NATURAL CYCLES – vänligen läs!

a3e306c6-84a1-40b2-90ff-6abcda7ebbf6.jpg

Vi kvinnor har ju fått den stora äran att få bära våra barn för att sedan göra det magiska att få uppleva en födsel ur våra egna kroppar. Det är så häftigt och jag ser så mycket fram emot att bli mamma. Men som många andra kvinnor där ute så är jag inte redo just nu för att bli mamma och har sedan jag var 16 år gått på preventivmedel för att förhindra en graviditet.

Det finns tusentals preventivmedel där ute som fungerar helt olika från kropp till kropp. Vissa bättre för den ena än den andra och detta är ett väldigt känsligt ämne men som jag vill upplysa. Det finns preventivmedel som skyddar för könssjukdomar så som kondom (vilket alltid rekommenderas) och andra medel som skyddar kroppen inifrån från att bli gravid. Många går runt med fel preventivmedel i flera år utan att utforska möjligheten om bättre preventivmedel för just dig & din kropp.

Jag exempelvis har testat på nästan varenda p-piller som finns samt p-stav under 1 1/2 år och inget av det har funkat på mig. Jag får ojämna blödningar (hade ju 14 månaders konstant mens av min p-stav) blir svullen & viktuppgång, känner nedstämdhet som utvecklas till depression, blir enormt känslig & arg överlag, får ont i magen etc…. Jag känner helt enkelt inte igen mig själv när jag går på p-piller eller p-stav och känner knappt att min kropp tillhör mig. Det är svårt att förklara men allt blir bara skit liksom.

Därför blev jag otroligt glad när Natural Cycles kontaktade just MIG. Jag känner att jag är den perfekta kandidaten för att testa på detta och ge er min 100% ärliga recension om denna typ av preventivmedel.

a36d89d8-3475-4ef1-98f1-e2b6d3dfb9db.jpg

För er som inte vet vad Natural Cycles är så ska jag försöka förklara mig kortfattat här så ni orkar läsa för jag vill så gärna att ni ska ta er tiden att läsa detta 🙂

Natural Cycles är i sin form en termometer & en app som fungerar som ett preventivmedel. Helt utan hormoner, utan sidoeffekterna & ger dig en sexuell frihet. Appen ger dig möjlighet att verkligen lära känna din kropp & hur din cykel fungerar. För vissa är det kanske redan självklart hur era cyklar fungerar om ni kring samma datum varje månad får er mens & ni då lärt er räkna ut när ni är fertila & inte.

Men detta är ett perfekt naturligt sätt för dig (som är lite som mig) som inte helt har koll och vill känna dig lite säkrare på ett naturligt sätt utan alla jobbiga bieffekter. Självfallet så är inget preventivmedel 100% säkert än för vi har inte kommit dit i utvecklingen än men jag tror stenhårt på denna produkt & har hört mycket gott om denna.

För det är just det Natural Cycles går ut på. Att appen (tack vare termometern, som du tar varje morgon innan du går upp ur sängen) visar när du är fertil med röd text med orden Använd Skydd och när du inte är fertil med grön text och orden Ej fertil. På dessa ”röda dagar” måste du använda skydd (eller avstå) för att inte riskera att bli gravid. Och på det ”gröna dagarna” behöver du endast skydd för könssjukdomar då du inte (med 99,5% säkerhet) kan bli gravid.

3bee5a3a-8510-4e60-b20b-bea62ebcfe5a.jpg
Natural Cycles är backat av en unik algoritm som känner av din temperatur & många andra faktorer som ni kan läsa mer om HÄRDen känner av din kommande cykel, men viktigt att komma ihåg är att Natural Cycles (som alla andra preventivmedel) INTE skyddar mot könssjukdomar.

Det tar några veckor för appen att lära känna din cykel och därför kommer det vara en del ”röda dagar” början. Men när appen lärt känna din ägglossning kan du förvänta dig mer ”gröna dagar”, allt för att vara på den säkra sidan i början.

Något som också kan vara värt att veta är att i början av 2017 blev appen ett certifierad preventivmedel 🙂

Natural Cycles är inte emot preventivmedel med hormoner utan upplyser bara om deras helt naturliga sätt för att finnas där för oss kvinnor som inte kommit fram till vad som fungerar för de än 🙂

 

Ps. Jag tänkte göra en frågestund angående detta samtalsämne på min YouTube-kanal så ställ gärna era frågor nedan så ska jag försöka svara på alla 🙂

 

32 reaktioner på “NATURAL CYCLES – vänligen läs!”

 • Lovisa skriver:

  Kommer du möjligen att kunna ge oss någon kampanjkod om man vill prova på detta? 🙂

 • brigitta skriver:

  Älskar Natural Cycles! Använt i 2 år nu, funkar hur bra som helst.

 • A skriver:

  Denna låter hur perfekt som helst! Jag använder p-piller just nu och har inte riktigt märkt av några ”fysiska” symptom så som finnar osv. Jag har dock försökt tänka tillbaka till när jag började använda dem och det är att jag känner inte igen mig själv riktigt längre – lättare för att bli arg och irriterad, depression, nedstämdhet osv. Och jag börjar alltså fundera på om det beror på p-pillrerna. Nu när jag ser att du känt också av det så tror jag ännu mer på det. Använder mig av prionelle, men fick den främst för att jag får sån otrolig mensvärk. Har du använt prionelle och vad var dina erfarenheter? Kan man ta en paus från de kartorna man fått ut för att se om man mår bättre utan dem?

 • Linda skriver:

  Hej:-)
  Jag måste slå ett slag för Natural Cycles!
  Det har funkat för mig både som preventivmedel och på andra viset, när vi ville bli gravida. Man får otroligt bra koll och det känns otroligt tryggt!
  Kram till Dig <3

 • Zara skriver:

  Hej hej Bianca!!!

  Som jag förstår det så tar man bara tempen för att se där man är så kallad ”fertil”, men det känns ju inte så säkert. Det kan ju variera, hela cykeln alltså?

  Hur är man egentligen skyddad med denna om man inte tar några hormoner?

  Kanske blev superrörigt med frågorna där! Men blev väldigt intresserad eftersom att jag har spiral just nu och blev för 4 månader sen diagnosernad med ’deprission’. Läkaren sa att det kunde bero på den och jag orkar helt enkelt inte mer!

  Extra fråga bara, på din mystory idag lade du upp en snabb video där du hade en biege kostymset på dig. Vad kommer den ifrån?

  Utöver det vill jag säga att du är grym!!! Tack!!! <3

  • Vickan skriver:

   Hej zara. Använder appen och den är toppen. Saken är den att man har en förhöjd temp i samband med ägglossning och genom att tempa varje dag så hittar appen när den är. Man ser direkt mönstret när man börjar. Sen är dagarna mellan ganska lika och på så sätt så vet man när den kommer.
   Man är bara fertil strax innan.
   Jag mår toppen med denna och kommer aldrig ta hormoner igen…

 • E skriver:

  hej fina! vilken storlek har du i klänningen från Zara som du hade när ni vann ”Årets profil” priset? kraaam

 • Elin skriver:

  Jag har väldigt oregelbunden mens, oroar mig över att den dagen jag vill bli gravid att de ska vara svårt för mig att lista ut vilka dagar jag har ägglossning. Är det något som natrual cirkles kommer kunna hjälpa mig med?
  Undrar också om man kan börja direkt efter man slutat med ppiller? Går nämligen på det nu men har funderat länge på detta istället!
  Kram ha en fin dag

 • Olivia skriver:

  Hejhej! Jag undrar då jag har hört av många att natural cycles är lite jobbigt med det här att ta temperaturen varje dag efter man legat still under en viss tid? Vad tycker du är det värt att gå från att äta piller varje dag till att ta tempen varje dag?

 • Evelina skriver:

  Hej!
  Jag går just nu på p-piller men min kropp är känslig och vill inte stoppa i mig hormoner så detta låter perfekt för mig!

  Men stämmer det inte att spermier klarar sig ett par dagar i vaginan? Är det inte då fortfarande osäkert? Så tacksam för svar!

 • Sara skriver:

  Jag tror tyvärr inte alls på denna produkt. Först och främst för att man måste ta tempen samma tid varje dag. Det vet vi ju alla att ibland tar man sovmorgon… Sedan har man feber ibland och då blir det ju helt konstigt. Kankse har du liiiite feber och då registrerar den ägglossning. Sen kör du på och då hade du din riktiga ägglossning.
  Tanken att inte använda hormoner är toppen! Om man inte vill göra det så tycker jag det är enklast att bara använda kondom.
  Att de väljer att vända sig till dig när du nyligen berättat att du blivit singel tycker jag också är skumt. För träffar du någon nu lär du vara smart nog att komplettera med andra skydd.

 • Jennifer skriver:

  Hej! Jag kan för allt i världen inte rekommendera natural cycles då jag blev gravid i höstas och genomgick en jättejobbig abort! Jag tycker inte man ska rekommendera produkten till andra då den inte är säker alls. Jag vet flera tjejer som blivit gravida trots natural cycles.

 • Hilfrid skriver:

  Det låter jobbigt o vara kvinna. Attraktions läppstift, parfymer, hårmangel, klädköp, vloggar, bloggar, Insta,Facebook, flirta, ha jämn vikt, bära sura barn, sen då som Telia gubben tuggar om, massor av surf för att få mer likes. Dessutom va hångel attraktiv i hissen. Hick.

  Tänk då en svettig fotbolls supporter, halvfet gube med glasögon från 50 talet, luktar öl, går illa och vad händer jo dessa vackra ladys sitter plötsligt där med 4 barn, öl huliganen och vattnar pelargonier. Kommer inte ut och får träffa sina kompisar när hon skiljer sig. 25 år av barnvaktning och hemrojdis. Åderbråcken står som spön i backen och hon längtar tillbaks till vloggtiden och house musiken som är entonig men ger bra sömn i solstolen.

  Hilfrid Lackberg

 • Linda skriver:

  Jag tycker detta BARA ska marknadsföras till kvinnor i seriösa relationer, då man absolut måste skydda sig om man har fler än en sexpartner!! Hur ser du på natural cycles som singel, Bianca?

  Jag provade natural cycles för ett par år sedan, men kände mig inte alls säker – så det funkade inte som preventivmedel för mig. Dock är det något jag skulle använda om jag VILLE bli gravid – verkar jättebra för just det!

 • Emma skriver:

  Hej! Jag har läst på massor av ställen att man kan bli gravid under hela menscykeln, bl.a. Umo.se eftersom att ägget kan överleva flera dagar i äggledaren. Varför kan natural cycles då ge så många ”gröna dagar”?
  Älskar dig och din blogg massor! Pusspuss

 • Elin skriver:

  Kanske fel inlägg att kommentera men måste fråga vart (de perfekta) jeansen du hade på dig i en story på plåtningen i måndags kommer ifrån. SÅ SNYGGA!

 • Lina skriver:

  Det låter helt perfekt! Hade jag inte haft problem med värkar som pillrerna hjälper emot så hade jag börjar med NC direkt.

 • Alice skriver:

  Första mens story?

 • Lina skriver:

  Hej, jag har använt P-datorn pearly efter att Egoina tipsat om den (fungerar efter samma princip som NC) i 2 år. Både som singel med fasta kk relationer och i förhållande och har aldrig mått bättre.
  Jag har en väldigt oregelbunden och vissa gånger väldigt lång menscykel så de första året hade jag väldigt många röda dagar. Framförallt innan jag fick rutin på att ta tempen samma tid varje morgon eftersom jag går upp tidigt till jobb. Men efter att jag kom fram till att klockan fick ringa samma tid varje morgon och att de sen bara är att ta tempen och somna om på helgen så har jag fått fler och fler gröna dagar och bara enstaka gula dagar.
  Jag känner mig säkrare nu än med p-piller och känner framförallt min kropp mycket bättre. Och bästa av allt är att slippa alla biverkningar! Mina första piller gjorde så jag utvecklade ätstörning och dem andra kom vi fram till när jag väl sluta ta dem efter 9 år att de var dem som gav mig kronisk svamp.
  Så skönt att slippa alla hormon piller. Jag kan inte annat än rekommendera de. Hoppas det kommer fungera bra för dig med Bianca

 • Krister skriver:

  Håll på er flickor så behöver ni inga preventivmedel.
  Och vi män kan spela mer fotboll.

 • Anna skriver:

  Hej! Måste man ta tempen på morgonen samma tid varje dag? Är ju inte alltid man går upp 07.00 tex. Kram

 • Alva skriver:

  Hej! Jag vill gärna testa natural cycles men har en fråga. Vad händer om man har feber när man ska ta sin temperatur? Det måste ju bli ett felvärde eller att det inte fungerar? Du är bäst! Kram <3

 • Ida skriver:

  Hej Bianca! Funderar också på att skaffa NC då det inte är några hormoner i det! Men hur säkert är det för en 22åring? Har hört att folk blivit med barn ändå..Hur undviker man det?

 • Maria skriver:

  Hej Bianca. Om du inte redan testat kopparspiral så gör det, inga hormoner alls. Jag har haft det i 6 år och är väldigt nöjd ☺
  Ett litet tips om detta inte fungerar på dig.
  Ha de bäst?

 • Linnéa skriver:

  Kul att du skriver om NC! Jag har använt appen i drygt två år och är himla nöjd! Har fått mycket större kunskap om hur min kropp och menscykel funkar. Men jag håller med om att det nog passar bäst om man antingen är i ett stabilt förhållande/minst 25 år/sover normalt och kan mäta sin temp regelbunda tider.

  Har en länk om man vill testa appen och få 30% rabatt på årskostnaden, inklusive termometer:
  https://app.naturalcycles.com/?webSignup=1&refId=1or4aq8f5nbcfkav&refCode=referralid30#/reg-reg

 • Julia skriver:

  Hej! Jag undrar vad det kostar att ha en prenumeration varje månad? Såg att du hade en rabattkod men vad kostar det efter att den har gått ut?
  Tacksam för svar!
  Kram

 • Clara skriver:

  Hej!!

  Tänkte höra hur det är med din rabattkod som ger en ett års prenumeration mm.

  När är sista datum att använda koden?

  Börjar prenumerationen direkt när man använder koden i sitt köp eller kan man aktivera/påbörja prenumerationen senare?

  Jättetacksam för svar,
  Med vänlig hälsning, Clara Jönsson

 • Lovisa skriver:

  Hej! Jag har använt NC ett år nu (jätte nöjd!) Och då får man en rabattlänk att dela med sig av!: Skaffa Natural Cycles årserbjudande med termometer inkluderat med 10% rabatt! https://app.naturalcycles.com/?webSignup=1&refId=54s68a2amfu03a5o&refCode=referralid30#/reg-reg

 • Ronja skriver:

  Jag säger såhär… NC är fantastiskt om man vill:
  – lära känna sin kropp
  – planerar en graviditet
  – inte har något emot att råka bli med barn/beredd att behålla det

  …jag skriver så eftersom jag använde NC i drygt 1,5 år till punkt & pricka, tyckte att det var det bästa som hänt mig rent ”preventiv”-mässigt, tills det att jag faktiskt ofrivilligt blev med barn. Gick igenom en hemskt jobbig abort för bara en vecka sen och känner i efterhand att det inte alls var det bästa som hänt mig. Så det är min input… nu ska man bara försöka ta sig tillbaka till sitt riktiga jag efter denna pärs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *