L U N C H

 

Så mysigt att ha med Dino hit till Nerja! Lite krångligt bara hur det blir med att ta med honom till stranden, kan man ens göra det? Några av er som har tips angående hundar i denna värme?

Gårdagens lunch 🙂

Såhär såg våran lunch ut idag/igår, så najs! Jag & Linnea slängde ihop en fräsch tonfisk sallad (sallad, majs, tonfisk, avokado, fetaost, olivolja, salt & lime) med en liten frukttallrik vid sidan om. Benjamin lagade carbonara till han & Erik men är ni som mig att ni bara blir sugna på fräscha rätter när ni är värmen?? Kan typ äta smoothies, frukt & sallader på resor 🙂

Klockan är just nu 01.07 och vi ungdomar (jag, Benji, Erik & Linena) har precis kommit hem ifrån en middag inne i stan, vi hade det så sjukt mysigt! Mer om det imorgon… 🙂

Vi sitter just nu i vardagsrummet med tvn på & väntar på att mamma, Theo & resten av gänget är påväg hit i en taxi från flygplatsen. Kommer bli trångt i sängen då jag mamma & Theo delar säng men ändå mysigt att alla äntligen kommer hit!! Jag älskar mycket folk på semestrar!

Nu får dem snart komma för mina ögon börjar gå i kors…

Puss!

10 reaktioner på “L U N C H”

 • Karin Eriksson skriver:

  När vi var i Nerja i början på Juni….så var det många chihuahuas på stranden med sin matte och husse. De flesta hade eget parasoll med sig så vovven fick skugga. Vatten ett måste. I regel så tycker ju chihuahuas och chiblandisar om värme…du kan ju alltid doppa tassarna lite i havet åxå, då de har pulsen nedtill på benen/tassarna. Då kyler du ner systemet (blodomloppet) på vovven. Nästa år ska vi till Nerja igen. Då ska jag ta med min lilla tjej åxå. <3

 • Carina skriver:

  Vad kul att Dino fick följa med. Vi har i flera års tid tagit med oss vår lilla hund till Mallaga o Mallorca. Vi har varit avsides vid stranden men vissa ställen i Mallaga får man ha hund på solstol. på Mallis bor vi på hotell där hunden får vara på stranden och runt poolen. Vi låter henne simma mellan oss i havet det gillar dom i värmen och blir jättepigga efter. Bra om du kan duscha av honom lite efter men inte alltid vi gör det. Restauranger har det nästan aldrig varit problem att ta med henne till. Vi åt på Europaterassen med henne i våras

 • Evelina skriver:

  Så fina och härliga bilder. Är så avis på dig! Vill också utomland <3
  Jag har själv hund, så om jag skulle ta med min hund till stranden skulle jag se till att de hela tiden fanns skugga & självklart friskt och kallt vatten som Dino kan dricka. Antar att de är saltvatten i havet, & hundar ska undvika saltvatten då dom kan få de i munnen och de torkar ut slemhinnorna och kan bli riktigt alvarligt. & klor vatten är även farligt för djur då de torkar ut dom. Så klor vatten ska man verkigen undvika!
  Jag hoppas ni får en härlig semester tillsammans.
  du är min förebild! Kram <3

 • Evelina skriver:

  Försvann min kommentar tro? 🙂

 • Sophie skriver:

  Köpte min vovve när vi bodde i Spanien och nu bor vi i ett annat medelhavsland. Kör 5 sekundersregeln på asfalten när ni gåpå promenad, kan du hålla handflatan mot asfalten i 5 sekunder utan att bränna dig är det ok för Dino att gå med sina små tassar. En annan grej är att luskolla honom varje gång ni varit ute. Tar för givet att ni har typ Frontline eller liknande på honom, men tro mig, det hjälper nästan aldrig. Nu har ju han kort päls så det är lätt att se. De små jävlarna brukar härja runt på magen, bröstkorgen och i ”armhålorna”. Hoppas ni får en fin midsommar!

 • Ellinor skriver:

  Om ni märker att Dino får det jobbigt i värmen, trots skugga, så lägg blöta handdukar över honom. Det brukar hjälpa fort. Om han inte vill ta sig ett dopp då såklart 🙂

 • Natalie skriver:

  Heeeej!
  Snälla kan du inte berätta hur flygresan gick för Dino?
  Vill gärna ta med vår hund men är så rädd att han ska må dåligt ?
  Tack 🙂

 • Eva skriver:

  Använd sunt förnuft! Tror faktiskt han har det bättre i ett svalt stenhus mitt på dagen … så kan ni ta en strandpromenad mot kvällen när det börja svalna lite.
  Hundar är ändå inte värst förtjusta i att bada i saltvatten heller har jag hört …

  Så NEJ ta inte med Dino till stranden är mitt råd!

 • hanna skriver:

  Ett tips är att ta en vattenflaska som du haft i frysen, så kan han ligga mot den om det blir varmt 🙂 kan ha en tunn handduk runt om han tycker den är läskig att ligga emot.

 • Carina skriver:

  Ett tips det finns hjärtmask i övriga Europa. Man har inte hittat det i Sverige ännu. Vi får utskrivet tuber från veterinären som hjälper mot jättemycket äckligs kryp som Loppor,larver,piskmask,spolmask,hakmask,löss mm mm. Ska tas en månad innan resan och efter en månad igen sen. Den heter advocate.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *