DALARNA

dalarna bianca 9

I Måndags drog jag, mamma, mormor & morfar + filmteamet till Dalarna för att hälsa på min morbror Peter som bor sedan några år tillbaka.

Vi tog varsin bil och jag körde (övningskörde) hela vägen dit 🙂 Allt gick faktiskt bra förutom att jag en gång var svin nära på att köra in i väggrenen på motorvägen…. hehe!

Det första vi gjorde när vi kom fram (utan att ha ätit frukost på morgonen, vi kom fram ca 14.30) var att stanna i Skedvi för lunch.

Peter nämnde deras saluhall som ska vara magisk så självklart stannade vi där 🙂

dalarna bianca 10

Det fanns så mycket gött där och allt var extremt ekologisk. Med mjölk direkt ifrån kossorna från byn (godaste jäkla mjölken jag någonsin druckit) + kött, ost och massa annat från djuren i byn. Så mysigt!!

dalarna bianca 11

Vi blev serverade detta till lunch. Vet inte riktigt vad jag ska kalla denna rätt hehe men gott var det.

Däremot har jag lite svårt att äta kött när jag vet att djuren så nära dött för att jag ska få lite skinka… när allt blir så påtagligt så känner jag mig verkligen hemsk mot djuren. Jag har inte gjort något val än att bli vegetarian för jag äter sällan kött ändå men det är absolut något jag ska tänka på.

fca47b04-5184-437e-9dc7-44ab0809d072.jpg

Jag hade på mig min fina fina klänning ifrån TwistAndTango

Ni hittar den HÄR (adlink)

dalarna bianca 12

Filmteamet filmade självklart allt så ni får se detta i höst när ”Wahlgrens Värld” börjar sändas med säsong 2 i höst

dalarna biancas blogg

img_5785-1.jpg

Med min fina mormor & morbror Peters fru Michaela 🙂

dalarna bianca 5

Skedvi saluhall (vet tyvärr inte vad det heter) säljer inte bara sin ekologiska mjölk, ost, kött osv utan de gör även sitt berömda knäckebröd som de gjort i många årtionden. De frågade oss ifall vi ville göra vårt egna knäckebröd och självklart tackade vi glatt JA.

Här har även prinsessan Sofia & prins Carl- Philip gjort egna knäckebröd som hänger på väggen och nu kommer våra knäckebröd hänga där likaså, inte dåligt haha 😉

dalarna bianca 8

unnamed

Såhär läcker har ni nog aldrig sett mig va!!

2a64f692-4902-4086-bdbc-501b906f6fb2.jpg

dalarna biancas blogg1

Så gott knäckebröd!!

dalarna blogg bianca 1

Efter lunchen och bakningen så åkte vi hem till Peter som bor i ett megastort gammalt värdshus. Han håller på att måla om hela huset till vitt så det är därför ena halvan är vit & andra är gul 🙂

dalarna bianca 3

Fina Peter som har oss upphängda på väggen <3

dalanrna blogg bianca

Hans hus är så fint att jag smäller av. Med både en stor restaurang kyl som han endast har till öl, ett gym, mega stor vinkällare och en terrass på 140 km!!!! Större än de flesta lägenheterna på Östermalm haha! Och vi får inte glömma den vackraste utsikten över Dalälven!

Allt detta för mycket mycket mindre än mig lägenhet jag precis köpt haha! Man kanske ska köpa hus i Dalarna istället…. Nej men funderade seriöst på att köpa landställe i Dalarna, det finns så mycket fina hus för väldigt liten peng!! Men inget jag kommer göra nu, men kanske om några år.

dalarna bianca 4

Till middag blev det entrecot & ryggbiff ifrån djuren i byn och jag tog faktiskt en bit entrecot för att smaka. Jag brukar nämligen aldrig gilla entrecot eller såhär maffiga köttbitar men OJ OJ OJ vilken köttbit. Lätt det godaste köttet jag ätit!!

dalarna bianca 13

dalarna bianca 7

Det serverades med en potatisallad, sås en östbricka

642c3aa7-a734-48cb-a225-87b7f1f32187.jpg

Familjen betyder allt, glöm aldrig det <3

dalarna bianca2

Efter lite champagne på terrassen blev det tydligen dags för grupp yoga haha. Inte riktigt något vi brukar göra men blev så lugn av den vackra utsikten.

dalarna blogg bianca 2

Där hängde vi tills det blev solnedgång och sedan tackade vi för oss denna gång och bilade tillbaka till Sthlm, denna gång körde dock morfar hehe.

unnamed
Tack Dalarna för en underbart vacker dag <3 

Solen skiner, det är lördag, jag har handlat mat, ätit frukost, jobbat & fick precis hem ett stort paket godis (kolla instastory). Skulle kalla det en helt perfekt lördag hittills hehe 🙂 Ska strax stänga ner datorn & ta ut Dino på en promenad sedan lägga mig ute i trädgården och sola lite och njuta av denna dag. Har absolut inga planer idag mer än att jag ska äta, sola och redigera bilder 🙂

Bilderna ovan är alltså från vår lilla roadtrip till vackra Dalarna början av veckan. Det är ju så fantastiskt vackert där och jag är så avundsjuk på Molly Rustas  som vuxit upp i så lugn och vacker miljö. Däremot kunde jag inte riktigt få till lika vackra bilder som henne för hon är sinnesjuk och störd på att ta bilder och redigera men detta vad det bästa jag kunde få fram med min lilla Canon & mobilkamera hehe 🙂

Jag tänkte fota allt jag äter idag så ni får se ett ”what I eat in a day” inlägg senare ikväll. Hur låter det??

PUSS <3

26 reaktioner på “DALARNA”

 • Marian skriver:

  Min favoritdikt på kylskåpet.

  Från slakteriet

  de hörde inte att du talade

  och kanske är det därför även jag kan ge dig tystnaden till svar
  sekunderna innan du dör tittar jag bort:
  dina uppspärrade ögon är ett vrål i ödemarken

  men jag ska minnas din kraft som skalv i gallrena
  din meningslösa, flämtande andhämtning
  som kontrast till det självklara i att du måste dö
  jag ska minnas hur de tog ifrån dig allt och hans lättsamma tonfall efteråt

  och på vägen ut, de blodiga avtrycken på dörrhantagen som en påminnelse lyser de:
  allt detta gör vi med våra egna händer

  jag ska minnas hur din ångest
  utan vår vetskap blev till kol i våra lungor
  och det, att vi dag för dag skriver vår historia
  att varje sida ska böra ditt namn
  och din block ska speglas i alla skyliga ögon

  Skrivet av Lina Flyren

  • Marian skriver:

   Blev lite felstav på slutet.
   *bära inte böra
   *blick inte block
   * skyldiga inte skyliga
   Vi säger att det var fel på datorn.?

  • Annika skriver:

   Men gud,allvarligt? För att Bianca skrev att hon ätit lite kött? Så j-a tramsigt!!

   • Marian skriver:

    Njaaeh det var inte så Bianca skrev.
    Tycker du inte dikten ger oss en tankeställare? Att bli vegetarian är ett bra val för samvetet, djuren och miljön.

    Tramskramar till dig!

 • Lotte skriver:

  Så vackert! Jag har bara varit uppåt och åkt skidor men det ser himla fint ut sommartid med 😉
  www lotte4.blogspot se

 • Pia skriver:

  Hej!
  Va fint!
  Vad jobbar du med? Vad har du för utbildning? Har du studerat på högskola?Har förstått att du har flera intressen som att skriva på blogg och fotograferas och även att vara med när det filmas. Kul med fritidsintressen!
  Jag jobbar som personalchef på ett ganska stort bolag och trivs ??
  Hälsningar Pia

  • Bianca skriver:

   Jag jobbar som det idag kallas en Social Media Influencer, jag gör tv ca 10h om dagen måndag – fredag och under dessa dagar tar jag även bilder, redigerar bilder (jobbar lite som fotograf åt en hemsida) och sedan sitter jag med inlägg som tar ca 3h per inlägg. Jag svarar mail, går på möten med företag jag är ambassadör för eller har samarbete med. Jag har även min YouTube kanal som jag filmar för + att jag är en profil vilket betyder att jag gör många plåtningar, stora kampanjer, reklamfilmer & gör andra uppdrag + att jag designar en egen kollektion som kommer ut i höst och mycket mer framöver som jag inte berätta nu.

   Nej jag har inte studerat på högskola för det jag vill jobba med i framtiden (skivbolag) handlar endast om kreativitet, ett driv, stor passion & ibland kontakter så den vägen väljer jag att gå. Passar det studera på högskola så är det jättebra men för mig i mitt liv så passar det inte. Hade aldeig haft tid med det nu ändå men vem vet i framtiden…

   Min utbildning är min gymnasieutbildning men jag valde av privata själ då jag mådde otroligt dåligt och var i en djup depression under grymmaste att hoppa av i trean.

   Fick du svar på din fråga?

   • Pia skriver:

    Det låter roligt, och att få betalt för det! ?
    Nä, alla går ju inte på högskola, man hittar sina egna vägar som funkar bäst för en själv.

  • Emelie skriver:

   Pia- vilken skumt formulerad kommentar. Känns så extremt pikig ”inlindad” i en trevlig ton. Nä, inte ok alls.

 • Pia Svensson skriver:

  Hej:):)
  Jag älskar din sida <3<3<3<3<3
  Jag vill tipsa om vart jag handlar märkesvaror, inredning, skönhet, kläder, resor billigt på nätet. Har gjort massa med bra fynd här: https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=mgm . Även här har jag fyndat: http://letsdeal.se/r/45051/100
  Jag handlar också genom de flesta kändaste webbsidorna på nätet och då får jag bonus genom dessa sidor: https://www.cashbacker.se/ny-medlem/194584 och https://www.refunder.se/bjud-in/5524ec9c9221e .
  Dessa sidor har hjälp mig att fynda och sparat mycket med pengar. Hoppas de kan hjälpa dig med 🙂 <3
  Kram och lycka till!!!

 • Marian skriver:

  Jag hoppas av hela mitt hjärta (!!!) att du blir en ambassadör för djuren. Allt annat/andra områden är upptaget. Du ha det som krävs.
  Våga!/ Djuren ?

  • Nisse skriver:

   Ja dom som inte kan prata behöver någon som för deras talan!?

  • Anna skriver:

   Jaa!! Håller verkligen med! Kolla dokumentärer som Cowspiracy, Earthlings, What the health & Forks over knives. Kolla även in youtubekanaler som James Aspey, Joey Carbstrong, Bonny Rebecca och Ellen Fisher<333

 • ISA skriver:

  GALET fint!! Tänk att bo sådär alltså, drömmen! Verkar vara så mycket mysiga ställen i Dalarna också 😉

 • Erika skriver:

  Åh mysigt!

 • Maria skriver:

  Bianca låt dig inte provoceras av människor som frågar vad du jobbar med. Dom är bara avundsjuka och vill retas med dig och göra dig upprörd. Du är helt fantastisk!! Kram

 • Sverigebevakning skriver:

  En av de professionella blogg bilder jag har sett. M http://sverigebevakning.blogg.se/

 • A skriver:

  Herregud känns som ni konkurrerar med Carl Philip haha?? skämt å sido men jag gillar Victoria bäst i alla fall.

  Kan du berätta lite om hur det går för dig med körningen? Tyckte du klarade uppkörningen men måste man övningsköra ändå eller. Eller får man göra om uppkörning/teori igen efter 1mån? 😮

  Alla säger olika så blir osäker. Jag håller också på med körkortet så det är därför jag undrar ?

 • Nellie skriver:

  Hej fina du!
  Kan man få önska ett inlägg om olika tips på vad man kan äta till frukost?
  Har sett dina frukostar på bl.a. snapchat och det ser sååå gott ut!
  Superfin blogg för övrigt ? Lätt en av de bättre bloggarna!
  Kram!

 • Mikaela skriver:

  Så sjukt. Jag har i flera år fött höra från vänner, familj, släktingar gemensam bekant som vi har osv att jag är så himla lik dig till sättet. När ”Wahlgrens värld” sändes på TV så fick jag höra detta dagligen. Att vi är lika dramatiserade, vill ha ordning, kontroll sättet att hantera saker. Ja, listan kan göras lång! Självklart kan man inte basera hela din personlighet via en blogg eller TV-serie.

  Hoppas du har en härlig ledighet!

  Kram

 • Albin Forsstrom skriver:

  Vart är ditt mobilskal med bananer och ananaser osv på ifrån? älskar det!

 • Fanny skriver:

  Kan inte låta bli att vara oskön och påpeka att kvadratmeter betecknas m2. Antar att uteplatsen inte är 140km (=14 mil) :)! kram

 • Krister skriver:

  Underbart ställe att bo på.
  Dalarna är unikt!
  Vilken utsikt!
  Man får lust att flytta omg…

 • Joanna skriver:

  Tänkte också på det! Du skriver ofta om hur du tokälskar djur men så äter du dem också. Det är svårt att göra den kopplingen men när man väl gör det så tänker man inte kött som mat längre. Hoppas du ger din tanke om att bli vegetarian en riktig chans och se lite dokumentärer också:) ha det bra

 • Fanny skriver:

  Ser att våran eka ligger i älven på sista bilden ? ligger en stor gård bakom träden där ekan ligger, min familjegård. Född och uppvuxen i Skäve (skedvi) ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *