FRUKOST STÄLLEN I STHLM

frukost stockholm

frukost stockholm1

unnamed

Nybrogatan 38 

Ligger mitt i stan, har en otroligt trevlig service med extremt trevlig personal, super söt uteservering med dessa färgglada bord + att maten är fantastisk.

På frukost meny hittar du mängder av gottigheter. Allt ifrån nyttigare & fräshare alternativ som kvarg med bär, havregrynsgröt, chiapudding osv… men också svingoda omeletter, äggröra med och utan tryffel, grillade mackor, pannkakor, fattiga riddare….. you name it!!

Som vanligt på Östermalm så är priserna ganska höga så en frukost går nog på 250kr per person om man beställer in 2 saker, juice + kaffe exempelsvis. Men för den som känner att det är värt det så kan jag varmt rekommendera Nybrogatan 38 🙂

stockholm fruksot 4

Greasy Spoon – Hagagatan 4

Greasy Spoon ligger i Vasastan, ett stenkast från Odenplan. Hit har jag gått en del på senaste tiden då Phillipes hyresrätt låg på samma gata. A L L T I D fullsmockat med folk och lång kö så ett hett tips är att komma en tid då inte alla är där.

Här är det som namnet är, lite mer greasy helt enkelt. Mer av allt både i portioner och ingredienser. Hit blir du väldigt mätt helt enkelt 🙂

Men tyvärr så tycker jag inte alls att smakerna blir rätt. Det är ganska smaklöst och konsistensen på det mesta faller mig inte riktigt i smaken tyvärr. Det är ju såklart upp till var och en men detta är ju bara mina åsikter 🙂

Men är det pannkakor, fattiga riddare och mer matig brunch så är självklart detta stället för er. MEN var beredd på en saftig nota… alldeles för dyrt tycker jag.

stockholm frukost

stockholm mat 2

Broms – Karlavägen 76 

Broms är ett relativt nyöppnat ställe runt Karlaplan men är extremt populärt bland många. Nästan alltid fullbokat både på uteservering som sittning inomhus. Trevlig service (oftast) men ganska okunniga om ni frågar mig vad gäller maten. Men iallafall 🙂 Deras frukost beställer man i disken och man har en del att välja på så som avokado mackor, chiapudding, gröt, smörgåsar osv.

Helt okej gott men måste tyvärr klaga på storleken på "rätterna" och att avokado mackan är lite för kall. Det är inte alls mycket mat man får men tanken är väl kanske att man ska beställa flera olika "små rätter" som en liten buffe av frukost.

Annars är det ett väldigt trevlig ställe med både god mat i restaurangen och mat som man kan köpa med i disken, såå gott!! Också väldigt pricy men det går tyvärr inte att komma undan de höga priserna i Stockholms innerstad.

stockholm frukost 3

POM & FLORA – Odengatan 39 

Här har vi bloggarnas favorit ställe hehe. Vackrare frukost upplägg får du nog leta efter! Allt ser fantastiskt aptitligt ut och detta är nog stället jag främst velat testa på senaste tiden. Jag hade sjukt höga förväntningar eftersom A L L A verkligen snackar om detta ställe.

Här finns också typ allt! Alla typer av mackor, acaibowls, kvarg, sötsaker osv…. som sagt, you name it!

Vi beställde in detta ovan och ja… det var helt okej! Inte alls någon smak explosion men heller inte tråkigt. Det var helt okej och också väldigt små portioner. Jag blev tillexempel inte alls mätt denna gång. Men med lite extra kryddning så kan nog detta ställe komma att bli ett nytt favoritställe 🙂

Här skulle jag också säga att priserna är lite mer prisvärda för det man får.

Lite frukosttips i Sthlm har stått på önskelistan så här har ni ett litet kort inlägg. Det finns såklart massvis med fler ställen som jag tyvärr inte hade bilder på nu men de kommer här nedan för er som undrar:

The Breakfast Club 

Non Solo Bar 

Saturnus 

Crème 

Hotel Diplomat 

Strandvägen 1 

Nyko

PUSS <3  

46 reaktioner på “FRUKOST STÄLLEN I STHLM”

 • Setna skriver:

  Åhhh detta är ju typ det bästa inlägget någonsin!! 😀 Blir sugen på att börja utforska Stockholms frukostställen nu!

 • Maja skriver:

  När kommer du visa den nya väskan du köpt? Längtar sååå

 • Isabelle skriver:

  Åh herre så gott det ser ut!!

 • Pernilla skriver:

  Hej, måste bara höra med dig, är din kille från Israel? 🙂

 • Dixi Wonderland skriver:

  Jag ÄLSKAR dina matinlägg. Är väldigt matglad av mig och här i Trollhättan har vi inte alls samma frukostutbud som ni har i Sthlm. Så himla kul att få tips, speciellt då du är så ärlig. Älskar det överlag med dig att du inte är rädd för att säga vad du tycker och tänker 🙂

 • Felicia skriver:

  Jag kan rekommendera ett ställe i vasastan som heter IKON. Jätte trevlig personal ( personlig) bra frukost, brunch,lunch. =)

 • Malin skriver:

  Är det STHLM brunchclub du menar eller är det något nytt ställe som heter The Breakfast Club? 🙂 bra inlägg!

 • Linda skriver:

  Mat,mat,mat och mat:)))) ändå din blogg handlar nuförtiden om mat.

  • Bianca skriver:

   Jaa det blir lite så på sommar och semester

   • Ninni skriver:

    Fast du äter nog inte så mycket så trådsmal som du är :-)men gillar att se och prata mat?

    • Bianca skriver:

     Jodå jag äter! Men jag äter både nyttigt och onyttigt. Ibland mycket, ibland mindre beroende på min apptit.
     Jag gillar absolut att se och prata om mat, lika mycket som jag älskat att äta det

 • Stella skriver:

  SNÄLLA något annat än matinlägg, går in på din blogg nuförtidrn 1gång i veckan eftersom jag vet att det bara är inlägg om mat. Förr gick jag int här 2ggr om dagen:-(
  outfits, smintips, klädtips osv SNÄLLA

 • Annika skriver:

  Maken och dottern har ätit på Greasy två gånger nu och nej, de är inte heller imponerade.

 • Siri skriver:

  Åh tack för tipsen!! Ser så gott ut.

 • Joanna skriver:

  Jag gillar dina matinlägg! Du är personlig och ärlig och försöker inte göra restaurangerna bättre och lyxigare än vad de är ? Snart kommer säkerligen en hel drös med jobb och samarbeten och då blir säkert matinläggen färre. Allt går ju i perioder, även för er bloggar säg 🙂 Ha en fin dag!

 • H skriver:

  Älskar dina matinlägg, dra åt … ni som bara går in o slänger skit på Bianca!!!

 • Susanne skriver:

  Hej, visst skulle du till Mallorca nu i sommar , blir det av eller är det ändrade planer. Tror jag läste att din mamma i allafall skulle till Italien stämmer det. Lycka till med allt och jag ser framemot Wahlgrens på tv snart.

  • Bianca skriver:

   Det är lite oklart just nu. Blivit mycket ändringar pågrund av inspelningar, pojkvännen vill till Israel och jobb osv 🙂 Men får hoppas att det blir av snart!

 • Karin skriver:

  Det är STHLM brunch club som ligger på Hagagatan, Greasy Spoon ligger på Tjärhovsgatan på söder (samma gata som Kvarnen, som också har GRYM brunch på helgerna :D)

 • Mia skriver:

  Superbra med alla tips.
  Fortsätt gärna och skriva om fler ställen i Göteborg och andra städer.

 • Alicia skriver:

  Hej!
  Vet inte om detta är i-landsproblem eller inte men, jag läser alla mina bloggar via Blogkeen appen och undrar om det finns något sätt du kan göra så att bilderna i inläggen syns på appen?
  Kramis du är bäst

 • ISA skriver:

  Åh nu fick jag massa tips, trodde ju jag hade koll! Men får man lägga till ett tips? kaferang! Min senaste cafédarling. Skrev ett helt inlägg om dem häromdagen, lovely!

 • Linda skriver:

  Jag ska gifta mig nästa vecka så jag drömmer om bröllopet heeela tiden. Igår natt drömde jag att Oliver var vår DJ och du vår Toastmaster(madame). Du var så himla rolig och Oliver var så duktig haha. Din positiva energi är verkligen så härlig (därför jag älskar att läsa din blogg och följa dig på youtube) och om du vill byta karriär i framtiden så skulle du nog definitivt passa som stand up komiker haha ?

 • Kinna skriver:

  Helt galet att lägga ut så mycket pengar på en frukost.

  • Pernilla skriver:

   Spela roll om det är frukost lunch eller middag, mat som mat. Frukost är för övrigt dagens viktiga måltid samt att hur ofta lyxar man till sina frukostar hemma??? Oftast kör man samma och stressar, middagar är inge svårt att lyxa till hemma, nää jag älskar lyxfrukostar ute på stan och luncher OCH middagar!!! 😀

  • Bianca skriver:

   Ja det är galet, håller med! Men nu är det så att priserna ser ut så i Sthlm så det är bara att gilla läget 🙂

 • Erika skriver:

  Jag älskar Greasy Spoon 🙂

 • Hanna skriver:

  Hur kan ett liv bara bestå av mat?! Fattar inte!

 • Marie skriver:

  Du får gäääärna göra ett liknande inlägg fast frukostställen i N.Y ??

 • Challede skriver:

  Blir jättehungrig av bilderna haha. Och inlägget kunde inte komma mer lägligt, funderar på att boka en resa till Stockholm och dessa tipsen kommer väl till hands! 🙂 hoppas du haft en underbar dag, kram

 • Malin skriver:

  Inspirerande bilder. Själv tycker jag greasy spoon är riktigt bra, finns på söder också, väldigt nära mig. Ska faktiskt komma med ett erkännande eller ”pudel” här. Ja jag är en av dem som varit väldigt kritisk mot dig och ditt jobb. Men man är inte sämre än att man kan ändra sig och be om ursäkt. Du visar mer och mer av samma kaliber som tex Camilla Läckberg. En känd kvinna som ofta använder sin plattform för att lyfta och hylla andra, framförallt kvinnor. Och din instastory där du hyllar dina bröder är jättefin. Så jo, man kan ändra sig på ”äldre dar” och även ibland lära sig saker av både de som är yngre och äldre.
  Kram från en 35-årig trebarnsmamma!

 • Kajsa skriver:

  Vad vill du att dina barn ska heta?

 • Alex skriver:

  Varför slänga bort 250 spänn på en frukost, när man lätt kan göra samma sak hemma för en tiondel av priset?! Helt stört!

  • uu skriver:

   Om man lägger 250 kr på en frukost tycker man nog inte att man slänger bort pengarna. Många lägger stora belopp på cigaretter eller kanske öl o drinkar. Eller ett par skor….. olika abonnemang….. Fakturaavgifter…..Data/TVspel…..Chips……. Vi är olika, vill olika och lägger pengar på olika saker.
   Min gamle far köper kvällstidning varje dag….. det blir snart 250 kr som jag då hellre skulle lägga på en frukost ute var 10e dag… Vad skulle du ALEX hellre lägga dessa pengar på?

  • Bianca skriver:

   För att ibland får man lyxa till det med en annorlunda upplevelse 🙂

   • Alex skriver:

    Men du gör det ju jämt och ständigt, måste ju bli trist till slut?

    • Pernilla skriver:

     Alex sluta vara så bitter och avundsjuk!!! Kan man unna sig en lite lyxigare frukost ute så why not? Guuud att du ens orkar lägga ner energi så en sån fånig sak…Inte så att Bianca äter frukost på stan varje dag!!!

 • Ida skriver:

  Åh jag älskar att äta frukost ute!! Önskar jag hade råd med det…

 • Emma skriver:

  Älskar och uppskattar dina matinlägg så himla mycket! Du är så ärlig och smart. Älskar att följa dig på insta, youtube och på bloggen 🙂 keep up the good work

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *