MIDDAG HEMMA

bianca hemma middag

Broccoli, spenat, morötter, koriander, kokosolja, vitlök, chiliflakes, soja & fetaost 

Godkväll vänner och ovänner hehe! Imorse innan jag åkte till mamma för att spela in Wahlgrens Värld så storstädade jag lägenheten. Jag har nämligen fortfarande massvis av säckar och kartonger som måste packas upp och just nu har jag inte riktigt några förvaringsställen…. Men har packat in en hel del i garderoben nu och ska sätta mig imorgon och beställa lite mer möbler så jag får plats med mer 🙂

Direkt efter inspelningen så åkte jag till tandläkaren, handlade sedan med mig mat hem och lagade en enkel middag till mig själv framför YouTube på datorn. Älskart!! Jag är inget jätte fan av att laga mat så det blir oftast vegetariskt för mig då jag inte alls orkar steka kyckling eller lax. Jag kan ibland öppna en tonfiskburk men that´s it haha!

NU har jag fortsatt packa upp samtidigt som jag lyssnat på podcast (lyssnat på 5 olika poddar, är besatt!) och sitter nu och jobbar på datorn. Ska strax hoppa in i en dusch, borsta tänder, städa klart och hoppa i sängs. Imorgon är inspelning hela dagen av Wahlgrens Värld igen.

Och för er som blir galen på mig med det här med utmattning… Jag har aldrig sagt att jag har gått in i väggen eller är utmattad! Jag säger bara att jag är på god väg att komma dit! Jag säger Nej till massor av samarbeten, tv-förslag, intervjuer, plåtningar etc varje dag men väljer att tacka ja till det jag själv gillar och som jag tror ni skulle älska.  Jag ska inte tjata om mitt välmående men såhär känner min kropp just nu:

Jag är konstant trött! Så pass att jag känner att jag ska somna hela dagarna.

Jag har noll energi. Känns som jag knappt ens kan hålla ett samtal med någon.

Jag mår illa och känner mig yr nästan hela tiden och måste ofta lägga mig ner för det känns som att jag ska spy.

Jag är ganska tom känslomässigt. Är varken arg, sur, ledsen eller glad utan är lite tyst i bakrunden mestadels. Känner mig allmänt nedstämd och får ångest över minsta lilla

Jag tappar lätt synen ibland på ena ögat i några timmar (det har hänt 2 gånger nu)

Jag minns ingenting…. så jobbigt att behöva fråga folk saker 5 gånger!

Jag trivs inte att vara själv men får lite panik av att umgås med för många på en och samma gång

Jag har fått panikattacker kanske tätt inpå varandra senaste veckorna och känner ofta hjärtklappning

 SÅ! Nu slipper ni sitta och diskutera vidare jag får eller inte får säga att jag känner mig utmattad och inte mår så bra just nu. Tack 🙂

98 reaktioner på “MIDDAG HEMMA”

 • Seglaren skriver:

  Har precis tittat på reprisen av förra veckans Wahlgrens värld och måste bara säga – ni är för sköna! Så härligt att se din och Pernillas fina relation och ditt försök att skaffa en partner till henne ❤️ Fint gjort av dig, du verkar ha ett stort hjärta och vara mycket omtänksam och ha stor empati för andra. En fin egenskap.
  Ta väl hand om dig och din hälsa måste gå före ditt jobb! Var rädd om dig! Om du inte tar det lugnt kommer du kanske inte kunna jobba alls och det tar lååååån tid att komma tillbaka ?

 • Sarah skriver:

  Så sjukt att du ska behöva förklara dina symptom för att visa på att du inte mår bra. Vi läsare har ingen aning om hur ditt liv är, det ända vi får se är ditt liv genom dina sociala medier.

  • Sarah skriver:

   Oj, den skickades innan jag var klar 🙂 men jag hoppas att du kan strunta i de kommentarer du får, med vetskapen om att de faktiskt inte vet hur du har det i ditt liv. Hoppas att du mår bättre snart och att du lyssnar på din kropp. Stor kram!

 • Cassandra skriver:

  Fråga till din Q@A!

  Om du inte skulle ha fixat upp i ”kändis världen” vad tror du att du skulle ha jobbat med då? För du har ju ändå fått en liten skjuss påvägen eftersom du är känd från början från din familj. Även fast du jobbat hårt för vad du är idag. Skulle vara kul att veta hur du tror ditt liv hade sett ut annars.

  Om du nu känner av utbrändhet varför säger du inte nej till vissa jobb? Du behöver ju inte ha alla samtidigt och det är bara upp till dig att bestämma det och ingen annan.

  Kan du inte lägga upp några recept på bra och nyttig mat?

  Är din bros (oliver) singel och vad är hans typ av tjej?

  Varför är det bara du och din mamma som är med i whalgrens värld mestadels? Och inte oliver?

  Varför är det

 • Mamma till två vuxna ”barn” skriver:

  Finaste du, stanna upp nu och ta hand om dig själv innan det blir ännu värre! Avsäg dig så mycket arbete du kan en tid framöver. Har på nära håll erfarenhet av det du beskriver. Vägen tillbaka att må bra igen efter hur du har det just nu kan både bli svår och lång. Stor kram

 • sandra skriver:

  be om hjälp från dina nära att få kontakt med folk som kan hjälpa dig, ibland behöver man stöd utifrån. <3 testa en tid hos en psykolog. börja med antidepp ett tag. kolla dina ämesomsättningsvärden hos en läkare. <3
  du är värd att må sjukt mycket bättre. vet själv hur svårt det är – men man är värd att lyssna på sig själv.

 • Madeleine skriver:

  Fattar inte hur folk kan bli så provocerade av att du känner dig trött och utmattad? Kämpa på fina du och ta lite ledigt så fort du har möjlighet. Ingenting är värt det så länge man inte mår bra ❤️

 • Abz skriver:

  Vill bara säga att jag har blivit som besatt av Wahlgrens värld nu när jag varit sjuk och sängliggande i 3 dagar. Har hunnit kolla alla episoder som finns där ute och måste säga att det är så jäkla kul och underhållande. Ni är en underbar familj! Hoppas det kommer en säsong till ?

  Glöm inte egen-tid och prioritera vad du tycker är viktigast att göra. För det låter som att du snart gått in i väggen.

  Kram

 • LInnea skriver:

  Låter som du stressar ”en del”. Kan tipsa om att ta dig tid för dig själv. Kan vara en 15 min meditation eller några andningsövningar som kan lugna sinnet. Det funkar för mig som är konstant orolig. ?. Hoppas livet känns lättare snatt. Du verkar ha roliga grejer för dig iaf.

 • Marie skriver:

  Hej Bianca

  När du beskriver hur du mår låter det som om du har magnesiumbrist. Jag är inte läkare, sjuksköterska eller dylikt, men jag är allmänbildad och läser mycket. Alla de ”symtom” du beskriver skulle kunna bero på just magnesiumbrist. Själv är jag inget ” hälsofreak”, men idag läste jag för säkert 50:e gången om hur magnesiumbrist påverkar den nutida människan. Våra jordar är utarmade när det gäller magnesium, som är livsnödvändigt för oss.

  Jag gick in och beställde hem Ancient Minerals Magnesium Lotion som går in i huden, tidigare ikväll, eftersom magnesium i tablettform kan påverka magen (och det vill jag inte). Den billigaste hittade jag på husapoteket.eu. Jag beställde även en Multivitamin som bl a innehåller D-vitaminer. Som den mamma jag är ringde jag även mina två yngsta söner som är runt din ålder och frågade om de ville att jag skulle beställa Magnesiumtillskott och D-vitaminer till dem. De ville gärna testa.

  Jag är som du säkert förstår äldre, men eftersom mina söner är i din ålder tycker jag att det är intressant att följa dig, Kenza och Annica Englund. Mina framtida svärdöttrar läser säkert era bloggar och jag vill vara uppdaterad.

  Lycka till med allt du företar dig

  Jag tror inte att du är på väg att gå in i ”väggen”. Det finns inget ”gå in i väggen” i min värld. Det är en svensk företeelse! Hur tror du ensamstående mödrar i New York med fyra barn och fyra jobb klarar sig? De har inget skyddsnät i form av Försäkringskassa.

  Låt inte folk runt omkring dig påverka dig med ”floskler” ang. ” Att gå in i väggen” eller att bli ”utbränd”. Det är en ”trend” för att få andrum och få staten att betala för en statsfinansierad ledighet i flera månader upp till ett par år. Lär dig istället att analysera dig själv och ta kontroll. Jag känner att du är stark! Dra nytta av det!

  Analysera dig själv när du sitter ensam i bilen, i taxin, på bussen eller på promenaden eller när du är hemma.. När jag skriver ”analysera” menar jag att dü ska gå in i ditt inre och prata med dig själv och analysera hur du mår. Jag tror att det kommer att sluta med att du ödmjukt kommer att älska dig själv.

  Jag ser en ung Bianca som jag hoppas behåller båda fötterna på jorden. Jag har varit där och levt drömlivet i Bryssel, St Tropez, Florida, Como osv. Det var himmelskt, men det ställde också krav. Jag är även uppvuxen på många adresser i Stockholm, däribland Surbrunnsgatan, Valhallavägen, Strandvägen, Djursholm osv. Ett innehållsrikt liv ger så mycket

  Bianca, du är vacker, åtråvärd, eftertraktad osv … lär dig känna ditt värde och sälj det därefter.

  När du känner att det blir lite för mycket stundtals … lägg dig ner på rygg på golvet och andas ut och njut av att lugnet infinner sig. Ge det tre – fem minuter, djupa inandningar genom näsan och hela vägen ner i lungorna. Andas üt genœm näsan. Yoga.

  • Olivia skriver:

   Wow Marie. Du är verkligen helt otrolig. Det är alltså sådana som du som tror ni har rätten att säga vad som är att gå in i väggen och vad det är att vara utbränd. Eller till och med värre än så, påstår att det är en ”trend”? Och gr Bianca mer ångest genom att jämföra med ensamstående mödrar i New York med fyra barn? Va? Hur kan du påstå att deras liv är stressigare än Biancas? Det har väl du ingen som helst aning om!? Hur kan du skriva så till en 23-årig tjej? Du kan absolut komma med dina tips kring magnesiumbrist, men sen kan du väl stanna där? Sorgligt. Bara sjukt sorgligt.

  • Dea skriver:

   ?
   Den kommentaren borde du ha avslutat direkt efter ”Lycka till”.

  • Sofia skriver:

   Arma människa, vilken okunskap du sprider! Utmattning eller gå in i väggen är tyvärr inget hittepå utan en mental utmattning som till slut leder till fysiska symptom och/eller skador orsakade av för höga nivåer av stresshormonet kortisol under lång tid. Det är konstaterat via forskning. Symptom som yrsel, illamående, ångest, onormalt ofta behöva gå och kissa, smärtor, hjärtklappning, sömnlöshet, nedstämdhet, plötsliga gråtattacker, svårigheter med minne och koncentration är mycket typiska för detta tillstånd. Tyvärr kan vi som vet vad det handlar om inte få Bianca att förstå att det är TOTAL vila som gäller under minst ett par månader för att det ska börja vända. Därefter mjukstart med väldigt få åtaganden. Finns ingen annan lösning.

  • Carro skriver:

   Herregud!
   Du anar inte vilken okunskap du har!
   Att stå och säga att psykisk ohälsa är en trend?! Vet du hur många de är varje år som tar livet av sig pga av att dom lider av psykisk ohälsa?!
   Du och så många andra människor som sitter och förminskar andras välmående bara för att de är ingen synlig sjukdom som ett brutet ben tex borde skämmas! Fyfan!

   De människor som förminskar och visar noll förståelse för psykisk ohälsa är orsaken till att personer som lider av psykisk ohälsa inte söker den hjälpen dom behöver just för att de är än idag 2018 ett tabuämne!
   Vet du vad de blir för konsekvenser utav detta?!
   Ni människor kommer alltid att finnas. Men jag hoppas att fler människor vågar träda fram, få den hjälpen dom behöver och sprida kunskap!

   Det är obehagligt att människor kan ha så lite sympati och oförståelse kring detta ämnet. Fruktansvärt är det!
   Hoppas att ingen i din närhet blir drabbad av psykisk ohälsa nån gång i livet, för då vet jag att den personen inte har ditt stöd.

 • Emma skriver:

  Hej Bianca,

  Jag har ganska nyligen börjat följa dig på sociala medier, din blogg och på Wahlgrens värld och gillar dig skarpt! Du verkar hur härlig som helst som person och som någon man verkligen skulle vilja hänga med. Jag är inte alls en person som brukar skriva kommentarer på folks bloggar eller så alls, men anledningen att jag skriver nu är för att jag känner så starkt med dig och det du går igenom just nu, jag känner verkligen igen mig i dig. Jag är i din ålder och går också igenom en liknande sak; jag flyttade precis tillbaka hem till mina föräldrar i Stockholm från att ha bott i London där jag höll på att söka min drömutbildning och hade ett bra jobb, just av anledningen att jag blev utmattad. Jag har inte heller ”gått in i väggen”, men jag var på god väg att göra det innan min familj och nära vänner fick mig att ta beslutet att flytta hem ett tag. Jag är, precis som du, en tjej med mycket drömmar och drivkraft som har mycket mål i livet och höga krav på mig själv. Plötsligt tog all min energi på något sätt bara slut från ingenstans och jag fick mycket ångest, kände mig likgiltig och tom, glömde saker lätt, grät varje dag på väg till jobbet och fattade inte hur jag skulle klara en endaste dag till. Att göra något annat än att sitta i min säng i pyjamas kändes som att klättra upp för ett berg. Visst, jag gick fortfarande till jobbet och gjorde allt, men det tog enormt mycket på mig vilket gjorde att jag bestämde mig att flytta tillbaka hem ett tag för att ladda om krafterna och hitta tillbaka energin. Att du vågar dela med dig om dina upplevelser av utmattning och ångest är otroligt modigt och det får mig att känna mig mindre ensam i en situation som man annars känner sig så dum, liten och svag i. Jag har ofta skuldkänslor för att jag började må såhär, och det gör mig ledsen att se att du också känner skuld för att du inte orkar lika mycket just nu eller får skit när du skriver om hur du mår. Just därför ville jag dela med mig också, för att påminna dig om att du inte är ensam, och att det enda som spelar roll just nu är att du ska må bra och känna lust och inspiration igen! Oavsett vad det är, eller vad du behöver göra eller inte göra. Ingen har rätt att döma dig! Och oss som gillar dig kan du aldrig göra besviken. Den enda personen du inte ska svika just nu är dig själv. Ursäkta den långa texten, men jag hoppas det kunde vara något av ett stöd. <3 Kram

 • Carro skriver:

  För mig låter det här jätteallvarligt redan nu, tappar synen i flera timmar? Har du inte kollat upp det här men nån doktor, kan ju va tumörer och allt möjligt, boka tid!

 • EM skriver:

  Låter allvarligt, du borde äta mer protein, dricka mer vatten. Du börjar se väldigt smal ut igen. :-/
  Krya på dig!

 • Carolina skriver:

  Var rädd om dig fina du. Det är fet viktigaste av allt. Att du mår bra och inte kör slut på dig.

 • Annica skriver:

  Lilla gumman ta hand om dig. Du verkar vata en så fin människa. Kram ❤️

 • Annamaria skriver:

  Hej Bianca,
  Det du beskriver hur du mår måste du ta på allvar. Du behöver vila och ta hand om dig själv. Kontakta stressmottagningen i Stockholm tror den finns på St Göran, men de är bland de bästa i landet ❤️.
  Ta signalerna på allvar. Varma kramar från mig ❤️

 • Åsa skriver:

  Det där är tydliga tecken på utmattning, hoppas du har möjlighet att säga nej till ännu fler förfrågningar ett tag framöver (för jag fattar ju att det är här din inkomst kommer från). Du behöver vila från prestationskrav (både från dina egna och andras), andras förväntningar på dig och inte känna press att uppdatera sociala medier och leva upp till en förväntad bild av dig.
  Lyssna på kroppens signaler, har själv drabbats av utmattningsdepressioner tidigare i livet och jag ignorerade alla tidiga tecken – sedan rasade jag ihop på akuten. Det tog flera år att komma igen, unnar ingen att hamna i den sitsen.

  Tänk på din egen hälsa och sätt dig själv först, du är viktigast i ditt liv! Ta hand om dig ❤️ Och skit i alla troll ??

 • Jemima skriver:

  Bry dig inte om vad andra säger, din egna hälsa kommer före allt annat<3 Ta hand om dig! Kram

 • Elin skriver:

  Du verkar vara en underbara tjej, kompis, syster, dotter och medmänniska! Jag ligger lite efter i att kolla på Wahlgrens värld och det avsnittet jag såg igår var när du försökte få din mamma att ha en glory hole monday 😀
  Nu är det ju faktiskt DIN tur att tänka på dig själv och andas. Gör det du vill, kan och hinner men tänkt på dig själv främst!

 • Catarina skriver:

  Tycker du ska läsa eller lyssna på ”ibland mår jag inte så bra”. Bra bok som beskriver utbrändhet och psykisk ohälsa. En ung Youtuber som skrivit den.

  https://www.bokus.com/bok/9789137149011/ibland-mar-jag-inte-sa-bra/

 • Elin skriver:

  Vet hur det är och vill bara tipsa om att gå till en coach eller psykolog och prata om hur du mår och få verktyg. Det är guld värt. Stäng också av jobbet helt några dagar eller en period. Vi och dina kanaler finns kvar. Av erfarenhet vet jag att det är det som fungerar för att få energi tillbaka. Att bara vara, ta promenader i dagsljus, stänga av bruset och vila. Kan låta tråkigt och omöjligt men du kommer få energi och känna igen dig själv snabbare än man tror. Du kanske får hjälp och har en plan, men ville skriva av omtanke ändå. Du är grym! Kramar

 • Mikaela skriver:

  Hej Bianca! Jag gick igenom liknande och gick in i väggen när jag var 16 och vet precis vad du går igenom. Glöm inte ta hand om dig själv, och försöka balansera arbete med lugn/fritid. Även om du har mycket att göra så kan några minuter varje dag där du bara fokuserar på dig, typ via meditation, yoga, något kreativt som målning eller träning hjälpa. Vet att det kan låta klyshigt, men det kan påriktigt hjälpa. Hoppas du mår bättre snart! 🙂 <3

 • Marc skriver:

  Oroande, Bianca!Agera på studs innan du hamnar i konstant sängläge.
  Läs Anders Hansens bok Hjärnstark(finns som ljudbok)
  Viktigt att börja omgående med att bygga upp din mentala styrka.
  Skaffa träningsskor med dubbar.Ut i naturen och hämta styrka.Enkla Tabata övningar som balanserar din hjärna…
  Motstånd? Ja, men börja med ”små steg”.
  Det går fort att få resultat.
  Viktigt att du agerar NU.
  Lycka till

 • Frida skriver:

  Från en som har gått in i väggen och haft en lååång väg tillbaka, bromsa nu Bianca innan de är försent! De du beskriver är alla reaktioner på långvarig stress.. de är inte värt att gå in i väggen pågrund av vilket jobb som helst, tro mig! De tar år att återhämta kroppen till normalläge igen. Jag önska jag lyssnade på min kropp innan jag föll dit och jag kände precis som du, så snälla ta hand om dig och ignorera inte kroppens varningssignaler som jag gjorde

 • Emelie skriver:

  Hej!
  Vet inte om du fått svar gällande synnedsättningen men det låter som ögonmigrän tycker jag.
  Ta hand om dig, hoppas att du känner dig starkare snart igen 🙂
  Kram

 • Olivia skriver:

  FY FAN, vad jag blir irriterad på människor som tror att de kan bestämma om du är utmattad eller ej. Menar du på riktigt att folk skriver så!? Om någon av er som bläddrar igenom dessa kommentarer och tänkt skriva något liknande igen så hoppas jag fasen att ni tänker en gång extra. Ursäkta mitt språk, men vad fan är ni för människor!? Skäms ni inte!? Det finns inte någon jäkla lag på vad som får räknas som utmattning eller ej. Panikattacker är inget man leker med. Är ni ärligt så jäkla avundsjuka på det Bianca gör och det faktum att hon är väldigt framgångsrik för sin unga ålder? Sticker det er så pass mycket i ögonen att ni påstår att hon överdriver eller hittar på när hon skriver om så här allvarliga saker? Jag blir verkligen så jäkla arg och upprörd. Vart är mänskligheten på väg? Ärligt, fy fan för er!

  Och kära Bianca, ta inte åt dig när folk skriver så. Du får absolut skriva att du är utmattad, har gått in i väggen eller vad du vill. För det finns INGEN som kan säga till dig vad det innebär, det är endast du som kan känna de känslorna. Men efter att ha läst psykologi i många år kan jag tyvärr hålla med dig om att du har alla symptom på grov utmattning. Så där alla, där har ni det förresten. Återigen är det självklart bara du som själv kan känna hur du mår, men det är jättebra att du tackar nej till samarbeten och liknande. Råder dig också att gå till en terapeut eller liknande om det är något du tror hade kunnat vara bra för dig.

  Ta hand om dig själv, Bianca!

  Och återigen alla näthatare där ute, ni är så jäkla patetiska. Hitta något som gör er till lite gladare och trevligare människor, för allas skull verkligen.

 • Dixi Wonderland skriver:

  Jag skulle rekommendera dig att gå och ta blodprov för att se ifall du har brist på något. Ofta när man stressar så glömmer man av att äta så det är mycket möjligt att du kanske äter för lite eller för lite varierande kost vilket gör att du har brist på viktiga ämnen. Jag tycker du ska ta tag i detta nu då det varit så här för dig under en längre tid. Det kan faktiskt vara så lätt att du bara behöver få i dig lite ämnen som du saknar 🙂

 • Ingrid skriver:

  Jag tänker att du kanske ska kolla Hb alltså blodvärde. har man för lågt så kan man bli så trött och eftersom du äter mycket vegetarisk mat. Hoppas du mår bättre snart!

 • Anneli skriver:

  Hej Bianca, yr illamående, synen etc, stressrelaterat. Kan vara kristallsjukan (har det själv). Kan hjälpa med en åksjuketablett, och givetvis vila och reflektion. Var rädd om dig.

 • Helena skriver:

  Du vet… man har bara en kropp och ett liv. Det gäller att ta hand om sig! Om jag vore du så skulle jag gå till doktorn och ta ett blodprov som så många här inne nämnt. Du kan ju ha brist av någonting som lätt kan åtgärdas med tillskott och liknande.
  Inga pengar i världen är värt att förlora sin hälsa för!

 • Fia skriver:

  Fina, underbara Bianca! Du är en stor förebild för mig och både jag och min kille älskar ”Wahlgrens Värld”!

  Ingen har rätt att gegga runt i hur du mår och känner. Det vet bara DU och det är bara DU som vet hur du känner och vad DU behöver. Ingen annan. Blir så ledsen att se kommentarer här, att man ens tycker sig ha rätt att diagnosticera och/eller vifta bort dina känslor och upplevelser?!

  Jag jobbar själv väldigt mycket just nu. En ögonöppnare gällande vikten av balans och återhämtning fick jag när jag tittade på ”We can’t do it” som berör utmattning (Michaela Forni är med i första avsnittet). Säger INTE att du lider av utmattning men för mig (som stressar mkt och har hundra bollar i luften) var det en viktig ögonöppnare. Så viktigt att ta hand om sig (fast när fan ska man hinna det ihop med allt annat?!) så att det inte går för långt. Kan starkt rekommendera att du tar dig tiden att titta på det.

  Hoppas inte detta läses som ”pekpinne”, bara ett tips från ett fan 🙂

  Stor kram! ?

 • Marie skriver:

  Hej Bianca.
  Funderar på om det kan vara nåt knas med sköldkörteln? Då kan man (b.l.a) bli sjuuuuukt trött nämligen. Hade själv problem för några år sen men fick hjälp av läkare tack o lov. Jag var t.o.m sjukskriven över 2 mån för jag mådde så dåligt.
  Prata med Jessica W, om jag minns rätt har hon skrivit om detta på hennes blogg för nåt år sen.

  Kram o lycka till ❤

 • Ann skriver:

  Ta hand om dig Bianca jag känner igen det där. Mitt råd som hjälper är att promenera minst 30 min dag, gör andningsövningar och börja på yinyoga så hjälper du dina binjurar att få balans igen. Kram

  • Sofia skriver:

   Det finns personer som kan hjälpa Bianca. Läkare! Förstår inte varför hon inte söker vård? Alla spekulationer hit och dit hjälper föga eftersom de är just…spekulationer.

 • Angelica skriver:

  Jag vet att det är väldigt mycket lättare sagt än gjort men SKIT I VAD ANDRA SÄGER OCH TYCKER!! Folk som klagar och gnäller över att du är utmattad, bortskämd, dum i huvudet, anorektisk eller whatever, DOM ÄR IDIOTER! Dom är så jävla avundsjuka på ditt liv och din stadiga ekonomi och bara den delen att en så ung tjej är så grym och framgångsrik medan 45+ kärringar lever ett tråkigt jävla Svensson-liv med samma tråkiga rutiner dag ut och dag in. Lyssna inte på dom. Försök fokusera på oss riktiga fans som faktiskt uppskattar det du gör och bryr oss om ifall du går in i väggen, är nära att gå in i väggen, eller att livet bara leker. DU och DIN HÄLSA är det viktigaste. Majoriteten av oss bryr oss om dig på riktigt och ”säger åt dig” att chilla för att vi bryr oss om dig. Dom andra som säger åt dig att sluta gnälla är folk som helt enkelt inte fattar innebörden av utmattning och det du faktiskt går igenom.
  SKITBRA att du har börjat säga nej till saker! För mig som ser upp till dig är det roligare att läsa om dom sakerna du verkligen brinner för och som du tror att jag kommer tycka är roligt, snarare än att du ska tacka jag till allt. Jag mår bra om du mår bra och du levererar bäst när DU verkligen tycker om det du levererar. Oavsett om det är en mindre plåtning eller Talang.
  Mycket irritation från min sida nu, som absolut inte är riktad mot dig utan alla dessa jävla idioter som inte fattar. Fokusera på oss som bryr oss på riktigt och kom ihåg att idioterna som kommenterar skit bara är dumma i huvudet och energitjuvar. Jag älskar att läsa dina uppdateringar och vill bara att du ska må bra. Hoppas du hittar ett sätt att återhämta dig från det här så du får må bättre för det är det enda som spelar roll.
  Jag älskar dig, Bianca. Du är en stor förebild för mig och jag vill bara att du ska må bra. För din egen skull, inte för att jag ska få uppdateringar. Helt ärligt skiter jag i om du lägger ner allt så länge DU MÅR BRA!
  Kram på dig, tjejen! Ta hand om dig <3

  • Hanna skriver:

   Vilken fruktansvärt nedvärderande kommentar! Jag födde nyligen mitt tredje barn och förlöstes av en 45-årig ”kärring” som jobbat dag ut och dag in i över 15 år, för en skitlön inte värd namnet. Det är enbart tack vare henne mitt barn lever idag då det tillstötte komplikationer. Hon stannade på övertid, tog sig massa tid med oss när vi var förtvivlade och rädda samt inte minst, räddade vårt barn tack vare sin erfarenhet och snabba insats. Det är skamligt att det ska löna sig mer att visa upp sitt privatliv offentligt än att rädda liv och slava för urusla villkor. Jag vet ju vilka som är mina hjältar iaf, och vilka jag vill att mina barn ser upp till.

   • Jävla klagande skriver:

    Men du är väl minst lika nervärderande i din kommentar? Bianca kanske är någons hjälte där ute tack vare att hon delar med sig av sitt privatliv? Att reklam är dyrt vet väl vem som helst? Reklamen som visas i tv-rutan har företagen betalat MILJONER för. Man utbildar sig förmodligen inte till undersköterska, sjuksköterska, barnmorska osv för att man vill ha ett jobb där man får bra betalt utan man gör det för att man vill jobba med människor och hjälpa till. Man vet från början hur lönen ser ut och under utbildningen går man även praktik så man vet hur kämpigt det är. Det är inte Biancas fel att hon tjänar bra med pengar. Hon jobbar i en bransch där man kan ta mycket betalt och jag tror inte att någon hade tackat nej till mer pengar?

 • Maria skriver:

  Jag mådde som du skriver. Exakt. Jag gick in i väggen 24 år gammal. Var helt tom och tappade hela mig själv. Allt klarnade för mig när min sambo sa att han ville vara tillsammans med den riktiga jag. Jah förstod ingenting och hela mitt liv vändes upp och ner när jag insåg att jag mådde så dåligt att min personlighet till och med hade försvunnit. Ta alla dina symptom på allvar och ta hand om dig själv. Skit i alla idioter som tror sig veta mer om dig/ditt välmående och ditt liv än du själv. Du är fantastisk och tänk att din hälsa är viktigare än allt annat 🙂

 • Filippa skriver:

  Hej! Ville bara säga att du kanske borde kolla upp någon psykolog, för det du beskriver (nedstämdhet, trött osv) liknar väldigt mycket symptom man kan få när man har en depression.
  Ta hand om dig!
  Kram

 • Katrin skriver:

  Hej Bianca känner igen alla dina symtom även den med synen. Även de o tappa massa hår. Ja har äntligen fått hjälp o de va fel på min ämnesomsättning. De kollas med enkelt blodprov. Man blir så trött så de känns som man ska somna hela tiden. ?

 • Madeleine skriver:

  Hej!
  Till alla som skriver att hon måste ta prover och att det kan vara det ena och det andra…sluta.
  Det är pga stress som hon får dessa symtom, allt detta är stressrelaterat.
  Ta hand om dig Bianca! Gör bara det du känner att du orkar och verkligen vill göra. Gör du något som du känner att du inte vill då leder det till stress. Kläm inte in saker fast du egentligen inte har tid/ork. Ibland måste man andas emellanåt för att kunna se vad som verkligen är värt något.
  hitta något som får dig att varva ner.

  Kram! / Madde

  • Carro skriver:

   Sämsta rådet ever, man ska alltid kolla upp med läkare först, hur kan du säga nåt annat?! Ojdå, det var visst en tumör och inte stress…nä, boka tid nu!

 • Mikkan skriver:

  Alla har vi vår gräns för vad vår kropp klarar av. Din kropp säger nu ifrån på olika sätt, man kan namnge det på olika sätt spelar liksom ingen som helst roll. Man kan tro att man känner sin egen kropp och vet sina gränser men var försiktig med det, man vet inte förrens man vet. Har själv haft liknande erfarenheter och det är lurigt när man tror man vet hur mycket man klarar av. En tidigare gräns på stress är inte den nuvarande. Du är ung och vill mycket på samma gång, men du har så många år i arbetslivet framför dig och du skall inte förstöra dig innan du knappt börjat. Ta detta på största allvar för detta sätter spår. Ta professionell hjälp är mitt råd. Ursäkta inte dig själv och din kropp för någon utan acceptera dig själv och vad din kropp säger, annars blir det ett stressmoment i sig. Ta hand om dig! ?

 • Josefin skriver:

  Bianca, det du beskriver är inte symptom på att man är påväg att bli utbränd, det är symptom på att du nog är det. Din kropp skickar tydliga signaler till dig att inte bara bromsa, utan att du behöver återhämta dig. Stress är något vi tål men i korta perioder, likt lejonet som under korta stunder får stresspåslag då det ska jaga sitt byte, eller då vi måste springa till bussen. Men våra kroppar/hjärnor är inte gjorda för den typen av långvarig stress som många upplever i dagens samhälle. Jag skulle nog gissa att det du jobbar med ofta är ännu mer påfrestande vad gäller stress/återhämtning än andra 9-17 jobb, just för att du aldrig går hem från jobbet och du har väldigt höga förväntningar att leva upp till samt många som drar i dig. Mitt råd är att du rannsakar dig själv, vad som är viktigt för dig, och bäst vore nog att sjukskriva dig ett tag och sedan när du börjar igen dra ner rejält på dina åtaganden. Att driva den här bloggen där du så ofta behöver försvara dig mot elaka kommentarer till exempel. Är den värd pengarna det ger dig? Stressen av att vara en influencer känns ibland orimlig. Allt ni behöver ta, hela tiden leverera, hålla bloggläsare nöjda. Samtidigt som jag förstår att det är givande också såklart. Men fundera över vad du kan skära ner på för så här ska du inte behöva må. Hälsan först, annars spelar ju pengarna eller framgången ingen roll. Utan återhämtning funkar vi inte helt enkelt. Ta dina symptom på allvar! Kram på dig!
  /Josefin, psykolog

 • Bella skriver:

  Du behöver nog en paus. Har själv gått in i väggen och lider av panikångest och detta är seriösa tecken på dessa. Att trappa ner på jobb är det första! Jobba inte ihjäl dig fina Bianca <3

 • Sarah skriver:

  Jag vet hur det känns med panikångest attacker.. var rädd om dig! Jag brukar gå promenader när det händer mig, kan kanske hjälpa dig. Jag tycker du är modig som kan prata om det! Hoppas det blir bättre snart❤️ Kramar!

 • Caroline Bertills skriver:

  Hej – du behöver gå till läkare och gå igenom
  Dina bekymmer,möjligen ta prover och hursomhelst först innan du tror det är av mer psykisk natur,genomgå en medicinsk undersökning.Lite märkligt med att du tappar synen i flera timmar…
  Häls CB/själv läkare

 • Charlotta skriver:

  Hej! Ring vårdcentralen direkt. Det här med att du tappar synen låter inte alls bra och behöver kollas upp. Kram!

 • Amanda skriver:

  Maten ser gudomligt gott ut!

  I min blogg får du läsa om psykisk ohälsa , inspiration , tips och mycket mer!

 • Matilda skriver:

  Jag hoppas att du snart hittar någon som kan hjälpa dig med ditt jobb, så du kan andas och må bättre. Såg att du sökte en person som skulle bli anställd och hade själv gärna sökt om jag bodde på samma stad ?☺️ krya på dig

 • Sabina skriver:

  Hej Bianca,
  Ta hand om dig och lyssna på din kropp. Jag är 45 år (!) hahaaa tillhör väl inte din målgrupp… Vill bara säga att jag tycker du är en sjuuukt duktig entreprenör! Heja dig!! Kram

 • Emelie skriver:

  Vilka poddar lyssnar du på? Alltid kul med nya tips!
  Var rädd om dig ❤️

 • Carrie skriver:

  Hoppas att du mår bättre snart! Tråkigt att du fått negativitet när du säger att du inte mår bra. Det är ju självklart att precis alla kan känna av utmattningssyndrom och det borde inte ifrågasättas av andra. Är övertygad om att det är otroligt många fler läsare/följare som förstår hur du känner och önskar dig väl, än den negativitet som kan synas mycket i kommentarer!?

 • Rebecca skriver:

  Hej, gå in och läs om hypotyreos!!
  Gå till läkaren och be om prover på tsh,t3 och t4!

 • Eric skriver:

  Skriver du och kommenterar att du är utarbetad och trött så får du räkna med feedback om det.

  Och du har arbete som du kan välja eller välja bort. De allra flesta måste gå till jobbet och jobba 5 dagar eller mer i veckan över 100% arbetstid. De kan inte väja bort jobb. Så det är inte spc synd om dig Bianca.

  • Bianca skriver:

   Sen när kan jag välja om jag vill jobba eller inte??
   Jag har ett helt kamerateam där det är schema från 09.00 – 19.00 4 dagar i veckan och utöver det har jag plåtningar, möten, planering, ca 8h om dagen med dataarbete, inspelningar, intervjuer etc……………

   • Helena skriver:

    Men jobba med nåt annat då än att fläka ut dig då. Nej just det, du har ju ingen som helst utbildning, inte ens ett avklarat gymnasium.

    • Mia skriver:

     Men varför är ni ens här på denna blogg sida?? Ni verkar ju uppenbarligen bara irritera er på Bianca. Så jävla onödigt och börja hoppa på om utbildning hit eller dit.
     Är ni så jäkla avundsjuka? Eller vad är problemet? Jag förstår inte.

     Har man inget snällt att säga så kan man faktiskt bara hålla käft.

    • Bianca skriver:

     Haha vet du vad Helena! Alla får jobba med exakt vad de vill! Och jag jobbar inte med detta för att jag inte fick ett annat jobb. Det här har alltid varit min dröm att jobba i denna bransch bakom eller framför. Gå och var bitter någon annanstans tack 🙂

    • Bete dig för fan skriver:

     Vilken vidrig människa skriver ens något sådant här till en annan levande individ?!? Man ramlar ju ur sängen……du borde verkligen skämmas över dig & din absoluta patetiska stinkande energi!

     • Bete dig för fan skriver:

      Naturligtvis är detta riktigt till den så kallade Helena, utgår dock från du heter något annat för du borde väl iaf inte dra ned ditt namn i din skit också!

    • Marit skriver:

     Vilken onödig kommentar, vad har det med Biancas mående att göra. Hon älskar sitt jobb men det har helt enkelt blivit för mycket för henne, ska hon då i stället sätta sig i skolbänken och sedan byta jobb. Tror inte det är lösningen för henne eller för andra med liknande ”problem”. Min bror har aldrig gått gymnasiet men han har ett jobb han trivs med, ska han ha dåligt samvete för det då eller? Jag kan inte förstå varför man väljer att läsa bloggar osv där man bara känner negativitet och irritation på den som skriver. Jag följer enbart personer som inspirerar mig och ger mig energi.

   • Maria skriver:

    Hej! Brukar inte kommentera men känner att du inte förtjänar de negativa kommentarer du får. Du är rolig! Och verkar genuint bry dig mycket om andra människor. Att bli filmad och lämna ut er som ni gör och bli bedömd av hela svenska folket det ÄR starkt! Jag hade inte orkat en vecka! Strunta i elaka kommentarer. Var rädd om dig!

 • P skriver:

  Tycker det är sjukt omoget att du inte förstår att du behöver ta en paus. Inte bara säga nej till 15 saker av 100. Du förstår verkligen inte vad som händer när din kropp stänger ner. Tycker du ska lyssna på vad folk försöker säga till dig. Det är inte som en förkylning som går över på en vecka. Du är som ett litet barn
  Fortsätter du, så kommer du snart inte ur sängen.

  • E skriver:

   Jag tycker det är sjukt omoget att hon inte fattar vilket glassigt ”jobb” hon har….

   • Bianca skriver:

    Och jag tycker det är sjukt omoget att du ens kommenterar ön sådan kommentar när du uppenbarligen inte vet hur jag jobbar. Jag har ett glassigt jobb, jag älskar mitt jobb! Det är super kul, inspirerande och jag får möta massvis av roliga människor. Men ni ser också bara det glammiga….. att man alltid ska behöva beskriva detta om och om igen

    • Ida skriver:

     Idioter som lägger sig i andras liv! Håll er bara borta. Tror Bianca är så gammal att hon vet varför hon är utmattad osv.
     Bianca du är en sån fin människa med sån fin utstrålning och sprider extrem mysig och bra energi. Glöm inte bort vilket extremt bra jobb du gör!! Och skit i alla haters för dom är endast avundsjuka på din framgångs rika roll och din underbara personlighet och att du lyckats vilket dom som hatar inte gjort! En stor kram t dig ❤️❤️❤️

 • Lovisa skriver:

  Hej fina Bianca!

  Hoppas du kan få ordentlig hjälp! Gå till läkare och be dem ta prover och kanske skicka vidare till psykolog eller vidare utredning! <3 Jag själv gick till psykologer men hittade aldrig riktigt helt rätt för mig, men skulle rekommendera dig att prova gå till psykolog<3 Den här (https://www.adlibris.com/se/bok/ingen-panik-fri-fran-panik–och-angestattacker-i-10-steg-med-kognitiv-beteendeterapi-9789127131347) boken är fantastisk enligt mig och har hjälpt mig mycket med ångest, panikattacker och social fobi som började komma efter lång tids stress! Kanske den kan hjälpa för utmattning också då jag känner igen mig i princip allt du skrev. Ta hand om kroppen och välmåendet, det kan ta väldigt lång tid att ta sig tillbaka när man kört slut på sig själv. Så ta tag i detta nu innan det går för långt! <3

  Kramar!

  • Lovisa skriver:

   Kan även tillägga att jag också tappade synen då och då när jag stressade väldigt mycket! Men blev bättre när jag var tvungen att ta det mer lugnt, hoppas du kan få vila oftare och komma till ro..!

 • Matilda skriver:

  Har lidit av hjärtklappningar under flera gånger av mitt liv, dels när jag jobbade på espresso house och det var sjuuukt stressigt och sen på grund av P piller. Det betyder oftast att man stressar alldeles för mycket. Du borde resa någonstans själv och bara koppla av det var det jag gjorde för att försöka få stopp på det

 • Helene skriver:

  Vad gör du när du får panikattacker?
  Äter du nån medicin mot ångesten?

  Kram/ Helene.

 • Viola skriver:

  Hej Bianca !
  Du är otroligt duktig driven tjej! Att folk ens har mage att kommentera elakheter på den blogg du styr! Vuxna människor , att du som ung tjej orkar blogga och blotta din vardag till oss ? Jag hade inte orkat vara så driven med all skit som sägs ich spottas ut på vanliga människor !
  ni Är en härlig familj, skratta så gott igår till whalgrens värld med mannen sovandes bredvid mig , som undra va jag sysslade med mitt i natten ?
  Och svenska avundsjukan är så hemsk och elak ! Jag Tycker du är duktig som orkar jobba så mkt med allt ! Många fattar inte hur många bollar i luften du har , självklart gnälls det då om att du kan välja och många har inget att välja … och…. säger jag ! Båda situationerna är ju stressande varför ska det ena utesluta det andra och varför är du som jobbar hårt och tjänar pengar sämre än en som jobbar hårt och tjänar pengar men som heter ngt efternamn som inte är kändis ! Skitsnack du Är så himla go fin driven och ärlig tjej ! Stå på dig . Vi väljer våra yrkesval och vårat liv kan ingen annan än vi påverka. Läs inte alla dumma kommentarer eller läs och skit i dem ! Inget att bry sig om , du har Många som bryr sig om dig! Det är det viktigaste och ta hand om dig , svara på trevliga inlägg , och skit i otrevliga , och uppsök doktorn , så du får råd och rön ! Dra i hand bromsen ! Njut av ditt sällskap med din far ! ha en trevlig fredag kväll kram ?

 • Anonym skriver:

  Man blir ledsen när man ser att du måste försvara dig hela tiden, det är bara avundsjuka människor som försöker trycka ner dig Bianka. Låt dom inte lyckas .Det finns bloggare som jobbar heltid med sin blogg ,och inget annat har ,som blir helt knäckt av det
  Och du har Bloggen, Wahlgrens värld,Talang, din smyckes kollektion och jag vet inte om du startar upp podden ännu…men inte svårt att förstå att du är trött. Var rädd om dig.Och lägg inte ner energi till att svara eller förklara dig till elaka människor. Lägg den tiden till dig själv istället. Kram

 • Mikaela skriver:

  Hej fina B!

  Jag tycker att du ska en liten välförtjänt paus.

  Jag tycker du är grym och vill se dig och höra dig blogga göra tv osv, som människa inte som slav under alla måsten.

  Du är bäst och tack för att du är människa ❤

 • Linnéa skriver:

  Du känner din kropp bäst å bestämmer själv vad du ska göra åt dina symptom såklart. Jag hade samma symptom som du beskriver ovan Bianca. Älskade mitt jobb å mitt liv som mamma å psykolog.

  Jag trodde jag var mil från väggen men det var snarare meter å jag var helt omedvetem om det, trots mitt yrke. Jag klarade att fortsätta som jag gjorde en månad. Sedan rasade mina kortisolnivåer, jag kunde inte längre gå, föll ihop på golvet och fick symptom som man kan få vid demens. Hypersensitiv för ljud/ljus intryck precis som man kan få efter annan typ av hjärnskada än stressorskad. För så allvarligt är det.

  Om inte yrseln ger sig när du nu har börjat säga nej och gränsa och fortsätter jobba med det du vill nu rekommenderar jag dig att göra något drastiskt som att ta helt å hållet ledigt. Om du kan hitta balans å symptomen verkar minska är det bara att fortsätta med allt du tycker är roligt såklart.. Jag förstod inte och drabbades tyvärr av ums. I efterhand hade jag hellre tagit en vecka ledigt än att hamna i fullskaligt utmattningsyndrom.

  Ni som pratar om att utmattning inte finns här otillräcklig kunskap tyvärr. Det ger tom mätbara hjärnskador i form av minskad aktivitet i frontalloberna, nervcellsändarna i hippocampus, vår minnesunlagrings struktur i hjärnan drar sig tillbaka. Kortisolnivåerna blir förändrade och för mig blev det så illa att jag inte kunde gå till bilen ens utan stöd. Sängliggande 4 v.

  Att ni påstår att ums patienter är lata patienter som vill leva på bidrag är helt åt skogen fel. Personlighetprofilen är snarare tvärtom, högpresterande personer med ett starkt driv. Perfektionister ibland och personer som ska räcka till för andra. Just de personer som tycker det är allra värst att inte kunna prestera över huvudtaget, det är de som hamnar där jag liksom många andra är nu, i en fysologisk kollaps p.g.a långvarig stress. Nu tänker ni kanske, men stressa inte då. Trots mitt yrke hade jag ingen aning, trodde yrseln berodde på astma.. Det är lättare sagt än gjort, Kan vara beteendemönster som är inblandad under hela ens uppväxt och som sakta blir värre å värre, om någon frågar mig om jag var stressad innan jag gick in i väggen hade jag sagt: njaa, lite kanske..

  Det är aldrig någon enskild patients fel att man blir sjuk. Å många av oss kommer tillbaka för att ge mer av vår energi å driv tillbaka till samhället. När våra hjärnor har läkt….

  Ta hand om dig å gör vad som är rätt gör dig men om du har symptomen ovan varje dag, försök att söka vård och hjälp för att förhindra att du också drabbad av ums eller någon annan diagnos som kan ge liknande problematik såsom sköldkörtel etc.. Jag är under 30 år å ung ålder är tyvärr inget skydd.

  Ta hand om dig å hoppas du slipper få mer symptom. Önskar dig all lycka i karriär och med vila

 • Anna Voltaire skriver:

  Inga tecken på överdriven stress!

 • Janet skriver:

  Bianca.. Du behöver inte förklara något för någon. Att människor ens tror att de har något att säga om dig och vad du har rätt till. Gör exakt det du behöver göra för att må bättre, du behöver inte förhålla dig till någon! Ta hand om dig!

 • Pernilla skriver:

  Finast Bianca!!! Ta hand om dig! Bli liten igen och låt mamsen ta hand om dig! <3 När jag mår dåligt är den bästa medicinen att åka hem till mamma och bli lite ompysslad 🙂 Kram bästas!!!

 • Lena skriver:

  Har du provat att lägga några skivor hushållspapper på en tallrik och sedan fyll fatet med bacon och lägg ett par bitar hushållspapper iöver alllt och in i micron några minuter? Det blir gott och knaprigt.

 • SUSANNE SÖDERLUND skriver:

  Hey Bianca! För det första: Du är fett skön & jag diggar dig så sjukt mycket!! För det andra: ta det jävligt chill nu! Jag är själv där just nu för andra gången i år & jag vill verkligen bara dela med mig, pga av min adhd har jag sjukt lätt att komma tillbaka upp i energi efter jag varit utbränd, men just de du säger om och bara kunna sova sig igenom en hel dag om du kunnat är kroppens sätt ”att gå i ide” för den försöker släcka ner allt som den inte har energi till & är den sätt att skydda sig från att inte typ gå sönder eller något så min doktor.. alltså jag vill inte skrämmas & de går verkligen inte sova sig ur en utbrändhet men låter verkligen som Wahlgrens värld vore mer än nog för dig <3 Hur som vet du det bäst själv, men har man inte blivit totalt utbränd kan de va skönt och göra från någon kanske, de mesta säger ju att de för dem tagit flera år tillbaka samt att man blir så jäkla stress känslig, emot ljud, ljus, röster & allt så slipper du hamna inse träsket som typ inte går.få tillbaka skulle jag ta fett avstånd från allt om jag vore du <3 Även de här med panik attacker är ju en stress reaktion på att du är nära också:/ Kör lugnt & grymt du lyssnar på dina signaler i tid!!?❤

 • Marit skriver:

  När jag läser det du skriver så känner jag igen mig på varenda punkt. För tre år sedan sa min kropp en dag stop, efter månader av varningssignaler (dem punkter du beskriver) som jag själv inte såg. Du har ju själv insett att det har varit en stressig tid för dig och att du ser vad som hänt med din kropp. Och det är jätte bra, men det viktigaste är att dra i den där berömda handbromsen, som jag själv inte gjorde i tid. Var rädd om dig Bianca och ta lärdom av det här. Även om det är en jobbig period så får man så mycket kunskaper/erfarenhet som man kan ta med sig i livet för att undvika att det händer igen. Om du vill fråga något så får du gärna höra av dig. PS jag tok älskar Wahlgrens värld, som jag skattade i senaste avsnittet 🙂

 • Victoria skriver:

  Hej Bianca! Jag har själv varit på väg mot ett utmattningssyndrom och har precis tagit en paus i min utbildning. Att våga ta ett uppehåll var typ det läskigaste jag gjort. Det krävs så mycket mod att faktiskt fokusera helt på sig själv, speciellt när man är van att inte göra det. Jag ville inte ta ett uppehåll, jag ÄLSKAR det jag håller på med, men till slut insåg jag att om jag inte gör detta nu så kommer det vara försent. Då kommer jag aldrig kunna arbeta med detta i framtiden. Det suger att behöva ta en paus från någonting som man VILL göra, det är ju lättare att skita i saker som man ändå inte bryr sig om. Det jag vill säga är väl att jag läser det du skriver och känner igen mig så mycket och känner så mycket empati för dig. Våga sätta dig själv främst och pausa, innan det är försent. Först och främst är du inte bloggerskan/TV-profilen Bianca, du är först och främst människan Bianca! Och det är viktigast, allting annat kommer sekundärt! Ifall man väl kraschar in i den där berömda väggen tar det låång tid att komma tillbaka och det kommer aldrig, aldrig vara värt det.

 • Emma skriver:

  Ta hand om dig! Vad som hjälpt mig när jag mått dåligt och haft ångest och attacker är att promenera, tränar löpning och simning. Träning hjälper mot ångest och attacker. Läs hjärnstark med Anders Hansen. Jag går även i KBT och får hjälp och strategier att hantera allt och få prata ut om vad jag varit med om. Mår mycket bättre än vad jag gjorde för 6 månader sedan. Byta jobb gjorde också väldigt mycket..

 • Sara skriver:

  Hej Bianca!
  Jag tycker att du ska ta några blovprov och se om du har brist på något som t.ex. järn eller B12.
  Sköt om dig*

 • Rebecca skriver:

  Ta hand om dig! Om någon här känner för att läsa lite om hur det är att leva med annan psykisk stress/ohälsa så får ni gärna besöka min lilla blogg där jag skriver lite om sånt! Kram

 • Lea skriver:

  Låter inte bra med ögonen o yrsel. Har själv ms och vet hur jobbigt det är med tröttheten som suger all energi. Hjärnan vill men kroppen säger ifrån. Om detta med ögonen fortsätter låt en neurolog kolla så du inte har synnervsinflamation . Vilket kan ge dubbelseende och yrsel o illamående . Krya på dig.

 • lea skriver:

  https://www.1177.se/Sormland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Multipel-skleros–MS/

  Tror inte att du har ms, men kan vara värt att undersökas och utesluta. Tänker på tomhets känslor du beskriver. Samt extrem trötthet att man bara vill sova. När man vaknar är man lika trött som innan man sov. En sjukt obehaglig känsla att aldrig få känna sig pigg. Känner igen yrsel, illamående. trötthet , synbortfall. Men så har jag även domningar och känselbortfall ,nervsmärta. SÅ kolla upp och gå inte för länge innan du söker vård. Älskar eran tv serie???

 • Ebba skriver:

  Lite läskigt att folk egentligen sitter och bedömer dina symtom här i kommentarsfältet. Gratis sjukundersökning .. men hallå ta hand om dig, du gör rätt i att tacka nej till saker, lyssna på din kropp <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *