EN DAG I TAGET

_MG_4804

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja detta inlägg då jag VET att jag kommer få många kommentarer om att jag inte har ett ”riktgt” jobb, att jag inte ska klaga och att jag inte har rätten att prata om allvarliga saker som att gå in i väggen…. Redan där känner jag nästan att jag inte vill skriva detta inlägg.

MEN då detta är Min blogg så kommer jag välja att prata lite privat här ett tag. Det är trots allt en blogg som handlar om mitt liv, mina erfarenheter, mina känslor osv. Så låt oss vara lite seriösa här nu ett tag, känns som jag aldrig är det riktigt.

Vad många inte förstår så är ALLA jobb krävande på olika sätt. Och jag har inte bara 1 jobb… jag har ca 9 st olika. Alla det 9 st kräver olika delar av mig och tär på mig på olika sätt, främst är det helt klart tiden. Att hinna med allt. Och de 9st jobben jag räknar in är dessa nedan:

1. Bloggen (ca 8h om dagen om  man verkligen ska göra det bra) – Tar bilder, redigerar, skriver, tänker kreativt för att skapa en intressant plattform för er att besöka varje dag. Fota samarbeten, göra utkast osv (har aldrig haft så mycket samarbeten som jag har nu och det tar TID kan jag lova) Tar ju dock lite stryk nu när jag gör så mycket annat samtidigt. Här ingår alltså att vara modell, styla looks, vara fotograf, fota med fotografer, redigering samt journalistik (om man vill fokusera på texterna)

2. YouTube – (3 gånger i veckan, heldagar) Filmar vloggar, sitdowns, Q&A, tutorials etc… det varierar ju. Men tillexempel om jag ska filma en vlogg en dag i Sthlm så vill jag ju helst ha den dagen ledig för att skapa roligt och bra material till er i form av lunch/middag ute, helt enkelt göra roligare saker än att gå på möten och sitta i timmar och redigera bilder.

3. Instagram (på heltid) – Att alltid ta bilder, redigera, uppdatera, konstant vara uppmärksam över roliga saker ni vill se och fånga bra bilder. Det är dock det roligaste och ”enklaste” jobbet men fortfarande ett yrke i sig som tar tid med att redigera alla bilder.

4. Modell – För stora plåtningar, kampanjer, reklamfilmer, samarbeten, bloggen osv. Det varierar i tid men kan vara allt ifrån 10min här och där, till 2 dagars plåtningar/inspelningar.

5. Wahlgrens Värld – Det som tar mestadels av min tid. Det är extremt långa arbetsdagar som kräver mycket av ens personlighet, att skilja på privat och Tv, att jobba med sin mamma (som detta kan leda till bråk mellan oss) att konstnat leverera bra, roligt & äkta innehåll. Och vi jobbar ibland 7 dagar i veckan men främst 4-5 dagar i veckan. Arbetsdagar som ibland sträcker sig mellan kl. 09-00.00.

6. Talang – Kommer nu spelas in i 2 veckor framöver med arbetsdagar från 08.00 – 23.00 Utan pauser.

7. Entreprenör – Betyder att jag jobbar med företag och gästdesignar, jobbar på eget och utvecklar mitt företag tillsammans med min agent. Här ingår alltså extremt många möten med företag och mycket tid med planering.

8. Känd Profil – Jag gästar andra tv-program, lite som modellandet ovan att jag frontar olika tidningar, kampanjer, reklam filmer, podcasts, intervjuer, events etc…

9. Podd – Jag ska ju starta en podcast med min vän & bloggkollega Alice Stenlöf. Kanske inte passar mig perfekt i tiden nu men tror dock att det kommer vara perfekt för mig att ta 1h i veckan och bara prata av mig med en kompis. För just nu har jag ingen tid alls för vänner annars.

Allt detta gör jag dagligen (förutom Talang då är en kort men intensiv period) och alla jobben kräver olika delar, platser och tid av mig. Olika förväntningar på mig som professionella Bianca och mig som personliga, öppna och frispråkiga Bianca. För i slutändan så handlar ju allt om mig och att jag ska leverera någonting av mig själv i allt med olika sidor av mig, samt olika grader av mig själv…. Det är faktiskt ganska svårt att förstå men sådant tär på en. Att jobba så nära med sig själv med olika personer varje vecka. Att aldrig hitta en balans och en fast punk då man byter kollegor dag för dag. Att aldrig stänga av och bara vara någon ingen kontaktar efter 17.00 när jobbet slutar… så är det inte riktigt för mig. Det är nonstop, 24/7 och telefonen och mailen slutar aldrig att plinga med folk som vill massa av en…!

Att bolla alla dessa jobb är också sjukt påfrestande. Att försöka göra 100% i allting, vara överallt och samtidigt leverera på topp konstant. Jag har lite svårt att formulera mig för min hjärna har typ stängt av och det är så mycket jag vill säga och få fram på rätt sätt. Jag är såklart jätte tacksam och glad att det går så bra för mig. Att det hela tiden går bättre och bättre och att jobben hela tiden trillar in, men det gör ju också att det blir för mycket helt enkelt!

Jag kan väl säga såhär: Bara bloggen i sig är ett heltidsjobb! Att fota, redigera bilder, skriva texter, komma på bra innehåll, gå på möten, alla samarbeten, utkast etc… Bara där jobbar man dag som natt. Och ni får säga vad ni vill om det MEN såhär är det, PUNKT SLUT! Det är som att jobba på vilken tidning eller webbsida som helst.

 Är så trött nu på att få höra att bloggare inte har något riktigt jobb och att vi lever i en fantasi värld. Det räcker nu med dessa kommenterar överallt, på riktigt! Vi ALLA i denna bransch jobbar häcken av oss! Men våra bloggar speglar inte alla timmar av allt jag skrivit ovan. Det ni får se är den fina delen av dagar med luncher, fina bilder, semestrar och allt det. Och det är lite det som blogg handlar om också, det ni vill se. Ni vill se såna ”roliga” inlägg där ni blir inspirerade av mode, mat, resor, hår, smink etc… Det är alltså bara en DEL av våra liv och inte hela vårt liv. Det är en del av vad VI väljer att dela med oss av och inte alla våra timmar på dagarna. Det är som vilket yrke som helst bara att vi har friheten att inte behöva sitta fast på ett kontor 09 – 17 utan kan röra oss fritt. Vi kan bära med vårt jobb vart som helst, men bara för det betyder det inte att vi inte jobbar.

Men på riktigt nu! Vi är unga, extremt kreativa och drivande kvinnor/killar som jobbar med det vi älskar många timmar om dagen 7dagar i veckan. Så stolta över oss själva, vårt yrke och vår generation <3

, nog om bloggandet! Får jag en enda kommentar till om det så kommer den att raderas! Alla yrken är olika och ingen av oss bloggare kommer sluta att blogga så det är lika bra att acceptera att vårt jobb ser olika ut från dag till dag och det är EXAKT därför vi jobbar med 🙂

Jag vill helt enkelt bara få fram att 24h på 1 dygn inte alls räcker för att göra allt detta samtidigt. Alla jag jobbar med vill ju ha ut så mycket av mig som möjligt. Därför blir veckodagarna fullproppade med allt ovan som Wahlgrens Värld, nu Talang, gästa allt ovan som jag skrivit, få in att gå på möten, skriva utkast, ta bilder till samarbeten, ta samtal, dator arbete, vara på alla platser osv… Behöver inte upprepa mig om allt igen hehe!

På helger är då jag tar igen för all tid med bloggen, foto, redigering och mail. Det här med att vissa av er tror att vi endast fotar det vi shoppar och thats it…. Inte riiiiktigt så vårt jobb ser ut!! Det finns ingen tid då för att fika och umgås med vänner/familj och bara ta det lugnt. Gå på bio, ta en långpromenad, träna 4 dagar i veckan etc. Det är då på helger jag måste ta itu med mina andra 4 jobb så inte bloggen står helt tom. Helt enkelt aldrig en dag HELT LEDIG. Utan några bekymmer, utan några deadlines, utan några måsten eller krav.

Men min hjärna är nu slut, helt slut! Jag tackar gudarna (gud blir nästan tårögd nu) för att jag har Emilie och Vanessa. Emilie som jobbar som projektledare på Tourn och jobbar extremt intensivt med mig dygnet runt, dagligen och Vanessa som är min agent och jobbar med mig 24/7. Utan dessa 2 kvinnor hade jag inte haft koll på ett skit…! Fan vad jag ser upp till dem och SOM dem jobbar!!

Men nu till hur jag mår… Jag minns absolut ingenting längre, är det inte nedskrivet i min kalender existerar det inte. Mitt minne fungerar liksom inte alls. Glömmer bort tider jag ska passa, minns aldrig vad det är för dag, blandar ihop projekt, kan inte lägga fokus på något, glömmer bort folks namn, min syn har tom försämrats och blivit suddig… har helt enkelt ingen koll på något. Jag har noll energi, är konstant trött, nära till gråt hela jävla tiden och känner ingen glädje för någonting egentligen. Helt tappat aptiten och känner mig bara otillräcklig! Jag kan knappt bli arg längre utan är ganska borta i mitt huvud och känner mig bara blasé.. så kan knappt reagera på saker längre. Inte helt lägligt med Talang haha…!

När jag ser på min mamma som jobbar mer än fan någon jag någonsin mött så känner jag mig både otroligt stolt över henne men också att NÄÄ så vill jag inte leva mitt liv. Jag vill inte leva i konstant stress, för mycket jobb hit och dit, jobba dag och natt (hon sitter alltså uppe till 05.00 på nätterna och går upp dagen efter 07.00 med Theo) och knappt hinner känna av vad man faktiskt gör. Jag beundrar henne, min pappa och mina syskon (samt min pojkvän som pluggar arslet av sig i London) för allt hårt jobb de gör.

Tro mig när jag säger att jag älskar att jobba, för det gör jag! Men att bolla alla dessa yrken på en och samma gång….. tillslut säger det stopp för mig! Och när jag faller så faller jag hårt! Jag har inte träffat min vänner sen Juli, hinner knappt ta hand om Dino eller mig själv.

Dessa jobb ska egentligen fokuseras på egen hand och kräver mer tid än vad jag kan ge vilket är synd för jag brinner för allting jag gör. Att bara gör Wahlgrens Värld borde egentligen bara vara ett heltidsjobb (vilket det är) för om ni mötte vårt kamerateam så hade ni förstått att bara de är helt slut av allt jobb.

Och alla dessa resor…. Tro inte att vi kan åka på resor och relaxa till 100%…. Det är på resor jag/vi jobbar mest om man tänker med bloggen. Det är då ni är vill ha live uppdatering och det är då man sitter uppe på nätterna för att redigera, tidsinställa inlägg och rediga klart alla hundratals bilder för att ni ska få så färsk uppdatering som möjligt.

Nu låter det som att jag klagar extremt mycket. Det är inte riktigt min mening för jag är EXTREMT tacksam för allt jag får uppleva. Alla platser jag får besöka, fantastiska människor jag får träffa och lära känna, och jag älskar ju denna vardag att ingen dag är den andra lik. Men det blir helt enkelt för mycket av det goda ibland.

Nu har jag sagt åt till alla jag jobbar med på alla dessa olika plattformar att det måste lugnas ned och tacka nej till en del. Och jag har turen att jobba med folk som förstår. Lite svårt att lugna ner allt just nu då saker är bokade och det måste göras men just nu längtar jag extremt mycket tills jag får åka och hälsa på min älskling i London. Där känner jag mig alltid ledig utan några måsten mer än att uppdatera till er.

Jag hoppas att ni har överseende om texten hoppar lite och kanske inte är fullt utformulerad men som sagt, är inte mitt 1oo procentiga jag just nu.

Så om bloggen är perfekt uppdaterad hela tiden så betyder det att jag är ute och flänger på massas andra äventyr och jobb. INTE att jag sitter och dricker rosevin på uteserveringar <3 Med kärlek, Bianca. Som nu ska åka hem och kolla på film i sin säng <3

Med kärlek, Bianca. Som nu ska åka hem och chilla i sin säng med film och mat <3

 

270 reaktioner på “EN DAG I TAGET”

 • Nathalie skriver:

  Men guuud det förstår man ju… du får va rädd om dig!!! Du e ung och ska orka ett bra tag till. Du är grym !!!!!

 • Du får inte glömma bort dig själv. Vet hur svårt det är att säga nej när man vill vara överallt samtidigt. Tycker det är starkt av dig att börja tacka nej till saker.

 • Molly skriver:

  Vill bara skriva att du är otroligt ambitiös och beundrar dig för allt arbete du gör!! Så bra blogg och absolut ÄLSKAR wahlgrens värld!! Så genuint och äkta!!

 • M skriver:

  Massa kärlek! Och var rädd om dig <3 trillar du dit på riktigt är vägen tillbaka desto längre. Jag vet tyvärr av erfarenhet, brände ut mig när jag var 23 och på "toppen av karriären" Min psykolog har lärt mig att även en arbetslös eller pensionär kan bränna ut sig, allt handlar om vilken inre stress yttre faktorer så som jobb, krav i samhället osv. kan orsaka.

  Kan verkligen rekommendera att prata m en psykolog, som kan hjälpa dig reda ut allt i huvudet! Massa kramar

 • Alexandra skriver:

  Söta Bianca du måste vara rädd om dig ?Jag blir trött bara och läsa alla projekt du är i , förstår mycket väl att där är många som vill ha samarbeten med dig . Du är ju duktig framåt driven , helt helt fantastisk och vacker är du så klockarna stannar , nu är du värd och slappa i soffan med en stor påse godis ? Ta hand om dig fina ?

 • Hej skriver:

  Man ska verkligen inte förminska känslan av stress och utbrändhet. Och att alla kroppar klarar olika. Det viktiga är att ta en paus innan det är för sent. För när man väl ”gått in i väggen” är det en lång väg tillbaka! Det är bara du som kan säga stopp, alla andra kommer alltid vilja ha något av dig, tex samarbeten eller något du måste skicka in pga deadline osv. Och det finns bara en du, så ta vara på den. 🙂

 • Dixi Wonderland skriver:

  Jag tycker du ska vara stolt över dig själv som känner att nu räcker det. Svin bra att du pratat med alla de personerna som du jobbar med så att dom kan hjälpa dig. Jag känner hellre att jag får ett bra blogginlägg varannan dag än att du ska producera två stycken om dagen men sitta och gråta bakom datorskärmen för att du är så trött och bara vill sova. Jag önskar dig all lycka till. Tack för att du öppnar upp dig och skriver om detta då man så ofta får höra ”blogga är inget riktigt jobb”. Det är 2017 och tjänar du pengar, betalar skatt då är det ett jobb! Lycka till med allt nu fina Bianca 🙂

 • Christina skriver:

  Ta hand om dig och de du älskar, de är så mycket viktigare än allt detta. Du är grym. Du är verkligen på toppen nu, strunta i alla kommentarer de är bara avundsjuka för att du är så mycket bättre och de inte kan göra det du gör. Du är värd allt du får, du kämpar och jobbar hela tiden, ta hand om din hälsa nu innan det är försent. Can’t wait tills du släpper din podd!! Massa kärlek <3

 • Kajsa skriver:

  Hej! Vill varmt rekommendera detta program. Ta hand om dig, vi är många som vill att du ska orka med allt du gör länge till ❤️
  https://www.svtplay.se/edit-we-cant-do-it

 • Johan skriver:

  Du gör det fantastiskt bra ! Och du är en stor förebild för mig samt MÅNGA andra .. va rädd om dig ❤️?

 • Alicia skriver:

  Jag tycker att du ska göra en vlogg på din YT kanal där vad du äter i en dag, jag är så inspirerad och vill gärna ha tips av dig vad man kan äta, har själv lite störning med ätningen. En fråga, får du ångest om du har ätit t.ex godis eller över 2000 kcal?

  • P skriver:

   Har du läst Biancas inlägg? Där hon skrev hur mycket hon har att göra? Att det känns som hon håller på att gå in i väggen?
   Vad gör du då? Du ber henne göra en sak till?

 • Jag förstår att de här kommentarerna är jobbiga och det är jobbigt att ens yrke inte blir taget på allvar. VEM bestämmer vad som är ett ”riktigt jobb” eller inte? Jag förstår verkligen inte dessa människor.

  Men du ska vara stolt över dig själv. Du är så ung och redan gjort så mycket. Ta hand om dig ❤❤

 • Julia skriver:

  Du är en stor förebild för många! Och som du kämpar med alla dessa arbeten är det inte många som orkar. Fortsätt kämpa och sluta inte för du gör inte bara min utan många andras dagar bättre! Ta hand om dig o dina nära och kära och försök koppla av emellan åt. Vi vill inte att du ska bli sjuk av all denna stress. All kärlek till dig Bianca! ❤️❤️

 • Sofia skriver:

  Var rädd om dig!! I slutändan är det bara din hälsa och hur du mår som räknas och skit i alla andra vad dom tycker och tänker?

 • Erika skriver:

  Förstår dig så väl. Jag har ett 8-17 jobb, några aktiviteter på kvällar å är ändå trött. Att få va ledig på helger, kvällar och ta en instabild/skriva ett inlägg på bloggen när man känner fört är ett privilegium. Du gör helt rätt i att bromsa i tid.
  Kanske räcker det att lägga upp någon bild ibland med en kort text på bloggen? Du kanske inte behöver göra Instastorys? Kanske går det att bromsa vissa saker och fokusera på andra (så som Talang kräver).
  Fortsätt vara grym och gör det som känns bra i hjärna och hjärta 😀

 • Nadja skriver:

  Hej
  Sett såå många människor omkring mig som gått in i den berömda väggen, och det du beskriver är att du är där när som helst! Det är ingen lek att komma tillbaka om det går så långt så att du kraschar! Så att ge så mycket av sig själv tär, så dra i någon nödbroms vännen!
  Uppskattar dig och din familj, ni får mig att skratta många gånger! Ta hand om dig och tänk att du ska hålla länge! ❤️
  / Nadja

 • Molly Jansson skriver:

  Sänder enbart kärlek, kram och förståelse i mängder <3 klokt av dig att tacka nej och sänka tempot efter de större projekten!

 • Cecilia skriver:

  Hej Bianca,
  Jag är en tjej på 24år som jobbar mitt första år som lågstadielärare. Trots att jag älskar mitt yrke så är det så tugnt att jag redan efter 6 månaders arbete är på väg att gå in i väggen. Jag kan ibland bli väldigt avundsjuk på min tjejkompis som jobbar på en PR-byrå och som får gå på event, dricka skumpa på fredagar och flera gånger om året resa med jobbet.
  Jag tror att du får så mycket skit för att det sticker i ögonen på folk att du har 9 jobb som verkar så fantastiskt roliga. Och vi får ju aldrig riktigt se det du beskriver, vi får se att du får hem gratis paket, äter ute varje dag mm, vi får inte se när du vaknar på morgonen och inte vill gå upp ur sängen eller när du bryter ihop av stress. Det uppstår också en avundsjuka i att vi alla inte får möjligheten att leva på vår blogg (för helt ärligt krävs det att man har ett väldigt bra utseende för att lyckas).

  Meningen med den här kommentaren är inte alls att försvara de som trackasserar dig för ditt jobb, jag tycker folk som har nått negativt att säga kan hålla käften. Jag vill bara ge dig chansen att förstå mitt perspektiv. Du är jäkligt framgångsrik och det är för att du har jobbat hårt, Grattis till det! Jag följer dig på all social media för jag tycker du är fantastisk och bidrar med så mycket glädje i min vardag. Så tack för det! Massa girlpower-kramar!

  • Josephine skriver:

   Tell me about it! Jobbat i lite mer än 1 år som förskollärare på en nyöppnad förskola, är 24 år snart 25.. I början av min underbara karriär men mycket har hänt och har redan gått in i väggen.
   Bianca snälla, jag ber dig att stanna upp. Att skära ner på allt jobb du har och får. Jag är på botten av utmattningsdep. och livet är fan inte nice. Lång väg kvar tills jag kan, om jag kan, komma tillbaks. Det är så mycket av en själv som tar stryk på långvarig stress, ångest, oro.. hjärnan skadas! Det är allvarligt och lika allvarligt som alla andra folksjukdomar och ångestsjukdomar. Snälla ta hand om dig, och de som läser: er. Vill jag bara förmedla.

 • Ida skriver:

  Jobbigt för dig att du behöver förklara dig för alla dessa människor som ifrågasätter! Kom ihåg att tänka på din hälsa, för mycket stress under lång tid kan få förödande konsekvenser<3 ser fram emot att se dig på talang! Ha en bra kväll!! Kram

 • Frida skriver:

  Strunta i de där jävla kommentarerna. Blir så arg när folk klankar ner på dig. Du är så fantastisk, snäll, öppen, ärlig och äkta och tappa aldrig det. Kämpa på och dra ner på bloggen om du känner det. Vi är så många som förstår dig och stöttar dig! Kram på dig och lycka till med allting!

 • Emelie skriver:

  Jag älskar att du faktiskt delade med dig om detta. Känn inte att du inte får dela med dig om de mindre roliga dagarna och svåra tider. Helt ärligt är det skönt att höra att någon annan inte heller känner att de hinner med allt som förväntas av dem hela tiden. Ta din tid och gör det som känns bäst för dig <3

 • F skriver:

  Åh, att du ens ska behöva förklara dig. Hemskt att många människor inte förstår hur mycket du jobbar och sliter. Du är grym Bianca. En bra förebild. Tänk på att inte ta på dig för mycket och säga ja till allt bara, det är inte värt det om det kommer få dig att gå in i väggen i slutändan. Ta hand om dig nu och lycka till med dina projekt ❤

 • Julia skriver:

  Trappa ner på allt jobb. Det viktigtaste som finns är hälsan, strunta i alla krav och att presentera i alla jobb du gör. Vill ge det bästa tipset för att få ner stressnivån och framför allt att få tillbaka känslan av glädje och fokus: Yoga. ❤️

 • isabelle skriver:

  Måste bara säga att du är en sån stor förebild för mig och jättemånga andra! Men glöm inte att ta hand om dig själv, för i slutet av dagen är det de som räknas, att du mår Bra!!! Vi alla som bryr oss om dig kommer förstå om du inte orkar ge 100% i allt du gör och det är helt okej!! Hallåå, du är ju faktiskt bara en människa, haha! Kram finaste du! <3

 • Susanne skriver:

  Första gången jag läser din blogg . Sorgligt att du ska behöva försvara dig inför allt du gör och arbetar med .
  Du är ju en heldriven tjej som vet vad du vill och har höga krav på dig själv och perfektion. Du vill leverera och det gör du onekligen .
  Tycker du är fantastisk ?
  Jag kan verkligen förstå ditt kaos i ditt inre . Hjärnan orkar inte sortera när det blir för mycket. Man vill mycket och jag är helt övertygad om att du vill allas bästa.
  Kram Bianca ibland kanske man bara kan stänga av allt bara i en halvtimme. Ta en paus och bara vara med sig själv . Lycka till bästa du ❤️

 • Helena skriver:

  Jag tror du måste fråga dig själv vad du vill med allt detta jonglerandet av diverse uppdrag. Ingenting får ju någonsin ta över så mycket att man tappar gnistan, att man förlorar sig själv. Man lever ju vara en gång Bianca. Att hela tiden känna att må måste leverera för att ändra förväntar sig det av dig…det måste ju suga musten ur dig! Jag har alltid känt att man ska jobba så man kan klara sig. I slutändan betyder inte pengar någonting. Ta hand om dig!

 • Helena skriver:

  Glömde skriva att jag tror dina läsare skulle uppskatta om du skrev om hur du känner dig också. Inte bara en massa mode och sånt. Det kan ju vara skönt för dig att ventilera också!

 • Johanna skriver:

  Du är grym Bianca! Sjukt skönt att du kan vara ärlig, och jätte bra att du sätter stopp?? Fortsätt som du så vi kan njuta av dig i många år❤️

 • Sara skriver:

  Hej Bianca!
  Jag är en 19 – årig tjej som gått igenom många tuffa saker och alltid haft höga krav på mig själv. Efter att alldeles för länge levt i för hög stressnivå så kraschade jag. Fick exakt alla symtom du skrev om ovan. Å trodde att det var slut där. Men så kom en ännu hårdare smäll. Jag var totalt utmattad. Utmattningssyndrom som 19-åring. Jag har varit sjukskriven från gymnasistet i omgångar och är fortfarande inte 100% frisk.
  Varför jag skriver det här är för att jag vill att du ska hinna bromsa innan det är helt helt försent… Jag blev glad av att läsa att du sagt att allt måste lugna ner sig. Och SE TILL att det blir så också. Du måste det. Tacka nej till jobb. Ställa in saker. Istället ta en kort promenad. Sitta vid vattnet med en kaffe i handen. Lyssna på avslappnande musik i badet. Eller ligga i sängen och kolla på film. Vad som helst som innebär att andas i lugn och ro en stund ibland. Det är SÅ svårt att ta sig den tiden när man har höga krav på sig själv. Och första gångerna kan det kännas som att man inte får ut nått av det utan bara blir mer stressad. Just för att kroppen inte är inställd på vila. Men ta tiden till det. Och snart kommer du uppskatta varje sekund av det.

  Jag inspireras av dig otroligt mycket. Du är fantastisk! Målinriktad, ambitiös och fokuserad. Men låt inte stressen gå för långt så att du blir utmattad. För då krossas hela ens personlighet och liv för ett tag. Och hjärnan blir kanske aldrig helt återställd igen efter det tyvärr. Man får liksom börja om helt. Kanske bra på vissa områden. Men allt annat än kul och värt det.
  Lång kommentar. Men se till att ta hand om dig! Behöver du några dagar paus från blogg, insta osv. SÅ TA DET! Det är du som bestämmer. Vi finns kvar här under tiden. Stor kram! Och lycka till <3 (vill du bolla mer tankar så släng iväg ett mail vettja 🙂 )

 • carro skriver:

  Ta hand om dig ❤ Hoppas att du ska må bättre !

 • Sara skriver:

  Jag har full förståelse för dig. Att göra allt det du gör med fullt fokus och engagemang måste vara väldigt påfrestande. Och dessutom behöva ta all skit från en del folk… alltså fy fan!
  Jag önskar dig en så lugn och rolig höst som det bara går. Bra att du tackar nej, det är heeelt ok att göra så. Lyssna på din kropp, det finns bara en Bianca! Har själv varit mkt nära ”väggen” och där vill man inte vara.
  Stor kram till dig! Önskar dig allt gott i livet! Njut av det! ❤️

 • Gabriella skriver:

  Förstår dig verkligen!!! Man försöker prestera perfekt på alla ställen men kroppen klarar inte det. Jag är själv utbränd och hade alla dom symptomen du nämner att du har innan jag kollapsade och blev sjukskriven – och då går det bara inte att jobba för kroppen säger helt nej. Försök ta hand om dig själv för att inte gå helt in i väggen, slappna av, meditera och försök säga nej till saker för din skull (vet hur svårt det är att säga nej). Ta hand om dig o tänk på din egen hälsa innan det är för sent <3 Hoppas helgen i London är snart så du får samla energi och kärlek!

 • Linda skriver:

  Hej Bianca! Jag vill verkligen varna dig nu när jag läser ditt inlägg. De symptom du beskriver är varningssignaler från kroppen och om du inte saktar ner lite snart, så riskerar du att drabbas av utmattningssyndrom. Jag skriver det av omtanke inte för att skrämmas.
  Jag drabbades av det för några år sedan när livet snurrade för fort och jag var ”duktig flicka” som hanterade alldeles för mycket på en gång, utan att sätta gränser och säga nej.
  När du väl drabbats blir ingenting som förut.
  Fundera över vad som är VIKTIGT i ditt liv. Det kanske inte är viktigt att tjäna massor av pengar och synas överallt? Låt inte ditt liv bli en statusjakt.
  Det är självklart så att man vill jobba med saker som är roliga. Men akta dig för att ha hundra bollar i luften!!! Välj bort! Tacka NEJ! Innan det är försent och du kollapsar!!
  Det viktigaste i livet är kärleken. Det är Philippe du ska ägna tid åt. Inte Instagram.
  Hoppas att jag når fram till dig med mitt budskap.
  Varma hälsningar

  • A-S skriver:

   Blev helt tårögd när jag läste din kommentar. Har också varit där när livet rullade för snabbt och jag inte hängde med alls. Det tog stopp och ärligt talat är inget som ”vanligt” sedan dess.
   Både på gott och ont.
   Bianca, var försiktig. Att gå in i väggen är inget man bara gör, man pressar sig själv dit och när den är nådd då börjar något som är sju resor värre. Man ska tillbaka. Man fixar det men det tar tid, ork, kraft osv och iallafall jag är påverkad av detta för resten av livet.

   Stor kram till dig Bianca.
   Reflektera, vad är viktigast?

   • Linda skriver:

    Tack A-S ?.

    Vill också tillägga att de som har lättast för att drabbas av utmattning ofta är perfektionister, känsliga och omhändertagande. Det är drag jag ser i dig Bianca och som jag också har. . .
    Jag hoppas du kan välja bort några av dina jobb och åtaganden redan ”idag”. Kram till dig.

 • Agnes Sundberg skriver:

  Hej! Måste bara säga det att jag förstår verkligen att du blir utbränd. Jag har i flera dagar nu tänkt på framförallt alla tjejer på instagram som är kända, och kan självklart bli ”avundsjuk” på alla förmåner som kommer med det jobbet, friheten att kunna jobba var som helst och inte sitta fast på ett kontor, skriva och prata om mode och bli erbjuden kläder och tjäna massa pengar på sina olika intressen, MEN jag hade själv ALDRIG klarat av det ni gör och jag beundrar verkligen er för det, ni är verkligen som ett slags varumärke och måste alltid leverera som du skriver, olika delar av er själva. Jag kommer ju hem på kvällen och får vara ifred och varva ner, har ingen press på att visa upp mig och dela med mig av roliga och intressanta saker. Det finns ju positiva och negativa saker med alla jobb precis som du skriver, och jag förstår att alla dina jobb blir väldigt påfrestande tillslut.

  Det är verkligen beundransvärt att framförallt du som har så sjukt många olika jobb, att du inte gått in i väggen tidigare. Ni har ju inte eran blogg som en dagbok, som många verkar ha missförstått, som det var förr i tiden. Då hade man en blogg för att skriva ner sina tankar, för sig själv, nu handlar det om att inspirera andra människor. Det gör du så jävla bra och du är värd varenda krona. De som inte tycker att din blogg är ett arbete eller en inspiration kan ju gärna sluta läsa. Det och alla andra jobb du har gör du så fruktansvärt bra. Ta hand om dig snälla du, och lyssna på kroppen när den säger stopp. Ha en superfin kväll <3 /Agnes

 • Pernilla skriver:

  Var rädd om dig! Bra att du stannar upp och tackar nej till lite jobb. Kram

 • Karin skriver:

  Är imponerad att du orkar med, det är mycket och du blir inte ledig på samma sätt som andra som har en viss arbetstid t ex 8-17. Ta hand om dig!

 • Sofia skriver:

  va försiktig Bianca .. jag brände ut mig förra året och är inte återhämtad än .. fysiska symtom som högt blodtryck , mens som inte har funnits på 7 månader o panikångest så kag varnar dig med omtanke .. va försiktig .. inte värt det i slutändan .. för övrigt tycker jag du är en fantastisk person och jag älskar att följa dig i blogg och vlogg … ta hand om dig nu och fortsätt vara den du är och vill vara o skit i alla andra ?

 • Elina skriver:

  Sjukt bra inlägg Bianca! Såhär gillar jag det, öppet & ärligt. ❤️❤️

 • Helena skriver:

  Du behöver knappast vara rädd för kommentarer som inte gullar med dig du raderar dem. Tydligen var det jobbigt att jag frågade hur du tror din mamma haft det i alla år? Hon om någon har väl alltid jobbat hårt med olika projekt? Aldrig hört henne klaga.

  • A-S skriver:

   Att jämföra sig med andra är en av de sakerna som gör att man kan hamna just där.
   Du har aldrig gått in i väggen va? Mått så dåligt på riktigt? För hade du det hade du inte jämfört det på det här sättet, då hade du stöttat, berättat att hon ska vara rädd om sig osv osv.

   Sådana som du är en bidragande orsak!

  • Malin skriver:

   Men.. hur menar du nu? Hon skrev just att Pernilla inte klagar.. men är man lite smart i huvudet fattar man väl att det kan bli för mycket. Eller? Ett väldigt bra inlägg av Bianca tycker jag. Ärligt.

  • Viktoria skriver:

   Men tyst.

 • Anna skriver:

  Du är en entreprenör ut i fingerspetsarna. Du drar maximal nytta av tiden vi lever i, och möjligheterna har aldrig varit större. Jag beundrar verkligen ditt driv och engagemang. Bra att du ser signalerna o bromsar i tid för dig vill vi verkligen ha kvar i allt du tar dig för o gör. Kram

 • Clara skriver:

  älskar dig Bianca <3

 • Emma Andersson skriver:

  Jag har full förståelse för att det blivit för mycket för dig. Bry dig inte om dem som inte har empati och som har så mycket problem med sig själva att de måste klanka ner på dig. Jag tycker du är superhärlig. Krya på dig!

 • marie skriver:

  Fina Bianca
  Du måste fokusera på dig själv, för att du ska kunna må bra. Viktigt att ha stöd av personer runt omkring dig. Lära dig säga nej, även om det känns jobbigt. Men först och främst måste du sätta dig själv först, det är ingen som tackar dig när du ligger helt slut i sängen i flera månader. Både hjärna och kropp helt utan energi. Önskar dig en trevlig helg och tack för allt du gör för oss följare. Kram Marie

 • Beatrice skriver:

  Men oj! Jag hade ingen aning om vilken press du har på dig, bara genom att läsa ditt inlägg fick mig att känna ” FY FAN!”
  Hur i all världens namn bryter du inte ihop varje dag?! ?
  Grym du är Bianca! ???

 • Cornelia skriver:

  Hej Bianca!
  Jag undrar vart dina svarta boots är ifrån som du har lagt upp bilder på på instastory? Skulle bli tacksam för svar, tycker de är riktigt snygga nu till hösten!
  Kram

 • Hannas blogg skriver:

  OMG, du är så sjukt klok!! Älskar dig så himla mycket för att du är en sådan stor inspiration för så många människor, inklusive mig!<3<3 hoppas verkligen att du mår bra för det är du verkligen värd, och glöm inte att stanna upp då och då och ta ett djupt andetag! Du är så himla proffsig med slet du gör, hoppas verkligen att du vet det! puss och kram

 • Yasmine skriver:

  Fina fina Bianca! Ta den tid du behöver och ta han om dig själv. Många ser inte hur mycket du kämpar bakom blogg/program osv. Mycket bra skrivit! Kram ❤️

 • Camilla skriver:

  Hej Bianca!
  Vad jag tycker det va modigt av dig att skriva detta och jag tycker verkligen du gör helt rätt som vågar skriva om just hur du känner dig! Det är många ungdomar som känner igen sig i stressen och hur vardagen kan se ut! Du är så klok och fantastisk och kommer gå ut starkare än nånsin från detta! Kämpa på och fortsätt göra det du gör bäst genom att va dig själv !! I love you for that!!! Kram på dig !!

 • Li skriver:

  Du är en stark förebild och en tjej jag ser upp till sååå mycket! Keep up the good work för du är asbra <3

 • Agga skriver:

  Oj du måste pausa någon av platformarna i ditt liv Bianca! Kroppen är jäkligt bra på att säga ifrån o din kropp säger tydligt ifrån. Alla kommer finnas kvar här även om du pausar bloggandet o youtubandet. Lots of Love.

 • Malin skriver:

  Fina du! Ta hand om dej. Fortsätt ta hjälp och säg till/ifrån. Viktigt! Kram på dej!

 • Pia skriver:

  Jag vet inte hur jag ska börja …mer än att du måste tänka på dig själv först och främst då det inte är någon annan som gör det ( utom närmsta familj förstås) , jag vet ju att du tappar ditt hår och det spelar ingen roll hur mycket spirulina eller järn du äter så länge du stressar och mår dåligt så kommer inte håret må bra heller , hoppas verkligen att du kommer kunna ta det lugnare , det finns bara en Bianca !

  Kram ❤️

 • Sara skriver:

  Klokt beslut! Lyssna på kroppen ❤

  Before it’s too late. Var och en har bara en kropp. Och det är ingen som tackar en när man arbetar sig sjuk. Fortsätt vara du, gör ditt, gör det du mår bra av, ta hand om dig – så finns jag och dina andra läsare kvar här och har absolut förståelse för att du pausar bloggandet en stund för egen kurering ❤

  Vi är inte mer än mänskliga. Sköt om dig!
  Kram och kärlek /31-åring, heltidssjukskriven för utmattningssyndrom sedan 1,5år (jag önskar ingen denna sjukdom)

 • Elin skriver:

  Du är så grym!! Ta pauser ibland när det blir för mycket annars funkar man inte.

 • Sophie skriver:

  Du verkar vara en sån himla fantastisk person! Glöm inte att ibland sätta dig själv först och gå inte in i den berömda väggen! Tro mig när jag säger att det är inte värt det. Det är INGEN som tackar dig om du jobbar ihjäl dig! All kärlek till dig och din familj, älskar att ni påminner så mycket om min egen på sättet ni är mot varandra! Puss och kram!

 • Jessica skriver:

  Fina du!! ta hand om dig, ingenting är viktigare än att du mår bra ♥️

 • Teresia skriver:

  Var rädd om dig Bianca?
  Ingen som tackar en när man blir utmattad.

 • Clara skriver:

  Åh, får så ont i magen när jag läser detta. Jag gick själv in i väggen för 1 1/2 år sedan (när jag var 22) och det är så jävla tufft att komma tillbaka från det. Ta hand om dig, våga sätta gränser och bestäm SJÄLV. Du måste inte blogga alla dagar i veckan. Eller ladda upp youtube 3 dagar i veckan. Tänk på din hälsa! Stor kram

 • Sofia skriver:

  All kärlek till dig Bianca! Du måste lyssna på din kropp & våga säga nej.
  Ta hand om dig nu & Vi vill ju se mer av den glada, roliga & fantastiska tjej som du är.
  Tack för en fin blogg & Jag bara älskar Wahlgrens värld ?
  Stor varm kram till dig

 • C skriver:

  Hej Bianca! Detta är första gången jag går in på din blogg, det ska bli så kul att kolla igenom den! Jag kollar alltid på Wahlgrens värld, och vill säga att jag tycker du verkar vara en så bra tjej och du är så rolig också 🙂 angående ditt inlägg här: grejen är tror jag, att många fortfarande tänker på bloggare som det var i början i bloggvärlden, du vet när typ Kissie, Dessie och Paow liksom ”fjortisbloggade” utan något direkt slit bakom, utan de bara slängde upp lite spontan text med bilder efter att ha skolkat, festat och sen legat bakis och solat solarium hela dagen. Det är ju helt annorlunda att blogga nu, precis som du beskriver, herregud. Du lägger ju ner massa jobb på att allt ska bli bra, plus massa annat. Det är bra att du berättar hur det faktiskt är så att folk kan förstå mer liksom, tror att med tiden kommer det nog bli vanligare att alla fattar vad det innebär.

 • Ulrika skriver:

  Wow Bianca!!!! Vilket fantastiskt inlägg! Vi är många i din mammas generation som ”förfasas” lite av dagens ungdom som har som mål i livet att bli bloggare. (Min 15-åriga dotter har dig som idol ;)) För oss är det precis som du säger ”inget riktigt jobb”. Vad f-n vet vi om det??? Det är ren och skär okunskap och rädsla för det okända som får oss att sätta oss på våra höga hästar.
  För några år sedan började jag följa Pernillas blogg och slogs direkt av att ”Vad människan jobbar”!!!! Ensamstående mamma med det galna schemat… Jag har många gånger fått försvara henne när andra bara tycker att hon flamsar runt.
  Det finns ingen som följer er som ärligt kan säga att ni inte jobbar. Det stavas Avundsjuka och är sååå tråkigt. Fortsätt vara precis som du är, men absolut kan du bromsa lite om det går. Var rädd om dig och ta vara på de stunder då du bara kan blunda och djupandas, så ska du se att det går bra. Största kramen

 • Stina skriver:

  Ta hand om dig!❤ Starkt att känna av och våga dra i handbromsen!

 • Emelie Strand skriver:

  Glöm aldrig bort dig själv! Du är det viktigaste du har!
  Stor stärkande kram ?

 • Anna skriver:

  Det är bara du som känner vad du känner! Du behöver inte redogöra för ditt arbete! Hoppas du finner en lagom belastning som gör att du mår bra!

 • Martina skriver:

  Bianca, Du behöver inte göra alla dessa arbeten. Du väljer aktivt varje dag vad du vill lägga din tid på. Det är ingen som tvingar dig att göra allt detta, du ska hålla resten av livet. Det är okej att ta bort saker, tacka nej för att att prioritera bort din hälsa, jobba ihjäl dig kommer ingen tacka dig för att du gör, sliter så med dina kanaler. Jag tror att du har fått ditt genombrott på grund av din familj och din medverkan i Lets Dance( att du inte behöver söka jobb utan alla erbjudanden hamnar i knät på dig). Än en gång ta inte på dig för mycket utan fokusera på din hälsa. Att du jobbar, kör på i högt tempo tills din kropp ger upp och du får sjukskriva dig på grund av utmattning. Jag tror inte du förstår att du kan bli sjuk av för många arbeten/krav/press osv på dig själv. Det tror ingen som arbetar som du gör. Ta hand om dig och bromsa innan det är försent!! Trots att du tycker att det bara är roligt arbete!! Gör det du vill göra – inte det din omgivning/kändisskap förväntar sig av dig.

 • emmeli skriver:

  va rädd om dig❤️

 • Sp skriver:

  Härligt att du kommit så långt att du märker att det är
  För mycket! ❤️ Der viktigaste är att du är rädd om dig!
  Jag tycker att
  Även som bloggare så måste man sätta arbetstider. Ex inte kolla mail, sms, insta efter 20.00 på vardagar. Ex: bestämm att helgen är ledigt! Du ska hålla många år och då måste man tänka Långsiktigt!
  Du har ju nu lyxen att välja jobb och måste vara öva på att tacka nej. Vad tjänar du dina pengar och vilket tycker du är kul? Det kanske är dags för dig ich din agent och sätta er ner och se över vad du kan ta bort?! Du kan omöjligt göra allt samtidigt! ❤️ Prata med andra bloggare, kanske de som är kite äldre ich varit där Du är nu, ha taktik snack med sin agent, sätt tider då du SKA var helt ledig!
  Hälsar en annan ung tjej som gått igenom hela skiten med stress, press ich en jävligt lång väg för att bli friskt från utmattning.

 • Camper skriver:

  <3

 • Du är så bra på det du gör och jag följer dig på instagram, bloggen och youtube, sen kollar jag Wahlgrens värld varje torsdag.
  Du gör ett fantastiskt jobb och du inspererar mig så mycket varje dag MEN var rädd om dig och ta inte på dig för mycket att göra på en och samma gång, det absolut viktigaste är ju att man själv mår bra, du måste sätta dig själv först! ❤️
  Jag förstår hur det känns att ha mycket att göra, själv sitter jag med heltidsstudier och massor att göra och ligger efter brutalt mycket! Sen är jag elitidrottare på det så mycket tid går åt träning + jobb 50%, sen är jag så stressad att hitta en ny lägenhet…. så jag har inte ens hälften så mycket som du men alla blir ju stressade på sitt sätt.

  Ta hand om dig fina Bianca, för du insperar så många människor varje dag! ❤️

 • Ingeka skriver:

  Är ju hur mycket som helst:( Var röde om dig o du får nog låta dig o unna säga nej till en del jobb:) Kram

 • Anne Å skriver:

  Men snälla rara Miss B du MÅSTE lugna ner allt och få hjälp. Man blir ju nervös och stressad när man läser det du skriver Snälla ta hand om dig ❤️❤️❤️

 • Heléne skriver:

  Bianca, ta hand om Dig för det Du berättar bådar inte gott – Du måste tänka på Dig själv! Res till Kärleken och låt han ta hand om Dig?

 • Helena skriver:

  Tack Bianca för att du delade med dig av det här inlägget, jag uppskattar verkligen att se en ärlig, ”opolerad” sida av bloggvärlden! ❤️

 • Cecilia skriver:

  Du är verkligen en kämpe och du gör allt så bra. Känner dock igen mig i dig, just det där med att inte minnas det som inte är nedskrivet. Stress när det gått för långt.
  Älskar Wahlgrens värld!
  Sköt om dig!

 • Emmy skriver:

  Jag tycker du är Såå grym som kan ha så många bollar i luften och du gör ju allt så himla bra också!! Du är en stor inspirationskälla och tycker du utstrålar en sån energi! Du verkar Såå härlig att umgås med! Kram på dig!

 • Anna skriver:

  Första gången jag lämnar en kommentar här. Trots att min ålder är 46, så gillar jag det du gör, samt att man följer wahlgrens värld?? Men var rädd om dig så att det inte blir för mycket av allt., man har bara ett liv. Varma hälsningar Anna

 • Maria skriver:

  Har aldrig kommenterat på En blogg förut men kände att jag mååååååste kommentera detta inlägget, fina fina du! I mina ögon (Och många andras) är du en vacker, smart, begåvad och enormt framgångsrik tjej som jobbar HÅRT. Hårdare än många andra. Oavsett vilket yrke man har så är vi inga robotar utan människor. Jag är 34 men drabbades 2009 av en hjärnblödning, den neurologen som då var överläkare sa till mig att inre STRESS är den farligaste stressen och hjärnblödning drabbar fler unga kvinnor än man tror. Vi har bara ett liv och ingen tackar dig när du kollapsat o inte orkar upp ur sängen. Känner att min Stressbarometer går i taket bara av att läsa alla dina arbetsuppgifter. Jag jobbar i vården och där e de inte mycket bättre. Men man måste lyssna på kroppen och Veta när man ska dra i nödbromsen. Hellre färre blogginlägg än inga alls, eller hur? Andas och var inte så hård mot dig själv. Du är fantastisk och du är en kämpe Bianca. Håll dig stark nu

 • Malin H skriver:

  Det riktigt skär i mig att läsa ditt inlägg. För 3 år sedan började jag känna av liknande symptom men valde att ”blunda” för vad jag kände vilket är det DUMMASTE jag gjort i hela mitt liv. Jag körde på som jag brukade och tillslut tog det stopp. Den positiva, alltid glada Malin var som bortblåst. Jag grät utan anledning och allt kändes meningslöst. Det värsta var att jag inte kände igen mig själv. När jag bestämde mig för att jag inte ville leva ett liv utan känslor för något och att jag ville hitta tillbaka till mig själv så förändrades allt. Jag bytte jobb från ett stressigt yrke till ett lugnare, jag valde att prioritera mig själv och det är det absolut BÄSTA jag gjort.
  Idag mår jag mycket bättre men är fortfarande inte helt bra. Det är inte värt det.
  Det jag vill få fram är att hälsan går föra allt annat! 🙂
  Ta hand om dig!
  Xoxo ❤️

 • Linda skriver:

  All styrka till dig Bianca! Du är grym! Jag kan verkligen förstå att ditt jobb kan vara tufft. Även om du har världens roligaste jobb så måste det vara påfrestande att alltid känna att man måste prestera och aldrig få känna sig 100% ledig. Ta hand om dig! <3

 • Melinda skriver:

  Du är grym. En av de få jag verkligen följer och verkligen helhjärtat tycker verkar helt fantastisk. Ta en paus om du behöver. Vi är kvar, på alla medier. U GO GIRL.

 • Cecilie skriver:

  Hei Bianca ♥️ Jeg vil bare gi deg en stor applaus ???? og masse kjærlighet for ett utrolig fint, varmt, ærlig og ekte innlegg ♥️ Fortsett å være den du er og gjør det som gjør deg glad! For da er du deg selv, ekte innifrån og ut – og det er det verden trenger mer av ♥️
  Hilsen Cecilie fra Norge ??

 • Mia skriver:

  Du inser att du är väldigt nära den berömda väggen va? Symtomen du radar upp är tecken på utmattningssyndrom och kan på sikt ge permanenta skador på hjärnan. Dra i handbromsen nu och tacka din kropp för att den säger ifrån innan det har gått alldeles för långt. Du är vuxen och har ett ansvar att säga ifrån och måna om din hälsa. Det är ingen som kräver att du ska göra alla dessa jobb som du radar upp (även fast det kanske känns så) och det är nog ingen som tvivlar på att det du gör tar mycket tid. Sluta försök att göra alla till lags och prestera hela tiden. Det är ingen som kommer att tacka dig när du blir sjukskriven & det kanske tar månader/år att bli sig själv igen. Varför inte lägga ner bloggen & t.ex bara ha kvar instagram & nått mer projekt kvar? Ta hand om dig Bianca. Kram

 • Erika skriver:

  Herregud Bianca!! Du måste stanna upp och ta hand om dig innan det är försent. Tips se nya serien ”we cant do it” på SVT. Lyssna på kroppens signaler. Det måste du göra förr eller senare skillnaden är att ju längre du ”biter ihop” desto längre tid kommer det ta att tillfriskna.. tro mig jag är sjukskriven för andra gången pga stress och det är en mardröm

 • Anna skriver:

  Hej håller med dej om allt i ditt inlägg du har ett heltids jobb så jag vet vad du menar jag bloggar med

  Trevlig helg kram En som älskar Wahlgrens värld

 • Emma skriver:

  Fina Bianca, ta hand om dig. Vi är inte annat en människor som ibland tar på oss för mycket, det är okej att säga nej & tänk på ditt välmående. Läser din blogg, kollar youtube & wahlgrens värld, du verkar vara så härlig & ärlig. Ha en trevlig helg & stor kram till dig.

 • Ida V skriver:

  Va klokt av dig. Fint att du delar med dig! Ta hand om dig!

 • Pascal skriver:

  Var rädd om dig, mådde som du ett tag ( jobbar som lärare) det visade sig att jag hade järnbrist. Värt att kolla upp 😉 hoppas du får en lugn och skön helg!

 • Nettan skriver:

  Hej! Förstår dig fullt ut, har tänkt många ggr hur orkar ni, din mamma verkar ha ett otroligt stressigt liv, hade verkligen inte velat ha det så. Men vi är alla olika men ta hand om dig, jag är själv fyrabarnsmor, tycker du är en rolig o smart tjej, brukar titta på Whalgrens värld med mina tjejer, veckan höjdpunkt!
  Ta hand om dig!!
  Kram

 • Ida skriver:

  Jag skulle ALDRIG palla att jobba så mycket som du gör. Skulle gått in i väggen för längesen. Vill bara säga att jag önskar du tar kroppens signaler på allvar innan det är för sent. För vad är viktigast i livet? Jobb eller relationer med nära och kära? Din hälsa är viktig. Låter hemskt att du inte har nåt minne, nån aptit eller känner glädje. Dra i bromsen NU! Ta hand om dig ?

 • Sara skriver:

  Ta hand om dig bianca! Du måste lyssna på dig själv så du inte faller helt! Förstår att du har mycket att göra, men de är bra att du börjat säga ifrån! Du måste ta de lungt♡ du är as grym på allt du gör! Älskar erat program! Din blogg/youtube är så bra! Din instagram älskar jag, du har sån bra stil ! ♡

 • Pernilla skriver:

  MASSA KRAMAR TILL DIG BÄSTA!!! Jag skulle aldrig orka jobba så mycket som du. Lyssna på din kropp, du har bara en. Inget jobb i världen är viktigare än sin hälsa. Ta hand om dig massa kramar!!! <3

 • Bella skriver:

  Bra skrivet Bianca! Du gör ett fantastiskt jobb med allt du gör och det syns verkligen! 😀 <3

 • Sara skriver:

  Vill vara säga att du borde verkligen lyssna nu på din kropp. Det du beskriver verkar som en början till utmattning. Och där vill du inte hamna kan jag lova dig. Se till att du får tid för att återhämta dig och stänga av och få göra lustfyllda saker utan krav. Blir vara så ledsen av att läsa att det är så många som befinner sig i precis detta tillstånd i så ung ålder. Och du behöver inte ursäkta dig. Jag har själv gått in i väggen och jag hade ”bara” ett 8-17 jobb men mkt stress och press. Vi alla är olika och reagerar olika. Ta hand om dig Bianca och lyssna på din kropp och våga tacka nej till saker och ting. Det viktigaste du har är dig själv ♡

 • Ari skriver:

  Jag känner igen mig så mycket i det du skriver, speciellt som ung kvinna idag. Man ska bara köra på, köra på, köra på och inte alls få utrymme att ha en dålig dag eller skriva av sig/prata ut.

  Jag började gå i terapi just för att jag kände att herregud jag minns ingenting, jag är stressad konstant och allt det andra du skriver. För mig var det 1h i veckan där jag bara fokuserade på mig själv – där jag inte dömdes för det eller fick negativ respons men viktigast där jag fick någon som förstod och var professionell. För mig är det inte mer än 1h i veckan där jag tar tid till mig själv och reflekterar.

  Att podda 1h i veckan med en vän kan vara bra, men vänner kan bara hjälpa en så mycket (även om man har världens bästa). Att gå prata med nån som BARA är där för dig, och där det inte är ännu en grej, ännu ett jobb för dig är såå hälsosamt.
  Något som hjälpt mig mycket, så villa bara dela med mig.

 • Mia skriver:

  Viktigt att kliva utanför sin egen kropp och sig själv ibland, se att det trots allt ”bara är ett jobb” och vad är det egentligen om du inte njuter av det, vägen dit och får ha hälsan, får ha kul och får ha människor du älskar nära dig på vägen? Vem kommer tacka dig när du går i pension, troligen ingen. 🙂 Livet är dagarna man minns, se till att göra det bästa av dem. Våga sätta ner foten och ta det inte på för stort allvar, det är trots allt ”bara” ett jobb.:) inte värt att gå in i väggen eller må dåligt för, det är du alldeles gör bra och värdefull för. Din hälsa ska du ha hela livet, den ska aldrig tummas på. stora kramar till dig! Heja Bianca!

 • Cia skriver:

  Tack för allt jobb du lägger ner. Men, det är inte ett tack du behöver nu. Det du behöver är lugn och ro så mycket det bara går. Jag vill att du fr o m nu endast gör det du måste göra. Och då menar jag alltså saker där det finns avtal med i bilden. Tacka inte ja till nya saker nu. Håll dina blogginlägg/instainlägg så korta som möjligt. Bilderna måste faktiskt inte redigeras till perfektion hela tiden. Jag tror ärligt talat inte vi märker nån större skillnad generellt. Du har flera symptom på utmattningssyndrom. Jag själv blev sjukskriven i april för det. Är fortfarande inte tillbaka på jobbet, men nu vabbar jag på heltid istället. (Pga allting med min dotter fick jag utmattningssyndrom .) jag mår sååå mycket bättre. Det går inte att vara på topp på alla ställen samtidigt. Vi som läser din blogg har förståelse. Gör nu det som är bäst för DIG. Kram.

 • Carro29 skriver:

  Jag blir så ledsen över att se att det fortfarande finns människor som ska tracka ner på det här yrket (skulle antagligen inte ske om det va mansdominerat)
  Att blogga och göra allt det däromkring är att jobba med/inom underhållning varför kan inte det klassas lika högt som nåt annat?! Ere nån som skriver elaka kommentarer till typ Filip o Fredrik om att dom ”inte har ett riktigt jobb”…nja…
  Jag tycker du är helt fantastisk, kan inte vara lätt att känna att man inte räcker till när roliga uppdrag erbjuds o du vill räcka till, till allt o alla.
  Jag har levt med stress o det är hemskt. Mindes inte koder, födelsedagar, jag tappade hår, kunde gråta/bli arg för ingenting…kände inte igen mig själv.
  Hoppas du får göra så jäkla mycket roligt och samtidigt känna att du räcker till o inte tar ut dig fullständigt.
  Det är lätt o känna att man är dålig på sitt jobb o sina relationer när man mår sådär men så är det inte.
  Du känns klockren i allt du tar dig för!
  Rolig, underhållande, snäll och ambiös!

 • Maria skriver:

  Hej Bianca !
  Har aldrig velat eller känt något behov av att kommentera ngt på nån blogg över huvudtaget men nu vill jag bara ge dig lite ( mycket ) kärlek och respekt!❤️ Jag vet att du tror att dina bloggläsare är unga men här har du mig en 54- årig kvinna som beundrar och läser din blogg med stor respekt för att du har så många kloka tankar om det mesta.
  Kram på dig och fortsätt vara precis som du är!❤️?!

 • Catrin skriver:

  Förstår dig 100% har många gånger tänkt att jag fattar inte hur ni orkar
  Styrkekramar till dig och ta hand om dig❤️

 • Susanna skriver:

  Vad klokt av dig att trappa ner! Det viktigaste i livet är ju att vi mår bra och att vi gör det som får en att må bra. Även om jobb får en att må bra så är det ju bra att trappa ner om man känner att det blir för mycket. Plus att jobb inte är allt, även om det är mycket. I slutändan är det viktigaste ju att vi mår bra och att vi har nära och kära (tror jag för de flesta). Jag förstår eller det känns mycket lättare hänt att det blir för mycket när man har flera olika jobb. Att det är ännu svårare då, speciellt när man är sin egna chef, eller kanske inte har en chef som säger till en att det här är för mycket. Sen måste det ju vara stressigt att ha bloggen som man aldrig riktigt kan lämna. Det finns alltid saker idéer och tankar som man kan behöva använda. Jag tänker du har så många jobb som kommer att man kanske borde tänka som när man köper ett nytt plagg (om man har jättemånga plagg i garderoben) att man då skänker bort ett plagg. Kanske samma med jobb då, om det tillkommer ett jobb så kanske en konsekvens är att då får man lämna ett annat uppdrag. För att det bara tillkommer nya jobb och erbjudanden det håller ju inte. Och att det bara fylls på med massa uppdrag. Det kan ju bli hur mycket som helst och det verkar det ju ha blivit. Men bra att du insett det. Hur du beskriver det, alla jobb, så tror jag vem som helst skulle gå in i väggen av det. Det låter som alldeles för mycket. Jag blir typ trött bara jag läser det haha. Vill bara skicka massa kärlek och omsorg. Ta hand om dig <3 ett tips är att stänga av telefonen i några timmar när det bara blir för mycket. När man ska se till att ha ledig tid. Ingen kan kräva av dig att du ska vara tillgänglig 24/7 och om dem gör det så är dem oförstående och det är ju en själv som bestämmer hur man ska leva och hur man ska ha det. Men det är ju svårt att veta när det är för många som drar i en från olika håll. Glöm inte att du är inte skyldig någon något! Du har skyldighet att ta hand om dig själv, ingen annan. Och när det blir för mycket så måste man ge sig själv vila och det lät det ju som att du skulle ge dig själv det nu, men kanske planera in att du behöver ledig tid då och då. Nu blev detta jättelångt. Hur som, ta hand om dig! Och om du inte kan det, be nära ta hand om och hjälpa dig att säga till när det blir för mycket osv. Kram!!

 • Malin skriver:

  Hej Bianca! Att glömma saker och känna sig ofokuserad kan vara hjärnans sätt att meddela dig att NU är det för mycket. Har varit där själv och det krävs mod att faktiskt erkänna för sig själv att man inte orkar med sitt liv riktigt. Tillåt dig att gråta, ligga i sängen en hel dag, vara ensam. HäLsan är så viktig för utan den spelar inget någon roll. Det är starkt av dig att berätta tycker jag. Du är medveten om att kroppen säger ifrån. En stor kram från mig ❤️

 • Alicia skriver:

  ❤️❤️❤️

 • Anna skriver:

  Tycker det är så sjukt hemskt att du ska behöva förklara dig att du har mycket att göra och att även du (såklart!) också kan bli trött och utarbetad från tid till tid. Och även att du ska behöva förvarna människor om att du nu ska bli personlig när det faktiskt är DIN BLOGG!! Du ska ju kunna skriva såhär närsomhelst, inte bara när bägaren är nära att rinna över.

  Med detta sagt, ta din tid, ta ett steg tillbaka, andas och lägg energi på det som verkligen är viktigt och betyder något. Man räcker inte till allt och alla gör så gott man kan <3 Du är helt fantastisk! Heja dig!!

 • Susanne skriver:

  Bra att du backar. Å du får nog backa ännu mer för å inte bli riktigt sjuk. Ja fick utmattningsdepression för ca 10 år sedan å fick bestående men. Vill inte skrämma dig men backa å vila m allt avstängt. Gå ut i naturen m din lilla vovve. Kram

 • Lise-Lotte Erlandsson skriver:

  Styrkekram till dig! Gör det som känns rätt för dig!

 • Dunia skriver:

  Visst är det underbart när allt faller på plats? När man fyller upp dagarna med saker man gillar? Logisk sätt när allt går ihop?
  Det är inte riktig så! Förstår exakt vad du känner och är så himla glad att du insett att du inte kan köra 200%. Jag är själv någon som Ständigt drivs av prestationsångest och jag har insett de allvarliga konsekvenserna det har nu. Snälla lyssna på din kropp och ta det lugnt. Själv är jag student och jobbar heltid. Jobbet är helt byggt runt plugget och logisk sätt så borde allt funka. Funkar allt bra kommer jag gå ut med examen utan några lån. Har en inkomst som både räcker till allt och mycket till. Men det där med att sitta på en terass och dricka rosé är nog det jag mest av allt behöver; att bara vara ibland utan alla måsten. Ta hand om dig vännen…

 • Liselotte skriver:

  Va rädd om dig Bianca, finns bara en av dig❤. Du får se till att ha bra professionella människor omkring dig som du kan delegera över till så gott de går. Eftersom det är dig som person allt handlar om måste du sätta ditt mående allra först. Mår inte du bra, fungerar inget annat runt dig heller eftersom du är ”företaget ”. Du är en klok tjej, va rädd om dig ❤ Kram Liselotte

 • Lisa Samuelsson skriver:

  Vill bara säga: var rädd om dig och det känns hemskt att du känner att du måste förklara och försvara dig. Kraaaam i massor o ta hand om dig❤

 • Maria skriver:

  ❤️

 • Karin skriver:

  Vad hände med min kommentar

 • Malin skriver:

  Snälla Bianca ❤️ ta det försiktigt, och nästa gång du hälsar På Philip i London… Ta ledigt och mys med honom. Bloggen kan du uppdatera på planet hem ? du måste vara rädd om din hälsa ? kram från någon som bryr sig ❤️

 • Krisina skriver:

  Vad du än gör så lyssna på dina känslor och mage….andas och ta ett djupt andetag❤️ Man måste vara rädd om sig…man har bara ett liv,
  Allt annat är värdsliga ting?

 • Hanna-Micaela skriver:

  Bianca <3
  Du är en sån fantastiskt stor Inspiration och jag tycker det är bra att du berättar hur läget ligger till och jag hoppas att fler förstår dig än att de tycker tvärtom.
  Men jag förstår också att det är tufft att sätta dig ner och skriva allt du känner och tycker då det krävs en stor del av dina tankar och ditt privata.
  Med detta vill jag säga att jag älskar att se allt du gör och skulle inte mer än att förstå om du gör allt lite mindre. Bloggar mindre, youtube mindre och allt annat runt omkring. Så länge du inte bränner ut dig. Det krävs att fokusera på vänner, familj och dina jobb men hoppas du får din tid så du får slappna av. Ha en bra helg hos killen i London också!
  Massa kramar. / Hanna.

 • Natalie skriver:

  Ett dygn har 24h, och en vecka har 7 dagar. Försök hitta lösningar för hur du kan planera olika instagram posts i förväg (det underlättar ordentligt!) och vissa jobb får du kanske helt enkelt bortprioritera och skjuta upp. Det är viktigt att kunna säga nej. Hälsan och din egen lycka är det viktigaste. Känner du att du fortfarande vill göra allt detta så sök assistenter och hjälp med det du inte hinner med. Slår vad om att många hade velat hjälpa dig! Lycka till och ta vara på dig själv!

 • Maria skriver:

  Va rädd om dig… Du är ung och har en härlig tid framför dig.
  Jag blev utbränd vid 26 års ålder och jobbar fortfarande med mig själv för att inte stressa sönder mig. Nu är jag strax över 40 år, gift och har två barn och jag märker direkt när det kommer smygandes… då gäller det att bromsa och lyssna på kroppen ?
  Jag känner SÅ väl igen mig i det du beskriver om glömska , syn mm mm
  Ta hand om dig!! Du gör ett otroligt jobb och jag skulle inte klara av hälften av det du gör ☀️ /Maria

 • Johanna skriver:

  Du verkar vara en underbar person, var rädd om dig och var stolt över dig själv. Du är grym!

 • Viktoria skriver:

  Bra Bianca! Bra att du sätter ned foten. Jag beundrar dig verkligen men vill ändå uttrycka en liten oro här.. ♥️
  Med så många projekt på gång är det lätt att bli utmattad, och tillslut tvingas lägga ner allt. Det är så jävla vanligt att unga tjejer går in i väggen pga alla krav och för att man vill göra allt de roliga hela tiden. Man tar på sig allt för att de är spännande projekt och för att man kanske har problem o säga nej… jag gick in i väggen vid 25 års ålder och även om jag är tillbaka och jobbar nu är jag långt ifrån frisk. 3 år senare. Hjärnan blir aldrig densamma igen..

  Det är viktigt och lyssna på sin kropp och du känner ju dig själv bäst såklart. Men tänk på att du ska leva ett roligt, underbart låååååångt liv med jobb, kärlek och familj. Din kropp måste orka länge! Önskar dig all lycka och framgång! ♥️♥️♥️

  Kramar!

 • Ing-Marie skriver:

  Fina, fina Bianca!
  Var för guds skull rädd om dig, det är så lätt att gå in i väggen! Säg Nej i tid. Du är en ung ambitiös kvinna, som är så duktig o vill så mycket, o det går inte att vara alla till lags även om man önskar det. Jag o min man pratade just om Er som jobbar mef sociala media som bl a bloggare. Vilket krävande jobb ni har. Så till sist, Du är helt fantastisk, var rädd om dig o glöm inte bort att du är SMAAAART, SÖÖÖÖT O VÄRDEFULL!!!

 • Catrin Edström skriver:

  Jag tycker du gör ett strålande jobb med allt du tar dig för. Hoppas du slipper dumma kommentarer. Älskar Wahlgrens värld och även din mamma. Hon är typ lika yr å kul som jag själv, fast vi lever i så skilda världar. Ta hand om dig fina jänta & var rädd om dig ! ❤/Catrin

 • Allt du skriver, så tydligt och klart! Alla borde förstå detta och inse hur mycket tid det tar, inte nog med det, ni är även offentliga och kan aldrig få vara anonyma som många andra. Vart ni än är har ni ögonen på er och det måste ju vara en stress i sig. Jag är inte offentlig men jag har länge haft ögonen på mig vart jag än är pga olika anledningar och det tål jag inte längre. Det är en stor stress i sig plus att du ska hinna med allting i ditt schema och samtidigt få en stund för bara dig själv och även tid för dina nära kära.. Wow asså.. Att ni orkar jobba så i flera år utan att ta en längre paus eller riktig semester. Jag skulle också känna av hur jag nästan totalt bränner ut mig själv.. Även om ni självklart får vara med om roliga upplevelser men det är ju inte lika roligt om man inte helt riktigt kan njuta av det utan allt jobbande. Hoppas du tar dig en ordentligt semester snart och fokuserar på dig och de du älskar utan massa jobb! Ibland är det mer än okej att säga stopp. ?

 • Anna skriver:

  9 jobb!!! Vem klarar av 9 jobb? Om du skulle få den minsta negativa kommentar på detta blogginlägg har den människan aldrig jobbat el fattat hur mkt energi de måste ta! Beundrar dig!! Stor pepp kram❤️

 • Monica skriver:

  Bianca jag förstår att du har fullt upp med alla dina jobb och allt som du vill göra för att det är roligt, men du är stressad och har tydliga stress symtom och det är inget bra alls. Du måste börja sätta tydliga gränser och säga nej, (vilket är bra att du har börjat redan) både till jobb och till dem som jagar dig och tycker att du skall prestera hela tiden det är inte sunt. Jag blev själv på mitt tidigare jobb både fysiskt sjuk av tungt arbete samt psykiskt av stress och att jag hade alldeles för höga krav på mig själv, vilket ej är bra. Jag känner mycket igen mig med hur du känner och det är typiskt stressen som gör det eller man själv som utsätter sig för att hela tiden pressa in mycket och de höga kraven som man har om sig själv som leder till stress. Du måste ta hand om dig själv du är så ung och det vore synd om du skulle få ännu allvarliga besvär för det är tillräckligt som det är nu. Du måste lyssna på din kropp vad du känner och det är inte fel att stå upp för dig själv och sätta gränser emot andra det är en styrka. Du är bra som du är Bianca och duktig och vacker du behöver inte pressa dig att göra ännu mer. Blogga när du känner för det och orkar vi väntar på dig. Ta hjälp av en psykolog eller bra coach och ett tips gå kurs i basal kroppskännedom. Ta nu väl hand om dig! Tänker på dig! Kram Monica

 • J skriver:

  Det är bara avundsjuka missunsamma bittra människor som kommenterar sånt där tjafs. De påstår att du inte vet hur ett ”riktigt jobb” verkar, men de själva har ingen förståelse eller insikt i hur ditt arbete fungerar. Skulle det inte vara hårt arbete så skulle väl de flesta ha ditt yrke. Du blir kallad bortskämd kändisunge men i själva verket är du ditt eget varumärke som du jobbat hårt med att marknadsföra! Fattar bara inte hur folk orkar lägga energi på att läxa upp och reta sig på andra…

 • Lisa skriver:

  Jag känner igen mig, det låter som att du har gått in i väggen redan. Det här med att man inte kommer ihåg någonting är inte en myt, långvarig stress gör att korttidsminnet försämras. Lyssna på din kropp på riktigt, det känns som att du redan kommit underfund med att din kropp och hjärna inte orkar med, att du behöver en paus. Det är dags att sätta gränser och säga nej, det är ingen som kommer att tycka någonting illa om dig för det, det är för din egen hälsas skull! Tänk på att vår kropp och hjärna är det vi ska dras med hela livet, den måste få vila för att orka med allt du gör. Vissa saker kan vi inte ta bort ifrån våra liv så det kommer att komma stressiga perioder, men det gäller att kunna könna efter i sin kropp när man behöver vila, ha regelbunda vanor med sömn, gå och lägg dig samma tid varje kväll etc. Se till att ta en promenad varje dag eller dansa eller någonting som får kroppen att röra på sig och svettas lite, jag lovar att det kommer att bli enklare att hantera stressen då och du kommer sova mycket bättre. Hoppas du känner dig bättre snart <3

 • Alexandra skriver:

  Fina fina FINA du!! <3 massa styrkekramar! Och kom ihåg, det är okej att gråta sönder när allt blir för mycket. Lägg din energi på det du tycker om och känner är viktigt! Kramar

 • Stina skriver:

  Ta ledigt varje söndag eller iaf en dag i veckan när du säger nej till allt.

  Kram

 • Tess skriver:

  Pausa bloggen &/eller instagram. Det är inte värt att gå in i väggen för att behaga andra ❤️ Det är inte värt hälsan. Har också fått suddig syn av stress, gå till en naprapat som kan hjälpa dig att lösa upp blockeringar… börja yoga, fokusera på dina basbehov:
  Mat
  Sömn
  Motion (yogan är magisk)

  Andningen är din broms!

  All kärlek

 • Alexandra skriver:

  Fina Bianca! Va så rädd om dig!

 • Eva skriver:

  Hej lilla fina Bianca .Blev mkt berörd av det du skriver .Jag vill bara ge dig 1 råd .Ta inte på dig för mkt jobb .Du har bara en hälsa och måste hinna leva och andas o njuta av livet lite .Ta nån dag emellan paus en dag i veckan du inte gör mer än en sak .el inget alls den dagen .det är 4 dagar i månaden o kanske mår man bättre av små mikro pauser i livet från allt vad sociala medier o annat ..Ett tips som funkar för många och ger en simnes ro .lycka till kram Eva

 • Amanda skriver:

  Hej Bianca. Jag brukar inte läsa din blogg så ofta men händer ibland att jag slinker in, vilket det blev idag.
  Jag förstår exakt hur du känner, jag lever med en inre stress som folk aldrig kan förstå. Jag är 20 år och butikschef. Du kan tänka dig hur många fördomar och åsikter man möter dagligen.
  Jag har även svårt att inse att det är ok att inte vara tillräcklig hela tiden, att inte alltid leverera till 100%. Men jag antar att det kommer med tiden. Jag hoppas även det gör så för dig.

  Ibland är det skönt att skriva av sig, det gör du helt rätt i. Det är även bra så alla får en inblick i ditt liv och ditt privata välmående❤️

  Hoppas att allt löser sig i slutändan, du är en fantastik förebild ❤️

 • Linda skriver:

  Hej Bianca!
  Först vill jag säga att de som skriver att du inte har ett ”riktigt” jobb inte fattar! De är avendsjuka och bittra eller bara ute efter uppmärksamhet.
  Jag märker att jag blir ledsen och arg för att de får dig att bli sårad och frustrerad, för konstigt nog så känner jag stor värme och kärlek till dig – lite så där kom här nu lilla gumman, kryp ner i soffan, stäng av alla mobiler, datorer mm. sätt på en bra serie så gör jag lite varm choklad.

  Jag följer er: Wahlgrens värld( så jävla bra, roligt, proffsigt, Love it,) din insta, din mammas insta, din mammas podd( Bästa podden, alltså Pernilla!!! Alltså Sofia!!!!), din snygga morbror Linus insta och din youtube kanal. Jag har blivit ett Whalgrens fan på gamla dar(36 år) Känns ju som man känner er – därav min oro och omtanke för dig.

  Jag är glad att du tänker till, att du inte vill stressa på så som Pernilla gjort. Fortsätt tänka så, ta hand om dig, vila din kropp och Järna, koppla bort allt vad social media, kändisskap mm.. är lite oftare( det är ok jag klarar mig nog, du skulle kunna skicka några roliga klipp bara till mig ibland) Åk till London, ring dina kära vänner, försök att skita i de där människorna som ger dålig energi, förstår att det är svårt och helst just nu när du redan är nere. – Men låt dem inte trycka ner dig för du GÖR ETT FANTASTISKT JOBB!

  Men på riktigt njut av livet! Vad är viktigast? Prioritera! Tacka NEJ.
  Jag håller på dig!

  Kramar från Linda i Enskede

 • Emma Lundwall skriver:

  Från en som har varit utbränd…sök hjälp i tid <3

 • Sandra skriver:

  Fina Bianca!
  Jag har varit där ”nere i träsket”. MITT TIPS! Stanna upp innan du har gått för långt, det är så helvetes svårt att ta sig upp igen, tro mig. Tog ett halvår för mig innan jag kände aptit, styrka och glädje igen.

  Massor av kramar! ❤️

 • Hanna skriver:

  Jag har arbetat de senaste 15 åren med rehabilitering och det du så ärligt beskriver är tyvärr samtliga allvarliga fysiska och psykosociala symptom på utbrändhet. Utbrändhet är en medicinsk diagnos som tyvärr inte gör åtskillnad på yrkesval, ålder, kön eller intresse för det man själv är genuint intresserad av och själv har valt att arbeta med. Hjärnan och nervsystemet mäktar inte med att skilja på positiv stress och negativ stress: alltför många intryck, krav, positiva förväntningar och impulser blir helt enkelt för mycket. Detta är inget som helst nederlag, detta betyder INTE att man ”inte klarade av att leverera”. Det är hjärnans och kroppens grundläggande varningssignaler för att det är dags att bromsa och försöka ordna en mer rimlig tillvaro. Omgivningens krav kommer ständigt att vara gränslösa och växande, endast du själv kan avgöra och besluta vilka gränser som du behöver för att din kropp och själ skall fungera på lång sikt. Jag hoppas att du har möjlighet att söka rådgivning utanför det strålkastarljus du befinner dig i sedan mycket lång tid tillbaka. All styrka till dig.

 • Veronika skriver:

  Vi kan dela på jobben du och jag, har lite lite att göra på min fridid 😉 Nej men skämt å sido, det låter extremt stressigt, men bra att du stoppar ner foten och tackar nej till lite saker i framtiden. Du kommer säkert hitta din balans!

  Ser fram emot Talang och allt det andra. Kram!

 • Azra skriver:

  Hej Bianca!
  Du har gjort ett super duper dönder bra jobb hittills och behöver nog pusta ut lite?, men du är en jätte stor inspiration för oss just för att du är duktig med alla dina jobb, din ekonomi och att hålla en god kontakt med familjen. Så med det sagt så vill jag att du tar det lugnt och kom tillbaka när du vill med nyare energi ??❤
  MvH Azra

 • Lovisa skriver:

  Kärlek till dig❤️

 • Charlotte skriver:

  Hej Bianca!
  Först vill jag säga att din drivkraft och kreativitet är beundransvärd! Det märks att du är engagerad och vill göra ett professionellt jobb i alla lägen. När jag läser din beskrivning av hur du mår så blir jag orolig för din hälsa. Symptomen du tar upp är tyvärr klassiska för utmattningssyndrom. Jag hoppas verkligen inte det går så llångt för dig. Det brukar ju tyvärr ta lång tid att komma tillbaka från det. Jag vet att man inte ska ge råd utan att personen ifråga har bett om det… Men mitt hjärta värker när jag läser ditt inlägg. Vill bara säga att återhämtning är a och o. Avkoppling på olika sätt från arbetet är nödvändigt så hjärnan får sin livsviktiga vila. Om det nu är träning, yoga, träffa vänner, måla en tavla, gå på promenad med hunden. Var och en har sin egen avslappningszon och återhämtningsmetod. Många ambitiösa och högpresterande människor hamnar i kronisk trötthet, tappar lusten och glädjen för att de pressar sig alltför hårt alltför länge. Att planera in pauser under dagar och veckor är minst lika viktigt, om inte viktigare, som arbetet. Lättare sagt än gjort om man kanske vill göra många roliga projekt. Ibland måste man välja några färre engagemang. Det gäller ju att hålla över tid i många år. Det viktigaste är hälsan och välbefinnandet. Mår man inte bra blir inget roligt till slut, bara måsten och krav. Kroppen sänder ofta tydliga signaler (huvudvärk, minnesförlust, koncentrationssvårigheter, sömnproblem , aptitrubbningar, brist på glädje, trötthet, aldrig känna sig riktigt pigg och utvilad, ledsen mm!) när det är obalans i tillvaron. Många lyssnar inte på dessa signaler förrän det är för sent. Du verkar ändå ha ett nätverk och en familj som bryr sig och kan stötta. Det är värdefullt! Sedan är det i slutändan bara du som kan avgöra vilken arbetsmängd som funkar just för dig. Du verkar vara en så go tjej och en fin förebild för många. Klok och känslosam. Var rädd om dig och ta hand om dig!

 • Frida skriver:

  Ta hand om dig fina Bianca! <3

 • Caroline skriver:

  Ta hand om dig! Stressa ner, det är inte värt det att förlora hälsan pga jobb, även fast man älskar det man gör (se på en som gjort det & lärt sig otroligt mycket av det!) återhämtning är a & o! Kram på dig & du gör så gott du kan. Ingen människa klarar att göra 100% hela tiden. ❤️

 • Linda skriver:

  Du är en entreprenör som håller på att växa ur ”din kostym”. Fina Bianca, det är nog dags att utöka och anställa. Man kan inte hinna med allt själv. Se över allt du gör och fundera på om det är någon del du kan leja bort. Behåll det som är DU, det som du är bra på och det som du tycker är kul. Resten kan du leja bort till någon som gör det bättre, fortare och tycker det är roligare. För att kunna växa som entreprenör måste du våga släppa kontrollen lite i taget, och ta in hjälp av andra människor. DU är ju ditt varumärke och det som säljer, alltså måste du ta hand om dig själv. Gör det nu, ingen bloggläsare eller instagramföljare går in i väggen om du pausar varannan dag eller tar semester PÅ RIKTIGT! Även i en blogg kan man väl använda sig av ”cliff-hangers”?

 • Elin skriver:

  Du är så jävla grym Bianca! Så otroligt inspirerande och begåvad på alla sätt❤️ Stå på dig och försök att bara ta åt dig av det positiva. De som är negativa är bara så himla avundsjuka på att dom inte åstadkommit det du gjort?

 • Julia skriver:

  Kära Bianca, ta hand om dig <3
  Kram

 • Hanna skriver:

  Bianca du är guld, ta hand om dig. Du/ingen är värd en ”vägg” i slutändan ❤️

 • Ulle skriver:

  Fina du. Läs ditt inlägg själv en gång till. Och en gång till. Ser du dem? Symtomen? Du skriver dem själv. Hjärnskadorna. För det är det de är.
  Några tankar till dig;
  1. Vad skulle hända om du inte bloggade/instade/samarbetade 2 dagar i veckan?
  Det är olagligt att kräva att du ska jobba 7 dar i veckan. 5 dagar i veckan gäller. Faktiskt.
  2. Ingenting skulle hända, förutom att du skulle få tillbaka din hjärna. Folk får vänta. Och när de får vänta så blir du mer intressant.
  3. Gör ett test, klarar du en hel dag utan att titta på dator eller telefon? Om inte…..varningsflagg.

  Och kom ihåg, du FINNS och är BETYDELSEFULL även om du är ledig från offentliga ljuset 2 dagar i veckan.

  Jag hamnade på psyket. Se till att du inte gör det.
  Och se på Ed Sheeran. Han slängde telefonen och har nu endast mail. Han mår superbra och beskrev det såhär:

  ”Everytime I opened my phone, someone wanted something from me. It was exhausting”

  Seså, ta ut din lagliga rätt att ha ledigt, det finns en anledning till att det infördes. ??? Svårt? Ja, men inte omöjligt. Skriv ett inlägg på bloggen/insta: ”Ledig dag, vi ses snart igen”

  Kram

 • Anna skriver:

  Inser att du inte bett om hjälp med lösningar – men spontant funderar man på om du inte kan skita i bloggen?
  Kan du inte köra insta och youtube bara som dina kanaler? Samarbeten med företag borde du kunna köra genom endast insta?
  Missförstå mig inte – älskar bloggen! Men tycker även att du gör dig bra i de andra forumen, på insta kan du ju också få in text-biten om det finns något speciellt du vill skriva om tänker jag?
  Du har ju så mycket kul grejer på gång – men det blir inte kul om det förstörs av all stress 🙁
  Stor kram!

 • Irene skriver:

  Gillar att du är ärlig och rak! väl talat!

 • Malinsofiass skriver:

  Detta är en av anledningarna varför jag älskar din blogg och ser upp till dig som entreprenör och person, du vågar stå upp för dig själv samt visa en sårbar sida. Tror inte riktigt folk förstår hur det är med att ha jobb som har med sociala medier och blogg att göra, medan någon som t.ex. jag ser upp till dig för allt du lyckas hinna med och fortfarande gör ett så bra jobb. Låt inte oförstående människor förstöra för dig då du har så stora grejer att se framemot.

  Massa pussar och kramar och ta hand om dig!!

 • Monica Pettersson skriver:

  Ser alltid på Wahlgrens värld . Allt vad man gör som ger inkomst är jobb vad det än är. Varje människa gör precis vad man vill med sitt liv. Huvudsaken att man själv trivs o har det bra. Ha ett fortsatt bra liv kram Monica

 • Sara skriver:

  Det låter som du håller på att bli utbränd! Ta hand om dig och var rädd om dig!

 • Cassandra skriver:

  Förstår att det tar tid och allt men det är samtidigt DU och ingen annan som har valt detta liv. Så att klaga eller skryta om att du har 9 jobb tycker jag bara du kan skylla på dig själv och ingen annan. Du behöver inte ta alla jobb om du inte pallar för ingen tvingar dig? Du klarar dig nog pengamässigt ändå även fast du ”bara” skulle ha 3-4 av dem! Inte sant?? Än att skriva ut och klaga på att du är utbränd och trött hela tiden, för det är som sagt bara DU som kan göra något åt saken!!

  • Matilda skriver:

   Har du själv någonsin själv varit i hennes situation? Om inte tycker jag du kan sluta med att lägga skulden på henne, din mentalitet är hemsk. Tror Bianca redan klankar ner ofta på sig själv precis som många andra unga tjejer gör (inklusive mig själv). Det är inte så jävla enkelt som du får det att framstå som.

 • Michelle skriver:

  Bianca, du verkar verkligen vara en helt fantastisk tjej som jobbar stenhårt och är dessutom fruktansvärt duktig på ALLT du gör.
  Jag hoppas att du kan skaka av dig all skit du får av folk som inte förstår, men det är förmodligen svårt.

  Stå på dig! Du är grym och jag hoppas du fortsätter med det du gör.

  Lycka till med allt och glöm inte att andas 5 minuter ibland!
  Stora kramar från en tjej i samma ålder som förstår precis

 • LILIAN WAHLUND skriver:

  Hej Bianc!

  Jag är en äldre kvinna som följer Wahlgrens Värld samt ditt Instagrankonto. Har just läst ditt blogginlägg om allt du jobbar med o vad jag förstår börjar det bli lite väl mycket för dig som är helt naturligt o förståeligt. Vill bara säga att jag gillar dig skarpt av det jag sett o du är ju kul också! Tänk på dig själv o på vad du vill o behöver o var stolt. Varmt LYCKA TILL med allt o stor kram ? / Tant Lilian ?

 • Charlotte Eriksson skriver:

  Var rädd om dig ❤️Kanske du skulle pausa bloggen ett tag ?
  Kram Charlotte

 • Nikita skriver:

  Hejsan Bianca!

  Ville bara börja med att skriva att Wahlgrens värld är ??! Bor utomlands och blir så glad att jag kan kolla på riktigt bra svensk tv härifrån! Men du, trötta inte ut dig med jobb, ta hand om dig. Din hälsa och ditt välmående betyder så mycket mer än jobb. Ha en bra helg!

 • Linda skriver:

  Gillar verkligen din blogg o gillar dig. Du skriver ärligt och rakt på sak och du är så fruktansvärt vacker Bianca ??
  Kika gärna in min blogg som handlar mkt om psykisk ohälsa, livet som gastric bypass opererad och min o makens väg mot en ivf behandling i Gbg och hur det påverkar allt runtomkring.

 • Cecce skriver:

  Ouff låter som du är utbränd kära vän.
  Kanske låter som att jag inte förstår vad du gör men grejen är att när någon mår som du gör tar det tid att komma tillbaka till sin vanliga kraft. Därför när du åker och hälsar på Filip kanske det skulle passa med en riktig semester och ta bloggpaus, youtube paus, och kanske t.o.m från social media? Jag vet att det troligtvis känns omöjligt men det kan nog behövas om man tänker på dina symptom. I slutändan är det ju ditt beslut, men tänkte jag skulle planera tanken. Som alla säger, vi måste lära oss att säga nej ibland.
  Sköt om dig!

 • Åsa skriver:

  Jag blir väldigt orolig då jag läser detta. Du har alla tecken på utbrändhet. Om du inte bromsar i tid så är risken att detta slutar i en katastrof. Var rädd om dig, vägen tillbaka kan vara lång, mödosam och omöjlig. Jag förstår att man vill smida hjärnet medan det är varm, men det är inte värt det om man blir kroniskt sjuk. För hälsan är dock det viktigaste som finns. Utan bra hälsa inget liv.
  Tusen kramar till en underbar människa.

 • Jessie skriver:

  Snälla, glöm inte attt ta hand om dig själv! Ta HELT ledigt från bloggen någon dag här och där. Ingen kommer sluta läsa din blogg för att du är ”borta” en dag hit eller dit. Inte jag iaf. Livet är för kort. TA HAND OM DIG. Kram

 • Åsa skriver:

  Fina fina Bianca! Helt rätt att du kommit till insikt med att du jobbar VÄLDIGT VÄLDIGT mycket och behöver bromsa nu. Det betyder att du lyssnar på dina signaler, gör det ordentligt och tänk på ALLT du åstadkommit och gör och inte det du ibland inte gör. Mycket bättre att tacka nej och göra dina åtaganden och jobben du verkligen känner genuint för och då genomföra alla dessa som ett proffs och väl rakt genom. För du förstår väl at du får alla samarbeten för att du är GRYM. På många sätt. Förstår att du tänker och ser allt din mamma gör och att du inte vill leva just så. Men du får inte glömma att det är svårt att jämföra sedan många år tillbaka med den dagens sociala jobb, alltså utvecklingen. Ni är oerhört drivna, framgångsrika och allmänt stylish girls som kommit långt och jag ser ju konkurrensen men även samspelet. Lägg inte din energi på alla som klagar och har mage att se ner på bloggare, influencers osv. De allra flesta är enbart sjukt avundsjuka och inte kloka nog att se allt som finns i era liv som inte syns. Jag är cirkus 15 år äldre än dig och kan inte begripa att så många beter sig illa i kommentarer, tror ärligt inte några skulle säga det de skriver öga mot öga till dig. Jag inspireras ofta av er drivna bloggare/influncers osv, tycker du är helt underbar i din personlighet, trots att du och jag t ex är natt och dag. I många scener ur W V så syns din attityd som jag många tror är ”Bara” du, lite rå, kall, uppkäftig, lat och bitchig, hoppas du förstår hur jag menar. Ser man enbart delar av programmen kan jag förstå att man tolkar dig så. Vill förtydliga att jag INTE INTE gör det för jag har och ser ju alla fantastiska andra sidor av dig!! Alla riktiga, äkta och sanna vänner, läsare, följare förstår dig! Ta den tid du behöver och tänk på DIG själv mer än du gör, på det som får dig att må bra,. Till sist handlar det om prioriteringar som för alla i livet. Vi finns kvar och gillar ju dig massor! Glöm aldrig det. Stor kram och all lycka till nu! Ser fram mot talang och allt annat du gör.

 • Jeanina skriver:

  Du är så otroligt stark! En riktigt förebild, jag hoppas att du tänker på din hälsa i första hand. Ta en dag off från allt. Dina följare kommer att ha förståelse!

  Du är min förebild, när jag har dåliga dagar då är det till dina sidor jag vänder mig till, eller kollar om wahlgrens värld även fast jag redan sett den.

  Ta hand om dig,och prioritera alltid din hälsa först, du är fortfarande ”ung” och du har bara en kropp som ska Kunna bära dig i flera år till! ❤️

 • Nina skriver:

  Fina bianca. Det låter verkligen som att du är på väg in i väggen:( du måste ta det lugnare! Anställ fler personer som kan hjälpa dig, tacka nej till samarbeten! Vi finns kvar ändå<3<3

 • Caroline skriver:

  Måste bromsa i tid, annars kan de vara så att man aldrig helt kommer tillbaka om man går in i väggen..
  Jag rekommenderar Yoga! Det hjälpte mig att hitta balansen! Ta hand om dig.

 • M skriver:

  Förstår inte att du håller på med så många olika saker när det såklart tär så mycket??? Behöver man tacka ja till allt mellan himmel och jord??? Man behöver inte vara överallt. Och stress blir ju mer o mer grunden för sjukdomar som finns. Nä SAKTA ner som du tydligen börjat med annars klarar du inte av det. Trevlig Lördag….?

 • Victoria skriver:

  Bianca, vill verkligen berömma dig för ditt fina ärliga inlägg på din blogg. Det är inte konstigt att du och din kropp säger ifrån, vi är inte mer än människor. Du gör ett sånt otroligt bra jobb och det är så mycket mer än så! Men du får aldrig glömma bort dig själv, du ska göra saker för din skull och alltid följa din magkänsla. För så länge du inte mår bra i dig själv så kommer det du tar dig an inte sluta bra heller. Jag förstår inte hur människor har hjärta att kommentera sånna fula saker på din blogg, det handlar bara av ren avundsjuka. Jag tycker istället tvärtom att det är helt galet att du hinner med allting och hur du får allting att fungera. Jag är verkligen imponerad över dig och beundrar dig för så många saker. Ditt öppna och ärliga sätt att vara för det är det som gör dig så speciell tycker jag, och det är just det som gör att jag diggar just dig. Men även för många fler saker, du är otroligt varm och fin person, samt väldigt driven och noggrann i ditt sätt att arbeta och det syns verkligen. Fortsätt som du gör, men tänk på balansen i allting och dig själv först och främst!
  Hoppas verkligen du får en underbart skön hemmakväll och bara tänka på dig själv, för det behöver du! Stänga av allting och bara pusta ut, du är unik och fantastisk!
  Lycka till med allting framöver ??✨

 • Sandra skriver:

  Grymt att du kommit till insikt att det blir för mycket! Men det här med minnet och humöret är varningstecken på att du måste lägga av med något. Din hälsa måste vara ditt prio. Om du fortsätter såhär kommer du till slut att sitta där efter talang och inte hitta hem för att du inte minns vägen. Att gå in i väggen är farligt och tär på din hjärna. Att stressa för mycket orsakar en skada på din hjärna som kan ge demens. Hjärnan är inte som huden och bygger upp sig själv om något går sönder. Du måste lära om allt i så fall.
  Ta hand om dig och din hälsa!!!

 • Anna skriver:

  Kunde du inte skaffa en assistent som kan göra allt det som du egentligen inte behöver fixa med längre? Ta hand om dig! <3

 • Emelie skriver:

  <3

 • Anna skriver:

  Boka in VILA/EGO TID i din kalender. Det mötet med dig själv ska vara precis lika viktigt som alla andra möten om inte ännu viktigare! Glöm inte bort dig själv!

 • Natalie skriver:

  Ta hand om dig och lyssna på kroppens signaler. Jag beundrar dig. Kram <3

 • Elli skriver:

  Jag förstår om det är mycket för dig. Men ingen har ju tvingat dig till dessa samarbeten och skapa en blogg det har du själv gjort. Den enda personen som kan veta bäst var gränsen är är du själv, dessa andra folk kommer bara vilja tjäna pengar på dig men inte tänka på din hälsa. Därför är det superviktigt att du säger ifrån. Kan tänka mig det inte är lätt att leva i en känd familj alla gånger där folks blickar är inriktade på dig, dina familjemedlemmar och ni får mycket skit. Men bara för du är född där och uppväxt så kan du bestämma själv om du vill synas eller inte. Tänker på din morbror Peter Wahlgren, han syns inte till i media och vill inte vara känd fast han är son till en av Sveriges mest kända skådespelare. Samma med din kusin Tim. De har valt en annan väg som passar dem och det är bra. Man måste inte följa strömmen.

  Eftersom du är typ högst upp nu så tvingas du leverera för jag antar att du kommer må dåligt om folk slutar följa dig, mindre likes. Det skulle jag också göra om jag fick så mycket följare, vem vill att det ska bli sämre när man är så högt upp? varför jag gissar att sociala medier är viktigt för dig eftersom du har berättat i Wahlgrens värld om att du har mest följare och jämför dig med din mamma och alla andra. Men kom ihåg Bianca. Följare och likes är inte allt, det är verkliga livet som är viktigast. Jag har slutat att bry mig om hur mycket jag har, försöker tänka på mina nära och kära istället. Det har stärkt mitt självförtroende. Det känns som folk på dina sociala plattformar är riktigt energitjuvar för dig.

  Jag gillar dig, jag tycker du är en bra förebild men grejen är att du är 23 snart och är redan så högt uppe med allt. Du har hela livet på dig allt måste inte hända på en gång. Förstår nu om det är mycket dyrare och leva själv i en lägenhet som kostar då måste man försörja sig mer. Jag bor också själv så jag vet. Var inte rädd att säga ifrån, eller ändra väg i framtiden. Du kanske kan börja plugga lite? som din pojkvän gör, är ju en möjlighet i framtiden. För vem vet vad som händer med sociala medier i framtiden? det kanske inte ser likadant ut som nu. Därför är det bra och ha andra utbildningar. Hoppas allt löser sig. Ta hand om dig <3

 • Missj skriver:

  Tycker absolut du gör ett jättejobb och att alla dessa saker är mycket jobb. Men tycker verkligen inte man kan ställa jobb mot jobb. Alla gör olika saker och är olika jobbigt. En kirurg som jobbar 16 timmar i sträck kan inte tappa koncentrationen jobbar verkligen hårt. Men det betyder inte att du jobbar mindre än någon annan eller att blogg inte är ett jobb. Bara att man inte kan jämföra dem. Jobb är jobb oavsett vad man gör. Det kan vara ett jobb att sova. Jobb mäts inte i hur jobbigt något är-

 • I skriver:

  Från en som själv gått in i den berömda väggen så kan jag bara säga ta hand om dig, lyssna på varningssignaler och VÅGA tacka nej. Våga säga ifrån. bland måste man inse att man ”bara” är människa, ingen robot!
  Tycker det är modigt och bra av dig att ”våga” skriva ett sånt här blogginlägg, förstår att det inte var helt lätt.
  Du kanske borde sitta ner i lugn och ro och se över situationen och försöka hitta lösningar på hur det kan kännas mindre stressigt?
  Om du gör det du älskar och brinner för men det inte glädjer dig så mycket längre så är det en stor varningsklocka och kom ihåg att det är sååå många där ute som känner exakt som du gör, du är inte ensam och du ska aldrig känna SKAM för hur du känner. Våga också fråga om hjälp och förståelse från familj, vänner, pojkvän, arbetskollegor, psykologer, läkare…
  Lycka till och det viktigaste är att DU mår bra och är lycklig, inte att du gräver ner dig i 75 stycken jobb och glömmer bort att leva.

 • Samira skriver:

  Fina, fina du. Utmattning blir allt vanligare, tyvärr. Sunt av dig att kunna erkänna att det blir för mycket ibland och att du nu sagt nej till en del saker.
  Det är inte värt att förlora sin själ genom att gå in i väggen. Jag kan känna igen vissa av sakerna du nämner, för jag är på väg mot utmattning och blev sjukskriven nu. Glöm inte bara att det är SÅ viktigt att hitta något som fyller dig och ger dig energi! Du är bäst. Kram

 • Pernilla skriver:

  Var rädd om dig! Det finns bara en DU! ❤

 • Johanna skriver:

  Du är GRYM Bianca! Du är så härlig och verkar vara en otroligt fin och rolig människa. ❤️

 • Liz skriver:

  Tänk på dig själv nu,det är ren och skär avundsjuka hos de som skriver sina elaka kommentarer ?
  Du är grym,vacker och rolig?

 • Tina skriver:

  Jag förstår att du vill lägga ner 100% på allt, lägga ner din själ i alla projekt. Duktig flicka syndrom delux. Bara DU kan välja bort och säga nej. Bara DU kan dra i handbromsen i tid. Gör det innan det är försent. Ingen är betjänt av att du rasar ihop. Bättre att göra få saker bra (good enogh!) och må bra än massor och må piss. Bara DU kan göra den förändring som krävs. Det är en investering i framtiden att säga nej. Du skall räcka länge.
  Ta hand om dig! DU är viktigast i ditt liv.

 • Cecilia skriver:

  Utbrändhet behöver inte bara orsakas av att man har jätte mycket jobb/måsten utan handlar mycket om hur höga krav man har på sig själv och om man har en bra självkänsla som klarar av dom kraven. Så säg att du har låg självkänsla och skyhöga krav på dig själv att hela tiden försöka leva ett perfelt liv så blir det sjukt energikrävande. Så det är väldigt individuellt hur mycket man klarar av, man ska aldrig jämföra sig med andra. DU känner din kropp/knopp bäst Bianca ❤️

 • Frida skriver:

  Jag är så imponerad av allt du gör samtidigt! Det är helt galet mycket och jag förstår inte hur du kan få 24 timmar att räcka till (vilket det säkert inte alltid gör). Du är en inspiration för många unga tjejer och utvecklandet med dina jobb är så inspirerande. Jag förstår till fullo när du skriver att du känner dig otillräcklig, jag känner igen mig. Har en chefsroll och tar på mig väldigt mycket hela tiden för att man tror att man är någon superwoman och vill vara alla till lags men till slut brister det. Jag hoppas att du verkligen lyssnar på kroppen och tar hand om dig, man klarar inte av allt hela tiden. Och det är ok (det säger jag till mig själv hela tiden varje dag)! Du är grym och jag hoppas att du mår bättre snart! Tack för ett bra, ärligt och starkt inlägg! Kram

 • norrbaggelillan skriver:

  Tips! Det är säkert nån student i media / journalistik som kunde tänkas vara din assistent och få på sin CV att ha jobbat med dig på t:ex ditt blogg. Hjälpa dig skriva texter etc, fixa fotos etc. Du typ bara beställer och din assistent gör det, och du godkänner till slut.
  Bara ett lite tips Bianca. Det kunde vara bra samarbete 🙂
  hej då 🙂

 • Pia skriver:

  Hej finaste och grymmaste Bianca!
  Jag vill att du ska veta att du är en grym, underbar, ödmjuk, vacker, härlig, målmedveten och öppen tjej! Du SKA leva ditt liv precis som du vill….bry dig inte om andras dumma och elaka kommentarer! Dessa kommentarer grundar sig i andras avundsjuka,elakhet, inkompetens och saknad av moral! Du SKA inte behöva förklara dig för någon! Ta hand om dig och var rädd om din hälsa! Jag älskar att läsa om alla dina resor, matbloggar, klädes bloggar och jobbsamarbeten och så vidare. Man får så mkt tips och inspiration! Du och hela din familj är helt underbara och grymma!!! Jag älskar att se på ”Wahlgrens Värld”…det är mitt favoritprogram. Sköt om dig finaste Bianca! <3 <3 <3 Kram Pia ( ett fan som är 40 plus….tänkte att det kunde vara kul o veta)

 • Sara skriver:

  Förstår dig helt och hållet. Det kan inte vara lätt att göra alla dessa saker samtidigt och aldrig få återhämtning. Otroligt bra att du lyssnar på din kropp och bromsar- ha aldrig dåligt samvete för det! Sociala medier ger en skev bild, och de flesta är ju medvetna om det. MEN inte alla. Era liv är inte alltid pastell, fina luncher och resor till varma länder. Det finns alltid en baksida, jag tycker inte du ska vara rädd för att visa de ickeglamourösa tillfällena i vardagen. Att våga visa en icke-redigerad bild, att skriva ”fan vad jag känner mig sliten…” , för det är ju så det är. För ALLA ibland- även ni bloggare, ni är ju också människor.
  Kom ihåg- DU är drottningen i DITT liv och det är fan DU som bestämmer! ? Kram!

 • Helena skriver:

  Jag vill gärna kunna fortsätta läsa din blogg, så jag vill starkt rekommendera det fantastiska återhämtningsstället Yasuragi. Där är det mobilfritt?Undvik loven då barn får vara där, då är det inte lika lugnt där som annars. Jag tog med mina barn dit i 2 dagar för att de skulle få uppleva en värld utan att ständigt vara uppkopplade. Det var uppskattat och väldigt nyttigt. Ta väl hand om dig?

 • Elisabeth skriver:

  Hej Bianca.

  Först av allt vill jag ge Dig en STooR KRaaM för jag tycker Du är helt fantastisk. Jag är en av de personer som innan jag blev sjuk i bröstcancer inte har följt dig eller sett ”Wahlgrens värld” på tv. Jag är också lite äldre, i din mammas ålder, men har fastnat för Dig som person, din blogg här och att jag följer Ert liv på Dplay. Det intrycket jag får (de avsnitt jag har sett) är att Ni är som vilken familj som helst.. bara det faktum att Ni är kända. Jag skrattar högt åt Era kommentarer i programmet, och det är tydligt att Ni alla hyser en stor kärlek till varandra.

  Jag har svårt att förstå alla nedsättande kommentarer som du får här. Du råkar vara född i en väldigt känd entertainer-familj här i Sverige, och det kan u inte du hjälpa. Kanske är det den svenska avundsjukan som sätter in? Iaf så är Du väldigt duktig på det du gör, och fantastiskt vacker! <3
  Det är roligt att följa dig här, och det liv du lever. Önskar Dig allt gott.. och ta hand om Dig.!

  KRaaM <3

 • Elin skriver:

  Så imponerad av dig Bianca! Wow vilket jobb du gör, blir alltid så glad av dig. Du är bäst! kom ihåg att ta hand om dig själv ❤️❤️

 • Linn skriver:

  Finafina människa. Nu får du ta och lugna ner dig. Ditt välmående är 1000 gånger viktigare än jobbet. Det är så lätt att ta på sig för mycket men jag tycker du ska göra en deal med dig själv, och det är att efter denna väldigt häktiska period, dra ner på jobbet. Sätt ett datum efter talang och följ det! Känns även som att det inte hade vart en dum ide för dig att kanske gå och prata med någon och bygga upp dig själv igen. Det finns ingen skam att behöva gå till en psykolog eller liknande för att må bra. Du måste börja tänka mer på dig själv och ta hand om dig. Massa styrkekramar och kärlek till dig Bianca!

 • Milla skriver:

  Ta hand om dig själv Biana

 • ISABEL skriver:

  Jag har själv blivit sjukskriven 25% på grund av att jag har utmattningssymptom, tycker att du borde vara rädd om dig och avverka något av alla projekten- din hälsa är viktigast! Och du ska inte behöva förklara för en jävel som inte har insyn. Gillar din personlighet massor!

 • Elisabeth skriver:

  Bianca.. <3

  Jag glömde få med i förra inlägget att jag blir helt stum när jag läser om hur Ditt liv ser ut.. med alla uppdrag hit & dit.. Mitt råd till Dig är att försöka tacka nej till några uppdrag eller anställa några assistenter som hjälper Dig.. Livet kan vända ganska snabbt.. Se till att det inte händer Dig.. Du är för värdefull för det.. <3 <3 <3

 • ML skriver:

  Jag hade ett tufft och krävande jobb i våras, och mitt minne tog också stryk! Allt bara faller bort, om någon hade frågat mig vad jag ätit eller gjort dagen innan hade jag inte haft någon aning. Det är första tecknet på utbrändhet. Jag menar detta: ta det på allvar NU och inte om ett år när det är för sent. Blir man utbränd kan återhämtningen ta lika lång tid som den perioden du stressade. Dvs om du stressat under 2 år kan återhämntningen ta 2 år.

 • Ellinor skriver:

  Jag känner likadant just nu, blir bara arg och ledsen för allt då jag inte kan hantera en vanlig situation längre och inget får plats i min hjärna. Skulden är enorm. Men jag försöker ta hand om mig själv, det är svårt för säger jag nej till en grej kommer nästa grej och så har det redan gått 2 veckor då tycker folk man ska ha tid för dem… Ta hand om dig och massa styrkekramar ❤️

 • Malin green skriver:

  Hej Bianca,
  Jag kände att jag ville verkligen kommentera detta inlägget du skrev, jag har ingen som helst rätt eller anledning till att säga detta men jag är STOLT över dig!
  Jag har själv en dotter som är 17 och som jag älskar MER än ngt annat på jorden men helt ärligt, hon skulle ALDRIG slita som du gör?
  Tvingade henne att sommarjobba förra sommaren och det skötte hon superbt! Men när jag sa åt henne att söks jobb även denna sommaren så fick jag till svar: men mamma, jag har har knappt kommit över traumat från förra året…
  Jag har skönt bort min lilla fröken ” Queen of fucking everything” men MSN kan aldrig ge för mycket kärlek, eller pengar?
  Lång kommentar, kontentan är att du är en helt underbar person och det bygger jag såklart vara på det lilla jag fått se av vem du är! Ta ingen skit!!
  Massa massa kramar

 • Frida skriver:

  Jag fattar inte hur du klarar av det, blir så imponerad. Jag bloggar själv måndag till fredag medans jag försöker få mer trafik, följare på Instagram, komma på nya intressanta inlägg (som kräver mycket jobb) och försöka hitta sidor där jag kan gästblogga. Har även börjat skriva en bok. Bara dem ”få” sakerna jag gör kräver massor med tid och energi. Är som sagt jätte imponerad men se till att ta hand om dig själv ❤️ -Frida

 • Agneta skriver:

  Skickar några styrkekramar. ? Familjen, hälsan och goda vänner är bland det viktigaste som finns i våra liv. ? Hoppas du mår bättre snart.

 • Kristina skriver:

  Fina Bianca! ❤️
  Vilket inlägg, så duktig du är på att uttrycka dig och förklara hur du har det. Låt inga negativa inlägg få förstöra allt det fina hos dig och hur du är! Det är garanterat avundsjuka, punkt slut.
  Jag tänker ofta på hur duktig du är som åstadkommit allt det du gör/har gjort. Du är så klok och fin och man skulle kunna tro att du levt ett långt liv med all klokhet du besitter och som du också delar med dig av. Du är en stor förebild för alla. Jag är över 50 och beundrar dig så! Var rädd om dig, vila om du kan och framför allt låt INGA negativa ord få stanna kvar i dina tankar, släng bort allt!
  Kramar ❤️

 • mela skriver:

  Du grejar det! men glöm inte att vila i mellanvarven!

 • Malin skriver:

  Glöm inte att ta hand om dig! <3

 • Lisa skriver:

  Bianca <3 Åh vad sorgsamt att höra hur du har det. Och så starkt att du har uppfattat att det är för mycket att hantera så som du arbetar idag. Jättestarkt, det är många som vägrar inse det. Att nu ändra är en annan uppgift som kan kännas stressfylld. Men jag vill med hela mitt hjärta berätta att det är värt att ändra, att din karriär kommer fortsätta även om du säger nej till saker. Rädslan är ofta inte baserad på fakta, det är inte sant allt som far runt i huvudet när man är rädd. Det vet man i efterhand men är ibland så svårt att känna just när rädslan är igång.
  Jag har själv gått in i väggen. För mig var det en stor sorg (som tog tid att komma över) att jag inte tog mig själv på allvar. Jag var så rädd för att min karriär skulle ta slut om jag satte upp (helt vettiga) gränser. Jag har accepterat hur det är idag, jag har nya förutsättningar med nya nivåer av ork m.m. Men jag vill säga att det är värt att ändra sig, att göra det som är bäst för att en själv ska må bra. I slutändan är hälsan och familjen det enda som verkligen betyder något. Jag fick lära mig "den hårda vägen", och den vägen är fan så tråkig och onödig att ta.
  Ps. Låter "Love Yourz" med J Cole är bra inspo! Stor kram till dig, du är värd att må bra!

 • Emma skriver:

  Egentligen är det hemskt att du ska behöva förklara dig, men förstår att du vill tydliggöra för alla gnällkärringar att ditt jobb är otroligt krävande, mångfacetterat och inte en dans på rosor.
  Är bara orolig för att du ska orka med allt ❤️❤️

 • Maria skriver:

  Ta hand om dig, du är viktigast
  Kramar

 • Ellie skriver:

  Bianca, du har verkligen ett riktigt jobb! Det finns ingen människa i världen som inte går i väggen av att ha flera olika heltidsjobb. Att sköta en blogg är otroligt tufft. På en tidning finns det fotograf, redigerare, stylist, textskrivare, rubriksättare, annonsavdelning, mm. mm. Du gör allt detta själv, i var enda inlägg. Från någon som har bloggat i många, många år, det är otroligt krävande, att vara duktig och prestera på alla dessa punkter. Jag är också trött på att människor ser ner på det som om det inte vore ett riktigt jobb. Det finns många olika typer av krävande jobb men många av dem får man ändå gå hem kl 5 och stänga av så funkar det inte när man driver flera olika sociala medier. Det är tufft. Jag fick inte utmattningssyndrom av mitt jobb utan när jag fick barn, en allvarlig sjukdom och inte fick sova, ever. Det är fruktansvärt när hjärnan blir så utmattad att ens sinnen ger upp och kroppen slutar fungera. Det har tagit mig 3 år att komma tillbaka från utmattningen, vissa symtom blir jag nog aldrig av med. Så dra ner på det du kan. Säg NEJ, inget är viktigare än din hälsa. Från en som är kroniskt sjuk i en obotlig sjukdom. Det är inte värt det. Du har bara en kropp och ett liv. Lycka till och stor pepp-kram!

  • Sofia skriver:

   Här är en till, men jag fick min smäll av hysteriskt mycket jobb och krossat hjärta som ledde till ännu mer jobb. Har gått tio år nu och jag är fortfarande inte helt bra. Tror som du att det här är något man får leva med resten av livet. Om man ändå hade fattat.
   Tips till Bianca är att vara ute i naturen, gosa mycket med Dino, massage och andningsövningar. etc. Handlar mycket om att signalera till sin kropp och själ att ”faran är över”, hur man gör det är förstås individuellt. Och, självklart viktigast av allt, att minska pressen genom att rensa bland alla ”måsten”. Man ska vara medveten om att det är en del av stressen att man inte kan prioritera, allt känns superviktigt. En del går omkring med en konstant känsla av att ha bråttom, vilket gör att stressnivån i kroppen aldrig sjunker. Många får också problem fatta de mest banala beslut (”Expressen eller ”Aftonbladet”typ). Därför blir det lätt så att karusellen snurrar fortare och fortare, samtidigt som kroppen och knoppen aldrig får vila. Var rädda om er nu, Bianca och alla stressade tjejer. <3

 • Klara skriver:

  Du är helt fantastisk Bianca och gör ett imponerande jobb ❤️ Jag vet att det är svårt men du måste ta hand om dig, det finns bara en Bianca. Kram på dig!

 • Erika skriver:

  Ta hand om dig Bianca! <3
  Jag uppskattar din personliga sida, att du vågar och vill dela med dig av både ups and downs.
  Detta du skriver om får mig att tänka på Michaela Fornis bok "Jag är inte perfekt, tyvärr" där hon delar med sig av sin utmattning.
  SVT har en serie "We can't do it" som handlar om utbrändhet bland unga kvinnor, kanske kan den vara sevärd för dig eller andra läsare.
  Jag hoppas du hittar dina sätt till återhämtning så du snart kan känna dig pigg och full av energifull igen och att du hittar sätt att balansera livet på så att du klarar dig ifrån en fullständig krasch.

 • Felicia skriver:

  Du är grym Bianca !

 • Helen skriver:

  Hej Bianca.
  Blir lite ledsen när jag läser om att du är stressad redan, du är så ung.
  Jag är Avspänningspedagog och läser också till instruktör i Medveten Andning. Jag vill verkligen ” lära ut” avspänningsövningar och andningsövningar som faktisk hjälper otroligt bra mot stress. Att kunna återhämta sig korta stunder på 10-15 minuter är faktisk superviktigt och jag önskar att alla fick möjlighet att lära sig att tillämpa det.
  Det är inget flummigt alls och du är jättevälkommen att höra av dig om du vill att jag ska hjälpa dig.
  Du är en fantastisk tjej och du når ut till så många (främst tjejer) som är stressade i sina liv. Du skulle kunna få dem att tänka på att återhämtning är viktigt för att orka med vårt stressiga samhälle. Sedan har du världens härligast humor!
  Ha det gott/Helen

 • Ewelina skriver:

  Jag är en människa som väldigt lätt blir förbannad och upprörd över elaka kommentarer, alltså det brinner för mig oavsett om Hen har rätt eller fel så behöver man inte leka översittare. Det jag gillar med dig även om jag inte alltid håller med dig, är att du står upp för sig själv. Svar på tal och du är inte rädd för att säga ifrån. Det är en enormt stor egenskap i mina ögon! Respekt. Helt äkta.

  Sen allt som du går igenom nu, alla fighter som du har med sig själv.. när dom är över och du har tagit dig igenom, så kommer du att växa och bli ännu starkare!

  Med kärlek och respekt♡

 • Emma skriver:

  Kan bara säga såhär, skit i vad andra säger det är DU och ditt LIV. Ingen kan säga till dig vad du känner eller upplever tro mig om nån vet så är det jag. Jobbar som psykatrisjuksköterska och förstår människor som levt under lång stress och press, varit där själv. Så SKIT i alla andras åsikter och lyssna på din kropp. Vila, ät och sov. Gör det du älskar och umgås med dom du värderar högt. Med tiden kommer du må mycket bättre. Planera in dagar där du bara kan ligga och kolla tv och inte tänka på något. Men glöm ALDRIG, du är INTE ENSAM! Kram❤️

 • Lilly skriver:

  Hej Bianca tack för din ärlighet , även fast du har ett krävande jobb så kommer hälsan först du är ung och har hela livet framför dig , jag är själv utbränd och det har tagit mig 5 år att rehabiliteras så jag skickar förvarningar och styrke kramar <3

 • Malin Karlsson skriver:

  När jag läser vad du skriver så ser jag ju verkligen att det är otroligt mycket, faktiskt mer än en människa kan klara av. Jag är imponerad att du håller ihop! Men jag undrar ändå, varför tar du på dig alla dessa olika jobb och samarbeten? Varför t ex starta en podd när du i samma inlägg skriver att du håller på att bli utbränd? Du kanske behöver prioritera? Jag förstår dock att alla dessa olika jobb genererar publicitet som är bra inför din fortsatta karriär och såklart pengar. Men som sagt, man kanske behöver prioritera ibland.

  Detta är ingen kritik mot dig utan en reflektion som slog mig när jag läste.

 • Karro skriver:

  Ta hand om dig själv! Jag avundas verkligen dig som har kommit så långt i livet yrkesmässigt, trots din unga ålder, och för att du vågar sätta gränser om det blir för mycket. Kram!

 • Matilda skriver:

  Hej Bianca,

  Jag vill bara säga till dig: du är inte ensam och det du går igenom just nu är verkligen fruktansvärt! Jag vet för jag går igenom något väldigt liknande. Det började för ca 1 mnd sedan. ”Plötsligt” (läs efter många stressiga moment i flera månaders tid som gjort att mitt perfektionistiska ”jag” grät på min mammas 50-års fest som alla gäster beundrade mig för att jag hade fixat alldeles själv, för att det ”kunde varit bättre om…”…) vaknade jag en morgon och var så j*vla trött. Jag tänkte VAD är det som HÄNDER? Drack ca 20 koppar kaffe den dagen. Inget hjälpte. Kom hem på kvällen och gnuggade mig i ögonen ”herregud varför ser jag så suddigt för?” Tänkte att jag var trött bara, men dagen efter var det samma sak igen. Det slutade med extrem ångest och oro dagligen över vad detta kunde bero på. Dödsångest, ensamhetskänslor, dålig självkänsla och nedstämdhet. När jag vaknade på morgonen var det som om jag hörde min egen röst på speed med massa olika tankar om allt möjligt. Vaknade med hög puls och sådär var det tills ångesten kom igen. Blev osäker på allt här i livet… det jag vill säga är att en ”vanlig” person med endast 1 jobb, men med för höga krav drabbas av detta också. Det jag menar är att det kanske egentligen inte handlar så mycket om ”hur mycket” man har att göra, utan väldigt mycket om hur man hanterar de saker man har att göra. Jag ska göra allt all-in, 100%, bäst. För vem? Mig själv… jag får en sån där ”vad bra Matilda. Nu gillar du dig själv för att du gjorde något bra”. Sänk dina krav på dig själv, andas, ta helt ledigt, gör saker som du inte måste – för att du VILL! Hitta en hobby som bara är din egen och som du inte behöver dela med dig av på blogg/sociala medier.

  Det är f*n stört hur många som upplever utmattningssyndrom/stress/ångest idag. Vi måste sänka våra krav, andras, umgås med de som verkligen betyder något.

  Ta hand om dig!

 • Tina skriver:

  Hej Bianca, så tråkig läsning men skönt att du själv känner att det är för mkt och försöker göra nåt åt det, innan det är för sent.
  Kan dock tycka att dina kontakter/agenter borde ha satt stopp för längesen. Jag som står utanför har många ggr tänkt och undrat hur du orkar och hinner med allt. Du är ung, var rädd om dig. Ingen tackar dig för att du sliter ut dig el kraschar…

  Känner igen symptomen du beskriver och är orolig för min hälsa, men har tagit kliv tillbaka. Men orkar fortf inte träffa vänner, träna, laga mat el handla.

  Vi måste vara rädda om oss å särskilt du, du har många arbetsår framför dig.

  Våga säg nej, bara du som kan göra det! Ta kontroll över din tid, va inte nåbar 24/7, det kan ingen begära att du ska vara. Avsett tid för ex. admin på bestämda tider/dagar.

  Ta hand om dig!
  Kram

 • Danni skriver:

  Om du tycker att skriva blogg och fotografera är jobbigt, prova att byta jobb?
  Omväxling? Det kanske kan ge dig energin tillbaka.
  Yrkeshögskolan har tex utbildningar till undersköterska och på komvux kan du läsa upp gymnasiebetygen.
  Det behövs även personal inom vården så du kommer nog att få jobb ?
  Det innebär dock kvällar, nätter och helger.

 • Elin skriver:

  Du är inte mer än en människa, som oss alla andra. Klart du får tillåta dig att ”falla” ibland, utan att ständigt behöva ha ögon på dig som dömer dig.

  De som inte tillåter dig att vara den du är, utbränd eller inte, de är inte värdiga ett utlåtande. Det är VI läsare, som blir en del av ditt heltidsjobb. En stor del av ditt arbete kräver VI läsare enormt mycket av. Vi kräver att du ska vara glad, snygg, lycklig- konstant, lägga upp massa foton på senaste modet osv osv osv.

  Det är VI läsare som är en del av problemet. VI som beundrar dig för den glada, frispråkiga tjej som du är bör också beundra dig för den styrka du visar då din sinnesstämning inte längre är på topp.

  ❤️

  Ta hand om dig. Njut av livet, för det går inte i repris.

 • Elisabeth skriver:

  Hej Bianca! Var rädd om dig! Bra att du sagt till om att det måste lugnas ner med jobb för dig. Jag förstår precis hur du mår då jag själv är totalt utbränd både fysiskt och psykiskt. Ska du orka med jobben samt ditt privat liv bör du boka in stunder i kalender där du bara vårdar dig själv. Vad du behöver vet bara du och det är bara du som kan styra upp allt genom att be om hjälp. Att det finns folk som inte förstår ska du enbart strunt i, de vet ingenting om hur det känns för dig att ha så många jobb/uppdrag. Njut av allt stöd du har från oss som förstår och som vill dig väl. Våga säga nej nu och i framtiden för att må bra! Massor med kramar

 • Catrin skriver:

  Förstår dig till 100%…, har tänkt mycket på att blogga själv, men inser att det kräver såå mycket av ens tid och då gör du inte bara det…
  Jag har haft jobb som är 8-17 och nu ändrat på det och driver en dansskola. Många tycker säkert att det är ett lyxjobb, vilket jag också tycker, för jag gör det jag älskar! Men man lever med ”allt” i sitt huvud hela tiden och det är svårt att hitta rutiner och struktur, vilket gör att det lätt blir kaos…
  Viktigt att du hittar något där du varje dag kan ”försvinna” bort från allt lite.., ta en promenad, meditera, ta bort alla jobbtankar och försöka sätta det på rutin. Även att sätta stopp och säga nej om det blir för mycket, livet är som du säger, så mycket mer än att jobba ?
  Ta hand om dig ❤️

 • Petra skriver:

  Var rädd om dig! Du måste hitta tid för återhämtning, dvs tid att göra just ingenting. För även om dina jobb är roliga så tar de energi samtidigt som de givetvis ger glädje också. Det är jättesvårt att varva ner, tro mig, är där själv och har endast ett jobb…Mitt bästa råd, ta dig ut i terräng och spring. Då får hjärnan annat att jobba med och försök slå bort jobbtänket undertiden. Bästa hälsningar o stor kram!!

 • Anna skriver:

  Ta det lugnt nu, bra att du inser att du måste slå av på takten. Har full förståelse för din situation. Mycket roliga saker men som du skriver, för mycket av det goda blir inte bra. Du är du, och du bestämmer över ditt liv! Du sköter alla dina jobb galant?

 • Malin skriver:

  Första gången på din blogg. Faktiskt väldigt intressant att läsa. Ta hand om dig. Får jag tipsa om Petra Brask – effektivitetskonsult. Kram

 • A skriver:

  Tankar från en som lever med en utbränd och deprimerad sambo: sakta ner tempot innan det är för sent! Jag förstår att det är svårt att hoppa av samarbeten som redan är igång men inga pengar i världen är värt ens egen hälsa. Jag får nästan svårt och andas själv av att läsa om allt du håller på med. Tänker att du måste ta dig en funderare, börja sätta gränser och prioritera vad som är viktigast.. kram!

 • Magdalena skriver:

  Wow! Så otroligt fint och modigt av dig att dela med dig av detta! Jag tycker att det är superhärligt att du är så öppen och du är en sann inspiration! Jag hoppas innerligt att din öppenhet får andra att bli berörda och att våga vara mer öppna.

  Du är grym men slit inte ut dig själv! Massor av kramar

 • Josefine skriver:

  Ta hand om dig Bianca! Bra att du tagit steget att trappa ner, och lyssnat på din kropp. ?

 • Rebecca skriver:

  Jag tycker verkligen du är grym Bianca och är en stor förebild för mig och många andra!! 😀

 • Miccan skriver:

  Det du gör är beundransvärt och det ska du vara stolt över. Ibland måste man köra helt i botten för att kunna vända upp igen. Jag gjorde det förra hösten, jobbade heltid och pluggade heltid, byggde hus, min pappa var allvarligt sjuk och hann verkligen ALDRIG träffa mina vänner. Jag jobbade på dan och pluggade på natten samtidigt som jag på något sätt tryckte in ett hus bygge mitt i det. Till slut tog allt bara stop och jag orkade ingenting längre. Jag bestämde mig för att sluta upp att jobba heltid och ta studielån istället. Vet inte ens varför jag hade bestämt mig för att jobba så mycket och plugga på heltid. Jag började gå hos en terapeut och har gjort det i snart ett år. Det har förändrat hela mitt liv. Jag har gjort upp med saker som funnits på insidan så länge att man nästan glömt det. Har äntligen lärt mig att när man säger nej till någon annan, så säger man ja till sig själv. Fortsätt kämpa för det du tror på och det du känner är rätt för dig. Med värme ❤️

 • casandra skriver:

  Jag vill bara säga att jag tycker du verkar vara helt fantastisk på så många sätt.
  Så du tänker på det, det är okej att säga nej och ta hand om sig själv ibland.
  Glöm aldrig det! <3

 • - skriver:

  Jag är inte en sådan person som kommenterar bloggar, men detta inlägg berörde mig verkligen Bianca… för jag har varit PRECIS där du är, fast på grund av andra anledningar. Och jag vill bara säga fyfan vad jag förstår dig. Du verkar ha en ALLDELES för hög dos av prestationsångest och du är stark som lever ditt liv med alla dessa höga förväntningarna. Det är mänskligt att gå in i väggen i din situation. Jag tycker du borde ta din styrka och målmedvetenhet till att bekämpa detta ständiga behov av att ”keeping up with perfection” för uppenbarligen så funkar det inte i längden. Och det är okej att det inte gör det, hur ambitiösa de omkring dig än är, för du är du och du räcker till precis som du är. Vänd ditt fokus på att må bra, för att lyckas inom alla fronter (alla dina jobb) ska inte gå på bekostnad på ditt välmående. Våga vila, våga hitta tillbaka dig själv, göra det du gillar för att just du gillar detta, umgås med nära och kära utan att bry dig om prestation osv osv. VÅGA ta hand om dig själv, det är varken själviskt eller onödigt i längden. Jag tror att du kommer komma långt ifall du släpper den spärren och accepterar att du behöver öppna tid för att njuta av tillvaron. Det kommer finnas dagar du mår skit, till och med veckor, men det kommer med tiden övergå till dagar där hela du är power. Du är jätteduktig, puss!

 • Matilda skriver:

  Vill bara säga att du är en stor förebild för mig och för många andra!! Så bra att du lyssnar på din kropp, det är så jäkla viktigt verkligen och även om det inte alltid känns som det lättaste att göra så måste ens eget välmående alltid gå först. Du ska veta att det är så många som stöttar dig och förstår att du inte är mer än bara människa och dem som inte gör det behöver man inte lägga energi på! Allting kommer lösa sig. Massa kramar till dig! <3

 • Johanna skriver:

  Fina,vackra,fantastiska kvinna. Ta pauser,du anar inte vad en liten kort paus kan ha stor inverkan långsiktigt.
  Att värdesätta en avstängd lunch (kanske med en bortglömd vän) inte med sitt arbete!
  Att yoga och ta tio minuters meditation(dagligen)där du bara tänker på din andning.
  Säg nej och var ärlig! Föreställ dig själv som att någon ritat av dina konturer när du legat på marken. Den gubben är du. Och varje gång du säger ja till något du inte har energi för så kommer en bit av din gubbe att suddas ut… efter väldigt många ”ja” fast du egentligen inte orkar så kommer det inte finnas någon gubbe ”du” kvar. Så genom att vara tydlig mot sin omgivning och faktiskt säga ”nej” ibland så kan gubben (du) finnas kvar. Plus att du behandlat din egen person (dig själv) med respekt. Och det är du så värd. Du ska hålla i många år och du förtjänar att få må så bra som du behöver❤️

 • Charlotta skriver:

  Fina Bianca!
  Ingen begär det du begär av dig själv. Du är för ung för att gå in i väggen. Det kan sätta spår i hjärnan för resten av ditt liv. Känn efter! Vad är måsten, borden och vill? Skala bort alla borden. NU! Vad mår du bra av? Vad behöver DU? Prioritera dig! Stor stor kram!

 • Sandra skriver:

  Älskade vän, ta hand om dig. Du ska veta att detta skriver jag från hjärtat, även fast jag aldrig träffat dig så betyder det du gör och är väldigt mycket för mig. Går själv igenom en helsjuk och konstig period i livet, och du har hjälpt mig på vägen igenom en del svåra stunder. Dina vloggar hjälper mig att förankra i nuet då jag har ångest, att se dig i programmet har visat mig att man får vara arg. Du ska veta att vi som följer dig på dina medier har full förståelse för om du backar några steg för att rå om dig, och alla vill att du ska må bra. En sådan tjej som du förtjänar allt i livet. Så säg nej till några jobb, börja med ett och su ska se att det blir lättare att säga nej även nästa gång något känns övermäktigt. Du är inte ensam. Stor kram

 • Annika skriver:

  Ditt jobb är lika viktigt som andras. Det är 2017 och blogg, vlogg och podd är jobb numera och du gör det kanon. MEN du MÅSTE ta det lite lugnare och inte tacka ja till allt. Att ”gå in i väggen” är tufft och kan sluta med att inte alls kan fortsätt med detta. Var rädd om dig, du är så ung. Hälsan är viktigast. Styrkekramar från mig.

 • Marie-Louise Björk skriver:

  Lilla vännen det är dax att du börjar att sortera bort vissa saken i ditt liv. Att hamna i en utmattningsdepression är inget att leka med. Det har ju redan börjat visa sig på olika sätt goa tös. Du är ung och ambiös så jag förstår att livet lyser mot det men ta det lungt. Styrkekramar till en go och mjuk tjej som ska hålla i många år.❤?❤

 • Sandra skriver:

  Hej Bianca!

  Lyssna på din kropp och stanna upp. Ta hand om dig.

 • Erika skriver:

  Klart att du har ett riktigt jobb! Jag kan förstår hur du känner. Åh hoppas att du känner dig bättre snart 🙂

 • Tommy Bengtsson skriver:

  Jag har inte läst din blogg, men jag såg på msn-nyheter, vad folk skriver. Ett råd bry dig inte om det. Du vet själv hur mycket du jobbar med den. Typiskt för Sverige. Det kallas för den Kungliga Svenska Avundsjukan.

 • Sarah skriver:

  Rekommenderar en serie på SVT som heter ”Edit: We can do it” som handlar om just utbrändhet hos unga kvinnor och hur viktigt det är att lyssna på sin kropp. Ta hand om dig!! Puss & kram

 • Ronja skriver:

  Grymt starkt att jobba som du gör. Ta vara på kroppen bara innan det är för sent. Det går otroligt fort när det väl händer! ❤️

 • Elin skriver:

  Sjuk starkt jobbat! Älskar dig Bianca, stor förebild!

 • Sinnika skriver:

  Hej Bianca!

  Var rädd om dig! Pausa blogg, vlogg, instagram, mm ett tag, så du får en helg ledig att vila. Sedan leverera – Good enought. Allt måste inte vara perfekt. Du hjälper andra och dig själv med att visa en inte alltid perfekt värld! Dina följare kommer att älskar dig ännu mer.
  Ta hand om dig, tillåt dig själv att pausa.
  ❤️

 • Jenny skriver:

  Hej Bianca! Oerhört sällan, för att inte säga nästintill obefintligt sällan, med andra ord aldrig så kommenterar jag folks bloggar med mera men kan nu inte låta bli.

  Ta hand om dig…… jag vet inte hur jag ska säga detta men det här med utbrändhet är inget att leka med. Det är nästan som att alla stoltserar med hur mycket de har att göra och att folk säger stolt att jag håller på att gå in i väggen. Det finns inget häftigt ingen prestige inget som är coolt med det. Uppmuntra inte till det. Tala om hur farligt det är……

  Min mamma drabbades av utbrändhet med en efterföljande depression och var hemma i nästintill ett år. Hennes hjärna kommer aldrig vara densamma som innan det hände. Det är så kroppen fungerar. Hjärnan tar skada. Jag hade inte reflekterat så mycket över det förrän hon en dag sa att ”nej men jag kan ju tyvärr inte läsa som förr, det går inte riktigt så som jag vill” (mamma var tidigare riktig bokmal) men nu klarar alltså inte hennes hjärna helt av att läsa i den takt som förr. DET fick mig att reagera stort. Det är helt sjukt. Du blir alltså inte bara sjuk när du blir utbränd, du kan få bestående men!!!!!!!

  Snälla. Det räcker inte med att sova i kapp en ledig dag. Du måste finna ETt system som gör att du inte stressar så mycket. Ja jag låter som en tråkig morsa men jag är faktiskt bara 25 och är så trött se det här bland alla i dagens samhälle.

  Ta hand om dig snälla…..

  Och ta en titt på SVTs serie we cant Do it. Om unga kvinnor i Sverige idag. Gör det bara ❤️

 • Anja skriver:

  Hejsan!
  Nog ser din agenda ut att vara fullproppad. Jag, som också bloggar, är pensionär och skulle kunna vara din mormor, vet vad det innebär att blogga även på den mycket blygsamma nivån jag håller på med.
  Du MÅSTE börja välja dina engagemang. Även om du är en uppskattad ”kändis” så är du först och främst en människa. Du har bara en hälsa. Det du beskriver om ditt psyke just nu är förstås alarmerande.
  Fördjupa dina engagemang som den kända person du är. Du har möjligheter att påverka. Engagera dig i något meningsfullt.
  Men, först måste du bli frisk, komma i balans och må bra.
  Sänder dig varma hälsningar och en mormorderlig kram! Var rädd om dig!
  /Anja

 • clau skriver:

  Äääälskling, det är helt okej!! tro mig, jag vet EXAKT hur det är och majoriteten av alla kvinnor känner nog sig så sådär helt ärligt. Uppskattar jättemycket att du pratar av dig för då kan jag relatera och känna mig bättre också! Och bloggandet är absolut ett vääldigt krävande jobb, mycket mer antagligen än många jobb, men det folk menar med att det inte är ett riktigt jobb är nog att det inte är någon typ av samhällstjänst som läkare, lärare, byggarbetare, frisör osv. Det är nog därför folk reagerar på att du tjänar så mycket pengar på att vara en cool profil och inte gör någon tjänst mer än att kanske inspirera unga tjejer. Men det är klatrt det inte är något fel med att leva på att vara en känd person om du nu gillar det vilket du verkar göra! så u go girl!

 • clau skriver:

  oj lät som att jag klagade inte det jag menade!

 • Kajsa skriver:

  Hej! När jag läser ditt inlägg och du beskriver din trötthet, minnessvårigheter, dimsyn m.m. är det som att läsa en lista över symtom på bristande funktion i sköldkörteln! Detta tillstånd misstas ofta för utbrändhet. Har du kollat sköldkörtelprover på vårdcentralen? Gör det annars! Du kan behöva Levaxin! Lycka till ?

 • Ana skriver:

  Hej Blanca,

  Älskar din ärlighet i detta inlägg. Det är sjukt problematiskt att det ens möjligt att en kan jobba så mycket som du gör!
  Du är siktar mot utmattning syndrom om du inte redan är där (vilket jag verkligen hoppas att du inte är!!)

  Jag tror du behöver säga nej mer. Även om mycket låter super kul. Även om rädslan om att säga nej kan leda till att du inte får fler förfrågningar. Men din hälsa går först.

  Jag har varit sjukskriven för utmaningsyntom i cirka sju månader nu. Det är det absolut värsta jag kan önska någon.

  Så sätt stop innan du går in i vägen.
  Allt gott
  A

 • Nathalie E skriver:

  Det viktigaste av allt är hälsan, så Bianca – ta vara på den. Fokusera på dig själv. Det näst viktigaste är att göra det man trivs med och verkligen vill göra. Du har många fans som beundrar det du gör. De som säger att ”bloggare har inget riktigt jobb” är människor som med stor sannolikhet är avundsjuk på dig, din livsstil och din framgång. Försök att inte ta åt dig av sådant (strunt)prat, fokusera istället på allt bra som sägs om dig. Du har ett verkligt (och krävande) jobb, och det jobbet gör du suveränt! Jag personligen beundrar dig för att du alltid behandlar alla med respekt, trots att de ibland säger felaktiga och nästintill elaka saker. You go girl! 🙂

 • Mia skriver:

  Hej.
  Jag hoppas du löser dina kommentarer. Förstår att du har mycket att göra. Men skulle vilja be dig att gå och kolla din sköldkörtel med så det inte är den som spökar för dig. Kan ge exakt samma symptom.
  Ta väl hand om dig.

 • Erika K skriver:

  Hej!
  Åh vad jag känner igen i allt du skriver, jag har fått stämpeln ”supermum”, ensamstående 2 barns mamma som alltid sliter extra hårt för att få allt att gå ihop, tränar för att jag själv ska må bra, för att någonstans hitta energin till att orka vara den perfekta mamman samtidigt som jag jobbar mer än heltid, slåss dagligen mot en sjukkropp som inte orkar vara med, 7 operationer i år och jag sliter på med jobb emellan, folk tror att mitt dygn är mer än 24 timmar för jag inte vågat säga nej, som ditt, allt för att kunna passa in och leva upp till idealet alla människor satt på mig, än värre måste det vara för dig som offentlig person. Det viktigaste är att du tar hand om dig själv, att du vågar säga nej.

  Tidigare i år fick jag veta att jag har hudcancer som spritt sig, 37 år och jag är mamma till 2 små barn, första operationen är avklarad men kroppen är så slut och Jag orkar inte längre, tårarna får inte falla för jag är ju Supermum enligt alla andra. Jag trodde jag skulle få supporten jag gett alla andra genom åren, istället bara en klapp på axeln ” tråkigt att du inte mår bra men….” så ska jag ta hand om deras problem istället. Jag beundrar dig som vågar gå ut och berätta hur du faktiskt mår och det gör dig bara till en ännu bättre människa än vad jag först trodde du var.
  Keep up the Good work och kom ihåg att vara rädd om dig, det är bara du som kan ta hand om dig på bästa sätt!

 • Sanna skriver:

  Blir utbränd bara av att läsa listan. Våra kroppar och hjärnor klarar inte av allt som händer idag. Inte alls konstigt att psykisk ohälsa ökar. Så vanligt. Tyvärr. Du är inte ensam. Se upp bara man blir alurig helt bra igen. Kram

 • Josefine skriver:

  Hej Bianca
  Det hör inlägget fick mig att känna så många känslor på samma gång.. Jag blir ledsen att höra att du mår som du mår, för jag vet verkligen hur det känns att vara där du är.. Jag blir samtidigt glad att du delar med dig och sprider medvetenhet till alla unga kvinnor(och män) som känner likadant. Du kanske borde ha en assistent till som kan underlätta ditt jobb och planering?
  Hur som helst är du en fantastiskt härlig och inspirerande tjej! Jag hoppas att du mår bättre snart <3

 • Em skriver:

  Åh Bianca. Jag är född -90. Sjukskriven just nu för utmattningssyndrom. Blev så jäkla arg på läkarna som sjukskrev mig, för jag var ju inte utmattad, jag var ju sjuk bara? Jag jobbade mellan 10-11 timmar om dagen i 2,5år. Redan för ett år sen borde jag ha saktat ner, jag fick eksem i omgångar över hela kroppen och panikångest attacker från och till som var helt oförklarliga för mig. Överallt ifrån fick jag höra att jag var ung och pigg och skulle orka. Synen blev dimmig, började se fläckar och fick svårt att fokusera. Min semester tillbringade jag i ångest, jag visste inte vad vila var. Åt mindre och mindre, hade svårt att stressa ner vid lunch så tog mig en stund att börja kunna äta och sen blev jag mätt snabbt. Här någonstans tror jag att du är nu, för du är inte DÄR än. Du är på god väg men inte där, och det säger jag för att du ska förstå allvaret i vad som händer när du faktiskt kraschar. För 4 veckor sen ungefär kraschade jag TOTALT, jag vaknade en morgon och kunde i princip inte lyfta min kropp. Det kändes bokstavligen som om någon hade hällt cement i mig under natten. Jag hade ont i hela kroppen, speciellt rygg,nacke,hals och bakhuvud. När jag till slut kunde resa mig upp kunde jag inte svälja, inte ens mitt eget saliv gick ner. Fick genomgå ct röntgen, kamera ner i näsa och svalg osv osv för att se så det inte fanns fysiska hinder. Varje blodprov som finns tog dem på mig. Alla undersökningar i boken liksom. Inga som helst fel på mig. Tog en vecka ungefär innan jag fick diagnosen utmattningssyndrom. I 15 dagar nu har jag inte fått i mig mer än flytande föda. Spänningarna runt halsen är så starka så jag vissa stunder har svårt att svälja ner vatten. Panikångestattackerna avlöste varandra första dagarna, allt jag kunde tänka på var jobb, jobb och jobb och att jag MÅSTE börja äta så jag kan jobba. De sjukskrev mig resten av året och min läkare säger att hon tänker fortsätta att göra det om jag inte slutar tjata om jobb. Min utmattning är så total så jag kan i princip inte lämna soffan. Det går inte. Min familj och vänner får handla åt mig och besök på sjukhuset har jag fått boka om efter hur jag kunnat röra kroppen. Jag kan inte äta, matlusten finns inte och när jag tvingar mig är det en kamp mot musklerna som inte vill fungera.Ta dina symptom på allvar och låt det inte gå såhär långt för det är på riktigt ett helvete att försöka att komma tillbaka när man väl gått in i väggen. Jag förstår att du tror att du är där, men du är som sagt på väg dit. När du väl är där så kommer du inte klara av att sköta dina jobb alls. Du kommer knappt klara av att sköta din hygien om det blir riktigt illa :/ Ta hand om dig själv! Vila, gör saker du mår bra av och sänk kraven på dig själv redan nu! Rejält. Jag är livrädd för situationen jag är i.. Känner mig värdelös och helt knäpp, fast jag förstår mer för varje dag att det helt enkelt är min hjärnas sätt att sätta stopp.

 • Alexandra skriver:

  Förstår precis hur du känner… Pluggar sönder just nu och har inte tid med något annat än det, men som tur är har jag höstlov just nu och ska snart åka iväg till Rhodos, har lovat mig själv att lämna plugget hemma och bara njuta av solen och värmen, dricka sangrias och bara göra det jag känner för. Hoppas det snart börjar lugna ner sig för dig så du får koppla av lite, tyvärr brukar det alltid vara mycket stress och jobb på hösten. Kom ihåg att Du är bäst! ❤️

 • Carro skriver:

  Alltså WOW! Måste säga att det är fantastiskt att du orkar med alla projekt du tar dig för och även gör dom så bra! Dagens samhälle och sociala medier har gett oss så mkt men det kräver även mkt av oss, jag hoppas verkligen du får tid att vila och njuta av ledighet. Ingen ska behöva jobba 24/7. Kram på dig

 • Maria skriver:

  Det är visst ett jobb, kämpa på du e såå duktig ?

 • M skriver:

  Var rädd om dig! ?

 • Elin skriver:

  Finaste Bianca! Blir tårögd av att läsa allt du skriver, du är en sån otrolig kämpe och allt du orkar med.
  Men allt du gör är extremt uppskattat, wahlgrens värld är det bästa som finns på tv och det är min höjdpunkt på veckan helt klart.
  Du är verkligen en förebild, på alla sätt.
  Även om de är lättare sagt än gjort så ta de lugnt, unna dig själv saker det förtjänar du verkligen.
  Tycker det är jobbigt att veta att du mår dåligt och blir stressad av allt vilken man har full förståelse för och det förstår man till 110 för ingen annan skulle klara av de du gör, men glöm inte att allt jobb du gör uppskattas till 1000.
  Kärlek till dig, ta hand om dig!!!

 • Björn skriver:

  Ibland behöver Folk en paus men det borde din Morsa vet då man är i hennes ålder ungefär (några år äldre), så lyssna på henne !

  Brukar hon gå på Sture Hof om hon nu är singel ?

 • Cajzita skriver:

  Jag förstår dig 110%. Jag har själv också gått in i väggen. Synen har försämrats, själen är tom. Det sjukaste hittills var nog att jag glömde bort min pojkväns namn häromdagen. Jag stod bara och tittade på honom och kunde inte koppla vem han var. Då höll jag på att hamna i gråt, vad är det som händer liksom. Jag har inte haft en semester på 7 år. Mitt liv är bara stress och man känner ingen mening med livet längre.
  Var rädd om dig och gör allt det din själ vill göra, du är en sådan fantastisk människa <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *