MY PICS FROM ISRAEL

Eftersom internet har varit katastroft på vårt hotell och det liksom tagit mig 3 hela dagar att ladda upp bilderna för det tidigare inlägget så har bilderna från Israel fått vänta. Men NU är jag hemma igen så ni får alla bilder i ett långt inlägg nu istället 🙂

SÅ, i torsdags tog vi planet från Sthlm till Israel för 4 magiska dagar!

israel

Det första vi gjorde när vi landade var att åka direkt till Jerusalem. Vårt hotell låg i Tel Aviv så väskorna fick ligga kvar i bilen medan vi promenade runt i Jerusalem.

 Vi besökte den berömda Klagomuren / Västra Muren eller ”The Western Wall” som det heter på engelska.

Detta är en helig plats för judar och människor från hela världen åker dit och besöker denna vackra mur. Många går dit för att be samt skriver små önskelappar som man lägger in i väggen och hoppas på att den går i uppfyllelse. Jag skrev en liten lapp och föll faktiskt några tårar då jag blev otroligt rörd av den magiska stämningen på plats.

Det var hundratals personer på plats som försvann i sin egen bubbla väl framme vid muren. Många grät med huvudet och händerna lutade mot muren och stod och bad långa böner i sin egen tystnad. Det var magiskt och besöker ni Israel så måste ni definitivt besöka denna mur!!

Fan vad vackert Jerusalem var! Så mycket historia i den gamla staden som man kunde se med ögat eftersom de låtit mycket vara kvar eller kanske rättare sagt hittat när det grävt.

Denna gata tillexempel var tydligen förr ”the main street” där de höll deras marknader och sålde mat etc.. och den var tydligen hur lång som helst men detta var endast det var som kvar nu.

Innan vi åkte till Tel Aviv och vårt hotell så ville Micael som vi var där med att vi skulle besöka en av hans favorit restauranger, nämligen The Machne Yehuda.

Asså hit måste ni bara ta er till om ni är i Jerusalem!! Allt var så fruktansvärt gott och stämningen på restaurangen var magisk. Hög musik, höga skratt och servicen var helt otrolig! Har nog aldrig sett så glada och energiska servitörer haha!

Hett tips helt enkelt 🙂

israel 2

israel 8

Klänning IvyRevel // kaftan DryLake // väska Zara // Skor från Sturegallerian (men minns inte vad butiken heter)

israel 1

Dag 2 åkte vi ut till The Port Of Tel Aviv för att gå på en fantastisk matmarknad vid namn TLV Farmers Market 🙂

Det fanns alla grönsaker du kan tänka dig, mat, frukter, limpor etc… Älskar matmarknader!!

israel 9

Här är förresten vårt f a n t a s t i s k a hotell vi bodde på!! Asså lätt det snyggaste boutique hotellet jag någonsin bott på! Ligger i Tel Aviv och heter Hotel Montefiore <3 Ett måste om ni är i Tel Aviv! Antingen att bo på eller att äta frukost, lunch eller middag på 🙂

Deras frukost….. DERAS FRUKOST!!! Såååååååå fruktansvärt god!!! Ja hit måste ni bara gå <3

Vackra mamma <3

israel 6

En av kvällarna drog vi till stranden för att äta middag vid den vackra solnedgången. Vi tog oss till Alma Beach för att äta middag på MantaRay, utsikten var ju inget att klaga på direkt… <3

Så grymt att få vara i Israel med Micael som varit där så många gånger och kan staden utan och innan 🙂

Klänning ifrån Nakd.com här (adlink)

Så mycket god mat!! Asså det finns verkligen ingen äcklig mat i Israel verkar det som… allt är så fruktansvärt gott 🙂

IMG_2629

Och som vanligt åt vi fantastisk lunch på stranden. Vi tog in lite olika rätter och delade på som vi gjorde under hela semestern, älskar att dela rätter!!

Det är så coolt med Tel Aviv för det är liksom en modern stad med höghus och sedan typ 20m ifrån alla hus så ligger den lååååånga vita stranden. Så ball stad!!

israel 7

Byxdress ifrån Urban Outfitters, topp ifrån Zara & skor ifrån StanSmith 

Blandat med den långa stranden, alla moderna höghus så finns det romantiska hus som denna ovan med massa fina växter och träd… en stad med många olika arkitekturer helt enkelt 🙂

Sista kvällen så var hemma hos ett par och åt middag, det var en jätte mysig kväll hemma i deras as snygga lägenhet men jag var tyvärr tvungen att signa ut tidigare än de andra då jag började må skit. Fick nog någon form av matförgiftning för allt kaosade lite när jag kom hem haha.

israel 5

Två semesteraccessoarer i form av mitt Iphone skal ifrån IdealOfSweden & mina glajjor ifrån Chimi 🙂

israel 4
Tokälskade denna söta lilla outfit 🙂 

Här har ni A L L A bilder jag tog ifrån Israel, sorry för lååångt inlägg haha! Kände bara att det var bättre att göra ett långt inlägg än att göra massa små 🙂 Det kommer även en vlogg ifrån denna resa upp på min YouTube – kanal denna vecka förhoppningsvis också så mer Israel kommer haha. OCH vi filmade allt för ”Wahlgrens Värld” så ni kommer få se mer i höst också.

Stort TACK till Micael Bindefelt som var vår lilla reseguide och visade oss hans vackra Israel, jag är nu kär i staden och hoppas på att få åka dit snart igen <3

NU ligger jag hemma i soffan och myser med Dino samtidigt som jag skriver detta sena inlägg till er. Imorrn blir ett hetsig dag!! Jag ska fota, spela in en vlogg, ha viktiga möten och hinna hänga med vänner på kvällen… Hoppas jag hinner med allt haha!

Godnatt fina ni <3 PUSS!

26 reaktioner på “MY PICS FROM ISRAEL”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *