ANGÅENDE MINA BRÖST

ea2f2259-969e-401f-9997-33257cf925fe.jpg

0e89ec8d-3925-43de-bc94-cb51b67c9fd2.jpg

Photo: @josefpeyre

Söndag idag vilket känns i hela kroppen på något sätt hehe. Även fast det är semester och alla dagar är likadana så är det ändå något med just söndagar att man slappnar av extra mycket, håller ni inte med?? Kanske är för att hela landat chillar galet och man vet att ingen stör än haha.

Jag vaknade med värk i brösten imorse för er som undrar haha. Senaste veckan har de vuxit med 1 hel storlek och de börjar typ bli för stora nu haha, fattar ingenting, Phillipe klagar då inte haha. Kan kanske ha och göra med att jag precis haft mens men såhär mycket brukar de inte växa… (och nej jag är inte gravid) men de gör konstant ont, kliar och är ömma. Förut kunde jag ta hela handen runt brösten men nu är de helt omöjligt + att de är konstant styva och sådär för hårt styva så det gör ont om ens tröjan nuddar haha, någon måste känna igen sig!?!

Vi vakade sent (som vanligt), eller jag har ju ett alarm som går varje morgon kl 07.00 då jag tar min Natural Cycles temp men råkar v a r e n d a gång somna om… typsikt! Det är ju såå skönt annars att gå upp tidigt och få saker gjort! Sitter ju annars med datorn konstant under dagarna och redigerar bilder i timmar så det inte behöver ta lång tid sen när jag väl skriver ett blogginlägg.

NU – in till stan och äta frukost/lunch på favoritstället Bönor&Bagels

PS. Angående det jag sa igår om att de fanns få ställen att äta lunch/fika på i Gbg. Det är såklart att det finns ställen som jag tycker om men jag tycker att det borde finnas Fler ställen och kanske med lite bättre utbud av sallader & varma rätter.

PUSS <3

58 reaktioner på “ANGÅENDE MINA BRÖST”

 • Johanna skriver:

  Du har inte slutat med p-piller precis? För mina bröst blev PRECIS så när jag slutade äta mina p-piller, kunde inte ens duscha för det gjorde så ont när vattnet nuddade bröstvårtorna. Klarade inte av det så började äta p-piller igen. De är fortfarande en storlek större, men gör inte lika ont längre 🙂

  • Bianca skriver:

   Jo jag har ju slutat med p-piller för går nu på Natural Cycles. Men jag trodde att brösten blev större av p-piller men det kanske är tvärtom för oss då 🙂

 • Linda skriver:

  Jag känner igen mig i det att brösten blir sååå hårda och ömma (ca 1,5 veckor innan mens till mensen börjar) Dock har jag inte lika mycket tur som dig att dom blir större. 😉

  Ett tips: grönt te verkar hjälpa mot ömheten (jag dricker 2-3 koppar om dagen) och att bära en bygelBH. Gör mycket ondare när de ”hänger fritt” haha så ibland sover jag i BH med.

  Kram på dig fina Bianca! ❤

 • Anna olsson skriver:

  Halloj!
  Känner också igen mig med hur ont det gör när bröstvårtorna nuddar något.
  Nu när jag är gravid fick jag tipset av min barnmorska att köpa aningskupor på apoteket. Blir som ett skydd och gör inte lika ont tycker jag.
  Hoppas det löser sig
  Kram!
  /Anna

 • Carro skriver:

  Hej Bianca!
  Hur länge har du använt dig av Natural Cycles?
  Använder du det som preventivmedel, vet du hur säkert det är jämfört med p-piller? Min kropp klarar inte av p-piller och hela familjen håller på att gå i bitar på grund av mitt humör..
  Natural Cycles Är något jag funderat på men jag känner ingen som använt det..
  Skulle du kunna ge en liten uppdatering på det?
  Kraaaaam! ?

  • Emil skriver:

   Hej titta på denna video, där pratar om just det du frågar om!! https://www.youtube.com/watch?v=YGV6MPMD9UU&t=706s

  • Sandra skriver:

   Jag blev nyfiken på tempen du tar varje morgon. Hut funkar den? Är den bra??

  • Tips för alla som inte vill använda hormoner eller kopparspiral. PESSAR!
   Cervixpessaret FemCap eller vaginalpessarerna Caya eller Milex, tillsammans med behaglig preventivgel, Cayagel eller Contragel Grön.
   Effektivt, lätt att använda och kan sitta insatt kontinuerligt. En SMART modern p-metod. Dessutom gratis i vissa landsting.
   Smart att kombinera pessar med Natural Cycles under de fertila dagarna.
   I synnerhet FemCap, för då har en koll på sekretet från livmoderhalsen som tydligt visar när ägglossningen är på gång, när den är och har varit. Sekretet samlas upp i själva koppen.
   Pessar fungerar också som menskopp under samlag vid mens…
   Hälsar Gröna Barnmorskan / Birgit Linderoth leg barnmorska

   • Bianca, tips – pessar är helt subventionerat i Stockholms Län sen 1974. Så du kan skaffa ett modernt pessar och ha under de röda dagarna.
    Be att få prova ut vilken som passar just dig. Fast FemCap smartast ihop med Natural Cycles. Sen beställer barnmorskan ett pessar åt dig och du kan få det hemskickat.

    Gröna Barnmorskan / Birgit Linderoth leg barnmorska

   • Bianca skriver:

    Åh tack så hemskt mycket <3

 • Michelle skriver:

  Bönor & bagels var verkligen så mysigt, var där för två dagar sen och åt frukost!!

 • Josephine skriver:

  Hej Bianca!

  Vet exakt vad du menar, jag brukar alltid få exakt så den veckan jag har ägglossning, är hemskt! Hoppas att det går över snart.

  /Josephine

 • Anna skriver:

  Om inte du är gravid så ska jag äta upp min hatt. Man kan få mensblödning iallafall. Gör ett test!!!

  Hälsningar från en trebarnsmorsa (som varit gravid sex gånger)

 • Jennifer skriver:

  Så fin!!
  Ang. brösten, har sedan typ januari (efter att jag tog en paus från p-piller och ”rensade” hehe) så har jag haft regelbunden mens och ömma bröst två veckor efter precis samma datum varje månad sen dess ? Var lite orolig i början men eftersom det blivit regelbundet och barnmorskan sa att det var vanligt i samband med mens så känns det rätt lugnt ? Lite love också då dom verkligen blir svullna typ ??

 • Marie skriver:

  Så nu vet vi allt om dina bröst, ditt sexliv och vilket preventivmedel du använder… men absolut, du har ju verkligen integritet, som någon påpekade. Alla berättar väl öppet om hur det känns när man håller händerna om sina bröst och vilken ställen i hemmet man gillar att ha sex på?

  • Vera skriver:

   Vad rolig du är, som ändå läser Biancas blogg om du nu stör dig på öppenhet? Det är ju helt underbart tycker jag, att offentliga personer pratar om saker som ALLA går igenom eller som många har funderingar över, jag vet att ca alla förutom du tycker det är härligt.

  • Moa skriver:

   Vet du vad Marie? Om du stör dig så mycket behöver inte du läsa Biancas blogg.

  • Bianca skriver:

   Vi alla är olika helt enkelt 🙂 fy vad tråkigt om alla hade varit likadana

  • P skriver:

   Amen snälla, de flesta har väl ändå haft sex på lite olika ställen och alla kvinnor måste känna på sina bröst regelbundet. Vad är det som är så hemskt att Bianca bjuder lite på sig själv? Har inget med brist på integritet att göra, har enbart att göra med att hon valt ett yrkesliv som bygger på att hon använder sig själv och sitt liv som ett verktyg. Inget konstigt med varken det, eller att ha sex. Det var väl ändå länge sedan vi i detta landet betraktade sex som något syndigt?. So, lighten up, mate???

  • Emilia skriver:

   Om det stör dig så mycket då behöver du ju inte läsa, det är hennes blogg och hon väljer själv vad hon ska skriva och om du stör dig så mycket på allt så kan du ju bara sluta att läsa. Du kanske aldrig skulle lägga ut det här, men hon är inte du och hon får göra exakt vad hon vill. Du har ingen anledning till att klaga på hennes liv och hennes val, ibte direkt så att hon sitter och klagar på andras liv. Hon är sig själv bara, låt henne.

  • Evelina skriver:

   Som andra redan påpekat så behöver en inte läsa Blandas blogg om en känner sig obekväm eller tycker att det är för privata saker hon delar. Blanda tycker uppenbarligen inte att dessa saker är för privata att dela och om hon tycker det så är det väl bra att hon öppnar upp för konversationer runt saker som tidigare varit så tabu att ens nämna.
   Tycker en inte om det en läser kan en helt enkelt lämna bloggen. Det finns andra som inte tycker som dig och uppskattar Biancas öppenhet. Respektera det.

  • Evelina skriver:

   Som andra redan påpekat så behöver en inte läsa Biancas blogg om en känner sig obekväm eller tycker att det är för privata saker hon delar. Bianca tycker uppenbarligen inte att dessa saker är för privata att dela och om hon tycker det så är det väl bra att hon öppnar upp för konversationer runt saker som tidigare varit så tabu att ens nämna.
   Tycker en inte om det en läser kan en helt enkelt lämna bloggen. Det finns andra som inte tycker som dig och uppskattar Biancas öppenhet. Respektera det.

 • Nathalie skriver:

  Det kan vara en förkyldning i brösten! Då blir man öm och svullen 🙂

 • Lena skriver:

  Vilken fin lägenhet du har köpt och god smak har du! Tvättmaskinen lär du dig fort?
  Vilken champagne är godast?
  Kram

 • Erika skriver:

  Sådär betedde sig mina bröst när jag vadd ägglossning när jag använde natural cycle. 🙂

 • Sickan skriver:

  MARIE din lilla surpuppa! Läs inte Bianca blogg då om du stör dig så! Här inne strävar nog dom flesta efter att det ska va en skön och trevlig stämning där vi DELAR med oss om lite olika saker, TYVÄRR MARIE så bidrar inte du med det.

  Spread some lööööööööve!

 • - skriver:

  Tycker du inte dina meningar om sina bröst skriker kropphets? Det går väll att skriva om förändringar utan att man praktiskt taget säger att stora bröst är bättre än små! :/

 • Anette skriver:

  Han är ju så snygg din kille,men det är ju du oxå:-)
  Det är jättefint hos din mamma med men hon har alldeles för mycket prylar framme
  Därför blir det så rörigt.

 • Anna skriver:

  WORD! Du är långt ifrån ensam om detta & det är en bra grej att ta upp tycker jag. Alla håller tillsynes inte med om det, om man läser kommentarsflödet, men du som förebild för många tjejer är perfekt för ATT faktiskt ta upp det. Personligen har jag exakt samma ”problem” & det är inget jag kan säga är regelbundet eller att det händer vid ägglossning etc – utan bara att det händer. Stundtals är BHarna för små & sen en dag sitter de perfekt ? Jag fick det enkla tipset av min barnmorska att smörja in brösten med vanliga lotion varje kväll, bara för att få en slags massage & det har faktiskt hjälpt! För precis som du säger, det kan göra ont bara tröjan nuddar huden eller om sambon klämmer lite. Så lotion är ett tips från mig ?

 • Agnes skriver:

  Tyckte att det var intressant att läsa att du använder Natural Cycles, har bara hört lite om det tidigare men har funderat på att testa det 🙂 Är det något du rekommenderar jämfört med andra preventivmedel? Jag älskar att du är så öppen med dina tankar kring såna här saker som är normala och borde gå att prata om. Jag hade tyckt att det varit jätteintressant att läsa ett lite längre inlägg om vad du tycker om Natural Cycles, om du känner dig bekväm med att göra ett sånt!
  Många kramar!!

 • Jos skriver:

  Fick samma.. var gravid! Haha

 • Karolina skriver:

  Vart har du köpt din hatt/keps/vad det nu är?? Den är så snygg??

 • Ab skriver:

  Måste vara något hormonellt. Enda gången jag haft så ont är när jag var gravid. Kunde inte ens ha på mig spetsbh elr tröja för de gjorde så jävla ont.

  Vet att du har sammarbete med de men vill ändå säga att du ska vara försiktig med NC. Jag blev gravid fast jag hade prevent. Tog tempen samma tid varje dag, sover regelbundet och dricker sällan. Jag skulle uppskattat att någon varnade mig, aborten var vidrig. Allt gott!

 • Jpcke brodên skriver:

  När det gäller maten i Gbg så tycker jag att dancin´ dingo har bra mat och även ett ställe på Mariaplan som heter pizzeria da marco. Men har r du testat brasseie lipp??

 • Erica skriver:

  Du är så gravid ?

 • Carolina skriver:

  Hej Bianca!! Undrade egentligen en annan grej, såg din video med bekännelser och att även du, som jag, har / haft problem med ditt hår & håravfall. Har samma problem då hälften (!) av mitt hår bara rasat av de senaste kanske 2/3 åren vilket ger mig sån sjuk ångest och panik. Har du börjat ”behandla” med något, typ kosttillskott osv och märkt skillnad? Tänkte börja nu för att hoppas det hjälper. Läste även att ens p-piller kan orsaka håravfall… vilket ger ännu mer panik.. usch..

  Kram

 • Elin skriver:

  Vad använder du för program när du redigerar bilder?

 • J skriver:

  Kliar kan det när huden brister/man får bristningar och det är hotmoniellt betingat( alltså inget man kan förhindra med krämer, det kan dock lindra kliet för stunden). Jag minns att jag kunde få sådär innan/under mens i 18-års åldern och yngre men de gav sig när man blev lite äldre. Efter det har jag enbart upplevt det som gravid. Hur som är det ju ngt med hormonerna.

 • Frida skriver:

  Så kan jag ha mellan ägglossning och mens emellanåt 😛
  Inget roligt direkt men ja sambon har inte klagat haha! 😛 Men de har gått ner igen efter mens

 • Nona skriver:

  Exakt samma sak hända mig förra sommaren! Mina växte två kupstorelkar på en vecka, tog massa graviditetstest och grejer men var inte gravid. Var till och med till sjukhuset men de sa bara att det är sånt som händer ibland. Mina bröst har även stannat så stora så du får vänja dig bara haha! Slutade göra ont efter typ två veckor men åt värktabletter under den tiden för att överleva

 • Rebecka skriver:

  Samma sak hände mig förra året! Var konstant svullna och hade ont hela tiden, plus att de blev större. Min barnmorska sa att brösten kan växa ändå upp till 25 års åldern, men nu ett år senare har de gått ner till sin vanliga storlek igen! Så vet hur det känns! Kram 🙂

 • Emelie skriver:

  Det med dina bröst 😛 det händer mig just nu också. Jag tror det kan ha att göra med mensen, då magen svullnar upp och att brösten kan fyllas med vätska,vi alla reagerar ju så sjukt olika. Jag vaknade upp idag och mina bröst kändes precis som vanligt igen men sen under dagen så återgick dom till den stora hårda formen igen (konstigt). Vi kvinnor måste stå ut med mycket.. heheh 😉

 • Erika skriver:

  Hoppas att det blir bättre snart 🙂

 • Josefin skriver:

  Bättre med pessar då kan man ha njutning när som 🙂 har själv testat temp nc (jobbigt när man är kåt och måste ha kondom), pp (illamående), spiral = ont. Pessar är de bästa hitills. /J

 • Ulle skriver:

  Haha där fick du ett löp på Expressen, alltså här plockar de stoff ifrån din blogg o gör ett löp om dina bröst ?

 • Linda Renhult skriver:

  Hej!
  Jag har följt din blogg ett litet tag och du är en toppen tjej. Det du beskriver om ditt bekymmer om brösten, det låter som du har drabbats utav vitaminer och mineralbrist. Jag är distributör för ett företag som heter Pm Sweden AB, produkterna som används för en bättre hälsa, det är produkter om kosttillskott och dem kallas för ”fitline” och det är rent kosttillskott och då är det gurkmeja i och b-vitaminer och alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att fungera. Detta är vitaminer och mineraler som går direkt ut i våra celler och bygger upp nya celler. Använder detta själv och sedan februari i år så har jag fått en bättre livskvalitet och humöret har blivit bättre och mina bröstet och mina stela leder har blivit tio ggr bättre. Till er alla som vill veta mera om detta, skicka ett pm till mig:[email protected] för mer info.
  Min man använder detta också och t. o. m hans magproblem har blivit bättre.
  t. o. m min käre pappa som är 71 år har fått en bättre hälsa och bättre syn, sedan han började med detta.
  Nåväl, din blogg är den bästa som jag har följt på länge.
  Värt att testa… Superbra!!

  Kram till hela din familj. ? ?
  Linda Renhult

 • Frida skriver:

  Hej! Jag Vill verkligen varna alla för Natural Cycles. Har själv använt metoden i några månader men under hela den tiden så googlade jag kring Natural Cycles och de finns fler och fler doktorer och barnmorskor som varnar för att använda metoden för den är verkligen inte safe. Fråga själv en barnmorska, de kommer säga att de rekommenderar andra preventivmedel direkt. Den studien Natural Cycles har varit med i (och fått så bra betyg i)är väldigt liten så det är väldigt svårt att lita på! Välj själva vad ni vill göra men googla runt lite först snälla 🙁

 • Elin skriver:

  Blev gravid under tiden jag var under prevent på Natural cycles. Fick precis samma på brösten som du förklarar. Kliet kan jag meddela är bristningar. Hur som Hellst. Nu har jag en dotter på 6 månader 🙂 grattis!

 • Lis skriver:

  Hoppas att natural cycles fungerar fint för dig! ?
  Gott att inte få i mer ”skit” i kroppen i form av hormoner från p-piller.. eller koppar (med så mycket dåligt den ställer till i kroppen) i form av kopparspiral.

  Jag åt p-piller ngt år o sen har jag haft kopparspiral under många år men spiralen ställde till det ordentligt för min kropp (se gruppen på Facebook ”kopparförgiftning med el utan kopparspiral” där många, många berättar vad ”den ofarliga” kopparspiralen ställer till med)
  Nu vägrar jag hormoner eller koppar och kör med caya från grönabarnmorskan. Fungerar fint!

 • Ida skriver:

  Säker på att du inte är gravid? Låter som pms annars…

 • Caroline skriver:

  Hej! Jag får alltid svullna, stuva och kliande bröst på sommaren efter min mens och har ofta bara mens i 4 dagar men under sommaren får jag oregelbundna blödningar under 3 veckor sen är brösten svullna och super snygga haha! Perfekta semester bröst ?

 • carro skriver:

  GÅ TILL EN LÄKARE!!! Min bästa finaste vän hade exakt som du. Vi höll på att skoja och driva med henne om att hon skulle vara allt från gravid till pmsbesvär osv. Hon fick beskedet elakartade tumörer i båda brösten. INGEN hade ens en tanke på det och i båda brösten dessutom. .. :/

 • Malle skriver:

  Om det inte ger med sig. Gå på hälsocentralen och be dem kolla ditt prolaktinvärde. Det var så det började med mig. Sen blev jag skengravid. Visade sig vara en godartad tumör/cysta på hypofysen.

 • Therese skriver:

  Om du nyss haft mens kommer du snart ha ägglossning och ibland blir det exakt samma för mig som du förklarar precis innan ägglossnings perioden 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *