KROPPSKOMPLEX INFÖR SOMMAREN – NYTT AVSNITT UTE

LYSSNA HÄR 

Som vanligt så vet ni vad Tisdag betyder. Nytt färskt podd avsnitt finns nu ute och jag måste säga att jag älskar detta avsnitt. Vi pratar om kroppskomplex inför sommaren, oralsex, hissar & dissar, lite om preventivmedel och abort och om det är okej att tjafsa mycket med sin partner. Gå gärna in och lyssna och dela med era vänner. Vi älskar att podda så mycket och L Ä N G T A R tills vi kan träffa er på vår livepodd som vi kommer att ha på ICONFEST (!!!!!) Så alltså, den 5e Maj så kommer vi befinna oss på IconFest där vi kommer att livepodda samt ha en MeetAndGreet där vi kan kramas och ta bilder ihop. Köp dina biljetter HÄR för endast 100kr.

Och jag vill även ta upp det vi pratar om angående kroppskomplex inför sommaren. Både jag och Alice har varit väldigt tydliga med att vi är offer till samhället som framställer ”idealet” som väldigt smala tjejer som älskar livet i en bikini och har varken fett, celluliter och kommer alltid i XS…. Tyvärr så ser det ut så och vi hatar det. Vi önskar att vi kunde vara dessa förebilder som ärligt kunde sitta och säga att vi älskar våra kroppar oavsett storlek men vi är inte riktigt där ännu. Vi jobbar på det varje dag men jag tycker också att det är viktigt att prata om sådant när man är mitt i det, precis så som jag gjort med min bulimi. Vissa dagar älskar vi oss med allt vår kropp har att erbjuda och vissa dagar känner man att kropp och hjärna inte riktigt arbetar ihop som ett team helt enkelt…!

Vi VET och tycker till 100% att alla storlekar är vackra och att det viktigaste i livet är att fokusera på att vara lycklig med sina nära och kära och njuta av livet istället för att trycka ner sig själv för småsaker som vikt och utseende. Storleken på dina jeans är inte betydelsefullt om man sätter sig ner en sekund och tänker på att det finns barn som inte ens har mat eller rent vatten. Barn som svälter, människor som kidnappas i trafficking… helt enkelt människor precis som vi som lever och dör i extrema förhållanden och det ”enda” vi gör är att oroa oss över några kilon hit och dit som inte klingar med något ideal…. När man tänker så så hör man ju hur sjukt det låter!

Det viktigaste att ta med sig av detta avsnitt tror jag är att du måste börja din resa och din förändring med just DIG och utgå ifrån dig själv. Det måste börja inifrån dig själv att vilja ändra ditt tankesätt kring dig själv! Det går inte att vänta på att någon annan ska lösa det åt dig. När du själv börjar inse och acceptera att det bara är du som kan göra din förändring med att ändra onda tankar till goda så tror jag personligen att man har kommit en bra bit på vägen. Det går självklart att göra andra saker som att radera konton på Instagram som sätter sprätt i huvudet & att börja prata om det mer med nära och kära som kan vara en trost och hjälpa till en viss del.

Men som vi sa i podden. Det går inte att skylla på andra att man hamnar/hamnat i vissa situationer, man måste själv ta ansvar för vart man hamnar i livet oavsett hur man hamnar där. Allas resa är såklart olika och mycket kan påverka en ätstörning eller ett dåligt beteende. Exempelsvis mobbning etc… Men det hjälper inte att skylla på andra när det kommer till en ätstörning, alkoholmissbruk osv. Det är ingen annans fel än mitt att jag fick min bulimi och det är ingen annan än jag som kan ta mig ur det. Det är bara jag som bråkar med mig själv, det är bara jag som tvingar mig själv att äta saker som sedan JAG bestämmer mig för att spy upp. Hur hårt det än låter så är sanningen att vi idag tyvärr lever i det samhället där det är ”perfektionen” som gärna framställs och sociala medier tappar igenkänningsfaktor och äkthet. Så man måste sätta ner sig och förstå att börjar inte du själv förändra ditt sätt att tänka och agera så kommer tyvärr ingen annan göra det åt dig! Det är en tuff resa som många går igenom idag men den resan kommer bli så mycket enklare och gå så mycket fortare om man börjar ta ansvar för sina egna beteenden, sluta skylla på allt och alla (även fast jag gärna skulle vilja se variation på modeller, kampanjer, reklamer, bilder osv…) och förstå vikten i att den fighten du ska fokusera på är den du har med dig själv!

Som man alltid säger, relationen du har med dig själv är den viktigaste i livet <3

102 reaktioner på “KROPPSKOMPLEX INFÖR SOMMAREN – NYTT AVSNITT UTE”

 • FILIPPA ML skriver:

  Du skriver SÅ bra och det är sjukt starkt av dig att du vågar prata om din ätstörning!! KRAM <3

  https://nouw.com/filippaml

 • Miranda skriver:

  DU är så stark och har så rätt om detta! och en sak till du är otroligt jävla snygg!! Du borde komma över på gay sidan haha.. nejdå. men fortsätt kämpa med dig själv, inget är omöjligt, man bara tror det.

  kram

 • Nadinne Thyrell skriver:

  Det var verkligen ett bra inlägg och erat avsnitt❤️❤️Det är så mycket ni nämner som jag kan relatera till, därför blir jag tårögd när du skriver så fina saker❤️❤️❤️Älskar dig Bianca😘

 • Josefin skriver:

  Bästa ni! Ang att det är bra att prata om sin resa under tiden den pågår så jämför jag det med ett AA möte, haha. Där samlas en grupp människor som är mitt i sin resa för att prata av sig. Att personerna befinner sig på samma resa skapar igenkänningsfaktor och någon att dela resan med. Att prata om sina problem med andra som har samma problem tycker jag uppfyller samma fina syfte 🙂 Förutsatt att båda pratar om sina erfarenheter ur perspektivet att det är ett problem 😉 Tror ni har sagt något liknande i podden, det tycker jag var bra. Mer prat om kroppskomplex och ätstörningar!!!

  • Bianca skriver:

   Håller helt och hållet med dig, alla borde börja öppna upp sig mer gällande sina problem. För alltid hjälper man någon 🙂

 • S skriver:

  Jag håller med mycket, men som du själv säger så är det SJÄLVKLART att vi påverkas av influencers, modeller, filmer osv. Det hjälper inte någon att du lägger upp bilder på att du går på juice-cleanse och om du läser på deras hemsida står det till och med där att de absolut inte rekommenderar folk som tidigare haft någon form av ätstörning kör en sådan detox som du gjorde. Det triggar. Oavsett om ditt syfte inte var att påverka andra negativt , att det inte var för att gå ner i vikt utan för att bli piggare osv, så blir folk som följer dig påverkade av att se att du dricker juice istället för mat. Så varför lägga upp det om du vet att det kan stressa andra? Varför inte bara skita i att lägga upp det när du vet hur många unga tjejer som mår dåligt över mat, vikthets och ideal? Bara något som kanske ändå kan va värt att tänka på. Vet att du inte menar illa men det kan ändå slå väldigt fel. <3

 • Josefine skriver:

  Hade mystid kring lunch å lyssnade på podden! 😊

 • Ronja skriver:

  Så jävla sant!!<3

 • Klokt sagt! Jag är 29år och har precis kommit ur ett tungt drogmissbruk som innehöll både kriminalitet och fängelse. Under de elva år som jag knarkade ”bara läkemedel” (tog fram till ett årsen innan jag insåg att det är lika mycket knark) har jag förlorat majoriteten av mina riktiga vänner, huset jag köpte som 20-åring är sålt med förlust och företaget som jag drev framgångsrikt från 22

  • Oj, råkade skicka för fort.

   Företaget som jag startade som 22-åring och drev framgångsrikt i flera år är kursat, jag har skadat många av mina närmsta och har en annans människas liv på mitt samvete då jag tyckte det var viktigt att tjäna pengar och då gärna svarta på

  • Oj, skickade för fort.

   Företaget jag startade som 22-åring och drev framgångsrikt är kursar, jag har sårat, svikit och ljugit för alla mina närmsta och har en annan människas liv på mitt samvete då jag levde ett dubbelliv av rang och importerade/sålde stora mängder droger. Han tog en överdos på det jag sålde.

   Att allt det där skulle behöva hända för att jag skulle komma till insikt är såklart tragiskt men idag vet jag åtminstone vad som är viktigt lch är tacksam för det lilla. Utseende, pengar och status är inte viktigt för det kan försvinna från en dag till en annan (belive me, i know).

   Att idag kunna blogga om det för att hjälpa andra är viktigt även som en del i att förlåta mig själv. Jag tänker att ätstörningar och drogmissbruk är lika på så sätt att båda är en fysisk hjärnsjukdom där man manipulerat hjärnan genom att kidnappa belöningssystemet. Det är viktigt att komma ihåg att även om man utvecklar ett missbruk (mat eller droger) på egen hand så är det en beroendeSJUKDOM. Det klassas som en sjukdom just för att hjärnan blir så uppfuckad av det, det är otroligt viktigt att ta eget ansvar men också att komma ihåg att det är en sjukdom man utvecklar. På samma sätt som man kan utveckla kol vid rökning, hudcancer vid solning och diabetes typ 2 vid ohälsosam livsstil.

   Ta eget ansvar men skuldbelägg inte dig själv ❤️

 • jaja skriver:

  när kommer del 2 från din Q&A?

 • Ellinor skriver:

  Hej Bianca! Måste bara säga tack för du är en sån jävla inspirerande tjej och tack till dig och Alice som lyfter det här ämnet! Ni anar inte hur mycket jag behövde höra detta just idag! Så sinnesjukt!
  Du Bianca är bäst!

 • Manda skriver:

  Håller faktiskt inte riktigt med dig Ang den drabbade av en ätstörning har hamnat där av sig själv. Visst finns det en tuff norm som framhframhäver en ofta osund bild av vikt och annat. Men man får inte glömma att ätstörning är en sjukdom!! Man ska inte känna sig skyldig för att man är sjuk. Ätstörningar är självdestruktivt som även uppkommer efter trauman osv. Jag kan hålla med dig om att förändring måste ske från egen vilja men man måste också vara ödmjuk för hur ont det faktiskt gör i de som är riktigt sjuka. Har varit sjuk i anorexi i flera år, är friskförklarad för några år sedan även om de sitter kvar, för mig handlade det inte om att se snygg ut inför andra utan om kontroll. Jag är även med i en forskningsstudie där man kan se om ärftliga och biologiska faktorer spelar in vid insjuknande i ätstörning. Allas situation som är drabbade av ätstörningar är unik. Kort och gott vill jag påpeka att jag tror inte man endast kan skylla på att normen orsakar ätstörningar, utan att det faktiskt är en allvarlig sjukdom. Men bra att du lyfter diskussionen kring denna osunda norm heja dig!

  • Emelie skriver:

   Håller helt med! Min ätstörning bottnar inte av att man drunknar i alla samhällsideal utan om brist på kontroll i övrigt i livet. Det är ingens fel, snarare försöker man desperat att finna någon slags ”lättnad”.

  • Jenny skriver:

   Precis! Bra kommentar!!

  • Linda skriver:

   Håller helt med dig! Jag har också haft både anorexia och bulimi och det var definitivt yttre faktorer som gjorde att jag blev sjuk samt förmodligen biologiska. Samt att jag också kände att jag ville ha kontroll och maten och träningen var det jag kunde kontrollera.

 • Mikaela skriver:

  Så jävla sant, att de e bara en själv som kan ta sig ur det, men så sjukt svårt de e. Däremot skulle jag nog vilja hålla med halvt om att stt de är ens eget fel. Då jah ex. Blev mobbad när jag var liten och dom sa att man var tjock, jag tror att hade jag inte blivit de, kanske de inte hade blivit samma utgång.

  Idag kämpar jag dagligen med att inte hetsäta när de blir en dålig dag. Eller att välja att inte äta alls. Då jag vill kunna vara en förebild för båda mina barn. Och är livrädd för att dom ska behlvsuhp igenom samma helvete. Visst dom kommer som vi alla andra att bli påverkade utav sociala medier, tv reklam osv. Men här hemma är de total förbud att säga att man inte är fin, stt man är tjock osv. De e dock mkt svårare än man tror. Så att ni tar upp ämnet, och visar att ni försöker jobba med er själva, gör er och alla andra som gör de till enorma förebilder. O tillslut kanske vi lyckas ändra idealet. 🤗

 • Så bra skrivet tycker jag. Jag har ju vägt 117kg och mådde inte bra av det så jag gör ju något åt det. Det är ju jag själv som hamnat där så jag får se till att ta mig ur det dåliga måendet.

 • Ellie skriver:

  Asså bästa förebilden<3
  Asså vadå att du

 • Linnea skriver:

  Vad är det för mailadress till er podd? För övrigt är du den vackraste människan i hela världen! Kör ditt race och strunta i alla bittra. Du är grym och jag älskar din personlighet!!!

 • Ida skriver:

  Fint skrivet <3

 • Jonna skriver:

  Det där med cleansing dagar och att ”rena kroppen” blir ju lite fel att sen äta burgare och mat med djurfetter direkt som kletar igen hela ditt system, hur tänker du där? Kött och yoghurt och gräddig mat kommer från djur och det gör att man får finnar, oren hy, ont i magen, din kropp visar att du inte mår bra av det ändå äter du, varför? Menar du att man inte ska lyssna på sin kropp? Om det inte känns bra så är det väl inte hälsosamt?

  • Malin skriver:

   Oj vad fräscht att kommentera en ätstörd persons inlägg med formuleringar som att vanlig mat ”kletar ner kroppen”. Det där tankesättet florerar överallt och är SJUKT! Sluta!

  • Bianca skriver:

   Jag gjorde det för att känna mig piggare men jag kommer inte sluta äta min normala kost för det 🙂

 • Linzha skriver:

  Jag har själv haft extremt svåra problem med Self love de senaste två åren. Men hur jag kom över det var helt sinnessjukt. Jag tyckte att jag testat allt. Hade mina rutiner i att tänka positivt och börja dagen med att le åt mig själv i spegeln och säga ”jag är vacker”. Men det hjälpte inte. Men en natt drömde jag en ovanligt verklig men ändå overklig dröm. Det var som att nån talade till mig att jag helt enkelt måste tänka annorlunda. Jag var superglad hela dagen efter, och tänkte inte mer på det. Sen fick jag en liknande dröm två dagar senare. Kändes nästan som att en släkting som tyvärr gått bort försökte få kontakt och berätta för mig att jag är ute och cyklar. 😇💕

 • Cecilia skriver:

  Ni är grymma tjejer! Älskar hur ni är öppna och ärliga om era tankar, det behövs! Jag både pluggar och arbetar med hälsa, och jag kämpar med liknande tankar varje dag (nästan mer sen jag gav mig in i branschen på sätt och vis). Ena dagen älskar jag mig själv, min kropp och det som gör mig till mig. Nästa dag tittar jag mig själv i spegeln och rynkar på näsan. Jag jobbar så otroligt mycket med det och märker att jag blir lite bättre på att älska mig själv för varje dag som går, men det tar tid.. Kan knappt vänta tills den dagen jag får starta upp mitt företag och bara arbeta med kvinnors hälsa och vår självkänsla, och den kärlek vi känner till oss själva! Kram

  • Bianca skriver:

   Jag är exakt likadan. Tror också det behövs att vi börjar prata om det mer öppet, det kommer förhoppningsvis att hjälpa många. Kram!

 • Jessica skriver:

  Tack för dina grymma ord!
  Det här inlägget fick mig att inse att jag faktiskt kommit en bit med mig själv, min själv känsla och mitt självförtroende..
  Tack än en gång Bianca ❤️

 • Carro skriver:

  Hej Bianca!

  Jättebra att du lyfter detta, det är så viktigt att förstå sitt eget värde och älska sig själv oavsett hur man ser ut! Du behöver inte svara på denna fråga om det är för personligt, men har du tänkt att gå i behandling för din ätstörning? Jag förstår det som att du ”klarar av” att leva med den idag, men vore det inte skönt att slippa den helt i ditt liv? Det sparar ju på så mycket onödig ångest och tankar som du kan lägga på annat istället tänker jag 🙂 Och inte minst för att undvika att skada din kropp, för den tar väldigt mycket stryk av ätstörningar även om man inte alltid tänker på det :/ Som sagt, du behöver inte svara om det är privat. Önskar bara att alla fick bli friska från denna skitsjukdom som det är!! Hoppas du får en härlig onsdag 🙂 Kram

 • Tess skriver:

  Hej Bianca, håller med dig i mångt och mycket. Vill bara tillägga att FÖRSTÅELSEN måste komma först, och här tänker jag ffa på olika tillstånd av ätstörningar. Det går inte att ta ansvar för och förändra något som man själv inte förstår, eller hur? Att du numera kan handskas med din bulimi beror på att du vet varför du utvecklade den, och även för dig handlar bulimin om att få och känna kontroll i en annars rätt så förvirrad värld. Vad som är förvirrande är olika för olika personer. Ibland måste man faktiskt gå till botten med sin förvirring genom att tala med andra, de som var med om att skapa förvirringen/kaoset. Så jag både håller med och inte; att förändra egna tankar och göra det stora jobbet kring livsförändring kan man göra bara själv men i de flesta fall behöver man någon som hjälper en dit. Jag vill inte att ditt goda budskap ska så att säga skuldbelägga och tysta de ”ensamma och förvirrade”. VÅGA FRÅGA, VÅGA TALA, VÅGA FRÅGA IGEN, VÅGA FÖRSTÅ, VÅGA SEDAN TÄNKA NYTT!

 • Tycker att det är så bra och så viktigt att ni pratar om det här! Kämpade, och kämpar fortfarande ibland, men anorexia. Det är fruktansvärt att så många känner att de inte duger som de är.

 • Hej det är Davina igen älskar Din kläder stil du passar så mycket i den sportig stilen som Alice kör på den PS älskar dig när kan du ha en fan träff i Västerås

 • Lisa Ekberg skriver:

  Asså jag tycker det var jätte bra skrivit. Jag känner 2st som har stort problem med detta, jag tog kort på de du hade skrivit o tänker skicka det till dom och hopps att de tar åt de bra du har skrivit

 • Jacqueline skriver:

  Fast nej. Det är inte rent o skärt ens eget fel att bli sjuk i en ätstörning. För som ngn skrev här ovan så är det en sjukdom. Vi alla kan påverkas av ideal o normer kring kroppar o mat och ändra sättet vi lever osv, och DET är väl ett eget val (även om det är samhället/omgivningen som påverkar), en del klarar att hålla på med dieter osv på nivån att det ständigt är ett aktivt val och ingen sjukdom i det, kanske ”bara” osunt sätt att leva. Men för vissa utvryts en SJUKDOM, (biologiskt, arvsanlag, eller vad som nu än ligger till grund), och en sjukdom är INGET aktivt val. Visst. Jag valde att börja sträva efter att gå ner två kilo, Jag valde det, men sedan tog sjukdomen grepp om mig och resten valde jag inte. Jag valde inte att bli sjuk, och det har nog ingen gjort, för det ligger ju mer än bara utseende bakom ätstörningar. Kontroll, självförakt och allt möjligt. Du kan välja att ha ett osunt sätt till mat o kropp men inte att utveckla en ätstörning, precis som du inte kan välja att få ångest eller panikattacker eller ett självskadebeteende av olika slag.

  Men håller med om att för att bli frisk behöver det komma från sig själv, inifrån, även om det för många behövs en yttre motivation först som får en på banan, och Jag hoppas innerligt att du hittar den glöden som övertygar dig om att du duger precis som du är i alla lägen.

  Säger inte att det är ditt ansvar att skydda alla dina läsare o följare från triggande material, för allt går att bli triggat av, men det finns ett ansvar att ta i vilka influencer väljer att bli sponsrade av och förespråka. Tex att inte göra reklam för sådant som uppenbart skadar människors syn på att det yttre ska värdesättas så himla högt. Det finns ett ansvar som medmänniska, oavsett blogg eller ej, att inte trycka upp i andras ansikten kommentarer som ”ska du verkligen äta det där?” ”Tänk på beach2018” osv.

  • Bianca skriver:

   Jag tror att vi alla upplever det olika, men jag förstår att mitt sätt att se på det inte kanske är densamma som för andra!

 • P skriver:

  Skitbra att du som influencers skriver inspirerande inlägg också, dina åsikter och sticker ut (de e helt ärligt tråkigt att kolla på många andra influencers som gör samma sak som deras medmänniskor osv, sååå bra att du finns o är så öppen, stark, rolig o glad).

  Tyvärr finns det en del som väljer att missförstå en del du gör, skriver och inte vidgar sina syner, men det kan väl bli så när man skriver ett kontroversiellt inlägg. Jag tycker verkligen du ska fortsätta vara den du är, skriva det du tycker, du behöver inte vara PK för oavsett vad man skriver kan man väl inte få med alla på sin sida. Jag tycker verkligen om dina plattformar och din smak, stil, upplägg och idéer! Kram /P

  • S skriver:

   Håller med, tycker om att du skriver om ett sånt viktigt ämne som typ alla kan relatera till och har någon slags relation till. Det är fint att se att du är öppen och delar med dig då du har chansen att få folk att lyssna på det du säger. Tack!

  • Bianca skriver:

   Vad gulliga ni är! Det är så sant att vad jag än skriver kommer det alltid finnas andra som tycker/tänker olika 🙂

 • Ronja Norlén skriver:

  Så viktigt och bra av er att ta upp detta. Ni är SÅ GRYMMA!<3

 • Sara skriver:

  Nu kommenterar jag juice-detoxar/cleanses i allmänhet och inte biancas val; enligt forskning bidrar dessa detoxes till ingen som helst ”utrensning” för det tar levern redan hand om åt dig utan diverse juicer, ”utrensningssymptomen” många hävdar de får beror på hunger och energibrist. Att man piggnar till efter någon dag är kroppens sätt att försöka väcka upp dig för att du ska orka tillföra energi i form av mat, dessa kickar uppkommer ofta också hos anorektiker och är en orsak till att många anorektiker är förvånansvärt pigga och aktiva trots grov kaloribrist.
  Sedan vill jag kommentera podden; läs på om patriarkat på en djupare nivå för att få en bättre analys angående t.ex. kroppsideal typ ladydahmers texter.

 • Ariel Sjöström skriver:

  Bianca vill bara säga ett par saker;
  Du är vacker, har snygga läppar och absolut inga hängpattar:)
  Följer wahlgrens värld slaviskt och såg dig berätta om omogna ärthjärnor som skickar hatkommentarer till dig. Ville uppmuntra dig lite så jag tänkte säga vad jag tycker:).

  Det är sällan man ser storasystrar representerade i media, och jag som själv är storasyster tycker det är härligt att se en sån som dig som frimodigt visar upp livet som storasyster och är något av en förebild för mig,jag tycker det är extra roligt att se syskondynamiken som du och Benjamin har. Din galet härliga familj påminner mycket om min egen särskilt det du har med Benjamin.(jag har själv en lillebror som heter benjamin och är mycket lik din bror till sättet(Btw hälsar han att han är bättre på att laga pasta))

  Mvh Ariel

 • Aliiice skriver:

  Hallå vad jag gillade ert poddavsnitt idag. T A C K ❤️

 • Du har helt rätt! Många i min skola ”gillar” inte maten men vi har tur vi som bor i Sverige 💞 När ska du filma mera videos på din YT kanal? Tips: Va dig själv,ha gärna med Benjamin med på videos! Han är ju typ världsartist!!! I Love You, Benjamin and all in your family💗 Ni är bäst💞 Puus på er alla 💖

 • Emelie Karlsson skriver:

  Måste säga att ni gör såna bra avsnitt! Ni är så härliga att lyssna på helt enkelt. Tycker det är super bra att ni tar upp kroppskomplex då jag tror att inprincip varje människa har det. Så bra att bli mer öppna med det och att vi ”vanliga” människor får höra att tex du och Alice också har kroppskomplex även att ni är super snygga och ”rätt” storlek enligt samhället. Hoppas du får en fortsatt fin vecka! Kram

 • Mimmi skriver:

  Toppeninlägg!! 👌👏👍

 • Jessica skriver:

  Gillar verkligen eran podd! Och älskar det faktum att ni pratar om att ni inte är felfria heller. Att ni kan ha kroppskomplex osv också. DET är att vara förebild. Ni peppar men visar att ni också är mänskliga. Love it! Ni är grymma!

 • Lin skriver:

  Men ärligt, låt Bianca äta vad hon vill. Varför ska det ens behöva bli en grej av det, hon är vuxen nog att bestämma själv över vad hon vill äta. Löjligt att påpeka att hon ena dagen dricker juicer och sen äter hamburgare, so What.. är det så intressant och som sagt hon bestämmer över sig själv. Tror inte att nån säger åt er vad ni äter eller ??

  Kram på dig Bianca du är fantastisk precis som du är !!!

 • Sofia skriver:

  Hej Bianca,
  Bra att du tar upp ämnet ätstörningar, ju fler som gör det desto mindra tabu blir det. Det ska diskuteras från alla håll!
  Dock känner jag att det saknas problematik här, och jag ser det kanske inte från samma vinkel… De flesta av mina vänner eller bekanta som kämpat med ätstörningar i olika grader och olika långa perioder har sällan ”valt det”. Att vara ätstörd är inte något man ska beskyllas för, som att det är ens eget fel. En ätstörning kan absolut bero på press från media och ideal och man kan känna press på att bli smalare osv, MEN det är från min erfarenhet ett problem relaterat till en persons mentala ohälsa och en form av destruktivitet som ofta följer med en depression. Jag har kämpat i många år, och jag är långt ifrån fri från mina demoner, men för mig är det snarare kontrollbehov och panik som orsakar anorexia eller bulimi. Vill bara säga detta för att jag har aldrig någonsin valt att må såhär. Ätstörning kan vara otroligt ensamt, och helvetet på jorden. Jag håller med om att du själv är den viktigaste personen i ditt liv och du ska försöka vara snäll mot dig själv och tro på dig själv, men när det kommer till en sjukdom som anorexi och bulimi är – det finns hjälp, ibland klarar man det inte själv. Det är en lång väg att gå för att må bättre i det, men ju mer vi pratar om det desto fler möjligheter skapar vi till att hjälpa varandra.

  Ta hand om dig!
  Kram

 • Academic Text skriver:

  Snälla jag ber dig innerligen! Ta dig tid att läsa och sedan bilda en egen uppfattning genom att göra en research. Tänk på dina nära och kära och läs det jag har skrivit. Jag är inte ute efter att tjäna pengar eller efter att tjäna en agenda, utan efter att väcka folket med faktabaserad sanning. Academictext.se

  • Matilda skriver:

   Haha din text om islam är ju inte i närheten av varken akademisk eller research-baserad som du påstår. Vilken forskningsmetod använde du? Hur ser ditt urval ut? Vilka deltog i din studie?

   Hänvisa mig gärna till en av dina så kallade ”akademiska texter” om islam, skulle vara så sjukt intressant att se. Helt ärligt, lägg av med att kalla pseudovetenskap för akademiska texter för de har noll förankring i forskning. Du sprider hat och inget annat genom att försköna kristendom och svartmåla islam genom en confirmation bias.

 • Rebecca skriver:

  Jag blir så oerhört glad att du skriver så öppet om det här Bianca. Att du tar upp det som de flesta faktiskt tänker och känner, men som inte alla pratar om. Tack för att du delar med dig, och jag vill skicka så mycket kärlek till dig! Hoppas du får en fantastisk dag <3 Besök gärna min blogg där jag också tar upp ämnet psykisk ohälsa, bland annat ätstörningar och självskadebeteenden. Ta hand om er, allihopa som läser Biancas fina blogg. Kram

 • Gr skriver:

  Hej! Jag undrar varför min kommentar blev raderad? Jag hyllade dig i hela inlägget och skrev skämtsamt att jag håller med dig i allt utom att pizzan på 450 gradi är god, jätte konstigt att man inte får ha en åsikt om mat när allt jag gjorde var hyllade dig.

  • Bianca skriver:

   Jag har inte raderat någon kommentar, den måste försvunnit. Haha hade aldrig raderat en kommentar bara för att du inte gillar samma pizza som mig 🙂

   • Gr skriver:

    Jag tänkte väl haha! Det jag skrev var att du verkar vara en underbar människa att jag älskade att ni i podden också sa att varför ska det inte vara ok att vilja gå ner något kilo, man får ju knappt yttra sig nuförtiden om något har med kropp att göra. och sen att du inte bär ansvaret för andra utan ansvaret sitter hos mode och skönhetsindustrin och såklart hos folk själva först , och att jag håller alltså med dig i varenda ord (utom pizzan) och att jag på riktigt tror att det som du säger är typ det majoriteten tänker, och just DÄRFÖR får du skit, inte för att dina åsikter är onormala för de är typ normen som ingen vågar säga… så fortsätt vara du,det är inte många som är så 🙂

 • Gabriella skriver:

  Åh precis vad jag behövde läsa just nu!!!! Tusen tack!<333

 • Josefine skriver:

  Så himla bra skrivet! Tror vissa anser att du måste vara värsta superhjälten som alltid ska visa din bästa sida bara för att du har många som följer dig och ser upp till dig. Men jag menar i princip vilken tjej som helst har väl hjärnspöken i huvudet och är lite småfuckad av all kroppshets och den ”perfekta ideal-kroppen” som man har blivit itutad med sedan man var ung. Så inget konstigt att du skulle känna likadant, det är ju bara mänskligt!

  Alla har sin egen resa, och jag hoppas att du tillslut landar någonstans där du kan vara riktigt nöjd med dig själv! Kram

 • Emilia skriver:

  Tycker det är så himla viktigt att du delar med dig Bianca, men jag bara inflika att 1) det är inte ditt fel att du blev sjuk. Jag förstår hur du menar (var sjuk i anorexi och bulimi i åtta år), men var inte så hård mot dig själv. Du har en sjukdom, och även om det bara är du som kan ta dig ur den så är det inte ditt fel att du hamnat där du är.
  Angående juicefastan som blossade upp i kommentarsfältet ska du såklart göra precis som du vill och jag hoppas att du redan innan du tog beslutet visste om att ett kaloriunderskott biologiskt påverkar din ätstörning negativt och får dina tankar att snurra nedåt. Du har säkert hört både om geishorna i Kina och svältexperimentet med soldaterna efter andra världskriget. Hur som, ta hand om dig!

 • valentina skriver:

  Det som Emilia skriver ovan är sant, det är aldrig någons fel. Experter/psykologer som jobbar inom detta område skulle alla hålla med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *