PRATA MED EN PSYKOLOG ELLER LÄKARE VIA MOBILEN

– I samarbete med KRY –

Haha jag var tvungen att driva lite på 2 av bilderna. Men ärligt talat så kan ett samtal med en läkare på KRY vara såhär avslappnat.

Alla samtal jag har haft har varit väldigt lättsamma och alla läkare är så trevliga. Det är liksom aldrig stelt eller jobbigt att öppna upp sig eller dela med sig av sina besvär man har.

Så många gånger som KRY räddat mig i nödsituationer och jag inte hunnit ta mig till en vårdcentral. Det är så himla bra och nödvändigt att vi numera har båda möjligheterna.

Att kunna gå till en vårdcentral OCH kunna träffa läkarna via videosamtal i sitt hem eller vart som helst på en plats och tid som passar dig 🙂

Tack KRY för att ni finns och underlättar vardagen för oss alla <3

Jag är så stolt och glad över mitt samarbete tillsammans med KRY, då jag använt deras tjänster tidigare och genuint älskar dom. Vem kan inte älska det liksom?!

KRY har hjälp mig mycket denna vår/sommar, inte minst med min pollenallergi! I början av sommaren fick jag ställa in möten och var väldigt låg flera veckor och ville bara sova och hade väldigt svårt med andningen. Jag förstod att det var pollen som var boven och alla mina tidigare tabletter och liknande hjälpte inte alls så jag bestämde mig för att kolla upp ny medicin på Apoteket men sköt hela tiden upp det… Ni vet lat och glömsk som jag är :/

Blev sen påmind om KRY av Phillipe en kväll hemma i vår soffa när vi åt thaimat och jag varken kände några smaker eller kunde andas medan jag tuggade och svalde. Jag laddade snabbt ned appen och ringde dom. Bara några minuter senare hade jag pratat med en legitimerad läkare och medicinen fanns att hämta ut dagen efter. Det hjälpte mig så enormt och hela sommaren var räddad! Allt detta sköttes liksom en kväll i soffan hemma. Så smidigt!!

Något annat som KRY erbjuder är möjligheten att prata med en psykolog. Något som jag önskar att jag visste om i vintras när jag blev utmattad och mådde väldigt dåligt allmänt. När jag mådde psykiskt dåligt av utmattning så var det sista jag ville att klä på mig och ta mig någonstans för att prata med en psykolog. Det kändes alldeles för jobbigt att bara ta tag i det hela, att behöva lämna sängen och ta sig ut. Såna där små saker blir så stora när man mår dåligt och är inne i en depression. Det var helt enkelt något som jag inte skulle klara av.

Men att kunna ringa en psykolog från sin säng, är något som hade passat mig perfekt då. KRY’s psykologer kan hjälpa dig hantera t.ex. stress, ångest och depression. Du kan prata med en psykolog i 30 minuters sessioner, och något som är väldigt bra är att du kan boka återbesök med samma psykolog. Det tycker jag är väldigt viktigt och jag älskar KRY för att de underlättar hela denna processen. Att prata ifrån en plats som gör dig trygg är skönare än vad man kan tro.

Det är så många gånger jag har legat hemma själv och grävt ned mig i min egen depression och allt jag egentligen velat är att bara få prata med någon som kan hjälpa mig. Men alla steg att ta mig till en psykolog har gett mig för mycket inre stress. Det har varit för krånglig process vid flera tillfällen och jag lovar att så fort min ångest kryper på mig för mycket så kommer jag vara den första att ringa en psykolog hos KRY.

Alla ni där ute som lider av någon sjukdom eller psykisk ohälsa, ladda ner appen och kontakta en läkare/psykolog. Det går snabbt, det hjälper och det är så viktigt att ta professionell hjälp<3

 

Ladda ner appen HÄR! 

 

50 reaktioner på “PRATA MED EN PSYKOLOG ELLER LÄKARE VIA MOBILEN”

 • Nadinne Thyrell skriver:

  Haha! Bilderna var ju bra😅 Skönt att det finns fler alternativ idag än det fannas förr, om man inte hinner eller har möjlighet att åka till vårdcentralen. Super👍

 • FILIPPA skriver:

  Hahah vilka sköna bilder!! KRY verkar faktiskt väldigt bra så det är kul att du samarbetar med dem!! <3
  https://nouw.com/filippaml

 • Sara skriver:

  Hur ser du på att det kostar landstinget en hel del att använda tjänsten och att vi skattebetalare förlorar på att använda tjänsten i längden?
  Jag visste inte om att det var så förens en vän som är sjuksköterska berätta det för mig.

  Har tänkt att använda mig av tjänsten med blev tveksam efter hennes kommentar ang. KRY

  • Ann-Christine skriver:

   På vilket vis kostar KRY landstinget?

  • Samuel skriver:

   Hej! Jag arbetar på KRY och det är otroligt kul att vi har det här samarbetet med Bianca! När det gäller kostnader så är vi på KRY en del av den offentligt finansierade vårdens utbud. Det betyder att vi (likt andra vårdgivare som t ex vårdcentraler) får ersättning från det offentliga för de patienter vi hjälper. Idag ligger den ersättningen på 650kr (inklusive patientavgift). Detta kan jämföras med att en vårdkontakt på en fysisk vårdcentral i genomsnitt kostar 1700kr. Det är alltså mer kostnadseffektivt med digital vård samtidigt som vi har kortare väntetider och längre öppettider.
   Allt gott!
   Samuel på KRY

   • Ammi skriver:

    Samuel!
    Tycker dessa webb-möten som KRY och andra aktörer kör verkar himla bra.
    Dels kortare köer för mig som patient, mindre risk att sprida smitta (vid influensa, förkylning, kräksjuka mm), men oxå biten att man ibland inte kan/orkar/vågar bege sig till en VC.

    Är det även så att det i slutändan blir billigare för samhället, så förstår jag verkligen inte varför folk klagar xD
    Allt som kan korta vårdköer är av godo i dagens läge!

    • T skriver:

     Det blir inte billigare utan dyrare för samhället. Det innebär att det blir mindre pengar kvar för annan sjukvården.

     • Ann-Christine skriver:

      Hur kan det bli dyrare om det är som läkaren på KRY skriver?
      ”Idag ligger den ersättningen på 650kr (inklusive patientavgift). Detta kan jämföras med att en vårdkontakt på en fysisk vårdcentral i genomsnitt kostar 1700kr.”
      Köerna till de fysiska vårdcentralerna minskar dessutom. De verkar ha tillräckligt stort underlag att ta hand om ändå. Jag var där akut den 14 maj och fick höra att de inte har några tider för att boka in patienter förrän i slutet av augusti. Men uppriktigt sagt – jag tror de är rätt ineffektiva också.

 • Ick skriver:

  Kostar dock landstinget mycket,vilket inte är positivt. Nu ska jag käka god mat.
  Ha en fin kväll.

 • Johanna skriver:

  Hej Bianca ! Jag undrar om du ska släppa fodral till iPad också?? 😊

 • Linn skriver:

  Vart kommer de fina setet ifrån du har på dig i din senaste vlogg precis i början? Super fint<3

 • Anonym skriver:

  Som sagts så stämmer det att det blir kostsamt för skattebetalarna, det finns flera artiklar på nätet med exempel från olika landsting. De som har störst nytta av digitala tjänster som denna, exempelvis landsbygd och glesbygd använder sällan appen. Stockholm är absolut största användaren. Man får väga in alla för och nackdelar som man gör med alla tjänster och produkter man köper via nätet.

  Mest bekymmersamt för Bianca är att inlägget inte möter kraven från marknadsföringslagen när man skummar igenom texten. Men det står också på nätet. Här är en kort vägledning från Konsumentverket.

  Vägledning om marknadsföring i sociala medier
  https://youtu.be/ToSLEUe_1gs

 • li skriver:

  Är det inte jobbigt med Kry då du har telefonskräck? Jag har det nämligen

  • Bianca skriver:

   Joo det är klart, men jag gör det hellre än att åka till en fysisk vårdcentral. Samt som jag skrev också så har alla läkare jag pratat med varit väldigt lättsamma 🙂

   • Sjuksköterska skriver:

    Jag kan tycka att en tjänst som KRY är bra för folk på landsbygden som kanske har 5-10 mil, eller ännu längre, till en vårdcentral men bor man i en storstad borde man orka åka till en vårdcentral. Ju mer den använda ju mindre pengar blir kvar till vården. Det innebär i förlängningen att måna som behöver vård blir utan.

 • Läkare skriver:

  Ovanstående kommentarer med att det kostar landstinget och oss skattebetalare väldigt mycket stämmer. Man kan ju även fundera på hur ett vårdbolag som KRY kan marknadsföra sig så pass mycket som de gör med reklam etc. Även det är med hjälp av pengar från skattebetalarnas fickor. Om ni granskar sjukvården i helhet kommer ni se att det enbart är internet-läkarna som gör sån reklam, andra vårdcentraler etc skulle aldrig göra reklam på det sättet. Vårdcentraler har sjuksköterskor och läkare som dagligen svarar på telefonsamtal och ger rådgivning + skriver recept. Massa administrativ tid som ger 0 kr i ersättning då ersättningssystemen är uppbyggda så. För att en vårdcentral ska få betalt krävs ett inbokat besök. KRY får nästan lika mycket ersättning per telefonsamtal som ett inbokat besök på en vårdcentral. Med andra ord ett väldigt skevt ersättningssystem som gör det möjligt att utnyttja skattebetalarnas pengar för egen vinning + massa reklam. Kry är en god tanke men en felaktigt investering av skattebetalarnas pengar och detta kommer behöva regleras snart för att inte vårdcentraler ska gå i konkurs.

  • Eva skriver:

   Mycket bra inlägg! Det är ju också så att om du verkligen behöver komma till en doktor, hänvisas du till vårdcentral för undersökning, provtagning etc. Mycket lättförtjänta pengar för dessa nättjänster, när många vårdcentraler går på knäna.

  • Eva skriver:

   Mycket bra inlägg! Det är ju så att med allvarligare åkommor blir du hänvisad till vårdcentral för undersökning, provtagning etc. Alltså mycket lättförtjänta pengar för dessa nättjänster. Nej, skattebetalarnas pengar borde användas till att bygga ut primärvården.

 • Hanna skriver:

  Hej Bianca!
  Tack för att du är du!
  Såg på en bild idag på ditt Instagram, när du är på pressträff för kanal fem. Din klänning är såååå underbar!! Var finns den att köpa?????
  Tacksam för svar! Jag måste ha en sån 😍
  Mvh Hanna

 • Sara skriver:

  Älskar eran podd. Lyssna på de senaste avsnittet och började lyssna på kendricks låt. Trodde fan han sa mi amore som du trodde haha. Älskar låten går runt och ba ”biiitch siittt doooown”. Väntar på ditt wow inlägg o se dina outfits 🙂

 • Frida skriver:

  Hej Julia!
  Jag kan inte helt förstå hur du kan uttrycka dig: ”människor som ser värre ut?”
  Alla människor är unika och vackra precis som de är. Det hoppas jag även att du vet om, att du är fin och bra precis som du är!

  Det är ju faktist så att man själv bestämmer över sin egen kropp. Vill man göra tex läpparna gör man läpparna, svårare än så är det inte! Det är helt enkelt upp till var och en, man bestämmer helt enkelt själv. Men båda delarna är okej, tänk på de! 😊

 • Maria skriver:

  Älskar kry, det gör bara vardagen med småbarn så mycket enklare!

 • Frida skriver:

  Hej Julia!
  Jag kan inte helt förstå hur du kan uttrycka dig med orden ” det finns människor som ser värre ut”?
  Jag hoppas verkligen att du vet om att alla människor är unika och vackra precis som de är. Det gäller även dig, du är fin och bra precis som du är!

  Det är ju faktist så att man bestämmer över sig själv och sin egen kropp. Så vill man tex göra läpparna, gör man läpparna, svårare än så är det inte! Och vill man inte, är det helt enkelt upp till en själv. Man bestämmer helt enkelt helt själv och det finns inget rätt eller fel, tänk på de! 🙂
  Jag tycker att vi istället skulle fokusera på att vara snälla mot våra medmänniskor och uppmuntra varandra till att våga vara oss själva.

  Kram!

 • sandra skriver:

  tack för du gjorde detta inlägg! du vet inte hur rätt det träffade hos mig just nu. kramar <3

 • D skriver:

  Hon har redan gjort det…

 • Kallima skriver:

  Sköna bilder på dej Bianca! Frukost i sängen är ju så mysigt och gött! Bra att det finns alternativ till vårdkontakt med doktor och psykolog, vet inte vad detta kostar eller om det är gratis att använda KRY!? vill man inte betala 200:- för att uppsöka ett sjukhus, psykmottagning eller hälsocentral om man inte har högkostnadskort

  Puzz Puzz♥♥XXXXX
  Mysterious Kallima

  • Kallima skriver:

   Hej Bianca! Okej nu har jag kollat appen, det kostar 250:- för ett besök eller ärende hos KRY! Visst, det är ju bra om man vill få snabb hjälp och inte vill traska till en doktor sjuksköterska kurator psykolog

   Puzz Puzz♥♥XXXXX
   Mysterious Kallima

 • Saga skriver:

  Hej!
  Har försökt skriva ööööverallt till dig men vet inte hur jag ska kunna nå fram så du ser min kommentar. Dom röda byxorna du hade på dig på way out west, vart kommer dom ifrån? ÄÄÄÄLSKAR DOM! Fortsätt med det du gör bianca, du är grym!

 • Rebecca skriver:

  Det är så sjukt bra att man nu kan få prata med en psykolog via deras tjänst, har däremot aldrig själv använt den. Men tror att många drar sig för att söka ”en fysisk psykolog” för att det blir ett för stort steg. Och det är ju inte heller direkt överflöd av dem, om man inte väljer att betala för privat vård. Men vad jag hört så har KRY varit superbra med just det! Besök gärna min blogg där jag för övrigt skriver mycket om psykisk ohälsa; bland annat ätstörningar, depressioner och självskadebeteenden. Ta hand om er! kram <3

 • Ann-Christine skriver:

  Jag håller fullständigt med dig Julia. Jag blir knäpp på alla som håller på med de här läppförstoringarna. För X antal år sedan var det brösten som det var mode i att förstora och nu är det läpparna. Begriper inte de som håller på med detta att det är fult och ser rysligt onaturligt ut? Det är helt obegripligt hur någon enda människa kan påstå att det är snyggt.

 • Thea skriver:

  Hej, har kollat på dina senaste Youtubevideos nyligen och tycker att det är så synd att du ursäktar dig själv så mycket som du gör, sluta med det! 😊 ”ursäkta att jag ser trött ut” exempelvis. Du är ju bara människa! Ingen förväntar sig perfektion, vad det nu är, i en vardagsvideo. Kram

 • Lovisa Järås skriver:

  Vart kommer tröjan och kjolen ifrån som du hade på pressträffen för kanal 5 häromdagen! Du var såså snygg!

 • Marie skriver:

  KRY är bra meeeeen….jag vill faktiskt inte visa mitt ansikte. Det är tydligen ett krav dom har med webcam. Jag kan visa kroppen med webcam men vill inte visa ansiktet. Detta gäller även hos deras psykologer att man mååste ha på sin kamera, det hoppas jag ändras för det blir inga mer samtal från mig annars.

 • Elin skriver:

  Hej Bianca!
  Vill till en början bara säga att du är en stor inspiration för mig och älskar allt läsa din blogg! Du är grym, tvivla aldrig på de!!
  Angående KRY-appen, har länge velat prata med en psykolog via appen men inte förstått om man kan få hjälp med ätstörningar där eller om man ”måste” gå till vårdcentral om man vill ha hjälp med det…
  kramar, ta hand om dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *