FÅR VI SNACKA POLITIK?

Lyssna här 

Jag är ledsen för min frånvaro här! Men senaste dagarna har varit ganska tuffa i mitt huvud med allt hat jag har fått av anledningar jag inte förstår riktigt själv. Det hela började i Tisdags när vi släppte vårt poddavsnitt. Vi var så OTROLIGT tydliga i avsnittet att vi INTE var pålästa inom ämnet men att vi ändå ville upplysa vår ”publik” om hur viktigt det är att faktiskt börja utbilda sig inom politik nu när det är val i September. Vi sa tydligt hur vi också ska läsa på mer och att vi verkligen börjat bli intresserade i ämnet. Jag sa att jag just den dagen läst på lite mer om ett visst parti och därför lutade det den dagen åt det partiet. Jag sa ALDRIG att jag var bestämd med mitt val men uppenbarligen så bestämmer folk vad jag tycker, tänker och vrider på vad jag säger. Som alltid….!!

Det har ramlat in hundratals kommentarer överallt om att jag är det ena och det andra och det har gjort att jag har fått ångest blivit nedstämd.

Syftet med avsnittet var att upplysa folk att börja engagera sig mer i diskussioner, debatter och samtal inom politik med vänner, familj och bekanta ÄVEN fast man inte är så påläst. Det är verkligen det enklaste sättet att lära sig snabbt på, samt att fånga intresset snabbt. Självklart är det superviktigt att gå in på respektive partis hemsidor för att få korrekt information om vad de står och inte står för.

MEN jag står för och tror verkligen på att det är okej att diskutera även fast man inte är perfekt eller mest påläst. Jag stör mig så mycket på alla er som skriver att det är fel att uttrycka sig när man inte är perfekt påläst. Ta stället tillfället i akt när någon är sämre påläst än dig och försök upplysa om ämnet så man för en mogen dialog och lär varandra än att trycka ner folk som inte läst på lika mycket än dig. Det gör ingen nytta att exkludera folk som inte läst på. Det är tyvärr dem som inte kommer rösta då eftersom ingen pratat med dem…

ALLA ska vara välkomna i en debatt. Oavsett hur många papper/sidor/tal/videos man läst på om!!

! Jag ska läsa på mer, jag har inte bestämt mig än, jag kommer delta mer i debatter och våga prata vara öppen med att jag inte lika påläst än alla andra. För det finns ingen skam i det och jag kommer aldrig försöka vara perfekt när jag faktiskt inte är det för stunden! Så länge man väljar att försöka lite extra bara:) Sluta trycka ner folk. Snälla!! Man kommer ingenstans med att hålla på som många av er gör. Försök att inkludera och med en god och positiv ton istället folk i era debatter. Det är så vi kommer framåt snabbare & bättre.

Puss och kärlek <3

107 reaktioner på “FÅR VI SNACKA POLITIK?”

 • Eleonora skriver:

  Du behöver inte vara perfekt, du behöver bara vara Bianca. Tack för att du inspirerar mig, puss

 • Ellen skriver:

  Heej alltså jag tänker såhär: folk kommer alltid hata på politik då det typ blivit en fluga att ”man ska tycka”, men glöm inte bort ditt vanliga sköna humör bara för detta utan skiit i alla! Du är Bianca och du har all rätt att säga vad fan du vill.. du ska ju inte ens behöva upprepa dig såhär eftersom ni berättade tydligt att ni inte ens är så intresserade i podden! Jag tyckte avsnittet var bra även fast jag inte höll med om allt men vafaan så ska det ju va?!

  • Bianca skriver:

   Jag vet att jag inte behöver upprepa mig, men vill bara vara övertydlig för att slippa hatkommentarer. Vad glad jag blir att du gillade avsnittet <3

 • Anna skriver:

  Bästa Bianca ! Åh man blir så ledsen för din skull att dolk e jobbiga.. tänk inte på vad andra skriver till dig… säkert lättare sagt än gjort men…. dom som e hatiska mot dig för att du inte kan så mkt politik ska ju inte rösta överhuvudtaget… rösta gör man väl för att människor ska ha de bättre! Du är typ den skönaste kändisen!! Pårikigt!

 • Ellen skriver:

  Heej alltså jag tänker såhär: alla tycker om att hata på politik bara för det typ blivit en fluga att man ”ska tycka” men glöm inte bort ditt vanliga sköna humör för det! Du är Bianca o har rätt att tycka vad faan du vill och du ska definitivt inte behöva upprepa dig eftersom allt ni pratade om i podden var sjukt tydligt och även om jag inte höll med om allt så tyckte jag avsnittet var skitbra o det är väl så det ska va?!

  • Mia skriver:

   Vad menar du med att hata på politik? Förklara gärna för jag har aldrig hört uttrycket tidigare.. Visst var det tydligt det B uttryckte. Problemet är att mycket var rent felaktigt.

 • Emma skriver:

  Ja alltså fattar inte hur folk tänker. Vi lever ju i en demokrati och folk får rösta på vad de vill. Det finns ju flera partier av en anledning och det är ju för att folk tycker olika. Tycker det är varje människas ansvar att själv läsa på om vad de olika partierna vill och rösta på det som man tycker stämmer bäst överens med ens egna prioriteringar och värderingar. DÄREMOT tycker jag det är fel att tala om hur andra ska/inte ska rösta. Alla har olika åsikter och syn på saker och ting helt enkelt. Jag tycker inte man ska pådyvla andra personer sin egen övertygelse utan då är det bättre som ni sa i podden: Läs på och rösta på det som känns bäst för dig själv.

  • Bianca skriver:

   Håller HELT med dig, man ska aldrig försöka övertala någon annan till att rösta på något specifikt parti!

 • Anna skriver:

  Jag tror du missförstår mycket som skrivits. Det är inget hat mot dig. Vilket parti du tänker rösta på är din ensak. Det som är allvarligt att du påstår saker om partier som inte stämmer. Risken är att lyssnarna tror på det du påstår om vad partier står för och röstar utifrån vad du sagt. Ser du verkligen inte risk i detta. Att sprida felaktiga uppgifter är aldrig bra. Du kan ju inte komma undan med att säga att du inte är påläst.

  • Bianca skriver:

   Vad är det jag har sagt som inte stämmer?

   • K skriver:

    Läs vad Karin skriver i Pernilla blogg den 12 juli så får du exempel på felaktigheter du sagt. Läs även övriga bra skrivna inlägg där så förstår du det olämpliga i att diskutera politik i er podd. Detta är inget påhopp på dig som person. För att göra rätt val måste man även ha kunskap om hur samhället ser ut i dag ex.vis inom vilka områden som det behövs mer satsningar m m. Är man dåligt insatt i politik anser jag det är bäst att avstå från att rösta eller rösta blankt.

    • Maggie skriver:

     Ursäkta, men om man måste vara påläst för att rösta blir det inte många som skulle få gå till valurnorna i september, enligt ditt sätt att resonera! Hur många är insatta i alla partiers partiprogram, tror du? Många röstar som de alltid gjort eller gå på magkänslan. Det är många aspekter som spelar in hos folk. Låt folk få gå och rösta även om de inte läst partiprogram. Det är det som är vitsen med demokrati!

     • Vitaliy skriver:

      Att folk”går på magkänslan” skulle jag nog personligen inte tycka var det bästa utan jag skulle hellre vilja att folk är så pålästa innan som möjligt även om det betyder att färre kommer att rösta. Jag hoppas att du förstår min tanke 🙂

  • Anonym skriver:

   Kände lite samma, var brist på källkritik och bakgrundsfakta.
   Det mesta var negativa flugor man snappat upp angående ett parti, finns så hemska saker resterande partier har gjort och gör som inte sprids vidare och blir så kallade flugor.
   Man kan inte gå på ett parti utan att veta vad alla andra partier har gjort för hemska saker.
   Politik börjar kännas som dagisnivå.

   • Bianca skriver:

    Vi var sjukt tydliga innan vi började avsnittet att vi inte är dom mest pålästa personerna, men att vi ändå har våra uppfattningar som vi ville framföra.

    • mytoman skriver:

     Innan du sprider falsk propaganda och leker ”godhetskrigare” så kan du studera högern. Att du anser att moderaterna är värd någon röst är ganska komiskt, då dom ligger bakom ganska stor del av svindlandet. Nu när de försöker kopiera ett annat partis löften och säger att det är deras ide visar bara hur desperata dom är. De riktiga rasisterna ligger inte i höger ledet, utan i vänstern. Inte ens NMR är rasistiska av sig. Visst är dom nazistiska, men media överdriver rejält där också, samma sak med SD. För dom som styr media idag är kommunister som inte vill att alla ska få lika bra rättigheter. Kolla alternativa medier istället för det som staten styr, hjälper ganska bra med att få en riktig överblick.

 • Visdom skriver:

  Kloka tankar och ord! Väl talat 🙂

 • Wilma skriver:

  Fuck alla som hatar på dig. Blir arg arg arg.

  • Cilla skriver:

   Du verkar inte ha fattar nånting du. Det är inte ’hat’ mot B – det är ifrågasättande av lämpligheten att gå ut på sociala medier som hon gör (o har så många unga följare) och inte ha på fötterna över huvud taget…

   • Bianca skriver:

    Vad är det som inte är lämpligt med att jag tar upp ämnet politik i mina sociala medier? Det är väl hur viktigt som helst att jag med många följare pratar om så viktiga ämnen?

 • Victoria skriver:

  Heja Dig Bianca!! Det är superviktigt att rösta iår och du som influncer har en viktig roll att spela för att få alla i din generation (och även andra för du har fans i alla åldrar! Inkl moi som är aningens äldre) att läsa på och rösta. Så fortsätt att vara som du är. Du passar inte alla men vem gör det. Och tänk som så att det är inte viktigt vad andra tycker om dig så länge du tycker om dig själv. Det tog mig 40 år att komma dit men oj så mycket bättre man mår. Du är grym på det du gör. Fortsätt med det! Du vet att du inspirerar och stöttar massor av människor därute. Och du skapar känslor och debatt. Det är också bra. Sjukt att du får ta så mkt hat. Det är baksidan av nätet och sociala medier. Att man kan göra sin röst hörd anonymt. Men här får du lite kärlek också❤️ Kram Victoria

 • Ida skriver:

  Så sorgligt att du alltid ska få pekpinnar på dig 😢

 • Nathalie skriver:

  Jag blir så less, förbannad och ledsen över att du ska behöva ta så mycket skit och jag är verkligen imponerad över dig som trots allt hat är så stark. Fortsätt göra din grej!!! Folk som ska lägga sig i allt eller döma en hit och dit är ärligt talat bara avundsjuka eller så har de så dålig självskänsla så att de måste trycka ned andra. Jag uppskattar iallafall detta avsnitt då jag inte heller är speciellt påläst eller vet vad jag ska rösta på trots att jag kollat debatter, tal och försöker läsa på. Det är väldigt intressant att höra andras synpunkter om politik och jag tyckte ni prata om det på ett väldigt enkelt och lite mer chill sätt, om du förstår vad jag menar? Det var bra. Jag tycker också det är coolt att du ens berättar öppet om vilket parti du mest lutar åt för tillfället, medan de flesta andra (både offentliga och andra) inte säger någonting (det är såklart inte heller fel, det är ju upp till var och en!). Älskar iallafall hur öppna ni är om så mycket i er podd och jag känner igen mig i så mycket. TACK för att ni är ni, puss och kram <3

 • Anonym skriver:

  Hej! Jag brukar aldrig kommentera på sociala medier eller skriva till folk, tycker det är att slösa energi. Men denna gång valde jag att göra det, då det gäller en relativt allvarlig sak.
  Jag lyssnade på erat poddavsnitt, som vanligt.
  Till en början var det en fröjd att lyssna, erat vanliga tjejsnack som alltid får en att skratta! Ni började komma in på ämnet politik och jag tyckte ni hade en riktigt skön inställning till det hela. Ni pratade B.l.a om att Sveriges politik/politiker känns smått omoget då det oftast går ut på att politikerna kör pajkastning på varandra i olika sammanhang, även att ni var emot när partier pekas ut och blir utstötta, även att alla ska tycka som dom vill!
  Jag blev riktigt taggad på erat poddavsnitt då jag äntligen hittat några fler som tänker som mig! Väl inne i diskussionen – där ni skulle prata om att alla ska ha möjlighet att prata om politik och att ni börjat läsa på lite, så vänder det helt plötsligt till pajkastning emot SD.
  Det ni precis suttit och pratat om som är det negativa om politik, börjar ni själva med? Gång på gång upprepar ni om hur dåliga ni tycker SD är och negativa saker om dom.
  Vad hände med resterande partier? Vad hände med att alla partier har positiva och negativa sidor? Säger som Joakim Lundell, ska inte ni influenser’s influera andra till positiva saker, uppmana och ta upp positiva saker så folk får göra sitt egna val istället för att använda det till något negativt där ni trycker ner ett enskilt parti? Istället blev det som att höra en partidebatt i eran podd!
  Jag tar inget parti’s sida, jag är en öppen person som är väldigt less på all pajkastning inom politiken, vilket ni tydligen också var? Jag hade mer än gärna lyssnat på ren fakta om olika partier ni hade tagit reda på för att bredda mina kunskaper och vyer men istället stängde jag av.
  Jag har full förståelse för att du inte gillar SD, det handlar om dubbelmoralen och all negativitet erat poddavsnitt spred ut.

  För övrigt tycker jag att man ska se Joakim Lundell’s Snapchat Story, väldigt vettig text angående valet.

  Mvh

  • lina skriver:

   Håller fullt med dig här.

  • Bianca skriver:

   Jag förstår att det kan ha låtit fel och dubbelmoral. Det var inte vår mening och vi skulle nog formulerat oss annorlunda för att det inte skulle bli dubbelmoral 🙂

 • Rosie skriver:

  Hej Bianca. Det är de första dagarna som jag läser din blogg och tycker det är kul att se vad som händer i ditt liv. Är lite nyfiken kan man säga. 🙂 Jag förstår att du tar åt dig av vad andra skriver, men försök att tänka att dessa människor inte känner dig. De TROR att de känner dig. Jag kan förstå känslan, om man alltid läser bloggen och tittar på Wahlgrens värld, så invaggas man ju i denna ”falskhet” att man faktiskt känner hela din familj. Och det gör man ju faktiskt inte. Oavsett vad du skriver kommer det alltid finnas människor som tror att de vet bättre än du, kommer klaga på vad du skriver och har åsikter. Dåliga och mindre dåliga eller skitbra. Vi ”vanliga” människor som som inte mår bra av att trycka ner andra kommer fortsätta att läsa din blogg och tycka om det du gör. Försök att suga åt sig det goda och låt det dålig rinna av. Alla människor ska ha möjligheten att må bra, även du.

 • Jenny skriver:

  Hej fina Bianca.!

  Jag tänker så här, eftersom politiker och alla människor tolkar saker olika så kommer man oxå att se saker olika. I politik kan ingen säga att du uppfattat något ”fel” när det är så som du ser det. Menar politiker något annat så får dom förtydliga!
  Fortsätt med det du gör, för du gör det så bra😘

  Kram från Jenny

  • Marianne skriver:

   Eller så håller du dig bara borta från politiken officiellt, o röstar på det du känner för när det blir dags. Skulle säkert vara lugnast.

   • Anna skriver:

    Ja, håller helt med. Gå och rösta om du vill men håll inte på att ta upp ämnet om du får ångest av att det blir reaktioner – mycket enkel lösning på problemet du upplever. Dessutom har du fel i dina påståenden om SD och om du inte vet vad som gäller bör du kanske läsa på mer först innan du uttalar dig.

   • Jenny skriver:

    Man får tycka och säga vad man villl.

    • Eva skriver:

     Ja, men man får inte påstå saker som är felaktiga om partier,

     • Jenny skriver:

      Alla säger sin åsikt och sin tolkning hela tiden! Det är bara larvigt att påstå något annat. Huvudsaken är väll att man röstar på det man tror på.
      Hör inte att Bianca påstår något oriktigt i podden!!!! Isabella L gjorde liknande i sin blogg, det hon tyckte partierna drevs mest av. Osv.

 • Johanna Roth skriver:

  Förfärligt med all disrespekt och påhopp. Att reflektera öppet, fundera och vrida på saker borde vara helt ok sätt att skapa ett poddavsnitt på.
  Stå på dig, er! Låt inte dessa människor trycka ner.
  Du behövs, du kan! Kram

 • Sabina skriver:

  Var den du är, det kommer du komma långt på…det har du ju redan börjat märka själv. Finns alltid dem som har en pinne i arslet och tycker att alla andra ska ha det lika illa… Håll huvudet högt för du har minsann inget att skämmas för! Du verkar vara en fin människa

 • Laila skriver:

  Alla får självklart prata politik och har rätt till sin åsikt, bara man sen står för den 🙂

  Dock inte därför jag fick för mig att gå in på din blogg.
  Sitter och tittar på ett avsnitt av Wahlgrens värld, alltid lika underhållande och kul. Slår mig nu när du och din mamma är ute och shoppar inredning som är ett stort intresse hos dig att det vore rent av kriminellt av mig att undanhålla dig min wedshop.
  Så här är den, håll till godo och välkommen att kika runt och eventuellt shoppa om du fastnar för något av det unika sortimentet.
  Önskar er en fortsatt glad och härlig sommar ☀️/Laila

  Logga in i min webshop genom att klicka på länken
  http://webshop.zbh.se/sv/?affiliate=9745

  Du kan betala via faktura, avbetalning, bankbetalning eller kortköp.
  Du kan inte komma in i webshopen på annat sätt än via denna länk eller genom att ange min säljkod på inloggningssidan.
  Min säljkod är: 9745

 • Mila skriver:

  Herregud alltså. SKIT i vad rastlösa, sjuka och avundsjuka människor säger!!! Herreguud vilka äckliga människor det finns där ute som har sån lust att hitta nåt att klaga på hos andra. Ni får mig spyfärdig!! Skit i alla negativa kommentarer bara och lev ditt liv som du vill.

 • lina skriver:

  Bra poddavnitt till en början sedan när det ledde in på politik tröttnade jag….Ska man ta upp negativa saker om ett parti kan man ta upp lite om alla, hade varit mer intressant då.

  • Karin skriver:

   Håller med, Ni klagade på att man i partiledardebatter kastar skit på varandra. Jag är ingen SD-vän men tycker ni är lite ensidiga och bara pratar illa SD.

  • Bianca skriver:

   Det är vår podd och vi väljer vad vi vill prata om, vi är två stora influencers och att prata om politik är väldigt viktigt och ångrar det inte en sekund att vi gjorde det!

 • Melinda skriver:

  Jag tyckte poddavsnittet va jätte bra! 😀 Älskade det faktiskt. :)!

 • Annah skriver:

  Jag tror att många av de starka åsikter folk har haft angående detta grundar sig i en rädsla. Valet i höst är ett extremt laddat ämne och fler än någonsin engagerar sig i politiken.

  Samtidigt är det få som kan ha missat hur mycket makt ni ”influencers” har fått i samhället och framförallt då bland unga. Så det är svårt att inte känna en oro att er stora mängd lyssnare, de som ser upp till er, äter upp era åsikter om politik på samma sätt som de blint köper allt ni har på er, designar och marknadsför.

  När unga människor idag väljer att köpa samma tröja som er är det inget som påverkar mig särskilt mycket. Men tar dom era politiska tolkningar som en absolut sanning – och sen även utan att ifrågasätta lägger sin röst som er – så är det något som verkligen kan påverkar vårt land och framtid.

  Självklart har alla rätt att diskutera politik och sina åsikter oavsett hur påläst man är. Och uppmuntra folk att engagera sig är aldrig fel. Ni var ju väldigt noga med att säga att ni inte är så insatta och ni tryckte på att man inte ska bli påverkad att rösta som andra. Men trots det är ju risken ändå stor att dom faktiskt blir starkt influerade av era åsikter. Ni är ju trots allt influencers.

  Donald Trump har många starkt politiska åsikter även om han i princip har noll tidigare erfarenhet av politik. Trots det lyckades han bli USAs president – och en stor anledning till att han nådde ut till så många var ju hans engagemang i social media.

  Tittar vi på Sverige idag så är ju du Bianca Ingrosso en person som finns överallt. Wahlgrens är folkkära och för tillfället slår ni rekord i tittarsiffror, vinner melodifestivaler, säljer ut shower och säljer slut produkter på nolltid. Ni når ut till en enormt stor folkmassa så det är självklart att era åsikter, vare sig dom är korrekta eller inte, har en stor slagkraft. Så det är ju klart att det skapar ett hot hos folk som inte delar era politiska åsikter.

  Jag tror att en ide hade vart att prata om politik och uppmuntra till det som ni gjorde men att hålla det väldigt objektivt. Att ha åsikter om politik kommer alltid att skapa ilska och ett upprört folk med olika tolkningar och där ord står mot ord. Så ilskan som ni fick var nog en ilska som vem som helst i eran position hade fått.

  • Sara skriver:

   Sjukt bra kommentar!!

  • Bianca skriver:

   Jag förstår vad du menar, men enligt mig blir man lika påverkade av oss som av TV och radio, absolut det finns personer som har mig som sin idol och vill göra allt som jag gör. Men det kan inte innebära att jag inte ska kunna ta upp viktiga ämnen som politik. Alla människor har sin egna vilja!

 • Caloveline skriver:

  Väldigr många som inte röstar alls!! Är det inte bättre o rösta vlankt då bara?
  http://Www.caloveline.com

 • Frida skriver:

  Hej Bianca!
  Jag ville bara säga att det för mig är exakt som vad du förklarar i texten. Båda påpekar att ni inte är mycket påläst om ämnet enn, men det är viktigt att börja komma in i det. Valet är inte förrän i september, så gör vel ingen världens ting om du inte redan har allt klart. Hoppas du aldrig glömmer att fortsätta stå för det du tycker är viktigt och till alla andra som tycker att de vet allt; det är bättre att ha en annerlunda åsikt, än att inte ha en åsikt alls!
  Du rockar min värld varje dag, så hoppas du fortsättar kjöra hårt, och glöm inte att det är ditt liv och dine åsiktar som är viktigst i ditt liv! Puss på dig

 • Kattis skriver:

  FN om demokrati och mänskliga rättigheter: De mänskliga rättigheterna är universella och gäller för alla och envar. De slår fast att alla människor, oavsett land, kultur och sammanhang, är födda fria och lika i värde och rättigheter. Det är ju här det blir skrämmande när SD vill rangordna oss efter hur svensk man är eller vilka rättigheter man ska ha. Andragenerationens invandrare, samisk, judiskt ursprung , nyanländ eller hbtq så ska vi ha olika rättigheter och värderas olika. Redan här skriker mina varningsklockor. Det är inte demokrati att få uttrycka precis vad som helst man måste fortfarande hålla sig till de mänskliga rättigheterna. Annars kan man så klart bli kallad rasistisk. Demokrati handlar om alla människors lika värde och rättigheter och om möjligheten att vara med och bestämma
  Bland personer som utrycker åsikter i samhällsfrågor minst en gång i veckan på sociala medier beskriver 36 procent att de utsatts för trakasserier, hot eller våld.

  Det är den här diskussionen vi måste ha!

 • Anonym skriver:

  Har ingen aning om vad jag gör här (råkade surfade vilse), men jag blir lite stött av kommentarerna. Det finns två saker man aldrig kan diskutera öppet, politik och religion, för att det rör upp negativa känslor. Men självfallet har man all rätt i världen att göra det utan påhopp.

  Om man känner till varför det blir bråk behöver man inte ha ångest. Politik och religion handlar om makt och position. Vem som bestämmer förenklat. Förr när man hade kungar så var religion ett sätt att bestämma över honom genom att vara ett ombud.

  Fanns det inte plats för politiska ambitioner fick man gå via den befintliga religionen eller helt enkelt starta en ny och påstå att hade svaret på allt, precis som de skulle ha gjort som politiker. Det är egentligen ingen skillnad, alla lider av storhetsvansinne.

  Oavsett engelskt låneord för opinionbildare så har influerare ingen politisk eller religiös makt över människor förutom sin roll som idoler. De har aldrig krävt makt eller påstått att de har alla svaren. De har all rätt att framföra sina personliga åsikter oavsett vad de tror på.

  Jag tror att det är ett större problem att människor röstar som sina föräldrar eller partners än att de lyssnar på en podd och byter åsikter. Att påstå att andra förutom dig själv inte kan läsa eller ta reda på fakta utan Biancas hjälp är rent ut sagt patetiskt.

  Politiker byter sida och åsikter oftare än vissa män byter kalsonger, så prata om fakta känns aningen överdrivet. Huvudsaken är att kärnan i budskapet stämmer. Och SD är inte så känsliga som ni tror, jag skämtade om att Jimmie skulle bli portad på flyget om han ville bli Hipster.

  Istället för att bli arg för att han ser ut som en slätrakad terrorist så odlade han tvådagarsstubb. Man får aldrig ha roligt och SD är specialister på att ta till sig kritik och göra om det till en fördel.

 • Alexandra skriver:

  Om man inte vet hur man ska förhålla sig till det som man lyssnar på och om man inte förstår det som sägs… då har man ju inte förmåga att reflektera själv och tänka kritiskt, ta något med en nypa salt och göra egen research.

  Bry dig inte på idioter.
  Gud, dessa idioter.
  Världen består till minst av 50% av dem.

 • Jenny skriver:

  Bianca, du behöver inte förklara dig för någon. Får ont i hjärtat att du mår dåligt hemma över ignoranta människors kommentarer. Ni förklarade tydligt att ni inte var pålästa. Jag som inte heller är det blev inspirerad och kände att lite behöver man veta innan man röstar ! Så tack!

  Fokusera på det positiva för det är det som spelar roll. Inget annat

 • Filippa skriver:

  Att du vågar prata och få unga att förstå att politik är viktigt för vårt lands välfärd, det är starkt, bra och du tar ett initiativ som många inte vågar! (Tex de som hatar) all kärlek till dig

 • Sassabassa85 skriver:

  Wow underbar dag ❤️

  Trodde ni kändisarna såg ut så egentligen ? Här är bevisen
  Inte undra på att alla strävar efter efter ett idial där man ser perfekt ut!!!!

  https://nouw.com/sassabassa/kandisarnas-stora-retuscherings-fusk-i-b-33778420

 • Rebecca skriver:

  Synd att du fått så mycket hat, helt onödigt. Jag tycker det är superbra att ni tar upp ämnet, för precis som du säger så gör ju det att ALLA får rätt att uttrycka sig och rösta. För vi lever ju faktiskt i en demokrati, och där räknas allas röster – varesig man är påläst eller inte. Och vill bara säga att du är fantastisk, och vill skicka en mängd styrkekramar <3

 • Malin skriver:

  Hat är fullständigt förkastligt och ska INTE förekomma! Från något håll. Däremot är samhällsfrågor, politik, feminism mm ämnen som alltid berör och upprör. Har man stora sociala plattformar och VET att man når ut till många och påverkar många så får man vara beredd på debatt, diskussion och att folk har olika åsikter. Är man inte beredd att ta det får man hålla sig ifrån såna ämnen. Personligen tycker jag inte ”problemet” är att du pratar politik utan att vara så insatt, det som oroar mig mycket mer är din unga svans av okritiska beundrare. De som verkar sakna förmåga att tänka själva. Som vill vara och göra precis som du oavsett om det gäller kläder, maträtter, politik etc. DET skrämmer mig med hela den här influencer världen. Att många blir unga människors idoler bara genom att synas och visa upp sig. Med det kommer ett stort ansvar, precis som vi alla har ansvar i våra yrkesroller. Du kan inte bortse ifrån att när du säger något i en av landets mest populära podar eller lägger upp något på ett öppet Instagramkonto med 700000 följare så är det inte samma sak som när jag diskuterar politik i mitt lunchrum på jobbet, eller lägger upp nåt på mitt privata Instagram med 200 följare.
  Du har valt ditt jobb och din roll. Då får du ta konsekvenserna och ansvaret också. Sen kan man ju önska att många unga fans kunde tänka själva och inte bara svansa efter en idol. Men det är nog en utopi tyvärr.

  • Bianca skriver:

   Jag tycker faktiskt att jag tar mitt ansvar, och jag är ”beredd”på diskussion och debatt, men jag är inte okej med allt hat och alla personangrepp. Det accepterar jag tyvärr inte!

 • Linda skriver:

  Bianca,
  Du är fantastiskt! Underbar! Så jävla duktig! Framåt! Du tar för dig och det är helt rätt! Du följer dina drömmar och gör precis som du vill!
  Det är de enda som betyder något i livet!
  Folk kommer alltid ha åsikter om allting och tycka saker hit och dit. Låt dom göra de så har de något för sig, så brukar jag tänka!
  Är man offentlig person så är folk duktiga på att kritisera och lägga ord i munnen, det är fel! Alla ska få tycka som man själv vill och de ska ingen kritisera dig för! Dom människorna är trångsynta och säkert inte själva så speciellt kloka eller smarta.
  Kör på Bianca! Du är toppen! <3
  Kram!!

 • ML skriver:

  Nu har jag inte lyssnat på podden, kommer därför inte kommentera den. Tror absolut det kan finnas ett problem (eller vad jag nu ska kalla det) i när kända människor som har många följare diskuterar fakta och politik, då kan det var viktigt med t.ex. källhänvisning. MEN samtidigt är din och ALLAS rätt att diskutera politik hur, när och som de vill trots allt den absolut VIKTIGASTE grundstenen i demokratin!!!

 • Malin skriver:

  Helt rätt Bianca!! 👍👍

 • Anna skriver:

  Fina, begåvade, omtänksamma Bianca 🎀 Fick ont i magen när jag såg din story, ser ut som att du tappar vikt och jag kan bara förstå dig 😞Alla hemska kommentarer och hat skulle ta knäcken på vem som helst. Jag tror såhär: Ju bättte person du är desto tuffare hat kommer du få möta. Det är människor som blir så förbannat avundsjuka och vill till varje pris trycka NER dig, djupt ner i skiten. Så sjukt och så overkligt att det finns sådan ondska. Jag är 32 år och du är MIN förebild alla dagar! Förstå när du är lika Oldie som mig, då kommer du ha tagit över världen 😜 Stå ut och håll ut Bianca! Du är folkkär och DET är stort i Sverige, hård publik här 😅🙈 KRAM

  • Bianca skriver:

   Jag försöker faktiskt att bara skaka av mig allt hat, och intala mig att dom människorna bara är avundsjuka. Men ibland är det svårt <3

 • Wioletta skriver:

  Jag tycker att man ska kunna tala om det man vill utan att man ska bli på hoppad och sårande. Jag hoppas Bianca att du hittar första trapp steget så vi får tillbaka vår fina Bianca. Massa Styrke kramar till dig.

 • Linnea skriver:

  Asså jag förstår inte de människor som trycker ner andra människor hela tiden? Vad är deras problem? Alla tycker vi olika och tack och lov för det, undra hur världen hade sett ut om alla hade tänk exakt samma…. Stå på dig! Du är en underbar människa! Glöm aldrig det! 🙂

 • Linda skriver:

  Jag tycker politik är så viktigt att vara mer insatt i eftersom det är vårt land som bygger på det. Att vara insatt kan man vara genom att kunna lite om varje parti exempelvis. Vilket man kan läsa om på hela nätet. Men jag tycker inte det är bra att du skriver att du ska debattera med att inte vara påläst om politik. För det lockar kanske inte fler att ta reda på vad partierna gjort för Sverige innan, vad de faktiskt vill göra för Sverige idag etc. historia är av vikt och vad partier ”säger” att de vill göra men även vad de står för, hur partiernas folk är. Så mycket att ta reda på som är viktigt att veta! Ett tips bara!

  • Bianca skriver:

   Vi båda hade givetvis läst på innan om varje parti och skapade oss uppfattningar och åsikter. Men vad jag menade var att vi inte är experter eller kan allt om politik 🙂

 • annie skriver:

  tycker ni är så modiga och kloka!!!!!!! snälla prata mer om det asviktigt!! så modigt av dig bianca att vara så pass personlig om ditt val och vad du själv lutar åt, helt ärligt en sån förebild. fler stora profiler borde göra som ni. jobbigt att få all skit för att du är först och så jävla modig och bra❤️❤️❤️❤️❤️

 • Lisette skriver:

  Lyssna inte på folks snack! Dom säger vad som helst för att få en story eller en reaktion. Det är jättebra att du läser på om ämnet. Jag ska defenitivt göra detsamma och det borde fler göra. Hejja er som peppar oss alla att läsa på mer och gå och rösta!!!

 • sara skriver:

  Jag rekommenderar alla att se partiledardebatter från 2018 på youtube för att få en inblick i de olika partierna. så mycket enklare än att sitta o läsa vilket man bara blir uttråkad av eller lyssna på andras åsikter vilket det inte alltid är någon sanning i. Skapa din egna uppfattning helt enkelt. Jag kan dock förstå att folk reagerar när det pratas om politik, speciellt om man talar illa om ett parti som många röstar för. Det betyder inte att det är ok att skriva elaka kommentarer men det är ett känsligt ämne för många.

 • Emelie skriver:

  Bry dig inte om alla som kommenterar negativt… De har inget här att göra. Man behöver inte vara superinsatt för att få ha en mening och prata om den.
  Kör bara ert eget race. SLUTA bry dig om vad som sägs och vad folk tycker om dig! Stor kram! You go girl <3

 • Hanna skriver:

  Känns lite mesigt att du inte kan ta emot kritik?

 • Pernilla skriver:

  Jag säger som dom andra,bry dig inte om vad andra säger,lättare sagt än gjort jag vet. Men du var ju faktiskt tydlig med att du skulle BÖRJA engagera dig i olika debatter.Så kör ditt eget race . Människor har tyvärr en förmåga att lägga sig i.Dom har väl för tråkigt helt enkelt. Njut av sommaren och ha det skönt! 😀Ha det gott! Du och din familj verkar jätte härliga! Stå på dig! Alla är vi unika! Mvh Pernilla

 • Madeleine skriver:

  Jag blir genuint ledsen att människor uppenbart inte kan bete sig. Själv är jag en riktigt stor politiker-nörd och blir bara så glad när andra väljer att intressera sig och jag tycker det är så modigt av er att våga prata om det och vara ärliga med vad ni tänker och tycker. Det är verkligen okej att ventilera sina tankar utan att vara superinsatt, det viktiga är väll att man är villig att lära sig och ändra åsikt. Dessutom tycker jag att det är så bra att ni tar upp ämnet eftersom det förhoppningsvis inspirerar fler unga att också lära sig mer, vilket behövs! Så hoppas ni vågar prata om politik igen trots att det finns dumma haters där ute!

 • Laura skriver:

  Hej Bianca!

  Jag är 20 och är politiskt aktiv. Jag uppskattade verkligen att du och Alice vågade er på att podda om politik för det är alltför många idag som anser att man inte kan uttrycka sig om det om man inte vet tillräckligt. Just det resulterar tyvärr att folk inte vågar säga vad de tycker och blir osäkra. Du har stor påverkan på dina lyssnare och speciellt unga sådana, och jag måste säga att du gör det på ett väldigt väldigt bra sätt. I podden var ni öppna om att ni inte var insatta och uppmanade folk till att läsa på, att faktiskt våga prata politik utan att veta allt inom det perfekt och att rösta. Det är faktiskt basically vad en vanlig person som kan rösta behöver veta.

  Så jag ville mest säga tack för det poddavsnittet!

 • Anonym skriver:

  Är det okej om jag lämnar några tips till dina läsare? Jag tycker att du klarar dig alldeles utmärkt, men använd gärna råden om du inte redan har hört dem. Haters lever på uppmärksamhet, så det är bra att ha strategier redo för att svälta ut dem. Här är sex snabba tips som fungerar.

  1. Skaffa distans till kommentarerna.

  Medan människor som bryr sig vill erbjuda bra feedback som kan hjälpa dig bli bättre, är näthatarnas enda syfte att få dig att må dåligt så att de själva kan må bättre.

  2. Ta bort kommentarerna när du kan.

  Det finns ingen anledning att behålla en offensiv kommentar eller hatiska budskap på bloggen. Ta bort eller blockera personen och ägna tiden åt kreativa människor istället.

  3. Vänta ett dygn innan du svarar.

  Alla kanske inte vill eller kan blockera personer även om de uppfört sig illa. Om du inte kan ta bort kommentarerna, ignorera dem. Om du verkligen känner att du behöver svara, vänta minst 24 timmar innan du säger något.

  3. Var medveten om dina svagheter.

  Alla har ömma punkter, ha inte för bråttom att försvara dem (se ovan). Det är precis vad trollen har väntat på, alla svar i affekt är som att kasta bränsle på elden.

  5. Skapa en trygg plats.

  Kom ihåg att nätet inte är ditt liv även om det är ditt arbete. Skapa ett lugn genom att värdesätta dina riktiga vänner. Skaffa ett mantra av lugnande ord som tröst i motvinden. Även negativ uppmärksamhet är bra reklam och bidrar till dina inkomster.

  6. Skilja på haters och kritiker.

  Vissa människor saknar sociala filter och framför sina åsikter som en elefant i en porslinsbutik. De har förmodligen inte förstått dig eller lyckats fördjupat sig i ämnet. Lägg inte till dem till kategorin haters, de har bara en bokstavskombination som de inte rår över.

  En bra kritiker talar om vad du kan göra istället utan att vara nedlåtande eller föra fram kritik som bygger på åsikter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *