BEAUTIFUL CITY

IMG_6661
IMG_6658
IMG_6655
IMG_6651
IMG_6653
IMG_6678
IMG_6692
IMG_6694
IMG_6659
IMG_6660

IMG_6665
Cruising around Palma with Lina & Benjamin

Såhär soft hade vi det näst sista dagen i Palma. Efter vi legat på stranden från tidig morgon till eftermiddag drog vi in till stan för lite promenad kring stranden, käkade lite glass, gick förbi LaPerla och smakade lite på nybakad foccacia (!!!!) och jag shoppade lite mer. Fasen vad jag älskar Mallorca! Det är så mysigt, goda restauranger, fina stränder, staden har puls och grym shopping, sen kan man ju inte klaga på värdet heller.

Nu ligger vi alla hemma i soffan framför Star Wars. Mötet med hunden gick jättebra, han var SÅ SÖÖÖT! Han fick plats i min hand, så liten var han. Och han var nästan exakt likadan som Marqy i sättet. Lika full med energi, busig, framåt, nyfiken, helt perfekt egentligen.

Måste känna efter ordentligt nu om jag är redo för en ny hund. Jag brast jag ut i gråt när vi gick därifrån. Känns så extremt konsigt att vi kollar på en ”ny hund”. Mitt liv med Marqy känns liksom inte klart än. Tror jag inte riktigt förstått att det har hänt än, på riktigt.

Saknad…att vi människor ska behöva gå igenom att förlora våra nära och kära. Jag förstår inte folk som klarar av att leva efter att ens nära familjemedlem gått bort. Att bråka och gå igenom saker är en sak, men att sakna någon man älskar så oerhört går bort och veta att livet kommer aldrig bli sig likt igen och att man aldrig kommer få träffa sin älskling igen…. obevekligt hemskt och smärtsamt.

Nu ska jag vila resten av kvällen. Verkar som det blir Gröna Lund imorgon. Ses imorgon kära ni <3

23 reaktioner på “BEAUTIFUL CITY”

 • Lovisa skriver:

  Mitt tips när det kommer till att skaffa ny hund eller inte så vänta! Vi hade en hund i vår familj som tyvärr gick bort för 5 år sedan (i april), vi skaffade en ny redan i juni då min mamma och lillasyster ville det. Jag kände mig verkligen inte redo för en ny, hade behövt sörja en längre tid. Känner fortfarande att vi skaffade hunden för tidigt trots att han nu är fem år. Jag älskar honom, så klart, men tror jag hade känt så mycket mer om jag hade fått vara ledsen en längre tid innan.

 • JuliaRo skriver:

  Inget bra råd att ge där men följ ditt hjärta ❤️

 • Ess skriver:

  Jag älskar honom min älskade katt så oerhört, det är svårt utan honom och en klok, underbar prästfru har hjälpt mig med Bibelverser och stöd.. Hon känner en kvinna, Barbro Erling (www.efraim.se) som är förkunnare och som tror att djuren vi älskar kommer till Himlen, Prästfrun berättade om en fin Bibelvers, som hon tolkar som att vi får vara tillsammans med våra älsklingar i Himlen, Ordspråksboken 21:26: ”… och vad härligt och dyrbart folken hava skall man föra ditin.” Prästfrun sa också att ju närmare jag lever Gud desto närmare är jag min älskade katt. Jag har haft svårt att sova och det är svårt för mig att klara mig utan min älskade katt. Jag ber och får hjälp av att veta att vi får vara tillsammans i Himlen.
  Hoppas att det här hjälper, jag vet hur svårt det är.
  Kärlek alltid från Ess<3

 • Emma skriver:

  Dina nya solglasögon på snapchat, var är dom ifrån? 🙂

 • Malin Andersson skriver:

  Fina Bianca!
  Vet hur jobbigt det är, jag förlorade min älskade chihuahua Pischou för 3 månader sedan och jag mådde jäkla dåligt, grät masssor, ville ej gå ut och saknade efter min älskade hund är så jobbigt och jag tänker och gråter fortfarande och själv
  är jag inte redo med en ny hund för jag vill sörja min fina prinsessan först trots 3 månader har gått, och jag har hennes askan hemma hos mig för det känns trygg att ha den hemma hos oss i lgh och jag får fortfarande ångest och gråter och det är jobbit med ångest, man önskar att det inte hade hänt, förstår dig väldigt mycket hur mycket du varit nära din älskade hund precis som jag med min lilla Pischou ta hand om dig fina Bianca massor kramar Malin ( Största fan till din mamma )

 • Alexandra skriver:

  Hej 🙂 har en fråga angående Mallorca. Var där i somras och är sugen på att åka tillbaka. Vi va på migliore och käkade 3 gånger på den veckan , finns den restaurangen kvar!?:) eller har han sålt den?

 • M skriver:

  Hej Bianca! Modigt av dej att titta på hund så kort efter. Men förstår dej samtidigt.
  Det tog ca 1år för mig inte jag börja leta efter ny.
  Jag kan gråta fortfarande ibland, det tillhör.
  Jag har förlorat nära vänner och släktingar men att förlora sin allra bästa vän att smärtsamt och fruktansvärt sorgligt.
  Låt tiden gå och skaffa ny hund när DU är redo.
  Ta hand om dej!

 • Anne skriver:

  Bianca, förstår din oerhörda sorg då jag oxå miste min lilla hund under fruktansvärda omständigheter i höstas. Jag har oxå pendlat mellan ”jag vill ha en ny hund NUUUU” tills ALDRIG MER ( vill inte ge igenom detta fler ggr). Jag är glad nu så här dryga halvåret senare, att vi lugnat oss. Dels att ha tid o sörja, dels fundera: passar det med valp just nu i vårt liv med tex jobb/plugg/umgänge med vänner/hur vill vi planera vår lediga tid. Ska vi isf ha samma ras? Är det en ras som passar vår livsstil 15 år framöver? Etc etc.
  Önskar dig all lycka oavsett ditt ( ert) beslut ( för nu är nu ju 2 om det).
  Kram

 • Junitjej skriver:

  Underbara bilder!

  Jag sörjde vår Berner sennen länge. Började sörja innan vi avlivade honom då vi visste att han inte skulle leva så länge till. Han finns fortfarande i vårt minne, men vi skaffade en ny hund direkt efter. Vi valde då en annan ras, för att vi inte skulle jämföra.

 • Christina skriver:

  Om du frågar mig: Vänta!
  Det finns en anledning till att vi känner smärta! Kroppen, själen behöver fortfarande bearbeta! Låt sorgen ha sin gång! Även om den gör ont! Minnena , saknaden m.m. ska nötas o blötas för att så småningom lägga sig till ro! Då är du åter beredd att ta emot och vara del i en annan varelses liv! Med hela ditt hjärta!
  Kramar till dig!

 • Sara skriver:

  Fina Bianca… <3
  Det är en sak att förstå (med hjärnan) men det tar tid innan hjärtat förstår vad som hänt. Mitt råd, om du nu behöver något, är att vänta tills efter sommaren. Då har du bott in dig med din pojkvän, haft mer tid att sörja/smälta det som hänt, jobbat endel, kanske kommit igång med träning. Ja att du känner dig starkare helt enkelt.

  (Var själv ganska nära att köra på en hund då en liten hund plötsligt tog en lov från trottoaren och över gatan & tillbaka. Jag och mötande bil hade rena turen att vi inte var närmare hunden, vi och matte blev totalt överraskade. En olycka händer så lätt…).

  Hmm…en fråga… Ni är matvrak skriver du, men samtidigt så smala, kan ni äta mycket utan att ens gå upp i vikt?

  Håller tummarna för dig på alla vis, Bianca. Hoppas du får en fin sommar!

  STOR Kram
  Sara

 • Ann skriver:

  Hej!
  Ett tips om du funderar på en ny hund är att du tar en annan ras.
  Då blir det aldrig samma jämförelse och inte lika jobbigt enl mig.
  En super trevlig ras är Yorkshireterrier,släpper ingen päls,liten men tuff,luktar ej hund om päls, mm mm
  Lycka till<3

 • Gusten skriver:

  Det bråkas ofta i familjer, tonårsbråk, utflyttarbråk, 30 års bråket o befrielsen, 60-70 då blir det varför gjorde vi så. Många släktingar är rippade tyvärr, nästa bortglömda trots sina fina insatser. Ålderdomshemmen är som Öst Tyska betongförläggningar.

 • jennifer skriver:

  Hej Bianca,
  Jag tycker att du ska göra det du känner. Jag hade haft min katt under hela min uppväxt och vi skaffade en ny katt strax innan han gick bort. Han hade börjat visa tendenser till vad ålderdomen kan ge för sjukdomar. Min andra katt gav mig ett stöd i denna tunga situation.
  Samtidigt så kan inte ett annat djur ta den andres plats. De har sina egna personligheter och är sina egna individer och det är dessa egenskaper du alltid kommer att minnas. Det Marqy gett dig kanske inte den nya hunden kan ge, men den kanske kan istället ge dig sin del av sin personlighet som du inte hade med Marqy. Jag kommer alltid minnas min gamla familjemedlem, alltid ha han i mina tankar och alltid minnas de roliga stunderna med honom. Bianca komihåg att det är okej att sörja och du kommer alltid minnas honom. Det har nu gått sex år sedan min katt gick bort och än idag tänker jag på honom. I dagsläget är det inte med sorg utan med minnes tårar att jag fått ha en sån fin familjemedlem i mitt liv.

 • Mariette skriver:

  Vi fick hem vår nya valp 2 månader efter att vår första hund gick bort. Tack vare min nya kompis kunde jag nu börja läka på riktigt och vardagsrutinerna som hundägare kom tillbaka vilket kändes otroligt skönt. jag klarar inte av att leva utan hund och när inte min förra hund fanns längre var ju det enda alternativet en ny. Det kändes SÅ konstigt i början, Att hämta hem en ny hund men känslan försvann ändå hyfsat snabbt för mig och efter ett tag kunde jag verkligen börja njuta av min nya hund, parallellt med sorgearbetet över min förra. För mig tog det ca ett halvår innan sorgen verkligen började släppa. Vet inte hur jag hade mått idag om det inte vore för vår nya hund och jag älskar henne lika mycket som vår förra ❤️

 • Mariette skriver:

  Vill tillägga att vi köpte samma ras fast i en annan färg och annat kön för att de ändå inte skulle påminna om varandra. De har verkligen totalt olika personligheter vilket är skönt 🙂
  För oss var det bästa beslutet att skaffa ny hund snabbt. Självklart ska man låta sorgearbetet ta tid som många här säger, men jag tycker inte att man ska utsätta sig själv att må sämre än vad man redan gör. Man behöver lycka i sin vardag trots att man bearbetar sorg annars mår man för dåligt under en för lång tid. Och det dom gör mig lycklig är djur. En valp sover otroligt mycket och man är hemma mycket och då har man har mycket tid till reflektion. Dessutom är det ju helt okej att även gråta en skvätt inför valpen, den måste lära sig alla känslor vi har också.
  Utan den nya valpen hade jag nog sprungit runt på stan och tröstshoppat och ockuperat tankarna på andra saker, sorgearbetet gick bättre för mig tack vare valpen.
  Kramar!

 • Ess skriver:

  Om du undrar över hur jag gissar här så tror jag att du har kärlek reserverad till din älskling och till en liten vän som du kan kela med och mysa i naturen med.
  Kärlek alltid från Ess<3

 • Chatlotte skriver:

  Hej!
  Jag förlorade också min första älskade hund i en olycka för 2 år sedan, och det går forfarande inte en dag utan att jag tänker på honom och gråter en skvätt. Jag ringde till uppfödaren bara några dagar efter och berättade vad som hade hänt, de berättade då att Milos (min hund) mamma och pappa väntade en ny kull, jag bokade en valp direkt från den kullen, de kändes som att de var menat.
  Jag tror de är svårt att någonsin känna sig redo för en ny hund, man älskade ju sin första egen köpta hund så oerhört högt och mycket, det är något speciellt med de.
  Vare sig du köper en ny hund eller inte så kommer de kännas bra tror jag. Det viktiga att tänka på är att den nya hunden inte ska ersätta Marqy det kommer aldrig att finnas någon som han.
  Men den nya lilla hunden är ett nytt liv som kommer utvecklas på ett annat vis och på så sätt älskas för den som han eller hon är.
  Om du vill pratsa med någon som varit i liknade situation som du, så finns jag här. Det kan vara svårt att prata med vänner/familj även om de är ett bra stöd och vill försöka förstå, och räcker till ganska bra, så kan de vara skönt att prata med någon som gått igenom samma sak. ☺️ Det blir bättre och saknaden blir mer hanterbar även om den vissa dagar forfarande kan vara tuff. Du är starkare än vad du tror!

 • Sofia K skriver:

  Hej!

  Vårt tjejgäng brukar samlas i Stockholm varje vår, likaså detta år.
  Denna gång har jag fått i uppgift att finna en restaurang för en kväll. Har du något bra tips? Gärna Italiensk! 😉

  Hälsningar från Skåne!

 • Har läst alla dina fina inlägg om Palma! Vi åker dit i Juni det ska bli super!
  http://wlaukkanens.se

 • Madeleine skriver:

  Hej Bianca! Skulle du möjligtvis kunna visa vad du använder för smink med bilder i ett separat inlägg? (om du inte hinner göra en sminkvideo dvs) Du sminkar dig så snyggt!!
  Kram <3

 • Caroline skriver:

  Du är så fin!
  Du vet bäst själv om du är redo eller inte

 • Cissi skriver:

  Hej, snygg outfit, var kommer dom kläderna ifrån?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *