YOU´RE NOT ALONE

 

Hej på er! Legat ute och solat på altanen hela morgonen så helt glömt bort att blogga förräns nu. Förlåt för det, men jag kunde verkligen andas och njuta av stunden på första gången på väldigt länge, så tog vara på tiden helt enkelt 🙂

Ni som lyssnat på podden Ofiltrerad med Pt-Fia vet nu att jag öppnade mig där om framförallt min ätstörning. Det kändes rätt där och då att prata om det och herregud vilken fin respons jag har fått i efterhand. Vill verkligen tacka alla ni fina underbara människor som kommenterar här och även ni som mailar mig dagligen om era otroliga historier <3 Känns skönt både ifrån mitt håll och kanske ert att man inte är ensam i detta. Och kan jag hjälpa 1 person genom att berätta min ”historia” som faktiskt pågår än idag så är jag stolt och nöjd 🙂

Jag gjorde en intervju här med Modette där jag svarar på lite mer frågor och lite mer formulerat om ni vill läsa mer. Ni kanske känner igen er?

Denna text under är en liten del av det jag svarade på. Läs gärna detta då det är mycket viktigt <3 Detta ovan är en liten del av det jag svarade på. Läs gärna detta då det är mycket viktigt <3  

”Jag berättade det för att det kändes så tryggt och enkelt där och då. Pt-Fia som jag pratade med var så otroligt lätt att prata med, och eftersom jag redan är väldigt öppen som person så liksom bara slank det ur mig. Jag vill väl också tillägga vikten av att man behöver inte endast prata om det när man vunnit kampen. Man behöver inte hela tiden visa sig stark. Jag är inte helt ute ur det än utan det sitter fortfarande kvar i tankarna. Men jag tror att det är viktigt att prata om det när kampen fortfarande pågår. För visar man endast upp människor som visat att jag tog tag i sig själv och kom över denna vidriga sjukdom som det faktiskt är så blir målet så långt bort för de som lider av det.” 

Ni hittar intervjun HÄR 

Ta hand om er, på återseende mycket snart <3

 

23 reaktioner på “YOU´RE NOT ALONE”

 • pilla skriver:

  Lyssnade på Ofiltrerat och tyckte det var en himla bra intervju av er båda. Verkligen kul att höra om allt.

 • Evelina skriver:

  Lite nyfiken på när man får höra låten som du spelade in för ett tag sen 🙂

 • Yasmine skriver:

  Hade ingen aning! tack för att du berättar! <3 Kämpa på!

 • Irene skriver:

  Vad hände med mauritus och din kille?

  • biancaingrosso skriver:

   Min kille kommer hit imorgon, och det blev problem med våra flygbiljetter så då bestämde vi oss för att åka ner till Pappa på Palma istället 🙂

   • P skriver:

    Blir så glad över att läsa att ni fortfarande är tillsammans, han verkar va en genuint bra kille! Men det med biljetterna vet jag inte riktigt…

 • Astrid skriver:

  Måste bara säga att du verkar som en så himla fin person. Du verkar ärlig, snäll plus att du är så grymt snygg. Uppskattar verkligen att du är så öppen och visar en sårbar sida på bloggen, hjälper mig och kan lova att det hjälper andra också.
  Sist vill jag bara säga att även om det är svårt, så försök att inte ta åt dig av vad andra säger om dig, du är grym som du är!

 • Sanna skriver:

  Jag förstår inte.. Du bråkar med din mamma? Men varför vill du ens ha kontakt med din pappa efter vad han har gjort mot din mamma? Varför bryter man inte med någon sån?

 • Caroline skriver:

  Grymt podavsnitt, den timmen gick för fort så jag önskar att man får höra dig mer framöver.
  Starta podcast kaaanske…

 • Malin skriver:

  Ätstörningar är fruktansvärd och bara vi som är drabbade förstår kampen i ens huvud. Man är inte ensam, tragiskt nog blir det fler och fler. Detta samhälle med all press 🙁

 • Sanna skriver:

  Skulle gärna vilja se bilder från Mallis 🙂 På dig, dina bröder och omgivning. Du är ju duktig på att fota. Ser fram emot det. Kramar till dig finaste Bianca ❤️

 • Hanna skriver:

  Stark du är som delar med dig av detta!<3 Dock när jag ska trycka på din länk för att komma till hela intervjun så funkar inte länken :/

 • anna skriver:

  Har jättesvårt att läsa din blogg på telefonen. Det tar jättelång tid att ladda upp bilder och går väldigt segt. Vet inte om det är fel hos mig eller om andra har samma problem. Har inte detta problemet på några andra sidor.

 • ISA skriver:

  det är ju SÅ viktigt att våga prata om det.. tycker dock det blir lite sorgligt nästan att du måste halvt ”försvara” varför du valde att *komma ut* med din ätstörning.. som att det är ett brott att vara sjuk liksom. Förstår du vad jag menar?! alltså ingen kritik mot dig utan mer samhället där detta klassas som en så skamlig sjukdom som ska döljas. Kram!

 • Anna skriver:

  Hej Bianca,

  Verkligen starkt och bra gjort av dig att kunna prata om ätstörning så öppet.
  Det kommer säkerligen hjälpa många andra som har problem!

  Jag hade problem när jag var yngre, och känner att jag bara kan ”öppna upp” och prata om det med dem som jag känner riktigt, riktigt väl.
  Så det du gjorde var verkligen bra!

  Kram till dig!
  Anna

 • Ullis skriver:

  Idag lyssnade jag på intervjun på ofiltrerat och det var rörande att höra dig. Det gör mig ont att en söt och vacker flicka som du ska behöva må så dåligt. Hoppas du får en fin julhelg tillsammans med din pappa och dina bröder. Kram på dig!

 • Frida skriver:

  Jag lyssnade på det poddavsnittet igår och kände bara wow. Det var så jag hittade din blogg. Det var så starkt av dig att berätta, och kommer garanterat hjälpa andra!

  Hoppas du får en supermysig jul. Kram!

 • Josefin skriver:

  Hej Bianca! Jag har läst din blogg ett tag och har fattat stort tycke för dig! Du verkar otroligt varm och kärleksfull och du är ärlig i dina inlägg vilket jag uppskattar enormt! Förstår mig inte på dom som kritiserar dig, kallar dig svag etc när du öppnar upp dig om att må dåligt, bli illa behandlad osv. En sak jag tänkt på är ditt pendlande mående, att du kan uppleva det som att vissa perioder är fyllda med energi, inspiration och företagsamhet och andra är deppiga med låg motivation, låg energi etc. Skulle du säga att de glada perioderna är normal och de låga inträffar när du blir påverkad av den jobbiga relationen du har? Eller kommer och går perioderna vad som än händer? Kanske du redan haft bipolaritet i åtanke, men annars, kolla upp det! Jag tycker att psykisk ohälsa ska likställas med fysisk ohälsa och att det inte ska vara tabu att prata om det, därför skriver jag den här kommentaren och föreslår att det kanske vore en idé att kolla upp. Om det skulle vara bipolaritet som är orsaken till ditt pendlande så finns det nämligen bra mediciner för det så man slipper de stora kontrasterna mellan bra och dåligt. KRAM!

 • Lina Öhman skriver:

  Lyssnade på podden idag och herregud vad du har växt i mina ögon. Inte för att du någonsin legat lågt haha men nu liksom blev du ännu en mer fantastiskt människa. Det är en sån hemsk sjukdom det här med ätstörningar och jag har själv haft det men inte helt kommit ur det. Har även skrivit ett inlägg om det och visat i bilder vad som kan hända med kroppen på en månad på min blogg. Jag förstår dig verkligen då du berättar om ångesten och att man får panik då man blir sådär mätt. Man räknar varenda liten kalori som att det vore ens fiende. Man kände sig stolt och bra när man fick lägga sig hungrig bara för att känna sig ännu smalare dagen efter. Det där tror jag kommer sitta kvar i huvudet länge, skulle inte önska någon det.. Man vill ju bara leva normalt, men det är lätt att säga. Ha det fint <3

 • Ida skriver:

  Hej Bianca!
  I ett tidigare inlägg skrev du att du önskade dig en iPhone 6s i julklapp men jag undar vilken färg du önskar dig? Du är bäst, det är alltid lika roligt och inspirerande att kolla in på din blogg!

 • lisa skriver:

  vad fint att du delar med mig, det hjälper flera av oss <3

 • Tuva Malmo skriver:

  Lyssnade på podden idag och måste bara skicka en kram. Kärvs mycket mod för att våga dela med sig av det djupaste man har, och för det ska du ha en stor eloge! Kram finis!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *