IT TAKES TIME

11668113_10153075678502903_773503918_n
DSC01262

Hörni det var värst vad ni missförstår mig på senaste tiden hehe. Jag har haft hund nu i några år och jag är fullt medveten om att en hund ska tränas att vara ensam och att det är nyttigt för hunden att lära sig det i tidig ålder. Men här är varför jag inte kan åka och handla och lämna Dino ensam.

Matbutiken är en bit bort (alltså en bussresa bort) så jag kommer troligtvis vara borta i 1h 30 min med tanke på att jag ska ta buss hem också och Dino har inte lärt sig vara själv så länge ÄN. Han är bara en valp, men framöver kommer han lära sig det 🙂

Men jag är fortfarande uppmärksammad för att lära mig mer, speciellt om hundar. Så har ni några exceptionella tips angående att lära en hund vara ensam så är det bara att kommentera 🙂

Massa kramar <3

 

13 reaktioner på “IT TAKES TIME”

 • Bettan skriver:

  Du gör Helt rätt
  Lämna korta stunder i början och precis som du skriver inte över 1 timma
  Du är säkert en helt perfekt liten matte 🙂
  https://m.nouw.com/lyckan

 • Carro skriver:

  Förstår verkligen inte varför vissa känner behov att klaga på allt du skriver/säger/gör osv, hade du skrivit att du lämnat hunden hemma för att handla så hade det varit fel på det också!

  Gillar dig och din blogg skarpt, låt ingen trycka ner dig.

 • Eva skriver:

  De är väl bra att du är nkga

 • Therese skriver:

  Hej kära Bianca:-)jag läser din blogg o har koll på den minst 2 ggr per dag:-)men orkar sällan kommentera, men nu måste ja ändå få säga att det börjar bli för mycket tjat från folk hur du ska va o göra fattar inte att man över huvud taget läser din blogg mm man bara ska gå till attack hela tiden. Jag tycker du är en super go tjej som verkligen bjuder alla dina läsare på mycket positivt o kul sen har alla sina dagar o tur ä väl det:-)När ska du åka till Göteborg?för ja ska nämligen till Stockholm snart o hade såå gärna velat träffa dig på Minilla:-)pussar o kramar från en trogen läsare

 • Ellinor skriver:

  Ja det var värst vad en del är snabba att hugga… Man ska komma ihåg också att hundar är individer även dom, och vissa lär sig att vara ensamma snabbt och vissa får man kämpa med. Jag har en bostonterrier på 2,5 år och jag KÄMPAR verkligen fortfarande med detta. Det är inte så lätt alla gånger!

 • Alice skriver:

  Sen får man ju inte ha hundar i matvaruaffärer. Men du kanske kan smuggla i väskan

 • Louise skriver:

  Hej Bianca!
  Tycker du verkar vara en mkt kärleksfull hundägare så ta inte åt dig av andras dumma kommentarer. I hundvärlden finns det också så otroligt många självutnämnda experter. Gör vad som känns rätt för dig och din hund. Men om du vill så delar jag gärna med mig lite av mina tips och erfarenheter av hundar. Lämna hunden ensam i korta stunder för att sedan successivt öka tiden som hunden är ensam. Ett tips är att försöka göra ensamtiden till en vana för hunden. Så det kan vara bra att lämna hunden ensam en kort stund varje dag kring den tiden på dagen du tänker att hunden ska vara ensam i framtiden. Du behöver inte ens lämna huset, lämna hunden inne en kort stund och lägg dig i trädgården så länge. Hundar är rutin och vanedjur och snappar lätt upp nya rutiner. Precis som du själv säger så är det bra att hunden lär sig att vara ensam tidigt, just för att det är lättare att få in rutiner som att vara ensamma när de är yngre. Viktigt när de ska vara ensamma är att de är trygga där dom är. Tips är lukter och annat som känns bekant, typ en hundfilt eller ngt. Vissa verkar tycka om att ha radion på på låg volym som lite sällskap till hunden. Lycka till med lille Dino och tack för en bra blogg!

 • Filippa skriver:

  Så bra din blogg är och så inspirerande :))
  Jag är inne på min andra hund och mina två har lärt sig ganska snabbt att vara ensamma hemma. Hundar känner inte skillnad på tid. Du kan alltså vara borta i 10 minuter, och hunden blir lika glad när du kommer hem som om du varit borta i en timme. Det du kan göra i början för att få den att vänja sig är att du sätter på radio när du inte är hemma på en längre stund så hunden känner att det inte är helt tyst. När du vet att du bara är borta i tjugo minuter en halvtimme kan du köra helt tyst, och variera. Då kommer hunden vänja sig ganska snabbt. Så små korta stunder med varierande med och utan radio. Sen är det såklart viktigt att spendera mycket tid med hunden när du är hemma igen 🙂 Hoppas det hjälper lite 🙂

 • Sophia skriver:

  Det verkar verkligen som att folk älskar att klaga och hugga! Du gör helt rätt att inte lämna honom ensam så länge direkt, börja med korta stunder till att börja med. Jag och min familj har haft hund länge, min mamma tävlar och tränar dom mycket och dom är alrig hemma istort sett, mamma har med sig dom överallt. perosnligen tycker jag att det är positivt at lämna dem hemma ibland för dem blir lite mer harmoniska, stressar inte upp sig direkt dom märker att man ska göra något. men ta det i din takt, små stunde rär det bästa!!

 • hello skriver:

  Gnid in en filt som luktar Dino o lägg i korgen. Massera.

 • Lina skriver:

  Hej Bianca!
  Om du inte har appen ”better dog academy” vill jag tipsa om den! Där kan man köpa filmer i appen (sammanlagt för typ 180 kr) och få jätte bra tips för valpträning, vardagslydnad och aktiveringslekar
  Jag använder själv den appen då jag tränar med min hund som snart är 11 månader. Och angående att lämna hunden ensam så tror jag att du känner din hund absolut bäst och vet vad som är bäst för honom! Kram!

 • åsa.ahlkvist skriver:

  Hej på dig,tips gällande att ha hundvalp: Säg aldrig Hej då jag ska bara o.s.v för det förstår ju ej någon hund alls,Gå ut kort stund och utöka stunderna till längre tid succesivt.Så gjorde jag med min valp och till slut när den var 1,5 år lämnade jag den ensam hemma 2-3 timmar men aldrig längre,Du är en härlig tjej,Kramiz

 • nellie skriver:

  var kommer den vita klänningen ifrån???? skit snygg! du är så duktig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *