MY FAVORITES RESTAURANTS IN STOCKHOLM PART 2

IMG_1681
IMG_1680
1. Broken som ligger imitten av Kungsgatan (för att vara exakt Kungsgatan 18) går ni till om ni är sugna på ett klassiskt amerikanskt hak i fräsch tappning. Här hittar du nacho chips med dippsåses, vitlöksbröd, FischAndChips, hamburgare, friterade lökringar, sallader, banana split… amen ni vet, allt amerikanskt helt enkelt. Perfekt för dig som är bakis… hehe!

IMG_4106
2. Taverna Brillo, ligger mitt på Stureplan och är nästan alltid fullt! Här hittar du mängder av varmrätter, smårätter och tillbehör ifrån det italienska köket. Jag skulle inte säga att det är bästa pastan eller pizzan i stan. Men de har goda förrätter och det är gott liksom. Dessutom är det väldigt härlig miljö då det är mycket folk vilket jag älskar! Dem har även GRYMMA TakeAway lådor, ett litet mini cafe med nybakna bullar, bröd & bakverk. De har även en riktigt soft bar där jag ofta tar några fördrinkar innan utgången.

DSC00692
DSC00694
DSC00702
3. Och så kommer vi till en av mina nya favoriter. Hotel Seppsholmen på just Skeppsholmen. Här hittar ni Stockholms absolut bästa köttbullar, bara en sån sak. Bästa utsikten i stan och generellt mysigaste och somrigaste miljön. Riktigt mysigt och gott tips kan jag lova! Inget ni får missa!

IMG_2414
4. Om ni är sugna på picknick och vill köpa något som går snabbt men som är suuuuper gott. Då kan jag varmt rekommendera JoeAndTheoJuice som ligger typ överallt nu i Stockholm. Där hittar du varma mackor (min favvo är tonfisk med avokado) och härliga & fräscha juicer samt smoothies. Perfekt för en varm sommardag 🙂

wraps

5. Ett annat favorit ställe som passar Utmärkt till picknick är min favvo FAVVO wraps ifrån Planet Food som ligger inne i Östermalms SaluhallÖstermalmstorg. Min favvo som jag Alltid är Bombay Wrap med ris, kyckling, sallad, curry sås. Suveränt god! De har även fräschaste juicerna och fantastiskt goda sallader att ta med 🙂

IMG_2468
IMG_2472
6. Ett smarrigt italienskt tips hittar ni på Nybrogatan 42 (granne med Thai House) Det är faktiskt bra pasta, pizza samt efterrätterna är riktigt goda. Jag skulle rekommendera att dela på en pizza till förrätt och en pasta till varmrätt och sen tiramisu till efterrätt 🙂 Vattnas i munnen på mig 🙂

7. Men som ni vet är Den Gamle Och HavetTulegatan 27 my all time favorite italiensk mat här i Stockholm. Dit MÅSTE ni bara gå!!

8. Ett annat grymt italienskt ställe är Caina som ligger inne på Nobis HotelNormalmstorg. Deras Vongole var magiskt!

IMG_5639
IMG_5638
9. Jag har bara ätit på Vassa EggenBirger Jarlsgatan 29 en gång men JEZUS vad gott det var. Tror nog det kan ha Stockholms bästa kött. Och om inte ni vill gå dit för matens skull, så ska ni gå dit för stämningen och kanske stans bästa drinkar. Lite New York stämning över det hela. Perfekt om ni ska fira någonting eller innan utgång med vännerna.

IMG_5279
10. Tures inne i Sturegallerian, alltid fullt med folk. Kanske inte direkt för att de serverar fantastisk mat utan just för att det är så centralt, alltid mycket folk och menyn är väldigt lik alla andra restauranger så det funkar liksom. Men deras Frutti Di Mare är faktiskt god, enligt mig 🙂

IMG_5094
11. En favorit sallad sedan jag var väldigt liten. Den hittar du på Story Hotel i centrala Stockholm på Riddargatan 6. Jag kan bara säga att jag kan I N T E få nog av denna sallad. Så himmelskt god!! Lite typ av samma sallad du kan förvänta dig på Planet Food, det är nämligen samma kille som ”skapat” den. Lunchen stänger 14.00 just so you know.

IMG_5755
IMG_5769
12. Ett relativt nytt ställe som snabbt blivit en mega poppis, nämligen BromsKarlavägen 76. Också här nästan alltid fullt. Fräsch meny med det mesta av vad stockholmare önskar sig. Köttbullar, lax sashimi, råbiff, biff ryberg, charkbricka you name it. Kan säga att deras hallonpaj var minst sagt gudomlig!

Mer kommer strax… haha har en del 🙂

3 reaktioner på “MY FAVORITES RESTAURANTS IN STOCKHOLM PART 2”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *