JAG ÄR FEMINIST! PUNKT SLUT!

I vårt senaste poddavsnitt så fick vi frågan ”Är ni feminister” som vi svarade på. Självklart svarade både jag och Alice att ”JA, vi är feminister”, men tyvärr (som vanligt) så missförstår de flesta det jag säger och vrider och vänder på det till något negativt.

Följande text är min benämning av vad feminism är, hur jag tolkar den och vad den står för för just mig. För mig handlar feminism om ett jämställt samhälle! Jag respekterar att alla har olika åsikter och tycker olika. Så innan ni läser denna text så vet ni nu det.

Det jag sa i podden som mitt svar var att jag självklart är feminist och kommer alltid att vara. Det är inget ”val” jag har gjort utan det har alltid varit en självklarhet för mig så som så många andra. Jag påpekade dock att jag inte var så påläst i ämnet och var inte alls bekväm att uttala mig, MEN att min uppfattning är att det förekommer väldigt mycket hat hos de mer ”extrema” feministerna och i deras uttalanden.

Självklart vet jag att inte alla feminister är vad media har valt att framstå dem som. Ordet och konceptet feminism är väldigt komplext. Det är ett känsligt ämne och det kommer alltid vara så att alla tycker olika inom det oavsett hur högt man än skriker. Självklart vet att jag begreppet ”feminist” är så enkelt att man vill ha ett jämställt samhälle! Och det är där mina tankar och åsikter ligger.

Jag vill ha ett jämställt samhälle där kvinnor och män behandlas lika! Där kvinnor tjänar lika mycket som män, där respekten för en kvinna är lika med respekten för en man! Där intelligens och kompetens är viktigare än vilket kön du har! Det är så enkelt och tydligt för mig!!

Det jag menade med det jag sa var att med alla dispyter i samhället, alla diskussioner som sker kring olika ämnen så kan det ibland gå för långt. När det kommer hat in i bilden och man ska behöva smutskasta andra för att få sin åsikt (som är så genuin, värdefull och fin i många lägen) hörd, då backar jag lite med att prata om sådant. Hat är inte ok från något håll! Oavsett om du är feminist eller inte!

Jag känner som feminist att mina åsikter och ord är värdefulla, jag vet att jag har rätt!!! Vi måste känna oss så pass trygga med det att vi inte behöver lägga fram det med hat. Jag ska inte låta våra unga kvinnor få växa upp i ett samhälle där man ska känna att man behöver hata män för att vara ”en bra feminist”. Det är inte det feminism handlar om för mig iallafall.

Det jag menar är att jag står så mycket för vad ordet feminism står för att jag har ett inre lugn i det. Jag behöver inte skrika ut det, jag behöver inte käfta emot idioter som tycker annat, jag behöver inte hata ner de som tycker olika, jag behöver inte hata män och dra alla över en kam (och jag är fullt medveten om att alla inte gör det). Jag behöver och vill bara tro på allas lika värde och självklart vara en del i denna diskussion, men på mitt sätt. Jag tänker inte hata bara för att få min röst hörd!

Jag är en feminist och tycker likadant som alla feminister!! Men när det går över till hat så tycker jag personligen att det har gått för långt. Eller det finns såklart olika sätt att se på det (som med allt). Självklart ska vi få använda vår röst hur vi vill för den grundar sig såklart i något så viktigt. Det är hundratals år av frustration som måste få bli hörd och den frustrationen är såklart viktigare än mäns ego som blir sämre… Det är jag fullt medveten om! Men jag tycker alltid att när hat kommer in i en diskussion så har man förlorat. Och jag ser begreppet ”feminism” få mindre och mindre respekt vilket gör mig både ledsen, frustrerad och arg. Vi ska inte behöva bråka med varandra om hur man är en bra feminist… vi ska alla tycka samma och lyfta varandra i det. Vi ska stötta varandra och hjälpa varandra i det!!

Istället för att sprida hat och kalla kvinnor för ”kvinnohatare” till opålästa kvinnor som mig själv i detta sammanhang, så visa mig istället vägen ni vill att jag ska gå. Hjälp andra kvinnor genom att prata moget och öppet om det. Genom att låta ALLA får vara en del i er dialog, genom att låta alla frågor få vara okej, genom att få ALLA att känna sig okej med att öppna upp en diskussion utan att få ordet kvinnohatare upptryckt i ansiktet. Många kvinnor är opålästa i dagens samhälle om just vad faktiskt ”feminism” betyder för att de inte vågar ställa vissa frågor. De är rädda för att bli dumförklarade, att hamna utanför, att få hat på sig och det är där skon klämmer. Det är där vi inte kommer kunna gå vidare med detta i generationer om vi inte låter alla kvinnor få vara med i diskussionen. Vi måste ha en öppen dialog utan allt hat.

Det folk måste förstå att även fast jag tycker att vissa feminister går lite för långt ibland (och med det menar jag INTE, ABSOLUT INTE att deras åsikter går för långt utan att deras sätt att argumentera går för långt) så kommer detta inte att ändra mina åsikter om kvinnors rättigheter i samhället. Det enda jag påpekar är människans sätt att uttrycka sig om något så viktigt som feminism. Man är inte en bra feminist bara för att man uttrycker sig illa om män. Man är en bra feminism om man står för allas lika värde. Punkt slut! Simple as that!!

Folk tror att offentliga människor ska kunna allt, vet allt, vara bäst på allt och aldrig göra fel eller göra misstag. Så är det inte! Vi är människor som vilka som helst!! Bara för att jag är offentlig så måste det finnas utrymme för mig att lära mig mer om ämnen jag inte är påläst om.

Jag ber om ursäkt ifall någon tog illa upp, ifall någon misstrodde mig eller ifall du spydde hat på mig igår och idag och kallade mig kvinnohatare. Jag ber om ursäkt för att jag sa det på fel sätt (skyller på bakfyllan att jag förklarade mig kort och dåligt) och jag hoppas att ni förstår min syn på det bättre nu.

Jag menar som alltid bara väl <3

301 reaktioner på “JAG ÄR FEMINIST! PUNKT SLUT!”

 • SAga skriver:

  Bra Bianca att du skrev ett inlägg om det här för ifall man bara läser det som står på Aftonbladet kan man tolka dina åsikter på ett annat sätt. Du är en stor förebild för många och ditt ord väger tungt, därför tycker jag att det är så oerhört viktigt att du står för feminismen och girlpower! För när såna som har ditt kändisskap förespråkar feminism den sprids (vilket är behövligt.) Fan vad bra Bianca, kärleeek❤

  • Kelly arhage skriver:

   Glöm aldrig att vara källkritisk!! Syftet med media är att dessa påståenden Når höga tittarsiffror

 • Vega skriver:

  Du sade det inte fel, kort eller dåligt. De som misstolkar dig VILL nog misstolka dig. Jag brukar inte kommentera bloggar, men har följt dig länge och det känns som människor inte vill förstå dig. Enligt mig är du är en grym förebild, rolig och så inspirerande! Kram <3

 • Emma skriver:

  Bra där Bianca! Håller med dig helt i det du säger (skriver). Alla är lika värda oavsett kön! Mer kärlek och respekt åt folket <3 Kramar

 • Elin Jalstrand skriver:

  Kan folk fucking bara sluta va så trångsynta. Om man har något dåligt att säga så kan man bara vara tyst och inte bara följa dig någonstans. Jag håller helt med dig och förstår precis vad du menar. Skit i alla idioter. Dom som har något innanför pannbenet förstår dig❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 • Sanna skriver:

  Jag förstår inte hur folk orkar lägga sin energi på att göra värsta grejen av allt du säger och vrida allt du säger. Bianca att du orkar fortsätta och ens känner att du ska behöva förklara dig hela tiden. Jag är imponerad av dig och tycker det är så sorgligt att du ska behöva ta sådan skit HELA tiden. You do you boo! Du är lätt en av sociala mediers skönaste människa! Puss!

 • Vendela skriver:

  Problemet är väl ännu en gång att tjejer som inte är pålästa fokuserar på kvinnor som säger att de hatar män (det är inte konstigt att hata sina förtryckare och förresten menar man inte ALLA män utan dem i grupp), ni fokuserar istället på hur hemska, överdrivna och elaka vi kan vara när vi säger att vi ”hatar män i grupp” istället för att fokusera på själva problemet- män. Det ska inte alltid behöva kvinnor som än en gång gör något fel, vi som kanske borde hantera situationen på ett annat sätt och det är tråkigt att även du skriver mer om kvinnor som kan uttala sig fel (enligt dig) än mäns äckliga beteende. Rätt nonchalant också att skylla på att vara bakfull. Men fint att du vill lära dig mer!

  • Maria skriver:

   ”Själva problemet-män”. Där visar du ju själv att det inte alls är så att feminism måste innebära att man ”bara vill ha jämställdhet”. Tjejer måste inte hålla med dig i det där, kvinnor har all rätt i världen att tycka att du uttalar dig för svartvitt och generaliserande för att dom ska vilja stå sida vid sida med dig.

 • Maria skriver:

  Bianca, Bianca, Bianca….
  Du är så ung och så naiv och allt är svart eller vitt…. Men vet du vad, du kommer skratta åt dina egna inlägg och åsikter, när du blir äldre.
  Och det är helt ok, när man är så ung som du så tror man att man vet allt här i världen. Ju äldre man blir desto mer inser man att så var inte fallet.
  Hoppas du lär dig ödmjukhet en dag. Och att behandla din mamma med respekt. Jag hade skämt ögonen ur mig om jag betedde mig som du mot min mamma.
  Bli nu inte arg för detta inlägget, du måste faktiskt ta och växa upp och bli vuxen på riktigt. Det är hög tid nu.

  • Mia skriver:

   Hur mår du? Om du inte har något positivt att säga skriv inget alls. Äldre människor som är ”ödmjuk” som du påstår att Bianca inte är skriver inte negativa saker till någon man faktiskt inte känner. Om du är avundsjuk på Bianca borde du inte trycka ner utan istället lyfta det 🙂

  • Emma skriver:

   Men hörredudu, vad fick du ut av att skriva något sånt va? Du som nu är så gammal och klok borde väl ändå vara tillräckligt mogen och ägna dig åt viktigare saker än att kommentera på en stackars tjejs blogg?
   Sprid lite kärlek och glädje omkring dig istället så ska du se att du själv kommer må mycket bättre!
   Ha en fin dag.

  • Hanna skriver:

   Hej Maria, det var en kommentar som verkligen inte hade någonting med inlägget att göra. Att sedan skriva att hon borde skämmas..
   Jag och många med mig skulle nog påstå att det inte är speciellt moget att aktivt gå in på någons blogg, och sedan trycka ner denna människan. Lyft människor istället.
   har man inget snällt att säga ska man vara tyst.
   Tänk att för några år sedan så trodde jag att ”de vuxna” hade förnuft. Man blir ju mörkrädd över allt hat.

  • Mats skriver:

   Maria…
   Börja man ett inlägg med Bianca Bianca Bianca..
   Då tycker jag inte att man verkar vara en sådan ödmjuk person själv, snarare en som försöker trycka ner och mästra.
   Personligen tycker jag de verkar ha en bra relation och vara en härlig familj.

   Go Bianca…

  • Malin skriver:

   Åh, herregud!! Som att Bianca skulle vara ditt ansvar hahaha…

  • Elin skriver:

   Vilken fantastisk tur vi unga har som kan ta lärdom från er medelålders kvinnor som sitter och kritiserar och förminskar yngre tjejer på nätet. Ni har ju själva sannerligen uppnått höjden av intelligens, självbekräftelse och livsförverkligande.

  • Ida skriver:

   Men vad är det för fel på folk? ? Låt Bianca få vara ifred. Det var en riktigt elak och fruktansvärt onödig kommentar skrivet av dig Maria. Bianca är väldigt mogen på en jättemånga olika vis. Vem är du att bestämma hur hon ska bete sig? Har någon bett om din elaka åsikt? NEJ. Mindre hat och mer kärlek!

   Lyssna inte på vad folk säger om dig Bianca, gå din egen väg och fortsätt vara så sprudlande härlig och go som du är <3

  • Johanna skriver:

   Börja först och främst med att ”mind your own business” istället för att sitta här bakom din skärm och klanka ner en framgångsrik och klok kvinna. Låt Bianca försvara sig med all rätt (enligt mig som lyssnat på podden) efter att ha blivit missförstådd. Hoppas du lär dig att ha överseende en dag.

  • Andreas skriver:

   Svider det lite i ögonen att se någon så ung och

  • Isabella skriver:

   Maria, Maria, Maria,
   att döma av sättet du skriver på och din grammatik verkar du inte heller vara så intelligent. Jag slår vad om att du fyller ditt hem med ”vackra” citat som exempelvis Carpe Diem eller liknande, har någon stor blekt tatuering i form av en drake eller ros, och din främsta hobby är att göra narr av tiggare utanför ICA?
   Du tycker Bianca behöver lära sig att bli mer ödmjuk och du säger även att du hade skämts ögonen ur dig om du betedde sig så mot din mamma, men hur ödmjuk och trevlig är du själv?
   Jag slår vad om att Bianca är en mycket trevligare, ödmjukare och framförallt mognare kvinna än vad du är. Om någon borde växa upp här är det du.

   • En annan Maria skriver:

    Isabella jag håller helt med dig i din reaktion mot Maria men tycker inte det var ok att dra in klassförakt och anta att hon skulle vara underklass (kopplat till hennes mästrande och nedlåtande attityd). Cissi Wallin är ju tex en journalist med relativt hög inkomst, boende i Sthlms innerstad och med rätt många vänner inom medievärlden som skrivit ännu mer kränkande om Bianca. Snarare är det vanligare att kvinnor inom arbetarklassen ser nyktert på det här och inte attackerar unga tjejer för att dom inte vill kalla sig feminister (vilket ju Bianca gör) men det här fenomenet att hänga ut på bloggar och hetsa mot folk som inte till 100% är med de mest radikala feministerna kommer någon helt annanstans ifrån än arbetarklassen…

  • Olivia skriver:

   Fy Maria. Vem är du att prata om att ”växa upp”? Du som sitter och kommenterar en 23-årings blogg om hennes åsikter och yttranden? Eller ännu värre, hennes relation till hennes mamma? Vad vet du om den? Det du sett på tv? Vet du vad jag får lust till att skriva till dig nu? VÄX UPP! Komiskt va? Du har ingen som helst rätt att påpeka hur Bianca ska bete sig mot sin mamma och inte, för du vet ingenting om deras relation. Och att hon ska lära sig ödmjukhet? Sorliga människa.

   Om du är samma Maria som kommenterat Biancas blogg förut med liknande kommentarer så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. För då är det uppenbarligen du som behöver växa upp och få lite perspektiv på livet, trots att du låter att vara rätt gammal om jag får säga det själv. Usch vad jag tycker det är patetiskt med människor som du!

   Och till dig Bianca vill jag bara säga att du är fantastisk! Fy fasen för att bli så missförstådd som du jämnt. Förstår faktiskt inte hur du klarar av det. Stå på dig och låt dig inte tryckas ner! Speciellt inte av personer som ovan som uppenbarligen inte vet vad de pratar om. <3

  • Evelina skriver:

   Förlåt, men vem är det som borde skämmas? Vem är det egentligen som sitter och skriver på en liten flickas blogg och försöker läxa upp henne om vad hon gör fel? Att hon är naiv, att hon inte är ödmjuk och att hon borde skämmas över sig och sitt beteende? Känner du Bianca? Har du spenderat tid med henne? Eller vad är det egentligen som får dig att tro att du vet exakt hur hon beter sig mot sin mamma? Hur vet du att hon inte behandlar sin mamma med respekt? Är det kanske lilla Wahlgrens värld? Eller? Vem är det som är naiv egentligen och grundar en hel bild, dömer och kritiserar utifrån en liten tv-show? Det är helt sinnessjukt.

   Du har INGEN som helst aning om hur deras relation fungerar privat eller 99% av den resterande tiden dom spenderar tillsammans. Man har sina dispyter som mor och dotter, det har säkert du också haft, om inte, grattis säger jag bara! Jag vet inte om du helt har missat, somnat eller stängt av varje gång som både Pernilla och Bianca talat om hur mycket dem älskar varandra och hur tacksamma dom är över att dom har varandra. Även när Bianca åker hem och städar åt Pernilla, hjälper till med maten eller gör allt i sin makt för att få sin mamma avslappnad och lycklig? Absolut, du har RÄTT till att uttala dig så fruktansvärt omoget och hemskt mot Bianca men du har faktiskt en SKYLDIGHET att respektera henne, vilket i detta fallet skulle vara att du håller truten. Jag hoppas innerligt att du inte har barn. Vilken förebild är du som mamma att sitta och skriva hat på en flickas blogg? Vilken förebild är du som mamma att vara så fruktansvärt ytlig och tro att du vet hur Bianca behandlar sin mamma utifrån ett litet tv-program? Det klipps och det förvrängs i tv-rutan. Hör du Bianca uttala sig på ett nedvärderande sett mot Pernilla kan du inte endast se just den stunden. Du vet inte om dom diskuterat i flera timmar tidigare, du vet inte vad Pernilla sagt till Bianca, DU HAR INGEN ANING. ”Jag skulle skämts om jag behandlade min mamma så” tog mig rakt i hjärtat. Att man kan vara så tom. Att man kan vara så hemsk. Ush. Du kan bli ursäktad om du är en tioåring som inte riktigt utvecklat vett och etikett ännu men annars, fy.

   • Klara skriver:

    Nja, en ” liten flicka” vet jag inte precis att jag tycker man är vid 23 års ålder ?

    • Evelina skriver:

     Du har förmodligen inte barn som jag har men jag kommer alltid se min dotter som en ”liten flicka”. Förmodligen kommer Biancas pappa och mamma också se hon som en flicka. Man är inte vuxen vid 23 år. Dock undrar jag verkligen vad det spelar för roll? Du menar alltså att det är okej att smutskasta någon för att denna person råkar vara 23 år och inte 13 år? Herregud.

     • Klara skriver:

      Joda, min dotter är 18 år och precis som du säger titulerar jag oxå henne som ” min lilla flicka” till mina nära o kära o vänner. Tyckte bara att det lät lite väl med ” liten flicka” här på hennes blogg där de sitter massor med tonåringar​ o skriver till Bianca. Men visst, behövde inte skriva de inlägget men blev lite full i skratt bara. Peace ?

  • Jenny skriver:

   Maria, Maria, Maria…
   Så nummer 1, hur kändes det där? Dom första 3 orden att läsa, inte så kul eller hur? På något sätt ganska nedryckande och förminskande.
   Bianca säger här klart och tydligt i sitt inlägg att hon INTE vet eller kan allting och du skriver raka motsatsen till det som står i själva inlägget.
   Efter att ha gjort bort dig första gången skriver du sen ”hoppas du lär dig ödmjukhet en dag” och fortsätter din kommentar med att hon även borde lära sig handla med respekt. Enligt psykologiguiden står ordet ödmjukhet bland annat för ”Att vara medveten om, känna och i sitt sätt att vara ge uttryck för att man kan vara oskicklig, ha fel och göra misstag”, vilket Bianca själv medger. Ordet respekt betecknas sedan som ” känsla som visar att man tar hänsyn till någon eller något”. Så hur kan du försöka tala om för någon, som precis försökt ta hänsyn till flera olika människors åsikter och i och med det göra sig förstådd, att hon borde skämmas och lära sig respekt när du klart och tydligt själv inte vet vad det betyder. Att sedan döma en person du ser på tv eller andra sociala medier är väl inte helt rätt, vi alla vet ju att vi inte får se allt genom en ruta.
   Ditt synsätt på att ”växa upp” verkar vara rätt trångsynt

  • Matilda skriver:

   Maria.
   Do you have any problem?

   Vem har lärt dig att det är ”okej” kränka andra människor. Tala om hur andra människor ska va enligt dig. Det är inte ok!!

   Jag kan tala om för dig att det du gjort nu inte är ok. Absolut inte ok!! Varför trycka ner människor?? Varför försöka uppfostra andra?
   Du skrev ”behandla din mamma med respekt. Jag hade skämt ögonen ur mig om jag betedde mig som du mot min mamma.” Vad fan menar du?? Lägg dig inte i andras relationer. Som jag har märkt från Wahlgrens värd, har Bianca och Pernilla en riktigt fin stark relation… trots bråk, tjafs. Men bråken, tjafset och det är ju det som gjort att de fått en så pass stark relation, de kommer närmare varandra. Jag o min syrra bråkar och tjafsar också mycket men det är också hon som jag står allra närmast. Hurdan nära relation har du med din mamma om ni aldrig bråkar, tjafsar? Om du nu vågar skriva skit mot Bianca officiellt utan att skämma ögonen ur dig…varför kan du inte va så här mot din mamma utan att skämma ögonen ur dig. Behandla andra så som du hade kunnat behandla din mamma.

   Snälla jag ber dig, kommentera inte hat mot någon! Alltid finns det någon eller några som demonstrerar och är emot. Du gör någon arg och ledsen som inte ens gjort dig något. Det du håller på med är inte att visa respekt. Du hamnar bara i fällan.
   Vad hade hänt om du inte brydde dig? INGENTING!!
   Vad hade hänt om du kommentera och spred kärlek? Du hade fått kärlek tillbaka.

   Mår du dåligt sök hjälp: BRIS, PSYKOLOG, KURATOR!!

   Tack o hej! Hoppas du förstått meningen med mina och andras ord. Ta med dig dessa nya fina erfarenheter genom livet. Hoppas du förstått vad du gjort och att du ångrar dig. Jag tycker du ska be om ursäkt till Bianca. Tror det skulle kännas bra för både henne och dig!

   Ha det bra!

  • Karin skriver:

   Oavsett älskar Pernilla Bianca högt och av hela sitt hjärta ❤❤❤

  • Louise skriver:

   Om Bianca inte skriver på ett förståndigt sätt, tycker jag att även du ska tänka på hur du uttrycker dig.. Inte kanske helt okej att påstå att andra är för unga eller för naiva. Alla ska få ha sin egna åsikt och just nu tycker jag att du uttrycker dig väldigt oskönt. Bara för att någon tycker annorlunda än du betyder det inte att du ska stå och säga att folk är för unga för något.

  • Nico skriver:

   Hur du är mot din mamma blir rättså jävla betydelselöst om det är såhär du beter dig mot övriga människor.

  • Malin skriver:

   Men alltså… vem ska växa upp här egentligen?
   Helt otroligt att du skriver så där…

  • Åsa Virtanen skriver:

   Snälla du, jag är äldre men jag förstår till skillnad från dej att Fam Wahlgren på tv är just ett tv-program där man faktiskt måste inse att allt man ser inte är verkligheten.
   Varför anser du att Bianca ska mogna å bli tråkig i förtid? Nä jag läser in väldigt mycket avund från din sida, bara då skriver man så elakt som du gör. Skärp dej

  • En annan Maria skriver:

   Shit vilken sjukt ironisk kommentar. Läs upp det där för dig själv! Snacka om att ni som hoppar på Bianca är dom som sprider skit om feminister genom era attityder. Du borde gå en längre kurs i non-violent communication, psykologi och retorik..,

 • Dixi Wonderland skriver:

  Nu har jag följt dig ett bra tag och när du pratar så framstår du ibland som nonchalant. Jag förstod vad du menade men det är sättet du säger sakerna på och hur du formulerar dig som ofta gör dig till en måltavla. Du sa till Alice att hon skulle sluta tänka innan hon talar men ibland kan det vara bra att tänka efter lite hur man ska formulera sig. Jag menar verkligen inte att du ska ändra vem du är men ibland kan det vara svårt för dig, din familj och vänner att veta hur vi som inte känner dig uppfattar dig. Jag tror du är en jätte go tjej precis som din mamma så min mening var mer att kanske ge en förklaring till varför folk reagerar så som dom gör när du säger vissa saker. Hat är dock aldrig okej och det är tråkigt att personer väljer att vara elaka istället för att förklara eller utbilda om dom är mer insatta i ämnet. Hoppas du får en fin kväll 🙂

 • Cassandra skriver:

  Heja dig ?du är bäst som du är !!

 • Jenny skriver:

  Du är så bra Bianca och jag älskar er podd, håller helt med i det du skriver. Ta inte åt dig av alla haters för dom har inget liv och det är inte värt att ödsla tid på idioter som mår bättre att trycka ner andra människor. Fokusera på alla fina kommentarer du får för du är grym! ??

 • Julia Petersson skriver:

  Vad glad jag blir över att du rett ut det här! När jag läste det som stod på Aftonbladet igår så blev jag så besviken o förvirrad, jag har alltid sett upp till dig så mycket och att du skulle ha såna tankar gjorde mig uppriktigt ledsen. Tack för att du har klarat upp vad du tycker o vad de hade skrivit. Kommer alltid heja på dig, du är bäst! /Julia, en feminist vid din sida

 • Hannah skriver:

  Bra och starkt av dig. Ledsamt nog så har kvinnor lätt för att hata på varandra, till och med i frågor som ”vem kan vara den bästa feministen”. Jag kräks på det. Keep your head up high! Tycker du är grym och jag får ofta kommentarer till mig som säger ”du måste tänka mer innan du säger något”, medans många

 • Anna skriver:

  Hej Bianca
  Jag tycker att du ska strunta i vad alla tycker och säger och skriver. När du reagerar och tar åt dig så kommer fler och fler att försöka trycka ner dig. Precis som med mobbning, visar man att man bryr sig så trycker de bara ner en ännu mer. Ett exempel är Katrin Zytomierska, hon får så mycket elaka kommentarer men hon bryr sig inte, hon kommenterar dem inte ens. Det gör ju att det till slut inte blir så roligt att skriva elaka kommentarer. De ger upp. Mitt råd till dig skulle vara att skit i vad folk säger, DU vet vad du menade och DU får tycka precis vad du vill. De dom skriver elak kommentarer kommer aldrig att förstå hur mycket du än förklarar och de som gillar dig förstår vad du menar och läser det du skriver på ett positivt sett. Så ge inte de elaka någon chans att spy skit. Låt dig inte påverkas, det är jättesvårt men försök. Ge dom inga förklaringar de kommer aldrig fatta hur mycket du ön försvarar dig. Så skriv vad du tycker och kommentera inte missförstånden. Vi som gillar dig förstår vad du menar och fattar vi inte så blir vi inte upprörda. Kör bara!

 • Ewelina skriver:

  ALLTSÅ WTF HÄNDER I BIANCAS KOMMENTARSFÄLT?!? Vad är det för idioter som sitter och skriver dessa SJUKT elaka kommentarer??? Jag blir mörkrädd! Fyfan för er säger jag bara. Bianca förtjänar inte detta bara för att hon är känd (ingen gör det!), hon är för fan som vilken annan person som helst!! Jag kommenterar aldrig men nu har det fan gått för långt. Jag lider med dig Bianca, detta är för fan sjukt. SKÄMS på er, hur kan ni leva med er själva efter att ni kommenterat något så nedvärderande?!

  Bianca du är en av de mest inspirerande och roliga människor som finns där ute och jag känner dig inte ens! Tack för alla skratt du ger mig och så många andra som ser hur äkta du är. Fyfan vad jag önskar att andra människor var mer som du. Ändra ALDRIG på dig själv och ta inte åt dig av vad dessa idioter har att säga. Stå på dig, du är bäst.

 • Matilda skriver:

  SJUKT BRA SKRIVET!!❤️❤️❤️

  • Matilda skriver:

   Bianca du är bäst, jag älskar dig!! En sån rolig, fin, skön, ja helt underbar människa. ??❤️❤️ Allt du gör är magiskt. Din blogg e grym? Din youtubekanal e grym? Wahlgrens värld är bästa tv-pogrammet någonsin, så kuuul att följa. Ni är en helt underbar familj?❤️ Din och Alice podd, behöver vi inte ens prata om. Ni fångar intresset hos lyssnarna. Ni är roliga. Ni är heeeelt underbara. Jag älskar att lyssna på eran podd?❤️?❤️

   Puss o kram, fortsätt med det du gör, det är guld!???

 • T. skriver:

  När kvinnor varje dag, gång på gång, pedagogiskt försöker förklara för människor omkring sig (speciellt män) hur vi lever, vilka motstånd vi bemöter enbart pga att vi är kvinnor, berättar om sexuella trakasserier, hot och hat och våldtäkter… tror du då inte att kraften ”det här lugnet du besitter” försvinner?
  Jag orkar inte längre vara lugnt och tyst. Kvinnorna fick inte röst rätt för 100 år sedan för att de var lugna och pedagogiska.. som de sa förr i tiden ”de enda språket män lyssnar till är krig”
  Med det sagt förespråkar jag inte agrissivitet och krig, men män lyssnar inte, till slut blir man arg och frustrerad. Precis som en mamma till ett barn som slutat lyssna.

  Jag vaknar nu upp här i malmö med ständigt nya våldtäkter, hur kan man inte börja hata? Att tycka illa om sina förtryckare är naturligt.

  Jag vakande inte upp en morgon och bestämde mig för att börja hata, men den dagen man valt att se hur ojämställt vårt samhälle är kryper hatet närmre än. Det är omöjligt att inte blir arg och frustrerad!! Du borde också vara det!

  • Julia skriver:

   Asså PREACH! Jag håller heeelt med dig! Som man säger ”if you’re not angry, you’re not listening”. Och jag tycker också att man måste stå upp lite mer för sig själv som kvinna om något ska hända, men sen måste alla också få vara sin egen feminist och hitta sin egen identitet i feminismen, så länge utgångstanken, att alla kön har lika värde, kvarstår. Man kan inte säga till andra feminister hur de ska vara, jag tror snarare att det har motsatt effekt. Bättre att alla bara får vara sin egen feminist och att man kan upplysa och inspirera genom att sprida vilken ”sorts” feminist man är. Kärlek <3

   • Ronja skriver:

    Ni har all rättighet att stå och skrika, ingen lag säger att man inte får skrika och hetsa upp sig.
    Men så mycket problem hat har skapat i vårat samhälle tycker jag att det verkligen inte att det hjälper, eller för den delen har hjälpt. Jo, män har blivit fast för sina gärningar och kvinnor vågat komma fram med vad som hänt dem. Men i detta fall kan vi stoppa detta ändast genom att få männen, och även kvinnorna som misshandlat, att förstå felet i det de gör. Jag vet att det verkligen skapas hat i ens kropp efter att själv varit ett offer för obehagliga föreställningar, eller redan bara veta om någon som har blivit offer för misshandel, sexuella trakasserier, blickar, you name it. Men genom att sätta hat på män kommer vi bara att knuffa bort dem från sitt förstånd och sinne att förstå felet med vad de gör. Om någon står och skriker på en man tror jag att han bara kommer att undvika sina misstag och fel han gjort.

  • En annan Maria skriver:

   Men lägg av. Gruppvåldtäkterna är inget som gemene man sysslar med, det är en extrem och vidrig företeelse bland unga kriminella killar. Rösträtten ja, men vad mer anser du att kvinnor inte har i Sverige idag 2017. Jag kan berätta vad vi har. Gratis utbildning. Nyss en samtyckeslagstiftning. Vi kör bil, arbetar, har subventionerat dagis, har rätt att klä oss som vi vill, har religionsfrihet och ytttrandefrihet, kvinnor på ledande positioner, en nyss framgångsrik metoo-kampanj osv.
   Gruppvåldtäkterna är helt vidriga men det är tydligt att det inte är nåt som (antar jag) din brorsa, pappa, killkompis, manliga kollega osv sysslar med utan det här handlar om en kriminell kultur i förorter som är mycket farlig, som använder dödligt våld och där det är en dygd att inte ha nån empati överhuvudtaget. Mycket strängare straff i tidigare ålder, fler poliser (med högre lön då dom inte tjänar som andra högskoleutbildade utan snarare har samma eller lägre lön som människor som utför arbeten som inte kräver utbildning) är det som behövs, inte något flummigt allmänt ”manshat”. Du kommer aldrig få majoriteten av kvinnor med dig med den argumentationen och verkligen inte om du försvarar hur ”feminister” bedriver häxjakt mot unga tjejer för att dom uttryckt personliga (och nyanserade…) åsikter om feminism!

 • Mnaz skriver:

  Jag brukar verkligen aldriiiig kommentera på bloggar eller liknande men du får så jävla mycket hat hela tiden så ville ge lite extra kärlek istället 🙂 Grymt bra skrivet, vill man förstå dig så gör man det och annars så är det ju a lost case redan ?
  Snälla lyssna inte på kommentarer som den tidigare kommentaren om hur omogen du är, fan asså man har massor med tid att växa upp och bli ”vuxen”! ?
  Måste även tillägga att om ”vuxen” betyder att skriva massa hat till dig som gör ditt bästa och är hur rolig och inspirerande som helst så avstår jag gärna från att bli en SÅN vuxen! Ush för dom människorna!

  Fortsätt med det grymma jobb du gör Bianca ! Du inspirerar och ger lycka i många människors liv så låt inte negativa människor ta ner dig ! Stay strong ?? ?

 • Lilly skriver:

  Go you!!! ❤️?? Förstår dig precis, tycker att du förklarade dig jättebra! Ta inte åt dig av allt skit, folk är bara avundsjuka. Kramar!!

 • Fotolinds skriver:

  Det är skrämmande hur dagens människor inte kan vara mer källkritiska till all skit som skrivs i media, att gå ett steg längre och kolla källan innan man läser spaltmeter om, även om det är en offentlig person, vad som egentligen är sant. Heja dig Bianca, synd att du måste ta av din tid att försvara din egen åsikt i ett land som har sådan ”fri” yttrandefrihet.

 • Melinda skriver:

  Det jag tänkte på främst som du sa, som du kanske kan tänka på, är när du sa något i stil med att männen i ditt liv är fantastiska. Jag tycker verkligen inte att hur männen man har i sitt egna liv, ska påverka ens feministiska syn alls. Mina är också helt fantastiska ju. Det känns lite själviskt, nonchalant och naivt att påstå att bara för att man själv inte utsätts av dåliga saker av män, så utsätts inte andra av det? På samma sätt så kan inte jag säga ”fattigdom existerar inte, mina föräldrar har mycket pengar” eller ”hunger finns inte, jag är alltid mätt”.

  Tycker det är viktigt att förstå att feminism handlar om mer än förhållanden i Sverige och sig själv. Det handlar om världen i helhet. Finns så många länder där kvinnor förtrycks, misshandlas, dödas och behandlas som ägodomar. Och så har det ju tyvärr även varit i Sverige, vilket tyvärr har resulterat i hur samhället ser ut idag. Det är inte en ”slump” att det finns fler VD:ar i Sverige som heter Johan än som är kvinnor, eller att kvinnor ofta ignoreras i viktig samtal, eller har lägre lön. Det bygger sig på en mansgynnande struktur i samhället, som har funnits sedan länge, vilket jag tycker är viktigt att komma ihåg. För även om det kan ses som ”småsaker” så är det inte småsaker, då det är en struktur i hela samhället. Varför är exempelvis så många kvinnodominerande jobb sämre betalda? För att kvinnor väljer det? Njaaa. Varför har män högre löner, när fler kvinnor har bättre betyg samt högskoleutbildning? Varför utsätts så många kvinnor för sexuella trakasserier, men knappt några män?

  Dock håller jag verkligen med dig om, att ALLA ska tas med i situationen, och de som säger ofeministiska saker ska samtalas med, inte skrikas på. Vad jag har förstått det som är de flesta som uttalar sig konstigt kring feminism framförallt outbildade. Men samtidigt tycker jag då att man har en skyldighet att utbilda sig inom ämnet, då det är så viktigt. Men nej självklart, att skälla på, kalla folk saker, osv är alltid fel.

  Kraaaam

  • Josefin skriver:

   Jag irriterar mig på när andra kvinnor som skriver noveller till andra kvinnor om små ord, när du egentligen VET vad hon menade. Alla VET vad hon menade, och ingen kommer någonsin kunna uttrycka sig perfekt när det ska göras spontant. Du skulle förmodligen själv uttryckt dig ”mindre optimalt” i något annat sammanhang. Det viktiga är att man tillåts tala utan att man förväntas tala absolut optimalt, annars vågar ingen uttrycka sin åsikt och därav mycket dåliga konsekvenser. Lägg denna energi på de som uttrycker sig på ett sätt som uppenbarligen missförstås.

 • Beatrice skriver:

  Superbra skrivet! Håller med ovanstående kommentar – känns som att många vill misstolka dig, tyvärr.
  Får du hjälp med att skriva inlägg av någon av tjejerna du jobbar med ibland eller är det alltid du som skriver? 🙂 Bara nyfiken. Tack för en väldigt rolig och bra podd förresten. Kram!

 • Tove skriver:

  Alla är vi människor och ibland råkar man säga fel saker och uttrycka sig på fel sätt. Du är fantastisk Bianca och du ska inte behöva förklara dig. Aftonbladet förvrängde det du sa i podden, men det är sånt de gör tyvärr… Fortsätt vara du o läs bara de positiva kommentarerna som ger dig energi! Ha det gott!

 • Maja skriver:

  Så bra skrivet! Känner igen mig i allt du skriver.

 • Linnea skriver:

  Så jävla bra skrivet Bianca!! Kärlek till dig❤

 • Kristina skriver:

  Väldigt flummigt inlägg och jag tror inte ens du själv förstår vad du menar. LÄS PÅ innan du uttalar dig ens.
  Självklart ska hat inte komma in i bilden MEN en av de största anledningen för att feminism finns är för att KVINNOHAT FINNS ÖVER HELA VÄRLDEN. Kvinnor både misshandlas och våldtas BÅDE i och utanför hemmet. Kvinnor är förtryckta och det är automatiskt ett privilegium att vara en man, oavsett om vi vill det eller inte.
  Däremot, så FINNS INTE manshat, det existerar inte, punkt slut. Och att det betyder att dra alla över en kam när man säger att ”jag hatar män” är ju bara löjligt, folk som fortfarande tror det måste ju ha levt under en sten den senaste tiden.
  Ja, jag hatar män. Inte min pappa, inte mina killkompisar, inte mina bröder. Jag hatar män i GRUPP, jag hatar Trump, jjag hatar machokulturen, jag hatar män som förtrycker och förminskar kvinnor, genom ord, våld, sexuella trakasserier eller våldtäkt. Jag hatar män som tar sig friheten att ta på främmande kvinnors kroppar eller uttala sig om deras kroppar som om kvinnan var gjord för att tillfredsställa männen. Det är vad som menas med ”att hata män”.
  Och sluuuuta få feminismen att handla om män, det handlar om kvinnor, det är KVINNORNAS kamp. De flesta män bryr sig inte, för att de inte är utsatta. De vet inte hur skräckslagen man kan vara på väg hem efter en utekväll, de vet ingenting om hur det är att vara en kvinna i ett mansdominerat samhälle.
  Så jo, för förändring krävs det ibland annat än att säga ”jag vill ha ett jämställt samhälle”, ibland krävs ”jag hatar män” för att ens få uppmärksamheten från männen.
  Tycker du är väldigt naiv och ser bara svart eller vitt. Blev väldigt besviken när jag hörde poddsvsnittet då jag trodde mer om dig än så. Och att du ens ska dra in dina bröder, pappa och annan manlig släkt som ett argument för att de har behandlat dig bra hela livet är också heeelt snedvridet. Det handlar inte bara om dig, det handlar om en global kamp där kvinnor varje dag får mötas av hinder, bara pga. faktumet att de är kvinnor.
  Så försök att öppna ögonen i andra perspektiv och läs på!! Det här är så, så, sååå viktigt.

  • A skriver:

   Grymt bra skrivet av dig

  • AB skriver:

   Håller med!!

  • Sara skriver:

   grymt skrivet av dig, Bianca är opåläst och okunnig i det området

  • Vera skriver:

   Håller med. Otroligt flumigt inlägg vem det nu är som skrivit det inlägg som publicerats av Bianca. Ämnet feminism är ett svårt ämne och förståt man inte innebörden, vilket tydligen inte Bianca gör, så ska man inte uttala sig. Bara för man är ”offentlig person” så behöver man inte uttal sig i alla frågot.

  • Desirée skriver:

   Så utförligt och bra förklarat!! Håller helt med!

  • Emma skriver:

   Spot on!

  • Sandra skriver:

   Kommentaren jag väntade på, hoppas att hon läser detta!!

  • Emma skriver:

   Asså andas lite. Det kan inte vara bra att hetsa upp sig så jävla mycket. Alla har olika åsikter och uppfattning om allt , det betyder inte att man är okunnig. Sen behöver man inte gå in och skriva en novell här på kommentarsfältet. Du kanske skall skriva en bok för oss ”okunniga” istället? ?

  • Josefin skriver:

   Någon som missade när Bianca skrev exakt det ni diskuterar om?
   ”Jag påpekade dock att jag inte var så påläst i ämnet och var inte alls bekväm att uttala mig,”

   Jag bara undrar

 • Anna skriver:

  Hej Bianca,
  Jag är kvinna i 45-års åldern och har en dotter och en son. Jag vill INTE kalla mig feminist. Det ordet är för mig förknippat med hat och önskan om makt av vänstervridna farliga människor.

  Jag kallar mig HUMANIST. För mig är alla människor lika mycket värda, vare sig du är man eller kvinna. Och det säger jag med KÄRLEK och inte hat. För det är det som skiljer Feminister mot Humanister. Så kalla dig humanist istället och bojkotta ordet feminist och den hatsvans det ordet, och de som kallar sig detta, för med sig.

  Tycker du är en fantastisk tjej, så vacker, intelligent och duktig, liksom resten av din familj. Stå på dig Bianca! Du är bäst!! Kärlek!! ❤️❤️❤️

  • evelina skriver:

   Där har du fel.
   Du behöver inte kalla dig feminist, absolut inte, men då tycker du inte att män och kvinnor ska ha samma rättigheter, skyldigheter och behandling. Eftersom feminism understryker att kvinnor ska ha samma rättigheter som män. Varför ska man inte kalla sig feminist om man då tycker så? Det finns extremister inom allting. Det är extremister som hatar på män. Det är inte feminism. Det är precis som inom allting, det finns extremister inom ALLT. Alla dom muslimer som är extremister och bombar tillexempel. Det är inte så att alla muslimer då inte vill kalla sig ”muslim” för att vissa extremister bombar och hatar för att alla andra muslimer är fortfarande muslimer, men det finns några fåtal extremister som bombar, det betyder inte att alla gör det. Feminism står för lika rättigheter. Står du för det är du feminist. Du kan inte säga att du står för det men inte är feminist. Det är som att säga ”jag tycker mörkhyade är mindre värda men jag är inte rasist”. Jo, det är du.

   • Anna skriver:

    Evelina, Gäsp…Inte värt mödan att kommentera tillbaka..men som sagt, jag är humanist och ser till den enskilda människans värde, oavsett kön, religion, ålder, etnicitet etc. Om alla hade varit humanister hade världen varit en lite trevligare plats. Ett tips är att läsa på lite vad ordet ”humanism” betyder innan du uttrycker dig.

    • S skriver:

     Något många har missat är att den här så kallade ”manshatande” feminismen existerar knappt idag. Jag antar att Bianca syftar på Radikal feminister (RADIKAL = ROT, INTE ”EXTREMIST”) Radikal feminister syns och hörs inte alls idag, deras storhetstid var åren 1967-1983 och smygandes under 1980-talet till tidigt 1990-tal. Idag har vi liberalfeminismen som är extremt misogyn: exempelvis på varför den är misogyn är för att den hyllar saker som; porr, prostitution, kvinnoförnderande fetischer som BDSM, transkvinnor och transideologin i övrigt. Dessa grejer fokuserar inte på att skapa en bättre värld för kvinnor utan en värld för dessa liberalfeminister att kunna vara pseudo-feminister och fortfarande vara män till lags (därför har också många män hoppat på denna liberalfeministiska våg för lite pluspoäng plus att det skadar inte deras egon).

     Nästa gång du får en svår/känslig/viktig fråga ställd till dig och du inte är särskilt kunnig i ämnet avvakta med att svara tills du har läst på om ämnet. Jag vet att det kan vara svårt att se livet med andra ögon när man är priviligerad; kändisföräldrar/släktingar, ekonomiskt oberoende, haft tur att med din bakgrund funnit män som då visat sin respekt mot dig eftersom du sitter på den här makten – då blir det tufft att se världen som orättvis.

     Samtidigt är det viktigt att veta att samhället är helt byggt på hierarkier, strukturer etc. så utgå aldrig bara ifrån dig själv utan se världen ur ett större perspektiv. och som jag skrev ovan att det kan vara tufft när man sitter i en priviligerad sits men det skadar inte att se utanför ens egna fyra väggar.

     Kram och styrka till dig!

   • Isabell skriver:

    Ush på dig

   • B skriver:

    Evelina – Feminismen är en politisk rörelse och ideologi. De äger inte ordet jämställdhet.

 • Ella skriver:

  Sjukt bra skrivet!

 • Lov skriver:

  Fint och moget svar Bianca! <3
  Det gjorde lite ont att höra senaste podden, för det du sa ang feminism gick inte alls ihop med den fina och härliga bild jag har av dig. Jag förstod att det grundade sig i att du helt enkelt inte var påläst, så det är väldigt skönt att höra att du själv inte tycker att det kom fram på rätt sätt, och att du vill lära dig mer. Det visar på vilken fin människa du är.
  Alla kan uttrycka sig slarvigt, huvudsaken e att man tar ansvar för det om man märker att det blivit fel 🙂

  Kul att du vill lära dig mer!
  Lyssna på poddarna ”Postpatriarkatet”, ”Penntricket” och ”En varg söker sin pod”. De är sjukt bra och man lär sig enormt mycket superspännande och viktiga saker.

  Massa kramar!

 • Sara skriver:

  Är det bara jag som inte tyckte Bianca uttryckte sig alls så klumpigt i Podden? Många läste aftonbladets artikel men lyssnade aldrig på det hon faktiskt sa i podden. Artikeln i aftonbladet var väldigt vriden jämfört med hennes uttalanden i podden. Bianca, jag förstår exakt hur du menar och jag är ändå en feminist med väldigt starka åsikter som verkligen öppet kämpar för jämställdhet. Det enda jag däremot undrat under en längre tid nu är hur du ställer sig till Alexander Bards grova uttalanden i Metoo kampanjen där inte bara hårt kritiserat kvinnor utan även öppet försvarat män som våldtagit. Undrar detta med tanke på att Talang som är ett familjeprogram ska börja sändas snart och både han och du är en av jurymedlemmarna. Jag väljer inte och titta för att ha någon i tv som försvarat kända våldtäkts män är inte okej oavsett kanal eller program. Väldigt tråkigt för er andra dock!
  Hoppas du förstår 🙂 Kram kram

 • Sandra skriver:

  Jag tror att det är ganska viktigt i den här diskussionen att definera ”hat”. Folk slänger det där ordet omkring sig till höger och vänster, och jag tror alla har en högst personlig bild av vad det är. Är det ”hat” att ifrågasätta, ställa mot väggen, hänga ut, uttrycka känslor? Ett förtryck som pågått så länge vi existerat måste ju resultera i nått form att motstånd? För mig är det fullkomligt logiskt att en svart människa hatar vita människor? Har den, och alla hens generationer blivit utsatt för ett sånt systematiskt psykologisk och mentalt övergrepp under så lång tid så är hens känslor helt befogade.

  Man kan hata män som grupp utan att hata män som individer. Det går faktiskt. Jag säger inte att du behöver hata män, men som feminist behöver man nog ha förståelse för de kvinnor och icke-män som faktiskt hatar män. Men om du själv försöker hålla dig uppdaterad, läser på, studerar och engagerar sig i feminismen så kanske du kan få en annan förståelse. Det får man inte gratis! Fortsätt din feministiska resa, du har iaf kommit en bra bit på vägen!

 • Sandra skriver:

  Kommenterar bara för att sända lite kärlek!! Folk verkar vilja tolka dig fel så de kan vara elaka, förstår mig inte på dom.
  Jag förstod precis vad du mena. U go girl!! ❤️❤️

 • Emma skriver:

  Hej Bianca! Bra inlägg och jag förstår absolut hur du tänker. Jag har varken läst Aftonbladet eller lyssnat på podden som behandlar just detta, men objektivt sätt kan jag förstå varför detta rör upp så mycket känslor. Jag, som 19 år, vet att jag inte alltid har varit så trygg i mina åsikter som jag är idag. Detta har berott på för liten kunskap inom ämnet, men även rädslan för att om jag, som tjej, skriker högt så kommer killarna skrika högre och då är det lättast, tryggast, att inte skrika alls.

  Jag tycker det är fel, som du säger, att dagens samhälle på flera sätt har övergått till hat istället för öppenhet och breddad kunskap inom ämnet för som vi alla vet så väcker hat inget annat än just det, hat. Det finns enligt många bara en ”typ” av feminist och det är den som har hela paketet; högsta skriket, tar alla diskussioner och står med huvudet högt som feminist. Dessa tar samhället framåt, för vi skulle förmodligen inte höja ögonbrynet till en man med de två första punkterna, och det är där jag tror många blir upprörda över ditt uttalande. Jag kan själv komma på mig själv med att fyllas av irritation till en vän som säger att den är feminist, men inte alltid agerar efter det. Det handlar om att vara konsekvent i sitt beteende och det gäller egentligen alla åsikter. Jag, personligen, litar mer på handlingar än ord och att endast vilja ha samma respekt för alla men sedan inte vilja kämpa för detta kan bli problematiskt. Jag säger inte att du, Bianca, inte kämpar men det kan vara så många upplever det.

  En annan aspekt av det hela är fingret. Vem pekar vi på när ett problem uppstår eller som i detta fall alltid bara har funnits. Att låta en debatt kring feminism snabbt övergå i problematiken kring feminismen i sig kan upplevas fel. Att snabbt låta fingret vandra över till kvinnorna som gör allt, skriker sig hesa, för våran skull. Jag säger snabbt, för att det är just det jag tror upprör många. Alla aspekter av diskussioner är viktiga, som detta, men att flytta fokus från problemet till lösningen tidigt i en diskussion kan vara provocerande.

  Men irritation löser inga problem och denna strama ram för hur en feminist är lämnar inget utrymme för de som inte besitter de tre egenskaperna, vilket leder till att vi lämnar bakom kvinnor vi annars borde få med oss. Likväl som vi vill att män inte ska se ner på kvinnor pågrund av vårat kön, så ska vi inte heller se ner på de som inte delar våran åsikt. Hat väcker hat.

  Fortsätt kämpa Bianca och jag är helt med dig i åsikten att man aldrig ska hata på dem som försöker, för vad man mer kan man förvänta sig av en människa än att den försöker sitt bästa och är öppen för alla åsikter. Jag har som sagt inte lyssnat eller läst om just detta fall, och ber dig därför ta allt med en nypa salt i huruvida du tar åt dig av detta. Jag ville bara bidra till en, enligt mig, väldigt viktig och intressant diskussion.

  Kram!

 • anna skriver:

  tips till nästa gång skriv ingenting efter bakfylla

 • Annika skriver:

  Tack Bianca för att du orkar och vågar stå för det du tycker och skriver. Tänk om hälften av mänskligheten hade varit så klok som du, då hade världen sett annorlunda ut. Du vågar stå för dina åsikter och dina värderingar, trots att du blir påhoppad av människor som anser sig mer begåvade och bättre vetande.
  Det gör mig spyfärdig att dom som anser sig mest pålästa om allt och i detta fallet feminism tar sig rätten att trycka ner andra.
  Jävla skitmänniskor….
  Stå på dig Bianca. Du gör det jag aldrig vågat göra i rädsla för att inte kunna förklara eller försvara.
  Kram från en utbränd 50-årig skolkurator

 • Josefin skriver:

  Bianca, jag hade absolut inte kunnat säga det bättre än du. Du har slagit huvudet på spiken och så som du skriver är jag helt övertygad om att många, och ibland tror jag, massan av oss tjejer tycker och tänker. Vi kan inte stå för att förminska en del av samhället med hatiska kommentarer men skrika om att få respekt. Det får ingen respekt för! Vi kan heller

 • Bianca, jag älskar dig, dina videos, din blogg och Wahlgrens värld. Dock håller jag inte riktigt med dig i det du skriver. Jag har inte hört vad du sa i podden, så jag utgår ifrån det du skrev här.

  Jag är den där ”jobbiga feministen som hatar” enligt folk. Du skriver att du är trygg i dina åsikter så du inte behöver skrika ut dem eller argumentera emot de som tycker annorlunda, men hur ska vi göra skillnad om vi alla är så ”trygga i våra åsikter” så vi inte väcker diskussioner? Är det så konstigt att man tröttnar på att vara lugn, tyst och snäll när man hela tiden möter motstånd, trycks ned och tystas? För vi kvinnor försöker dag ut och dag in föra diskussioner, sprida information och förändra men vi motarbetas hela tiden. Vi motarbetas av människor som inte vill lyssna och framförallt av människor som lyssnar men som inte vågar höja sin röst och stötta oss.

  Som någon skriver här ovanför. Männen i mitt liv (de få jag har) är också fantastiska. Jag älskar dem mer än allt annat och vill ha dem i mitt liv. Jag hade inte valt min pojkvän om han vore en idiot. Däremot kan jag fortfarande se att mansbilden, alltså bilden av hur en man ska vara har satt sina spår i dem också. Att kulturen av hur en man ska vara som vi växer upp med har format dem också. Det gör dem inte till dåliga människor, men det gäller att se hela bilden och hur ska vi kunna förändra om vi inte får prata, höja rösten och hata denna mansbilden? Jag hatar inte män. Jag hatar inte min pappa, min pojkvän, min morbror eller min manliga läkare. Däremot hatar jag mansbilden, manskulturen vilket har präglat de flesta i vårt samhälle och för att ändra den måste vi vakna och faktiskt se vad den gör.

  Vi måste våga diskutera varför så många män är våldsbenägna. Varför 97% av alla anmälda sexualbrott begås av män. Varför 70% av alla självmord begås av män. Varför män är överrepresenterade i stort sett alla former av våld. Något beror det på och då måste vi höja rösten för detta påverkar oss alla. Feminismen och exempelvis #metoo kan aldrig gå för långt. Samhället kan aldrig bli för jämställt. Det som däremot har gått för långt är mäns benägenhet till våld och att vi som påpekar detta hela tiden tystas ned och tillrättavisas med att det vi upplever, känner, tänker och tycker är fel.

  Jag hoppas att du fått en annorlunda bild nu av oss ”jobbiga feminister”. Som sagt så älskar jag dig och följer dig för att jag gillar dig starkt så detta är inte något jag skriver för att jag ogillar dig. Jag skriver det enbart för att förhoppningsvis sprida mer kunskap. 🙂 Kram!

 • Johanna skriver:

  Jag håller helt med att det att det ska vara LIKA för ALLA, åt alla håll och kanter så att säga!
  MEN Folk är så jävla lättkränkta nuförtiden, kan ju inte ens säga Hej på ett sätt utan att någon kanske blir kränkt…. Likadant med att missförstå, vill folk missförstå så gör dem det också. Femnisimen är ett känsligt (uppenbarligen) ämne idag, men så otroligt viktigt! I slutändan tror jag och hoppas jag att alla vill åt samma håll för allas rätt i vårt samhälle! Så att som annan kvinna kalla dig ”kvinnohatare” eller ge en ”uppläxning” i kommentarer jag läser här hjälper inte någon… Utan istället ska vi stötta och ge varandra kunskap! Vad vi inte vet idag, kanske vi lär imorgon?
  Fortsätt med det du gör, kör på!

 • Kristina skriver:

  Åh dessa människor som alltid ska klaga och hitta fel. Tycker synd om dig. Du är fantastisk på alla sätt. Jobbigt att behöva försvara sig när man inte gjort/sagt något som är fel! Det beror nog på att de inte mår så bra. Kram ❤️

 • Lina skriver:

  Fina Bianca.
  Jag har inte lyssnat på podden ännu så jag vet hur du uttalade dig. ?
  Men jag läste ditt senaste inlägg i bloggen. Jag känner inte dig men jag tycker av det jag sett att du är ball, rolig, jordnära. Du säger vad du tycker och tänker. Du är glad och energisk
  Du har lätt till skratt , du är vacker och du verkar ha skinn på näsan. Du är ärlig och framåt.
  Jag älskar hur er familj visar på ett fint sätt vad familje band handlar om.
  Och om allt detta är en fasad endast för tv så spelar ni ju himla bra ?? gillar er.
  Alla får tycka vad de vill om vad feminism är.
  Du gör din tolkning och någon en annan. Så måste det få vara. Det jag sett i kommentarerna är kvinnor som trycker ner kvinnor ( inte du)
  Det gör mig ledsen och de personerna kallar sig själva för feminister konstigt nog.
  Det för mig går inte ihop.
  Du är bra precis som du är glöm inte det.
  Och din tolkning av vad feminism är tolkas nog lika med många därute. Inget fel i det.
  Påläst eller ej
  Ha en fin torsdag fortsätt kämpa kram

 • Maria skriver:

  Så ung o så klok! Det bästa jag läst på länge. Fortsätt kämpa på med din mjukhet o fina inställning till människor, kvinnor som män. Om alla tänkte så stälĺet för med hårda ord o nypor vore världen bra mycket bättre.
  Heja dig!

 • Lisa skriver:

  Jag tycker din text var riktigt bra skrivet Bianca, jag håller med dig om allt. Så som många andra skriver; försök skita i all negativitet och de som bara vill förvränga det du säger eller skriver. Vi andra vet vad du menar och att det du ibland säger tyvärr kan förvrängas av andra människor och medier men vi vet att tidningar och liknande forum gör detta bara för att ha ”nyheter” att publicera. Men vi andra vet somsagt vad du menar och vi hejar på dig!! Tycker du är en väldigt klok och vettig tjej, har ALLTID tyckt och bara fortsätt vara du och kör ditt race! DU ÄR GRYM!!! ❤️❤️❤️

 • H skriver:

  Hej Bianca,

  Du är en sån härlig och energisk tjej som sprider så mycket glädje med din fantastiska personlighet.
  Jag tänker för din egen del för att inte få så mycket skit framöver.
  Kanske du ska överväga att vara lite selektiv inom vissa områden med hur öppen och ärlig du kan vara?
  Att inte öppna och yttra för mycket åsikter om sånt som kan uppröra många.
  Jag är impulsiv som du men man måste ibland kanske tänka sig för innan man säger något.
  Exempelvis laddade ämnen som man inte vet mycket om som politik, feminism etc.

  Trots allt så har vi alla ansvar för våra handlingar även om intentionen är rätt så kanske den inte alltid landar rätt.
  Då är det viktigt att ta ett steg tillbaka lite.
  Annars så älskar jag din öppenhet, mer sånt!

  Kram

 • Malin Sahlén skriver:

  Så med dig i dina ord! Känner likadant, Bra att du skrev allt detta. Viktigt! Tack!

 • Malin Sahlén skriver:

  Så med dig i dina ord! Känner likadant, Bra att du skrev allt detta. Viktigt! Tack!

  <

  <3

 • Jenny skriver:

  Det blir väldigt provocerande när du säger att du tycker att det ”går överstyr” och att det ”är osexigt” hur kvinnor hanterar frågan. Jag hör och förstår att du inte är insatt men jag klarar inte av att lyssna klart, det blir som ett slag i nyllet av en syster, att höra att det ”går överstyr”. Jag tycker att översittarbeteenden, våldtäkter, misshandel och alla andra vardagliga orättvisor är just det som gått över styr.

  Vi lever och vi lär, är du intresserad så föreslår jag att du läser några feministiska texter och är du inte intresserad så bör du inte uttala dig, det är ett väldigt känsligt ämne som du nu nog märkt. Kram!

 • Anonym skriver:

  Brukar aldrig kommentera på bloggars kommentarsfält, men idag kände jag mig tvungen. När man säger att man ”hatar” män menar man att man hatar ”män i grupp”, dvs de som förtrycker, våldtar och mördar m.m. Man menar att man hatar maktstrukturen, samhällsstrukturerna, våldtäktskulturen och historien vi kvinnor har bakom oss som en förtryckt grupp i samhället (vi är fortfarande en förtryckt grupp i samhället, även i Sverige, och även om man personligen inte ser det. Förtrycket existerar fortfarande; vi tjänar mindre, sexismen kvarstår etc). I alla fall; man kan inte ta åt sig personligen av denna generalisering för generalisering är inget som skadar. Kvinnoförtryck skadar men det är ingen generalisering, utan ett förtryck. Generalisering är att dra alla över en kam, medan ”Förtryck är tillstånd där en starkare part orättvist utövar sin makt på en svagare part. Termen förtryck används ofta för att beteckna hur en grupp hålls nere med hjälp av maktbefogenheter eller med oberättigat våld. När sådant förtryck sker under legitimerade former, brukar man tala om ’systematiskt förtryck'”, enligt Wikipedia.
  Jag tar exempelvis inte åt mig när någon säger ”alla vita”, trots det faktum att jag är vit, för jag vet vad de som säger så menar.
  Jag är påläst, vilket är A och O. Man måste se helheten och kan inte bara stå fast vid en sak utan att ha sett det ur flera perspektiv.
  För att få någon att lyssna måste man få uppmärksamhet och det får man inte om man inte ”skriker”. Ingen bryr sig om man pratar tyst, lugnt och sansat. Ingen gör det, det är ett faktum. Jag tänker personligen fortsätta att uttala mig om detta för annars blir det ingen förändring. Förändring sker genom provokation och kritiska uttalanden, för det är då folk reagerar och i sin tur kan uttala sig om saken. Precis som en tidigare kommenterat så fick vi kvinnor inte rösträtt i Sverige för att vi talade lugnt och sansat med männen i fråga. Vi fick det genom århundraden av demonstrationer där vi skrek och uttalade oss om vad vi står för, vad som faktiskt är rätt.
  Till sist vill jag bara säga att trots att vi feminister delar i princip samma åsikter om att alla ska ha lika rättigheter etc så betyder det inte att vi tycker lika om ALLTING, att vi ÄR lika. Vi har olika sätt att framföra saker och ting på, vi har olika personligheter, vilket jag tycker vi ska hedra istället för att klanka ner på andra som framför sin åsikt annorlunda än en själv. Vi måste stå upp för varann, inte klanka ner varann för hur ska vi annars nå vårt gemensamma mål om ett jämställt samhälle?

  Det här är verkligen ingenting riktat mot dig Bianca, you go girl!!! Ville mer prata om folk i helhet och få min åsikt hörd. Jag vet att alla kan uttrycka sig fel och vara lite pålästa etc, men jag tycker att alla ska få vara delaktiga i konversationen ändå, för det är så man gör framsteg. Hoppas ingen missförstod mig, jag menar inte att trampa på någons tår och har ni något att inflika med lyssnar jag mer än gärna.

  • Fanny skriver:

   Riktigt bra skrivet. Folk måste förstå och sätta saker i perspektiv när en säger att en hatar män. Flesta män förstår inte detta och många kvinnor ställer sig bakom det för de känner att ” men Gud hata är ju ett sånt starkt ord, jag gillar ju män”. Sök kunskap och våga utbilda männen så de slutar bli så kränkta på individnivå hela jäkla tiden. Bättre att lägga fokus på varför många hatar män ist för att en gör det.

   • Anonym skriver:

    Ja men precis. Det är mycket bättre att satsa på det verkliga problemet än att bara lägga fokus på att ”vissa kvinnor/feminister HATAR män”, när så inte ens är fallet. Det är ett missförstånd som skapats av ren och skär okunskap. Att säga att en hatar VISSA män (vilket en del anser att en borde säga istället för att säga att en hatar ALLA män) bidrar dessutom till att endast få/inga män anser sig som ”skyldiga” till sitt bidragande till kvinnoförtrycket, att de tagit en del av det. Det, i sin tur, gör att ingen av de känner att de behöver bry sig om problemet. Att säga så ger männen utrymme att säga ”inte jag” (eftersom det endast sägs att det är VISSA som gör det) och det har därmed även förminskat problemet drastiskt!

 • Klara skriver:

  Hallelujah!

  Så bra skrivet och jag känner igen mig 100% i det du skriver. GRYMT!

 • Michelle skriver:

  Så bra skrivet! Håller verkligen med.

 • Elina steen skriver:

  Kära du!
  Jag skulle aldrig i världen uppfatta det som att ” BIANCA HATAR KVINNOR” när jag lyssnade på er podd. Det jag däremot har väldigt svårt att förstå! Det är att alla här är KLART och tydligt feminister.. MEN….. hur kan det då förekomma så mycket hat och avundsjuka från kvinna till kvinna!? Till alla er som kastar skit på henne för detta! Är ni verkligen feminister när ni trycker ner andra kvinnor för att framstå som bättre själv ? En man hade aldrig fått så här mycket skit för att vara lite otydlig! Borde inte vi kvinnor stå enade och stötta varandra istället!!? DET om något är att vara feminist! STÅ ENADE! All kärlek till dig Bianca!

 • Jolin Berg skriver:

  Finns inget jag är så trött på som människor som ska slå andra människor på fingrarna konstant, påpeka allt och nästintill vill misstolka varenda ord för att kunna få spy ur sig lite galla. ”Kvinnor ska backa kvinnor”, ja då ska man även backa kvinnor som tycker och tänker olikt en själv. Såg att det vart någon hets mot dig över en instagrambild också, där du skulle ha fat shame:at för något du skrev om mat. Folk verkar inte förstå att vi inte kan skydda alla mot allt, vi kan inte undvika och tassa på tå för att någon inte ska råka bli kränkt. Då ska man hellre lära sina barn att ha lite egen ryggrad och då förstå sitt eget värde och kan vända ryggen mot det man inte tycker om att se men som man inte kan påverka. Du ska inte behöva anpassa hela ditt liv för att inte råka trampa någon på tårna, du ska inte få en hatstorm emot dig för att du tycker annorlunda eller att du sticker ut. Lika vackert, starkt och fantastiskt som det är med människor som går sin egen väg och tror på sig själva oavsett om dom är tjocka, smala, starka, svaga, långa, korta, svarta, vita, transsexuella, homosexuella, etc. Lika vackert är det med människor som vågar yttra sig, vågar dela med sig av sina åsikter även om de sticker ut och bara är sig själva; inifrån och ut, uppifrån och ner. Kram <3

 • Ebba skriver:

  Preach!! 100 % med dig! Tycker inte du ska be om ursäkt (även om jag förstår varför du gör det), det är bara fel på vissa människor som alltid ska överanalysera och dra allt för långt och förvränga det som sägs till något annat, förstår inte det… Varför lixom? Vad får dem ut av det? Jag tolkade vad du sa i podden som exakt detta som du skriver nu, så jag förstår inte hur det kan missförstås… Fortsätt vara du för du är en så cool tjej och verkar vara helt fantastisk! Stora kramar från Skåne

 • Bianca Gaudet skriver:

  Jag brukar inte kommentera men med all denna skit i ditt kommentarsfält blir man ju mörkrädd!!!!
  Vad är det för fel på människor som kritiserar och är ELAKA mot andra medmänniskor? Det spelar ju ingen jävla roll om man är feminist, humanist eller vad fan som helst om man ändå klankar ner på sina medmänniskor?! Då spelar det ju ingen roll!! Bara för att man är offentlig person ska man inte AUTOMATISKT veta allt och kunna allt om allt här i livet. Sen FÅR människor tycka annorlunda än en själv, man behöver inte tycka samma om ALLT, men för att någon tycker annat än en själv kan man väl inte bli elak och spotta galla? Makes no sense.

  Jag tycker du är klockren Bianca. Det är inte många i din ålder som är så driven. Kanske därför som Agda 48år blir bitter och ska skriva hat. Du är fantastisk och fortsätt som du gör!

  / Bianca 25 år från Norrland (och stolt att dela samma namn som dig, du är en förebild, tro inget annat)

  PEACE☺️

 • J skriver:

  Att du ens ska behöva förklara dig. Herregud vi alla är olika vilket är underbart. En del mer feminister än andra. Jag är långt ifrån extrem, ja tänk att jag vågar skriva så. En feminist gällande lika löner, arbete etc. Men jag älskar även ”könsroller”. Jag gillar att städa, laga mat, fixa hemma etc. Och jag älskar att min man fixar saker som gått sönder, går ner till källaren, ringer snickaren, byter däck etc. Är man icke-feminist pga det? Jag gillar att min man tar notan till 99%, öppnar dörrar osv. Men bli vansinnig när en kvinna inte tas på allvar eller behandlas som det svagare könet. Så, ja…vi får vara olika typer av feminister. Du ska inte ens behöva förklara dig. Utan folk får respektera att du är du. Och vem säger att dessa människor åsikter är mer värda än dina? Och om de nu är ”riktiga” feminister, varför sprider de då hat mot en annan kvinna? Hyckleri! Var dig själv och skit i andra!

 • Sara skriver:

  YOU GO GIRL!!!!!!!! Kram

 • Dina skriver:

  jag tycker du ska strunta i vad folk tvistar och missuppfattar. Oavsett, kommer det alltid finnas folk som inte vill förstå din sida. Gör din grej och om några gnäller får dom väl göra det

  • Dina skriver:

   vill bara förtydliga att detta inte är en negativ pik/kommentar mot dig, istället ett tips. Du är bäst!

 • Marie molandet skriver:

  Du har så rätt ! Jag håller med i allt du skriver , speciellt om att hellre leda och visa vägen än att hata och degradera . Bra skrivet Bianca!

 • Sanna skriver:

  Vet inte varför folk missförstod dig överhuvudtaget. Håller med dig till 100% när det gäller det. Jag kallar mig inte ens för feminist längre för folk missförstår mig och vänder och vrider på åsikter. Jag står för jämdställdhet och allt som feminsm innebär men jag kallar mig inte för feminism för alla har så olika åsikter när det kommer till just det ordet. Många använder det för att hata på män men dem som gör det är inte mycket bättre än de männen som man försöker stå upp mot. Det är bättre man är tyst om vad man tycker i dagens samhälle för människor tolkar det man säger utifrån deras eget perspektiv och vilja göra så att en ser dum ut inför samhället och helst en ikon som du själv Bianca. Tycker du inte ska behöva förklara dig själv bara för att folk vrider på dina åsikter och för att du syns mer i media. STÅ PÅ DIG!

 • Helena skriver:

  Jättebra Bianca?
  Hellre att veta om det, än att tycka något negativt om det.

 • Amanda skriver:

  Alltså Bianca! Jag gillar inte alltid alla saker du säger/gör men ganska mycket av vad man får se på sociala medier tycker jag är väldigt kul och bra! Men jag är så JÄVLA trött på att se hur mycket hat du får. Fan alltså, förbannand och ledsen blir man att andra kvinnor måste trycka ner andra om och om igen, istället för att lägga energin på att göra sig själva till lite bättre människor om de nu tycker världen suger så hårt. KÖR PÅ! Kram<3

 • Emma skriver:

  Feminism innebär en människa som tycker att politiska, ekonomiska och sociala rättigheter ska vara lika oavsett kön. Det skulle vara inkompetent som kvinna (man också) att inte vara feminist. Många stör sig ofta på att feminismens diskussioner handlar om kvinnor, när begreppet egentligen inkluderar båda men kvinnors rättigheter är betydligt begränsade i förhållande till män. Kvinnor är rädda för att gå ut. Kvinnor blir tafsade på. Kvinnor blir våldtagna utan att förövarna blir dömda. Kvinnor ses fortfarande från många perspektiv ha kravet att sköta hushållet. Kvinnor söker jobb med ibland högre kompetens än män i slutändan får männen jobbet. Kvinnor får höra kränkande sexistiska kommentarer. Listan fortsätter… Jag skulle aldrig kunna säga att jag inte är feminist för att det skulle innebära att jag inte står upp för min mamma, farmor, mormor, syster, vänner, bekanta. Du som ändå säger att du är feminist, det räcker långt nog. Sen ska en kunna skilja på manshat & feminsim då det är helt olika saker.
  Kram till dig & ha en fortsatt bra dag.
  PS. Tycker så mycket om din blogg, youtube & wahlgrens värld❤️

 • Linn skriver:

  Ofta låter det nog som hat mot män, men det är inte hat mot män som individer. Feminism handlar om att uppmärksamma maktstrukturen i samhället där kvinnor underordnas män- det är DETTA feminister hatar.

  Tips på bra läsning för att lära sig mer är Fanny Ambjörnssons och Tina Mattssons böcker och forskning.

 • Jenny skriver:

  Du får kramar i miljoner av mig, du är min förebild???????//Jenny

 • casandra skriver:

  Alltså jag kände när jag lyssnade på er podd ba där satt den på pricken. Självklart är jag feminist, då jag står för jämnlikhet. Men mycket hat har kommit med metoo kampanjen, då metoo kampanjen är något bra från början. Det kommer hat från båda sidor där vi borde stå enade tillsammans. Jag håller med dig och allt hat som sprids till dig är helt befängt. Det sårar endast och föll borde tänka sig för. Fortsätt med det du göra, du är grym och sprider glädje både geoö din öppenhet kring psykisk ohälsa och väldigt bra råd i självkänsla, självförtroende! Go for it <3

 • Ellinor skriver:

  Jag har precis som du varit skeptisk till att kalla mig feminist. Idag gör jag det, men jag skulle fortfarande inte kalla mig så påläst eller insatt i ämnet. Tycker du är stark som klarar av att ta så mycket skit. Bara för att man är offentligt behöver man inte ha kunskap om allt, tycker du är grym. Läste igenom kommentarerna och ber dig fokusera på allas fina ord istället för de negativa. Du är värd alla fina ord i världen, du är grym och sprider så mycley energi! Tack för bra program/blogg/podd! ❤️

 • Agneta skriver:

  Sååå sant! Du skriver precis så som jag känner inför detta. ???? Fortsätt bara vara dig själv. Du är en fantastisk människa. ?

 • Angelica skriver:

  Bästa jag läst! 😉 Grym är du och det är en underdrift <3

 • Annette Holst skriver:

  Hej Bianca!
  Själv tycker jag det är sorgligt att man ska behöva förklara och försvara allt man säger!? Ibland önskar jag att vi i allmänhet bara kunde låta varandra och varandras åsikter vara ifred ☺✌/ kram Annette

  • Too long to read skriver:

   Sånt här håller jag verkligen inte med om, speciellt vad gäller offentliga personer(allra helst när det är självvalt). Personligen tycker jag att det är ytterst viktigt att man kan/ska försvara det man säger/påstår/uttrycker åsikter om och på så sätt stå ansvarig för det man yttrar sig om. Allra helst när man som Bianca är en offentlig person som självmant valt att prata om ett väldigt stort och viktigt ämne i hennes podcast, var syfte är att folk ska lyssna på och är tillgänglig för alla.

   Hon själv kallar sig influencer och är därmed medveten om att det hon säger/gör påverkar andra. Hon har en podcast där hon väljer att dela med sig om sina tankar och åsikter. Det hon inte kan förvänta sig av sina lyssnare är att de ska känna henne lika väl som hennes nära och kära, att vi ska förstå hennes sätt att uttrycka sig, när man ska ta saker ordagrant osv. vi kan bara gå efter det hon säger. Väljer hon att prata i sin podcast med den jargong hon har med sina vänner, som kan tolka henne och känner henne bätte än oss, så är chansen mycket större för oss att missförstå eller reagera starkare än vad hennes vänner skulle ha gjort. Hade hon varit mer eftertänksam och politiskt korrekt så hade det kanske inte gett samma utslag.

   Så Ett, antingen så får hon ta lärdom av detta och göra annorlunda om hon vill minska risken för kritik. Eller två, fortsätta som hon gör men förstå att chansen för missförstånd, trampa någon på tårna osv kommer att ske med större sannolikhet. Och då är det bara att ignorera den kritik som eventuellt följer efter. Eller ta diskussionen. Svårt att äta kakan och ha den kvar.

   Personligen gillar jag hennes format, jag har i åtanke att hon inte vill vara politiskt korrekt och mer personlig, och därför tar jag henne med en nypa salt. Tycker om när det är avskalat sådär och tycker att det blir mer genuint. Hade hon uttryckt sig klantigt inom tex ett ämne närmare mitt hjärta hade kanske jag också reagerat mer men oavsett så är det upp till henne om hon bryr sig eller inte. Hon får göra precis som hon vill, hon har lika mkt rätt till sin åsikt som alla andra. Men vill hon uttrycka den till flera tusentals följare får hon räkna med att folk ger kritik också. Man kan dock inte uttala sig om ämnen, i ett offentligt rum, till flera lyssnare och sen begära att ingen får ha negativa åsikter om det eller att be henne förklara sig bättre. Annars blir det en envägsdialog från hennes håll där hon är den enda som uttala sig och det utan ansvar.

   Som en lärare får göra när en elev har missförstått, det är deras uppgift att förklara sig bättre, vilket jag tycker att hon har gjort här i bloggen. Tycker hon ska fortsätta med det hon gör men kanske inte förbarma sig över den kritik som kan uppstå. Det är naturligt. Alla åsikter kan inte delas med alla. Man får helt enkelt stå för det man känner och då får de andra like it och leave it. Eller så poddar man inte….But please do.

   • Jennie skriver:

    Biancas offentlighet är inte självvald? Hennes mamma är känd och då blir hon per automatik det också.

 • Listen. skriver:

  Bianca.
  Blev så glad när jag hade fått en notis om att de fanns ett nytt avsnitt utav eran podd! Lyssnade i glädje tills jag bara uppfattade hur bakis och trött du var. Något du verkligen INTE, ska göra igen är att podda när du är bakis. Du är ju en verkligen öppen människa att du glömmer bort vad du säger, & att det är flera tusen andra människor som lyssnar. Som kommer att döma, peka och skratta. Detta är något du verkligen behöver lära ifrån, hoppas du bättrar dig. ❤️

 • Anne skriver:

  Hej miss B. Kunnde inte skriva det bättre själv Du är så klok och förståndig. Go Girl ?????‍♀️???

 • Sigrid skriver:

  SÅ BRA SKRIVET❤️❤️

 • Sigrid skriver:

  SÅ BRA SKRIVET❤️❤️

 • Elvira skriver:

  Du gör ett bra jobb. Vi är många som förstår vad du menar. Synd på puckona som behöver få allting förklarat för sig.

  Hoppas du kan skaka av dig dom❤️

 • Fanny skriver:

  Vill bara tilläga att feminism inte bara handlar om kvinnors lika värde utan också andra icke män och minioriteter som ofta glöms bort i kampen och debatten. Vi får inte glömma att den dagen vita kvinnor tjänar lika mycket som män så har vi inte jämställdhet eftersom svarta kvinnor och andra icke-män inte tjänar lika mycket. När det finns lika många kvinnor som män som huvudroller i filmer så har vi jämställdhet? Men det är ju bara vita kvinnor iprincip, har vi lyckats då? Nej! Vi måste vara noga med att inte hamna i fällan för whitefeminism. Ville bara tilläga detta då vissa grupper ofta glöms bort inom feminismen.

 • Kia skriver:

  Asså så fint sagt!? Du är verkligen en stor förebild för mig och jag älskar när du står för din sak!?❤️

 • Anna skriver:

  Hej! Jag är bara nyfiken på vem som skrivit detta inlägg. Det märks tydligt att det inte är du själv, språket är bättre och ordförrådet bredare. Har du någon som hjälper dig att skriva? Det känns tyvärr inte genuint när det inte är dina egna ord. Jag hade hellre sett en text du komponerat själv.

  • Bianca skriver:

   Det är jag som har skrivit det helt själv 🙂

  • Olivia skriver:

   Haha alltså wow anna! Va tröttsamt att man som person har SÅ pass lite drama i sitt eget liv att du ändå måste hitta ngt som är ”fel” och tom ta till att nu helt plötsligt så skriver hon inte något hon skriver bra ,själv??? COME ON! Hon är en grym och klok tjej. Bara sluta kommentera negativt på offentliga människors kanaler. Sätt på en tvätt, en film , gå ut och gå och lyssna på en ljudbok.. snälla lägg energin på något annat , det gör dig lyckligare! Lovar ??

  • Isabell skriver:

   Hahah! Det var det dummaste jag hört, skrattar för mig själv när jag läser din kommentar. Så PINSAMT att du ens orkar skriva och lägga ner tid på skitsnack! Något bättre har du väl för dig, eller är du en osäker själ som tycker man lyfter sig själv genom att skriva skit på kändisars bloggar!

 • Lovise skriver:

  Alla har olika syn på feminister min syn är att det ska vara lika för män och kvinnor. Å det skrivs så mycket om detta ämne. Varför är det så så att unga kvinnor åter ska börja exponera sina kroppar det som många feminister försökt få bort! Det är en fundering jag har?

  • Nena skriver:

   Som jag ser på det handlar det om att få ha ett val att göra vad man vill med sin kropp utan att bli dömd eller utsatt för annat. Vill man inte visa sin kropp ska man inte behöva, vill man det ska man kunna göra det utan att bli kallad slampa, hora eller liknande. Det jag tror att alla är ense om är att kroppen inte ska ses som ett objekt till för någon annans njutning??

  • Fanny skriver:

   En vill få bort sexualiseringen av kvinnor som män skapat. Kvinnor har ständigt stått i position under män i sin plats att tillfredsställa män. Alltså har kvinnors sexualitet ständigt kontrollerats utav männen men det är nu vi kvinnor själva kan styra över den och lägga ut precis vad vi vill för att VI äger våra egna kroppar. Sen påverkas självklart många av sexualiseringen som kan skapa ett bekräftelse behov som vi i för sig har likaså vi lägger upp en bild på vårt ansikte eller på vår kropp. Men det är viktigt att en inte glömmer bort kvinnors egna sexualitet eller kärlek till sina egna kroppar.

 • Martina skriver:

  Jag förstår dig en och även att den ”feministiska” kampen behövs för lika rättigheter för både kvinnor och män, att man inte ska bli dömd efter det kön man har och bli behandlad därefter. För många personer idag anser att man ska ta den kampen, inte skämmas över att vara feminist men för mig tycker jag att det är skevt att det begreppet ens måste finnas idag. Jag tror att alla kan enas om lika rättigheter, lön, möjligheter oavsett vem du är utan att behöva kalla sig det ena och det andra.Oavsett kön, religionstillhörighet, etnicitet osv tycker jag att man ska fokusera på att alla ska ha rätt till ett värdigt liv, ha rätt till samma möjligheter som någon annan. Rik/fattig, svensk/utländsk, personer med funktionsnedsättningar, kvinna eller man. Där tycker jag människor borde fokusera mer på! För mig som har en diagnos, svårigheter med att skapa mig ett normalt liv(jobb, stabil inkomst osv) har jag mer ”hjärta” och intresse att lyfta dom orättvisorna som för med det för med sig ha en funktionsnedsättning i dagens samhälle.

 • Bella skriver:

  Bra skrivet! 😀 <3

 • Rose-Marie skriver:

  Jag delar dina tankar om feminism. Men eftersom ordet feminist har totalt misshandlats i olika sammanhang har jag valt att kalla mig jämnställdhetist. Fast för mig är det samma sak som men min omgivning tycks förstå mig bättre vad jag menar än om jag säger att jag är feminist.

 • Rose-Marie skriver:

  Jag delar dina tankar om feminism. Men eftersom ordet feminist har totalt misshandlats i olika sammanhang har jag valt att kalla mig jämnställdhetist. Fast för mig är det samma sak men min omgivning tycks förstå mig bättre vad jag menar än om jag säger att jag är feminist.

 • Malin skriver:

  Först och främst, er podd är så himla kul! Den är spontan och härlig.
  Sen håller jag med om att du kanske inte ska uttala dig om feminism om du inte kan så mycket om det. Som Alice också tog upp i podden så kanske du inte har förstått feminism och den kampen som ligger bakom. #metoo är en bra hashtag för att få en bild om hur kvinnans och icke-cis män utsatta situation är. Det betyder inte att feminsiter hatar män. Och vi säger inte att alla män har gjort något för förvärra situationen för ose. MEN alla kvinnor jag känner har någon gång blivit utsatt för något av en man. Det är allt ifrån en ord som hora, mansplaining, en klapp på rumpan på krogen, till en våldtänkt.
  Att vara feminst är att förstå att vi lever ett patriarkat och att den strukturen förstör för alla kön. Patriarkat är ett mansdominerande samhälle. Även män blir lidande av tex den stereotypiska bilden av en man. Det är exempelvis unga män som är överrepresenterade i självmord. Det har kommit fram till att det handlar om att de inte känner att det går att prata ut om det. Argumentet leder till att det inte är ”manligt” att prata och visa känslor.
  Det är lite jobbigt att hela tiden behöva förklara varför feminsim behövs och att vi inte hatar män. Tänk hur det känns för dig att behöva skriva detta inlägg. Du känner dig påhoppad, vilket jag förstår eftersom vissa här kommenterar väldigt elakt. Men istället kanske det är bättre att kolla kommentarer som denna. Visst det är lättare sagt än gjort. Men några av oss vill dig väl. Kanske lära dig om sådant som du inte har koll på än.
  Du är en stark och intelligent kvinna som verkligen har lyckas i din bransch så det skulle vara väldigt bra om du tillsammans med oss skulle ta kvinnokampen. Att problemtisera patriarkatet och kämpa för kvinnors rättigheter tillsammans med oss!
  Tips för att lära sig mer:
  -kolla instagram/twitter för inspirerande feminster
  -läs #metoo hashtaggen. Jobbigt men verkligen en ögonöppnare

 • Johanna skriver:

  Jag blir ledsen. Jag hatar patriarkatet och män i grupp, så, nu har jag sagt det, tyck mindre om mig och säg att jag är en ”extremfeminist”. Män förminskar mig, sexuellt ofredar mig och trakasserar mig. Och jag får inte hata dem? Nu har jag som tur inte blivit våldtagen, men jag kan tänka mig hur ledsen någon som blivit det måste bli när du säger att man inte får hata män och patriarkatet. Som är anledning till väldtäckter och anledning till att dem blivit utsatt för en av de värsta sakerna. Hade du blivit trakasserad, förminskad dagligen av en person i din närhet anser jag att man får hata den, detsamma gäller för män. Så om jag blir våldtagen någon gång ska jag inte hata på män eller patriarkatet som utsatt mig för det värsta jag kan tänka mig:)
  Wahlgrens värld är mitt favoritprogram och det enda jag kollar på. Jag gillar dig och din personlighet, men inte dina åsikter i detta fallet. Men åsikter kan skada och i detta fallet förstärka patriarkatet. Tänk bara på vad du skriver om du inte är påläst.

 • Emma A skriver:

  Bra skrivet Bianca!! Detta är nog den bästa synpunkten kring ordet feminist jag har läst. Att vara feminist handlar om att man står för jämställdhet mellan könen i samhället och egentligen borde det vara en självklarhet för alla att kalla sig själva för feminister, för visst förtjänar alla att bli behandlade lika oavsett kön. Man behöver inte vara insatt i ämnet för att få kalla sig själv feminist. Därför tycker jag ”kvinnohatare” är ett lite väl hårt ord att kalla dig med tanke på att du inte uttalade dig på något vis kring att du inte var feminist, bara det att det är bättre att backa undan från ett ordentligt uttalande om man inte är så insatt i ämnet, vilket är väldigt klokt. Tycker också det är så synd att det skapas så mycket hat kring detta och jag som du tycker det absolut bästa att hantera denna hat är att inte involvera sig i den! Ett superbra och välskrivet inlägg utan hat!! TACK!

 • Fröken F skriver:

  Exakt det du skriver Bianca är det jag är väl ändå vad feminism är. När det blandas in hat så har man ju hamnat på en helt annan bana kan jag tycka.

  Ung men ändå så äkta, trygg, ärlig och klok. En bra förebild. Fortsätt så!

 • Johanna skriver:

  AMEN Bianca! Äntligen någon som delar min syn på feminism! ?❤

 • Johanna skriver:

  Det är synd att är så snabba att döma ut någon som kvinnohatare eller korkad bara för att man inte har exakt samma åsikter som andra. Men reaktionerna beror ju på att många, inklusive jag reagerade på hur du formulerade dig. Det man måste komma ihåg när det kommer till feminism är att bara för att just DU har bra män omkring dig och kanske inte har upplevt särskilt många diskriminerande situationer betyder det inte att alla kvinnor har det så. Feminism behövs överallt, men framförallt behövs det på ställen som inte har kommit lika långt som Sverige när det handlar om diskussioner om feminism,genus etc. Därför tror jag många tolkade vad du sa fel. Kanske måste du också börja vidga dina vyer angående feminism och inse att det inte handlar om att hata på män utan att det patriarkala strukturerna som finns i vårt samhälle skadar kvinnans och mannens syn på sig själva och samhället. Du som mediaperson ska absolut inte behöva vara påläst i alla ämnen och jag tycker det är otroligt bra att du faktiskt vågar vara ärlig när det handlar om känsliga ämnen, speciellt feminism. Du skulle nog dock behöva fundera mer över hur du formulerar dig i vissa frågor om du vill slippa dåliga reaktioner, och ja, kanske böra läsa på mer om vad som händer runt om i världen. Men ingen är som sagt perfekt, och alla som skriver dumma kommentarer och kallar dig korkad osv borde istället uppmuntra dig till att se allting från en annan sida. Kram på dig!

 • Linda skriver:

  Bra text! Men om det skulle vara så att du INTE är feminist, varför skulle du behöva förvara dig då?! Bara för man är offentlig person så måste man förklara och redogöra för allt man säger och gör, vi vanliga döda behöver inte det, ändå finns det dem som kräver det av er! Moralpoliser, till er säger jag AVGÅ!

 • Ana Rubin skriver:

  Du är cool, du tar plats, du står upp för kvinnors rätt till sin sexualitet och att tjejer ska vara stolta över de dom är. Det ÄR feminism!

  Jag är politiskt aktiv och kanske en av den som skulle kallas för radikalfeminist. Jag tycker det är viktigare att skapa enighet emellanåt feminister istället för att markera skillnader. Heja dig, Bianca – leve feminismen! Tillsammans kan vi förbättra samhället, alla på våra egna sätt!

  Tack!

 • Malin skriver:

  All kärlek och värme till dig Bianca. Blir mörkrädd när jag läser en del kommentarer här inne. Har alltid fått lära mig att om jag inte har något snällt att säga så borde jag vara tyst, känns som att många kvinnor härinne borde ta efter det. Jag är en medelålders kvinna som vet att media förvränger allt, att det jag ser i Wahlgrens värld bara är en liten del av ert liv. Jag tycker att din och Pernillas relation är sund och att det är fantastiskt att ni vågar visa att en mor och dotter relation inte alltid är en dans på rosor. Så Bianca, fortsätt att vara du för haters always gonna hate och de som sitter gömda bakom sin skärm och spyr ut sig elakheter är nog egentligen ganska små människor som önskar att de hade lite mer skinn på näsan! K’rlek och värme och en önskan om ett fint 2018 till dig och din familj.

 • Agnes skriver:

  Heej! Jag läste kommentarerna och Cissi Wallins inlägg igår o det gjorde mig så ledsen. Det jag hörde från ditt eget uttalande var just det som du skriver, du är inte lika insatt som henne o många andra kända profiler, vilket absolut inte är något fel. Jag själv har bara senaste året förstått så mycket mer än vad jag gjort innan om alla dessa strukturer och hur stora problemen faktiskt är. Jag är 26 nu. Du är 23, och det var så dumt att de inte skrev till dig personligen o kanske förklarade för dig vad de tyckte på ett moget sätt om de hade velat att du skulle veta, eller frågat dig personligen hur du tänkte så du kunnat få förklara dig. Inte lägga upp på sina sociala medier o uppmana andra att diskutera ditt uttalande utan din närvaro. Du har inte all kunskap för att uttala dig på samma sätt som dem, men du fick en fråga och svarade utifrån det du har inom dig o det är det DIN podd handlar om, om dig o dina åsikter! Du talar inte för någon annan, du försökte inte lära någon annan eller uppmana någon att göra som du, du bara sa vad du tyckte och tänkte vilket var hela poängen med frågorna. Så fel att hänga ut dig på det sättet, och skriva det ena o det andra om din familj tex. Du är så ärlig o modig o säger att du vill vara med o lära dig, och jag blir ännu mer arg o ledsen att de valde att hoppa på dig på det där sättet bara för de tyckte att du sa fel. Verkligen inte okej utav vuxna kvinnor. Du gör så mycket bra saker och vi är så många som gillar det du gör!! Fortsätt med det Bianca, du är fantastisk!

  • Malin skriver:

   Fast Bianca är också en vuxen kvinna och inget barn. Hon är en offentlig person och väljer att uttrycka en åsikt i en offentlig stor pod, inte på en privat tjejmiddag. Då öppnar det självklart upp för diskussion i ämnet. Inte påhopp men diskussion. Bianca pratar om en sak i sitt offentliga forum, en annan offentlig person svarar med sin åsikt i sitt offentliga forum. Hur kan det vara fel? Eller ett försök att göra någon till offer? Nej man ska inte acceptera påhopp men man måste kunna ta en diskussion och olika åsikter, vilket vara precis det Cissi gjorde. Sen är det fel att flera av hennes anhängare tar till påhopp, precis som det är förkastligt att Biancas anhängare tar till påhopp mot dem som inte tycker som Bianca.

   • Moa skriver:

    Absolut ska man kunna öppna upp för diskussion MEN när Cissi Wallin väljer att lägga ut bara en del ur själva podcasten och inte vad Bianca säger i helhet möjliggör hon snarare ännu mer att Biancas ord ska förvrängas snarare än att öppna upp för diskussion. Lyssnar man på podden förstår man att Bianca inte är helt insatt, men Alice hjälper henne på traven och Bianca säger i podden att hon ÄR feminist. Visst att Cissi uppmanar till diskussion och inte påhopp, men precis som du hävdar att Bianca som offentlig person ska vara beredd på diskussion, ska Cissi förstå att risken för påhopp är större än för diskussion.

 • Lisa skriver:

  Att du uttalar dig så som du gjorde gör att feminismen tar skada. Med din stora plattform är det din förbannade skyldighet att skaffa lite kunskap och insikt innan du uttalar dig. Det är sorgligt att se hur frågor kring saker som miljö, feminism och rasism inte får någon som helst plats eller tanke hos er när ni har så många unga som ser upp till er. Det finns viktigare saker än att få folk att konsumera. Kanske vore värt att tänka på?

 • josefin skriver:

  Jag blir så arg när man måste definiera ordet hat. Hat betyder HAT. Problemet är att de män vi vill nå genom feminismen KOMMER att missförstå vad feminister menar när vi använder ordet manshat. Så varför använda detta ord, om det gör så att motparten missförstår? ALLA VET ATT BIANCA inte menade något illa med hennes ord. ALLA VET att hon menar helt enkelt att man inte ska hata alla män, för det är det hon tror uttrycket står för. Så snälla snälla, gör inte en höna av en fjäder, när ni VET VAD BIANCA EGENTLIGEN MENADE! Urs för de som vill nypa åt andra bara för att de vet lite mer

 • Julia skriver:

  Hej!

  I podden sade du att ”feminism ÄR när det ska vara tio killar, och tio tjejer”. Det som du beskriver här kallas kvotering, och är inte detsamma som feminism. I Sverige har vi inte kvotering men det är sedan en tid tillbaka ett aktuellt ämne i den politiska debatten. Alla feminister är givetvis inte för kvotering, utan väger kompetens tyngre än kön när det gäller att t.ex. tillsätta en tjänst på ett företag. Rätt kompetens går före kön, helt enkelt. Så bara för att du är feminist (vilket ALLA kvinnor och män i dagens samhälle utan minsta tvivel bör vara) betyder inte det att du tycker att lika många kvinnor som män ska vara anställda i ett företag.

  Hoppas du kanske lärt dig något nytt 🙂
  Allt gott!

 • Hanna skriver:

  Men ge dig! Det handlar inte ett dyft om vad du personligen känner för snälla män. Kvinnor har i ALLA år varit underordnad mannen. All revolution som börjat ske senaste månaderna visar toppen av ett isberg. Inom samtliga branscher vittnar kvinnor om hur de behandlats av män i åratal. Män som fått behålla sina positioner trots att så många vetat om vad som pågår. Om du tror att det räcker med att säga ”jag är för jämställdhet men tycker inte ni ska hata män” så har du inte alls förstått varken poängen eller problemet. Som någon skrev under höste. angående alla dessa vidriga våldtäkter och förnedringar som sker: ”istället för att upprört skrika Inte alla män! Borde man upprört skrika Inte en till utsatt kvinna”.

  • J skriver:

   Hanna, det är väl självklart att ingen normal funtad människa vill att en kvinna ska bli slagen, våldtagen, kränkt etc. Tycker du själv att sk feminister har rätten att läxa skiten ur en 23-åring? För att hon säger det inte gäller alla män? Det är väl ändå först och främst föräldrarna som ska lära sina söner hur man behandlar kvinnor. Min man är ta mig fan den bästa person jag vet. Han behandlar mig som en drottning. Och jag blir pissed off när personer som du skulle hata min man bara för att du hatar män. För att det är män som våldtar och slår. Åt helvete med dessa svin till män. Kastrera fanskapen. Bränn dem på bål. Men jag kommer alltid lyfta fram de fantastiska män i mitt liv. Män som är mjuka, kärleksfulla och ser kvinnan som Guds gåva till mänskligheten. Bianca har uppenbarligen fina män i sitt liv så självklart har hon all rätt i världen att säga att alla män är inte svin? Det tar inte bort det faktum att hon tycker det är rent förjävligt med män som utnyttjar sin makt. Det finns väl inte en kvinna i världen som tycker en annan kvinna ska utsättas för våld? Alla män är verkligen inte svin och ingen kvinna i världen borde bli utsatt för den grupp av män som behandlar kvinnor som mindre värda pga att de inte ha två dinglande fula kulor mellan benen.

   • Emelie skriver:

    J jag håller sååå med dig! Min sambo är den mest underbara goda människa jag vet, jag är ren dynga av människa jämfört med honom och han är man, och jag har massa såna i min omgivning, så att läsa kommentarer med så mycket hat mot män inger ingen respekt alls så förstår vad Bianca menar helt! Det är självklart hon är feminist men tar avstånd just från såna som den som kommenterat där uppe så aggressivt. Att säga att alla män är skit är precis som när vissa män säger att alla kvinnor är ute efter pengar! Ren sörja och det går inte att ha en konstruktiv dialog med sånt förakt.

    • Sanna skriver:

     Hahaha asså Emelie och J, kränkta much? Era män skadas inte ett piss av manshat så ni kan avguda dom i fred hur mycket ni vill.

     PS. Män suger :):):):)

     • Emelie skriver:

      Sanna beror nog på vad du har för erfarenheter 😉 jag har alltid blivit behandlad som en prinsessa i mina förhållanden och tvärtom själv varit en ”idiot”, DESSA män räknar jag in i kategorin ”MÄN” och kan därför inte säga att ALLA är idioter. sen har jag upplevt (utanför förhållanden) massa idioter, sexuella trakasserier, sexuellt överfall och dessa män är såna som är sjuka iidoter. Men jag tänkte fortfarande inte säga att alla är det! Som du nu säger.

   • Hanna skriver:

    Men herregud är ni dumma på riktigt? Eller spelar ni bara? Att ni och Bianca och jag känner män som är fantastiska är det ingen som ifrågasatt. Jag älskar min man, min pappa och min bror. Och jag gör allt jag kan för att min son ska växa upp till en lika fin man. Men, som så många påpekat, det är inte vad det handlar om. Hur kan man ha sån oförmåga att se saker i ett större perspektiv än sitt eget? Om era män är så fantastiska borde de också bara applådera den revolution som nu äntligen sker. Och inte som vissa sårade egon uttryckt sig i media: Nu har det fått för långt! Vi är kränkta! Efter två månaders uppror som kommer från åratal av förtryck och dåliga villkor. En bra man borde inte känna sig ett dugg hotad av me too. Era argument känns lika orelvanta som om jag som blond och blåögd skulle säga: men jag har aldrig upplevt någon rasism eller främlingsfientlighet så jag tycker inte det är ett så stort samhällsproblem.
    Men nu har ju Alexander Bard ställt sig på Biancas sida, vilket säger en hel del om hur fel hennes argument är. Att få medhåll av den mannen är knappast en fjäder i hatten.

    • Emelie skriver:

     Ok jag tror inte riktigt du förstog. Jag personligen är själv feminist men klarar inte av när jag hör kommentarer som ”jag hatar män” och sen … alltså inte alla män, som exempel zara Larsson och många sk feminister uttrycker sig. Det tar bort feministers kraft och förminskar dem och gör att många, trots att de står för lika åsikter inte vill förknippas med dem. Det finns feminister som bråkat om varför det är män på vägmärkena och när de väl får igenom en kvinna på vägmärket är problemet att hon har kjol? Det är såna extremister som jag ANTAR att Bianca vill hålla sig borta från, som finner något fel i allt och hatar allt som inte är kvinna eller även då – kvinnor som inte helt 100 håller med. Sen kan jag faktiskt hålla med dig i mycket, mitt mål är inte att ha starka argument då jag inte är ute efter att övertala, jag försöker bara belysa det faktum att man kan vara feminist men inte vilka förknippas med ”den” feministen som hatar män och anser att varje man är delaktig i allt som är fel med samhället. Om dessa sk feminister nu inte hatar ALLA män, varför uttrycker de sig då som att de gör det och säger ”jag hatar män”? Det är som att jag ska säga ”jag hatar kvinnor” men näää inte alls kvinnor. Det finns liksom inget konsistent i det.

    • J skriver:

     Hanna, vem har sagt att våra män inte applåderar åt denna revolution? Självklart gör min man det. Som sagt, finns ingen bättre person i världen än min man. Läs vad jag skriver istället för att plocka ut ord och hitta på massa dravel. Jag ska vara tydlig, då jag uppenbarligen inte var det i min tidigare kommentar. De män som är drägg, som våldtar, slår, trycker ner, utnyttjar sin makt bara för att de ”kan” är riktiga svin. Släng in peddosvin med. Ja, lyncha dem, gör vad som. Men det är min fulla rätt, Biancas fulla rätt och andras fulla rätt att säga att alla män inte är svin. Har någon här påstått det är synd om Timell, Virtanen etc? Du kommer ifrån diskussionen. Det ÄR ett problem, ja! Ingen har hävdat motsatsen. Men att ge sig på en 23-åring för att hon säger att det finns bra män därute och kalla henne för icke feminist är väl ändå att gå för långt? Tycker du inte? Så vad är kriterierna att kvalificera som ”riktig” feminist? Tyvärr är det folk som skriver dessa vidriga kommentarer/påhopp/hat på sociala medier som ger ordet feminism en negativ klang. Feminister hatar inte, vi kvinnor ska lyfta upp varandra, hylla och stärka varandra. Det du och många andra gör här är rent av vidrigt! Jag säger som Bianca, jag är för jämställdhet och jag hatar inte män. Men däremot Hanna, så hatar jag den stora grupp av män som hatar kvinnor. Och jag om någon vet vad jag pratar om. Läs hennes inlägg igen när du lugnat ner dig. Vi är väl ändå de vuxna här eller? Hon skriver ett fint långt inlägg med ett förtydligande. Och du börjar din kommentar med ”men ge dig” och till mig öppnar du med ”är ni dumma på riktigt”? Jag lär mina barn att behandla folk med respekt. Och att alla har samma värde oavsett kön, färg etc. Du verkar ha en del att lära på den fronten. Det är pinsamt att läsa hur tjejer/kvinnor trycker ner henne och andra starka, unga kvinnor. Orkar inte ens diskutera vidare med dig. Jag har roligare saker att lägga min positiva energi på än på folk fullt med hat, som blir tillfredsställa att trycka ner andra.

     • Emelie skriver:

      Bra J, har varken orken eller kunde skrivit det bättre. Trevlig helg 🙂

     • Kikki skriver:

      Bra J och Emelie! Att Bianca inte vill förknippas med en extrem feminist har ju inget med metoo rörelsen att göra egentligen. Hon vill ju bara förklara att hon inte hatar män som hon uppfattar att extremisterna gör och vill inte uppfattas som en sån feminist.

    • Elin skriver:

     Tack Hanna! Din kommentar ger mig hopp om mänskligheten. Stå på dig!

 • Sofia skriver:

  Men herregud, varför haka upp sig på innebörden av ett ord. Om jag vill kalla mig ”feminist” så gör jag det precis hur mycket jag vill oavsett om det stämmer in på någon annans definition av ordet. Det viktiga är inte vad man kallar sig, utan vad man gör. Så ni som menar att Bianca saknar kunskap, inte borde uttala sig och inte är tillräckligt arg – vad gör ni inne på en tjejs blogg och gafflar? En grundförutsättning för kvinnors gemensamma framgångar när det gäller allt som har sin rot i förtryck är väl ändå att vi kan hålla ihop. Man får faktiskt acceptera att alla inte är likadana, men tillsammans kan vi påverka på det sätt vi är bra på. Blir dock svårt om vi ska lägga vår tid och energi på att hacka på varandra. Tacka f*n för att det tar hundratals år innan vi kommer någonstans om vi lägger tiden på sådana skitsaker som att söka upp en annan tjej som kallat sig ”feminist” för att vi anser att hon inte har rätt till det. Bianca är tjej, där har ni rätten att kalla sig feminist.

 • Annika Beltrano skriver:

  Tack för att du gör din röst hörd Bianca!!!
  Du är bra och viktig.
  Sköt om dig?

 • Cajsa skriver:

  Hej bianca! Måste bara få fram detta till dig efter att ha läst cissis inlägg.
  Det finns x antal dubbelmoraler i hennes text. 1 , att hon själv nämner att inga personangrepp ska ske, där hon två rader innan går på din pappa, dig och er familj utan att känna er eller sitta på någon som helst fakta kring det. 2 hon uttalar sig själv om att man inte ska göra offentliga utalanden utan fakta, vilket hon precis själv gjorde. 3 hon nämner att hon tycker att du har ett ansvar som offentlig person att utala dig korrekt och är därför okej att kritisera. Det komiska i detta att hon verkar inte förstå att hon har ett precis lika stort ansvar som offentlig person att ta ett humanistiskt ansvar där man inte trycker ner andra personer och ändå bidrar till hat genom att offentlig skriva ut ditt namn, nämna helt orelevanta saker om er familj. För mig är det inte en feministisk förebild. Att ta upp diskussionen i all ära, men det ska göras med klass och mer mognad än hon tidigare beskrivit dig. För att kritisera andra ska man någonstans i grunden bete sig större själv.
  Hon hade kunnat driva diskussionen utan uthängande av namn, familjemedlemmar eller allra bäst ett personligt mejl. Hon verkar inte ha förstått den diskussionen som du driver, hat skapar hat.
  Jag hoppas innerligt att du inte tar åt dig av hennes inlägg och andra bittra människors påhopp! Och se det som att det säger mer om henne/dem, än om dig. HEJJA DIG BIANCA!!! ♥️

 • Fanny skriver:

  BIANCA!! Skulle verkligen uppskatta om du läser alla kommentarer där folk försöker förklara och informera. Du kanske får ny förståelse som du istället kan ta upp i podden och nå ut med viktigt kunskap till många. Det är många som inte har så bra koll så vore jävligt bra för samhället!

 • Fanny skriver:

  BIANCA!! Skulle verkligen uppskatta om du läser alla kommentarer där folk försöker förklara och informera. Du kanske får ny förståelse som du istället kan ta upp i podden och nå ut med viktigt kunskap till många. Det är många som inte har så bra koll så vore jävligt bra för samhället!

 • Fanny skriver:

  !!!!!!!!!!!!!Skulle verkligen uppskatta om du läser alla kommentarer där folk försöker förklara och informera. Du kanske får ny förståelse som du istället kan ta upp i podden och nå ut med viktigt kunskap till många. Det är många som inte har så bra koll så vore jävligt bra för samhället!

 • Alice skriver:

  Manshat är inte ett hat mot män på individuell nivå utan ett hat mot strukturen i samhället att kvinnor är underordnade män, vilket enligt mig är en väldigt naturlig reaktion mot patriarkatet. När feminister använder ordet manshat är det i de allra flesta fall det de syftar på

 • s skriver:

  Reaktionerna visar verkligen problemet med feminismen. När de inte hatar män så går de efter kvinnor bara för de inte identifierar sig som feminist. Det är som en religion. Jag bryr mig inte ett dugg om Bianca kallar sig feminist, humanist, egalitär eller ingenting alls. Det viktiga är värderingarna man har. Att man tror på jämställdhet och kvinnors rättigheter utan att hata män och kvinnliga icke-feminister.

 • Peter skriver:

  Jag tycker det är så synd att du ska tvingas försvara att du inte gillar när det går för långt, det bör vara de flestas ståndpunkt men många missförstår gärna och ofta känns det som att det är med flit. Jag tycker du har helt rätt i ditt uttalande, många kommer självklart säga att det är för att jag är man osv osv, men det är just detta som är ett stort problem. Jag med många har tröttnat på hela debatten just för att den inte längre är seriös på så många sätt, skulle man som man råka yttra sig med kritik mot uttalanden som att ”alla män är potentiella våldtäktsmän” så blir man tillsagt att hålla käften, sedan undrar en del feminister varför ”männen” inte pratar och ställer upp. Jag tror helt klart att en hel del ”radikala” feminister snarare förstör för de riktiga feministerna, och urvattnar debatten. Jag har själv en dotter och vet att det finns stora orättvisor och dessa är naturligtvis värda att förändra, men det behöver inte ske på bekostnad av alla blivande män som idag är barn och föds till facket ”potentiell våldtäktsman”. Om diskussionen vore sansad och mer seriös så tror jag priocessen skulle gå snabbare. Många bör nog också betänka att det är inte bara pappor som uppfostrar pappor utan även mammor, vi har alla del i en riktig förändring.

 • Emelie skriver:

  Amen för det du skriver! ?
  Jag tycker och tänker precis som dig om feminism, men jag har aldrig vågat yttra mig, eftersom att jag kan rätt så lite om ämnet och det känns som om att det cirkulerar så mycket hat i detta ämne.
  Heja dig som vågar yttra dig och förklara hur du tänker!
  You go girl ❤❤

 • Sofia skriver:

  Ordet ”feminist” är så otroligt laddat. Säger man att man inte en feminist, blir ju folk tokiga innan personen i fråga ens hunnit förklara sig. De flesta är ju för lika rättigheter, vare sig de vill kalla sig feminister eller inte. Jag tycker det läggs för stor viktig på huruvida man kallar sig feminist eller inte. Fokusera på ämnet i stället, hur samhället ska bli jämställt, hur lika rättigheter ska uppnås osv. Skitsamma vad folk kallar sig, huvudsaken är väl att man kämpar för samma sak.

  • Kim skriver:

   Håller med! Det känns som att det är mer fokus på att kalla sig ”något” än att faktiskt fokusera på ämnet.

   Feminismen är ju uppenbarligen inte så bra på att marknadsföra sig eftersom alla måste försvara sig och berätta hur deras tolkning är.

   Herregud, alla ska ha samma rättigheter och bli behandlade med respekt. Punkt.

   Ständigt tjafsas det bara om vem eller vad som gör en dålig feminist. Om vi ska fokusera på jämställdhet så måste vi nog börja fokusera på rätt saker och inte exkludera människor.

   För att vi ska få ett jämställt samhälle måste alla inse detta och inte exkludera någon. När jag läser kommentarerna ovan så känns det som att vi missar att få med ”männen i grupp” då vi endast tilltalar dessa.

   Som någon skrev så hoppas och tror jag att ingen normalt funtad människa vill att någon ska bli illa behandlad, slagen, våldtagen eller andra hemskheter. Det är bara sunt förnuft som borde vara en självklarhet från barndomen. Ändå så är det uppenbarligen inte det, av någon konstig anledning – det måste ske en förändring.

   Men samtidigt förstår jag om män och många andra inte vågar kalla sig feminister, även fast de egentligen är det. Jag hade inte heller kallat mig ”maskulinist” om det hade varit ordet.

   Jag hoppas att feminismen kommer bli bättre på att marknadsföra sig istället för att framställas som något ”läskigt” och ”hatande” – vilket det verkligen inte är. Hela den här tråden baserar sig på detta.

   Kalla er vad ni vill bara ni vill att alla ska ha samma värde, lika rättigheter och inte behöva gå rädd på kvällarna eller känna sig som ett objekt. Det är både jämställdhet och sunt förnuft.

 • M lisa skriver:

  Vissa feminister är så FUCKING jobbiga men du får inte tycka nåt för de inte är politiskt korrekt? Tycker du ska säga vad fan du vill och sluta känna att du måste förklara dig för alla överkänsliga retards. You don’t owe anyone an explanation. Blir så jävla lack HAHAHAAH. Så klart som fan du inte är kvinnohatare. Låt folk tycka vad de vill ta inte åt dig!!!! Kör ditt race och låt folk tycka va fan de vill man kan inte göra alla nöjda. Som skådis har jag själv förstått. Alla kommer inte gilla mig och de är okej de är tillräckligt svårt för dom att gilla sig själva.

 • Anna Möller skriver:

  Så jävla sjukt att du ska behöva gå i försvar.
  Tycker du var tydlig i att du inte på samma sätt som vissa andra tagit en extrem ståndpunkt för att du var omringad utav bra män. Du sa även att du förstod att alla inte hade det lika bra och att du självklart ville att alla skulle få trygghet.

  Förstår inte, måste folk klämma på en fras som kom ut fel? Så jävla onödigt! Du är fasen grym!

 • Amanda skriver:

  Jag brukar säga såhär… Manshat skadar inte männen, det gör möjligtvis att de blir lite arga och känner sig orättvist behandlade. Men kvinnohat det dödar tusentals kvinnor varje dag. Kvinnor våldtas, dödas, de underordnas männen. Så att hata på en man för all skit de utsätter oss kvinnor för samt all annan skit i världen (bara kolla sig omkring) gör inte ett fucking skit.

  Vi feminister kämpar dagligen för kvinnors rättigheter. Men blir ständigt nedtystade. Är bara så jävla synd när man blir det av andra kvinnor som bör kämpa för samma sak.

  • K skriver:

   Det är just sån här feminism som förstör för alla andra! Du menar med andra ord att vi ska hata även dem som inte är ”såna” bara för att de är män och inte tar skada av det. Så nu ska jag hata alla människor för det finns vissa galningar, även de bra ska jag hata för de tar ju inte skada av det. Nej, sjukt resonemang och det går inte att skapa förändring så.

   • Amanda skriver:

    Jag tycker det är helt logiskt att hata sina förtryckare. Klart som fan jag hatar de män som behandlar kvinnor illa. Men som sagt handlar det inte om alla män. Finns ingen feminist som menar att de hatar alla män, utan de hatar männen som våldtar, dödar och förtrycker kvinnor.

    • K skriver:

     Nej men då får väl dessa feminister börja uttrycka sig på ett sätt som inger lite respekt! Det går inte att föra någon normal dialog om man börjar med att hata. Skulle jag säga att jag hatar kvinnor, Hur låter det? Men säger jag att jag hatar kvinnor som är elaka mot andra kvinnor, missunnsamma och avundsjuka, låter inte det annorlunda? Det går inte att säga att man hatar män och sedan vilja bli tagen seriöst och sedan lägga till men inte alla män. Jag är själv feminist men hatar INGEN. Ogillar idioter till män men skulle ALDRIG säga att jag hatar män. Det måste verkligen ligga något konstigt bakom om man bara kan säga så om hela det motsatta könet. Och då har jag upplevt massa från okända män.

 • Tilda skriver:

  Du uttryckte dig helt jävla rätt från början det går ju inte att ha en icke PK åsikt i dagens samhälle utan att någon blir kränkt ta inte åt dig

 • Moa Simborn skriver:

  Förstår precis vad du menar ! KRAM

 • Sibylla skriver:

  Tycker du skriver det så bra! Att unga tjejer knappt vågar uttala sig av rädsla för att missuppfattas eller att man inte är tillräckligt insatt och kan använda fel ord; allt det stämmer verkligen. Jag är över 40 o väldigt insatt i vad feminism är, men känner ändå sa,mma känsla. Att diskutera ordet feminism är som att be om hat, sura kommentarer om att jag inte tog hänsyn till den gruppen eller använde fel ord osv. Osv. Håller med om att vi måste stötta varandra och uppmuntra varandra istället för att ”leta fel” hela tiden. Å andra sidan mår nog inte den personen så bra då man måste kritisera och säga ”sin ärliga mening” på nätet då det oftast är nåt elakt. Heja dig Bianca och alla ni som stöttar varandra istället för att sprida hat. Nu skapar vi ett fantastiskt 2018!

 • Linnea skriver:

  Tack vare kvinnorna före oss, som kämpat för vår rätt har vi idag rösträtt. Att blanda in hat i koppling till feminism blir vilseledande.

 • C skriver:

  Bästa B, vad bra att du förtydligar vad du tänker i bloggen. Vad jag och många bara reagerar på är hur du fördomsfullt talar om feminister som manshatare, din utläggning om vad ”råfeminism” är håller inte. På samma vis som du menar att folk missförstår din tanke om vad feminist är så missförstår du en femistisk kamp som för många människor (män som kvinnor) har varit livsavgörande.
  Det som blir problematiskt är att du nu med ditt uttalande i bloggen fortsätter att sprida bilden om att ”råfeminister” är ”extrema” och till unga kvinnor dessutom. Det tror inte jag är din mening men tycker verkligen att du ska vända på perspektivet. Se på din situation nu utifrån ett feministiskt perspektiv: du har kvinnor och män som backar dig men vad du missar är att du också har kvinnor och män som vill förklara för dig vad dina offentliga uttal gör. Okunskap är något vackert om man är villig att lära från alla (inklusive råfeministerna). Alla är övertygande om att du menar väl! Du är cool!

 • Vera M skriver:

  Hej Bianca! Precis som du har jag alltid ansett mig vara feminist men egentligen aldrig reflekterat så mycket över vad det innebär. Precis innan sommaren blev jag illa behandlad på mitt arbete – inte på något sexuellt vis men det var en man i chefsposition som tryckte ner mig ordentligt. Såsom många män tenderar att göra med oss kvinnor. Under semestern växte min ilska och frustration men jag visste inte vad jag skulle göra med det. Började lyssna på Mia Sköringer och Anna Mannheimers podd och så mycket föll på plats. Jag vet att de är äldre än du och din målgrupp men jäklar vad bra de är! Av dem har jag lärt mig det jag tycker att jag behöver veta för att kalla mig feminist och ha en tanke bakom. Jag har börjat tänka i nya banor och ser saker i vårt samhälle som är snett som jag inte tidigare noterat. Det finns så mycket skit som kvinnor får ta dom har blivit så mycket av en norm att vi inte själva ser det. Till det kommer ju också allt som är extremt tydligt i form av sexuella trakasserier, våld osv. Jag har själv insett med hjälp av Mia och Anna att nu är det dags att stå upp för både sig själv och alla andra kvinnor, ta fighten och inte låta metoo-rörelsen dö ut. Du som är en så stor förebild har världens chans att nå ut. Med detta långa inlägg ville jag eg bara säga; Lyssna igenom Mia och Annas alla poddavsnitt så kommer du känna dig stärkt i din feminisim och hitta bra argument att använda. Du har nåt extra så använd det till något bra!

 • Annika skriver:

  För mig verkar du samma IQ som en tennisdoja, stackars dumma människa.

 • Malin skriver:

  Heja Bianca!!!! Jag håller med dig i varje ord!!!!! ❤️

 • Linda skriver:

  Hej Bianca! Jag vill bara skicka dig en stor kram, hemskt att tjejer kastar så mkt hat på varann istället för att stötta. Känner EXAKT som dig och tyckte det var riktigt bra skrivet!
  Har inte kommenterat tidigare men känner att det är dags att börja med det, skickar lite kärlek istället för hat! <3

 • Fröken Sol skriver:

  Jag håller med dig i att hat aldrig leder till något bra!
  Jag tror många håller med dig och jag tycker du var modig som sa vad du tyckte! Love and light To All!

 • Lisa skriver:

  Börja lyssna på pebntricket! Har inte börjat lyssna på andra säsongen ännu, men första är helt fantastisk. Hade en väldigt dålig feministisk analys innan, men kan verkligen säga att den blivit bättre efter att ha lyssnat på den. Sen har Rebecca Lysholm en blogg på nouw om inkluderande feminism som är helt fantastisk!

  Du har en sån stor plattform där du skulle kunna sprida så mycket bra grejer att det vore synd att klanka ner på dig, hellre än att lyfta dig! Det är inte så svårt när man väl börjat. När man väl läser om det vill man aldrig sluta kämpa! Alla kan inte göra allt men alla kan göra något, och det vore bara super om du spred lite feministiska budskap på din plattform i och med att den är så pass stor.

  Heja dig!

 • Anonym skriver:

  Våran tids största sjukdom är att vi är så lättkränkta av vad andra säger och att vi alltid måste vara bäst och veta bästa. Vissa tål helt enkelt inte att ändra har en egen syn på saker och ting. Utan måste trycka upp det i ansiktet att deras syn på saken är rätt och inte ens egen och tyvärr så brukar spänna personer med ett så starkt ego ha följare som är osäkra och går med på allt denne säger. För denne visar hur att den verkligen vet vad den snackar om ellerhur? Och ännu en samhälls sjukdom vi har idag är att vi inte är kritiska mot den information som hela tiden haglar över oss på sociala medier, som just oftast kommer från sådana egotrippde typer som vet bäst. För deras åsikter är viktigare än dina?? Eller?? Tråkigt att du som offentlig person alltid måste förklara dig. Din åsikt är din åsikt. Tråkigt att ni blir så censurerade.

 • Martina skriver:

  Feminism gör mycket bra MEN! Det sker SÅ IN I HELVETE jävla mycket hat från feminister också. Extrem feminism är otäckt vanligt och är vidrigt. Vidriga kommentarer, vidriga handlingar, vidriga ageranden och värst av allt börjar det bli vardagsmat. Jag har ALDRIG upplevt så mycket hat som inom feminismen, även om jag upplevt mycket bra också. Jag står för allas lika men vill inte längre kalla mig feminist, för dagens feminist står -i regel- inte för samma grundprinciper feminismen en gång stod för. Riktigt råäkta manshat, förlöjligande av män, kränkningar av män. Vill inte beblanda mig med sånt. Önskar att det fanns ett könsneutralt begrepp där man gynnade BÅDA könen, inte där man vill att kvinnan ska ha samma rättigheter som män. Förstå mig rätt, alla ska ha samma rättigheter, men det innebär också att männen ska ha samma rättigheter som kvinnan.

 • Martina skriver:

  Feminism gör mycket bra MEN! Det sker SÅ IN I HELVETE jävla mycket hat från feminister också. Extrem feminism är otäckt vanligt och är vidrigt. Vidriga kommentarer, vidriga handlingar, vidriga ageranden och värst av allt börjar det bli vardagsmat. Jag har ALDRIG upplevt så mycket hat som inom feminismen, även om jag upplevt mycket bra också. Jag står för allas lika men vill inte längre kalla mig feminist, för dagens feminist står -i regel- inte för samma grundprinciper feminismen en gång stod för. Riktigt råäkta manshat, förlöjligande av män, kränkningar av män. Vill inte beblanda mig med sånt. Önskar att det fanns ett könsneutralt begrepp där man gynnade BÅDA könen, inte där man vill att kvinnan ska ha samma rättigheter som män. Förstå mig rätt, alla ska ha samma rättigheter, men det innebär också att männen ska ha samma rättigheter som kvinnan.

  PS. Ta inte åt dig. Feminismen är OTROLIGT känslig …och lättkränkt. 🙂

 • Angie skriver:

  Hjälp va folk skriver…. men Grymt att du skriver din åsikt! Men snälla snälla snälla det finns mer kön än kvinnor och män. Exkludera inte dom tack.

  • Mye skriver:

   Ja det finns sisådär 58 olika ”kön” folk kan identifiera sig med. Ska man räkna upp allihop varje gång man drar en liknelse för att alla ska känns sig inkluderade. Bli jävligt jobbigt. Tror folk kan relatera och förstå huvudfrågan ändå…

 • Lisa skriver:

  Att du inte kan acceptera en kommentar för att den är kritisk mot den konsumtionshets du göder. Du styr ungdomar i helt fel riktning och fråntar dig allt ansvar för djur och natur. Med andra ord hjärntvättar folk till att tro att det viktigaste i livet för självförverlkligande är konsumtion och ignorerar totalt det faktum att vi på detta sätt förstör vår planet och oss själva.

 • Emelie skriver:

  Tycker faktiskt att din förklaring var klockren. Trodde inte alls att den skulle vara de efter vad jag läst på skvallerbloggarna. Men såklart så läser jag ditt inlägg och bedömer själv. Och du fick ihop det väldigt bra. Hat föder hat och samarbeten föder möjligheter.

 • Anna skriver:

  Feminist är ingen skyddad titel, dvs vem som helst har rätten att nyttja ordet som de vill och har rätt att kalla sig ”feminist”. Skillnad är det på att vara tex jurist, läkare eller fastighetsmäklare – där titeln är skyddad och ingen annan utom de med registrering för yrket får kalla sig det, detta enligt lag. Feminist innebär ingen registrering, ingen anslutning till något förbund och är heller inte reglerat i lagrum. Alltså kan VEM SOM HELST bruka ordet och ”titeln”, och alla har lika stor rätt att göra det. Du gör helt rätt i det Du Bianca, och andra väljer att använda det. Det finns INGEN som ”äger” uttrycket och rätten till att använda det. Om det skulle varit reglerat och förutbestämt om Vem som får kalla sig Feminist så skulle vi inte längre vara en demokrati, och vi skulle direkt bryta mot våra grundlagar – yttrandefrihet och tryckfrihet!

  Jag blir så upprörd när jag hör folk som påstår att man måste vara på ett visst sätt för att kalla sig feminist – ni personer äger inte uttrycket, titeln är inte skyddad och ni missar huvudsyftet med två av våra starkaste grundlagar – PUNKT! You go Bianca och alla ni andra som väljer att använda ordet!

 • Julia Sandberg skriver:

  Hej.
  Ursäkta men förstår du inte hur problematisk du är?
  Du sitter och säger i din podd hur precis ALLA vet vem du är, vart du än går känner alla igen dig. (Så är det inte kan jag lova btw) samtidigt som du sitter och slänger ur dig ”jag är inte feminist, aa visst vill väl att tjejer och killar ska tjäna lika, de är väl typ de feminism handlar om” osv. Alltså kära nån. Du är en vuxen människa, det går inte att slänga ur sig sånt för att sen skriva ett blogginlägg och fronta som att allt är lugnt. NEJ. Dessutom bidrar du till kroppshets när du lägger ut dina bilder på pasta osv och skriver ”nu lägger man på sig några kilon.” Come on. DU ÄR EN OFFENTLIG PERSON. Dina kanaler når ut till folk. då får man tänka några extra varv. Alla gör misstag absolut, men att sen ta på sig offerkoftan och skylla på bakfylla…. hmm vet inte riktigt. Sätt Inte upp en bild som att du är så känd och omtyckt om du sen Inte kan uppehålla den bilen på ett SCHYSST SÄTT.

 • Susanna skriver:

  Att bli kallad kvinnohatare när man själv är kvinna känns ganska ironiskt. Jag tror det är få som går runt och hatar sig själva.
  Jag tycker du är så jäkla grym bianca! Håller med dig i allt du säger. Måste vara jobbigt när folk missförstår en men att kalla en kvinnohatare när man själv är kvinna känns ganska ironiskt. Det är trist också när folk bara antar och istället kan man ju fråga hur menade du nu? Så kan man få förklara. Istället för att bara spy galla. Jag är också en sån som kan uttala mig utan att tänka efter och det kan missförstås. Och ja som du säger sprida kärlek istället för hat <3 massa kramar!

 • Molly skriver:

  Måste bara säga att du är en otroligt bra förebild<3 jag lyssnade på podden och det enda jag tänkte på var att det var riktigt bra, tror många där ute i samhället har sagt precis som du sa någon gång, många vet inte den exakta definitionen av feminism

  • Molly skriver:

   Måste bara säga att du är en otroligt bra förebild<3 jag lyssnade på podden och det enda jag tänkte på var att det var riktigt bra, tror många där ute i samhället har sagt precis som du sa någon gång, många vet inte den exakta definitionen av feminism Och tyvärr så har feminism fått en ganska dålig stämpel.. det jag tyckte om med podden är att du säger något spontant som många tänker/tror och Alice svarar otroligt bra och" sätter dig på plats" det är riktigt bra tycker jag! Till skillnad från många andra influencers som inte vågar diskutera och bara visar en sida av en situation! Sen tycker jag att det på senaste tiden har gått överstyr på socialamedier, flera andra influencers hänger ut varandra hela tiden.. fattar inte hur vissa kan vara så egoistiska, att de vill hänga ut sina "kollegor" för att se bättre ut själva! Så fortsätt stå upp för dig själv! Du har helt rätt<3 skit i de taskiga

 • Caroline skriver:

  Hej Bianca,
  Du är toppen på alla sett en frisk fläkt med gott hjärta!
  Stor Kram

 • Christine skriver:

  Hej Bianca! Jag undrar hur dina tankar går kring att Alexander Bard (som du sitter i jury med i Talang) har uttryckt sig väldigt dumt mot kvinnor och metoo? Är det jobbigt att sitta i samma jury som honom eller hur känner du? Vore intressant att höra i en kommande Q&A tex.

 • Malin skriver:

  Massa kärlek<3<3<3

 • Linda Strand skriver:

  Tycker det är så jäkla synd att du alltid måste förklara dig. Jag diggar dig ❤️

 • Nadja skriver:

  Fast att du ens fokuserar på att kvinnors ”argument” gått för långt? Det enda du borde ha i fokus är män (inte alla men generellt ju!) som hatar kvinnor. Om du bara läste på mer och hade mer kunskap skulle du veta att våldet mot kvinnor är brutalt. Från män. Kanske inte från dina bröder men fortfarande från män. DET om något är viktigt att fokusera på. Vidrigt att du dessutom backas av Bard, kräks !

  • Matilda skriver:

   Fast asså läste du ens hennes inlägg? Ska det vara så svårt att förstå att man INTE BEHÖVER ta till hot och idiotförklaringar för att få sin vilja igenom? Vad är det folk inte fattar? Varför i hela jävla helvetet bekämpa hat med hat? Spyr faktiskt på ditt uttalande.. Verkar ju verkligen som du tycker det är helt okej att trycka ner andra människor trots att du förmodligen står för allas lika värde. Dubbelmoralen är på topp ändå måste jag säga. Det finns INGA ursäkter för att få idiotförklara folk, att trycka ner folk eller dylikt och SPECIELLT INTE när man kallar sig själv feminist och står för allas lika värde!

 • Louise skriver:

  Hej bianca!
  Jag brukar aldrig kommentera, men tycker att du är sjukt grym! & jag håller verkligen med allt du säger!! Du är klockren i podden och på tv!

 • Michaela skriver:

  Alltså Jesus vad folk håller på. Jag tror att alla i grunden fattar vad du menar men ska ändå påpeka massa saker och märka ord bara för att, usch. Du har sunda värderingar och är en superfin tjej Bianca så ta inte åt dig. Känner exakt som du gör <3

 • Elin skriver:

  Det är märkligt hur många mår så bra av att äntligen få något att hata på. Är det inte meningen att det ska vara girl power? Sluta hata och lär ut istället! Bianca, du är grym och vackrast på denna jord!

 • Elin skriver:

  Väldigt oklart resonemang, blev inte ett dugg mer på det klara med vart du står. Är du intresserad av feminism tycker jag att du ska läsa på lite, eller inte uttala dig.

  • M skriver:

   Har du någonsin hört något så simpelt som yttrandefrihetslagen? Läs på den och kom sen tillbaka så kanske du också lärt dig något. Kom inte o säg vad Bianca får säga och vad hon inte får säga bara för att det inte stämmer överens med dina värderingar.

 • Lisen skriver:

  Absolut, bra att du ger din förklaring och bild av det som sagts. Men jag tycker inte att det är speciellt snyggt att fortsätta på lite samma spår och skriva ”vissa feminister är si”, ”vissa är extrema och går för långt”. Det enda som har gått för långt är mäns våld mot kvinnor, orättvisorna mellan könen osv. Jag tror att du skulle få större förståelse genom att läsa på mer inom området. Du är med all säkerhet ingen kvinnohatare men du bör skaffa mer insikt.

  • M skriver:

   Ytterligare en av samma princip, samma resonemang som tydligen tycker det är helt okej att bekämpa hat med hat. Det föder bara mer hat om ni inte märkt det. Så enligt mig och många andra, så är det inte okej öht att sitta och idiotförklara folk, hänga ut folk eller dylikt bara för att man är arg. Det är absolut inte någon ursäkt, bara äckligt beteende.

   Ha en bra dag!

 • Maja skriver:

  Tycker det är sjukt dåligt att andra kvinnor går på Bianca på detta sättet. Skiter i om vi har olika definition av var feminism är eller om hon uttryckt sig ”fel”. Det borde finnas rum för det. Vi kvinnor borde backa varandra, inte gå på varandra. Vi kan tycka och tänka olika ibland. Lägg energin på viktigare saker. Stor kram Bianca! Bra att du förklarar dig.

 • sofia skriver:

  Du är bäst ❤

 • Clara Hägglund skriver:

  Jag är en feminist men försöker ALDRIG tvinga någon att tycka som mig. Jag gillar inte extremfeminister därför att dom får feminster överlag att se så otroligt dåliga ut. Så fort man säger att man är feminist får man så jävla mycket skit utan att man ens förklarat sig bara för att samhället målat upp en bild att om man är feminist så är man en extremfeminist som hatar män när feminsm egentligen handlar om jämställdhet….

 • A skriver:

  Hej Bianca.
  Jag kommenterar extremt sällan på olika bloggar jag läser men vill i alla fall säga det här.
  Jag tycker allt har förstorats upp helt tokigt och du förtjänar inte skiten du fått för det här.
  Det var ca 3 år sedan som jag ens började höra ordet feminism och visste knappt vad det betydde. Jag fick upp alla möjliga förklaringar på det när jag googlade. Först när jag såg Emma Watsons kända tal på youtube förstod jag vad feminism verkligen är. Du nämnde att du kanske inte vet så mycket om ämnet och vill kanske veta mer. Jag rekommenderar dig och alla andra, ni som inte sätt det, att se klippet på youtube, eftersom jag tycker att Emma uttrycker allt helt PERFEKT och sätter pricken över i:et totalt! Kram!

  Länk: https://www.youtube.com/watch?v=c9SUAcNlVQ4

 • Liv Olausson skriver:

  Hej Bianca! Först måste jag säga att jag älskar eran podcast och lever för morgonarna jag kan spendera på att lyssna på er! Jag tänkte även på det du sa i förra podden om just Feminism, och jag förstår verkligen din sida och hur du resonerar. Detta som jag säger nu menas inte som kritik, utan bara ett tips för att man ska få en större insyn inom feminsmens olika hörn. Om jag frågar dig om du tycker kvinnor har rösträtt, är det ett självklart svar jag kommer få av dig. Men så har det inte alltid varit, du känner säkert igen kampen för allmän rösträtt och det tog flera decennier innan kvinnorna faktiskt fick rösta. Under denna period, var det kvinnor som slogs för rösträtts frågan, och dessa kvinnor blev kallade för extremister och även tystade bland tusentals av kvinnor. Det vill säga, alla kvinnor tyckte inte som extremisterna, och många ville inte ens ha rösträtt. Men vad skulle hända utan dessa kvinnor? Det skulle ta en sådan mycket längre tid för demokratiseringen. Det jag försöker förklara är dagens extrema feminister. Jag förstår inte allt dem predrikar åt, jag håller inte med alla deras åsikter, tycker till och med det är överdrivet och fånigt ibland. Men om 20-50 år, när allt de predirkar om är normalt, och en självklarthet för alla kvinnor, då kommer jag iaf vara tacksam för deras kamp. För att de kämpade för att alltid göra samhället bättre, och för att tack vare dem så kanske samhället är otroligt mycket mer jämnställt. Jag är en ”vanlig feminist”, inte radikal inom någon politik, men jag försöker tänka på detta sätt, för att inte smutskasta deras kamp, eller den kamp som hände i Sverige på 1900talet. Man måste inte vara insatt, man måste inte förstå allt, men jag tycker man kan visa en respekt för dem som pallar. Trots det känns som dem är respektlösa och kan säga vad som helst. Jag hoppas mitt budskap gick fram, och att du förstår det jag försöker förmedla. Ser fram emot att höra nästa podd!

 • Marcus skriver:

  Synd att du inte stod på dig, Bianca. Jag tänkte: Äntligen en kvinna, med rampljuset på sig, som synar korten på bordet. Feminism står inte längre för jämlikhet mellan könen. Som du själv – helt korrekt – sa så handlar dagens feministiska rörelse mer om hat mot män än om jämlikhet mellan könen.

  Sverige är redan jämlikt idag. Mig veterligen finns det inte en enda rättighet som män har, som inte kvinnor har.
  När det gäller s.k. löneskillnader så är det fullständigt struntprat. Kvinnor tar längre föräldraledighet och jobbar ofta deltid i flera år därefter, vilket förklarar att ”lika inkomst för lika jobb” skiljer sig något litet sett över en hel karriär.

  Tycker det är sorgligt att se den hatstorm som kom från dina s.k. systrar. Var stark och fortsätt göra din grej.

  • Linnéa skriver:

   Och hur kommer det sig att just kvinnor stannar hemma och går ner i tjänst tror du? Att löneskillnader är en konsekvens av detta stämmer men det är ju en del av problemet i ett mansdominerat klimat, inte en förklaring.

   • Sophia skriver:

    Kanske för att de flesta kvinnor vill själva vara hemma? Vet många som gör det för att de vill inte för att mannen skulle tjäna mer, finns även kvinnor som tjänar mer än män. Finns människor som inte klarar att gå hemma hela dagarna utan mår mest dålig över det, ska dem tvingas till det då för att den andra partnern tjänar mer och måste jobba?

   • Marcus skriver:

    Det är vanligt att kvinnor själva väljer att göra det – för att de vill. Att föda barn förändrar inte sällan en kvinnas prioriteringar i livet. Ska man dessutom väga in barnets bästa i diskussionen (vilket man väl rimligen bör göra?) så är det ganska okontroversiellt att påstå att nyfödda föredrar mamman framför pappan.

    Men kan du nämna en enda rättighet som män har, som inte kvinnor har, här i Sverige? Då får du nog titta på andra delar av världen… Att föra en kamp för feminism i Sverige 2017 är att slå in redan öppna dörrar.

  • Challe skriver:

   Marcus, ta reda på fakta innan du uttalar dig om lönesystemet o dess skillnader män o kvinnor emellan. Det finns statistik o bevisat att män tjänar i dagens 2018 ca 3400 mer än kvinnan för lika arbete. Så nej, det är långt långt ifrån jämlikt. Vi har långt kvar.

   • Marcus skriver:

    Har du källa på det?
    Det enda rimliga tillfället att ”mäta” detta är egentligen när människor får sin första anställning, direkt efter studier. Ingångslöner säger sannolikt mest om löneskillnader mellan könen.
    Därefter kommer löneförhandling, prestation, erfarenhet att spela allt större roll.

 • Susanna skriver:

  Jag håller med dig totalt helt och hållet. Exakt så ser jag på feminism. Ett lika samhälle. Inte trycka ner könen varesig från det ena eller andra hållet. Du är grym Bianca!
  Kram
  http://www.jagraktuppochner.se

 • Hanna skriver:

  Förstår uppriktigt inte hur man kan vara feminist och inte arg. Jag är jättearg. Tack vare patriarkatet kan inte jag vara trygg eftersom jag hela tiden lever med ett hot om våld från förövare som i stort sett aldrig bestraffas. Jag tas på mindre allvar, får mindre i lön och man forskar mindre på min kropps välmående än mäns.

  Att ta ut all den ilskan på människor som inte håller med mig i diskussioner är ju oftast inte särskilt konstruktivt och därför ingenting som jag brukar göra, även om det så klart händer att jag tappar tålamodet. Jag förstår för mitt liv inte hur man kan kalla sig för feminist men fokusera sin inre ilska på feminister som framstår som arga.

  De är la arga för att de är arga och uppgivna över hur deras livssituation ser ut och därför arga på sina förtryckare,

  för att de inte pallar med att diskutera mognare och värdigare än en diskussionspartner som hela tiden använder härskarmetoder och därför ”sjunker till deras nivå”,

  för att de gör extrema aktioner för att tillkalla uppmärksamhet till en viktig kamp (t.ex. när Pussy Riot avbröt en gudstjänst),

  eller för att de faktiskt för fram sina åsikter på ett rakt och sansat sätt men eftersom de är kvinnor som pratar om feminism anses vara arga.

  Du behöver inte stå för alla kvinnors argumentationsteknik, men som feminist måste du stå för FEMINISM över en aningen kränkt man.

  Vill förövrigt (mest apropå kommentarerna) slakta uttrycket Girlpower en gång för alla. Jättebra med varje människa som lever sitt liv som de vill men bara för att de är kvinnor så blir det inte Girlpower. Det är ju ändå att kvinnor går ihop till feministisk kamp och inte som man nu kan tro ett t-shirttryck.

  • Sofie skriver:

   Uttrycket ’tack vare’ föregår alltid något positivt. ’På grund av’ patriarkatet bör det stå då patriarkatet avser något negativt.

   • Hanna skriver:

    Sofie! Jag har ett nytt, spännande, brinnande koncept till dig idag!
    Sarkasm.

    Andra brännheta idéer:
    Att bry sig mer om feminism än att märka ord.
    Att bry sig mer om vad jag skrev än hur jag skrev det.

 • Emma skriver:

  Vackraste charmigaste du. Inte ska du behöva förklara dig! Tror de flesta förstår och faktiskt tycker och tänker som du. Det är väl så typiskt att någon idiot fiskat upp och vridit om det du sagt och gjort det till en ”nyhet”. Snälla, skaffa ett liv säger jag. Bianca, fortsätt vara du! Skit i idioterna som vill komma åt och sätta dit! You rule!

 • Maria skriver:

  Jag förstår att du inte menar illa, men jag tror du ska akta dig för att förminska alla ”extremfeministers” sätt att uttrycka sig. Tror du att vi förändrar världen genom att lägga ut små gulliga blogginlägg om det? Nej!
  Det måste få vara okej att vara förbannad och känna hat mot det samhälle som förminskar oss. Jag tillhör inte de som argumenterar hatiskt eller högljutt, men jag är glad för att det finns dom som gör det för det är dom som kommer bana väg för oss andra.

  • Olivia skriver:

   Jag håller med till 110%

  • Mye skriver:

   Fast extremister har det aldrig kommit något vettigt från. Så att kalla sig feminismextremist är inget att vara stolt över tycker inte jag. För då ser man helt plötsligt allting svart och vitt. Extremister kan man inte för en diskussion med, utan de har redan bestämt sig och kan inte ta in något annat. Ett annat exempel på extremister är gruppen Isis. Hat föder hat.

 • Pernilla skriver:

  Ta det lugnt och du behöver verkligen inte skriva en massa förklaringar om hur du tänker osv bara för att några skapar ’ramaskri’ för att du har en balanserad inställning och goda erfarenheter av män. Hela ditt inlägg är onödigt – du har rätt att tycks o utrycka vad du vill så länge det är lagligt. Varför ska du ha press på dig att utrycka att du är frminist – är man dålig om man inte är det undrar jag? Själv är jag kvinna med hög position på jobbet och börjar tröttna på att kvinnor ska ha rätt att göra sig hörda ’på vilket sätt som helst’, att hålla på o tjata om vem som är feminist eller inte eller försöka överträffa andra om vem som är mest insatt i ämnet – det börjar ju gå över styr. Oavsett kön ska man bete sig schysst! Att män bör kritiserad i vissa sammanhang innebär inte att ’alla män är rötägg’. Nej – byt ämne nu Bianca och skriv om något helt annat nästa gång!

  • Klara skriver:

   Det är väl klart som sjutton att Bianca får förklara sig när så många följer henne o det blivit missförstånd som det uppenbarligen blivit. Kan man väl inte bara sopa under mattan? Är mycket ödmjukt o moget att svara alla vad hon menar.

 • Jennifer Ronja skriver:

  Kan inte du göra en video med lite tips på snyggt vardagshår, utan tång

 • Jag tycker feminism är totalt bullshit! Kvinnor säger hela tiden de håller på varandra när det egentligen är DE som sprider MEST skit om varandra av alla. Ta alla kvinnliga bloggare tex.. vilka är det som spyr galla OM de bloggarna i coment fältet JOOOO bara kvinnor. Kvinnor kommer alltid spy galla dolt över varandra av bitter avundsjuka och jag har själv haft problem med falska kvinnor hela livet. Därför har jag alltid haft nästan bara killkompisar då jag tycker fasen så mycket bättre om killar då de är raka och inte snackar skit bakom ryggen som tjejer nästan alltid gör. Att man sedan ska hata män för att bli korad till bitter feministfitta drottning of the year är så löjligt jag skrattar åt skiten. Nää jag förespråkar isf humanism det vill säga se människor som människor istället för döma dem efter ras, ålder och kön.

  Maria en ej manshatande ickefeminist:)

  • Emma skriver:

   Håller helt med!

  • Matilda skriver:

   Tänk om s.k ”feminister” kunde ta åt sig av detta. Istället sitter dom väl och svär om det du säger bakom skärmen och tycker du är kvinnoförtryckare……

   Håller helt med dig!

  • Isabelle skriver:

   Dock heter det ju just femisism pa grund av att det i de allra flesta fallen ar kvinnor som inte har samma rattigheter och blir fortryckta. Nar det inte ser ut sa runt om i varlden langre kommer dagens feminism antagligen att kallas for humanism!

 • Anna skriver:

  Keep talking truths!!
  Forsätt säga va fan du vill! Är det inte femism att kvinnor ska få uttrycka sej fritt bland andra kvinnor!!! Mycket av den s.k feminism är BS och har lite att göra med den orignella tanken och meningen. Fakta är att våldtäkt är ett mega problem i Sverige. Ett av de självnämt främsta feminst länderna borde göra något åt det först och främst!! Där finns riktig kvinno förtryck där ute att bekymra sej om! Över-fucking- allt!! Varför hänga upp sej på någons privata åsikt!!
  Bianca & Alice, som två starka, smarta kvinnor fortsätt att säga vad i helvete ni vill och lite till!! Fuck ’em ?

 • Linnea skriver:

  Oavsett ämne, hur mycket du än ber om ursäkt. Skyll inte på din bakfylla. Antingen så jobbar man inte när man är bakfull, eller så lär man sig stå för vad man säger och vad man gör. Bullshit alltså

 • Veronica skriver:

  Tror inte ens att det är du som skrivit detta 🙂 Någon nära dig har skrivit det. Hur som haver jag önskar dig en fin morgon och ta hand om dig 😀

 • Anonym skriver:

  Är lite förvirrad hur du lagt fram detta. Du säger att du inte är påläst, sedan säger du att du inte tycker som vissa feminister men ändå vill du att dem ska visa vägen inom feminism? Sedan vänder du och säger att du tycker som alla feminister iallafall. Blev bara förvirrad då du säger emot dig själv vid ett flertal tillfällen. Jag tycker du har rätt i din uppfattning om att kvinnor känner att de måste hata män för att vara bra feminister.

 • Linda skriver:

  Imponerad av dina värderingar och hur du så bra förklarar med ord. Känner verkligen igen mig i det du skriver! Fortsätt så…

 • Carina skriver:

  Bianca jag önskar såååå att du inte tog vid dig som du gör, när elaka människor skriver skit. Det är just vad det är, skit! Dom bara letar minsta lilla groda från dig för att göra till en hel elefant. Jag undrar om dessa människor aldrig har slintit på tungan eller sagt något som inte varit helt genomtänkt?
  Stå på dig tjejen. Glöm inte att vi är många fler som gillar att följa dig och jag kan inte förstå varför dom andra inte helt enkelt slutar kolla och lyssna!!!

  ”En äldre kvinna” på snart 50

 • F skriver:

  Du har helt rätt Bianca! Förstår exakt vad du menar!

 • Saga skriver:

  Tycker detta var ett väldigt bra inlägg dock tappade du mig lite när du skrev ”extremfemenister”. Vad är en extremfemenist i dina ögon?

  Håller med dig om att man inte ska blanda in hat i det man gör. ”Alla män” som ofta används är inte riktat till alla män det har aldrig någon sagt, det är bara riktat till ”alla de män” som begår sexualbrott och andra våldsbrott då det är i snitt ”alla män” som står för de brott och blir dömda för det enligt statistiken.

  Att vissa skriver att de hatar mansnormer förstår jag, då det ofta innefattar ett förtryck mot kvinnor.

  Fortsätt göra det du gör och lägg inte förstor vikt i detta, förstår att många gett dig kritik då du rörde upp många känslor. Dock förstår jag inte de som kallat dig för kvinnohatare. Bra att du beskrev i detta inlägg mer ingående vad du menade.

  Kämpa vidare med allt bra du gör, du är en bra förebild för många!

 • Ellinor skriver:

  Sorgligt att folk inte ska kunna uttrycka sina tankar och känslor utan att bli påhoppade och kallade saker… Alla har vi olika åsikter, alla har vi rätt att uttrycka dem sålänge du inte skadar andra. Att kalla någon för kvinnohatare bara för att den personen anser att en del som kallar sig feminister sprider hat, gör inte så att den personen kommer ändra uppfattning eller förstå den andres perspektiv för 5 öre…

  Tycker ditt inlägg var väldigt bra skrivit! Jag tror du satte ord på mångas tankar om feminism där. Tycker också du får ta alldeles för mycket skit än vad du förtjänar. Jag håller inte alltid med dig i dina åsikter och sätt att se på saker, men det betyder inte att jag har rätt att skriva elaka saker till dig hursom helst. Du är en otroligt stark människa som orkar leva och ha det yrke som du faktiskt har. Kram på dig och grattis i efterskott. <3

 • Malin skriver:

  Hej Bianca du är en supersmart tjej och jag får mycket kraft varje gång jag ser dig glad du inspirerar mig mycket. Jag tycker om att du känner för allas lika värde. Vilket som sagt är så mycket mer än bara det med jämställt mellan könen. När ska vi börja prata mänsklig jämställdhet överlag. än kan jag inte hitta en enda antirasism teeshirt i klädaffärer. Men en massa girlpower prints. Menar jag har barn en liten pojke som jag älskar. Att då ha på sig girlpower kläder känns inte som något som intresserar just för att alla oavsett kön och bakgrund är lika viktiga humanpower eller ännu bättre lifepower allas liv är viktiga. Ilysm

  • Kim skriver:

   Bra skrivet! Jag brinner för jämställdhet för alla, därför tycker jag det är så konstigt att många butiker har så ojämställda tröjtryck.

   Power-boost tycket jag bara är bra men när det står saker som ”GIRLPOWER” och ”FUTURE IS FEMALE”, då kan man undra varför framtiden inte är till för alla?

   Är det inte det vi kämpar för? Vad hände med alla män, icke-binära och allt där emellan?!

   Jag hade blivit galen om det stod ”FUTURE IS MALE” på killtröjorna, men ingen bryr sig nu??

   Jag tror nog ALLA behöver en power-boost…

 • Fia skriver:

  Bara av att lyssna på när du och Alice diskuterar detta ämne så hör man vem av er som har koll och vem som vinner denna diskussion (trots att ni inte hinner dyka så djupt men ändå). Alice vinner oftast era diskussioner dock.
  Ibland vet jag inte om du tänker efter riktigt innan du pratar. Du känns inte jätte bright i vissa diskussioner samt i vissa situationer. Det är ju bara att lyssna på när du pratar i Wahlgrens värld ibland, kan inte vissa självklara ord och du kanske inte är jätte allmänbildad?? Men du har verkligen humor det ska ingen ta ifrån dig..

  Man behöver förresten inte vara påläst för att veta vad vi har för problem mellan män och kvinnor idag.

  • Bianca skriver:

   1. Våra diskussioner handlar aldrig om en tävling…
   2. Min podd och program är inte till för att jag ska visa hur klok jag är. Det vet jag själv. Jag pratar på ett visst sätt ibland och på ett anana sätt andra gånger

   • Sofie skriver:

    Du ska aldrig behöva förklara dig när folk har trista kommentarer som den här ovan och många fler! Alla säger vi eller uttrycker oss fel/dumt ibland. Vi är inte mer än människor! Jag tycker du är grym, du rockar och du gör ett jäävla bra jobb! Tack Bianca för att du sliter röven av dig för att underhålla mig/så många människor! Du förgyller min vardag! Sträck på dig och tänk att fan va jag äger!! Puss på dah ;D

  • Klara skriver:

   Hörrudu Fia vem är du att kalla någon för osmart när du själv särskriver?

 • Sandra skriver:

  Som aktiv i medier ser jag mycket av radikalfeminister. Därav som kvinna tar jag avstånd från feminismen då extremisterna förstört ordet.

  Många feminister skriver mycket hat om män. Tycker man inte lika som extremisterna får man utstå så mycket hat. Dom är riktigt elaka. I deras värld finns inte att acceptera andras åsikter. Du har ju fått massa skit och det är därför du inte ska tycka annorlunda än dom.

  Tragiskt men sant.

 • Issa skriver:

  Bianca ta inte åt dig vad folk säger. Du är en otroligt fin människa (av det man sett på dina kanaler). Hoppas du får ett fortsatt Bra år och att alla energitjuvar försvinner från dig <3

 • Thea skriver:

  Du satte precis ord på allt jag känner och tycker. Så fruktansvärt bra skrivet!

 • Jenny skriver:

  Så klok du är. Håller med varenda ord & har samma syn och tanke som dig.
  Bedrövligt med hat & skriverier. Försök att inte ta åt dig utan sträck på dig & var stolt över att du är grymt bra.
  Heja dig ❤️

 • Amanda skriver:

  Riktigt besviken på dig Bianca, där sjönk du lågt. Feminister sprider inte hat, de försöker ha en röst för alla kvinnor, men självklart ska de av till och med andra kvinnor bli nedtystade.

 • Erica skriver:

  Jag tror att många feminister tillslut börjar känna hat eftersom att världen är så jävla vidrig. Jag är feminist, jag älskar min pojkvän och hatar inte alla män men ändå hatar jag fan män. Jag hatar inte enskilda män, utan män som begrepp. Och jag blir så trött på att trots allt vidrigt och hemskt och ofattbart som kvinnor går igenom så kokar det alltid ner till att skydda männen. De ska skyddas mot ”vårat hat”. Vårat hat som leder till uppmananden som nolltolerans mot sexuella trakasserier, striktare lagar när det gäller sexualbrott och att inte se förbi kvinnomisshandel etc. men männens kvinnohat då? Det hatet som leder till att en man bara kan stå och slå sin fru blodig, det som leder till att en ”vanlig snubbe” passar på att våldta den där snygga tjejen som han har suktat efter nu när hon ändå ligger däckad i en utav sängarna på festen, det som ger män högre lön och fler anställningar etc. Dessa män och människor runt omkring som bara står vid sidan och obrytt tittar på, kanske inte skriver på twitter ”jag hatar kvinnor” men deras kvinnohat är desto starkare.

  Ett exempel på samhällets kvinnohat är väl gruppvåldtäktsmålet i fittja, där man enligt medicinska undersökningen, hittade blåmärken och DNA från männen, som kvinnan hävdar ha våldtagit och misshandlat henne medvetslös i ett trapphus, som stämmer överens med hennes berättelse. Dock tappade hon trovärdighet pga att hon berättat olika versioner under förhören som skedde tio månader isär. Männen nekar våldtäkt men erkänner sexköp (som också är olagligt) och får knata runt fritt nu. Trots medicinsk bevisning. En av männen finns redan i belastningsregistret för våldtäkt mot barn. Han våldtog då en 14 åring när han var 15. Denna indikation på att hans kvinnohat redan funnits i tidig ålder stoppar inte honom från att bli friad i en gruppvåldtäkt på senare dagar. Och sexköp som är en sån uppenbar indikation på dålig kvinnosyn, ger i dagens läge dagsböter som straff, precis som en felparkering.

  När man gång på gång läser liknande historier och sedan inser att ”och det här är ändå Sverige, vi ligger ju typ i framkant när det gäller jämställdhet, titta på andra delar av världen där man aborterar flickbebisar eftersom man inte vill ha döttrar pga kvinnors låga status i samhället” då börjar man tillslut känna hat. LÅT OSS FÖR FAN. Vårt hat leder ju bara till (förhoppningsvis) en revolution. Ingen man har ju råkat illa ut pga detta sk ”manshat”. Förutom möjligtvis några offentliga personer, vars handlingar äntligen förts fram till ljuset, i samband med #metoo-kampanjen. Kvinnor far illa och påverkas dagligen av kvinnohatet som har funnits så länge att vi knappt själva fattat att det är kvinnohat.

  Bli arg och ta avstånd från kvinnohatet istället.

  • sandra skriver:

   måste säga: detta var så bra skrivet! allt handlar om att vi kvinnor (efter århundraden) ska slippa tillhöra den grupp som gång på gång blir trakasserade pga vår könstillhörighet, att vi ska bli jämlika med männen och behandlade med samma respekt som en man både kan förvänta sig att få, och också få.
   det går inte att blunda för att det är strukturellt; det är alltför ofta vi som är på den otursamma sidan av situationen, allt för ofta är det vi som saknar makt att försvara oss. metoo är ett sätt att visa vad vi är med om, och att förändra våra förutsättningar till det bättre, genom att bryta tystnad om övergrepp och ojämlikhet.

 • Josefine skriver:

  Fan va bra skrivet!!!!!!!!! Du har så sjukt rätt i det du säger och skriver. Genom att du AGERAR och BETER dig som att du är likvärdig män, har du redan där lyckats som feminist. Jag är likadan. Behandlar andra som jag vill bli behandlad själv. Och det är att över huvud taget inte bry mig om vilket kön människan, individen, själen har som jag pratar med. Det handlar kort och gott om att stå upp för sina åsikter och ståndpunkter genom att LEVA GENOM dem och ha ett sådant BETEENDE. Det är DÄR (i varje NU där feminism är helt självklart rotat inom oss) som RIKTIG förändring kan ske. Att vi inte ens ska fundera över att vi skulle vara underlägsna män och bli bemötta annorlunda. Jag är som dig uppväxt med att umgås mycket med det motsatta könet (män, kille, pojke whatever) och har liksom inte ens funderat över att jag blivit behandlad annorlunda, för det har varit så självklart att jag redan är det. Så den grunden finns djupt rotad inom mig och det är det självklara beteendet jag även idag lever efter. Och JA, det är klart att det är sjukt jäkla grymt att feminism uppmärksammas så mycket som det gör idag – MEN – det borde inte vara så mycket hat inom det som du skriver. Du ska bara veta att FYFARAO va du är grym!!!!!! Fortsatt med att alltid vara du och säga vad du känner o tycker o ba va i nuet. Grymmast är du Bianca! Skit i detta nu och gå vidare. Du är grymmare än att va kvar i denna skit. Du är bäst som vågar leva enligt dina känslor. Det är ba starka människor som gör det. Hoppas du kan smälta allt nu o gå vidare. KRAM ❤️

 • Bella skriver:

  Alltså det här är ju bland det värsta. Att kvinnor slåss emot varandra för små skit saker och uttalanden. (Klassiskt tjejer dock) men kom igen, alla uttrycker sig inte alltid på bästa sätt. Men feminist är väl en kamp för ALLA kvinnor? För gudsskull sänk garden och sluta ”hata” på kvinnor som kanske råkar säga nåt dumt. Tror de allra flesta kvinnorna vill att det ska vara jämställt men första steget är kanske att ”backa upp” varandra istället för att sprida näthat mot andra kvinnor.

  Grymt bra skrivet Bianca
  Sjukt genomtänkt och väl valda ord. Du satte pricken över i:et och det är många som tycker som Du!

 • Ann skriver:

  Heja Bianca!!!!
  I mina ögon och i min värld är Du en otroligt stark och modig ung kvinna! Det verkar som Du haft med och motgångar i livet som många andra… men Dina har varit mer offentliga än de flestas. Fortsätt vara den Du är! Min uppfattning är att Du och Din familjj glädjer väldigt många människor med det Ni bjuder på….Hoppas Du/Ni kan utestänga negativa människors tråkiga kommentarer….det säger mer om dem än er!
  Jag ser framemot fler avsnitt av Wahlgrens värld, Och måste berätta en kul grej…. min 73-åriga pappa gillar också ert program 🙂
  Kram till Dig ! /Ann

 • Therese skriver:

  Alice har ju ingen aning om vad hon snackar om, feminismen har förstört män och kvinnor. Speciellt kvinnor, där man ger sig efter människor som Bianca, vilket vi kan se med #jagärhär. Som vill mobba in henne i ett hörn så att hon håller med dom, det handlar om kvoteringar. Precis som hon sa, att det ska va lika många av könen eller mer av kvinnor i ledningen så är det ”jämlikhet”. Är det mer kvinnor, så ser man aldrig en feminist klaga på det, för att det inte finns i deras intresse. Feminismen är skadlig, och har ingen förståelse för hur män och kvinnor fungerar. Relationer mellan män och kvinnor kommer bara förstöras mer och mer i framtiden, ju mer makt feminismen får i Sverige.

 • Lisa skriver:

  Jag blev på riktigt glad när jag läste Aftonbladets artikel och kände att ÄNTLIGEN finns det någon mediaprofil som faktiskt står upp för sin åsikt och inte måste rätta sig in i PK-ledet. Jag såg ärligt talat inget negativt i artikeln överhuvudtaget. För mig är jämställdhet en självklarhet, men däremot inte feminism – detta på grund av att jag anser att feminism INTE står för jämställdhet längre utan snarare handlar om extremt känslostyrda kvinnor som hatar på män och att sätter sig i en offerroll. Att skylla på strukturer som inte existerar längre och trycka ner våra svenska män så långt ner i skorna det bara går. Jag tycker det är så vidrigt. Jag kallar mig inte feminist eftersom jag inte tycker att det står för jämställdhet överhuvudtaget. Med feminism kommer vårt samhälle rasa samman fullständigt (som det redan är på väldigt god väg att göra, med hjälp av vår så kallade feministiska regering). Vi måste fatta att vi BEHÖVER män och att det är något fint. Jag tycker alla feminister borde se till att skaffa sig lite respekt än att bara spy ur sig precis vad som helst.
  Vi behöver fokusera på verkliga fakta och ta itu med de verkliga bekymren istället för att skylla ifrån sig på ickeexisterande strukturer. Många feminister pratar om att de är så arga, men jag kan bara påminna om att det inte går att vara arg och bitter över att känna sig otrygg och utsatt när man själv har skapat sig i den situationen. Däremot är jag själv extremt frustrerad av att vara satt i den situationen på grund av feminismen. Jag går inte ut på kvällarna längre ensam och vågar inte gå själv i skogen längre eller liknande, detta på grund av våldtäktsvågen som dragit in över Sverige, som vår feministiska regering har sett till att bli verklighet. Så kan vi sluta med det klassiska vit-svensk-mans-hatet, för det är inte riktigt dem som ska beskyllas för detta (även fast det givetvis kan finnas en och annan gris.)
  Lite våldtäktsstatistik skickar jag med här oxå: https://pjjonasson.wordpress.com/2017/10/23/ny-undersokning-om-utlanningar-och-sexualbrott/
  Fatta. Hur. Många. Gruppvåldtäkter. Som. Hade. Kunnat. Undvikas. Detta ligger på feministernas axlar. Skäms!

  Det jag vill säga är iallafall att jag tycker du ska stå på dig Bianca, du har verkligen en poäng i det du säger. Kram till dig!

 • Johanna skriver:

  Först och främst tycker jag inte du har gjort något fel, alla uttrycker sig fel och grodor hoppar ur munnen ibland, lätt hänt & du har bett om ursäkt! Snarare verkar du vara en störtskön tjej som tyvärr nu får mycket oförtjänt hat av andra…blir ju lite fel om alla springer runt och säger att tjejer ska stå upp för varandra och sen hoppar på en ung tjej som verkligen jobbar för att skapa det liv hon vill ha! Forsätt bara vara den du är ! och dem som stör sig på det har dålig moral!
  oavsett vad så var det ett Grymt poddavsnitt och längtar till nästa!!!

 • Clara skriver:

  Den här texten var så bra. Jag reagerade inte negativt på det du sa i avsnittet, jag förstod att du såg det ur din synvinkel, vilket måste få vara okej. Jag är också feminist och tycker det är ett viktigt ämne. Jag hatar till viss del män, men det är inte det mina åsikter grundar sig på. Jag hatar inte män som individer, det finns många män i min närhet jag tycker om och älskar. Mitt hat är strukturellt, jag hatar det som män världen över utsätter kvinnor för, i form av våldtäkt, våld och förtryck. Mitt hat är en konsekvens av mäns generella beteende. Det är så viktigt att allas åsikter får höras, tycker du är så bra! Podden är hur bra som helst! Kram.

 • Johanna skriver:

  Att su får motta hat och hot för att du sa att du tyckte feminismen gått för låmgt bevisar ju exakt det att femk ismen gått just för långt,

 • Emelie skriver:

  Bra skrivet! Jag tycker att du fick fram vad du menade på ett tydligare sätt i det här blogginlägget.

 • Sanna skriver:

  Jag kallar inte mig själv för feminist och det är jag stolt över!

 • Angelica skriver:

  Höll med dig i avsnittet och håller med dig i detta inlägg. Väl formulerat och en bra sak för alla tjejer därute att tänka en gång extra innan de börjar hata på andra tjejer. Där ligger det största problemet till att det inte går fortare framåt, energin läggs på fel saker, och hat är endast bevis på deras okunskap, i grund och botten tillhör inte det feminism enligt mig.

  Vi står med er alla tjejer, dags att stå med oss också!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *