Perfect for everyday….

Smink! Det är ju lite svårt med det där. Det får inte vara för mycket men heller inte för lite. På vardagar ska det vara mindre och på helger mer och snyggare. Det ska se naturligt ut men ska ändå se att du har smink… osv. 

 Det finns tusentals frågor som vilken ögonskugga passar jag i? 

Framhäver detta mina ögon eller minskar det mina ögon? Hur mycket brunpuder ska jag ha? Hur mycket rouche ska jag ha? Hur skuggar man ansiktet? Hur lägger jag en highlighter? Allt det där!! Jag tror tusentals kvinnor går runt med fel faoundation, fel färg på pudret och alldelles för tjock eyeliner! 

För mig iallafall så kan jag bli lite frustrerad ibland för jag älskar ju smink och älskar att sminka mig. Och jag vill ju att ögonen ska poppa och se lika pigga ut till vardags som till fest! Vem vill inte det? Därför tänkte jag nu rekommendera en ögonmake som passar super till vardags, passar till alla ögonfärger och blir bra även till en party kväll ute! 

 Allt handlar om att följa din hudton och skugga rätt så det inte blir drastiska linjer som gör att du direkt ser för ”sminkad” ut. Så här tänkte jag ge ett super tips till dig som vill vara lite extra fin på vardagarna utan att du ser för sminkad ut!

 

Tänk på att verkligen skugga övergångarna med runt mjuk pensel helst, så det inte blir stora kontraster. Allt ska liksom se ut att sitta ihop och viktigaste av allt, det ska se mjukt ut. Mjuka linjer!! 


Andra heta tips: 

1. Lila ögonskugga framhäver bruna ögon på bästa sätt, även kalla färger som blått & grönt. Tillägg en ljus skimmer ovanför ögonlocket för mer effekt!

2. Till blåa ögon passar aprikosfärg & rostfärgade toner utmärkt! Men min favvo for blue eyes, brun ögonskugga. Ger en väldigt sexigt naturlig look. 

3. Tunn och smal eyeliner gör ditt öga större medan tjock eyliner minskar ditt öga och gör även att du ser tröttare ut. 

4. Prunbuder är egentligen endast till för att skugga. Som på sidorna av pannan, sidorna av näsan, kindben, käkben och lite på halsen för jämnare resultat. Men det dödar ju inte att dutta lite lite runt hela ansiktet… vi vill väl alla se brunare ut 😉 

5. Gul conciler täcker röda pigment

6. Rosa conciler täcker blåa pigment som ringar under ögat

7. HIGHLIGHTER är typ det bästa som hänt mig! Jag kan forma mitt ansikte på bästa sätt! 1. Highlighter strax under ögonbrynet och precis där näsbenet börjar ger ditt ögonparty ett otroligt lyft och du ser direkt pigg ut! 2. En aning highlighter mitt på näsan (med lite mörk skuggning på sidorna) gör att din näsa framhävs mycket smalare 3. Highlighter på högsta punkten av ditt kindben formar ditt ansikte och ger dig en smalare illusion 4. Lite highlighter precis över övre läppen i mitten gör dina läppar ”större”. Utmärkt för mig med små läppar! 

Det finns fler ställen med dessa är det viktigaste enligt mig! 

8. Svart kajal på den våta linjen i ögat ger dig en intensivare look men passar bäst på helg. Mitt tips är att då lägga svart kajal på övre våta linjen också! 

9. Vit kajal på den undra våta linjen i ögat är det ultimata sättet att få dina ögon att se större ut, poppa & se piggare ut på ett kick!! 


Så där var lite tips från mig! Det finns såklart hundratals till tips men dessa är det vanligaste och viktigaste tycker jag 🙂 


Hoppas det var till någon hjälp! 
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *