LUNCH IN THE CITY

lunch bianca9

lunch bianca3

lunch bianca7

lunch bianca8

lunch bianca4

lunch bianca1

lunch bianca5

lunch bianca2

lunch bianca6

lunch bianca

Lunch at Da Matteo på Magasinsgatan 

Jag älskar Göteborg, asså jag verkligen Ä L S K A R Göteborg!! Men om det är något som staden saknar så är det lunchställen. Det finns verkligen inte alls många ställen att äta en god lunch på eller något riktigt mysigt fik (förutom Bönor&Bagels såklart). Jag är väl bortskämt eftersom jag bor i Sthlm där vi har överdrivet mycket bra fik & lunchställen att äta på.

Men om det är 1 jag verkligen tycker om och varmt kan rekommendera er som besöker Gbg, så är det Da Matteo som ligger på Magasinsgatan som förövrigt är en väldigt mysig gata. Både restaurangen i sig är väldigt industriel, mysig + att uteserveringen är typiskt ”Göteborgig”. Inget fancy, ingen som försökt för mycket utan helt enkelt bara ett soft ställe att träffa peeps på 🙂

Jag tar alltid deras sallad & Phillipe tar alltid deras GRYMT goda pizza med prosciutto, crème fraîche & örtkräm. Den är verkligen riktigt god och hinner vi förbi där en gång till innan vi åker hem på måndag så ska jag lätt unna mig den 🙂

NU, fortsätta temat chill i soffan framför Seinfeld. PUSS <3

25 reaktioner på “LUNCH IN THE CITY”

 • Maria skriver:

  Hej! Håller nog inte riktigt med att det inte finns många lunchställen i Göteborg. Det finns SÅ många och jag skulle luncha igår och det tog ett jävla tag innan vi bestämde oss för att sätta oss på The Barn. Kan verkligen rekommendera The Barn,Avalon, Kungstorget, SAK, El Corazon, Vapiano, Le pain på avenyn, Pigalle, Bellora, Deli, JOS, Spice, Heaven 23 osv osv! Så här har du lite alternativ till nästa gång :))

 • Iliana skriver:

  Hej Bianca! tycker definitvt att du har rätt att det inte finns många lunch ställen att välja i gbg, Bor själv i gbg.Da Matteo har världens godaste kaffe. Och kan rekommendera att Haga är mysigt dem har goda sallader. P.S by the way du skrev för ett tag sen att du ska åka till grekland under sommaren. Om du åker du kommer inte ångra dig ? Är själv grek så jag ha rest till många öar! ha d bäst!

 • Marie skriver:

  På riktigt? Gbg är känt för sina cafer, och lunchställen finns överallt har du någonsin besökt avenyn kryllar av lunchställen bla Leif Mannerströms ställe likadant kungsportsavenyn med sina smågator. Besök bar italia, eggs and milk besökt haga med alla dess cafer?. Besök kronhusbodarnas fik hur mysigt som helst eller barken viking. Varit vid Röda sten el tagit båten till andra sidan, hur många mysiga ställen som helst längs hisingsidan eller åk ut på öarna.

 • Johanna skriver:

  Jag älskar också Göteborg! Den där pizzan såg inte heller helt fel ut! 🙂

 • Vendela&Vanessa skriver:

  Härliga bilder och superfin blogg! Kika in på vår blogg och följ vår resa i Italien, just nu befinner vi oss på Capri http://Madebyw.se

 • Men vad trevligt de ser ut, och inte minst gott! Lengtar verkligen til Göteborg, verkar som dom har så många mysiga ställen! Speciellt Jos, ser ut som dom har dem mest smarriga acaibowlsen<3 Hoppas ni får en super fin helg, kram;-)

 • Anni skriver:

  Gå till Bar Solo dom har världens bästa lunch där

 • Jennie skriver:

  Håller med dig ang bristen på bra lunchrestauranger, även om jag allt tycker att vi har en och annan riktigt bra och mysig.
  Åk till Långedrags värdshus och ät lunch, eller sjöbaren i Haga, En del i haga mm mm.
  När det kommer till bra fik håller jag inte alls med och undrar vad du varit egentligen? I mitt tycke är Göteborg bäst på just bra caféer. Hela haga och linné kryllar av dem, bl.a bönor och bagels som du ofta gör reklam för. Bra ställe oavsett om man är familj med dem eller inte ;). Även långgatorna. Runt avenyn finns tyvärr mest kedjorna.
  Enligt mig är Stockholm bättre på lunch, men Göteborg helt klart bättre när det kommer till bra och mysiga fik 😉

 • Kinna skriver:

  När man ser priserna, kan man undra hur ni har råd att gå ut och äta så ofta.

  • Hanna skriver:

   Se bara till att du är beredd att ha noll integritet och leva på att visa upp ditt privatliv för allmänheten. Då rullar pengarna in, du behöver inte jobba och egot blir kontinuerligt tillfredställt av att du får synas. Klart!

   • P skriver:

    Hanna!
    Bianca har lyckats med det som många unga kvinnor vara drömmer om. Hon försörjer sig på mode och media. Hennes integritet är nog inte mindre än de flesta andras idag där Facebook, instagram och snapshot är vardag för de flesta. Däremot tror jag att hon på många sätt hjälper andra unga kvinnor genom att inte redigera allt som händer i hennes liv till det bättre. Det vittnar om både mod och integritet. Redigerade bilder och förfinade reportage kan väl vem som helst åstadkomma. Öppenhet och ärlighet kräver sin kvinna!

  • Bianca skriver:

   Vi jobbar och tjänar pengar, så har vi råd 🙂

 • Mia skriver:

  Jag håller med dig att det inte finns många bra lunchrestauranger i Göteborg.
  En av de bästa luncherna hade faktiskt DaMatteo på Sprängkullsgatan men de slutade med den tyvärr.
  Sjöbaren i Haga är ok om man gillar fisk. Sandberg och Månsson på Magasinsgatan har god mat men kanske inte så mysigt.
  Café Biscotti Majorna. Fortsätt gärna att tipsa om bra caféer och restauranger.

 • Nelly skriver:

  Hej, det är mycket mys, både hemma o ute:-), men går ni aldrig ut o röjer tillsammans?
  Jag vet att du lattjar när Philippe inte är med.
  Var det därför det tog slut förut – att ni bara mös men kanske hade det lite tråkigt!

  • Bianca skriver:

   Hahah vilken kommentar….! Att det tog slut för att det blev tråkigt..!!
   Nej det tog slut förut pga privata anledningar och anledningen till att vi inte går ut ofta är för att vi båda egentligen inte är några stordrickare och gillar hemmakvällar vilket absolut INTE blir tråkigt 🙂

 • Elin skriver:

  Rekommenderar Taverna Averna och Tacos & Tequila- riktigt gott!!

 • Zanna skriver:

  Hej,

  Vill bara tipsa om kafferosten på Linnégatan nära Linnéplatsen. Supergod frukost och magiska bakverk. Härlig miljö och trevlig ägare.

  Ha en fin dag i Göteborg.

  /Zanna

 • Elina skriver:

  Gå till Deli & Coffee vid Kungsportsplatsen! Bästa salladen, ta den de rekommenderar med nudlar, feta & cashewnötter ???

 • Erika skriver:

  Ser mumsigt ut!

 • Elin skriver:

  Håller också med om dåligt utbud av sallad/mackor/lunchställen som inte bara serverar husmanskost. Men några tips är taverna averna, mr P, smörgåsbaren, JOS på avenyn, Kale’i Kaffe och kafe magasinet 🙂

 • Jessica skriver:

  Bianca!! Måste få veta vilken kamera du använder!?

 • Tina skriver:

  Om ni ändå är i Linnéstaden kan ni gå bort till Tredje Långgatan. Till Kafé Magasinet. Goda avocadosmörgåsar, acaibowl etc. Mysigt ställe med kullersten och glastak. Väldigt mysigt. Ligger vid Auktionsverket…din kille vet nog. Kolla deras Insta på kafemagasinet. Om det nu är din stil. Har dock bara ätit frukost där. Made in China ligger några meter bort om du gillar dumplings och annat gott.

 • Medina skriver:

  Åh, håller med dig! Vi har tyvärr inte så bra lunchställen just i city. ”Tyvärr” har vi mer restauranger, kan tipsa dig om några restauranger i alla fall haha. Divan är en väldigt bra restaurang, ligger på ön Hisingen. Be även din kille att ta dig till berzeliigatan, finns så sjukt goda mat-ställen där, allt mellan mexikanskt till indiskt, dessutom är den gatan magisk, och om ni vill lyxa till det extra så pröva att ta en middag uppe i Gothia Towers! Kram <3

 • Caroline skriver:

  Hej! Slänger in lite tips till nästa gång en Göteborgsvistelse närmar sig.

  Bar Robusta, Smörgåsbaren, Amanda Boman (Saluhallen), Långgårdarna (Made in China, Tacos and tequila, Kafé Magasinet), Botaniska trädgården, Mr P, Little Meats, Bar Italia, Kalei, Hotell Pigalle

  Kafé Magasinet är en återkommande favorit hos mig både för en lunchpizza, matig smörgås eller bulle. De har också numera Göteborgs finaste innergård.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *