för människosynen och vilket parti ni inte står bakom alls.
  Läste även din pappas fina inlägg på insta.
  Bry dig inte om de personerna och ta till dig alla andra som ger positivt energi och konstruktiv kritik. Du är så härlig och till mig ger du så mycket positivt energi och glädje.
  Stor kram

 • Nea skriver:

  Skulle du kunna göra ett inlägg om dina favvo väskor och ryggsäckar? 🙂

 • Johanna Håkansson skriver:

  Wow alltså ditt linne, din topp på resturangen SÅ SNYGG!! Var har du köpt den?

 • Simon skriver:

  Visst är Göteborg bättre på allt en den där huvudstaden på baksidan lev livet hej då

 • M skriver:

  Bianca, ärligt talat, du måste verkligen börja skita i alla negativa haters och ignorera dem. Sluta prata om dem i inlägg osv, det är som att försöka släcka en eld med bensin. Skaffa en moderator som kan ordna upp kommentarerna så du slipper se de värsta. Du kommer ju helt klart må bättre då. Puss och kram, M.

 • Caloveline skriver:

  Åh måste testa kometen nästa gång jag åker in till stan! Har läst att du funderar på att sluta pga allt hat, snälla gör inte det! Du är verkligen min favorit blogg, så jordnära och rolig!
  http://www.caloveline.com

  • Bianca skriver:

   Jaa maten var grym! Nu har det varit så mycket hat och dålig attityd på senaste, så det har fått mig att tappa suget lite bara… <3

 • Ewa skriver:

  Varför svarar du Bianca på då dem som inte säger snälla saker om dej bara varför nochalerar du inte dem
  Och alla ni andra beundrare varför kommentera håll er då till det positiva
  Ge inte det negativa energi
  Det är de dem / de är ute efter
  Eftersom inte bianca kan ta att det altid kommer finnas hates har alltid gjort kommer alltid göra
  Titta runt i världen
  Då måste man om man inte orka strida blunda för dem
  Och då gäller väl de för er alla på hennes sida ge inget mera bensin i elden prata om mode mat osv istället !!!!!!!!

  • Bianca skriver:

   Haters har alltid funnits och kommer alltid finnas eftersom jag är en offentlig person, men trotts det är jag bara en människa och pallar inte hur mycket hat som helst… Tror ingen människa gör det!

 • An skriver:

  Tråkigt att du recenserar en ” gammal” känd restaurang som Kometen efter dina mått. Klart att den är ”tråkig” inredningsmässig, och så ska den vara. Varför frågade du inte din pojkvän vad han åt och om han tyckte det var gott ? Ser att han åt stekt makrill med stuvad spenat

  • Bianca skriver:

   Jaa den får gärna vara så 🙂 Jag skrev bara vad jag tyckte om att den var så. Det var personligen inte min smak på inredning men det gör mig inget.

 • Jenny skriver:

  Kollar på TV4 morgontv där du är med. Hade du inte berättat i ett inlägg att du fyllt dina läppar hade jag aldrig sett det, hade inte noterat den skillnaden. Väldigt snyggt gjort och ser väldigt naturligt ut!

 • Julia skriver:

  Alltså du var flawless nyss på nyhetsmorgon, du är så fantastiskt vacker och klok. Läpparna blev helt perfekta också! Grymt!

 • Louise skriver:

  Vart kommer din svarta kjol ifrån som du hade på din mors instagram story igår? Den var så otroligt fin! Letat efter en liknande, tacksam för svar

 • Maria andersson skriver:

  Hej Bianca,
  Jag är en tjej som älskar allt med sociala medier och gillar uppmärksamhet! Må vara klyschigt men så är det😉har mitt egna träningskonto på instagram känner att det är det jag vill pyssla mer med! MEN har liksom kört fast, vill längre, mer följare, bli större och vidgas mer! Har sedan en tid följt dej och din utveckling inom media världen! Du är grym! Har du några tips och råd till mej för att nå min dröm! Vad ska jag göra mer av, vad ska jag inte göra! Några tips på utbildningar! Gå gärna in på mitt instagramkonto ”mariasbodyboozt” och kolla, jag behöver och skulle bli jätteglad med feedback, bra som dåliga! Man växer och lär sej av sina misstag.
  Tack på förhand,
  Maria (mariasbodyboozt)
  – [ ]

  • Leo skriver:

   Jag jobbar med reklam, inte marknadsföring, men jag kan ge dig grunderna. Insta-kontot är för repetitivt med samma innehåll och saknar variation. Ta bort bildtaggarna i grälla färger och selfies tagna uppifrån och använd gärna stativ och självutlösare för att variera bilderna.

   Nu får Bianca bestämma (jag hatar att spamma bloggar). Men engelska marknadsförare blir ofta blockerade på nätet för att de säljer e-böcker med aggressiva annonser. Informationen är bra, men räknas som skräppost. Därför hittar man inte ens bra översättningar på nätet.

   4 snabba råd som fungerar även om man är bloggare på amatörnivå.

   1. Engagera din läsekrets.

   Det är fantastiskt hur mycket du kan få ut av ett nätverk när du bygger och vårdar relationer med andra läsare. Engagera andra användare genom att gilla, kommentera och omdirigera innehåll som är relaterat till dina egna intressen och kunskap. Dela artiklar, tidskrifter, ämnen och länka till din profil. Läs gärna mer om strategier på internet, det lönar sig.

   2. Din e-postsignatur är din digitala reklamskylt.

   Vissa säger att e-post är gammaldags. De människorna har inte hört att det kommer att finnas 3 miljarder e-postanvändare världen över 2020 eller att 89 % av alla amerikaner kontrollerar sin e-post minst en gång om dagen.

   E-post är definitivt fortfarande en viktig kanal och du kan öka trafiken till dina anslagstavlor genom att inkludera länkar i din e-post. Om du skickar ett e-postmeddelande som handlar om dig, så infogar du en länk till din sida i din signatur. Om det är direkt relaterat till ämnet, kan du länka i e-postens meddelande.

   3. Kontrollera trender för att vässa din strategi.

   Detta är mer av en långsiktig strategi. Googles trender kan hjälpa dig att se vad som är på gång. För att se vad som toppar webbsökningar dagligen, men även för att följa sökvanor inom utvalda områden över en längre tidsperiod.

   https://trends.google.se/trends/

   4. Bjud in andra sociala medier och plattformar.

   ”Sociala medier” har inte fått sitt namn för ingenting. Enligt Pew använder 56 % av vuxna på nätet mer än ett av de fem bästa sociala medierna (Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn och Twitter). Sprid dina anslagstavlor till människor som är uppkopplade genom att dela konsekvent på andra kanaler och sociala medier.

   http://www.pewresearch.org/

   ShareThis eller ett motsvarande delningsprogram är ett utmärkt verktyg för att hjälpa dig med din delningsstrategi. Med en enkel kod kan du installera hemsidesknappar som gör det möjligt för användare att dela innehållet i 24 olika kanaler.

   https://www.sharethis.com/

   Om du är en Twitter eller Instagram-användare och vill få fart på dina delningar måste du vässa dina hashtags. Håll regelbundet koll på trender och nya taggar. Var alltid noga med din relevans, lägg hellre till fler taggar så syns du på fler listor.

   https://top-hashtags.com/instagram/

   Vanligaste felet man gör är att man skriver alltför sällan och inte delar andras inlägg än att man har en blogg med ”tråkigt” innehåll. Kom ihåg att det heter ”sociala medier” så anslagstavla eller tidslinje är lite missvisande.

   Om inte du engagerar dig gör ingen annan det heller ..

 • Gerd Pettersson skriver:

  Mitt stamställe i unga år. Så avslappnat och härligt!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *