MINA TANKAR OM NATURAL CYCLES

bianca ingrosso natural cycles
d0dd14ba-d1b0-452b-b080-3df06d2cebfb.jpg

Se min Vlogg om hur jag tar appen varje morgon + min morgonrutin + en dag i Marbella HÄR 

Ni som följer min blogg flitigt vet att jag sedan några månader tillbaka ingick i mitt samarbete med Natural Cycles. Natural Cycles är ett certifierat preventivmedel i form av en termometer & en app. Du tar tempen varje morgon (under någorlunda samma tid), skriver in din temp i appen och efter en tid lär appen känna din cykel. När du ska få din ägglossning, när du är fertil, när du inte är fertil, mens, pms etc och allt detta påminner den dig om i form av push notiser (om du vill) så du är redo för allt som händer i din kropp. När du är fertil får du en röd dag, alltså skydda dig eller avstå ifrån sex (om du inte vill bli gravid) och när du inte är fertil får du en grön dag. Under dessa dagar kan du ha sex utan att bli gravid (med 99,5% säkerhet, vid perfekt användning, som går att jämföra exakt som p-piller). 

Jag har nu använt appen i lite mer än 2 månader och förra veckan fick jag min första GRÖNA dag, jiiippiee haha! Det är olika från person till person men det tog alltså appen lite mer än 2 månader att lära känna min cykel. Däremot var jag lite dålig i början på att skriva in ifall jag hade mens eller inte… så får skylla mig lite där. Men nu till lite frågar:

Hur mår jag?

Jag mår så mycket bättre än nu än när jag gick på olika p-piller/p-stavar… you name it, fyllda med hormoner och som förstörde min menstruation. Ena året hade jag mens varje dag i 14månader vilket ledde till konstanta menssmärtor, extremt järnbrist vilket gjorde att jag både hade ont i huvudet hela tiden och tappade mycket hår, andra året totalt oregelbunden mens etc…  Alla är olika, men jag blev som en tickande bomb när jag tillsatte hormoner, konstant svullen, nedstämdhet, tappade sexlusten… Jag fick helt enkelt alla biverkningar man kan få av tidigare preventivmedel jag har testat. Men med Natural Cycles slipper jag alla hormoner och biverkningar och jag är Bianca 100% på gott och ont för alla dagar är ju inte perfekta hehe <3

Fungerar verkligen Natural Cycles? 

Som jag sa ovan, det är helt från person till person MEN för mig fungerar det verkligen. Det här är första preventivmedlet som jag verkligen tar hand om. Jag ser till att ta tempen v a r e n d a morgon, kollar noga hur min kropp ligger till i cykeln och följer noga instruktioner med röda & gröna dagar. Jag är även så mycket mer medveten om min kropp nu. När jag får pms, när jag har ägglossning osv.. Det är inga chansningar nu längre utan jag har full koll! Allt tack vare denna app <3 

Skyddar den mot graviditet? 

Alla dessa frågor är egentligen samma svar på då det alltid är olika från kvinna till kvinna, men JA, Natural Cycles har gjort kliniska studier som bevisar appens tillförlitlighet och enligt mig och min upplevelse med tempen och appen så gör den det. Jag har ju som jag berättat tidigare väldigt lätt för att bli gravid och hittills har jag inte blivit gravid. Jag följer ju appen noga och litar på att den lär känna mig rätt, vilken den verkar ha gjort 🙂

Självklart så har alla olika upplevelser med olika preventivmedel och det finns alltid som blivit gravida på något… Det handlar nog bara om hur duktig man själv är på att aldrig missa ett piller, att aldrig missa ta tempen varje dag etc…

Får jag en rabattkod?

Haha ja självklart!!

När du signar upp dig på en årsprenumeration som kostar 590kr får du en termometer på köpet (värde 199kr) O C H kondomer från Durex och probiotiska tamponger från Ellen för ett värde av 267kr. Observera att man måste vara 18+ och Natural Cycles skyddar inte mot könssjukdomar.

Gå in på länken HÄR och skriv in koden ”ingrosso” när du signar upp dig så får du allt detta ovan <3

Tack Natural Cycles för ett lärorikt och viktigt samarbete för mig. Utan er hade jag aldrig mått såhär naturligt bra som jag gör idag och lärt känna mig som jag gjort <3 

55 reaktioner på “MINA TANKAR OM NATURAL CYCLES”

 • Åsa skriver:

  Hej! En fråga bara. Du skriver att enligt dig så har inte du blivit gravid under tiden du använt NC, men du skrev ju att du nyss fick din första gröna dag? Fram till nu har du alltså haft röda dagar och då ska man alltså skydda sig eller inte ha sex alls för att inte bli gravid. Baserar du då det på att du inte blivit gravid på den enda gröna dagen som du nyss haft?

  Sen undrar jag hur det går till om du nu börjat ett samarbete med NC och det inte skulle funka alls med detta preventivmedel? Avslutar man allt då eller fortsätter du förespråka preventivmedlet?

  Tack för en bra blogg och längtar tills Wahlgrens Värld börjar!

 • Ida skriver:

  Verkar toppen! 🙂

  Är så himla ledsen över att de tagit bort kanal 5 hos mig ? Kommer missa Wahlgrens värld som jag verkligen längtat efter såå mycket! Känns fruktansvärt trist ?

 • Sara skriver:

  Hur vet du att du har lätt för att bli gravid? Har du varit det?

 • P skriver:

  Hej Bianca!
  Jag har alltid undrat vad din farmor och farfar jobbat med? Eftersom Ingrosso-sidan på många sätt nått större framgångar än wahlgren, i alla fall internationellt, så undrar jag var deras musikaliska talanger kommer från? Är farmor och farfar musikaliska?
  Ha en trevlig semester med din pojkvän?

 • Pernilla skriver:

  Varför tror du att du har lätt för att bli gravid? Vad baserar du det på? Åt du p-piller när du blev gravid eller vad menar du??? När du skriver så låter det som att du varit gravid flera ggr än en gång, stämmer det?

  • Stephanie skriver:

   Spelar det ngn roll om hon har blivit gravid en eller flera ggr, eller om hon åt p-piller eller inte?

   • Pernilla skriver:

    MEN lilla gumman lugna ner dig!!! STEPHANIE, jag bara UNDRADE hur man kan veta att man har lätt för att bli gravid om man blivit det EN gång. Jag har också varit gravid men för det vet jag inte om jag har LÄTT för att bli gravid. Men om man skyddar sig med t ex p-piller och ändå blir gravid ja då kanske man har lätt för att bli gravid. Det var så jag menade…Så lugn o fin nu, andas… 😀

    • C skriver:

     Kära nån, verkar som att det är du som behöver lugna ner dig och andas med alla utropstecken och frågetecken du har. Med så många tecken får du en ganska grov och krävande ton eftersom ingen kan höra hur du skulle säga det muntligt utan bara kan läsa i skriftformat med stora bokstäver och utropstecken. Och att börja med ”lilla gumman” är ganska förminskande. Tror inte att du har menat något illa men det skadar ju inte att tänka på hur man formulerar sig här på nätet. ?

    • Isabel skriver:

     That escalated quickly!

    • Bianca skriver:

     Jag har blivit gravid mer än en gång men detta är något jag ville hålla privat………….

 • Nathalie skriver:

  Kan man inte välja på en gång att betala i månaden? Eller måste man betala hela summan på en gång? Hittar ej ?❤️ Kram

 • Smilla skriver:

  Hur länge gäller rabattkoden?

 • Maria skriver:

  Har du tips på ett riktigt bra seneftermiddagslunchställe i Palma, gärna vid havet i centrala Palma, bor i I Santa Catalina. Ha en fin dag!

 • Carro skriver:

  Hej jag undrar hur man gör om man glömmer att ta tempen en dag? Eller om man går upp ur sängen innan man tar tempen?

 • Cecilia skriver:

  Hej Bianca,
  Jag har ätit p-pillar, mini-piller, haft p-stav och p-ring sen jag va 14. Beställde hem natural cycles här om dagen och väntar nu på min termometer? Tyckte verkligen det va dags att ge det ett försök och sluta proppa in mig massa hormoner.
  Tack för rabattkoden!

 • Karin skriver:

  Hej,

  Jag undrar hur det funkar om man blir sjuk med feber tex i 1 vecka. Hur vet appen att temperaturen inte varierar pga sjukdom?

  /Karin

  • Natural Cycles skriver:

   Hej!
   Om du är sjuk så ska du själv markera detta i appen – det finns en knapp precis där man fyller i temperaturen som heter ’Avvikande temperatur’ och sedan fyller du i skälet (sjuk). Appen kommer även själv att märka om du fyller i en temperatur som är för hög, men det är som sagt viktigt att du själv är medveten om att du är sjuk.

   Kram,
   Rebecca på NC

   • Amanda Hoas skriver:

    Hej, jag beställde natural cycle och använde mig av Biancas kod genom länken här på hennes blogg. Det enda jag fått hem nu är en termometer. Jag förstår inte, vad är då ”årsprenumerationen” och var är paketet med tamponger och kondomer som skulle levereras kostnadsfritt i och med koden? Det fungerade ju att använda ”ingrosso” när jag köpte, så koden ska ju fortfarande fungera förstår jag det som då. Känner mig lurad.

 • E skriver:

  Hej, jag undrar hur fungerar detta om man jobbar skift? För om jag tex bestämmer mig för att ta tempen kl 07:00 varje dag och ibland jobbar jag förmiddag då börjar jag jobba 06:00 vilket betyder att jag går upp 04:45 och ibland jobbar jag natt och då går jag och lägger mig 07:00 ?

  • Déesire skriver:

   Sorry, men det funkar helt enkelt inte då. Om man verkligen läser in sig på NC så svarar de till slut själva motvilligt att det helt enkelt inte funkar för personer som jobbar skift, går abc-turer och dylikt. Använder NC själv och det funkar finfint för mig, jag pluggar till lärare och kommer därmed aldrig jobba skift (har gjort det förut och hatar det hehe). NC borde verkligen vara tydligare med detta. Menar absolut ingenting illa mot Bianca, tycker NC är väldigt bra, inte minst eftersom det drar igång debatten om hormoner och att vissa helt enkelt vägrar sätta i sig det (jag till exempel). Men det finns brister med NC också såklart, det borde framgå tydligare i alla forum NC syns i.

   • E skriver:

    Tack så mycket för svaret Déesire, då vet jag det så slipper jag fundera på om jag ska börja med det eller inte 🙂

 • hanna skriver:

  Kan inte du göra ett kollage med kläder du vill ha i höst?
  Kram

 • Emmie skriver:

  Men alltså åhhhh va du är fin!!! Vill vara dig!
  Läs gärna min blogg också! https://www.nouw.com/emmieahl <3

 • Matilda Kraft skriver:

  Hej!

  Hur länge varar rabattkoden?

  Tack fina Bianca <3

 • Ella skriver:

  Så fin du är! nouw.com/belusa

 • Erika skriver:

  Kul att det funkar så bra!

 • Nawal skriver:

  Hej, undrar till när denna rabattkoden gäller?

 • Tikka skriver:

  Tyvärr ligger kanal fem nere p.g.a com.hem o discovery tugget. Men man kan ju kolla säsong 3 nästa höst. Märkligt man betalar 12 000 om året men dom använder väl pengarna till korrupta resor eller nått. Alltså 12 000 kr

 • Melinda skriver:

  Hej Bianca! Hur många gröna resp röda dagar ska man få till sist när den har lärt känna ens kropp? Googlat detta men inget svar… För skulle vilja testa NC men tycker nog inte riktigt det är värt om jag i slutändan bara får 10 gröna dagar och 20 röda varje månad.. Och är såklart medveten om att kondom kan användas vid röda dagar men skippar helst det..

  • Natural Cycles skriver:

   Hej Melinda!

   Man kan förvänta sig cirka 8-10 röda dagar per cykel efter några cyklers användning (det tar appen cirka 3 cykler att lära känna dig). Antalet gröna dagar beror sedan på hur långa cykler man har, vilket är annorlunda för varje kvinna och även cykel för cykel.

   Bästa hälsningar,
   Rebecca

  • alma skriver:

   Stod på deras hemsida, fanns massa bra info 🙂

 • Sanna skriver:

  Jag ska ta ut min spiral nu å så såg jag detta så jag har beställt NC men jag är så jäkla nervös för att bli gravid men jag verkligen hoppas att detta ska funka nu!
  Tack för en otroligt bra blogg ❤️

 • My skriver:

  Vad skönt att du känner att den funkar för dig, har sj haft svårt att hitta nåt som passar me känner nu att jag hittat rätt. Skönt att kunna bestämma sj när man ska ha mens och inte.

  Super när vi tycker om att resa.

  Kram

 • Hanna skriver:

  Hej Bianca! Beställde termometern tillsammans med årsprenumeration, skrev in din värdekod och fick hem min termometer idag men fick inte sakerna man skulle få av koden. Får man dem separat eller har något blivit fel?

 • Josefin skriver:

  Måste bara fråga varför du pratar engelska i instastorie? Är det någon speciell anledning?

 • Tania skriver:

  För er som har fler frågor och vill höra åsikter från fler som använder NC så finns en Facebook grupp med ca 1300 medlemmar som heter Natural Cycles users. Superbra hjälpmedel 🙂

  Sen för er som vill ha 30% rabatt så har jag en länk:
  https://app.naturalcycles.com/?webSignup=1&refId=cckbf7vlkbaqe3g2&refCode=referralid30#/reg-reg

 • Hanna skriver:

  Nytt inlägg på bloggen <3 !!
  http://nouw.com/shansi

 • Tokyo skriver:

  Synd men vi kan inte se kanal 5 vi som diggar farmor Wahlgren Pillan och Bianka.

 • Johanna skriver:

  Hej, en helt orelevant fråga. Men var kommer de påslakanen ifrån?? Har sökt över hela internet känns det som. 🙂 Btw Följer aktivt din blogg och tycker att du är oerhört bra på ditt jobb och du är även en stor förebild.

 • Fredrika skriver:

  Hej! Jag har en 30 % rabattkod där termometern är gratis som ni gärna får använda om ni vill börja använda Natural Cycles. 🙂

  https://app.naturalcycles.com/?webSignup=1&refId=665e1f66d2ec48ea8d858b712dbc59b1&refCode=referralid30#/reg-reg

 • Moa skriver:

  https://app.naturalcycles.com/?webSignup=1&refId=aac70e3d3e604a7181f8d93f37078a6f&refCode=referralid10#/reg-reg

  Länken ovan ger er 10% på en årspremeration och en gratis termometer 🙂
  Läste om NC här på bloggen och tänkte att det vore kul att prova. Jag är supernöjd, nu förstår jag min kropp mycket bättre 🙂

 • falskt skriver:

  hej jag har en tjej som sköter den varje dag och ändå vart gravid.. nu ringde min tjejs kompis som ochså tar den tempen och ochså
  är gravid.. går du in och läser så äre flera hundra anmälningar… vet att du får pengar för reklam.. men du borde tänka på att det är många unga tjejer som vill ta det bara för du tar det.. men vad har du att säga att det så många som blir gravid av den?

 • Lotta skriver:

  Hej Bianca,
  Fungerar din rabattkod fortfarande? Trycker man på länken så finns det ingenstans där man ska skriva in rabattkoden? 🤔

  Hoppas nästa säsong av Whalgrens värld kommer snart! Ni är som solen i tillvaron, bara lyser upp liksom 😆

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *